🍀 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ️🍀
وَسْئَلْهُمُ عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتى كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ اِذْ يَعْدُونَ فِى السَّبْتِ اِذْ تَأتيهِمْ حيتانُهُمْ يَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعًا وَيَوْمَ لا يَسْبِتُونَ لاتَاْتيهِمْ كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ بِما كانُوا يَفْسُقُونَ. ﴿۱۶۳﴾
وَاِذْ قالَتْ اُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْمًا اللَّهُ مُهْلِكُهُمْ اَوْمُعَذِّبُهُمْ عَذابًا شَديدًا قالُوا مَعْذِرَةً اِلى رَبِّكُمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ. ﴿۱۶۴﴾
🌹سوره مبارکه اعراف
💎تفسیر :
👌هشدار از خود فريبى در ادامه سخن از بنى اسرائيل،
♦️قرآن در اين آيه شريفه به ترسيم سرگذشت درس آموز و عبرت انگيزى از تيره اى از آنان پرداخته و مى فرمايد:
🌿وَسْئَلْهُمُ عَنِ الْقَرْيَةِ الَّتى كانَتْ حاضِرَةَ الْبَحْرِ
🌺در مورد سرنوشت آن شهرى كه در ساحل دريا بود از آنان بپرس.
منظور شهر «ايله» یا شهر «مدين» و یا «طبريه» هست.
🌿اِذْ يَعْدُونَ فِى السَّبْتِ اِذْ تَأتِيهِمْ حيتانُهُمْ يَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعًا وَيَوْمَ لا يَسْبِتُونَ لاتَأَتيهِمْ
🌺ابن عباس مى گويد: هنگامى كه در روز شنبه كه روز تعطيل آنان بود، با صيد ماهى، از مرز مقرّرات خدا تجاوز مى كردند؛ چرا كه ماهيان دريا آن روز كه روز تعطيل عمومى بود با احساس امنيّت بر روى آب به طور آشكار پديدار مى شدند، امّا در روزهاى ديگر زير آب مى رفتند.
🔥آنان حوضچه هاى بزرگى در كنار آب هاى دريا و نزديك ساحل درست مى كردند كه ماهيان را در روز شنبه كه روز تحريم صيد ماهى بود، در آنها گرفتار آورند و آن گاه در روزهاى ديگر به شكار آنها مى پرداختند.
🌿كَذلِكَ نَبْلُوهُمْ بِما كانُوا يَفْسُقُونَ.
🌺ما آنان را به كيفر آن كه نافرمانى مى نمودند اين گونه مى آزموديم.
👌در ادامه آيات در اين مورد مى افزايد:
🌿وَاِذْ قالَتْ اُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْمًا اللَّهُ مُهْلِكُهُمْ اَوْمُعَذِّبُهُمْ عَذابًا شَديدًا
🌺از آيه شريفه چنين دريافت مى گردد كه مردم اين شهر ساحلى در اين مورد بر سه گروه بودند:
🔸۱ - گروهى از آنان مقررات را مى شكستند و به صيدماهى مى پرداختند. [متجاوزان]
🎈۲ - گروه دوّم خود به صيد ماهى و تجاوز به مقررات نمى پرداختند امّا به جاى هشدار تجاوزكاران و نهى از منكر آنان، دربرابرشان سكوت را برگزيده بودند. [بیتفاوتها]
🔹۳ - و گروه سوّم مردمى بودند كه هم ضمن احترام به مقررات، از صيد ماهيان در آن روز خود دارى مى كردند و هم تجاوز كاران را اندرز و هشدار مى دادند. [ناهیانمنکر]
🗣در اين شرايط، گروه دوّم به گروه سوّم مى گفتند: چرامردمى را پند واندرز مى دهيد كه خدا آنان را به خاطر عملكرد زشتشان سرانجام نابود خواهد ساخت؟
🌿قالُوا مَعْذِرَةً اِلى رَبِّكُمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ.
🌺آنان پاسخ دادند كه: ما به خاطر انجام وظيفه و بدان دليل كه نزد پروردگارتان معذور باشيم و مورد بازخواست قرار نگيريم، ونيز به اميد حق پذيرى و بيدارى آنان به اندرز گويى و هشدار انسانى بر مى خيزيم.
📚مجمعالبیانطبرسی
@keyfonas
🌸امام علی (؏) می فرمایند:
🍃روزى بر دو قسم است:
🌸⇐روزیای ڪه تو را میجوید،
🌸⇐و روزیای ڪه تو او را میجویى.
🌸⇐پس هرڪس دنیا را بجوید،
🌸⇐مرگ نیز او را طلب ڪند تا
🌸⇐اینڪه او را از دنیا بیرونش ڪند،
🌸⇐و ڪسى ڪه آخرت را طلب ڪند،
🌸⇐دنیا او را میجوید تا روزیه او را
🌸⇐ڪاملا به او بپردازد.
