🔴 جوابیه شرکت سایپا به گزارش نود اقتصادی
🔹 50 هزار دستگاه خودرو از 23 دیماه تاکنون فاکتور شده است/ افزایش 19 درصدی تحویل خودرو به مشتریان سایپا/ تکمیلکاری خودروهای ناقص و خالی کردن پارکینگها در اولویت سایپا
1️⃣ گروه خودروسازی سایپا در لبیک به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر بهبود کیفیت و افزایش رضایت مشتری، " تولید اقتصادی" را در دستور کار خود قرار داده و به عنوان استراتژی محوری این گروه تعریف کرده است. بر همین اساس تولید اقتصادی و تقویت مالی بنگاه، افزایش کیفیت، کاهش قیمت و تحویل به موقع در حال انجام است که در نهایت باعث رضایت مشتری می شود. در این مسیر تمرکز بر تکمیلکاری خودروهای ناقص و تحویل آن به مشتریان به عنوان اولین و مهمترین راهکار تحقق این استراتژی انتخاب شده است.
2️⃣ از 23 دی ماه تاکنون در گروه خودروسازی سایپا 50 هزار دستگاه خودرو فاکتور و 39 هزار دستگاه خودرو نیز تحویل مشتریان شده است که در مقایسه با میانگین 10 ماه گذشته این میزان در ماه جاری 19 درصد رشد را نشان می دهد؛ بر این اساس اگر که زیرساخت حمل و نقل کشور مهیا بود، خودروهای بیشتری به مشتریان تحویل داده می شد.
3️⃣ در راستای جلوگیری از جایگزین شدن مجدد خودروهای ناقص به موجودی کف پارکینگ که علاوه بر غیر اقتصادی بودن، باعث افت کیفیت نیز می شود، افزایش عبور مستقیم در دستور کار تولید قرار گرفت که خوشبختانه طی این مدت صددرصد بهبود یافته است؛ بدین معنا که از 9درصد در 6 ماهه اول به 18درصد در بازه 23 دی ماه تاکنون افزایش داشته است.
4️⃣ ترجیح تکمیلکاری خودروهای ناقص و خالی کردن پارکینگها در ماههای پایانی سال ضمن اینکه تعهد خودروسازان به نهادهای نظارتی بوده است، اقدامی متعارف برای کاهش هزینه های مرتبط سال و پاسخ به تقاضای بیشتر مشتریان برای خودرو در ایام تعطیلات نوروز است.
5️⃣ شیوع بیماری کرونا و به دنبال آن بحران جهانی کمبود تراشه، صنعت خودرو جهان را دچار چالش جدی کرده، به نحوی که تولید جهانی طی دو سال گذشته 19 درصد کاهش داشته است. در سایپا نیز یکی از دلایل اصلی کاهش تولید و انباشته شدن خودروها در کف پارکینگ در ماه های گذشته، عدم تحویل ACU توسط تولیدکننده داخلی و عدم پیگیری مجدد از آنها در این مقطع حساس است و همچنین ایجاد مانع جهت ارتباط مستقیم شرکت تیبا تریدینگ با تأمین کنندگان خارجی است.
6️⃣ گروه خودروسازی سایپا؛ سیاست در اولویت قرار دادن تکمیل خودروهای ناقص را در راستای استراتژیهای تولید اقتصادی خود قرار داده و افزایش تولید به عنوان شریان اصلی یک بنگاه اقتصادی را همواره مد نظر داشته است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بعثت پیامبر اسلام هدیه به همه بشریت است/ عقلانیت و تزکیه دو عنصر مورد تاکید اسلام است.
👤 #رهبر_معظم_انقلاب
🔹 مبعث رسول اکرم را به همه امت بزرگ اسلامی و به ملت عزیز ایران و به همه آزادگان جهان تبریک عرض میکنیم.
🔸 روز مبعث و شب مبعث، روز و شبی است که بزرگترین هدیه عالم وجود که از آن تعبیر شده است در دعای شب مبعث به تجلیالاعظم به نبی مکرم اسلام، برترین بنده خداوند اعطا شد و هدیه داده شد.
✅ البته بعثت، بعثت نبی مکرم (ص) هدیهی به همهی بشریت هم هست. اگر ما در میان ارزشهای فراوان اسلام، سلسلهی ارزش های اسلامی، اگر فقط دو ارزش را در نظر بگیریم یعنی عنصر گسترش عقلانیت و عنصر پرورش اخلاق -که مجموعهی ارزشهای اسلامی خیلی گسترده است- این دو عنصر برجسته از این ارزشهاست.
🔹 اگر همین دو عنصر را در نظر بگیریم که اسلام نسبت به آنها چه تاکیدی کرده تصدیق خواهیم کرد که اسلام عالی ترین هدیه را و وسیله سعادت را به بشریت عطا کرده. این که اسلام به عقلانیت و گسترش عقلانیت دعوت میکند این خیلی چیز مهمی است.
🔸 در قرآن دهها آیه، دهها مورد شاید نزدیک به صد مورد اگر کسی بشمارد وجود دارد که با تعابیر مختلف با تعبیر تعقلون، با تعبیر تتفکرون، با تعبیر یتدبرون، خدای متعال مخاطبان را و آحاد مردم را ه اندیشه و تفکر و عقل دعوت کردند.
💢در مورد گسترش مفاهیم اخلاقی و پرورش اخلاقی هم، همین بس که اسلام در صدر اهداف بعثت اخلاق و تزکیه را ذکر کرده. در جای قرآن هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِه وَيُزَكِّيهِمْ اول تزکیه است. ۱۰/۱۲/۱۴۰۰
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 رهبر انقلاب: نمونه واضح و کامل جاهلیت مدرن آمریکاست/ آمریکا یک رژیم مافیایی است.
👤 حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی:
1️⃣ نمونه واضح و کامل جاهلیت مدرن آمریکاست.
2️⃣ آمریکا رژیمی است که اخلاقیات ناپسند در آن ترویج می شود.
3️⃣ تبعیض بیشتر می شود و ثروت به سمت ثروتمندان کشیده می شود.
4️⃣ وقتی سرما و گرما زیاد در آمریکا زیاد می شود، عده ای در این کشور می میرند.
5️⃣ رژیم آمریکا بحران ساز و بحران زیست است و از بحران های عالم ارتزاق می کند.
6️⃣ آمریکا یک رژیم مافیایی است.
7️⃣ کسی که تمدن غربی امروز را جاهلیت مدرن بخواند، حق دارد.
8️⃣ باید درس های بعثت را مرور کرد و وظیفه ماست که ایمان دینی را تقویت کنیم.
9️⃣ توسعه گروه های مؤمن و مقاوم، قوت و استحکام نظام اسلامی، برنامه ریزی خردمندانه و متکی بر شناخت وسیع مختصات جاهلیت از این وظایف است.
🔟 نمی توانیم ادعا کنیم در این کارهای بزرگ به اهدافمان رسیدیم، اما گام های بلندی برداشتیم و در نیمه راهیم.
💢 الگوی انقلاب اسلامی هر چند نیمه کاره جذابیت و تحرک دارد.
#فرهنگی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دور اول مذاکرات روسیه و اوکراین در گومل بلاروس به پایان رسید و طرفین به پایتختهای خود بازگشتند. مذاکرات ادامه خواهد یافت.
👤 #عبدالله_شهبازی
🔹 خواست روسیه، آنگونه که پوتین در گفتگوی تلفنی دوشنبه به مکرون گفت، تسلیحاتزدایی و نازیزدایی (حذف ناسیونالیستهای افراطی اوکراین غربی از قدرت) و به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه از جانب اوکراین است.
🔸 اوکراین با این خواستها موافقت نکرد و خواستار خروج نیروهای روسیه از خاک این کشور شد.
