🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 انتقاد روحانی از پیش ثبتنام
✅ حسن روحانی (رئیس جمهور سابق): به جای اینکه مردم را تشویق کنیم که همه بروند ثبتنام کنند، زمان بسیار محدودی جلوی پای مردم گذاشتیم که تا طرف برود فکر کند که برود ثبتنام کند یا نه میگویند تمام شد.
💢 مگر میشود زمان انتخابات را چندماه جلو یا عقب کشید؟! به نظر من علامت خوبی داده نشد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 آیت الله خامنهای ایران را قدرت برتر خاورمیانه خواهد کرد
💬 #فارن_افرز
🔹 ری تکیه (RAY TAKEYH) پژوهشگر ارشد اندیشکده "شورای روابط خارجی" آمریکا و رئول مارک گرشت (REUEL MARC GERECHT) مامور پیشین سیا با انتشار مقاله ای مشترک در نشریه "فارن افرز" با اشاره به گرم شدن بیش از پیش روابط ایران با روسیه و چین نوشتند که همزمان با افول قدرت و نفوذ واشنگتن، مسکو و پکن تصمیم گرفته اند که نظم لیبرال بین المللی را به چالش کشیده و ضمن استقبال از مقام های ایرانی، کمک های وسیع نظامی و اقتصادی به تهران ارائه دهند.
در این نوشتار آمده است:
🔸 چین تجارت مقاوم در برابر تحریم های آمریکا و فن آوری پیشرفته را در اختیار ایران قرار داده و روسیه نیز به نوسازی نیروهای نظامی ایران کمک کرده است. در نتیجه تهران دیگر از فروپاشی اقتصادی هراسی نداشته و از لحاظ دیپلماتیک نیز با پکن و مسکو مثلثی را تشکیل داده که به انزوای جمهوری اسلامی پایان داده است.
✅ در کنار حمایت های روسیه و چین، حکومت ایران بیش از پیش احساس قدرت و امنیت می کند.
🔹با آغاز دومین دهه این قرن، رخدادهای بین المللی به سود آن رقم خوردند. مقابله با اشغالگران آمریکایی در عراق به تحلیل نیروی این کشور در خاورمیانه منجر شد و رشد روحیه جنگ ستیزی در آمریکا به پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری ختم شد. وی برای آغاز دوران جدیدی از روابط واشنگتن و جهان اسلام، باور داشت که می تواند با مداخله شخصی به مشکلات دیرینه با ایران پایان دهد.
🔸 برجام نه تنها چراغ سبز به غنیسازی بومی در ایران بود بلکه راه را بر غنی سازی صنعتی ایران پس از ۱۵ سال از اجرای این توافق گشود. در زمانی که اقتصاد ایران با مشکلات دست و پنجه نرم می کرد، توافق هسته ای از یک سو مرهمی بر این مشکلات بود و از سوی دیگر به آمال هسته ای حکومت مشروعیت بخشید.
💢 اکنون تولید ناخالص داخلی ایران که بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ نصف شده بود، در حال رشد است و جمهوری اسلامی عضوی از سازمان همکاری شانگهای بوده و به بریکس نیز دعوت شده است. سران آمریکا یکی پس از دیگری امیدوار بودند که فشار مالی و دیپلماتیک بر ایران، حکومت آن را وادار به کنار گذاشتن داشته های هسته ای خود کند؛ اما اقدام های چین عملی شدن چنین سناریویی را غیرممکن ساخته و زهر تحریم های آمریکا را گرفته است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 راههایی برای کنترل دلالان مجازی مسکن
✅ یکی از مشکلات سکوهای مجازی، آگهیهای دلالان و قیمتسازی برای مسکن است. برای حل این مشکل راههایی وجود دارد که میتوان با آن دلالان مجازی را متوقف کرد.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 چاپ پول با تداوم دولت قبل به کجا میرسید؟
💬 #ایرنا
✅ رسانههای حامی دولت قبل در حالی دولت سیزدهم را متهم به چاپ پول میکنند که طبق گزارش جدید بانک مرکزی، میزان بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین امسال به ۱۸۸ همت (هزار میلیارد تومان) رسیده، در حالی که با تدوام روند یک سال پایانی دولت قبل، این رقم به ۳۹۲ و با تداوم روند ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۰ (۵ ماه پایانی دولت قبل) این رقم به ۷۰۳ همت میرسید.
