افرادی که خداوند روز قیامت به آنها غضب میکند
در این مطلب به هشت فردی که در روز قیامت، دشمنترین افراد نزد خداوند خواهند بود اشاره شده است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در کلامی ارزشمند هشت فردی که در روز قیامت، دشمنترین افراد نزد خداوند خواهند بود را بیان فرمودهاند.
رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلی لله علیه و آله:
هشت تن هستند که در روز قیامت،
دشمنترین کسان نزد خداوند خواهند بود:
دروغگویان؛
مستکبران ، کسانی که تکبر میورزند و خود را بهتر و برتر از دیگران میدانند ؛
کسانی که کینه برادرشان را در سینه نگه میدارند و چون آنان را ببینند برایشان سوگند میخورند [که دوستشان دارند].
کسانی که، چون به سوی خدا و پیامبرش خوانده شوند، درنگ کنند و کُندی نمایند و چون به سوی شیطان و کارهایش خوانده شوند، بشتابند.
کسانی که هرگاه آزمندی دنیا برایشان جلوه گر شود، آن را با سوگندهایشان، برای خود حلال میشمرند؛ گرچه بدان حقی نداشته باشند.
سخنچینان ؛
تفرقه اندازان میان برادران؛
و عیب جویان کسانی که برای بی گناهان، لغزش میجویند و میتراشند.
خدای رحمان و عزّ وجلّ، این افراد را پلید میشمارد
متن حدیث:
ثَمانِیَةٌ أبغَضُ خَلیقَةِ اللّهِ إلَیهِ یَومَ القِیامَةِ: السَّقّارونَ؛ وهُمُ الکَذّابونَ، وَالخَیّالونَ؛ وهُمُ المُستَکبِرونَ، وَالَّذینَ یَکنِزونَ البَغضاءَ لاِءِخوانِهِم فی صُدورِهِم فَإِذا لَقوهُم حَلَفوا لَهُم، وَالَّذینَ إذا دُعوا إلَی اللّهِ ورَسولِهِ کانوا بِطاءً وإذا دُعوا إلَی الشَّیطانِ وأمرِهِ کانوا سِراعا، وَالَّذینَ لا شَرِفَ لَهُم طَمَعٌ مِنَ الدُّنیا إلاَّ استَحَلّوهُ بِأَیمانِهِم وإن لَم یَکُن لَهُم بِذلِکَ حَقٌّ، وَالمَشّاؤونَ بِالنَّمیمَةِ، وَالمُفَرِّقونَ بَینَ الأَحِبَّةِ، وَالباغونَ البُرَآءَ الرُّخصَةَ. اُولئِکَ یَقذَرُهُمُ الرَّحْمنُ عَزَّ وجَلَّ.
@keyfonas
تحمل
مردی به امام باقر علیه السلام گفت:
"عیالی بد اخلاق دارم و مشکلات و سختی هائی را در منزل تحمّل می کنم که از #هندوانه ابوجهل تلخ تر می باشد."
امام باقر علیه السلام فرمود:
"هر کس در #مقابل ناملایمات و حرف های نابجای اهل منزل صبر و تحمّل کند، ثواب روزه دار و شب زنده دار #نصیبش می گردد و هم نشین با شهدائی می شود، که در رکاب حضرت رسول(ص)شهید شده باشند."
📚ثواب الأعمال: صفحه 235
@keyfonas
امام صادق عليه السلام :
انار را با پيه آن بخوريد؛ چرا كه معده را مى پالايد و ذهن را افزون مى كند
📚المحاسن ، ج 2 ، ص 356
@keyfonas
آیا در زمان #ظهور امام زمان(عج) مردم میتوانند تمام #زمین را مانند کف دست خود ببینند؟
حدیثی که میگوید مردم در آخرالزمان تمام زمین را مانند #کف دست میبینند، صحیح است؟
#پاسخ
✅در مورد آنچه در پرسش آمده باید گفت؛ برخی روایات به این #موضوع اشاره میکند که در زمان ظهور امام مهدی(عج) مردم میتوانند هر نقطهای از #زمین را ببینند و هر صدایی را از هر جای زمین بشنوند. این روایات میتواند #ناظر به فناوری ارتباطات باشد که هر #روزه پیشرفتهای روزافزون آنرا شاهدیم و امروزه که در دوران قبل از ظهور هستیم نیز بخش وسیعی از موضوعاتی که در #روایات بدان اشاره شده در دسترس ما است و به خواست خدا بعد از ظهور به اوج خود خواهد رسید. با بیان این مقدمه و بدون بررسی سندی به چند روایت در این زمینه اشاره میکنیم:
1. امام صادق(ع): «هنگامی که کارها به حضرت مهدی(ع) واگذار شود، خدا هر نقطه فرو رفتهای از زمین را برای او مرتفع و هر نقطه مرتفعی را پایین میبرد، آنچنان که تمام دنیا در نزد او به منزله کف دست خواهد بود. کدام یک از شما اگر در کف #دستش مویی باشد، آنرا نمیبیند؟!». یعنی همانگونه که ما به راحتی یک تار مو را در کف دست خود میبینیم، در آن زمان تمام دنیا به همین صورت #قابل مشاهده است.
2. امام صادق(ع): «در زمان #دولت حضرت قائم(عج) اگر یک انسان با ایمان در مشرق باشد، برادرش را در مغرب میبیند و کسی که در مغرب است، برادرش که در #مشرق است را مىبیند».
3. امام صادق(ع): «هنگامى که قائم(عج) ظهور کند، خدا در گوشها و دیدگان #شیعیان ما چنان نیروى کشش و رسایى میدهد که میان آنها و حضرت قائم پیکى نباشد و آن حضرت با آنان(از فاصله دور) سخن بگوید و آنان بشنوند و او را در همان جایى که هست ببینند».
✅دو #روایت فوق ممکن است ناظر به آن باشد که در آن زمان - برای افراد باایمان - نیاز به ابزار واسطهای مانند تلفن همراه و ... نیست و با استفاده از چشم و گوش #طبیعی نیز این قابلیت برایشان فراهم خواهد شد.
📚کمال الدین ج 2، ص 674،
📚کافی ج 8، ص 241
@keyfonas
حکم شرعی #مراجعه به #دعانویس چیست؟
#پاسخ:
✅نوشتن دعاهایى که از ائمّه معصومین (علیهم السلام) رسیده، و در کتب معتبره موجود است، اشکال ندارد. و امّا دعا نویسى حرفه اى، که متداول افراد سود جوست، صحیح نیست.
دعا نویسی غیر از طالع بینی است. هر کس صلاحیت دعا نویسی را ندارد. کسی می تواند دعا بنویسد که با تقوا و با سواد باشد و از کتاب های معتبر استفاده کند. دعا نوشتن برای دخالت در زندگی دیگران جایز نیست. به طور کلی اعتمادی به دعا نویسان حرفه ای نیست.
یکی از شرایط تاثیر دعا این است: شخصی که دعا می کند یا دعا می نویسد, انسان پاک و با تقوایی باشد, چنان که نمونه هایی در بین مردم و علما داشته ایم که دعاهای شان بی جواب نمی مانده است. بنابراین , اگر دعانویس آدم خوبی بوده و دارای تقوا و نفس پاکی باشد، #دعایش اثر خواهد داشت.
اما برخی کسانی به نام دعا نویس پیدا می شوند که دعانویسی را وسیله امرار معاش خود قرار داده و مردم را از این راه فریب می دهند, نمی توان به آنان اعتماد کرد و مراجعه به آنان جایز نیست اگر انسان عالم وصالح باشد که از منابع معتبر #دینی استفاده کنند اشکال ندارد درغیر این صورت جایز نیست وغالبأ این افراد رمال وکلاهبردار هستند وبا شگردهای مختلف افراد را #فریب می دهند.
@keyfonas