✅ پس از پایان مذاکرات، انفجارهای سنگینی در اطراف شهر کییف رخ داد که بیانگر تشدید فشار مسکو برای وادار کردن کییف به پذیرش خواستهایش است. دیروز مسکو با اعزام ستونهای سنگین مکانیزه بطور کامل شهر کییف را به محاصره گرفت ولی اعلام کرد غیرنظامیان میتوانند از مسیر معینی از شهر خارج شوند.
🔹 تشدید فشار آمریکا و دولتهای اروپایی بر روسیه و تبلیغات سنگین رسانهای به سود کییف عامل مهمی است که این دولت را به عدم تمکین از خواستهای مسکو تشویق میکند. جنگ دولت کییف بطور عمده در عرصه رسانه است و تلاش میکند حداعلای استفاده تبلیغاتی را از تهاجم مسکو ببرد.
🔸 بنظر نمیرسد هدف پوتین اشغال کییف باشد زیرا این امر متضمن تلفات سنگین انسانی، بویژه از مردم عادی، و تخریب شهر است. در اینصورت، انگیزه کافی برای پیوستن بخشی از مردم اوکراین به ناسیونالیستهای اوکراین غربی برای جنگ پارتیزانی علیه روسیه پدید خواهد آمد و اوکراین را به ویتنام یا افغانستانی دیگر بدل خواهد کرد. ناسیونالیستهای اوکراین غربی دارای سوابق مفصل جنگهای چریکی در کوههای پربرف کارپات علیه حکومت شوروی هستند و اکنون نیز با حمایت غرب میتوانند برای سالیان مدید روسیه را آزار دهند. از اینرو، تصور میکنم پوتین با هشیاری عمل میکند و هدفش تسلیم داوطلبانه زلنسکی و زمامداران کییف است که عموماً به اوکراین غربی تعلق دارند.
💢 ترامپ در اظهارات جنجالی اخیرش پوتین را «نابغه» خواند. تحولات آینده نشان خواهد داد که پوتین آن چیزی است که ترامپ توصیف کرده یا دیوانهای است که روسیه و شاید جهان را به کام ماجراجویی نظامی خطرناکی برده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 از شعار «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» تا اشک تمساح برای مردم اوکراین
💬 #مشرق
🔹️ روزنامه اعتماد- که پیش از این در قالب یک مستند با سردبیر(به ظاهر ایرانی) شبکه سعودی اینترنشنال(حامی گروهک منافقین) مصاحبه کرده و سابقه سیاه وی را بزک کرده بود- در یادداشتی به قلم «محمد مهاجری» فعال اصلاح طلب نوشت: «نسل من پنجاه سال است میشنود سیاست درست «نه شرقی، نه غربی» است. اما حالا میبیند در برابر کشتار مردم اوکراین، چه شامورتیبازیها درمیآید... نسل من میبیند عدهای که خودشان را ارزشی و انقلابی جا زدهاند، در برابر چشمآبیهای روسیه تزاری که بارها و بارها نسبت به آبا و اجدادش خیانت و جنایت و کشتار کردهاند، مجلسشان را به توپ بستهاند، به ناموسشان تجاوز کردهاند، در جنگ با سلاحهایشان ایران و ایرانی را ویران کردهاند و همزمان با اسراییل نرد عشق باختهاند و در شورای امنیت علیه برنامه هستهای با همدست آمریکاییاش به قطعنامههای ضدایرانی رای مثبت داده، خفه شدهاند و همهچیز را به توفان فراموشی سپردهاند.»
🔸️ ادعاهای این روزنامه اصلاح طلب از چند منظر قابل بررسی است که در ادامه به اختصار به آن می پردازیم:
✅ این روزها طیف افراطیون اصلاح طلب چشمان خود را بر نقش آمریکا و تروئیکای اروپا در بحران اوکراین بسته و روسیه را به عنوان تنها مقصر بحران اوکراین معرفی می کنند. در سوی مقابل مقامات ارشد دولت، واکنشی عزتمندانه و مقتدرانه و منصفانه اتخاذ کرده اند.
💢 جریان تندروی اصلاح طلب نه دغدغه منافع ملی دارد و نه دلش برای مردم اوکراین می سوزد. نشان به آن نشان که این طیف در سال ۸۸ در وسط خیابان شعار «نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» سر می داد و حالا ژست حمایت از مردم اوکراین به خود گرفته است.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا ایران اوکراین نمیشود؟
👤 #کمیل_خجسته
🔹️ ایران اوکراین نمیشود چون عقلانیت دفاعی-امنیتی او مبتنی بر «بازدارندگی فعالانه» تعریف شده است. این عقلانیت از چهار عنصر تشکیل شده است:
1. دستیابی به تجهیزات و خوداتکایی در ادوات استراتژیک: از همان ابتدا ایران انقلابی تصمیم گرفت تا نیازهای خود را بسازد و خود اتکا شود. در دهه شصت موشکسازی را جدی گرفت. آسمان بیدفاع ایران را که جولانگاه هواپیماهای جنگی فرانسوی و موشکهای روسی و امریکایی شده بود را پس گرفت. بر فناوری ساخت پهپاد مسلط شد تا آنجا که پهپادهایش همین هفته از طریق حزبالله وارد سرزمینهای اشغالی شد و با مهمترین بازیگر ضدامنیتی ایران یعنی صهیونیستها درون قلعۀ خودشان رو در رو شد. #ناوشکن_جماران را ساخت و با ناوشکنهای مشابه مثل مکران و سهند توانست عمق عملیات خود را به آبهای آزاد و #اقیانوسها برساند و بر آن مسلط شود. هنوز داستان اسکورت نفتکشها به ونزوئلا، داستان مقابله با دزدان دریایی سومالی و داستان نفتکش انگلیسی و نفتکش عربستانی از یادها نرفته است. اگر #جهاد_خودکفایی در نیروی هوایی نبود هیچگاه در دوران جنگ تامکتها نمیتوانستند آسمان را پس بگیرند و امروز هواپیمای جنگی کوثر ساخته شود.
2. شناسایی و تسلط بر نقاط ژئوپلیتیک: #تنگۀ_هرمز با ایده قایقهای عاشورا بر ناوهای غولپیکر هواپیمابر پس گرفته شد. با همراهسازی ملتها و دولتهای مقاومت، انقلاب اسلامی به دشمن ذاتی خودش اسرائیل چنان نزدیک شده است که فاصله دفاعیاش به مرزهای اشغالی چسبیده شده است. امروز و عملا سرزمینهای اشغالی توسط ارتش سوریه، حزبالله لبنان و از درون هم مجاهدان فلسطینی محاصره شده است. اسرائیل وارد یک آرایش انفعالی قلعهای شده و مجبور است که از ماهیت اشغالگر خود درون قلعهاش دفاع کند و حالت تهاجمی سابقش به تدافعی تبدیل شده است.
از طرف دیگر با توسعه تفکر مقاومت #مرزهای_امنیتی ایران فراتر از سرزمینش کشیده شده است. ایران با داعش کیلومترها دورتر از شهرهایش جنگید. هم به امنیت مردم منطقه کمک کرد و هم مردمش را در آرامش نگه داشت.
3. کنش متقابل: در زمانی واکنش ایران به تهدیدهای امریکا این بود که از هر نقطهای که حمله شود آن نقطه خاک #امریکا خواهد بود و آن کشور پاسخ خواهد دید. امروز با تغییر توان ایران سطح پاسخ ایران هم تغییر کرده است. واکنش ایران در همان سطحیست که آمریکاییها انجام بدهند. آنها میدانند و تجربه کردهاند که وعدۀ ایران صادق است. پینگپنگ کشتیهای صهیونیستی و ایرانی روی آبها، ماجرای موشکباران بلندیهای جولان، ماجرای عینالاسد و پشتبند آن استراتژی سهمگین انتقام سخت که تبدیل به انرژی برای اخراج اشغالگران آمریکایی از منطقه شده است تجربیات نه خیلی دور امریکاییها از پاسخ به اقداماتشان است که کنش را برای آنها پرهزینه و یا حتی بیفایده و باضرر کرده است.
