👌العالم أم العابد أیهما أفضل؟
عالم يا عابد؟ كدام يک برترند؟
◾️عنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام رَجُلٌ رَاوِيَةٌلِحَدِيثِكُمْ يَبُثُّ ذَلِكَ فِي النَّاسِ وَ يُشَدِّدُهُ فِي قُلُوبِهِمْ وَ قُلُوبِ شِيعَتِكُمْ وَ لَعَلَّ عَابِداً مِنْ شِيعَتِكُمْ لَيْسَتْ لَهُ هَذِهِ الرِّوَايَةُ أَيُّهُمَا أَفْضَلُ قَالَ : الرَّاوِيَةُ لِحَدِيثِنَا يَشُدُّ بِهِ قُلُوبَ شِيعَتِنَا أَفْضَلُ مِنْ أَلْفِ عَابِدٍ.
🔸معاوية بن عمار می گويد به امام صادق عليه السلام عرض كردم : فردی كه روايات شما را ميان مردم منتشر مي كند و دلهای آنها و دل هایشيعيانِ شما را محكم می كند بالاتر استياعابدیازشیعیانِ شما كه اين كار را نمي كند !؟
امام صادق علیه السلام فرمودند : راوی حديثِ ما كه دلهای شيعيان ما را با اين روايات محكم مي كند (شبهاتِ دینی و اعتقادی آنها را مرتفع میسازد) برتر است از هزار عابد!!(و در حدیث دیگری حضرت فرمودند برتر است از هفتاد هزار عابد)
📚الکافي، الاسلامیة، ج۱ ، ص ۳۳
@keyfonas
👌زمان پیروزی دشمن ...
◾️قال الامام الجواد علیه السلام : وکل امة قد رفع الله عنهم علم الکتاب حین نبذوه وولاهم عدوهم حین تولوه .
🔸امام جواد علیه السلام می فرمایند : هر امتی ، وقتی خودشان به کتاب آسمانی بی اعتنایی کردند ، خداوند دانش کتاب را از آن ها باز گرفت ؛ و آن گاه که سلطه و ریاست دشمنان را پذیرفتند ، خداوند دشمن را بر آنان چیره ساخت.
📚فروع کافی جلد ۸ صفحه ی ۵۳
@keyfonas
👌آرزوی مردم در روز قیامت ...
◾️عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام مَا مِنْ أَحَدٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِلَّا وَ هُوَ یَتَمَنَّى أَنَّهُ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ علیه السلام لَمَّا یَرَى لِمَا یُصْنَعُ بِزُوَّارِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ مِنْ کَرَامَتِهِمْ عَلَى اللَّهِ
🔸از امام صادق علیه السلام روایت شده : هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو میکند ای کاش امام حسین علیه السلام را زیارت کرده بودم آن هنگامی که می بیند که با زوار امام حسین علیه السلام چه میکنند، چقدر نزد خداوند مورد کرامت واقع میشوند.
📚 وسائل الشیعه/ ج ۱۴/ص ۴۲۴
@keyfonas
👌کسی که خداوند خیر خواهش باشد و کسی که خداوند بدخواهش باشد ...
◾️عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ وَ مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ السُّوءَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ بُغْضَ الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ بُغْضَ زِیَارَتِهِ
🔸امام صادق علیه السلام فرمودند: هرکسی که خداوند خیرش را بخواهد، حب امام حسین علیه السلام و حب زیارتش را در قلب او میاندازد و هر که را خداوند بدیش را بخواهد، بغض نسبت به امام حسین علیه السلام و بغض زیارت آن حضرت را در قلب او می اندازد.
📚 وسائل الشیعه ج ۱۴ ص ۴۹۶
@keyfonas
👌کمترین پاداشی که به زائر سیدالشهدا علیه السلام داده می شود ...
◾️قَالَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى علیه السلام أَدْنَى مَا یُثَابُ بِهِ زَائِرُ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام بِشَطِّ الْفُرَاتِ إِذَا عَرَفَ حَقَّهُ وَ حُرْمَتَهُ وَ وَلَایَتَهُ أَنْ یُغْفَرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ.
🔸امام موسی بن جعفر علیه السلام فرمودند : کمترین آنچه از ثواب که به زائر اباعبدالله علیه السلام کنار نهر فرات داده می شود آنگاه که حق و حرمت و ولایت او را بشناسد، این است که آنچه از گناهان پیش فرستاده و بعداً می فرستد (گناهان گذشته و آینده او) آمرزیده می شود.
