خیابان انقلاب
🔴 چشمهایی که منتظر جنگ اصولگرایان هستند
💬 #روزنامه_جوان
🔹 سایت تابناک در گزارشی، از آنچه «جنگ تمام عیار» میان اصولگرایان در مجلس جدید نامیده، نوشته است.
🔻 این گزارش که به آنالیز جهتگیری نمایندگان مجلس جدید و رویکرد احتمالی آنان در انتخابات هیئت رئیسه مجلس جدید میپردازد، رقابتهای پیش رو بر سر انتخابات رئیس مجلس جدید را جنگ دانست و نوشت:
🔰 «اصولگرایان که اکنون در آستانه یک رقابت و جنگ تمام عیار برای تقسیم مسئولیتها در مجلس یازدهم قرار دارند، این را ترکیب شکل گرفته از این طیف در مجلس آتی میداند. با این ترکیب، بسیار بعید است رئیس مجلس بدون ائتلاف جریانهای اصولگرایی و حتی غیراصولگرایان در داخل مجلس به نتیجه برسد.
◾️ بنابراین، برای تعیین معادلات و تصمیمات در مجلس آتی باید چشم انتظار شکلگیری ائتلاف گروههای مختلف در پارلمان بود. اکنون میتوان کسی را برنده این اتفاقات و فرد تصمیم گیر در مجلس یازدهم خواند که قدرت چانهزنی، تلاش برای ائتلاف و هماهنگی بیشتری با گروههای مختلف سیاسی در درون و بیرون مجلس داشته باشد.»
🔺اختلاف نظرات در هر سطحی، حتی بین گروههای مختلف یک جناح سیاسی طبیعی است.
💢 پرداختن به آنها نیز از حوزه تحلیل سیاسی خارج نیست، اما تعبیر جنگ از چنین رویدادهای طبیعی و عادی، نشان میدهد که یا تحلیلکننده انتظار هیچگونه تفاوت نظرات را بین اهل سیاست ندارد و تفاوت و تضارب آرا را به رسمیت نمیشناسد و یا آنکه میداند، اما ترجیح میدهد برای جناحی از این الفاظ بهره ببرد و آنها را متشتت بداند و در مسیر ایجاد تفرقه بین آنان قلم بزند. حال کدام گزینه در مورد سایت تابناک صدق میکند؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 کرونا و اقتصاد جهانی
✍️ #آرش_اکبری
🔹سازمان تجارت جهانی در تازهترین ارزیابی خود گزارش داده است، تجارت کالایی جهان با سقوطی عمیقتر نسبت به بحران مالی ۲۰۰۸، ممکن است تا ۳۲ درصد کاهش یابد. برخی تحلیلگران از ترکیدن مجدد حباب مسکن در آمریکا بعد از ۲۰۰۸ خبر میدهند.
🔻 رئیس صندوق بینالمللی پول میگوید انتظار میرود ۱۷۰ کشور جهان با کاهش سرانه درآمد مواجه شوند و بحران کنونی بدترین وضعیت از زمان بحران «رکود بزرگ» دهه ۱۹۳۰ میلادی است.
🔸 نسیم نیکولاس طالب اندیشمند لبنانی- آمریکایی و نویسنده کتاب بسیار معروف «قوی سیاه» در گفتگو با شبکه بلومبرگ تاکید دارد کرونا قوی سیاه نیست بلکه قوی سفید است . به این معنی که بعد از همهگیری در چین براى دولت ها و شرکتها قابل پیشبینی بود و اگر زودتر موضوع را جدی میگرفتند و بستن و زیان کم ایرلاین های بینالمللی را میپذیرفتند، لازم نبود الان زیان های چند هزار میلیارد دلاری بدهند.
🔰 محمد هاشم پسران استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی: در آمریکا نسبت اشتغال به کل جمعیت ۶۰ درصد است. اما این نسبت در ایران به دلیل جوانتر بودن جامعه، حدود ۳۰ درصد است، بنابراین به نظر میرسد اثر کرونا بر اقتصاد ایران از این منظر در مقایسه با آمریکا کمتر است. محاسبات نشان میدهد که در کوتاه مدت امکان دارد بیماری کرونا سطح اشتغال را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.
❇️ به گفته آقای پسران: اقتصاد ایران بازار سهام به نسبت کوچک و داخلی دارد که در حال حاضر با استقبال قابل توجهی مواجه شده و نگرانیها را از حیث شکننده بودن آن افزایش داده است. در نتیجه باید اوراق دولتی جذابیت بیشتری از بازار سهام داشته باشد که بتواند مورد استقبال قرار گیرد. به گفته او باید تعدیلی بین نقدینگی و اوراق قرضه ایجاد شود.
🔺 اکونومیست میگوید: پس از کرونا استفاده از فناوریهای نوین در تجارت افزایش و زنجیره عرضه جهانی به نفع تولید بومی بازطراحی میشود.
💢 شرکت آمازون در سه هفته گذشته ۱۰۰ هزار نیروی جدید استخدام کرده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 فرار رو به جلو به جای پاسخگویی
✍️ #سیدامین_نیکدل
🔹قاضیزاده هاشمی، این روزها با استفاده از بحران کرونا دست بهقلم شده و یادداشتهایی را در اینستاگرامش مینویسد که تعجب کارشناسان حوزه بهداشت و درمان را برانگیخته است.
🔻 او نوشته «بر این باورم که باید هر چه سریعتر تلاش کنیم تا از ظرفیت شبکه بهداشتی کشور، بهورزها، مراقبین سلامت و پزشکان خانواده حداکثرِ استفاده بشود.» و اینگونه ادامه داده که «خوب است بپذیریم این دوران بهترین فرصت برای کشور و نظام سلامت است که بتواند خدمات بهداشتی و درمانی را در قالب نظام ارجاع و پزشک خانواده در شهر و روستا یک بار برای همیشه عملا شکل دهد.»
🔸 جای تعجب بسیار است که وزیر سابق بهداشت هیچ اطلاعی از طرح بسیج ملی مبارزه علیه کرونا ندارد از بایدهایی سخن میگوید که دو ماه است در کشور با جدیت در حال اجراست. اما از آن تعجبآورتر، اشاره او به مواردی است که خودش در طی دوران حضورش در وزارت بهداشت، آن را علیرغم تأکید اسناد بالادستی بهطور کامل رها کرده بود.
✅ در طرح بسیج ملی مبارزه علیه کرونا، خانههای بهداشت در سرتاسر کشور با کمک بسیج و سپاه در حال غربالگری مردم حتی در دورافتادهترین نقاط هستند. اطلاعات این غربالگری گسترده در سامانه پرونده الکترونیک ثبت میشود و به این ترتیب وزارت بهداشت وضعیت سلامتی تمام مردم به بهصورت متمرکز در اختیار دارد و بر اساس آن بهدقت برنامهریزی میکند.
🔰 اما این سامانه حیاتی، تنها یک سال است که با روی کار آمدن وزیر جدید بهداشت راهاندازی شده است. و در دوران وزارت قاضیزاده هاشمی، علیرغم اختصاص بودجههای چندده هزار میلیاردتومانی به طرح موسوم به تحول سلامت، بهطور کامل رها شد.
🔺 این در حالی بود که در «برنامه پنجم و ششم توسعه» و نیز در «سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت در سال 1393»، وزارت بهداشت صراحتا ملزم شده بود نسبت به راهاندازی این سامانه و ایجاد نظام ارجاع و پزشک خانواده صراحتا از وزارت بهداشت اقدام نماید.
💢 کوتاهی قاضیزاده هاشمی در انجام وظایف کلیدی خود در طی دوران وزارتش، این روزها بیشتر از هر زمان دیگری تبعات جدی خود را نشان میدهد اما بنظر میرسد وزیر سابق بهداشت بهجای پاسخگویی در این خصوص، فرار رو به جلو را انتخاب کرده است.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 از بین رفتن ابزارهای قدرت آمریکا
✍️#رضا_سراج
🔹ویروس کرونا چگونه ابزارهای قدرت برتری و رهبری (هژمونی) جهانی آمریکا را در هم میشکند و ایالات متحده را در باتلاق مهلک کرونا غرق میسازد؟
🔻 بزرگی اقتصاد و قدرت نظامی، دو ابزار بسیار استراتژیکِ آمریکا برای اِعمال قدرت در جهان و پیشبرد سیاستهای سلطه گرایانه واشنگتن است.
🔸 ویروس کرونا این دو ابزار را دچار فرسایش نموده است. با اعلام پنتتاگون، بیش از ۱۵۰۰ نظامی آمریکایی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در این میان نیروی دریایی آمریکا با ۴۶۰ مورد ابتلا، از این حیث دارای بالاترین آمار مبتلایان است. خدمه دو ناو جنگی آمریکا به نامهای «تئودور روزولت» و «دونالد ریگان» به کرونا مبتلا شدهاند و این دو ناو در آستانه تعلیق ماموریت قرار گرفتهاند.
🔰 در همین حال ابتلای نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاههای غرب آسیا، پنتاگون را دچار چالش کرده است. از سوی دیگر ابزار قدرت اقتصادی آمریکا نیز به شدت در حال تضعیف شدن است. نیویورک به عنوان پایتخت جهان و مرکز تجارت جهانی به شهر ارواح تبدیل شده و چشم اندازی در کوتاه مدت برای آغاز فعالیت در آن دیده نمیشود.
❌ آمریکا با بدترین بحران اقتصادی در هشتاد سال اخیر مواجه شده است و این احتمال نیز وجود دارد که دامنه بحران از رکود سال ۱۹۲۹ فراتر رود.
❇️ در چنین شرایطی و در حالیکه دو ابزار قدرت آمریکا در سیاست و رهبری جهانی تضعیف میشود، ایالات متحده از درون نیز دچار بحران گردیده است.
🔺 برای اولین بار در پنجاه ایالت این کشور، شرایط از «وضعیت اضطرای» به «وضعیت فاجعه عظیم» تغییر کرده و احتمال وقوع هرج و مرج نیز در این کشور متصور است.
💢 به نظر میرسد آمریکا همانند کشتی تایتانیک بتدریج در حال غرق شدن است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
10.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 ماجرای جدایی کالیفرنیا از امریکا
💬 #فارس
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
خیابان انقلاب
🔴 نماینده سابق مجلس افغانستان: اگر حاج قاسم نبود نه احمدشاه مسعود موفق میشد و نه دیگران/ سردار قاآنی در سختترین شرایط در افغانستان حضور داشت
💬 #نصرالله_صادقزاده
🔹 در زمان جنگهای داخلی پس از شکست شوروی است که گروههای تروریستی مثل القاعده شکل گرفتند. در آن مقطع هم جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم افغانستان ایستاد. باز هم تاکید میکنم که به هیچ وجه موضوعاتی مثل شیعه و سنی مطرح نبود و آنها در سختترین شرایط، با همه مردم افغانستان همکاری کردند.
🔻 یادم هست در مقطعی که تروریستها عرصه را بر مردم مناطق مرکزی و دیگر جاها تنگ کرده بود، جمهوری اسلامی با هواپیما، مواد غذایی و دیگر امکانات زندگی را برای مردم در این مناطق میریخت.
🔸 در افغانستان نیرویی به نام «سپاه محمد» از مجاهدینی که سابقه جنگ و جهاد داشتند تشکیل شده بود که این نیروها تاثیر بسیار زیادی در مقابله با القاعده داشتند و میتوان گفت که اگر اینها در کنار احمدشاه مسعود و دیگر نیروهایی که در داخل افغانستان مقاومت میکردند حضور نداشتند، پیروزی به این سرعت حاصل نمیشد.
✅ بعد از حمله آمریکا به افغانستان (پس از حادثه 11 سپتامبر) هم همین نیروها بودند که رفتند و پایگاههای تروریستها را تسخیر کردند. اینها تاثیرات حضور جمهوری اسلامی ایران و نیروی قدس بود که خاطرات خوبی در اذهان مردم افغانستان به یادگار گذاشته است.
⭕️ کشوری که در سختترین شرایط کنار مردم افغانستان ایستاد ایران بود. ایران برخلاف شوروی و آمریکا دخالتی در امور افغانستان نکرد. نیروهای ایرانی مثل مجاهدان افغان زندگی میکردند. نان خشک میخوردند و علیه اشغالگران می جنگیدند.
🔰 اگر همکاری ایران و نیروی قدس نبود، نه احمد شاه مسعود موفق میشد نه آقای دوستم و نه اسماعیلخان و نه آقای محقق و نه دیگر چهرههای عرصه جهاد افغانستان.
◾️ من سردار سلیمانی را از سالهای 77- 78 شناختم. آنهم بواسطه تغییر و تحولاتی که پس از فرماندهی ایشان در نیروی قدس به وجود آمد و ما این تغییرات را در صحنه میدانی افغانستان به وضوح میدیدیم.
1️⃣ اول اشراف اطلاعاتی عمیقی بود که ایشان از منطقه داشت و ضرورتهای هر کشور و مردمش را میشناخت و می دانست مثلا افغانستان چه ضرورتهایی دارد و چه نوع همکاری باید در آن صورت بگیرد تا اعتماد آنها را به دست بیاورد. در عراق و سوریه و بقیه کشورها هم همینطور. ایشان دقیقا روی این مضوعات اشراف داشت و بر اساس همین ضرورتها برنامهریزی میکرد و این در روح و جان مردم نفوذ میکرد.
❇️ شاید ما بعد از شهادت ایشان، این موضوعات را بهتر درک کنیم. سردار سلیمانی بعد از شهادت، زمین تا آسمان با سردار سلیمانی وقتی که زنده بود و ما میشناختیم متفاوت است.
2️⃣ موضوع دوم اخلاص و صداقت او بود.
🔺 سردار قاآنی از جمله همان افرادیست که اغلب در سختترین شرایط، خودش داخل افغانستان بود و مسئولین افغانستان را از نزدیک میشناسد.
💢 من معتقدم خون سردار سلیمانی نه تنها ایران، بلکه همه جهان اسلام را مصون کرده است و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f