امام باقر (علیه السلام) فرمود: یکی از پیامبران بنی اسرائیل عبور می کرد، دید مرد مؤمنی در حال جان دادن است، ولی نصف بدنش در زیر دیواری قرار گرفته، و نیمی در بیرون دیوار است، و پرندگان و سگها بدن او را متلاشی کرده اند و می درند، از آنجا گذشت، در مسیر راه خود دید یکی از امیران ستمکار آن شهر مرده است، جنازه او را بر روی تخت نهاده اند و با پارچه ابریشم کفن نموده اند، و در اطراف تخت، منقل هائی نهاده اند که بوی خوش عودهای خوشبو از آنها برخاسته است.
آن پیامبر به خدا متوجه شد و عرض کرد: خدایا من گواهی می دهم که تو حاکم و عادل هستی و به کسی ظلم نمی کنی، این مرد (مرد اولی) بنده تو است و به اندازه یک چشم به هم زدن، برای تو شریک نگرفته، مرگ او را آن گونه (با آن وضع رقبت بار) قرار دادی و این (امیر) نیز یکی از بنده های تو است که به اندازه یک چشم به هم زدن به تو ایمان نیاورده است؟ (آن چیست و این چیست؟)
خداوند به او وحی کرد: ای بنده من! همان گونه که گفتی حاکم و عادل هستم و به کسی ظلم نمی کنم. آن (مرد اولی) بنده من، نزد من گناهی داشت، مرگ او را با آن موضوع قرار دادم تا مجازات گناه او این گونه انجام گیرد، و وقتی که مرد، هیچ گونه گناهی در او بجای نماند، ولی این بنده من (امیر) که کار نیکی در نزد من داشت، مرگ او را با چنین وضعی قرار دارم، تا پاداش کار نیک او را داده باشم و هنگام مرگ نزد من هیچگونه نیکی (و طلب) نداشته باشد.
منبع.اصول کافی
@keyfonas
بحران #طلاق در ایران
علی(ع) از زهرا(س) پرسیدند، آیا چیزی برای #خوردن داریم؟!
زهرا(س) پاسخ منفی داد و فرمود: در دو روز گذشته نیز تنها همان غذایی که به شما داده بودم را داشتیم و خودم #غذایی نخوردم!
علی(ع) #اندوهگین شد و فرمود: کاش خبرم میکردی تا چیزی تهیه میکردم! زهرا(س) پاسخ داد: از خداوند خجالت میکشم که چیزی از شما بخواهم که میدانم تهیهاش برای شما #دشوار است
📚تفسیر فرات الکوفی، ص83
اگر همین #اصل در زندگی #زناشویی رعایت شود که از از همسر خود چیزی که در توان او نیست را #طلب نکنیم، آمار طلاق تا این حد افزایش نمی یابد.
@keyfonas
مُزد کارگر
✅حضرت محمد(ص):
هرکس مُزد #کارگری را ندهد، خداوند اعمال نیک او را باطل میکند و عطر بهشت را که از #فاصله ۵۰۰سال راه به مشام همه میرسد، بر وی حرام گرداند.
📚ثواب الأعمال، ج ۱ ، ص ۳۳۱
@keyfonas
امام على(ع):
خوراك را كم كن تا بيمارى را كم كنى
أقلِل طَعاماً تُقلِل سَقاماً.
📚غررالحكم حدیث 2336
@keyfonas
گسترش دین اسلام مدیون دو چیز است: #شمشیر و تعداد زیاد #ازدواجهای پیامبر! علت حدود ۵۰ ازدواج پبامبر اسلامچیست؟
#پاسخ
✅نکته اول، در این بخش، هدف ما بررسی علت و هدف ازدواج های پیامبر گرامی اسلام نیست
بلکه پاسخ به #تحریف تاریخی این موضوع است.
✅نکته دوم
پیامبر(ص) تا #سن پنجاه یا پنجاه و سه سالگی غیر از «خدیجه»، همسر دیگری برنگزید.
پس نمیتوان به ایشان تهمت #شهوت_رانی زد زیرا که اگر این بود باید در سنین جوانی و قبل از پیامبر شدن به این امر می پرداختند.
اکثر زنان پیامبر (ص) پیش از آن که با پیامبر (ص) ازدواج کنند، ازدواج کرده بودند.
پیامبر(ص) با هیچ یک از زنان قبایل انصار ازدواج نکرد.
همه ی زنان آن حضرت پیش از آن که آیه ی مربوط به حرمت بیش از چهار زن، در اواخر سال هشتم هجری در مدینه نازل شودبه عقد ایشان درآمده بودند.
📚طبقات، ج 8، ص 132 ؛ الاعلام زرکلی، ج 7، ص 342.
✅نکته سوم
درباره ی تعداد زنان پیامبر(ص) برخی به #مبالغه سخن گفته اند؛ حاکم در کتاب مستدرک آن را به هیجده نفر رسانیده است، اما صاحب کتاب امتاع الاسماع تعداد آنان را پانزده نفر بر شمرده است. پیامبر(ص) از بین این پانزده نفر، با چهار نفر، به عقد ازدواج اکتفا نمود (و با آنان همبستر نشد).