4. کنشگران مجاهد: این مکتب رزمندگان دلاوری دارد که جان بر کف در میدان این راهبردها را پیاده میکنند. از آن کماندویی که در مقابل لولۀ تیربار ناو انگلیسی از هلیکوپتر به پایین میآید و نفتکش انگلیسی را در جهت دفاع از منافع مردم ضبط میکند تا آن شهیدی که در فرودگاه بغداد امریکاییها مظلومانه شهیدش میکنند.
💢 در سایه این چهار عنصر است که امنیت برای مردم ایران یک نعمت دستیافتنی میشود و ایران #اوکراین نمیشود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرایی تأکید رهبر انقلاب بر اصول ثابت نظام
👤 #رها_عبداللهی
🔹 انقلاب اسلامی ایران دارای اصول ثابت و مستحکمی است که همین اصول ثابت هویت نظام اسلامی و آرمانهای انقلاب اسلامی را شکل میدهند. در واقع، اصول انقلاب اسلامی، نقشه راه و مسیر حرکت انقلاب را مشخص کرده و چارچوب فعالیتها و اقدامات را در حوزهها و عرصههای مختلف کشور از سیاست داخلی و خارجی تا فرهنگ و اقتصاد بیان میکند. اما از ۳ دهه قبل سپهر سیاسی ایران شاهد تقابل دوقطبی «تکنوکراسی» و «آرمانخواهی» شد.
🔸 تکنوکراتها در سالهای پس از جنگ در مقابل جریان ایدئولوژیک آرمانخواه علم شدند و از لزوم تغییر اصول سخن گفتند؛ انقلاب اسلامی آمده بود تا جامعه را بر اساس آرمانها مدیریت کند؛ اما تکنوکراتها آرمانها را دستوپاگیر توسعه میدانستند. برای آنان محاسبه «هزینه-فایده» مقدم بر هر تصمیمگیری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و رفتار ایدئولوژیک مزاحم تامین منافع ملی. بنابراین از نظر آنان موضع ثابت در عرصه سیاسی وجود ندارد و عقلانیت حکم میکند آرمانها از همه شئون جامعه زدوده شده و عملگرایی جای آن را بگیرد.
✅ از آن زمان بود که در گفتمان این جریان، مفاهیم تساهل و تسامح، تنشزدایی، تفکیک ساحت عرفی جامعه از ساحت مقدس دین و ... جای مفاهیم اصیل انقلاب را گرفت و با همین گفتمان رخت بیقواره سکولاریزم را بر قامت عدهای از سیاستمداران و مدیران پوشاند.
🔹️ کسی که در تمام طول این سالها طلایهدار تفوق اصول و ارزشهای ثابت و آرمانهای اصیل انقلابی بر عملگرایی و منفعتطلبی سیاستمداران تکنوکرات بوده، شخص رهبر معظم انقلاب اسلامیاند که همواره حافظ راهبردهای ثابت نظام از جمله رویارویی با استکبار جهانی و دفاع و حمایت از مستضعفان جهان هستند. پافشاری و مراقبت ایشان اجازه منحرف شدن حرکت انقلاب اسلامی از ریلگذاری معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) را نداده است.
🔸️ مقام معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث، به بهانه تشریح موضعشان نسبت به وقایع اوکراین، به یکی از این اصول ثابت اشاره کردند. ایشان با تأکید بر موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با جنگ، گفتند: ما با جنگ، کشته شدن مردم و تخریب زیرساختهای متعلق به ملتها در هر جای دنیا مخالفیم. این «حرف ثابت» جمهوری اسلامی است و سیاست ما مانند غربیها دوگانه نیست که بمب انداختن بر سر کاروان عروسی در افغانستان و کشتن مردم عراق، مبارزه با تروریسم نام بگیرد.
✅ طی چند روز گذشته برخی افراد و رسانهها با طعنه وانمود میکردند جمهوری اسلامی در جنگی که یک طرف آن متحد استراتژیکش باشد، از آرمانهایش کوتاه میآید. اما رهبر حکیم انقلاب بار دیگر بر تخطیناپذیری راهبردهای نظام از اصول ثابت تاکید کردند. شاهد سخن ایشان حرکت ۴۰ ساله انقلاب بر مبنای همین اصل ثابت بوده که یک نقطه تاریک در کارنامه انقلاب باقی نگذاشته است...
🔹 فتوایی که با وجود اصرار سیاستمداران عملگرا در مقاطعی بر اقدام به تولید کلاهک هستهای، هرگز اجازه نداده نظام اسلامی حتی در دوره توانایی علمی و لجستیکی، قدمی برای تولید سلاح کشتار جمعی بردارد و بُرد موشکها را از حد مشخصی فراتر ببرد؛ قاطعیتی که در مقاطع مختلف چون جنگ آمریکا با صدام در سال ۶۹، ترور دیپلماتهای ایرانی در مزارشریف در سال ۷۷ و حمله طالبان به افغانستان در تابستان گذشته با وجود اصرار تندروها، اجازه تخطی از صلحطلبی انقلابی و ورود به جنگ را نداده و از گرفتار شدن کشور در باتلاق جنگ در مرزهایش جلوگیری کرده است.
💢 ایشان اجازه ندادند تحلیل هزینه-فایده جای حاکمیت اصول بنیادین را در حرکت کلی کشور بگیرد. اصرار بر اصول ثابت انقلاب در طول سالیان متمادی است که رهبری چون ایشان را مورد احترام سیاستمداران جهان قرار داده و امنیت و عزت ملت ایران را حفظ کرده است.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چطور بحران اوکراین را تمام کنیم؟
💬 #امیرعلی_ابوالفتح
🔹️ هنری کیسینجر در مارس 2014 مقالهای در واشنگتن پست نوشته که به بحران اوکراین میپردازد. او در این مقاله به این سوال پاسخ میدهد که چگونه بحران اوکراین را تمام کنیم. بازخوانی این مقاله در شرایط امروز هم قابل استفاده است.
🔸️ او در بخشی از این مقاله مینویسد:
تصور من از نتیجه ای که با ارزش ها و منافع امنیتی همه طرفین سازگار باشد این است:
1- اوکراین باید حق داشته باشد که آزادانه شرکای اقتصادی و سیاسی اش را – از جمله در اروپا – انتخاب کند.
2- اوکراین نباید به ناتو بپیوندد. هفت سال پیش که این مسأله مطرح شد، موضع من همین بود.
3- اوکراین باید در تشکیل دولتی همساز با خواستهای مردمش آزاد باشد. رهبران خردمند اوکراین هم باید سیاست آشتی میان بخشهای مختلف کشورشان را در پیش بگیرند. در زمینه بین المللی، باید موضعی شبیه به فنلاند اتخاذ کنند – فنلاند در مورد استقلال خود هیچ تردیدی برای دنیا باقی نگذاشته و در حالی که در بیشتر زمینه ها با غرب همکاری می کند، به دقت از خصومتهای نهادینه با روسیه پرهیز میکند.