📚:نهج البلاغه حکمت 431
@keyfonas
امام صادق (ع) مےفرمايند ، يك مؤمن چهار چيز بايد داشته باشد :
➊✨ خانه وسيع
➋✨ سواري خوب
➌✨ لباس زيبا
➍✨ چراغ پر نور
شخصي پرسيد ما كه نداريم چه كنيم؟
حضرت فرمودند: اين حديث باطن هم دارد :
①✨ منظور از خانه وسيع، صبر است كه بيان گر روح بزرگ است.
②✨ مركب خوب، عقل است.
③✨ لباس زيبا، حيا است.
④✨ چراغ پر نور، علم است كه ثمره آن بندگي است.
📚 كافي، جلد ٦
أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج
@keyfonas
💚حضرت محمد (ص):
چهار خصلت است کهِ خدا آن را بہ کسے عطا مےڪند کہ او را دوست دارد
✨سکوت کہ مبدا عبادت است
✨توکل بر خدا
✨تواضع و فروتنے
✨و بی رغبتے بہ دنیا
📒 احادیث الطلاب ۵۷۴
@keyfonas
🔰 اینچنین بودپیامبر(ص)ما؛
🔸۲۵ اصل اخلاقی در زندگی حضرت محمدصلی الله علیه وآله؛
۱: هر که را میدید مبادرت به سلام میکرد و کسی در سلام بر او سبقت نگرفت.
۲: با مردم چنان معاشرت میکرد که هر کس گمان میکرد عزیزترین فرد نزد آن حضرت است.
۳: هرگاه با کسی هم صحبت میشد به سخنان او خوب گوش فرا می داد.
۴:هرگز با کسی جدل و منازعه نمیکرد.
۵: هرگز کسی را حقیر نمیشمرد.
۶: در مجلس جای خاصی را به خود اختصاص نمیداد و از آن نهی میکرد.
۷: هرکه عذر میآورد عذر او را قبول میکرد.
۸: اگر از کسی خطایی صادر میگشت آن را نقل نمیکرد.
۹: چون سخن ناصواب از کسی میشنید. نمیفرمود: «چرا فلانی چنین گفت» بلکه میفرمود «بعضی مردم را چه میشود که چنین میگویند؟».
۱۰: بر جسارت دیگران صبر مینمود و بدی را به نیکی جزا می داد.
۱۱: با نیکی به شروران دل آنان را به دست میآورد و مجذوب خود میکرد.
۱۲:از دشمنان خود در هنگام مریضی با نهایت احترام عیادت میکرد.
۱۳: با فقرا زیاد نشست و برخاست میکرد و با آنان هم غذا میشد.
۱۴: از بیماران عیادت میکرد؛ اگرچه دور افتادهترین نقطهٔ مدینه بود.
۱۵: احدی از محضر او ناامید نبود و میفرمود: برسانید به من حاجت کسی را که نمیتواند حاجتش را به من برساند.
۱۶:بیش از همه صلهٔ رحم به جا میآورد.
۱۷: هرگز کسی از اطرافیان و بستگان خود را نفرین نمیکرد.
۱۸: هدیه را قبول میکرد؛ هرچند به اندازهٔ یک جرعه شیر بود.
۱۹: هرگز جواب رد به درخواست کسی نداد، مگر آنکه برای معصیت باشد.
۲۰: سراغ اصحاب خود را میگرفت و همواره جویای حال آنان میشد.
۲۱:همواره متبسم بود و در عین حال خوف زیادی از خدا داشت.
۲۲:اگر در حال نماز بود و کسی پیش او میآمد نمازش را کوتاه میکرد.
۲۳:اگر در حال نماز بود و کودکی گریه میکرد نمازش را کوتاه میکرد.
۲۴: وفادارترین مردم به عهد و پیمان بود.
۲۵:درباره کسانی که به او ظلم می کردند طلب هدایت می کرد.
@keyfonas
💢واقعه مهم اول ربیع الاول,واقعه تاریخی لیلة المبیت
♦️خلاصه آن واقعه از این قرار است که در سال سیزدهم بعثت سران قریش در یک شورای عمومی تصمیم گرفتند که ندای توحید را با زندانی کردن پیامبر یا کشتن و یا تبعید او خاموش سازند، چنان که قرآن کریم می فرماید:
♦️«وَ إذ یَمکُرُ بِکَ الَّذیِنَ کَفَرُوا لِیُثبِتوکَ اَوْ یَقتُلوکَ أَو یُخْرِجُوکَ وَ یَمکُروُنَ وَ یَمکُرُ اللهَ وَ اللهُ خَیرُ المَاکِرینَ»; (سوره انفال، آیه ۳۰، ر.ک: تفسیر قرطبی، ج ۷، ص ۳۹۷)
♦️به خاطر بیاور هنگامی را که کافران نقشه می کشیدند که تو را به زندان بیفکنند یا به قتل برسانند و یا از مکه خارج سازند. آنها چاره می اندیشیدند و نقشه می کشیدند، و خداوند هم تدبیر می کرد; و خدا بهترین چاره جویان و تدبیرکنندگان است. سرانجام سران قریش تصمیم گرفتند که از هر قبیله، فردی انتخاب شود تا افراد منتخب در نیمه شب یک باره بر خانه حضرت هجوم برده، او را قطعه قطعه کنند.
بدین طریق هم از تبلیغات او آسوده شوند و هم خون او در میان قبایل عرب پخش شود تا خاندان هاشم نتوانند با آنها به مبارزه برخیزند. فرشته وحی، پیامبر را از نقشه شوم مشرکان آگاه ساخت و به آن حضرت دستور داد تا از مکه به عزم مدینه خارج شود.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) حضرت علی (علیه السلام) را از این نقشه آگاه کرد و به او فرمود: «امشب در خوابگاه من بخواب و رواندازِ سبزِ مرا به خود بپیچ تا آنان تصور کنند که من هنوز در خانه و در بستر آرمیده ام و مرا تعقیب نکند». آن گاه پیامبر مخفیانه به سمت غار ثور حرکت کرد و از خداوند درخواست نمود تا دشمن را از دست یابی به او گمراه کند و آنان نتوانند او را پیدا کنند ... . (فروغ ولایت، استاد جعفر سبحانی، ص ۴۵-۵۷)
♦️در روایات شیعه و اهل سنت آمده است که علی (علیه السلام) این کار را انجام داد و خداوند به خاطر این کار به فرشتگان مباهات نمود و موقعی که پیامبر به سوی مدینه در حرکت بود، این آیه را در شأن حضرت علی (علیه السلام) نازل فرمود: (وَ مِنَ النّاسِ مَن یشری نَفسَهُ ابتِغاءَ مَرضاتِ الله و اللهُ رَئوفٌ بالعباد); (احیاءالعلوم، الغزالی، ج ۳، ص ۳۷۸)
💢وظیفه ما چیست؟
♦️«بهار ماه ها» ربیعالاول است، زیرا آثار رحمت الهى و ذخایر برکات خداوندى در این ماه پدیدار مى شود و انوار جمال الهى بر زمین و زمینیان مى تابد.
همچنین ولادت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) که مثل آن در گیتى اتفاق نیفتاده، در این ماه بوده است.
پس مسلمان باید در شکر این نعمت عظیم کوشش فراوان کنند و رحمت وسیع خداوندى را براى خود فراهم سازند. تمامى ماه ربیع را غنیمت شمرده، با توسلات و مناجات خود را از الطاف حق بهره مند سازد.
@keyfonas
#حکمت
#نهج_البلاغه
( #کمیل بن زیاد می گوید: امام دست مرا گرفت، و به سوی قبرستان کوفه برد، آنگاه آه پردردی کشید و فرمود: )
ای کمیل بن زیاد این قلب ها بسان ظرفهایی هستند، که بهترین آنها، فراگیرترین آنهاست، پس آنچه را می گویم نگاه دار:
1. اقسام مردم (مردم شناسی )
مردم سه دسته اند، دانشمند الهی، و آموزنده ای بر راه رستگاری، و پشه های دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که به دنبال هر سر و صدایی می روند، و با وزش هر بادی حرکت می کنند، نه از روشنایی دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استواری پناه گرفتند.
2. ارزش های والای دانش
ای کمیل: دانش بهتر از مال است، زیرا علم، نگهبان تو است، و مال را تو باید نگهبان باشی مال با بخشش کاستی پذیرد اما علم با بخشش فزونی گیرد، و مقام و شخصیتی که با مال به دست آمده با نابودی مال، نابود می گردد.
ای کمیل بن زیاد شناخت علم راستین (علم الهی) آیینی است که با آن پاداش داده می شود، و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می کند، و پس از مرگ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا، و مال فرمانبر است.
3. ارزش دانشمندان
ای کمیل ثروت اندوزان بی تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان، تا دنیا برقرار است زنده اند، بدن هایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دل ها همیشه زنده است.