بن اسحاق همسران آن حضرت را سیزده نفر برشمرده که با دو نفر تنها به برگزاری عقد اکتفا نمود و دو نفر از آنان در هنگام حیات آن حضرت از دنیا رفتند و در هنگام رحلت آن بزرگوار، نه زن به نام های «عایشه»، «حفصه»، «ام حبیبه»، «ام سلمه»، «سوده»، «زینب دختر جحش»، «میمونه»، «صفیه» و «جویریه» در خانه آن حضرت بودند.
📚امتاع الاسماع، ج 6، ص92.
📚سیرت رسول خدا (ص)، ص 549.
@keyfonas
مَنْ كَتَمَ سِرَّهُ كَانَتِ الْخِيَرَةُ بِيَدِهِ.
(حکمت ۱۶۲ نهج البلاغه)
امام(عليه السلام) فرمود: كسى كه راز خود را بپوشاند همواره اختيار آن به دست اوست (و كسى كه نپوشاند از اختيارش بيرون مى رود).
بخش سوم
نكته:
حفظ اسرار و اهداف مهم آن:
گاه سؤال مى شود كه براى چه منظورى ما اسرار را كتمان كنيم و از ديگران پنهان داريم. با كمى دقت معلوم مى شود كه آثار قابل ملاحظه اى مى تواند داشته باشد:
از جمله:
۱- عدم توانايى طرف مقابل بر تحمل آن سرّ;
همان گونه كه در مورد ائمه هدى(عليهم السلام) و مطالب مربوط به مقامات آنها يا معارف خاص الهى در احاديث ديده مى شود و همان گونه كه در داستان خضر و موسى در قرآن مجيد آمده كه خضر ـ آن مرد الهى ـ به موسى گفت: «تو توانايى تحمل بعضى از كارهاى مرا ندارى».
۲- گاه مكتوم بودن سرّ به نفع مردم است;
مثل اين كه شب قدر به صورت سرّى در آمده و سبب مى شود كه مردم در ليالى مختلف به اميد درك شب قدر به در خانه خدا بروند و يا پنهان بودن زمان عصر ظهور تا قيام قيامت كه سبب آمادگى مداوم مردم مى شود و همچنين مكتوم بودن پايان زندگى انسان ها.
۳- گاه مى شود افشاى سرّ سبب سوء استفاده دشمن مى گردد و كارى كه ممكن است به سادگى انجام گيرد بسيار پيچيده و پرهزينه مى شود همان گونه كه در مورد مستور ماندن زمان حركت لشگر اسلام براى فتح مكه در تاريخ اسلام ثبت شده است.
۴- گاه افشاى سرّ سبب برانگيخته شدن حسادت ها مى گردد و براى پرهيز از آن چاره اى جز پوشانيدن آن نيست.
همان طور كه در حديثى از رسول اكرم(صلى الله عليه وآله)مى خوانيم:
«اسْتَعِينُوا عَلَى أُمُورِكُمْ بِالْكِتْمَانِ فَإِنَّ كُلَّ ذِي نِعْمَة مَحْسُودٌ».
۵- پرهيز از توقعات بيجا;
گاه مى شود اگر مردم از امكانات فرد خاصى، با خبر شوند توقعات بيجا و بيش از حد از او داشته باشند و او را در تنگنا قرار دهند به همين دليل سرّ خود را مى پوشانند.
۶- پرهيز از كارشكنى ها;
گاه مى شود انسان براى كار مثبتى نقشه كشيده و اگر آن را فاش كند گروهى به هر دليل مشغول كارشكنى مى شوند، از اين رو چاره اى جز كتمان آن سرّ نيست تا زمانى كه به ثمر برسد و خود را نشان دهد.
۷- پرهيز از آبروريزى افراد;
بسيار مى شود اسرارى نزد انسان است كه اگر بازگو كند آبروى افراد آبرومندى كه زمانى گرفتار لغزشى شده اند مى ريزد و يا سبب شماتت دشمن نسبت به خود انسان مى شود، زيرا مصيبتى به انسان رسيده كه اگر آن را مكتوم دارد يك مصيبت است و اگر آشكار كند مصيبت شماتت دشمنان به آن افزوده مى شود،
همان گونه كه شاعر مى گويد:
مگوى اندوه خويش با دشمنان
كه لا حول گويند شادى كنان
۸- پرهيز از رياكارى;
گاه انسان خدماتى به افرادى كرده كه اگر آن را افشا كند بيم رياكارى دارد. در اين صورت، سرّ را مكتوم مى دارد كه به اخلاص خويش كمك كند.
۹- پرهيز از كارهاى عجولانه;
گاه انسان سرّى دارد كه اگر عجله در افشاى آن كند ممكن است به نتيجه نرسد ولى هر گاه براى مطالعه و تحقيق بيشتر آن را مكتوم دارد و در فضاى آرامى به نتيجه برساند به نفع اوست.
