📚کتاب #کاخ_ابداع
🖌 نویسنده #علی_دشتی
درباره کتاب:
این کتاب به عنوان ادامهای بر موضوعاتی که در کتاب "نقشی از حافظ" اثر "علی دشتی" مورد بررسی قرار گرفته بود، ایجاد شده است. در واقع، این کتاب به عنوان یک مجموعه مقالات نوشته شده توسط "علی دشتی" در مجله ادبی "یغما" تشکیل شده است و به نوعی به موضوعات و مباحثی که در کتاب "نقشی از حافظ" مطرح شده بود، ادامه میدهد. این مقالات نخستین بار توسط "حبیب یغمایی" جمعآوری شده و به عنوان یک کتاب مستقل با عنوان "خلوت گه کاخ ابداع" در سال 1350 منتشر و چاپ شد. "کاخ ابداع" در این کتاب به شیوهای سازمان یافته، موضوعات متنوعی را مورد بررسی قرار میدهد. این مباحث شامل "حافظ در مقابل جهان هستی"، "خدا در حافظ"، "در جست و جوی آدم"، "فرزانگی و یاری محرومان"، "سالوس و ریا"، "شیوه رندی و مستی"، "جبر" و "عشق و غزل" میشوند. این کتاب با جزئیات و بررسیهای دقیق به بررسی اندیشهها و شعر "حافظ" پرداخته و در واقع گوشههای مختلفی از این آثار معروف را روشنتر میکند.
@ketabkhanemana
*🍃 #فرهنگ_و_اندیشه 🍃*
☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘
📅 *۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ*
🌸 ( زاده سال ۷۲۷ق شیراز – درگذشته سال ۷۹۲ق شیراز ) #شاعر_غزلسرا
🔶️ #خواجه_شمس_الدین_محمد_بهاء_الدین_حافظ شیرازی، معروف به #لسان_الغیب ، ترجمانالاسرار ، لسانالعرفا و ناظمالاولیا #شاعر بزرگ سده هشتم ایران "برابر قرن چهاردهم میلادی" بود.
🔸️او یکی از سخنوران نامی جهان است که بیشتر اشعارش #غزل هستند و دیوان اشعارش به #غزلیات حافظ معروف است.
🔸️گرایش #حافظ به شیوه سخن پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوه سخنش با او مشهور است. او از مهمترین تأثیرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته میشود. در قرون هجدهم و نوزدهم اشعار او به زبانهای اروپایی ترجمه شد و نام او بهگونهای به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هرساله در تاریخ ۲۰ مهرماه، مراسم #بزرگداشت_حافظ در محل آرامگاه او در #شیراز با حضور #پژوهشگران_ایرانی_و_خارجی برگزار میشود. مطابق تقویم رسمی ایران این روز، روز بزرگداشت حافظ نامیده شده است.
📚کتاب #دخترک_سیاه_در_جستجوی_خدا
🖌 نویسنده #جرج_برناردشا
درباره کتاب:
شخصیت اصلی این رمان، دخترکی است که در قاره سیاه بر اثر تبلیغ مبلغین مسیحی اروپایی به دین عیسی علاقهمند میشود و پس از مراسم غسل تعمید به آیبن مسیحیت در میآید.
وی با سیهچردگی پسر خدا «عیسی مسیح» با موهای مجعد، که مبلغین مسیحی در کلیسا به نمایش گذاشتهاند آشنا میگردد. دخترک سیاه پس از مدتی متوجه میشود که رنگ و ساختار چهرهی “پسر خدا”ی آفریقایی با “پسر خدا”ی اروپایی کاملا متفاوت است. در اروپا “مسیح” چشمانی آبی و موهای بلوند و روشن دارد، و این با آنچه که مبلغین مسیحی در قاره سیاه به نمایش میگذارند فرق فاحشی دارد. این آگاهی ناخوشایند سبب میشود که دخترک سیاه کولهبار معنوی خود را بر میدارد و به سیاحتی طولانی درجستجوی خدا به راه میافتد.
“برناد شاو” این داستان را با قلمی شیرین و پر از کنایه، با مهارتی که ویژه اوست نوشته و البته چوب تکفیر کلیسا را هم نوش جان کردهاست.
📖 #کتابهای_رایگان
@ketabkhanemana