4. اقسام دانش پژوهان
بدان که در اینجا ( اشاره به سینه مبارک کرد ) دانش فراوانی انباشته است، ای کاش کسانی را می یافتم که می توانستند آن را بیاموزند. آری تیز هوشانی می یابم اما مورد اعتماد نمی باشند، دین را وسیله دنیا قرار داده، و با نعمت های خدا بر بندگان، و با برهان های الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. یا گروهی که تسلیم حاملان حق می باشند اما ژرف اندیشی لازم را در شناخت حقیقت ندارند، که با اولین شبهه ای، شک و تردید در دلشان ریشه می زند پس نه آنها، و نه اینها، سزاوار آموختن دانش های فراوان من نمی باشند. یا فرد دیگری که سخت در پی لذت بوده، و اختیار خود را به شهوت داده است، یا آن که در ثروت اندوزی حرص می ورزد، هیچ کدام از آنان نمی توانند از دین پاسداری کنند، و بیشتر به چهارپایان چرنده شباهت دارند، و چنین است که دانش با مرگ دارندگان دانش می میرد.
5. ویژگی های رهبران الهی
آری! خداوند! زمین هیچ گاه از حجت الهی خالی نیست، که برای خدا با برهان روشن قیام کند، یا آشکار و شناخته شده، یا بیمناک و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود، و نشانه هایشان از میان نرود. تعدادشان چقدر و در کجا هستند؟ به خدا سوگند! که تعدادشان اندک ولی نزد خدا بزرگ مقدارند، که خدا به وسیله آنان حجت ها و نشانه های خود را نگاه می دارد، تا به کسانی که همانندشان هستند بسپارد، و در دل های آنان بکارد، آنان که دانش، نور حقیقت بینی را بر قلبشان تابیده، و روح یقین را دریافته اند، که آنچه را خوشگذاران ها دشوار می شمارند، آسان گرفتند، و با آنچه که ناآگاهان از آن هراس داشتند انس گرفتند. در دنیا با بدن هایی زندگی می کنند، که ارواحشان به جهان بالا پیوند خورده است، آنان جانشینان خدا در زمین، و دعوت کنندگان مردم به دین خدایند. آه، آه، چه سخت اشتیاق دیدارشان را دارم! کمیل! هر گاه خواستی باز گرد.
🌳🌳 ترجمه حکمت 147
@keyfonas
♨️👆شب عملیات رمضان پشت میدان مین رزمنده ها زمین گیر میشوند.
از۱۵۰ نفر داوطلب ۲۰ نفر انتخاب میشوند با گذشتن از میدان مین راه برای عبور بقیه باز شود .
بیست نفر نوبتی روی زمین غلت میزنند تا راه باز شود..... این عکس صبح همان شب است ......
اینها که در این عکس این گونه آرام خوابیده اند و اینگونه معصومانه سربر زمین گذاشته اند نه نان خواسته اند و نه نام.
شرمشان باد. کسانی که با دروغ، اختلاس، دزدی، رانتخواری،... به خون شان خیانت کردهاند و می کنند.....
💠 پيامبر خدا (ص) می فرمایند:
👈آيا شما را از شبيه ترينتان به خودم
با خبر نسازم؟ گفتند: آرى اى رسول خدا!
🔻 ایشان فرمودند: هر كس
⇜ خوش اخلاق تر و نرم خوتر،
⇜ به خويشانش نيكوكارتر و باگذشت تر
⇜ نسبت به برادران دينى اش دوست دارتر،
⇜ بر حق شكيباتر و خشم را فروخورنده تر
⇜ و درخرسندى و خشم با انصاف تر باشد.
📚كافى، ج 2، ص 240، ح 35
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
@Keyfonas
@Keyfonas
🌿
🌻
🌿
🌻
🌿🌻🌿🌻🌿
#خانومها_بخوانن
اگر نگران خیانت همسرتان هستین ، به بهبود رابطه عاطفیتون و غنی سازی روابط کلامیتون بیشتر توجه کنید.
نه این که دنبال لاغری و جراحی زیبایی و درگیری ظاهری باشید...
@keyfonas 💝💝💝💝
┄┅═══🍃🌺🍃═══┅┄
•| #بیعت_میکنیم 💐|•
#روزشمار_عیدبیعت 🍃
و ما ....
به نام نامی الله ، قیام می کنیم ...
قیام برای رهایی مردی که هزار سال ،
آواره ی بی وفایی و بی مهری های ماست!
قیام می کنیم تا همدل و هم نفس،
نه فقط نامش را که طعم عشقش را به گوش جان اهل جهان برسانیم.
قیام می کنیم، تا روزی نه چندان دور،دور پرچمش حلقه بزنیم و چشم در چشمان آسمانی اش سرود «الله» سر دهیم .
ما عهد می بندیم ،که در این حرکت عظیم ، از آبرو و هنر و دار و ندارمان ، برایشان هزینه کنیم ...
و همدل و وفادار تا لحظه ی با شکوه ظهور،درکنار هم بایستیم!
انشاءلله...🍃
┄┅═══🍃🌺🍃═══┅┄