۱۰- پرهيز از وحشت افراد كم ظرفيت;
بسا حوادث تلخى ممكن است براى جامعه اى در پيش باشد كه اگر مسئولين آن را فاش كنند، بسيارى از افراد وحشت زده مى شوند از اين رو آن را مكتوم مى دارند تا آرامشى در كار باشد و يا شخصى مبتلا به بيمارى خطرناكى شده، طبيب آن را به او نمى گويد تا آرامش خود را از دست ندهد.
از اينجا روشن مى شود اين كه امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه مى فرمايد: «هر كس سرّ خود را بپوشاند اختيارش به دست اوست» تا چه اندازه داراى فلسفه هاى گوناگون و مثبت است.
پایان شرح حکمت ۱۶۲ نهج البلاغه از آیت الله مکارم شیرازی
@keyfonas
تحقیقات باستان شناسی شوروی بعد از پیدا شدن لوح کشتی نوح نبی (ص) ❗️
بر اثر این اکتشاف، ادارة کلّ باستان شناسی شوروی برای تحقیق از چگونگی این لوح و خواندن آن، هیئتی مرکّب از هفت نفر از مهمترین باستان شناسان و اساتید خط شناس و زبان دان روسی و چینی را مأمور تحقیق و بررسی نموده که نام آنها بدین گونه است:
۱ ـ (پرفسور سولی نوف)، استاد زبانهای قدیمی و باستانی در دانشکدة مسکو.
۲ ـ (ایفاهان خینو)دانشمند و استاد زبانشناس در دانشکدة لولوهان چین.
۳ ـ (میشانن لوفارنک) مدیر کلّ آثار باستانی شوروی.
۴ ـ (تانمول گورف)، استاد لغات در دانشکده کیفزو.
۵ ـ (پرفسور دی راکن ) استاد باستان شناس در آکادمی علوم لنین.
۶ ـ (ایم احمد کولا)، مدیر تحقیقات و اکتشافات عمومی شوروی.
۷ ـ (میچر کولتوف)، رئیس دانشکدة استالین.
این هیئت پس از ۸ ماه تحقیق و مطالعه و مقایسة حروف آن با نمونه سائر خطوط و کلمات قدیم متّفقاً گزارش زیر را در اختیار باستان شناسی شوروی گذاشت:
۱ ـ این لوح مخطوط چوبی از جنس همان پاره تختههای مربوط به کاوشهای قبلی، و کُلاًّ متعلّق به کشتی نوح بوده است؛ منتهی لوح مزبور مثل سائر تختهها آنقدرها پوسیده نشده، و طوری سالم مانده که خواندن خطهای آن به آسانی امکان پذیر میباشد.
۲ ـ حروف و کلمات این عبارات به لغت سامانی یا سامی است که در حقیقت اُمّ اللغات (ریشة لغات) و به سام بن نوح منسوب میباشد.
۳ ـ معنای این حروف و کلمات بدین شرح است:
توسّل حضرت نوح به پنج تن علیهم السّلام و أسامی آنها بر کشتی «ای خدای من! و ای یاور من! به رحمت و کرمت مرا یاری نما! و به پاس خاطر این نفوس مقدّسه:
مُحمّد
إیلیا (علیّ)
شَبَر (حَسَن)
شُبَیْر (حُسَین)
فاطِمَه
آنان که همه بزرگان و گرامیاند
جهان به برکت آنها برپاست.
به احترام نام آنها مرا یاری کن!
تنها توئی که میتوانی مرا به راه راست هدایت کنی
@keyfonas
#آیت_الله_بهجت
داروی عین شین قاف
هر سال تابستانها میآمد #مشهد. در حرم همراهش شده بودم. ایستاده زیارت میکرد. من اما بعد از مدتی خسته میشدم. این پا و آن پا میکردم. بیشتر که #خسته میشدم، مینشستم.
باز از نشستن #خسته میشدم، میایستادم.
اما پیر مرد تمام مدت ایستاده مقابل مرقد مطهر زیارت میکرد و ذکر میگفت. معمولاً زیارتش دو #ساعتی طول میکشید.
یک بار از حرم که بیرون آمدند، از ایشان پرسیدم : «شما خسته نمیشوید؟! ما که جوانیم، از پا افتادیم!»، جوابی ندادند.
زیارت که تمام میشد، تازه صحنهای حرم امام رضا علیهالسلام شروع میشد،
به صحنها میرفت، همه را یاد میکرد؛ سر مزار علما میرفت و برایشان فاتحه میخواند.
یک بار از #صحن که بیرون آمد، به من اشاره کرد: «بیا!»، از جیبش پولی درآورد و به من داد و گفت: برو عطاری، داروی «عینشینقاف» بگیر تا خسته نشوی!
منظورشان این بوده است که اگر با #عشق و #محبت بخوانید خسته نمیشوید
📚این بهشت، آن بهشت، ص ٣١
@keyfonas