خیابان انقلاب
🔴 همگام با مردم همراه با تبعیض!
💬 #خبرگزاری_تسنیم
🔹 آن دست از مسئولانی که از دل مردم برخاستند و به پستهای حکومتی دست یافتند، همواره باید همگام با مردم باشند و تفاوتی در توزیع خدمات و توزیع ثروت بین خود و مردم برقرار نکنند.
🔻 تبعیض در لغت و اصطلاح یعنی بخشبخش کردن،گروهگروه کردن و به معنای موقعیتی است که افراد به ناحق، در برابر نقشها و موقعیتهای برابر، از مزایای اجتماعی نابرابر برخوردار میشوند و برخی بر دیگران و بدونِ برتری داشتن، برتری داده میشوند؛ بنابراین تبعیض، مصداق بارزی از بیعدالتی و نابرابری اجتماعی محسوب میشود. این ویژگی آنگاه که در ارکان حکومت رسوخ کند، زمینه را جهت فساد سپس بیاعتمادی عمومی فراهم میکند و به این ترتیب، سبب تزلزل پایههای نظام میشود.
✅ آموزههای اسلام نیز بر رفع تبعیض همواره تأکید داشته است.
🔸 متأسفانه با وجود تلاشهای نبی مکرم اسلام (ص) در رفع تبعیض و نظام طبقاتی از جامعه جاهلی آن دوران و نهادینهسازی عدالت اجتماعی، با رحلتشان دنیای اسلام تا مدتها شاهد عقبگرد قابل ملاحظهای از ارزشهای نبوی شد.
◾️ از این جهت امیرالمؤمنین(ع) از آغازین لحظاتی که به اصرار مردم حکومت را پذیرفتند، فریاد عدالتخواهی و مبارزه با اشرافیت و زیادهخواهیِ سران حکومت سر دادند. ایشان در اولین سخنرانی خویش خطاب به مردم و مسئولان وقت فرمودند: «به خدا سوگند، اگر این املاک، کابین همسران و بهای کنیزکان هم شده باشد، آن را به بیتالمال باز میگردانم که در عدالت گشایش است و هر کس عدالت بر او تنگ آید، بىعدالتى بر وى تنگتر و سختتر خواهد بود.
🔺همچنین آن حضرت در بخشی از نامهای که به مالک جهت حکومت مصر صادر کردند، نوشتند «مبادا هرگز در آنچه که با مردم مساوى هستى امتیازى خواهى و از امورى که بر همه روشن است، غفلت کنى، زیرا به هر حال نسبت به آن در برابر مردم مسئولى و به زودى پرده از کارها یک سو رود و انتقام ستمدیده را از تو باز مىگیرند.
💢 با این توصیفات، ضروری است حداقل در ارکان نظام اسلامی از تبعیض و نابرابری پرهیز شود. آن دست از مسئولانی که از دل مردم برخاستند و به پستهای حکومتی دست یافتند، همواره باید همگام با مردم باشند و تفاوتی در توزیع خدمات و توزیع ثروت بین خود و مردم برقرار نکنند و به این توصیه امام راحل توجه کنند که فرمود «اسلامِ بزرگ تمام تبعیضها را محکوم کرده و برای هیچ گروهی، ویژگی خاصی قرار نداده؛ و تقوا و تعهدِ به اسلام، تنها کرامت انسانها است و در پناه اسلام و جمهوری اسلامی، حق اداره امور داخلی و محلی و رفع هرگونه تبعیض فرهنگی و اقتصادی و سیاسی، متعلق به تمام قشرهای ملت است.»
#فرهنگی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تسویف!
✍️ #محمدکاظم_انبارلویی
🔹 کمتر از سه ماه مانده به تشکیل مجلس یازدهم، برگزیدگان ملت از همین امروز باید کار خود را شروع کنند، فردا خیلی دیر است.ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ کارهای زیادی را باید انجام میدادیم و ندادیم.