💢 طبق آمارهای بانک مرکزی، بدهی دولت به بانک مرکزی در یک سال منتهی به مردادماه سال ۱۴۰۰ با رشد حدود ۶۷ درصدی، از حدود ۹۹ هزار میلیارد تومان به حدود ۱۶۶ هزار میلیارد تومان رسید. این روند، معادل رشد ماهانه ۴.۴ درصدی است که در صورت تداوم، باعث می شد بدهی دولت در فروردین ماه سال جاری به ۳۹۲ همت افزایش یابد.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🗳 #انتخابات_مجلس12
🔴 "تحریم انتخابات"؛ موضع روشن جبهه اصلاحات در قبال انتخابات
💬 #مشرق
🔹 آذر منصوری، دبیر کل جبهه اصلاحات و از چپهای تحریمی در بخشی از یک مصاحبه که نامه نیوز آنرا منتشر کرد درباره اغتشاشات سال گذشته اظهار می کند: آقای خاتمی از جنبش زن زندگی آزادی دفاع و تجلیل کرد که فکر می کنم که اتفاقا یکی از درخشان ترین مواضع ایشان همین همراهی با این جنبش اعتراضی بود. البته هیچ نسبتی بین جنبش و اتفاقاتی که در کف خیابان رخ می داد با اصلاحات وجود نداشت و کاری از دست اصلاح طلبان و آقای خاتمی جز همراهی با مطالبات این جنبش بخصوص در بحث زنان بر نمیآمد.
🔸 او سپس در اشاره به انتخابات پیش رو و در پاسخ به این سوال که "برای انتخابات پیشرو از اصلاحات قهر از صندوق را خواهیم دید یا برنامه دیگری دارید؟ " گفته است:
✅ "با توجه به اینکه موضعی که جبهه اصلاحات گرفت یعنی توصیه ای برای ثبت نام نداریم، معنی کاملا روشن است. وقتی تشکیلاتی با این ساختار و ظرفیت احزاب عضو و شخصیت های حقیقی که عضو هستند، به چنین جمع بندی می رسد، پیام روشنی دارد. ما هیچ وقت نمی توانیم تجربه انتخابات ۱۴۰۰ را فراموش کنیم. جبهه اصلاحات در آن انتخابات ساختار، ساز و کار و شاخص تعیین کرد که چه کسی می تواند از طرف جبهه اصلاحات برای انتخابات ثبت نام کنند، باز ما تعلل کردیم و گفتیم که داوطلبین ثبت نام بکنند و بعد آن را بررسی می کنیم که کدام یک از طرف جامعه با اقبال بیشتری مواجه می شوند. بعد از برگزاری جلسات متعدد و تشویق جامعه برای شرکت در انتخابات، ۹ نفر از طرف جبهه اصلاحات ثبت نام کردند. از آقای تاج زاده تا آقای صدر و خانم شجاعی ثبت نام کردند که یک نفر از این ۹ نفر تایید نمی شوند، پیام این موضوع به اصلاح طلبان کاملا روشن است. یعنی اصلاح طلبان در حدی می توانند در انتخابات حضور و شرکت کنند که خودشان در تعیین کاندیدا نقشی نداشته باشند. وقتی خودمان نمی توانیم کاندیدا مشخص کنیم، برای انتخاب اسفند ۱۴۰۲ چه توصیه ای می توان به افراد کرد!؟ مگر یک بار این راه را نرفتند و همه افراد پیشنهادی اصلاح طلبان رد صلاحیت شدند؟ "
🔹 حمایت خاتمی از اغتشاش و فتنه البته مسئله ای مسبوق به سابقه است و از همین روست که این شخص در انزوای سیاسی نگه داشته شده تا خطرات او بیش از این دامان مردم را نگیرد.
🔸 فلذا اینکه خانم منصوری به این حمایت خطرناک افتخار می کند؛ اولا یک پالس ریز برای راهبری آشوب است و ثانیا این حرکت بایستی برای اهل نظر سبب تأمل و تدبر باشد تا ملت بداند دوست و دشمن واقعی او کیست!؟
✅ و اما مسئله انتخابات و تحریم انتخابات!
پیش از این نیز پیش بینی می شد که چپهای تحریمی برنشسته در ستاد اصلاحات؛ توطئه خود را علیه مردم و نظام اسلامی عملی کنند و مجددا تصمیم بر "تحریم انتخابات" بگیرند. رفتاری شریرانه که با هیچ منطقی سازگار نیست و حتی بر خلاف سوابق اصلاح طلبان نیز هست. (مثل حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بدون داشتن نامزد مستقیم).
🔹 دقت شود که اظهارات چپهای تحریمی مبنی بر اینکه در انتخاباتی که نامزد نداریم شرکت نمی کنیم؛ یک بهانه جویی آشکار و فرار رو به جلو است. چه اینکه اولا آنها باید به مردم پاسخ بدهند چرا نتوانسته اند نامزد یا نامزدانی بدون سوء سابقه و دارای صلاحیت داشته باشند تا به مردم و قانون معرفی کنند.
💢 و ثانیا تکلیف حضور در انتخابات هیچگاه ساقط نمی شود و کسی که احساس می کند نامزدی در انتخابات ندارد بایستی ضمن حضور و تشویق به حضور؛ به "نامزد نزدیک" رأی دهد. دقیقا نظیر رفتاری که اصلاح طلبان در انتخابات سال ۹۲ انجام دادند اما امروز به دلیل اینکه شمشیرهایشان را علیه مردم و نظام اسلامی آخته کرده اند؛ حاضر به تکرار آن رفتار نیستند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
12.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 75 درصد مردم جهان تا سال 2030 با بحران آب مواجه خواهند شد!
🔹 معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در اجلاس بین المللی مقابله با ریزگردها گفت: پیشبینی میشود که تا سال 2030 حدود 700میلیون نفر مهارجرت ناشی از خشکسالی را در جهان داشته باشیم.
✅ همچنین درحال حاضر 3.2 میلیارد نفر در جهان با مشکل کمبود آب مواجه هستند و تحقیقات نشان میدهد این مقدار تا سال 2050 به 5 میلیارد نفر خواهد رسید که سه چهارم جمعت کل جهان است.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴کرباسچی: دولت مغز متفکر اقتصادی ندارد/گویا نمایندگان سفارششده هستند
👤 #غلامحسین_کرباسچی عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با تجارتنیوز:
🔹 نمیتوانیم برای همه اعتراضات پاییز گذشته یک دلیل مشخص را مطرح کنیم اما میتوانم بگویم ريشه عمده اعتراضات، اقتصادی بود. من فکر میکنم که اگر مشکلات اقتصادی در ایران تا این حد زیاد نبود، مساله حجاب نمیتوانست باعث چنین اعتراضاتی شود. شرایط به نحوی است که فرقی ندارد اصلاحطلبان بر مسند قدرت باشند یا اصولگرایان، کاری از دست کسی ساخته نیست.
🔸 کارنامه کاری دولت سیزدهم در دو سال گذشته بسیار ضعیف بود و انتقادات زیادی بر آن وارد است. تمام اعضای تیم اقتصادی دولت یک دور تغییر کردند تا دولت متوجه شود این افراد ناهماهنگ هستند. اتفاقات این دو سال نشان میدهد رئیسی برخلاف ادعاهایی که در انتخابات داشت هیچ برنامه اقتصادی ندارد و برنامه ۷۰۰۰ صفحهای در کار نیست.
✅ بنظر ميرسد هیچ مغز اقتصادی در دولت وجود ندارد. رئیسی ادعا میکرد ۷۰۰۰ صفحه برنامه اقتصادی دارد و شرایط را در عرض مدت کمی تغییر میدهد اما در عمل چیزی از او ندیدیم. اگر من به جای آقای رییسی بودم سعی می کردم حرفهایی که میزنم عملی شود و مردم به جای حرف و شعار واقعا ببینند که آن چه وعده داده شده، اتفاق افتاده است.
🔹 آقای رییسی حرفهای زیادی میزند ولی هیچ کدام از این وعدهها عملیاتی نشده است. عملی نشدن این حرفها منجر به بیاعتمادی مردم میشود بیاعتمادی زمینه هر نوع اعتراضی را تشدید میکند.
🔸 تک رقمی کردن نرخ تورم وعده آقای رییسی بود. بهبود وضعیت بازار بورس ، ساخت ۴ میلیون مسکن و کاشت یک میلیارد درخت از شعارهای دولت رئیسی بود اما از همان ابتدا مشخص شده بود که در حد شعار باقی میماند.
💢 در مورد برجام فعلا نمیتوان اظهارنظر قطعی کرد اما امیدوارم که دولت رئیسی به تدریج مسائل سیاسی را با دنیا حل کند. ممکن است برجام نباشد ولی توافقات دیگری صورت بگیرد. اقتصاد امروز کشورها نمیتواند اقتصادی منزوی ولی موفق باشد. اگر کشور بخواهد با تحریم مقابله کند باید اعتماد مردم، سرمایهگذاران و متخصصان را جلب کند که دولت در هیچگدام موفق نبوده است.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
8.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 احتمال تاثیر
👤 #علی_تقوی
✅ وظیفه ما در امر به معروف و نهی از منکر چیست؟ ما باید وظیفه خود را عمل نماییم.
#فرهنگی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 ناتوانی «علوم اجتماعی غربی» از درک «اربعین حسینی»
👤 #احمدحسین_شریفی
🔹 دو روز گذشته فرصتی دست داد تا مروری اجمالی بر نوشتهها و گفتههای روشنفکرنمایان و مدعیان علوم انسانی و اجتماعی متعارف (غربی) داشته باشم.
حتی یک تحلیل مختصر هم درباره «جریان جهانی اربعین»، که دهها میلیون انسان را از گوشه کنار عالم پروانهوار بر گرد شمع حسین به پرواز درآورده است، در گفتار و نوشتار آنان یافت نشد!
🔸 بارها گفته و نوشتهایم که علوم اجتماعی غربی حتی از فهم روشمند و ضابطهمند پدیدههای دینی و کنشهای دینداران عاجزند؛ چه رسد به آنکه نسبتی با بنیانها و آموزهها و ارزشهای دینی داشته باشند.
✅ علوم انسانی غربی، «علوم حیوانسازی انسان»اند. این علوم و دلدادگان آنها اساساً نمیتوانند فهمی از حقایق انسانی و ارزشهایی متعالی چون #اربعین و مواکب اربعینی، داشته باشند.
💢 عقلانیت غربزدگان و عقلانیت موجود در علوم انسانی غربی، #عقلانیت موش صحرایی و سگ پاولوفی است. این نوع عقلانیت دنیازده و سگمحور حتی از درک حقیقت یک #موکب کوچکی که توسط کودکان عراقی برپا میشود عاجز است. چه رسد به فهم و درک پدیده مواکب عظیم حسینیان در گوشه گوشه جهان، مواکبی که در طول دو دهه گذشته «مرزهای مکانی» را درنوردیده و با سرعت در حال «همگانی» و «همهزمانی» شدن هستند.
#اجتماعی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا؛ نیاز دولت بایدن به کارت ایران و منطقه
💬 #ایرنا
🔹 بیش از یک سال مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، دولت دموکرات جو بایدن که محبوبیتش براساس نظرسنجیها همچنان در حال کاهش است، در جستجوی راههایی برای خروج از بنبستهای خودساخته در عرصه سیاست خارجی واشنگتن است تا شانس پیروزی حزب خود را افرایش دهد.
✅ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ۲۴ مرداد ماه امسال در جمع خبرنگاران، رویکرد کلی واشنگتن را در قبال ایران "دیپلماسی، فشار و بازدارندگی" اعلام کرد اما منابع دیپلماتیک غربی ادعا میکنند که کاخ سفید در تلاش است "تاکتیک کنترل تنشها" را تا پیش از انتخابات ۲۰۲۴ به دلیل منافع و نیاز خود هم در قبال ایران و هم منطقه اجرا کند.
💢 «دولت بایدن به دنبال راهکاری دیپلماتیک درقبال برنامه هستهای ایران است تا از پیشرفت هرچه بیشتر آن جلوگیری کند اما این امر الزاما به معنای بازگشت به برجام نیست زیرا اکنون در واشنگتن و تهران، دیدگاههای دولت های کنونی این است که این توافق دارای نقاط ضعفی بوده ولی آن را "کج دار مریز" نگه داشتهاند تا با گفتگوهای بیشتر به ایده های مشترکی دست یابند.»
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
23.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیچ انسانی اجازه نمی دهد هیچ اجنبی به مادرش بد نگاه کند، برای قوم بلوچ مادر مترادف چه واژه ای است؟
@kh_enghelab
🔴 رمز بیشفعالی اخیر کاخ سفید در عرصه سیاست خارجی
💬 #نورنیوز
🔹 تحلیل تحولات داخلی آمریکا گویای آن است که معادلات انتخاباتی در این کشور چندان به سود بایدن و دموکراتها پیش نمیرود و نظرسنجیهای درونحزبی جمهوریخواهان نیز حکایت از برتری ترامپ دارد.
🔸 نظرسنجیهای عمومی و ایالتی نشاندهنده نارضایتیهای جدی اقتصادی از رئیس جمهور و دولت فعلی آمریکا است، تا جایی که سران حزب دموکرات نسبت به از دست رفتن آراء بایدن نزد رأیدهندگان مستقل که مهمترین نقش را در تعیین تکلیف انتخابات ایفا میکنند، نگران هستند.
✅ در چنین شرایطی بایدن بیش از پیش به دنبال دستاوردسازی در عرصه سیاست خارجی است که بهطور ویژه معطوف به چندین پرونده و ماجرای مهم از جمله جنگ اوکراین، عادیسازی رسمی روابط تلآویو و ریاض و رسیدن به توافق ولو به صورت نسبی با ایران بر سر مسئله هستهای خواهد بود.
🔹 طی روزهای اخیر گزارشهای معناداری از سوی رسانههای غربی، آن هم به نقل از منابع نزدیک به کاخ سفید منتشر شده که از تشدید تحرکات پنهان و آشکار وزارت خارجه آمریکا برای مدیریت این سه پروندهی تعیینکننده در معادلات انتخاباتی سال ۲۰۲۴ حکایت دارد.
🔸 در یکی از تازهترین موارد، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید از «تفاهمهای گسترده» میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی با هدف عادیسازی روابط طرفین سخن به میان آورده است.
✅ خبرسازیهای مستمر در مورد مدیریت تنش با ایران با محوریت موضوعاتی چون کاهش ذخایر اورانیوم غنیشده و... را نیز باید در راستای همین رویکرد ارزیابی کرد.
🔹 تبدیل جنگ اوکراین به یک گره کور راهبردی و میدانی و فراتر از آن، کارشکنی آشکار کاخ سفید در بازگشت واقعی به برجام و رفع تحریمهای ضد ایرانی، نشان میدهد که بر خلاف آنچه بایدن و تیم سیاست خارجیاش یعنی سالیوان و بلینکن مدعی هستند، آنها تخصص چندانی در عرصه سیاست خارجی و استفاده از تاکتیکهای مناسب در این عرصه ندارند!
💢 با در نظر گرفتن فرامتن و بستری به نام انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ و شرایط پیچیده جاری در مقابل بایدن کاملا واضح است که بخش مهمی از تحرکات جاری در عرصه سیاست خارجی آمریکا، ریشه در اضطرار و شرایط ویژهای دارد که کاخ سفید با آن دستوپنجه نرم میکند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab