هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
⭕️ وقوع مواردی از نوع مواضعی که اخیراً توسط یک پزشک نسبت به تخریب احکام شرعی دین مبین اسلام در رسانهی ملی مطرح شد، اصلا موضوع بدیع و غیرمعمولی در دانش پزشکی نیست.
⬅️ برای نمونه، نامهای که ۲۸ خرداد امسال توسط رئیس جامعهی جراحان کشور خطاب به رئیسجمهور محترم ارسال شده و در خصوص اجرای حکم شرعی نسبت به چند مجرم اظهار نظر و ابراز نگرانی کرده است!
💢 سؤال این است که آیا یک پزشک بهواسطهی دانش پزشکی، توان تخصصی تطبیق حکم فقهی امام راحل (ره) در موضوع رجم را با مصادیق امروزی قطع انگشت چند مجرم دارد؟!
💢 آیا اساساً مقبولیت دارد جامعهی پزشکی که هر فرد منتقدی نسبت به عملکرد پزشکی را #فاقد_تخصص خطاب میکند، در تمامی حوزهها از متاورس گرفته تا فقه اسلام، اظهار نظر نماید⁉️
✴️ علیالظاهر مسیری را که سابق بر این سازمانهای بهاصطلاح حقوق بشری! در نفی احکام شرعی اسلام نظیر قصاص پیگیری میکردند؛ امروز دانش پزشکی عهدهدار شده است❗️
🔶🔹 آیا ضرورت ندارد دردمندان و دغدغهمندان دین الهی، نسبت به این دست مداخلات بدون تخصص و دشمنپسند، واکنشی درخور، معقول و قاطع داشته باشند تا عرصهی فکر و فهم جامعه را از نظرات اینچنینی پاک نمایند؟
✍️ مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
هدایت شده از دانشگاه تهران
🔹یافتههای جدید محققان دانشگاه تهران درباره گستره و محل دقیق اثر میدانهای مغناطیسی در بدن/ محققان IBB به محل دقیق اثر میدانها پی بردند
محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران ضمن بررسی تأثیر میدانهای مغناطیسی بر همه سلولهای بدن، به محل دقیق اثر این میدانها در درون سلول پی بردند.
https://news.ut.ac.ir/fa/news/28854
@UT_NEWSLINE
🔸 بهگفتهی مسئولان بانک مرکزی، «رمزریال» از شهریور امسال وارد مرحلهی اجرایی میشود و به این ترتیب باید انتظار داشت که یک انقلاب بزرگ در حوزهی اقتصاد و بهتبع آن سایر حوزهها رقم بخورد که این انقلاب مشخصاً متکی بر «فضای سایبر» و دانش «سایبرنتیک» است.
🔸 به دلیل اینکه فضای مطالعات کارشناسی این پدیده در کشور ما چندان شفاف نیست، لازم است محیطهای علمی و دانشگاهی به تبیین، تحلیل و نقد این پدیده بپردازند و مزایا و معایب آن را روشن کنند.
🔸 از آنجا که بر اساس توضیحات مسئولان بانک مرکزی به نظر میرسد که «رمزریال» یک CBDC (یعنی ارز دیجیتال بانک مرکزی: Central Bank Digital Currency) است، تصمیم گرفتم کتاب موجز و همهفهم
"CBDC: Why is a digital currency with an expiry date a very dangerous solution?"
اثر Rafal Ganowski که اخیراً منتشر شده است را به فارسی ترجمه کنم، تا بهعنوان یک منبع بتواند مورد استفادهی علاقهمندان و دغدغهمندان این حوزه قرار گیرد.
🔸 این ترجمه بهصورت قسمتبندی شده طی چند روز متوالی از طریق این کانال منتشر میشود و انشاءالله نسخهی کامل آن در قالب کتاب بهزودی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر دانشگاه تهران ( @ut_cyber ) عرضه خواهد شد.
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
✳️ مقدمه
🔸 چند سال پیش، اگر کسی به من میگفت که ما در معرض خطر معرفی پول دیجیتال با تاریخ انقضا هستیم، احتمالاً با او به عنوان فردی برخورد میکردم که داستانهای ترسناک علمی-تخیلی آیندهنگرانه یا تئوریهای توطئهی کمارزش را خوانده است، یا بهسادگی به این فکر میکردم که او بهنوعی دیوانه است؛ و جای تعجب نیست، زیرا چنین نسخههای ضد آرمانشهری از آیندهی تمامیتخواهانه (totalitarian) تاکنون دیدگاه نویسندگانی مانند جورج اورول (George Orwell)،
یانوش زایدل (Janusz Zajdel) یا آلدوس هاکسلی (Aldous Huxley) بوده است.
🔸 در چند یا شاید ده سال گذشته - و به ویژه از مارس ۲۰۲۰ - تغییرات در جهان بهقدری سریع رخ داده است که بسیاری از ما حتی از آن آگاه نیستیم. متأسفانه، اینها تغییرات قانونی بسیار گستردهای است که حقوق و آزادیهای مدنی ما را به شیوهای بسیار خطرناک همراه با تغییرات خطرناک در حوزه مالی و همچنین با استفاده از فناوریهای بسیار مدرن محدود میکند.
🔸 و همهی اینها ظاهراً به نام ایمنی، بهداشت و به بهانهی مبارزه با تروریسم یا پولشویی انجام میشود. با این حال، همانطور که بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) گفته بود: «کسانی که از آزادی اساسی دست میکشند تا کمی ایمنی موقت بخرند،
نه سزاوار آزادی هستند و نه ایمنی».
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 با این حال، متأسفانه در سال ۲۰۲۰، با درگیر شدن بانکهای مرکزی در سراسر جهان در پژوهشهای مربوط به امکان صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، که اغلب بهعنوان معادل دیجیتالی پول نقد معرفی شد، بهطور قابل توجهی افزایش یافته است - برخی از کشورها می خواهند چنین پولی را بهصورت «دارای تاریخ انقضا» (expiry date) معرفی کنند.
بر اساس تحقیقات بانک تسویه بین المللی مستقر در بازل -در پایان سال ۲۰۲۰، ۸۶ درصد از ۶۵ بانک مرکزی مورد بررسی در جهان درگیر پژوهش در مورد مسائل CBDC بودند.
🔸 اولین کشوری که پول دیجیتال بانک مرکزی (اما بدون تاریخ انقضا) به نام Sand Dollar معرفی کرد، کشور باهاما در اکتبر 2020 بود. سپس، در اکتبر ۲۰۲۱، اولین کشور در آفریقا و دومین در جهان CBDC، یعنی eNaira در نیجریه راهاندازی شد و بدین ترتیب جعبه پاندورا (Pandora's box)
باز شد.
🔸 پیشرفتهترین بانکهای مرکزی در این زمینه در حال حاضر عبارتند از: اتحادیه اروپا (بانک مرکزی اروپا)، ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و سوئد. با این حال، اولین کشور در جهان که بهطور رسمی پول دیجیتال را با تاریخ انقضا وارد گردش کرد، چین است.
🔸 موضوع ارز دیجیتال بانک مرکزی بهطور کلی در جامعه بسیار کم شناخته شده است، من فکر میکنم که حدود ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان هرگز چیزی شبیه به آن نشنیدهاند. حیف است، زیرا این موضوع برای همهی ما بسیار مهم است. معرفی CBDC با حذف تدریجی پول نقد نیز مرتبط است. در واقع، حتی هیچ کس تا به حال از شهروندان نپرسیده است که آیا با آن موافقت کرده اند یا خیر و ما باید حق داشته باشیم که ارادهی خود را در این زمینه مثلاً در یک همهپرسی ابراز کنیم.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/131
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 شخصاً هیچ مخالفتی با تکنولوژی مدرن ندارم، اما به این شرط که هر شخص با حق حاکمیتی دارد که انتخاب کند که آیا میخواهد بهصورت نقدی پرداخت کند یا مثلاً از طریق CBDC، نقدی، کارت اعتباری یا انتقال بانکی. با این حال، همه چیز به این واقعیت اشاره دارد که دولتها با استفاده از اقدامات قانونی بهظاهر بیگناه، بهتدریج پول نقد را حذف کرده و CBDC را معرفی میکنند. در نتیجه، ما در حال حرکت بهسمت جامعهای بهاصطلاح بدون پول نقد هستیم
که اغلب برخلاف میل شهروندان است.
🔸 ممکن است بسیاری از شما فکر کنید که CBDC نوع خاصی از ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین یا اتریوم است و بنابراین راهحل خوبی برای جامعه است. با این حال، هیچ چیز اشتباهتر از این نمیتواند باشد.
🔸 در این کتاب میخواهم به شما توضیح دهم که ارز دیجیتال بانک مرکزی چیست و انواع اصلی آن چیست. من همچنین به این سؤال پاسخ خواهم داد که تفاوت بین CBDC و ارزهای دیجیتال چیست.
من همچنین به شما خواهم گفت که چگونه CBDC در عمل بهعنوان مثال از سه کشور به نظر میرسد.
