🔴سوال روشن درباره FATF
که دولت هیچ پاسخی برایش ندارد
✍🏻 #محمد_ایمانی
🔰بهمن پارسال، کانال ها و رسانه های خاص، خبری درباره نامه محرمانه (!) چند مقام دولت به محضر رهبر انقلاب منتشر کردند. با این مضمون که با ملاحظه "مصلحت کشور"، به "مجمع تشخیص مصلحت"، دستور فرمایید در تصویب دو خواست باقی مانده FATF (الحاق به کنوانسیون پالرمو و CFT) تسریع کند.
🔹پاسخ نامه، سوالی روشن است که بارها از سوی صاحب نظران هم مطرح شده اما همان مدیران، هیچ جوابی نداشته اند: چه تضمینی هست که تحریم ها و محدودیت ها را پس از قبول همه این تعهدات، بردارند؟!
🔺این سوال حکیمانه و مصلحت سنجانه، هیچ پاسخی نداشت و هنوز هم ندارد. بنابراین، امضا کنندگانِ نامه پخت و پز شده در جایی دیگر، به سکوتی عمیق فرو فتند. حرف حساب، جواب نداشت.
🔹بعدها یکی از همان ها در مجلس گفت هیچ
تضمینی نیست که بعد از قبول همه تعهدات، محدودیت ها و تحریم ها برداشته شود! اخیرا همان دیپلمات ارشد، با رد اظهارات گذشته معاونش (امضای کری تضمین است)، گفت "امضای آمریکا، دیگر تضمین نیست"
🔺امضا کنندگان آن نامه، اگر از سفارش دهنده نامه نمی ترسیدند، حتما می گفتند که ما هم، با تردید به وعده دشمنان می نگریم؛ بلکه مطمئنیم این بار نیز فقط قصد خدعه دارند. اما آنها فقط وظیفه داشتند نامه مهندسی شده را امضا کنند و نه بیشتر.
🔹اکنون، 9 ماه پس از آن نامه نگاری مثلا محرمانه و در حالی که دست آمریکا و اروپا کاملا رو شده، مجددا یک جریان سیاسی آلوده، بر تصویب مطالبات آمریکا و اروپا (در پوشش FATF) اصرار می کند
🔺امروز جهانگیری معاون اول روحانی که جزو شریکان جرم "باد دادن 18 میلیارد دلار از ذخایر ارزی" به شمار می رود، مدعی شد "با توجه به تصویب لوایح FATF و CFT در جلسه سران سه قوه و تایید مقام معظم رهبری، مجمع هر چه سریعتر این لوایح را تصویب کند".
🔹این انتساب دروغ، قابلیت تعقیب قضایی دارد. رهبری کجا لوایح مذکور را تایید کرده اند؟ این حجم از خلاف گویی و انتساب مطالب خلاف واقع، از کجا نشئت می گیرد؟
🔺چرا طیف مذکور، مانند گماشته ماموریت دار عمل می کنند؟ و اگر گماشته نیستند، چرا مطامع بیگانگان را بازگو می کنند؟ دولت، چرا به جای طلبکاری از تعهدات بر زمین مانده دشمن، مثل بدهکارها رفتار می کند؟!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آقای جهانگیری! دروغ بس است...
🔺در یکسال گذشته تا بحال چندبار سخنان جهانگیری درباره موافقت مقام معظم رهبری با لوایح FATF حاشیهساز شده است درحالیکه اساساً چنین خبری دروغ است! و قبلا تکذیب هم شده و آقای جهانگیری باید دست از انتشار اخبار کذب بردارد.
🔹۶ وزیر و ۲ معاون حسن روحانی و سپس جهانگیری درباره FATF نامههایی به رهبری معظم نوشتند و ایشان بدون هیچ موافقتی، پینوشت فرمودند که به مجمع تشخیص ارسال شده و مجمع با دقت تصمیمگیری کند. فلذا اولا خبر موافقت رهبری با این لوایح دروغ است ثانیا اگر شورای عالی سران قوا و رهبری با این لوایح موافقت کرده بودند دیگر نیازی به بررسی این لوایح در مجمع نبود!
🔺 عمیقأ این خودفروختگی آقایان واداده باعث تأسف است که پس از این همه #امتیازفروشی به غرب در مقابل هیچ، هنوز به خود نیامدهاند و دربرابر اندک اخم غرب، انواع امتیازات را تقدیم آنها میکنند. اما فرصت مجمع برای بررسی پالرمو تمام شده و این کنوانسیون استعماری رد شده و بهزودی این اتفاق برای CFT هم خواهد افتاد
📝#امید_نیکو
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 یالتای "سوری" در سوچی!
✍🏻 #صابر_گلعنبری
🔹درست در روزی که مهلت پنج روزه آتش بس در شرق فرات به دنبال توافق هفته گذشته آمریکا و ترکیه به پایان میرسید، آنکارا و مسکو به توافق دیگری درباره این منطقه دست یافتند که رجب طیب اردوغان آن را "تاریخی" توصیف کرد.
در واقع اردوغان در مذاکرات فشرده و شش ساعته خود با پوتین به دنبال چیزی بود که در توافق با آمریکا تحصیل نشد و از طریق تداوم حمله نیز ممکن به نظر نمیرسید یا در صورت امکان بسیار هزینهبر بود. به همین خاطر رئیس جمهور ترکیه در سوچی طولانیترین گفتگو در نوع خود با همتای روسیاش در این سالها را با هدف دستیابی به این توافق انجام داد؛ این خود نشان میدهد مذاکرات دشواری در جریان بوده و چنین توافقی هم آسان به دست نیامده است.
🔺فعلا ناظران در حال تجزیه و تحلیل این توافقات و زوم کردن بر روی دستاوردهای ترکیه و ضرری است که نیروهای کُردی متحمل شدهاند؛ اما توافق دیروز در سوچی یک وجه دیگر هم داشت و آن هم ما به الازاء و امتیازاتی است که ولادیمیر پوتین در قبال این توافق از رجب طیب اردوغان قول آن را گرفته است؛ به نظرم این بها ابعاد متعددی دارد، از مساله ادلب و آینده سیاسی سوریه گرفته تا خرید تسلیحاتی از روسیه و غیره.
🔹به هر حال، اردوغان فعلا در نتیجه دو توافق با آمریکا و روسیه موفق شده که نیروهای کُردی را از منطقه مرزی با سوریه دور کند؛ چیزی که به نفع ترکیه و به ضرر نیروهای کُردی است؛ اما واقعیت آن است که با وجود این، آنکارا به کل اهداف خود نرسیده و در رسیدن به آنها با چالشهای جدی مواجه است.
🔰از این جهت که:
1⃣ آنچه تا به حال اتفاق افتاده صرفا دور کردن نیروهای مسلح کرد از منطقه مرزی است و نه پایان دادن به سلطه سرزمینی آنها که برای آنکارا یک نگرانی راهبردی محسوب میشود. این نیروها هنوز بر حدود 40 هزار کیلومتر مربع از مساحت سوریه سیطره دارند و با توجه به تحولات اخیر، آینده این منطقه به شکل روابط میان کُردها و دولت سوریه در آینده باز میگردد؛ البته در این خصوص هم نقش سه طرف دیگر یعنی روسیه، ایران و آمریکا تاثیرگذار و تعیینکننده است و نقش ترکیه مثل قبل پررنگ نخواهد بود. فعلا فارغ از رویکرد آتی روسیه و آمریکا در قبال آینده سلطه کردها بر بخشی از شمال و شرق سوریه، گزینه ترجیحی دمشق در تعامل با کردها مذاکره و گفتگو است و بعید است قبل از حل و فصل مساله ادلب شاهد اتفاقات خاصی از جمله درگیری میان نیروهای کُرد و ارتش سوریه باشیم.
2⃣ آینده توافق با روسیه در واقع به میزان جدیت روسیه در عملیاتی کردن آن بستگی دارد و این هم به عوامل زیادی از جمله تحصیل ما به ازایی گره خورده است که احتمالا قول آن را از ترکیه گرفته است؛ در این خصوص باید دید چه خواهد شد. اگر قرار باشد بخشی از این بها از جیب رابطه ائتلافی ترکیه با غرب تحصیل شود، زیاد هم آسان نیست. کما این که به نظرم روسیه در اجرای مفاد توافق به این راحتی عمل نکند و تعلل نشان خواهد داد.
3⃣ منطقه امنی که آنکارا بدنبال آن است، فعلا محدود به همان منطقه میان تل ابیض و راس العین است و در توافق ده مادهای با مسکو هیچ اشارهای به آن نشده است، حتی از منطقه عملیاتی ترکیه داخل سوریه تحت عنوان "منطقه امن" نام برده نشده است.
4⃣ جدا از عدم ذکر نامی از منطقه امن، استقرار نیروهای سوریه در امتداد 340 کیلومتر نوار مرزی بر اساس توافق دیروز عملا به معنای شکست طرح تاسیس منطقه امن در طول کل نوار مرزی و به تبع آن عدم اسکان آوارگان سوری در این مناطق است؛ چون این افراد قبل از حل نهایی بحران، بعید است به مناطق تحت کنترل دولت سوریه بازگردند و اگر هم روزی این حل تحقق یابد، به مناطق خود باز خواهند گشت نه نوار مرزی.
💢کما این که دور از انتظار است که جمعیت قابل توجهی از همین آوراگان هم رغبتی برای سکونت در همان منطقه میان تل ابیض و راس العین هم از خود نشان دهند؛ به این علت که اولا زیرساختهای کافی برای چند میلیون آواره را ندارد و دوما این بیم را دارند که این منطقه نیز در نتیجه توافقاتی به سلطه دولت سوریه قبل از حل نهایی بحران باز گردد. از این رو، تغییر ساخت سیاسی نوار مرزی به طول ۴۶۰ کیلومتر در عمق ۳۰ کیولوتر از طریق تغییر بافت جمعیتی آن قابل تحقق نخواهد بود.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 اربعین در اربعین می ماند اگر زینب نبود!
✍🏻#بهرامی_مشعوف
🔹اربعین هجرت الی الله است و تلفیقی از انتظار و ظهور. هر نفر در مراسم اربعین، صد قافله دل با خود به همراه می برد. اربعین حرکتی است به گونه ی اقدام زینب سلام الله علیها و قدم به قدم با او رفتن. زینب کبری خود قافله سالار اربعین است. در بین امامان معصوم فقط حسین (ع) اربعین و زیارت اربعین دارد و حرکت اربعینی ها بسی فراتر از خواندن زیارت اربعین است. اربعین مفهومی سلوکی و عرشی دارد تا منظره ای زمینی و فرشی.
اگر شرایط عادی باشد، از تمام اطراف و اکناف عالم، عاشقان سرازیر می شوند به طرف کربلا.
🔸سپاه اربعینی زینب کبری که به راه می افتد، همه دشمنان غلاف می کنند. در اربعین، جگرپاره ها می آیند نه مستطیع ها. در انجام حج، اگر امنیت حاجی به خطر بیفتد، تکلیف از گردنش برداشته می شود اما در اربعین حسینی، هرچه مخاطره بیشتر باشد، رفتن واجب تر می شود.
🔹اربعین رویش عظمت هاست به گونه ای که بیش از ۶۰ الی ۷۰ درصد سپاهیان اربعین جوان هستند. این رویش اسلام است. سپاه اربعین منصور بالرعب است و صولت بنی امیه زمان را می شکند. اربعینی ها خون خواه حسین بن علی هستند. این یک جریان بیدارباش است.
🔸اربعین مجاهده و هجرت است و هم داستانی با زینب کبری و امام زمان. این حرکت، یک آیین تربیتی و توحیدی است و یک جریان پا به رکاب که جلودار آن، زینب کبری است و امیر و میهماندار آن حضرت مهدی(عج).
🔹اربعین یک ابدیت برای اولاد آدم است و
با عاشورا هم متفاوت است. دشمن ها با عاشورا دشمنی آنچنانی ندارند اما با اربعین سرسختانه مخالفند. در زمان طاغوت های گذشته، چنین بود که گاهی برای این هجرت و حرکت دست و پا می بریدند.
🔸این هجرت دنبال تقاص و تاوان خون خداست. ثارالله خونی است که به ناحق ریخته شده و صاحبش رضایت ندارد. اربعین مقدمه ظهور است ان شاءالله.
🔹حضور، مردان حاضر می طلبد. سپاه اربعین هم اهل انتظارند و هم مردان حاضر. کوفیان اهل انتظار بودند اما در صحنه حاضر نشدند. جهان در انتظار عدالت است و عدالت در انتظار مهدی.
💢سپاه زینب کبری در اربعین های هر ساله دارند پهلو به افسانه می زنند و آماده شنیدن ندای:
ألا يا أهل العالم أنَا الإمام القائم!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴مثل آمریکا باشیم، مثل کره شمالی نباشیم
✍🏻 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹هانا آرنت، تعریف زیبایی از ایدئولوژی به معنی منفی این مفهوم دارد. او میگوید "ایدئولوژی واقعیات پیچیده را ساده میکند". لیبرالهای ایرانی، هم در فرآیند فهم مسائل و هم در فرآیند تفهیم آنها، به شدت گرفتار این بیماری ایدئولوژیک بودهاند و همواره تلاش کردهاند مردم در پیچیدگیهای واقعیات دقت نکنند. خاطرم هست در مناظرهای با یکی از شخصیتهای مشهور لیبرال، احساس کردم اساسا برجام را نخوانده اما از خوبیهای آن برای منافع ملی سخن میگوید. سوال کردم، صادقانه اعتراف کرد که برجام را نخوانده است. ذهن آن فرد روی این منطق ساده قفل شده بود که آمریکا خوب است، پس هر توافقی با آمریکا هم خوب است.
🔺این منطق ایدئولوژیک برای فهم و تفهیم، هر از چندگاهی توسط جریان لیبرال در سپهر سیاسی کشور چون بمبی دودزا منفجر میشود تا چشمها را از دیدن پیچیدگیهای واقعیات عالم، کور کرده و کشور را وارد یک مسیر غلط نماید.
🔹تشبیه ایران به کشورهایی نظیر کره شمالی یا بورکینافاسو، یا دستهبندی کشورمان در یک اقلیت معدود بینالمللی در مقابل یک اکثریت مطلق، یک ابزار قدیمی و شناخته شده لیبرالها برای دور کردن اذهان از توجه به پیچیدگیهای مناسبات جهانی است. مثلا گفته میشود کشورهای پیشرفته فلان اقدامات را انجام میدهند و بهمان کاری که ما انجام میدهیم، مختص کشورهای عقبمانده است. یا جمع کثیری از کشورهای دنیا به فلان معاهده پیوستهاند و فقط چند کشور انگشتشمار از جمله ایران و چند کشور ضعیف یا ناشناخته، از الحاق به آن معاهده اجتناب میکنند. سپس نتیجه میگیرند که در شان ایران نیست در این دستهها قرار گیرد و سریعا باید راهش را عوض کند.
🔺این منطق ساده که هدف عمده آن تخدیر تودههای بی اطلاع از پیچیدگیها، برای دست یافتن به یک سری اهداف سیاسی خاص است، اشکالات مبنایی فراوانی دارد. اساسیترین اشکال نیز این است که هر کشور و ملتی، فارغ از اینکه پیشرفته است یا عقب مانده، ابرقدرت است یا مستضعف، میتواند خصلتی منفی یا مثبت داشته باشد. خصلتهای مثبت را باید ارج نهاد و منفیها را تقبیح کرد، فارغ از اینکه آن خصلت متعلق به چه کشور و ملتی است، فارغ از اینکه چند کشور در جهان چگونه هستند. جنایتکار بودن آمریکاییها، بمب اتم داشتن آنها، ابتذال فرهنگی آنها، شکاف طبقاتی آنها، نظام بانکی ربوی آنها، همه مذموم است. اما ارادهشان برای پیشرفته شدن و قدرتمند شدن، حتما ممدوح است و آموختنی. کره شمالی هم صفاتی ممدوح دارد و صفاتی مذموم. استقلالطلبی کره و باج ندادنش به تبهکاران بینالمللی، حتما ممدوح است، اما استبداد سیاسی آن، حتما مذموم.
🔹این است که صرف قرار گرفتن در دستهای از کشورها که فیالمثل آمریکا و انگلیس و فرانسه(صاحبان بمب اتمی) در آن جای دارند، یا پیوستن به جمع اکثریت کشورها(مانند پذیرش برخی کنوانسیونها) نمیتواند و نباید ملاک ما برای انتخاب یک مسیر باشد. حسن و قبح، ذاتی است، نه نسبی.
🔺راه مقابله با این منطق ایدئولوژیک، مبارزه با هدف غایی مروجان این منطق، یعنی همان تخدیر تودههاست. هرچقدر مردم به پیچیدگیهای واقعیات آشنا شوند، این دست سادهسازیهای فاقد عقلانیت برای تحمیل یک سیاست غلط، کارگر نخواهد افتاد. از آگاه کردن مردم و باسوادکردن آنها نباید غفلت کرد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 پولشویی اسم رمز تحریم حداکثری!
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
🔺اکنون پس از تمدید مهلت چهارماهه کارگروه ویژه اقدام مالی و با نزدیک شدن به انتخابات و نداشتن دستاورد مشخص در حوزه های اقتصادی توسط دولت مجددا فشارها و هجمه ها توسط مقامات دولتی و وکیل الدوله های مجلس آغاز شده است. در ابتدا اسحاق جهانگیری و بعضی مقامات با انتصاب دروغ تایید این لوایح استعماری به مقام معظم رهبری سعی بر دور زدن نهادهای قانونی کشور را داشتند که با تکذیب نهادهای مختلف قانونی در کشور روبرو شدند. حالا امروز حسن روحانی مجددا اظهار داشته: « نباید اجازه دهیم که در سیستم بانکیمان اتهام پولشویی به ما بچسبد و این به زیان کشور است. » و همچنین محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور نیز گفت: « برای شفافسازی، مبارزه با پولشویی و مقابله با اتهاماتی که به ایران به دلیل کمک به برخی گروه ها زده می شود به این لوایح احتیاج داریم. »
🔹همانطور که دکتر ظریف اخیرا اعتراف روشنی داشت رفتار FATF کاملا سیاسی است و نه فنی و در مساله پولشویی نیز رجوع و اتکا به FATF نقض غرض است. برای نمونه چگونه است که کشورهایی چون کانادا و فرانسه که عضو FATF هستند و هیچگاه عضو لیست سیاه این نهاد نبوده اند، امروز پناهگاه تروریست ها و مفسدها و رانت خوارها از سراسرجهان هستند و آمار بیشترین پولشویی ها را دارند؟
🔺در نشست مبارزه با پولشویی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری دکترسیدجواد کاظمیتبار (کارشناس دادهکاوی برای کشف تقلب در تراکنشهای بانکی امریکا) می گوید: « بر اساس آمار موجود، حدود ۵۰۰ میلیارد تا ۸/۱ تریلیون دلار (بین ۲ تا ۵ درصد درآمد ناخالص ملی دنیا) حجم کل پولهای کثیف در دنیا است که ۴۷ درصد پولهای کثیف در امریکا، ۳۰ درصد در اروپا و بقیه در سایر نقاط جهان جریان دارد و ۹۹ درصد پول کثیف موفق به عبور از سیستمهای نظارتی امریکا و اروپا شده و حدود ۸۰ درصد از این پولها مجدداً برای سرمایهگذاری و ساماندهی جنایات دیگر به کار میروند. » به راستی ما برای پولشویی باید پاسخگوی نهادی باشیم که با فشار آمریکا که 47 درصد پولشویی جهان در آن اتفاق می افتد و 30 درصد در اروپا، قصد تحمیل خواسته های استعماری خود را دارد؟ آیا به دست خودمان کشورهایی که خود باید در مقام متهم و پاسخگویی باشند را می خواهیم تبدیل به قاضی رفتار خود کنیم؟
🔹یا در مورد دیگری وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: «مرکز پولشویی دنیا در نزدیکی آمریکاست و کشور متهم کانادا نام دارد. » در حالیکه کانادا عضو FATF است و تاکنون حتی یک روز هم در لیست سیاه این نهاد قرار نداشته است. در مورد دیگری رویترز می نویسد: « بیش از 1 تریلیون دلار پولشویی در بانک های استونی در طول سال های 2008 تا 2017 انجام شده است. » جالب است که استونی نه عضو FATF است و نه در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد. تمامی این شواهد خود بیانگر این است که FATF نهادی با کارکرد سیاسی جهت رفتارسازی و تحمیل هنجارهای خودساخته است، حال آنکه عمده مراکز پولشویی در همان کشورهای عضو FATF رخ داده است.
🔺از آنجایی که آمریکا اصولا براساس بخش 311 قانون patriot (وطن پرستی) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را دارای نگرانی اصلی پولشویی و دور زدن تحریم ها دانست و کنگره آمریکا نیز در تاریخ 31 دسامبر 2011 و در قانون NDAA با استناد به همین و شناسایی شدن بانک مرکزی ایران به عنوان حوزه پولشویی و دور زدن تحریم ها، بانک مرکزی را در لیست تحریم قرار داد. در حقیقت دور زدن تحریم ها به عنوان مصداق پولشویی محسوب می شود. لذا امروز که ایران در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی است باید بصورت دوچندان و قاطعانه در برابر تحمیل این لوایح استعماری بایستد. چرا که هم تمامی منافذ دور زدن تحریم ها را خواهد بست و پولشویی در واقع اسم رمزی برای جلوگیری از دورن زدن تحریم ها توسط ایران خواهد شد و هم بهانه پولشویی نیز صرفا یک ابزار و اهرم سیاسی است و نه فنی و کارشناسی.
🔹دولت اگر حقیقتا به دنبال برخورد با فساد و رفع اتهام پولشویی است باید بجای پذیرش دستورالعمل های خارجی و شفافیت برای نهادهای بین المللی به دنبال اجرایی کردن محکم و دقیق قوانین داخلی باشد. دولت بجای دادن تعهدهای مکرر و بی انتها به نهادهای بین المللی که رفتاری کاملا سیاسی نیز دارند باید در داخل قوانین روشن و صریحی بگذارد یا همین قوانین موجود مصوب شده بصورت کامل و دقیق را اجرا کند. شفافیت مالی را باید برای مردم و نهادهای داخلی اجرایی کرد نه برای نهادهای بین المللی تحت سلطه غرب که به دنبال راهبرد فشارحداکثری و بستن منافذ دور زدن تحریم ها هستند. این امر همانی است که مقام معظم رهبری نیز فرمودند...
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مارپیچ سکوت؛ قربانگاه آزادی اندیشه در شبکههای اجتماعی
✍🏻 #معصومه_نصیری
🔹نظریه مارپیچ سکوت خانم الیزابت نوئل نئومان یک نظریه مرتبط با چگونگی شکلگیری افکار عمومی است. بر اساس این نظریه؛ اگر افراد حس کنند از نظر فکری در اقلیت قرار دارند یا احساس کنند افکار عمومی در جهت فاصله گرفتن از فکر آنهاست، ترجیح میدهند سکوت اختیار کنند و هر چقدر اقلیت بیشتر سکوت کند، مارپیچ سکوت تشدید میشود. به عنوان مثال هنگامی که توزیع افکار و عقاید توسط رسانههای جمعی به عنوان فکرهای مسلط و رایج و غالب به طرزی پیوسته ارائه شود، حمایت از عقیده اقلیت به مرور ضعیف و گرایش به عقیده اکثریت بیشتر میشود و مارپیچ سکوت در جامعه شکل میگیرد.
🔺با این رویکرد اگر خانم یا آقای بازیگری(سلبریتی) برود کربلا، از خدا حرف بزند، از کشور آشکارا دفاع کند، شادی بعد از گلش فرق داشته باشد با سایرین و... چون با جریان غالب رسانه ای این گروه تفاوت دارد یا مجبور به سکوت میشود، یا کنار گذاشته میشود یا طعنه میشود تا جایی که از ابراز آنچه درست میداند، فاصله گرفته یا آن را کتمان کند.
🔹مارپیچ سکوت نوعی تمکین به جبر رسانه هاست که تعیین می کنند ما چگونه فکر کنیم، چگونه زندگی کنیم و اساسا چه کسی باشیم.
🔺مارپیچ سکوت در تناقض جدی با دموکراسی و آزادی اندیشه است. اگر گروه غالب به گونه ای رفتار کنند که اقلیت برای بیان نظر هزینه های سنگینی پرداخت کنند در واقع علی رغم ویترین آزادی و حق انتخاب، مجال بروز و ظهور را به سایر اندیشه ها ندادند و آنها را به حاشیه برده اند.
🔹یکی از مجریان خوشنام و معروف تعریف میکرد اگر زیارت رفته باشد و عکس بگذارد، موج کامنت های دشنام را دریافت میکند و اگر روزی فضای متفاوتی را به اشتراک بگذارد، همان کامنت های ناسزا تبدیل به محبت و ابراز لطف میشود. او بدون اینکه بداند مارپیچ سکوت چیست نگران بود که در اثر این واکنش ها ممکن است اگر زیارت رفت عکسی منتشر نکند. به او گفتم این یعنی مارپیچ سکوت.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آقای واعظی! اردوغان نمیتواند یک ایرانی را ساکت کند!
✍🏻 #کبری_آسوپار
🔺رئیس جمهور ترکیه ناراحت است از برخی صداها که از ایران میشنود؛ گلایه دارد از رئیسجمهور حسن روحانی که «باید این صداها را قبلاً ساکت میکرد». برای این جمله اردوغان علامت تعجب کفایت نمیکند؛ چه آنکه رئیس جمهور ترکیه برای رئیس جمهور ایران «باید» میآورد، آن هم برای ساکت کردن صداهایی که در ایران علیه ترکیه و حمله این کشور به مواضع کردهای سوریه شنیده است.
🔹کار رسانه نیست و باید کسی هم سطح اردوغان پاسخ این مداخله توهینآمیزش را بدهد. یک نفر از دولت ایران باید به رئیس جمهور ترکیه یادآوری کند که اینجا ایران است و رسانهها آزادانه حتی در نقد مواضع رئیس جمهور خود هم مطلب مینویسند، رئیس جمهور خارجی که جای خود دارد. یک نفر باید به اردوغان یادآوری کند، اینجا ترکیه نیست که او بتواند هزار نفر، هزار نفر، مخالفان و منتقدانش را در زندان کند؛ اینجا ایران است که رئیس جمهورش با جمله معروف «پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان» رأی آورده است. یک نفر باید به او یادآوری کند او هر کسی که هست و تصمیمش برای حمله به مواضع پ.ک.ک در شمال سوریه را هر قدر درست میداند و برایش استدلالهای منطقی دارد، اما در هر حال رئیس جمهور ترکیه است و نمیتواند برای 85 میلیون ایرانی تعیین تکلیف کند که با تصمیم او موافق باشند یا مخالف. و نمیتواند به رئیس جمهور ایران «باید» بگوید، آن هم برای ساکت کردن ایرانیها!
🔺واکنش محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور کشورمان اما بیشتر ناامیدمان میکند. او در موضعی منفعلانه ضمن بیان این توضیح که رئیس جمهور ترکیه از مواضع دولت ایران ناراحت نشده (یعنی ایراد در کار ما نبوده!)، به رسانهها تذکر میدهد که به این مسائل توجه کنند! انگار باز هم علامت تعجب کافی نیست و باید برای واعظی هم که گویا در کنار ریاست دفتر رییس جمهور، مقام سخنگویی و اعلام مواضع دولت را هم بر عهده دارد، یادآور شویم که اینجا ایران است، جایی که رئیس جمهورش میگوید: «ذرهای از حق آزادی بیان کوتاه نخواهم آمد.» رسانههای ایران میتوانند موافق یا مخالف حمله ارتش ترکیه به مواضع تروریستهای کرد باشند، اما در هر حال ناراحتی رجب طیب اردوغان نمیتواند یک ایرانی را ساکت کند.
🔹اگر دولتمردان ایرانی در روبایستیهای دیپلماتیک و انفعال سازشکارانه، نمیتوانند از پس پاسخ به اردوغان بربیایند، قلم رسانهها را شکسته نخواهند و حداقل اجازه دهند ما به رئیس جمهور ترکیه یادآور شویم که در مورد ایران و ایرانی و مقامات ایران چگونه باید صحبت کند. بله، مواضع کردهای سوریه مورد تایید ما نیست، هم رد خیانتهایشان در خاطرمان خوب مانده و هم میدانیم سیاست غلط و غیرهوشمندانهی سران کرد در اعتماد به امریکا و ایجاد تقابل با ایران و روسیه و دولت مرکزی سوریه و رویکرد تروریستی کردها برای رسیدن به آنچه استقلال مینامند، حاصلش شده این جنگ و تنهایی کردها در چنین جنگی و هزاران زن و کودک آوارهی کرد که جهان انگار دغدغه و حوصلهی دلسوزی هم برایشان ندارد! اما از آن سو رد خیانتهای اردوغان هم از خاطرمان پاک نشده است. یادمان مانده چه کسی نفت مردم عراق را از داعش میخرید، یادمان مانده چه کسی با غرور آرزوی نماز خواندن در مسجد اموی دمشق را کرد، یادمان مانده وقتی جوانان ما مقابل داعش شهید میشدند، چه کسی از تروریستهای تکفیری حمایت لجستیکی میکرد.
💢ما خیانت پ.ک.ک را میشناسیم، اما با خیانتهای اردوغان هم غریبه نیستیم. جنگ سوریه و اشغال عراق توسط داعش برای چند قرن پیش نیست که خاطرهها را غبار زمان گرفته باشد؛ پس بهتر آنکه هر کس در قد و قامت خودش حرف بزند. هم کردها هنگام حرف زدن از ایران یاد نجات اربیل و موصل از دست داعش باشند و هم رجب طیب اردوغان وقتی نام ایران را بر زبان میآورد، خاطرات شب کودتای زوئیه 2016 و سالهای آغازین جنگ سوریه را از خاطر نبرد و گرچه از توابین محسوب میشود و توبهاش را ایران و روسیه پذیرفتند، اما ادعای پیش نمازی هم نکند!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 نفوذ در حاکمیت و اپوزیسیون
✍🏻 #حسین_قاسمی
1️⃣ سید محمود علوی در حاشیه مراسم بزرگداشت شهدای شهریور ماه اظهار داشت:
🔺 «افرادی که در پروژه نفوذ عمل کرده و میخواهند نفوذ کنند داغترین شعارهای حاکمیتی را سر میدهند و خیلی سریع دیگران را به ضدیت با نظام و حاکمیت متهم میکنند.»
🔺وزیر اطلاعات هم چنین در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اظهار داشت:
«افرادی که نفوذ میکنند معمولاً داغترین شعارهای حکومت را میدهند ،خیلی زود دیگران را متهم میکنند پیش از اینکه خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبههای قرار گیرند. پیدا کردن عوامل نفوذی بسیار مشکلتر از جاسوسان است نفوذیها در راستای دفاع از نظام مسائلی را مطرح میکنند که به باورهای مردم آسیب میزند.»
2️⃣ بر اساس آنچه وزیر اطلاعات بیان نموده است نفوذی فقط در جبهه انقلاب قرار می گیرد و شامل افراد داغ انقلابی می شود.
مطلب ایشان درباره نفوذ و نفوذی بنظر ناقص و غیر دقیق می باشد.
🔺نفوذ و نفوذی فقط مختص جریان انقلابی نیست، در جناح های مختلف حاکمیت مانند اصلاح طلب، اصولگرا و...نفوذی وجود دارد.
🔺نه تنها جناح های درون حاکمیت، مخالفین حاکمیت هم مورد نفوذ سرویس ها و کانون های اطلاعاتی قرار می گیرند.
🔺سرویس ها و کانون ها در اپوزیسیون حکومت نیز نفوذی دارند. آنها در گروههای مختلف برای حال و آینده افرادی را نفوذ می دهند.
🔺سرویس ها و کانون ها برای موفقیت نیازمند نفوذ در اپوزیسیون و حاکمیت هستند.
نفوذی درون جبهه انقلاب در صورتی بیشترین بازدهی را دارد که با نفوذی های موجود در مخالفین حاکمیت، پاس کاری داشته باشند. آنها مکمل یکدیگر هستند.
🔺سرویس و کانون ها به گونه ای برنامه ریزی می کنند که هر جریانی قدرت را به دست گیرد، سرنخش در اختیار آنها باشد و افراد موثری در آن داشته باشند.
3️⃣ به فرض که بپذیریم هرکسی شعار انقلابی می دهد مشکوک است،باید رفت سوابق و تبار و عملکرد این فرد را بررسی کرد.
🔺مثلا ممکن است پدر این فرد منبع کددار ساواک بوده، دایی او وابسته نظامی رژیم شاه در امریکا بوده، پسر خاله اش مسول شورای ملی مقاومت در انگلیس بوده، دخترخاله اش بخاطر مخالفت با حجاب و عضویت در چریک های فدایی و...از دانشگاه اخراج شده، پدرش سال ۱۳۵۴ سفر به اسراییل داشته و...تقریبا در خانواده اش یک فرد سالم پیدا نمی شود.
🔺آن وقت فرزند چنین خانواده ای در مراکز و مشاغل حساس بکارگرفته می شود و از مالک اشتر انقلابی تر می شود و در سخنرانی خود می گوید:
«مالک اشتر اشتباه کرد،اگر من جای مالک بودم وقتی امیرالمومنین گفته بود برگرد، برنمی گشتم تا چشم فتنه را در بیاورم.»
💢 وقتی عملکرد این فرد را هم بررسی می کنیم شاهد هستیم اقداماتش باعث بحران سازی،مساله سازی و بدنام سازی نظام در داخل و خارج کشور بوده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇 http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 فلات فرهنگی ایران
🔹انتصاب اخیر یک فارسیزبانِ افغانستانی به عضویت هیئتعلمی مهمترین جایزه ادبی کشور را باید یکی از اتفاقات نیک این روزها دانست.
🔸یکی از وجههای مهم مقاومت دربرابر تهاجم فرهنگی غرب، تقویت و حمایت از ارزشها و فرهنگهای بومی است و زبان در صدر این فهرست قرار میگیرد.
🔹 زبان فارسی به محدوده جغرافیایی کشوری بهنام ایران محدود نیست. وقتی درمقایسه با بعضی کشورهای همفرهنگ و هممسلک، مانعی بهنام زبان وجود ندارد؛ چرا نباید از این فرصت برای زدن خاکریز مشترک دربرابر فرهنگ مهاجم مغربزمین استفاده کرد.
🔸 با این نگاه، سیاست فرهنگی دستگاههای فرهنگی ما دیگر به سرزمینی بهنام ایران محدود نیست؛ بلکه میتواند گسترهای جغرافیایی به بزرگی فلات ایران را دربر بگیرد.
🔹 این نگاه نهتنها از نظر فرهنگی، بلکه ازنظر اقتصادی هم میتواند بهعنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی مدنظر قرار گیرد.
🔸 این گستره جغرافیایی میتواند بازار وسیعی برای صنایع فرهنگیِ تولید ایران باشد؛ از کتاب گرفته تا فیلم و دیگر محصولات فرهنگی.
🔹 واضح است که این سیاست سربازانی پادررکاب و آگاه میخواهد هم که با اهمیت کار خود آشنا باشند و هم زمینه عملیاتی آن را بفهمند.
💢 این چنین اگر شد، دیگر فرهنگ به موضوعی صرفا محتوایی محدود نخواهد بود و قلب تپندهای خواهد شد که افزودههای مضمونی، محتوایی و اقتصادی توأمان دارد. حالا شاید بهتر بتوان به اهمیت اتفاقها و رخدادهایی مانند حضور شعرای فارسیزبان در جلسه شب شعر رمضانی رهبر انقلاب پی برد.
📝 #سرمقاله روزنامه #صبحنو
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f