📚اصول کافی ج ۴ ص ۵۸۲
@keyfonas
یادی از دلاوران کربلا 🍁
متن زیر یکی از باشکوهترین اتفاقات تاریخ کربلا است
عابس، یکی از شخصیت های برجسته عاشورا و نمونه پاکی، خلوص و مهربانی به حضرت به شمار می آید . در ظهر عاشورا قبل از به میدان رفتن به امام عرض می کند: «ای حسین! به خدا سوگند، هیچ کس در روی زمین نزد من عزیزتر و محبوب تر از تو نیست و اگر ممکن بود با چیزی بهتر از جان و خونم از تو دفاع کنم، چنین می کردم
همان گونه که از بیانات عابس بن ابی شبیب پیدا بود، وی خودرا آماده فداکاری و جانبازی در راه سبط پیامبر و تحقق آرمانهای آن حضرت کرد. بدین جهت دست از همه چیز شسته و با حضرت به کربلارفت تا این عقیده راسخ را به اثبات برساند و جانش را فدای ابی عبدالله(ع)کند.
عابس هم خود و هم شوذب را که آزادشده شاکر و یکی از بزرگان و شجاعان کوفه که در سفر، عابس را همراهی کرده بود. آماده کردتا او هم به فیض شهادت برسد.
در روزعاشورا شوذب را که همراه خود به کربلا آورده بود.
مخاطب قرار داده، می گوید: ای شوذب! امروز چه در خاطرداری؟ شوذب گفت:
می خواهی چه در خاطر داشته باشم؟
قصدکرده ام با تو در رکاب پسر پیامبرخدا(ص)مبارزه کنم تا کشته شوم. عابس گفت:
گمان من هم به تو همین بود. هم اکنون به خدمت آن حضرت بشتاب تا تو را چون دیگر یاران در شمار شهدا به حساب گیرد; زیرادراین ساعت اگر کسی همراهم بود که من به او ازتو نزدیکتر بودم به رفتنش بسیار خرسند می شدم، بدان که از پس امروز چنین سعادتی به دست هیچ کس نیاید. بدین جهت، سزاوار است در چنین روزی در حدتوان به دنبال اجر و ثواب برویم، زیرا از پس امروز عملی درکارنیست و روز جزا فرا می رسد. شوذب خدمت حضرت شتافت و پس از رخصت میدان رفتن، سلام وداع گفته، روانه میدان شد و جنگید تا به فیض شهادت نائل آمد
پس از شهادت شوذب، عابس بن ابی شبیب نزد امام شتافته، نخست سلام کرد و سپس عرضه داشت: یا اباعبدالله! هیچ آفریده ای چه نزدیک و چه دور، چه خویش و چه بیگانه در روی زمین در نزد من عزیزتر و محبوبتر از تو نیست و اگر قدرت داشتم این ظلم و ستم وکشتن را از تو دفع کنم... در آن سستی نمی کردم و آن را به پایان می رسانیدم. آنگاه آن حضرت را سلام داد و گفت: گواه باش که من بردین تو و دین پدرت هستم. سپس راهی میدان شد
هنگامی که عابس بن ابی شبیب پا به میدان نبرد گذارد در حالی که ضربتی برپیشانی او رسیده بود، ربیع بن تمیم که مردی ازلشکر عمربن سعد بود. تا نگاهش به عابس افتاد، بی درنگ او راشناخت و چون سابقه دلاوری های او را از جنگ صفین در ذهن داشت بی اختیار فریاد زد:
این شیر شیران است، این عابس بن ابی شبیب است. هیچ کس به جنگ او نرود و گرنه از جنگ او به سلامت نرهد.
علامه مجلسی اضافه می کند: عابس فریاد می کشید: « آیا هماوردی نیست، آیا مردی نیست که به جنگ من بیاید؟»لشکر ابن سعد همچنان از نزدیک شدن به او خودداری می کرد، این کار برابن سعد ناگوار آمد. بدین جهت، فریاد کشید: او راسنگباران کنید. سپاه به دستور او از هرسو عابس را سنگ باران کردند. عابس که چنین دید زره از تن دور کرد و کلاه خود را ازسربیفکند.
شمشیر به دست، مردانه وارد کارزار شد.
ربیع گوید: چون چنین دیدم، به عابس گفتم:
آیا پرهیز نمی کنی و وحشتی نداری که در گرماگرم جنگ سربرهنه ای؟! عابس در پاسخ گفت: آنچه از سوی دوست به دوست برسد،آسان است.
ربیع می گوید: به خدا قسم می دیدم که عابس به هر طرف که حمله می کرد، زیاده از دویست تن از پیش او می گریختند و بر روی یکدیگرمی ریختند
راوی میگوید:
به خدا قسم، دیدم لشکر را در پیش انداخته و ایشان چنان فرارمی کردند مانند گوسفندانی که از گرگ فرار می کنند و او مانند شیرژیان میزند و می کشد و از چپ و راست می اندازد. او همچنان می غریدو می رزمید تا آن که لشکر ازهرسو او را به محاصره خود در آورده و از کثرت جراحت سنگ و زخم شمشیر و سنان وی را از پای درآوردندو به شهادت رساندند
این بود خلاصه ای از زندگی و راه و روش این مرد باوفا و بااخلاص و این مرد بی نظیر و استثنایی🍁
اسلام علی الحسین(ع) و علی اصحاب الحسین (ع)🕊
@keyfonas
جلسه تفسیر قرآن یزید بن معاویه
زمانی که سر #مطهر امام حسین علیهالسلام را نزد یزید بن معاویه آوردند گفت:
"خدا را شکر، که #حسین را کُشت! صاحب این سَر، بر من افتخار میکرد که خودش، جد و پدر و مادرش؛ از من و جد و پدر و مادرم بهتر هستند!
اما اینکه پدر او(علی) از پدر من(معاویه) بهتر است، درست نیست! زیرا پدر من بر پدر او پیروز شد!
البته مادر او از مادر من بهتر بود!
جد او(حضرت محمد) هم از جد من(ابوسفیان) #بهتر بود و هیچ مومنی نمیتواند بگوید جد من از جد حسین بهتر است!
اما اینکه حسین از من بهتر بود هم صحیح نیست!! زیرا خداوند در قرآن فرموده:
{قُلِ اللَّهُمَّ مَالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِي الْمُلْکَ مَنْ تَشَاءُ وَ تَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَ تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَ تُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِکَ الْخَيْرُ إِنَّکَ عَلَى کُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ}
(آیه ۲۶ سوره آل عمران)
بگو: «بارالها! مالک حکومتها تویی؛ به هر کس بخواهی، #حکومت میبخشی؛ و از هر کس بخواهی، حکومت را میگیری؛ هر کس را بخواهی، #عزت میدهی؛ و هر که را بخواهی خوار میکنی. تمام خوبیها به دست توست؛ تو بر هر چیزی قادری.
آنگاه یزید ، چوبدستیاش را به لبهای امام حسین علیهالسلام زد و گفت:
"حسین چه خوش #خنده بوده است!"
در این هنگام یکی از اصحاب رسولالله به نام ابوبرزه اسلمی (یا سمره بن جندب) به یزید گفت:
"ای یزید! چوبدستیات را از لبهای حسین بردار. به خدا قسم بارها دیدم که رسولالله این لبها را میبوسید."
📚ترجمه مقتل خوارزمی ، صفحه ۲۵۴
@keyfonas
چرا توسلمان به اهل بیت جواب نمیدهد
✅ما گاهي حواسمان نيست و در توسلاتمان يك مراعات هايي را نمي كنيم لذا خيلي از توسلات ما نتيجه نمي دهد.
یکی از آن مراعات های لازم اين است كه بدانیم چگونه متوسل شويم و چه چيزي را از چه كسي بخواهيم؟
اگر حساب كنيم مي بينيم سير جريان كربلا و حضرت اباعبدالله علیه السلام در نهايت دقت و ظرافت بیشتر براي مسائل معنوي مطرح شده است.
✅طبيعتًا اگر درخواست من در توسل و توجه به حضرت اباعبدالله عليه السلام ، يك مسأله معنوي بلند باشد، خيلي زودتر نتیجه می دهد.
✅پس چه بهتر كه من در امور معنوي بسيار بلند بروم سراغ مركز اين عنايات معنوي یعنی حضرت اباعبدالله عليه السلام.
در #توسل به حضرت سید الشهداء علیه السلام اگر كسي توجهش صحيح و دقيق باشد بركات معنوي بسيار بلندي نصيب او خواهد شد كه در هيچ كجاي عالم نصيب انسان نخواهد شد.
#حجت_الاسلام_ناصری
@keyfonas