همچنین به شما توضیح خواهم داد که چرا بانکهای مرکزی اینقدر مشتاق وارد کردن CBDC هستند
و چگونه آن را توجیه میکنند. با این وجود، به نظر من، مهمترین مورد در این کتاب، آخرین فصل آن است که در آن توضیح میدهم که چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راه حل بسیار خطرناکی است.
🔸 به نظر من، CBDC بهعنوان ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راه حل بسیار خطرناکی است که عملاً آزادی ما را از بین میبرد. بنابراین، آیا این امر اجتناب ناپذیر است یا فرآیندی است که میتوانیم متوقف کنیم؟ به نظر من همه چیز به ما بستگی دارد و با هم میتوانیم این گرایش خطرناک را تغییر دهیم. بههمین دلیل است که افزایش آگاهی در سراسر جامعه در مورد CBDC بسیار مهم است. به همین دلیل، من این کتاب را نوشتهام و شدیداً شما را تشویق میکنم تا حد امکان به صورت نقدی پرداخت کنید و مقالات، کتابها یا مطالب دیگر در مورد ارز دیجیتال با تاریخ انقضا را از طریق شبکههای اجتماعی برای دوستان خود توزیع کنید.
رافال گانوفسکی؛
نویسنده
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/132
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶 قسمت دوم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
شروع:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
✳️ فصل اول:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) چیست؟
🔸 برای اینکه بتوانیم ویژگیهای پول دیجیتال با تاریخ انقضا را به تفصیل مورد بحث قرار دهیم، ابتدا باید توضیح دهم که CBDC چیست، زیرا پول دیجیتال با تاریخ انقضا مفهوم محدودتری (یعنی گونهای از CBDC) است.
🔸 پول دیجیتال صادر شده توسط یک بانک مرکزی معمولاً به عنوان ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) شناخته میشود. طبق تعریف صندوق بینالمللی پول، CBDC شکل جدیدی از پول است که بهصورت دیجیتالی توسط بانک مرکزی صادر میشود تا بهعنوان وسیلهای قانونی برای پرداخت عمل کند. از سوی دیگر، بانک تسویه بینالمللی (BIS) ،CBDC را بهعنوان بدهی بانک مرکزی تعریف میکند که در حساب موجود در آن نهاد بیان میشود، که بهعنوان وسیلهی مبادله و ذخیرهسازی ارزش عمل میکند.
🔸 با نگاه کردن از نقطه نظر موجودیتهایی که از پول دیجیتال استفاده میکنند، یک CBDC میتواند بهصورتهای زیر استفاده شود:
🔻 الف) برای پرداختهای خردهفروشی:
این CBDC برای پرداختهای خردهفروشی (یا پرداختهای همهمنظوره) موجود و مورد استفاده است، که بهعنوان جایگزینی برای پول نقد و سپردهها در بانکهای تجاری عمل میکند.
🔻 ب) برای پرداختهای عمدهفروشی:
این CBDC در دسترس مؤسسات مالی منتخب است و برای پرداختهای عمدهفروشی، یعنی برای تسویه بین بانکی، بهعنوان جایگزینی برای پول نقد در حسابهای جاری بانکها در بانک مرکزی استفاده میشود.
🔸 در این کتاب، من با CBDC موجود برای پرداختهای خردهفروشی سروکار دارم، زیرا برای هر شهروندی اعمال میشود.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/133
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 در مرتبهی بعدی، از نقطهنظر مکان و نوع ضبط الکترونیکی، دو مدل انتشار متمایز میشوند که مطابق آنها CBDC میتواند شکل بگیرد:
🔻یک) CBDC مبتنی بر حساب:
این مدل CBDC بر اساس حسابهای بانک مرکزی است، یعنی مدخلهای ژورنال الکترونیکی در خصوص حسابهایی که نزد بانک مرکزی برای افراد و نهادهای تجاری نگهداری میشود.
در این مدل، تغییرات مستقیم در موجودی حسابهای طرفین معامله (بدهکار شدن حساب پرداختکننده و همزمان بستانکار شدن حساب ذینفع پرداخت) وجود دارد.
🔻دو) CBDC مبتنی بر توکن:
این مدل CBDC بر اساس انتشار توکن است.
توکنها نمایندههای دیجیتال ارزشی هستند که میتوانند در ابزار الکترونیکی ثبت شده باشند و توسط یا بهدستور بانک مرکزی صادر شوند؛
بهعنوان مثال، در یک کارت اعتباری، سیمکارت، یا در برنامهای روی تلفن،
یا در یک نوع رجیستری توزیعشده ذخیره شوند.
در این مدل، در فرآیند پرداخت با استفاده از CBDC ذخیره شده در یک رجیستری توزیعشده یا بهصورت محلی در دستگاه پرداخت ابزاری، لازم است یک بازنمایی دیجیتالی از ارزش تراکنشهای میان پرداختکننده و دریافتکننده فراهم شود.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/136
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔵 این مدلها چه تفاوتهایی با هم دارند؟
🔸 در مدل CBDC بر اساس حسابهای بانک مرکزی، فرض بر این است که پذیرش پرداختهای CBDC در
تراکنشهای خردهفروشی رایج است و بنابراین داشتن یک حساب CBDC نزد بانک مرکزی هم از سوی پرداختکنندگان و هم از سوی گیرندگان پرداختها، رایج است.
پرداخت در پایانهی پرداخت (به عنوان مثال با کارت یا تلفن همراه)، در برنامهی تلفن همراه یا از طریق وبسایت آغاز میشود و در زمان واقعی (real-time) انجام میشود. تسویهی پرداخت انجام شده بین دارندگان حساب CBDC در یک سیستم بسته انجام میشود، همانطور که در حال حاضر در مورد نقل و انتقالات مشتریان با حساب در همان بانک انجام می شود. (یعنی با برداشت مبلغ مربوطهی CBDC از حساب پرداختکننده حساب و پرداخت آن اعتبار به حساب گیرنده که نزد بانک مرکزی نگهداری میشود).
🔸 بانک مرکزی حساب های CBDC را باز می کند (با در نظر گرفتن کلیهی تعهدات قانونی، از جمله مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، حفاظت از مصرفکننده و حفاظت از دادههای شخصی)، خدمات مربوط به عملیات حساب را فراهم میکند و تعهدات آماری و گزارشی را برای اهداف سیاست پولی و انتشار و همچنین برای نیازهای سایر نهادها (از جمله مؤسسات مالی بینالمللی) انجام میدهد.
🔸 برخلاف مدل اول، در مدل CBDC بر اساس انتشار توکن، فرض بر این است که بانکهای تجاری بهعنوان توزیعکنندگان توکنهای CBDC صادرشده توسط بانک مرکزی عمل میکنند. صدور CBDC در ازای وجوهی که در حسابهای بانکهای زیرنظر بانک مرکزی سپرده میشود، انجام خواهد شد. بسته به نحوهی انعقاد قرارداد فروش،
پرداخت از طریق واسط در یک دستگاه مشخص (که امکان دسترسی به کیف پول دیجیتال را فراهم میکند) آغاز و در زمان واقعی (real-time) انجام میشود. تسویهی پرداخت خردهفروشی تحت یک ثبت خصوصی توزیعشده انجام میشود. توکنها مستقیماً از آدرس مناسبی که در ثبت توزیعشده به پرداختکننده اختصاص داده شده است به آدرس گیرندهی پرداخت در آن ثبت ارسال میشود.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/139
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶 قسمت سوم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
شروع:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
✳️ فصل دوم:
یک CBDC چه تفاوتی با رمزارزها دارد؟
🔸 بسیاری از مردم فکر می کنند که CBDC یک «رمزارز دولتی» یا حداقل چیزی شبیه به بیتکوین (Bitcoin) است و بسیار مشتاق آن هستند. در واقع، دقیقاً برعکس است.
🔸 رفتار کشورهای گوناگون جهان با رمزارزها بسیار متفاوت است. بسیاری از کشورها با این موضوع کاملاً آزادانه برخورد میکنند. حتی در برخی کشورها (سالوادور، آلمان) بهعنوان پول قانونی و در ژاپن بهعنوان پول کاملاً قانونی با همان وضعیت یورو یا دلار شناخته میشوند. بهنوبه خود، در برخی کشورها، با رمزارزها بهصورت دوستانه رفتار نمیشود، اما کشورها مایلند از آنها مالیات دریافت کنند. با این حال، کشورهایی وجود دارند که رمزارزها در آنها بهطور کامل (مانند ایران، نپال، الجزایر، بولیوی، هند، ویتنام) یا تا حد زیادی (چین، ترکیه) ممنوع هستند.
🔸 بانکهای مرکزی و دولتهای بسیاری از کشورها، بهمنظور بهروز ماندن با پیشرفتهای فناوری، در ایجاد CBDC همکاری میکنند که گامی دیگر در جهت حذف پول نقد خواهد بود و همچنین امکان ردیابی تمامی تراکنشهای انجام شده توسط شهروندان یک کشور مشخص با ارزهای سنتی فیات (fiat) را فراهم میکند.
🔸 این کاملاً مخالف ایدهی رمزارزها است، که بنا به تعریف غیرمتمرکز هستند و شبکهی آنها معمولاً تحت یک موجودیت واحد قرار نمیگیرد که بتواند محتوای آن را دستکاری و کنترل کند.
🔸 در حال حاضر، ارزهای سنتی فیات، اگرچه تنظیمگری میشوند، اما بهطور مستقیم و بهتنهایی توسط بانک مرکزی پشتیبانی نمیشوند؛ بلکه بانکهای دیگر و نیز مؤسسات مالی دیگری وجود دارند که میان بانک مرکزی و شهروندان واسطه میشوند. اگرچه بیشتر تراکنشها بهصورت دیجیتالی انجام میشوند، اما نمیتوانیم این پول را بدر قالب ارزهای دیجیتال در نظر بگیریم، زیرا بانکهای تجاری باید پولهای فیات را بهطور صحیح مدیریت کنند.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/140
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔵 یک CBDCچه تفاوتی با رمزارزها دارد؟
🔸 رمزارز بانک مرکزی همانطور که از نام آن پیداست، نسخهی دیجیتال ارز یک کشور است که توسط مقامات آن کشور اغلب توسط بانک مرکزی تنظیمگری و صادر میشود. این شکل از پول امکان پرداختهای مستقیم الکترونیکی را فراهم میکند.
🔸 از سوی دیگر، رمزارزها نوعی از پول دیجیتال هستند که بر اساس یک الگوریتم ایجاد میشوند. آنها مبتنی بر یک تکنیک رمزگذاری دادهها (data encryption) (رمزنگاری (cryptography)) هستند که برای وارسی تراکنشها و ایجاد واحدهای جدید که سکه(coin) نامیده میشود، استفاده میشوند. رمزارزها بهطور مستقل و خارج از سیستمهای بانکداری و دولتی سنتی عمل میکنند. بهعنوان یک ارز غیرمتمرکز، رمزارز به گونهای طراحی شده است که از دخالت دولت یا اثرگذاریهای خارجی عاری باشد و در عوض، اقتصاد رمزارز از طریق پروتکل اینترنت همتا به همتا (peer-to-peer internet protocol) نظارت میشود.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/143
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔵 تفاوتهای اصلی میان CBDC و رمزارزها چیست؟
🔻 الف)
یک CBDC توسط نهادی که آنها را صادر میکند، یعنی بانک مرکزی یا حاکمیت کنترل میشود، در حالی که رمزارزها غیرمتمرکز هستند و بر روی زنجیره بلوکی (blockchain) خود کار میکنند؛
🔻ب)
هویت کاربران CBDC شناخته شده است (حداقل برای حکومت)، در حالی که کاربران رمزارزها ناشناس باقی میمانند؛
🔻پ)
لزومی ندارد که CBDC بر اساس تکنولوژی زنجیرهی بلوکی (پایگاه دادهی توزیعشده) باشد، اگرچه در برخی موارد اینچنین است، در حالی که همه رمزارزها بر اساس زنجیرهی بلوکی هستند؛
🔻ت)
بانکهای مرکزی یا سایر مقامات دولتی در مورد قواعد CBDC تصمیم خواهند گرفت، در حالی که در مورد رمزارزها، کاربران، شبکه را کنترل میکنند و بر اساس اجماع (consensus) تصمیم میگیرند؛
🔻ث)
یکCBDC از شبکهی مبتنی بر مجوز(authorization-based network) استفاده میکند، در حالی که رمزارزها بدون مجوزها از شبکه استفاده میکنند؛
🔻ج)
یک CBDC عمدتاً برای پرداختها و تراکنشها استفاده میشود، در حالی که رمزارزها میتوانند بهعنوان داراییهای سرمایهگذاری نیز استفاده شوند؛
🔻چ)
یکCBDC میتواند تقریباً بهطور آزادانه بهنفع دولت و علیه شهروندان طراحی شود؛ بهعنوان مثال، جمعآوری مالیات یا پرداخت بهره بهطور خودکار (همچنین بهرهی «منفی»). در مورد رمزارزها، این ممکن نیست؛
🔻ح)
از طریق CBDC، دولت قادر خواهد بود تمام پول شما را با یک کلیک مسدود کند، نه تنها به این دلیل که شما یک مجرم هستید، بلکه حتی بهدلیل مخالفت شما با نظرات مقامات، اعتراض یا حمایت از اعتراضات. در مورد رمزارزها، این ممکن نیست.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/145
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶 قسمت چهارم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
شروع:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
✳️ فصل سوم:
نمونههایی از CBDC در کشورهای دیگر
🔵 ارز دیجیتال بانک مرکزی CBDC در باهاما
🔸 اولین کشوری که یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (اما بدون تاریخ انقضا) به نام Sand Dollar (با نماد B$) را معرفی کرد، کشور باهاما (Bahamas) است.
🔸 در سال ۲۰۱۹، بانک مرکزی باهاما تصمیم گرفت یک شریک تکنولوژی برای معرفی ارز دیجیتال بانک مرکزی انتخاب کند و یک پروژهی آزمایشی را در جزایر اگزوما (Exuma) و آباکو (Abaco) انجام داد.
🔸 فرآیند پیادهسازی CBDC در سراسر این کشور در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۰ راهاندازی شد. شش مؤسسهی مالی مجاز به نگهداری حسابها در CBDC شدند. با این حال، قبل از آن، بانک مرکزی هر مؤسسه را وارسی کرد تا مطمئن شود که استانداردهای سختگیرانهای را در زمینههای امنیت سایبر، مدیریت ریسک و حفاظت از دادههای مصرفکننده پیادهسازی کرده است.
🔸 ارز دیجیتال باهاما (Sand Dollar) یک ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است، نه یک رمزارز (مانند اتریوم، بیت کوین). این یک واحد حساب و وسیلهی مبادلهی تنظیمگری شده (regulated)، متمرکز (centralized) ،
پایدار (stable)، خصوصی (private) و امن (secure) است. B$ دیجیتال یک دِین مستقیم بانک مرکزی در باهاما است. ارز دیجیتال (Sand Dollar) بهصورت ۱:۱ با دلار سنتی باهاما مبادله میشود که نرخ آن در برابر دلار آمریکا ثابت است.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/147
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 سه نوع کیف پول دیجیتال (digital wallet) در Sand Dollar وجود دارد: پایه (رده یک (Tier I))، استاندارد (رده دو (Tier II)) و پیشرفته.
🔻 الف) {کیف پول پایه (رده یک)} -
به کاربران اجازه میدهد تا یک پول با ارزشی معادل تا ۵۰۰ دلار (محدودیت نگهداری کیف پول الکترونیکی) نگه دارند و شامل محدودیت خرج ماهیانه ۱۵۰۰ دلار آمریکا (محدودیت تراکنش ماهانه) است.
مشتریانی که به این نوع کیف پول دسترسی دارند، مشمول معیارهای سختگیرانهای نیستند و فقط از آنها خواسته میشود نام، شماره تلفن و آدرس ایمیل خود را ارائه دهند، مشابه آنچه برای برداشت مقادیر بالای پول نقد از بانک لازم است. این بدان معناست که شناسنامه صادر شده توسط دولت، الزامی برای ثبت نام نیست. این کیف پول را نمی توان به حساب بانک متصل کرد.
🔻 ب) {کیف پول استاندارد (رده دو)} -
که بانک مرکزی انتظار دارد بیشترین کاربر را برای آن تولید کند، از مصرفکنندگان میخواهد هویت خود را تأیید کنند (شناسنامه صادر شده توسط دولت یک الزام ثبت نام است). تأیید مشتری این امکان را میدهد که حسابهای بانکی فعلی را با کیف پولهای دیجیتالی (Sand Dollar) ترکیب شود و وجوه را بهراحتی بین آنها منتقل شود.
محدودیتها در این مورد نیز اعمال میشوند، زیرا مصرفکنندگان میتوانند هر بار تا ۸۰۰۰ دلار وجه دیجیتالی را در کیف پول نگه دارند (محدودیت نگهداری کیف پول الکترونیکی) و تا ۱۰۰۰۰ دلار در ماه (حد تراکنش ماهانه) خرج کنند.
🔻 پ) {کیف پولهای پیشرفته} -
از سوی دیگر، منحصراً برای شرکتها و افرادی که نیاز به تراکنشهای بزرگ دارند، رزرو میشوند. مصرفکنندگانی که میخواهند از این نوع کیف پولها استفاده کنند، ملزم به ارائهی اسناد اضافی و انجام بررسیهای دقیق برای توجیه تنظیم حدود بالاتر تراکنش هستند.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/149
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 طبق تضمین داده شده توسط مقامات باهاما، یک کیف پول دیجیتال (Sand Dollar):
🔻 الف)
ایمنتر از پول نقد است:
«اگر کیف یا کیف پول شما گم یا دزدیده شود، پول نقد شما برای همیشه از بین میرود. با این حال، اگر تلفن همراه شما گم یا دزدیده شود، (Sand Dollar)های شما ایمن است، زیرا روی آن دستگاه ذخیره نمیشوند؛
🔻 ب)
تسویه (پرداخت) سریعتر از کارتهای بدهکاری و اعتباری را فراهم میکند؛
🔻 پ)
یک سابقهی عالی از درآمد و هزینه ارائه میدهد که میتواند به عنوان دادههای پشتیبانی برای درخواستهای وام خرد استفاده شود؛
🔻 ت)
میتواند بهطور منعطف با استفاده از کارت پرداخت فیزیکی یا یک برنامه تلفن همراه (iOS و اندروید) برای دسترسی به کیف پول دیجیتال، در دست باشد؛
🔻 ث)
هیچ کارمزد معاملهای برای افراد وجود نخواهد داشت.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/150
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 اگرچه (Sand Dollar) نوعی از CBDC بدون تاریخ انقضا است، اما من نگران چندین موضوع در مورد آن هستم.
🔸 اول از همه، در مورد ارز دیجیتال باهاما، یک نوع کیف پول دیجیتال برای همه وجود ندارد، بلکه چند نوع از آن وجود دارد. بنابراین، شهروندان در حال حاضر در معرض تبعیض (differentiation) رسمی و قانونی هستند، که در حال حاضر این تمایز و تبعیض بر اساس ثروت است.
🔸 دوم، در مورد کیف پول پایه (رده یک) و کیف پول استاندارد (رده دو)، چیزی مانند حد نگهداری کیف پول الکترونیکی و حد تراکنش ماهانه وجود دارد. این بدان معناست که بهعنوان مثال، شهروندی که چنین کیف پولی دارد میتواند تا ۱۵۰۰ دلار یا ۱۰۰۰۰ دلار در ماه خرج کند.
بنابراین، سوال من این است: چرا چنین محدودیتهایی در نظر گرفته شده است؟ بالاخره در مورد پول نقد، فرد محدودیتی ندارد و میتواند مثلاً تا ۱۰ میلیون دلار خرج کند. بنابراین، پول نقد از این نظر بسیار بهتر است، زیرا هیچ محدودیتی در این زمینه ندارد اما CBDC باهاما محدودیت ایجاد میکند.
🔸 و سوم اینکه، هر کسی میتواند پول نقد داشته باشد، و برای دسترسی به (Sand Dollar)، شما باید شرایط رسمی خاصی را بگذرانید و همیشه کسی وجود خواهد داشت که آنها را برآورده نمیکند.
فرض کنید که شخص (A) دارای رده دو و شخص (B) دارای رده یک است و اکنون شخص (A) میخواهد مبلغی را به شخص (B) بپردازد که از حد شخص (B) بیشتر میشود. چنین مشکلی در مورد پول نقد وجود ندارد.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/151
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶 قسمت پنجم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
شروع:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔵 ارز دیجیتال بانک مرکزی (eNaira) در نیجریه
🔸 اولین کشور آفریقایی (و دومین کشور در جهان) که ارز دیجیتال بانک مرکزی را معرفی کرد، نیجریه است. در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۱، eNaira، که وضعیت پول رایج قانونی (legal tender status) دارد، ظاهر شد. eNaira ارز دیجیتال نیجریه است که توسط CBN (بانک مرکزی نیجریه) صادر و تنظیمگری میشود. سیستم CBDC نیجریه مبتنی بر حسابهای بانک مرکزی است، بنابراین میتواند به طور مستقیم با پیشنهاد مؤسسات تجاری رقابت کند.
🔸 ارز دیجیتال eNaira دقیقاً مانند بیتکوین مبتنی بر تکنولوژی زنجیره بلوکی است. CBDC نیجریه در کیف پولهای دیجیتال نگهداری میشود. نیجریهایها میتوانند eNaira را بهصورت دیجیتالی و تقریباً بدون هیچ هزینهای برای کسی که دارای کیف پول دیجیتال نیجریهای است، انتقال دهند.
🔸 ارزش eNaira با نایرای فیزیکی (واحد پول نیجریه) متصل است که تعادل آن محکم شده است. کیف پول دیجیتال راهی عالی برای خرید با خردهفروشان در محل، انتقال یا ارسال پول همزمان با پیگیری برنامههای پاداش ارائه میدهد. هرکسی میتواند کیف پول الکترونیکی eNaira خود را به حساب بانکیاش پیوند دهد یا با یک گزینهی پیشپرداخت، پرداخت کند.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/152
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 افراد میتوانند ۴ رده مشتری مختلف داشته باشند:
🔻 الف) رده صفر
ردیف صفر برای مشتریان بدون حساب بانکی موجود و بدون (NIN)(National Identification Number) تأیید شده (شماره شناسایی ملی) است. ارائهی شماره تلفن تنها شرط افتتاح حساب است. اما محدودیت تراکنش روزانه (۲۰۰۰۰N) و حداکثر موجودی تجمعی روزانه (۱۲۰۰۰۰N) وجود دارد.
🔻 ب) رده یک
رده یک برای مشتریان بدون حساب بانکی موجود است. داشتن (NIN) (شماره شناسایی ملی) تنها شرط افتتاح حساب است؛ اما محدودیت تراکنش روزانه (۵۰۰۰۰N) و حداکثر موجودی تجمعی روزانه (۳۰۰۰۰۰N) وجود دارد.
🔻 پ) رده دو
رده دو برای مشتریانی با حداقل تواناییهای خرج کردن (Minimal Spending Abilities) است. داشتن BVN (Bank Verification Number) (شماره تأیید بانک) حداقل لازمهی افتتاح حساب است؛ اما محدودیت تراکنش روزانه (۲۰۰۰۰۰N) و حداکثر موجودی تجمعی روزانه (۵۰۰۰۰۰N) وجود دارد.
🔻 ت) رده سه
رده سه برای مشتریانی با توانایی خرج کردن منظم (Regular Spending Abilities) است. داشتن BVN (شماره تأیید بانک) حداقل لازمهی افتتاح حساب است. اما محدودیت تراکنش روزانه (۱۰۰۰۰۰۰N) و حداکثر موجودی تجمعی روزانه (۵۰۰۰۰۰۰N) وجود دارد.
🔻 و چهارمین رده مشتریان برای بازرگانان (رده تجاری (Business Tier)) است.
رده چهار برای مشتریانی با توانایی خرج کردن منظم است. داشتن KYC (Know Your Customer) کامل (شناخت مشتری شما) همانطور که در مقررات AML(The global anti-money laundering) (مقابله با پولشویی جهانی) / CFT (Countering the financing of terrorism) (مقابله با تأمین مالی تروریسم) CBN تصریح شده است، حداقل شرط افتتاح حساب است. محدودیت تراکنش روزانه (۱۰۰۰۰۰۰N) وجود دارد،
اما حداکثر موجودی تجمعی نامحدود است.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/154
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 دلایل معرفی CBDC در نیجریه چه بود؟
🔻 الف)
بدهبستان سریع، امن، و ساده؛
🔻 ب)
شمول مالی افرادی که قادر به استفاده از پرداختهای تجاری نیستند (۳۶ درصد جمعیت، حساب بانکی ندارند)؛
🔻 پ)
هزینههای کمتر حوالهی انتقال؛
🔻 ت)
شفافیت بیشتر در پرداختهای غیررسمی و تقویت مالیات پایه.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/155
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶 قسمت ششم
📗 #ترجمه_کتاب:
ارز دیجیتال بانک مرکزی (#CBDC):
چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راهکار بسیار خطرناکی است؟
👤 نوشتهی رافال گانوفسکی (2022)
🖌 ترجمهی کاظم فولادی قلعه (۱۴۰۱)
شروع:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔵 پول دیجیتال با تاریخ انقضا در چین
🔸 چین کشوری است که اسکناس (ارز کاغذی) را در قرن هفتم در زمان سلسله تانگ اختراع کرد و تأثیر عمیقی بر تاریخ پول گذاشت. چین یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان در زمینهی معرفی پول دیجیتال با تاریخ انقضا است.
ارز دیجیتال دولت در این کشور یوان دیجیتال است که با نام e-yuan یا DCEP (e-RNB) شناخته میشود.
🔸 مقامات میتوانند این ارز الکترونیکی را در زمان معینی از کیف پول یک شخص «حذف» کنند، زیرا دارای تاریخ انقضا است.
🔸 هنوز مشخص نیست که دورهی اعتبار این پول دیجیتالی چهقدر خواهد بود؛ و بنابراین دولت مردم را مجبور میکند تا ارز دیجیتال را سریعتر خرج کنند، که این گردش آن را افزایش میدهد و در نتیجه احتمالاً تورم را نیز افزایش میدهد.
🔸 ارز دیجیتال چین (shùzì huòbì) (数字 货币) فقط بهصورت الکترونیکی در دسترس است. البته، معرفی رسمی تاریخ انقضا برای پول دیجیتال با این واقعیت توجیه میشود که قرار است ابزاری محرک برای مصرف باشد.
🔸 یوان الکترونیکی توسط بانک خلق چین (PBOC) ، بانک مرکزی این کشور صادر خواهد شد. جامعه آن کشور سالهاست که کمتر و کمتر پول نقد پرداخت میکند، بهطوری که در حال حاضر حدود ۸۶ درصد از ساکنان آن
از پول نقد استفاده نمیکنند.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/156
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468