🔻تسویف یعنی تأخیر کردن، درنگ کردن، کار امروز را به فردا واگذاشتن کار واپسافکندن.مقوله تسویف در سیر و سلوک اخلاقی و روحی یک مقوله فوقالعاده مهم است. آیتالله بهجت تسویف را از مهلکات
سیر و سلوک میدانست.امام باقر(ع) میفرماید: «از تسویف پرهیز کنید، تسویف دریایی است که افراد زیادی را در خود غرق کرده است.»
🔸 در حوزه سیاست، کار امروز را نمیتوان به فردا بیندازیم، حتی کار این لحظه را نمیتوان به لحظهای دیگر موکول کنیم. این برای ما آسیب دارد.
◾️ ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ دچار «تسویف» هستیم.
✅ مردم در دوم اسفند به پای صندوقهای رأی آمدند و نمایندگان خود را برای تدبیر مشکلات کشور و اخذ تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای معقول و مدبرانه تعیین کردند. کمتر از سه ماه مانده به تشکیل مجلس یازدهم، برگزیدگان ملت از همین امروز باید کار خود را شروع کنند، فردا خیلی دیر است.ما در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ کارهای زیادی را باید انجام میدادیم و ندادیم. نمایندگان منتخب مردم باید از همین حالا مطالعات و بررسیهای خود را در این مورد با سرعت شروع کنند و خردادماه سال آینده که مجلس یازدهم بازگشایی میشود، با آمادگی کامل روی صندلیهای نمایندگی ملت ظاهر شوند.شعار اکثریت کسانی که به مجلس آینده راه یافتهاند، «نجات اقتصاد ایران» و «پاسخ به مطالبات معیشتی مردم» است. فوریترین کار آنها در مجلس، سر و سامان دادن به بودجه کل کشور و هدایت دولت در مسیر عمل به قانون برنامه و قانون بودجه است. نمایندگان فعلی مشغول بررسی و تصویب بودجه سال 99 هستند.
🔰 این در حالی است که هنوز نمیدانند دولت با بودجه 97 چه کرده است و تفریغ بودجه 97 هم برخلاف تعهد قانونی دیوان محاسبات در دسترس نیست. کلیات بودجه 99، یک بار در صحن علنی رد شده است.با اتفاقاتی که افتاد، کار بودجه به دو دوازدهم میرسد. یعنی عملا تصویب بودجه 99 به مجلس یازدهم واگذار شده است.در حالی که پرسشهای بیپاسخی در مورد آنچه در سال 97 و 98 اجرا شده و همچنین در مورد لایحه تسلیمی دولت به مجلس وجود دارد. آیا نمایندگان منتخب مردم در جریان این پرسشهای بیپاسخ هستند؟ راهحلهای آنها برای رفع نواقص احتمالی بودجه 99 چیست؟
🔺سه ماه مهلت دارند در این باره فکر کنند و به دنبال راهحل باشند. مسئلهشناسی و فهم درست از مسائل کشور در حوزه اقتصاد فوقالعاده مهم است. آنها صورت چند مسئله را کشف کردهاند و برای آن راهحل یافتهاند؟
💢 اگر دیر بجنبند، زمان با سرعت نور میگذرد. 80درصد نمایندگان فعلی به مجلس یازدهم راه نیافتهاند. اگر از آنها بپرسیم کی نماینده مجلس شدی، حتما خواهند گفت؛ گویی همین دیروز بود، آنها کارهایی که باید انجام دهند، تلنبار شده و نتوانستند آنها را انجام دهند. لذا کارنامه مثبتی از خود به جای نگذاشتند و سریع زمین بازی را به حریف واگذار کردند. نباید منتخبین همان راهی را بروند که این جماعت رفتند. تسویف کلید کید شیطان است. ما در سلوک سیاسی دچار تسویف هستیم. اگر از آن پرهیز نکنیم، در جنگ نرم با دشمن کم خواهیم آورد.
#سیاسی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تحلیلی پیرامون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، رضوان الله تعالی علیه
✍️ #احمد_تهرانی
🔹 «سردار با ما بمان! همه ما به شما، بسیار نیاز داریم»
1️⃣ الگوسازی با برجستگان، از روشهای تربیتی عمومی است، هم برای داشتنِ اوصاف پسندیده و هم نداشتنِ خصلتهای ناپسند.
2️⃣ اگر در دوران حیاتشان- به دلائل مختلف- الگو سازی نشده، این موضوع، «به هیچ وجه» توجیه مناسبی برای ترک الگو سازی پس از شهادتشان نیست.تا انسان هست، پرورش و الگوسازی هم هست
3️⃣ اگر این کار را نکنیم، ذهن هاخالی نمیماند، بلکه امثال مایکل جکسون و براد پیت وآنجلینا جولی و خوانندگان لس آنجلسی، ذهن ها را پر خواهند کرد.
4️⃣ خداوند برای همه و تا ابد(حتی بعد از رحلتِ پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلّم) ایشان را الگو معرفی کرده ومنحصر به زمان حیات، نیست:«لقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا: ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ[ﺭﻭﺵ ﻭﺭﻓﺘﺎﺭ] ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ،ﺍﻟﮕﻮﻱ ﻧﻴﻜﻮﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻣﻴﺪ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻳﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ .(احزاب، ٢١)
5️⃣ تداوم ذکر اولیاء الهی، مصداق و عمل به آیه:«وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَّعَلَّكُمْ تُفْلِحون(سوره جمعه، ١٠)» است.
6️⃣ با تداوم ذکر سردار شهید،بایستی خصلتهای خوب و خیر در میان ما تقویت شود:
1️⃣ رفتار فردی: تلاش بی وقفه، ایثار بی بدیل، صلابت روحی، تدبیر، شجاعت، محبت به پدرومادر، امیدواری به آینده،بی توقعی از دیگران،...
2️⃣ تعالی روحی الهی:اخلاص کم نظیر، عبودیت محض در برابر حق تعالی، پایبندی دقیق به شریعت الهی، تواضع مثال زدنی، عشق به اهل بیت(علیهم السلام)، استقامت در راه حق،....
3️⃣ سیاسی: ایمان به مبانیِ سیاسیِ اسلام، تبعیت از رهبری، خضوع دربرابر شهدا و خانواده های آنها، اعتقاد کامل به حق حاکمیت سیاسی اسلام، بی اعتنایی به پُست ها،...
و ....
💢 آیاانسان-مطلقا- از این خصلتهای متعالی بی نیاز است؟!بدون آنها،زندگی، انسانی خواهد بود؟!نباید عشق به خوبیها، در انسان، استمرار داشته باشد؟
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 آمریکاییها میگویند ایران ۵ پایتخت خاورمیانه را کنترل میکند/ هدف آمریکا تجزیه ایران است.
✍️ #فؤاد_ایزدی
🔹آمریکا از دولت آقای روحانی و جمهوری اسلامی هم عبور کرده و هدفش تجزیه ایران است، جمهوری اسلامی است که ایران را نگه داشته است.
🔻 تجزیه سوریه منجر به تجزیه عراق شده و تجزیه عراق نیز تجزیه ایران را در پی داشت، لذا ایران گفت دولت سوریه باید بماند و آمریکا گفت دولت سوریه برود، الان چه اتفاقی افتاده؟ دولت اسد هنوز سر کار است، مگر قدرت نظامی آمریکا کمتر از ماست.
✅ چرا ایران در سوریه موفقتر از آمریکا بود، با اینکه سقوط سوریه یک موضوع حیثیتی برای آمریکا شده بود، چرا با وجود هزینههای نظامی که آمریکا کرد این وضعیت در سوریه و یمن وجود دارد، اینها موضوعاتی است که باید به آنها توجه شود، اینکه ایران یک پایگاه هوایی آمریکایی را هدف قرار داده و اعلام کند در تاریخ معاصر سابقه نداشته است. اینها مصداقهای افول است، چون این اتفاقات را قبلا نداشتیم.
🔸اتفاقات اخیر عراق بعد از شهادت سردار سلیمانی زمانی که پارلمان عراق اعلام کرد که نیروهای آمریکایی باید از عراق خارج شوند ترامپ گفت اگر شما ما را تهدید به خروج کنید اولا پول پایگاه عینالاسد را باید بدهید و دوم این که پولهایی که دولت عراق در آمریکا دارد مصادره میکنیم، این سیاست خارجی آمریکاست میخواهد در غرب آسیا سعودی و دیگر کشورها را مدیریت کند، همین حالت را نسبت به ما و بقیه کشورها هم داشته اما از 40 سال پیش نفوذ آمریکا در غرب آسیا کاهش پیدا کرده، افول یعنی کاهش قدرت، به معنی نابودی قدرت نیست.
◾️ دعوای آمریکا با ایران همچنان ادامه دارد، گفت: کشورها یک سری ظرفیتهای ذاتی مثل همین نفت و گاز، وسعت و نیروی جوان دارند و یک سری ظرفیتهای اکتسابی مثل همین موشک یا نفوذ منطقهای، که اگر بر سر ظرفیتهای اکتسابی هم به طرف مقابل امتیاز دهند، ظرفیتهای ذاتی در ایران هست، چه جمهوری اسلامی باشد چه هر حکومت دیگری، از این جهت است که این رقابت با ایران وجود دارد، برای همین هم اسرائیل میگوید شما آن قدر هزینه ندهید برای سرنگونی جمهوری اسلامی که در نهایت هم به نفعش تمام میشود.
💢 این نکتهای که دکتر ظریف گفته بودند به نظرم نکته درستی بود که آمریکا از دولت آقای روحانی و جمهوری اسلامی هم عبور کرده و هدفش تجزیه ایران است، جمهوری اسلامی است که ایران را نگه داشته، یعنی اگر متوجه این قضیه بشویم که چه جمهوری اسلامی باشد چه نباشد این دعوا ادامه دارد، تنها راه حلی که میماند این است که آمریکا عوض شود و آمریکا به نظر بنده در حال عوض شدن است، چراکه آمریکای امروز با آمریکای 34 سال پیش متفاوت است.
#سیاسی #تلخیص
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 پشت پرده یک کلیپ موهن
💬 #معصومه_نصیری مدرس سواد رسانهای
🔹سواد رسانهای در تلاش است تا به مخاطب بیاموزد «خطهای نانوشته» پیامهای رسانهای را بخواند. به عقبه فرد و رسانه توجه کرده و فراموش نکند «ایدئولوژی» و «اقتصاد» نقش تعیین کنندهای در تولید رسانهای دارد.
🔻با این وصف به کلیپی که این روزها موجب وهن اسلام و شیعه شده و فردی با حرکت غیر عقلانی خود موجب هجمه های فراوان به دین شده است، نگاه کنید.
از رد پای فرقه شیرازی و شیعه انگلیسی تا مسیح علی نژاد و ...
🔸 قبل از اینکه شروع به فحاشی به دین و افراد متدین کنید و همه را افرادی نادان خطاب کنید، بررسی کنید این رفتارهای خرافی از کجا آب میخورد.
✅ اسلام دین عقلانیت و منطق است. رفتارهای مسلمانان اجاره ای را پای دین نگذارید.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پدرخواندگی القاعده
✍️ #رشته_توییت از #مهدی_محمدی
🔹تا امروز مقاومت در سوریه، ترکیه رابه عنوان یک دشمن قلمداد نکرده است. این وضعیت می تواند به سرعت تغییر کند اگر ترکیه قصد ‘مداخله عملیاتی به نفع تروریسم’ را داشته باشد. نشانه هایی از این امر دیده می شود.
🔸اگر ترکیه بخشی تفکیک تاپذیر از تروریسم در ادلب باشد، و خیال کند می تواند ادلب را الی الابد به ‘کشور القاعده’ تبدیل کند، صحنه تغییر می کند. برای مقاومتی که کل سوریه را از تروریست ها پاک کرده، ادلب جبهه چندان دشواری نیست.
💢اردوغات مصداق بارز چاه کنی است که ته چاه گیر کرده. ۵۰ هزار تروریستی که او در ادلب پرورش داده و حمایت کرده، مشکل خود اوست و مقاومت درک می کند که این مشکل کوچکی نیست. حالا او باید تصمیم بگیرد با طناب امریکا در چاه فروتر برود یا بگریزد. پدرخواندگی القاعده کلا شغل عاقبت داری نیست.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 دوگانه های پنداری کرونایی
✍️ #عبدالله_محمدی
🔹 یکی از عوامل تقویت تمدنهای بشری، همسویی نخبگان علمی با یکدیگر بوده است. تاریخ اسلام، این فراز و فرود را به روشنی در یاد دارد. در برابر، چالشهای نظری و گاه رفتاری میان میسحیت تحریف شده با دانشمندان تجربی، فیلسوفان و متکلمان، فقها و عرفا و ... سرعت رشد تمدنها را سلب کرده است.
🔻 برخی دوقطبیهای کاذب و بیحاصل، ذهن نخبگان و به تبع آن، لایه های دیگر جامعه را مدتها به خود مشغول کرده و از هدف اصلی باز میدارد. از جمله این دو قطبیها، دوگانه عقل و دین، علم و دین، ریشه یابی علمی و الهیاتی نسبت به پدیده ها یا دوگانه درمان تجربی و معنوی است.
🔸 مشاهدات علمی و تجربی یکی از راههای معرفت است که اگرچه به دلیل مشکل استقراء و ... یقینی نیستند، ولی در بسیاری از موارد، معرفتی موجه را به دنبال دارد که از سوی دین نیز تخطئه نشده است. روایات نیز معرفتی ظنی، اطمینانی و گاه یقینی به بار می آورند که هیچکدام خارج از قواعد علّی معلولی نیستند. حتی معجزات و کرامات نیز شناساندن موارد ناشناخته از علت ومعلول است نه خارج از نظام علّی معلولی .
◾️ با توجه به مطلب فوق، تعارض میان آموزه های تجربی و دستورات دینی، در بیشتر موارد بدوی و در حقیقت تعارض نما هستند. در موارد تعارض نیز باید تابع موازین معرفت شناختی در باب ارزش معرفت بود. گاه ارزش معرفتی روایات برتر از یافته های علمی است و گاه برعکس. نمیتوان گفت همواره روایات بر شواهد تجربی مقدم هستند یا برعکس.
🔰 بنابراین نه ریشه یابی علمی پدیده ها، منافاتی با علل تکوینی و غیبی دارد و نه درمانها و توصیه های تجربی نافی دستورات دینی است. زبان علم هیچگاه زبان انحصار نیست. دانشمند تجربی میتواند بگوید در تجربه های من، داروی الف برای درمان ب مفید تشخیص داده شده است ولی نمیتواند تأثیر دیگر علل را نفی کند. به عبارت دیگر دانشمند تجربی نمیتواند ادعا کند که عامل این بیماری «فقط» این پدیده است و به همین ترتیب نمیتواند مدعی شود راه درمان این بیماری «فقط» این دارو یا مراقبت است.
✅ در حادثه ناگوار کرونا نیز به همان اندازه که نادیده گرفتن یافته های تجربی که از روشهای معتبر عقلایی و علمی به دست آمده اند نادرست است، تمسخر روایاتی که ریشه یا درمان بیماریها را بیان میکنند، با موازین معرفت شناختی سازگار نیست.
🔺 مناقشات اخیر، گاه سبب فراموشی اهداف اصلیتر میشود، فراموش نکنیم مردم به اندازه آرامش و امید، به توکل بر خدا و تقویت ایمان نیز محتاجند، همچنین در کنار تقویت معنویت و نگرش توحیدی، به رعایت اصول بهداشتی نیازمند. نگرش کلان و جامع به ابعاد علم و دین و نیز نیازهای مادی و معنوی بشر، امروز بیش از هر زمان دیگر ضروری است. همچنین هزینه القاء تقابل میان راههای معرفتی نیز در شرایطی که جامعه درگیر بحران روحی است، بیش از دیگر زمانها آسیب زاست.
💢پی نوشت: نگارنده منکر دسیسه های استکباری و تلاش رسانه ای جریان طاغوت در ترویج تفکر پوزیتویستی و بی اعتنا ساختن مومنین به امور و فضاهای معنوی نیست. این یادداشت صرفاً به بعد معرفت شناسانه این مسئله پرداخته است.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f