4- این که روسیه بخواهد کریمه را به خاک کشورش منضم کند با قوانین دنیای امروز سازگار نیست. اما روسیه میتواند بر روابط کریمه با اوکراین فشار کمتری بیاورد. بدین منظور، روسیه باید حق حاکمیت اوکراین بر کریمه را به رسمیت بشناسد؛ و اوکراین هم به نوبه خود در انتخاباتی با حضور ناظران بین المللی خودمختاری کریمه را تقویت کند. این روند، از بین بردن هرگونه شبهه درباره ناوگان دریای سیاه در سواستوپل را هم دربرمی گیرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 استقلال ایران و ماموریت غربزدگان
👤 #محمد_ایمانی
🔹 غربگرایان غربزده مامور شده اند منتقدان را به روس گرایی یا چین گرایی متهم کنند تا از مظانّ اتهام بگریزند. اما معیار راستی آزمایی روشنی وجود دارد.
🔸️ غربزدگان، همان هایی هستند که می گویند باید از اوامر و نواهی غرب اطاعت کرد، همه چیز خود را تحت نظارت و اراده آنها برد، اختیار خود را به آمریکا و غرب سپرد و از آنها اجازه گرفت. می گفتند همه مشکلات، از اشتغال و تولید گرفته تا آب خوردن و آلودگی هوا صرفا با جلب رضایت #کدخدا حل می شود.
✅ آمریکا را وفادار به تعهد، و امضای کری را تضمین می دانستند و منتقدان را با انواع فحش ها به جهنم حوالت می دادند. اما حالا که دست آمریکا و غرب رو شده، می گویند واقعیت سیاست بین المللی "قدرت" است و هیچ تضمین واقعی وجود ندارد. ضمنا دوباره نتیجه می گیرند که آمریکا ابرقدرت است و باید تسلیم اوامر و نواهی او شد!
🔹️ منتقدان، اولا می گویند جهان در حال چند قطبی شدن است و نباید در چهار سوق سیاست دنیا، خود را گروگان آمریکا و سه دولت اروپایی کرد. ثانیا جمهوری اسلامی در به هم زدن نظم جهانی تک قطبی، معطل چین و روسیه نمانده، بلکه خلاف رویکرد انفعالی آنها عمل کرده است.
🔸️ انقلاب اسلامی در جهان دو قطبی وابسته به ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی که کسی نمی توانست مستقل نفس بکشد، قالب شکنی کرد. در جنگ تحمیلی، هر دو بلوک آمریکا و شوروی پشت سر رژیم متجاوز صدام ایستادند و با این همه، جمهوری اسلامی با عزت از آن میدان بیرون آمد و نفوذ معنوی و سیاسی اش را در حد فاصل کشمیر تا مصر و نیجریه گسترش داد.
✅ آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، در صدد ایجاد دیکتاتوری جهانی بود و آن که مقابل این تاخت و تاز مغول وار ایستاد و به دیگران جرئت داد، جمهوری اسلامی بود که جنگ 7 هزار میلیارد دلاری آمریکا برای اشغال قلب خاورمیانه و حکومت بر جهان را نابود کرد.
🔹 جمهوری اسلامی، هنگامی در مقابل سلطه طلبی غرب ایستاد که چین و روسیه سپر انداخته بودند. و آمریکا تا مرزهای غربی روسیه و دروازه های جنوبی چین در تایوان و هنگ گنگ پیش رفته بود.
🔸️ همچنین، در حالی که روسیه و چین قافیه را باخته بودند، ایران بود که برای بار دوم مقابل جنگ افروزی -این بار نیابتی- دولت آمریکا در سوریه و عراق (و لبنان و فلسطین و یمن) ایستاد و جبهه مقاومت قدرتمندی را تشکیل داد.
✅ این سردار سلیمانی بود که به روسیه رفت، نقشه ها را روی میز رئیس جمهور روسیه پهن کرد و او را برای مبارزه با تروریسم نیابتی و مهار یاغیگری آمریکا در سوریه قانع کرد.
🔹️ از طرف دیگر، و صرف نظر از رویکرد برخی مدیران غربگرا که موجب شد موضع ایران در مذاکرات هسته ای گذشته تضعیف شود، نظام در مذاکرات هم مستقل عمل کرده است. در عین حال که از ظرفیت چین و روسیه و سایر کشورها برای مهار فشار حداکثری آمریکا و غرب بهره بردیم.
🔸️ کشور در همین یک سال اخیر، به موازات فاصله گرفتن از اعتماد به غرب، صادرات نفتی و غیر نفتی، افزایش 40 درصدی را تجربه کرد که نشان از مهار و خنثی سازی تدریجی تحریم ها دارد.
✅ ضمنا برخی مدیران دولت سابق می گفتند چین و روسیه خواستار تمکین ایران از FATF هستند، اما نظام به دلایل کاملا منطقی و معطوف به منافع ملی، تصمیم مستقل گرفت و حاضر نشد همکاری یکسویه و زیانبار با FATF را گسترش دهد.
🔹 در دور اخیر مذاکرات وین هم چین و روسیه قائل به لزوم توافق ایران در حد همین امتیازات گرفته شده فعلی هستند؛ اما اینجا هم نظام بر اساس استقلال رای و معطوف به منافع ملی و عبرت های گذشته، خواستار تعیین تکلیف موضوع تحریم ها، راستی آزمایی و تضمین است.
💢 در ماجرای جنگ اخیر هم، رهبر انقلاب، از یکسو نقش بحران ساز رژیم مافیایی آمریکا در قربانی کردن اوکراین را یادآور شدند، و از طرف دیگر بر لزوم توقف جنگ و مخالفت با هر نوع جنگی که به ملت ها و منابع و زیر ساخت های آنها خسارت بزند، تاکید کردند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا ایران به قطعنامه جنگ اوکراین رای ممتنع داد؟
👤هیئت ایران در سازمان ملل:
🔹️ جنگ و درگیری که موجب خسارت به جان مردم و زیرساختهای غیرنظامی باشد، در هرکجا که رخ دهد، پذیرفتهشده نیست.
✅ ایران خواستار توقف فوری خشونتها و کاهش تنش در منازعه جاری است.
🔸️ ما معتقدیم که قطعنامه ارائهشده به مجمع عمومی فاقد عنصر بیطرفی و مکانیسمهای واقعبینانه برای حل و فصل موضوع از طریق ابزارهای صلحآمیز است.
💢 همچنین همه اعضای سازمان ملل فرصت مشارکت در تدوین این قطعنامه را نداشتهاند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 جزیره تایوان، میدان رویارویی آمریکا و چین می شود؟
👤 #علیرضا_تقوینیا
🔹️ جمهوری خلق چین ( حزب کمونیست ) جزیره تایوان را جزو مناطقی می داند که باید حاکمیت این نظام سیاسی بر آن اعمال شود اما غرب گرایان و به خصوص ایالات متحده با پشتیبانی از تایوان با این ادعای چین مخالفند .
🔸️ کمونیست ها با رهبری مائو تسه تونگ از سال ۱۹۴۹ با شکست ناسیونالیست ها به رهبری "چیانگ کای شک " بر تمام جغرافیای چین سیطره یافتند و نیروهای جمهوری چین به جزیره تایوان عقب نشینی کردند.
✅ از آن روز دولت تایوان تحت حمایت ایالات متحده بود و به عنوان نماینده چین شناخته میشد اما از سال ۱۹۷۱ چین با این شرط که کرسی چین باید از ناسیونالیست ها گرفته و به جمهوری خلق واگذار شود وارد سازمان ملل شد.
🔹️ از آن روز هر کشوری تایوان را به رسمیت بشناسد ، حق داشتن روابط دیپلماتیک با جمهوری خلق چین را ندارد .
🔸️ در سالهای گذشته پس از اصلاحات عمیق و موفق "دنگ شیائو پینگ" ، به کمک بازدارندگی اتمی و حق وتو و سایر مولفه های قدرت چون جمعیت بالا و ژئوپلیتیک مناسب ، این کشور در طی همکاری با غرب به رشد بی سر و صدا اما بسیار سریع در اقتصاد دست یافت .
✅ ایالات متحده پس از مدتی متوجه اشتباه خود در همکاری با چین گردید ، اما دیگر دیر شده بود، زیرا چینی ها از طریق همکاری با غرب توانسته بودند به یک کشور صاحب تکنولوژی تبدیل و خود را در قامت رقیبی قدرتمند برای آمریکا ها جلوه دهند.
🔹️ از سال ۲۰۱۱ دکترین اوباما بر کنترل چین تبدیل گردید و با روی کار آمدن ترامپ این استراتژی تقویت شد.
🔸️ ایالات متحده علاوه بر جنگ تجاری ، همزمان بر تضعیف چین از طریق حمایت از ناراضیان داخلی مانند اعتراضات هنگ کنگ ، سین کیانگ و تبت متمرکز است.
✅ در بعد دیگر در تلاش است تا با ایجاد چالش های نظامی و امنیتی به سان درگیری مرزی با هند و اختلافات در دریای چین جنوبی و دریای زرد (شاخاب شمال دریای چین شرقی ) و ... دامن بزند.
🔹️ اما برخلاف انتظار تاکنون چینی ها بر تمام چالش ها فائق شده اند و برآوردها نشان می دهد اگر ایالات متحده تدبیری نیاندیشد در ۵ سال آینده چین قدرت اول اقتصادی جهان خواهد شد.
🔸️ چینی ها همچنین در حال ساخت چندین ناو هواپیمابر، رزم ناو و ناوشکن هستند و در زمینه هوایی هم گسترش سریعی داشته اند.
✅ آنها در بعد ژئو اکونومیک نیز با احیای جاده ابریشم نشان دادند عزم جدی برای افزایش نفوذ خود به سمت باختر دارند.
🔹️ برآیند تصمیمات و رفتارهای چشم بادامی ها به صاحب نظران می گوید که آنها در آینده قصد دارند خود را در قامت یک ابرقدرت مطرح کنند.
🔸️ البته چین برای ابرقدرت شدن بر خلاف ایالات متحده فاقد برخی مولفه ها چون قدرت رسانه ای و نرم ، تکنولوژی بسیار پیشرفته ، فرهنگ جذاب ، زبان آسان جهت یادگیری و ایدئولوژی گیرا هستند.
✅ چین امروز به صورت تک حزبی اداره می شود ، آزادی بیان در آن پایین و رهبر آن مادام العمر است ؛ یعنی توسعه اقتصادی آن متناسب و متوازن با توسعه سیاسی نبوده و همین امر به گمان نگارنده پاشنه آشیل اصلی نظام جمهوری خلق در آینده خواهد شد .
🔹️ با این وجود نمی شود منکر شد که اگرچه چین مولفه های لازم برای تبدیل به یک ابرقدرت در همه عرصه ها را ندارد لکن در زمینه اقتصادی قابلیت زمین زدن آمریکا را خواهد داشت.
🔸️ بنابراین آمریکا ساکت ننشسته و قصد دارد با حضور نظامی گسترده در اطراف چین ، آن را کنترل کند و جزیره تایوان یک سرپل مناسب برای ایالات متحده در این خصوص خواهد بود؛ تصمیمی که به شدت برای چینی ها حساسیت برانگیز بوده و اصلا آن را برنخواهند تافت .
💢 پ ن : این یادداشت متعلق به یکسال و نیم پیش بوده و در شهریورماه سال ۹۹ در همین کانال نگاشته شده است .
حال که جنگ روسیه علیه اوکراین به مراحل حساس خود رسیده بسیاری معتقدند چین از این فرصت نهایت استفاده را برده و تایوان را ضمیمه خاک خود خواهد کرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🎙میکروگفت افسران
⭕️بررسی آخرین تحولات میدانی جنگ روسیه و اوکراین
👤در گفتگو با صادق مرادی (کارشناس مسائل دفاعی-امنیتی)
⏰پنجشنبه ۱۲ اسفندماه ساعت ۲۱
🔻ویسچت کانال افسران جوان جنگ نرم👇👇
@Afsaran_ir
🔴 خرید نفت ایران توسط چین بیشتر از دوران اجرای برجام شد.
🔹️ آمارهای به دست آمده از مؤسسات رهگیری خطوط نفتکش نشان میدهد طی ماههای گذشته واردات نفت ایران توسط چین رکورد جدیدی را به ثبت رسانده و حتی از میزان پیش از اعمال تحریمها تا خروج آمریکا از برجام بیشتر شده است.
🔸️ افزایش صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند کمبود عرضه کنونی در بازار جهانی را تا حدودی برطرف کرده و قیمت نفت را به خاطر درگیری نظامی روسیه با اوکراین از ۱۰۰ دلار عبور کرده است پایین بیاورد.
✅ بر اساس ارزیابیهای سه مؤسسه رهگیری خطوط نفتکشها، چین در ماه ژانویه روزانه ۷۰۰ هزار بشکه از ایران نفت وارد کرده و این در حالی است که واردات نفت پکن از تهران در سال ۲۰۱۷ و پیش از خروج آمریکا از برجام در بالاترین رقم ۶۲۳ هزار بشکه در روز بوده است. یکی از این مؤسسهها میگوید، بین ماه نوامبر تا دسامبر سال ۲۰۲۱ چین به طور متوسط ۷۸۰ هزار بشکه در روز از ایران نفت خریده است.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
♦️ بحران اوکراین
🔹 اندیشکده راهبردی تبیین در چارچوب رصد دقیق تحولات بینالمللی، از ابتدای سال 1400 تحولات مربوط به تنش روسیه و اوکراین را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داده و منتشر کرده است. در ادامه، فهرست مطالب رصدی و تحلیلی مرتبط با بحران اوکراین که از ابتدای سال جاری تولید شدهاند، جهت سهولت دسترسی و استفاده مخاطبان محترم منتشر میشود.
🔹 گزارشهای کوتاه
▫️ لشگرکشی جدید روسیه به اکراین
▫️ نشنال اینترست: لزوم پرهیز از تنش غیرضروری با روسیه
▫️ اوکراین؛ کار ناتمام پوتین
▫️ رویارویی ناتو و روسیه در موضوع اوکراین
▫️ آمریکا و اجتناب از درگیری با روسیه
▫️ فارنافرز: اوکراین بخشی از غرب است
▫️ واکنش غرب به روسیه درباره اوکراین
▫️ کمک نظامی آمریکا به اوکراین معجزه میکند؟
▫️ خطای شناختی آمریکا درباره روسیه
▫️ درک سیاست آلمان در قبال مسکو
▫️ فارنافرز: به روسیه باج ندهید
▫️ آیا دیپلماسی مانع جنگ اوکراین است؟
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر نظم هستهای اروپا
▫️ آیا اولتیماتوم به روسیه کافی است؟
▫️ توافق با پوتین، مانع جنگ اوکراین
▫️ چرا ناتو و روسیه به نقطه بحرانی رسیدند؟
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر وضعیت انرژی اروپا
▫️ آیا پوتین اروپا را متحد خواهد کرد؟
▫️ معنای بحران اوکراین برای خاورمیانه
▫️ گزینه دیپلماتیک برای بحران اوکراین
🔹 تحلیلهای کوتاه
▫️ تحریمهای جدید آمریکا علیه نورداستریم۲
▫️ چین و منافع شکست غرب در اوکراین
▫️ سخنرانی پوتین؛ مقدمه جنگ یا تلاش برای مدیریت تنش
▫️ بسته تحریمهای غرب علیه روسیه؛ از ادعا تا عمل
▫️ سناریوهای پیشروی بحران اوکراین
▫️ تأثیر بحران اوکراین بر مذاکرات وین
▫️ بحران اوکراین و واکنشها در لبنان
▫️ فرمان هستهای پوتین به چه معناست؟
☘️ اندیشکده راهبردی تبیین🌿
▫️@Tabyincenter
🔴 ریشههای جنگ در اوکراین
👤 #رضا_سراج
🔹 اقدامات آمریکا و ناتو برای گسترش به شرق و دور جدید مهار روسیه و همچنین موضوع استقرار سامانههای سپر دفاعی در شرق اروپا، به مخالفتهای روسیه و ناخشنودی کرملین از کاخ سفید شکل تازهای داد.
🔸️ روسها که نظارهگر پیشروی آمریکا و ناتو در حیات خلوت و منطقه خارج نزدیک خود بودند، منافع ملی و توازن استراتژیک مورد نظرشان را در خطر دیدند. از این رو مسکو بناچار وارد یک رویارویی با آمریکا و ناتو گردید.
✅ این رویارویی در وهله اول منجر به بازبینی مجموعه اسناد استراتژیک و تنظیم دکترین نظامی جدید در روسیه شد.
🔹️ روسها در این بازنگری ضمن ارزیابی نظام حاضر در جهان، نظم موجود را چند قطبی معرفی نموده و بر بقاء روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ تاکید کردند.
🔹️ مقامات مسکو در بازنگری مذکور، تهدیدات امنیتی خود را مورد بازبینی قرار داده و آنها را به چهار دسته تقسیم نمودند که تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در اطراف مرزهای روسیه، مناقشات نظامی در محیط مجاور، تهدید تروریسم و تهدید سلاحهای کشتار جمعی را در بر میگرفت.
🔸️ در این میان ایجاد حساسیت نسبت به تقویت نیروهای فرا منطقهای و ناتو در قفقاز، مهمترین بخش دکترین جدید نظامی روسیه است که به رویارویی این کشور با امریکا و ناتو ابعاد تازهای بخشید.
💢 ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با اعتماد به آمریکا و اتکاء به ناتو، وارد یک قمار سیاسی و نظامی گردید. وی حماقت بزرگی را مرتکب شد که پیش از آن، ساکاشویلی(۱) رئیس جمهور اسبق گرجستان با راهاندازی جنگ در اوستیای جنوبی انجام داد. زلنسکی با حماقت بزرگ، خیلی زود همانند ساکاشویلی در شطرنج روسی کیش و مات شد.
------‐-------------------------------------------------------------------------------------------------
(۱) ساکاشویلی با این انگاره که بینالمللی شدن بحران قفقاز، این امکان را به گرجستان میدهد تا بازی با مدل کوزوو را علیه روسیه آغاز کند؛ به اوستیای جنوبی حمله نظامی کرد. وی با اعتماد به آمریکا، انتظار داشت تا با کشیده شدن پای ایالات متحده و اروپا به این مناقشه، برنده نهایی جنگ باشد و با اقتدار جواز حضور در ناتو را بگیرد. پس از تهاجم اولیه گرجستان به اوستیای جنوبی، روسیه با یک تهاجم همه جانبه زمینی و هوایی، گرجستان را مورد حمله قرار داد و ظرف چند روز جنگ را به دروازههای تفلیس کشانید.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🎙میکروگفت افسران
⭕️بررسی آخرین تحولات میدانی جنگ روسیه و اوکراین
👤در گفتگو با صادق مرادی (کارشناس مسائل دفاعی-امنیتی)
⏰پنجشنبه ۱۲ اسفندماه ساعت ۲۱
🔻ویسچت کانال افسران جوان جنگ نرم👇👇
@Afsaran_ir
🔴 موضع قطعی نظام در قبال جنگ در اوکراین
👤 #حمید_خوشآیند
🔹 رهبر معظم انقلاب در سخنرانیشان با صراحت موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال جنگ اوکراین را اعلام کردند؛ با جنگ و تخریب در همه جای دنیا، کشته شدن مردم و تخریب زیربناهای ملتها مخالفیم و این حرف ثابت ماست. ما طرفدار توقف جنگ در اوکراین هستیم.
🔸️ موضع رهبری که در حقیقت تعیین موضع و جهتگیری نظام است، بهتر است در جهتگیری محافل رسانهای نیز که بعضاً با هیجانات خاصی درگیریها در اوکراین و حمله روسیه به این کشور را بازتاب میدهند و باعث نوعی سوگیری نیز شدهاند، مورد توجه قرار گیرد.
✅ روابط دوستانه و همکاریهای دوجانبه ما با روسیه هرگز به معنای حمایت از عملیات روسها در اوکراین نیست. مواضع ضدجنگ ما در قبال حمله روسیه به اوکراین نیز لزوماً به تضعیف مناسبات دوجانبه منجر نمیشود. ما براساس اصول و منافع ملی خودمان عمل میکنیم.
💢 تداوم جنگ در اوکراین برای هرکدام از طرفین درگیر فرجام خوبی ندارد. مساله امروز اوکراین فقط درگیری دو کشور نیست. مناقشه اوکراین علل، ابعاد و پیامدهای بسیار فراتری دارد، لذا نمیتوان آن را در دو طرف درگیر خلاصه کرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 سهم ایران از واردات ۲۵۰ میلیارد دلاری روسیه کمتر از نیم درصد!
🔹 براساس آمارهای trademap میزان واردات سالانه کشور روسیه طی سالهای اخیر حدود ۲۵۰ میلیارد دلار بوده که سهم کالاهای ایران طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ بین ۱۱/. درصد تا ۲۰/. درصد بوده و بیشترین میزان صادرات کشورمان به روسیه در سال ۲۰۲۰ رخ داده که سهم ایران از بازار این کشور به ۳۴/. درصد رسیده است.
🔸️ به عبارتی طی ۱۰ سال اخیر در بهترین شرایط هم کالاهای ایرانی حتی نتوانستهاند نیم درصد از واردات بازار روسیه را از آن خود کنند.
✅ قابل ذکر است در هفتههای اخیر که جنگ با اوکراین تنشهای سیاسی و اقتصادی و امنیتی برای روسیه به وجود آورده، حتی با تحریمهای حداقلی هم روسیه مجبور خواهد بود مسیر و مبادی واردات بخشی از نیازهای کالاهایی خود را تغییر دهد که ایران میتواند در این شرایط نقشآفرینی کرده و برخی کالاهای موردنیاز روسیه را تامین کند.
💢 به نظر میرسد در صورت اقدامات مناسب، فعالان اقتصادی ایران میتوانند سهم بیشتری از بازار روسیه را به خود اختصاص دهند.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا اوکراین قربانی جنگ شد؟
👤 #رضا_سراج
🔹 آمریکا با برافروختن آتش جنگ و قربانی کردن اوکراین در صدد تحقق اهداف راهبردی زیر است.
1⃣ کمرنگ شدن سیاست آتلانتیک گرایی در دوره ترامپ، شکاف دو سوی آتلانتیک را عمیقتر ساخت. تلاش ناتو برای ایجاد ارتش اروپایی گواهی بر بحران بیاعتمادی فزاینده مابین اروپا و آمریکا گردید. از این رو ایالات متحده در دوره بایدن سیاست آتلانتیگ گرایی را در دستور کار قرار داد و در صدد برآمد بحران بیاعتمادی متحدان غربیاش را مدیریت کند. به نظر میرسد واشنگتن با بر افروختن شعلههای آتش جنگ در اوکراین و بهره بردن از جنگ روانی-ادراکی "روسیه هراسی" تا حدود زیادی به این هدف رسید. در این ارتباط بایدن در توئیتی نوشت: «من ساعتهای بیشماری را صرف متحد کردن متحدان اروپایی خود کردم.»
2⃣ اقتصاد آمریکا با بهرهگیری از ۴۱ ابر شرکت تسلیحاتی همواره توانسته است با رونق صنایع تسلیحاتی از رکود عبور کند و به نوعی با اقتصاد تسلیحات به رونق اقتصادی برسد. در سالهای اخیر فروش تسلیحات آمریکا به خارج، کاهش ۳۰ درصدی را نشان میدهد و این کشور را که با کسری بودجه و بدهیهای بزرگ مواجه شده، عملا دچار مشکلات در بخشهای بسیار مهم اقتصاد از جمله بهداشت، درمان و آموزش نماید. از این رو دولت بایدن با جنگ افروزی در اوکراین، رویکرد اقتصاد تسلیحاتی را مورد توجه قرار داده است. در همین رابطه جان بولتون در توئیتی نوشت: «کنگره باید ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه نظامی ویژه برای دفاع در مقابل روسیه و چین تصویب کند.»
3⃣ واردات گاز اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ تاکنون حدود یک تریلیون یورو بوده که بخش عمده آن از روسیه وارد شده است. صادر کنندگان اصلی گاز به صورت الانجی (گاز مایع) به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ عبارتند از آمریکا (۲۶%) قطر (۲۴%) و روسیه (۲۰%) در این رابطه بولتون در رشته توئیت خود مینویسد: «ضروری است که ما استقلال انرژی خود را تأمین کنیم و به رهبر جهان در حوزه صادرات گاز مایع تبدیل شویم. امنیت انرژی امنیت ملی است هم برای ما و هم برای متحدانمان.» توئیت بولتن هدف اصلی دیگر آمریکا در جنگ روسیه- اوکراین را آشکار میسازد. چرا که این کشور از سال ۲۰۱۶ صادرات گاز مایع به اروپا را آغاز کرد و به سرعت به بزرگترین صادرکننده گاز مایع به اروپا تبدیل شد و سهم آن در صادرات گاز مایع به ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۱ رسید. در ماه ژانویه ۲۰۲۲ بیش از نیمی از واردات گاز مایع اروپا از آمریکا بوده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 روایتی از بازدید سرزده رئیس جمهور از کارخانه ایران خودرو
🔹️ اعتراض و تعیین ضرب الاجل؛ نه از خودرویی رونمایی شد و نه از دستاوردی بازدید
👤 #امیر_شایانمهر، خبرنگار:
🔸️ ساعت ۹ صبح روزچهارشنبه برای پوشش اخبار هیات دولت به نهاد ریاست جمهوری رفته بودیم. بعد ازجلسه دولت خود را برای رفتن آماده می کردیم که به من و تصویربردارم اطلاع دادند بمانید، برنامه دیگری هم بایدپوشش داده شود. پرسیدم چه برنامه ای؟ کسی اطلاع نداشت یا نخواست اطلاعاتی بدهد.
✅ سوار بر ون راه افتادیم. عکاس و تصویربردار روابط عمومی نهاد هم همراهمان بودند. به همراه رئيس جمهور، تقریبا نامحسوس. در کل مسیر برخلاف مرسوم عبور و مرور کاروان شخصیت های سیاسی، نه کسی متوجه چیزی شد نه با کنجکاوی به نظاره ایستاد.
🔹 حتم دارم کمتر کسی درخیابان های شهر، یا درون خودروهایی که در ترافیک کنارشان متوقف می شدیم و حتی پیک موتوری و نیسان آبیهایی که بی محابا از کنارمان گذشتند، حدس می زدند رییس جمهور سوار بر یکی از همین خودروهای ایرانی کناری است.
🔸️ به عنوان تنها خبرنگار همراه گروه در مسیر هم پرسیدم مقصد کجاست؟ درنهایت جواب شنیدم: «بازدیدی از پیش اعلام نشده، حوالی تهران.» وارد شرکت ایران خودرو که شدیم نه خبری از استقبال رسمی بود نه کسی منتظرمان. رفتار عادی همه نشان می داد واقعا کسی از حضورآقای رييسی در آنجا اطلاع ندارد.
✅ بعدا شنیدم هنگام ورود، وزیر صمت با قائم مقام مدیرعامل تماس گرفته که ما در کارخانه ایم، سریع خودت را به پارکینگ خودروها برسان. مدیرعامل شرکت هم بی خبر از همه جا در یکی از مهمترین روزهای کاریش، همان ساعت در فرودگاه بود تا برای عقد قرارداد فروش خودرو به ارمنستان برود.
🔹 در این بازدید رییس جمهور نه از خودرویی رونمایی کرد، نه از دستاوردی بازدید. حتی کسی گزارشی پر طمطراق از عملکرد خودروساران هم به او نداد.
💢 رييسی به وضع موجود معترض بود. از ماندن هزاران خودرو درکارخانه گلایه کرد و بر خودورسازان خُرده گرفت. بعد دستوراتی داد و ضرب الاجلی تعیین کرد.
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تقابل در اوکراین و «احتمال تاسیس نهاد پولی بینالمللی جدید»
💬 #روزنامه_دنیای_اقتصاد
🔹️ با تغییر ساختار قدرت در عرصه جهانی و ایجاد فضای چندقطبی و توازن نسبی قوای نظامی و اقتصادی بازیگران اصلی صحنه بینالملل(که نمونهای از آن را میتوان در تقابل نظامی در اوکراین شاهد بود) و تغییر اساسی شرایط و اوضاع و احوال موجود در پایان جنگ جهانی دوم و اینکه نظام موجود پولی بینالمللی قادر به پاسخگویی به نیازها و مطالبات تمام قدرتهای حاکم نیست، به نظر میرسد مشخصا جایگاه صندوق بینالمللی پول دچار تضعیف خواهد شد و نهاد مشابهی با کارکرد تسهیل تجارت بین کشورهای ثروتمند و تولیدکننده که نیازمند منابع انرژی و مواد اولیه و در عین حال مصرفکننده کالاهای تولیدی خود هستند، شکل بگیرد.
🔸️ البته با توجه به اینکه هنوز تبعات و ابعاد تقابل نظامی در غرب روسیه مشخص نیست، قطعا کشوری به مرکزیت این نهاد جدید مالی و پولی بینالمللی تبدیل خواهد شد که از این مخاصمات دور بوده و کمترین آسیب یا هزینه را نسبت به آن متحمل شود.
✅ به نظر میرسد کارکرد نهاد جدید احتمالی در تجارت بینالملل، برقراری نظام تسویه دیون کشورها به یکدیگر باشد. برای انجام این منظور، یا واحد پولی کشور مقر آن نهاد، نقش جایگزین دلار آمریکا را در معاملات به عهده گرفته و با سپردن وظیفه تعیین نرخ برابری ارزها، پول ملی کشور مقر آن نهاد به عنوان واحد پرداخت و تسویه مورد استفاده قرار میگیرد یا با حذف پول ملی یک کشور واحد، از پول ملی کشورهای عضو به عنوان واحد محاسبه و واحد پرداخت استفاده میشود (کارکردی شبیه پیمانهای پولی چندجانبه). بدیهی است در حالت اخیر نیز طراحی سازوکاری برای سنجش و تعیین ارزش پول ملی کشورهای عضو ضروری است.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 جزئیات جدید از توافق احتمالی در وین
💬 #بولتن_محرمانه
🔹 جدیدترین اطلاعات رسیده از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد به دلیل سنگ اندازیهای آمریکا در نقطه احتمالِ برابر توافق یا عدم توافق هستیم و ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند و حداقل خواستههای ایران در این توافق مواردی است که در ادامه میآید، هرچند اطلاعات موثق ما نشان میدهد موارد باقی مانده از همه موارد ذیل مهم تر هستند و تا آن خطوط قرمز رعایت نشوند، توافقی درکار نیست
🔸 توافق احتمالی در قالب یک تصمیم کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
✅ منظور از ضمیمه رفع تحریمها شرح تعهداتی است که طرفهای مقابل به ویژه امریکاییها در خصوص رفع تحریمها باید بدهند. این اطلاعات نشان میدهد، تحریمهای مذکور شامل تمامی تحریمهایی که ذیل برجام رفع و در دوره ترامپ بازاعمال شده بودند و همچنین تمام تحریمهای ناسازگار با برجام که در دوره ترامپ وضع شدند است اما از نکات مهم در این میان که به نوعی دستاورد توافق جدید نسبت به برجام به حساب می آید این است که طرف مقابل پذیرفته در جهت تسهیل انتفاع ایران از رفع تحریمها و همچنین جلوگیری از تزاحم قوانین دیگر در فرآیند رفع مؤثر و پایدار تحریم، تعهدات ضروری تازهای را بپذیرد که الزاما در برجام قید نشده اند.
🔹 در ضمیمه تعهدات هستهای نیز که به اقدامات ایران ارتباط دارد چند موضوع مهم که توسط تیم ایرانی مطرح شده بود تثبیت شده است، بر این اساس در حوزه تحقیق و توسعه ماشینهای سانتریفیوژ، موعدهای زمانی تحقیق و توسعه منطبق با برجام حفظ شده و در عین حال از منظر تولید انبوه سانتریفیوژهای پیشرفته، ایران در وضعیتی قرار میگیرد که بر اساس برنامه زمانی برجام تا یک دهه آینده نیز امکان رسیدن به آن وجود نداشت.
🔸 در اینجا اشاره توافق به ماشینهای IR2M ، IR4 و IR6 باشد که در دو سال و نیم اخیر بعد از گام سوم ایران و گام پنجم و همچنین بعد از تصویب قانون راهبردی مجلس در حوزه غنی سازی به کار گیری شدند چراکه طبق بندهای۳۲ تا ۴۳ پیوست یک برجام، ایران محدودیتهایی در این حوزه داشت مثلا طبق بند ۳۵تا ده سال بعد از اجرای برجام ایران حداکثر روی ۱۰ماشین IR4 امکان آزمایش داشت همچنین طبق بند ۳۷ تنها بعد از هشت سال و نیم سال می توانست تست روی زنجیره ۳۰تایی IR6 را اغاز کند آن هم به گونه ای که طبق بند ۳۹امکان برداشت مواد غنی شده را نداشت.
✅ از دیگر نکات رد شدن خواسته مهم امریکایی ها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است، این خواسته از زمان ترامپ از سوی امریکا دنبال می شد و حتی دولت بایدن نیز با شعار طولانی تر و قوی تر پای به مذاکرات گذاشت که حالا طبق این اطلاعات به نظر میرسد این موضوع نیز که جزو خطوط قرمز مهم ما بوده به نفع ایران تثبیت شده و طبق برجام محدودیتهای موجود بر برنامه هستهای ایران نیز از دو سال دیگر به مرور کاهش خواهد یافت.
🔹 طبق آنچه از ضمیمه سوم رسیده موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوءاستفاده از این ساز و کار ایجاد شده است. همچنین برای محکم شدن تضمین ایران و تقویت تضمین ذاتی برای جمهوری اسلامی، توافق بر امکان استناد به بند26 برجام تصریح کرده و ضمنا اجرای تعهدات ایران را به پایبندی طرفهای مقابل به تعهداتشان مشروط کرده ، به این معنی که اجرای تعهدات ایران را مشروط کرده و مبنایی حقوقی و توانی عملیاتی جهت احیای سریع ظرفیت هستهای ایران فراهم نموده است.
🔸 در ضمیمه سوم که از خطوط قرمز اصلی ایران در مذاکرات بوده و اطلاعات ما نشان میدهد اجرایی شده این است که در تمامی مراحل اجرای توافق، اولین اقدام از جانب طرف های مقابل انجام میگیرد و در هیچ مرحلهای، ایران طرف شروعکننده نخواهد بود، همچنین در طول این دوره، همزمان با اجرای مراحل مختلف تصمیم کمیسیون مشترک، فرآیند راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی نیز اجرایی میشود.
💢 از دیگر خطوط قرمز ایران برای رسیدن به توافق این بود که آمریکا حتی بعد از انجام همه تعهداتش هم بلافاصله به برجام بازنگردد ، این موضوع نیز در ضمیمه سوم که موضوعات باز اجرایی را توضیح می دهد تصریح شده و طبق شنیده ها، آمریکا تا پیش از انجام تمام تعهدات خود و راستیآزمایی رفع تحریمها از جانب ایران، عضو برجام و کمیسیون مشترک نخواهد شد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 فرید زکریا به بایدن: نفت ایران را جایگزین روسیه کن/ تحریمهایی که پوتین را متوقف میکند.
🔹 فرید زکریا تحلیلگر و نظریه پرداز روابط بین الملل طی مقاله ای تاکید کرد که بایدن باید برای جبران خلا ناشی از عدم حضور روسیه در بازار نفت با لغو تحریمهای ترامپ علیه ایران، زمینه های حضور این کشور را در بازار نفت فراهم کند.
🔸 یک راه برای تغییر محاسبات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وجود دارد: تحریم صنعت نفت و گاز روسیه. این ابزار برتری پوتین است، منبع ثروت دولت و دلیلی که او ممکن است باور کند که می تواند هر طوفانی را پشت سر بگذارد.
✅ تا کنون، نه تنها این موارد دست نخورده باقی مانده اند، بلکه تحریم های مالی با دقت طراحی شده اند تا به روسیه اجازه دهند تا به فروش انرژی به جهان ادامه دهد.
💢 بایدن باید اعلام کند که با تسریع در تولید و صادرات هر چه بیشتر نفت آمریکا برای جایگزینی انرژی روسیه، به این چالش عظیم در نظم بینالمللی پاسخ خواهد داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 یک حسن و یک عیب ما ایرانیان
👤 #شهید_مطهری
🔹 ما مردم ایران یک حسن داریم و یک عیب. حسن ما مردم این است که در مقابل حقیقت، تعصب کمی داریم و شاید میتوانیم بگوییم بیتعصب هستیم؛ یعنی اگر با حقایقی برخورد کنیم و آنها را درک کنیم، شاید از هر ملت دیگر زودتر تسلیم آن حقایق میشویم.
🔸 ولی یک عیب بزرگی در ما ملت ایران هست که به موازات اینکه در مقابل حقایق تسلیم میشویم، به حماسهها و ارکان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یک حرف پوچ، زود آن را از دست میدهیم و رها میکنیم. .
✅ هیچ ملتی به اندازه ما نسبت به شعائر خودش بیاعتنا نیست. شما هندیها و ژاپنیها و اعراب را دیدهاید؛ آنها هم مثل ما مشرق زمینی هستند، لکن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازهای که ما در مقابل لغات و عادات اجنبی تسلیم هستیم، هیچ ملتی تسلیم نیست.
🔹 به عکسهایی که در کتابهای تاریخ علوم هست نگاه کنید. میبینید دانشمندان درجه اول هند با همان عمامه و لباس خودشان هستند... میخواهد به همه مردم دنیا بگوید که من هندی هستم و باید هندی باقی بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم، که علم و صنعت مربوط به کشور خاصی نیست؛ در مقابل عقاید بزرگ فلسفی و دینی تعصب ندارم اما در مورد شعارهای ملی، هر کسی به شعارهای خودش پایبند است.
💢 من چرا باید شعار یک ملت دیگر را بپذیرم؟ ولی ما، اگر فرنگی یک زُنّار ببندد، ما دو تا زنّار میبندیم، با اینکه او روی حساب شعار خودش این کار را میکند. در جامعه ما این حسابها نیست.
#فرهنگی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab