🔴 چه کسانی به کُره جرئت دادند بدهی ۷میلیارد دلاری را نپردازد؟!
👤 #محمد_ایمانی
🔹 وزارت خارجه کره جنوبی، دیروز سفیر ایران در سئول را به خاطر انتشار سرمقاله ای در روزنامه کیهان فراخواند.
🔸 مدیر مسئول کیهان در آن یادداشت تاکید کرده بود "ما میتوانیم و باید تنگه هرمز را به روی کشتیهای تجاری و نفتکشهای کره جنوبی ببندیم و مادام که ۷ میلیارد دلار طلب کشورمان را پرداخت نکردهاند، اجازه تردد ندهیم. این اقدام، بر اساس دو گزاره از حقوق بینالملل، حق قانونی ایران اسلامی است. اول؛ کنوانسیونهای جامائيکا و ژنو؛ و دوم؛ اصل شناخته شده «حق مقابله به مثل»".
✅ به گزارش خبرگزاری یونهاپ، معاون وزیر خارجه کُره، خطاب به سعید بادامچی شبستری سفیر ایران، "مراتب نگرانی سئول را اعلام کرد و بادامچی هم در این دیدار گفت مطلب روزنامه مذکور، در راستای موضع رسمی تهران نیست".
🔹 وزارت خارجه ما هنوز واکنشی به این خبرسازی نشان نداده، اما طبیعتا از سفیر کشورمان در سئول انتظار می رود موضعی در تراز شان ملت ایران بگیرد و در مطالبه ۷میلیارد دلار پول چند سال بلوکه شده ایران، انفعال به خرج ندهد.
🔸 اهمیت ماجرا، در مسبوق به سابقه بودن است. آقای همتی رئیس وقت بانک مرکزی، اواخر فروردین 1399 گفته بود "ستاد مبارزه با قاچاق باید از ورود کالاهای کرهای ممانعت به عمل آورد. به مقامات کره گفتم اگر پولهای ما را ندهید، دیگر اجازه نمی دهم کالاهای سامسونگ و الجی به ایران بیاید. دیدم حساسیتی نشان ندادند و برای شان مهم نیست. کالای شان را از طریق دبی میفروشند و از طریق لنجها در کنگان و نظایر آن به داخل میآید؛ معلوم است جواب ما را نمی دهند، چون کالایشان را می فروشند. معنا ندارد اگر ما ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم، باید جلوی این ها را بگیرند.".
✅ به نظر می رسد در کنار "ممانعت از عبور کشتی ها به مقصد یا از مبدا کره جنوبی در تنگه هرمز" -که اقدام ضروری و به جایی است- هم باید در سفارت ایران در سئول خانه تکانی جدی انجام شود؛ و هم با قاطعیت، مسیر قاچاق کالاهای کره ای بسته شود و مدیران اهمال کننده بازخواست شوند.
💢 تنها در صورت اعمال قدرت و قاطعیت هست که مقامات بی صداقت سئول، در باز پرداخت بدهی چند سال عقب افتاده ایران، جدیت به خرج خواهند داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آب هست اما کم هست.
🔹 با توجه به کاهش بارشها نسبت به نیاز، ذخایر آبی کشور به شدت تحلیل رفته است و به اذعان کارشناسان تنها ۵-۱۰ سال برای نجات منابع آبی فرصت باقی مانده است.
✅ افزایش مصرف بیرویه، کشاورزی سنتی و صنایع آببر از عمده دلایلی است که کارشناسان برای وضعیت کنونی ذخایر آبی کشور، عنوان میکنند.
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روشهای مختلف کمفروشی در بازار آهن
✅ خیلی راحت، همهمون کم فروشیم!!! کم فروشی و گران فروشی متعدد!
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 مولفههای تاثیرگذار بر سیاست آبی ترکیه؛ از گاپ تا داپ/ شمال ایران در خطر سدسازی روی ارس
👤 #احمد_کاظمزاده رئیس گروه هیدروپلتیک انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا
🔹 اگر ترکیه در اتحادیه اروپا جذب میشد شاید ما اکنون شاهد ادامه سیاستهای یکجانبه و بدور از قوانین بینالمللی از سوی ترکیه نبودیم و حتی جلوی سیاست نوعثمانیگری و متعاقب آن ورود ترکیه به پروژه بهار عربی گرفته میشد. به همین ترتیب بازنگری احتمالی ترکیه در کنوانسیون ۱۹۹۷ بستگی به این خواهد داشت که تا چه اندازه در اتحادیه اروپا جذب شود.
🔸 در بررسی سیاستهای آبی ترکیه در خاورمیانه و تاثیر آن بر ایران؛ از گاپ تا داپ: این موضوع از آن جهت اهمیت و ضرورت دارد که پروژه گاپ که سیاستهای آبی ترکیه را در خاورمیانه مشخص میکند تقریبا به انتها رسیده و در مرحله بهرهبرداری است.
✅ اما اجرای پروژه داپ در مسیر ارس در آغاز راه قرار دارد و در واقع ترکیه تجارب حاصله از گاپ را به داپ منتقل میکند و با یک نگاه ساده میتوان حدس زد همان عواقبی که از اجرای گاپ بر کشورهای پاییندست در رودخانههای دجله و فرات رقم خورد دیر یا زود در انتظار کشورهای پاییندست رود ارس خواهد بود مگر اینکه تا دیر نشده کشورهای این حوزه، دیپلماسی آب فعالی را در این عرصه بکار گیرند و جلوی فاجعه را قبل از وقوع بگیرند.
💢 ضمن اینکه اگر تاثیرپذیری ایران از پروژه گاپ تقریبا به صورت غیرمستقیم بوده و ایران تقاص خشک شدن تالابها در مسیر رودخانههای دجله و فرات را در خاک عراق و سوریه به صورت ریزگردها میپردازد، در خصوص داپ این آثار و پیامدها مستقیم خواهد بود و استانهای شمالی ایران در معرض پیامدهای مخرب حاصل از اجرا و تکمیل پروژه داپ بر روی رود ارس قرار خواهد گرفت که در آن احداث 14 سد پیشبینی شده است.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دولت باید در جهت شایستهسالاری حرکت کند نه اینکه چون اینها از دولت قبلیاند بمانند یا بروند.
👤 #جواد_آرینمنش
🔹 اگر قرار باشد عملکرد نهماهه دولت را قضاوت کنیم، به صورت اجمالی باید بگوییم که گرچه برخی جهتگیریهای دولت مثبت بوده اما دولت عملکرد خوبی در حوزه اقتصادی و معیشت نداشته است و در این زمینه نمره قبولی دریافت نمیکند. کار تا جایی پیش رفته که حتی حامیان دولت هم بعضا انتقاد میکنند و میبینیم که آرامآرام در مجلس صداهایی در انتقاد به عملکرد دولت به گوش میرسد
🔸 برخی میگویند بخشی از مشکلات ناشی از فقدان تغییرات گسترده در بدنه دولت است اما من باور دارم تغییر آدمها لزوما باعث مثبتشدن عملکردها نمیشود. دولت باید در جهت شایستهسالاری حرکت کند نه اینکه چون اینها از دولت قبلیاند بمانند یا بروند. اصل این استدلال غلط است
✅ آقای رئیسی میگوید بانیان وضع موجود نباید در دولت حضور داشته باشند. خب اگر واقعا بانیان وضع موجود در دولت هستند، بگوید چه کسانی هستند و چرا تا کنون عوض نشدهاند؟ اکنون نزدیک به یکسال از عمر چهارساله دولت میگذرد و دولت دیگر وقت زیادی ندارد و قرار نیست تحولات درونی دولت تا روز آخر عمر دولت در جریان باشد
💢 اگر تحریمها رفع شود و مذاکرات به نتیجه برسد، طبیعی است که بخشی از سرمایههای ایران آزاد میشود و آن وقت است که باید مدیریت دقیق و حسابشدهای در کار باشد زیرا اگر بازهم شاهد سوءمدیریت باشیم، حتی در صورت رفع تحریمها هم شرایط خیلی بهتر نمیشود. دولت باید بکوشد مشکلات اقتصادی را ریشهای حل کند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 با تدبیر دولت رئیسی خط مستقیم کشتیرانی بین ایران و برزیل ایجاد می شود/ برزیل خواهان واردات انار از ایران است.
👤 #فخرالدین_عامریان، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و برزیل
🔹 مشکلات صادرات به برزیل نبود کشتی مستقیم به این کشور است که دولت جدید قول داده مشکل را حل کند.
✅ دولت آقای رئیسی با عقد توافقنامه ترجیحی میتواند تجارت با برزیل را تسهیل کند.
💢 صادرات ما به برزیل کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است./ برزیل یکی از وارد کنندگان عمده انار است که در تلاش هستیم که به آنها انار صادر کنیم.
#بین_الملل #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چند هدف یک جعل خبر ناشیانه
👤 #محمد_ایمانی
🔹چند کانال زنجیره ای همسو با مدعیان اصلاحات، طی یک خبرسازی و جعل آشکار نوشتند:
🔸 "اخیرا در جلسه کمیته هسته ای شورای عالی امنیت ملی، سعید جلیلی ادعا می کند بهتر است با توجه به میزان فروش بالای نفت (۳.۵ میلیون بشکه) و بازگشت پول آن، مذاکره را متوقف کنیم تا طرف مقابل با التماس به سمت طرف ایرانی بیاید. پس از طرح این ادعا، رهبر انقلاب به ایشان می گوید بهتر است با طرحهای روی کاغذ جلو نرویم و با واقعیات صحبت کنیم. فروش ۳.۵ میلیون بشکه در روز محقق نشده است».
✅ در دروغ بودن این خبر، همین بس که آمار صادرات نفت بین یک تا 1/5 میلیون بشکه در روز، طی چند ماه گذشته و به دفعات در رسانه ها و حتی از سوی مدیران منتشر شده؛ و بنابراین هیچ صاحب نظری بر خلاف اخبار آشکار و بارها منتشر شده، نمی تواند صادرات نفت را ۳.۵ میلیون بشکه (سه برابر) اعلام کند!
🔹 اما هدف از این جعل خبر و فضا سازی چیست؟ نخست؛ ترور شخصیت دکتر جلیلی. دوم؛ غیر واقعی نمایاندن منطق مقاومت در مذاکرات. و نهایتا؛ القای گزاره مطلوب آمریکا و غربگرایان مبنی بر این که بدون مذاکرات و توافق نمی شود اقتصاد را اداره کرد.
🔸 آقای جلیلی با این قبیل خبر سازی ها مورد هجمه قرار می گیرد، چون جزو معدود شخصیت هایی است که در موضوع مذاکرات و برجام و پسا برجام، به رصد دقیق تحولات پرداخته و گزارش های فنی به افکار عمومی و مسئولان ارشد نظام ارائه کرده است.
✅ بحث کارشناسی او با تیم آقای ظریف در کمیسیون بررسی برجام (۲۲ شهریور ۹۴) معروف است که طی آن، ظریف مدعی لغو همه تحریم ها و بازگشت ناپذیری آنها به واسطه برجام بود؛ اما او با ارائه مستندات، این آرزو اندیشی را رد می کرد و نسبت به خطرات غفلت از منافذ برجام هشدار می داد.
🔹 اما هدف بالاتر شانتاژ اخیر که در پوشش "زدن جلیلی" انجام شده، تحریف تحولات موازنه قدرت در روند مذاکرات است. مدیران ارشد دولت سابق در روند قهقرایی معطلی در برجام، نهایتا اعلام کردند حتی یک قطره نفت هم نمی توانند بفروشند و فروش نفت کشور در سال 99، تا چند صد هزار بشکه سقوط کرد.
🔸 اما اکنون به همت اجزای مختلف نظام، کشور توانسته فشار حداکثری و تحریم های فلج کننده را پشت سر بگذارد و با فروش 1/5 میلیون بشکه نفت، تحریم ها را مهار کند.
✅ این رقم هر چند با نیاز درآمدی در شرایط وابستگی مزمن به صادرات نفت فاصله دارد، اما افزایش چشمگیر آن ظرف یک سال گذشته، نشان می دهد که بدون برجام و تحریم های دو برابر شده در فرآیند اجرای معیوب آن هم می توان تجارت خارجی و صادرات را رونق بخشید.
🔹 چنین اتفاقی برای غربگرایان که مدعی اضطرار کشور برای اجرای به هر قیمت برجام بوده اند، فاجعه است! آنها با اقدام جاعلانه اخیر که جای تعقیب قضایی و امنیتی دارد، سعی کرده اند انگاره مطلوب خود را به مقامات ارشد نظام نسبت دهند و مذاکره از سر اضطرار و به هر قیمت را نتیجه بگیرند!
💢 این نکته هم گفتنی است که آقای دکتر باقری در طول سالیان، از همکاران نزدیک آقای جلیلی بوده و القای اختلاف میان این دو نفر نیز برای ممانعت از امکان هم افزایی در میان مسئولان انجام می شود.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 مذاکرات به جایی نخواهد رسید.
👤 #حسین_شریعتمداری
🔹 وقتی از کرهایها علت نپرداختن بدهیهایش را میپرسیم، میگویند چون آمریکا گفته. آنها میتوانند به آمریکاییها بگویند چون ایران گفته اجازه نمیدهیم از تنگه هرمز عبور کنید، بدهیهایشان را پرداخت میکنیم. این حق قانونی ماست.
✅ مذاکرات وین، زنده کردن مواردی است که در برجام از ما گرفتهاند. در برجام از ما امتیازات نقد گرفتند و وعدههای نسیه دادند و حتی زیر این وعدهها زدند و بدعهدی کردند.
💢 مذاکرات به جایی نخواهد رسید برای اینکه تحریم آمریکاییها بهخاطر مسائل هستهای ما نیست. مسئله آنها رسیدن ایران به بزرگترین قدرت علمی و تکنولوژیک منطقه است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 همین الان انتخابات برگزار شود، رای رئیسی بیشتر از 1400 میشود.
👤 #محسن_کوهکن
🔹 خیلی ساده نگری است که فکر کنیم با برکناری یا استیضاح یک یا دو وزیر موضوع اقتصادی مدنظرمان حل می شود. اگر در جلسات مشترک بین دولت و مجلس مسائل ریشه یابی شوند و نمایندگان مجلس و دولتی ها بنا را بر همکاری بگذارند، معتقدم نیمی از مشکلات قابل حل است، حالا اگر بعد از آن مشخص شد ضعفی در حوزه مدیریت، نظارت، برنامه ریزی یا اجرا وجود دارد، مجلس بهتر می تواند با موضوع برخورد کند.
🔸 وقتی به تجارب گذشته نگاه کنیم، معمولا رئیس جمهور وقت در چهار سال نخست مسئولیتش توپ را به عملکرد دولت قبل خود می بست اما آقای رئیسی این کار را نکرد و نگفت «ویرانه یا خزانه خالی تحویل گرفته است» بلکه گفت «ما می توانیم»، اگر هم گاهی او به موضوعاتی اشاره می کند خیلی رقیق از کنار آن رد می شود.
✅ در گذشته شاهد بودیم که برخی روسای جمهور در مقابل انتقادها کم طاقت می شدند و تعابیر تندی را در توصیف منتقدان خود استفاده می کردند اما این روزها حجم انتقادها را به دولت سیزدهم مشاهده می کنیم و حتی گاهی اوقات انتقادها از چارچوب ادب نیز خارج می شوند، با این وجود آقای رئیسی تا به حال زبان به پاسخ نگشوده و مثلا نگفته «منتقدان به بهشت یا جهنم بروند
💢 (درباره میزان محبوبیت سیدابراهیم رئیسی بعد گذشت 9 ماه از دوره ریاست جمهور) در شرایط فعلی اگر به میان توده مردم برویم کسی در صداقت و تلاش آقای رئیسی شک و تردیدی ندارد بنابراین اگر همین الان انتخاباتی برگزار شود، آقای رئیسی نه تنها از سال گذشته رأی کمتری نمی آورد بلکه آرای بالاتری نیز کسب می کند. نتایج نظرسنجی ها نیز همین را می گوید که محبوبیت آقای رئیسی کم نشده است.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫ رئیس موسسه مطالعات خاورمیانه:
✔ کشورهای خلیج فارس احساس میکنند آمریکا برای مقابله با ایران نه میخواهد و نه میتواند کاری انجام دهد...
◼ برخی از کشورهای عربی همیشه در نهان همپیمان اسرائیل بودهاند، آنچه تغییر کرده است عمومی شدن نشست ها و جلسهها است...
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫ پشت پرده تهدید رئیس جمهور علیه رژیم صهیونیستی...
👤 #علیرضا_تقوینیا
◼ رئیس جمهور ایران در مراسم رژه روز ارتش اظهار داشت که تحرکات اسرائیل زیر ذره بین دستگاه های اطلاعاتی کشور متبوعش قرار دارد و هر حرکت اسرائیل علیه ایران با واکنش مستقیم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد و قلب این رژیم مقصد آنان خواهد بود.
✔ در خصوص سخنان سید ابراهیم رئیسی چند نکته باید بیان شود؛
1️⃣ تهدید از سوی رئیس جمهور ایران کاملا متفاوت از فرماندهان نظامی است و بار سیاسی ، امنیتی و دیپلماتیک خود را دارد و فراتر و جدی تر از رجزخوانی های مقامات نظامی ارزیابی می شود..
2️⃣ در چرایی این تهدید مستقیم باید گفت احتمالا با توجه به گره خوردن مذاکرات هسته ای و حساسیت بالای رژیم صهیونیستی بر برنامه هسته ای ایران (که میتواند در برابر تسلیحات اتمی این رژیم نوعی توازن بخشی ایجاد کند) رئیسی سعی دارد با هشدار مستقیم، محاسبات تصمیم گیران ساکن در تل آویو را تحت تاثیر قرار دهد....
3️⃣ اسرائیل در بحران های اجتماعی، سیاسی و امنیتی به سر می برد و همین امر بر پیچیدگی بحران فعلی در این رژیم افزوده است و چالش تهدید مستقیم از سوی رئیس جمهور ایران علاوه بر تاثیرات روانی، می تواند جوانان فعال در گروههای مقاومت را تحت تاثیر مثبت قرار دهد و به انگیزه های آنان بیفزاید..
🔚 در پایان باید گفت احتمال حمله نظامی مستقیم اسرائیل علیه ایران نزدیک به صفر است زیرا ریسک پذیر ترین نخست وزیر اسرائیل یعنی نتانیاهو نیز هیچگاه جسارت حمله به ایران را به خود نداد چه برسد به نفتالی بنت که به لحاظ شخصیتی جرات و جسارت سلفش را ندارد!
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ آقای رئیسی چرا تکلیف دلار ۴۲۰۰ تومانی ر ا مشخص نمیکنید؟/ چرا تصمیم نمیگیرید/ در برخی موارد به شما اطلاعات یک طرفه میدهند.
👤 #سیدشمسالدین_حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در دیدار رئیس جمهور با نمایندگان مجلس:
▪️ کشور را در شرایطی تحویل دولت سیزدهم شد که تورم قریب ۶۰ درصد بود، رشد اقتصادی در حد پایینی بود، بیکاری با نرخ مشارکت واقعی حدود ۱۷ درصد و مرگ میر چند صد نفره بود.
✔️ بسیاری از رای اعتمادهای بالا را به خاطر شخص آقای رئیسی دادیم.
در برخی موارد اطلاعاتی که به شما ارائه شد یک طرفه بوده
✖️ دولت باید بر تاخیرهای مدیریتی غلبه کند.
▪️ هنوز کتاب مقررات صادرات و واردات را ابلاغ نکردید.
✔️ از افراد تعهد میگیرند که اگر نرخ تعرفه تغییر کرد ما به التفاوت را پرداخت کنید.
✖️ چرا در مورد ۴۲۰۰ تومانی تصمیم نمیگیرید.
🔚 ما هم هنوز تورم داریم و هم رشد نقدینگی را / اصل ۴۴ را کلید بزنید.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ماجرای آزادسازی بخشی از منابع مالی ایران
✔️ توافق اولیه برای زمان و چگونگی آزادسازی منابع مالی ایران.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ شکارچی بالگردهای اسرائیلی رسید.
✔️ سامانههای دوشپرتاب پدافند هوایی مبارزان فلسطینی.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ تخم مرغ هایی که بن سلمان نمی خواهد در سبد آمریکا بچیند!
💬 #الف
▪️ از زمان روی کار آمدن «جو بایدن» رئیس جمهور فعلی آمریکا در کاخ سفید با وجود اینکه ماهیت سیاست ایالات متحده در حفظ اتحاد استراتژیک با متحدانش در سراسر جهان همچنان ثابت است، اما تغییراتی در ساختار این سیاست واشنگتن به وجود آمد.
✔️ یکی از برجستهترین تغییرات سیاست آمریکا در این زمینه مربوط به نوع تعامل آن با متحدانش در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در راس همه، عربستان سعودی است. البته عمده این تحولات به روابط دولت بایدن با شخص «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی مربوط میشود.
✖️ اما از آنجایی که بن سلمان اکنون حاکم واقعی عربستان محسوب میگردد درواقع روابط خارجی ریاض اغلب محدود به مناسبات شخصی محمد بن سلمان با کشورهای مختلف است. به همین دلیل از بیش از یک سال گذشته روابط عربستان و ایالات متحده در مسیر یک سری تنشها قرار گرفت.
▪️ مشکل اصلی در این روابط اینجاست که دولت دموکرات آمریکا عملا به ولیعهد جوان سعودی بیتوجه است و همین مسئله بن سلمان را آزار میدهد. از همان ابتدای ورود بایدن به کاخ سفید محمد بن سلمان با اقدامات نمادین همچون آزاد کردن مشروط شمار معدودی زندانی سیاسی و عقیدتی در صدد جلب توجه رئیس جدید کاخ سفید بود؛ اما تغییری در رویکرد کلی دولت جو بایدن مقابل این شاهزاده جوان سعودی به وجود نیامد.
✔️ اما در بحبوحه فشارهای متعددی که به ویژه در سایه پیامدهای منفی جنگ یمن متوجه عربستان و ولیعهد آن است، آغاز بحران اوکراین و روسیه فرصت مناسبی برای بن سلمان ایجاد کرد تا در برابر آمریکا نفسی تازه کند. در این بحران، عربستان به رهبری محمد بن سلمان در عین حال که اعلام بی طرفی کرده اما تلویحا همسو با مواضع روسیه حرکت میکند و به نوعی به دنبال باج خواهی از آمریکاست.
🔚 بایدن که امیدوار بود میتواند کمبود سوخت در اروپا ناشی از تحریمهای اعمال شده علیه مسکو را با وادار کردن عربستان به افزایش تولید نفت جبران کند، با پاسخ منفی این کشور و شخص بن سلمان روبرو شد. همین مسئله موجب شده تا بایدن تصمیم به سفر به عربستان بگیرد؛ اما مقامات سعودی اعلام کردهاند که بایدن در صورت سفر به عربستان انتظار استقبال با تشریفات بالا-همانند استقبالی که از «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا در ریاض به عمل آمده بود-نداشته باشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫ گاز روسیه چگونه آتش به جان اتحادیه اروپا انداخته است؟
✔ تحرین کامل انرژی روسیه برابر با رکود اقتصادی آلمان!
#بینالملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ سفیر اوکراین در ایران: خلع سلاح اوکراین خیانت بود
👤 سفیر اوکراین در تهران
▪️ هم روشنفکران و هم سیاستمداران اوکراینی معتقدند که از بین بردن ظرفیتهای نظامی و هستهای یک اشتباه بزرگ بود.
✔️ من الآن نمیتوانم بگویم که آیا آن تصمیم جز یک جرم و خیانت بود؟
✖️ الآن در برابر آن اشتباهی که اتفاق افتاد، بهای خونینی را پرداخت میکنیم.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫ روایتی از دروغ های منتشر شده در فضای مجازی که برای ایجاد اختلاف میان دو ملت ایران و افغانستان منتشر شد.
✔ واقعیتهای تحریفشده! ایجاد شایعات کذب...
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫ ۵۳۰ هزار واحد از آمار اعلامی وزارت راه و شهرسازی در مورد ساخت یک میلیون واحد مسکونی، متعلق به دولت قبل است/ با این معاون مسکن و ساختمان رستم قاسمی در اجرای طرح ساخت یک میلیون خانه به جایی نمیرسیم.
👤 #بیژن_خطیبی، عضو سابق هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران
◼چرایی انتصاب و ابقای محمودزاده از جانب وزرای راه مورد سوال است!/ معاونت مسکن فقط دنبال تامین زمین افتاده و از وظایفش در مساعد نمودن شرایط ساخت و ساز غافل است./
✔ محمودزاده به دنبال تفاهم و حل مشکلات با بخش خصوصی نیست!
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ واکنش به موضوع خانواده قالیباف، ملاکی برای سنجش تقوای سیاسی
👤 #سیدمحسن_هاشمی
▪️ خبر و سپس انتشار تصاویر خرید سیسمونی توسط خانواده آقای قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در ترکیه، به سرعت در فضای رسانه ای کشور مورد واکنش شدید قرار گرفته و عده زیادی آنرا نکوهش نمودند که عمدتا در جبهه مخالف انقلاب قرار دارند.
✔️ این واکنش ها عمدتا به دوگانگی گفتار و رفتار آقای قالیباف در تحقق اقتصاد مقاومتی و همزمان سفر و خرید خانواده ایشان از ترکیه پرداخته و یک روحیه انتقادی از مسئولین و تخریبی بر علیه نظام اسلامی را در جامعه ترویج می کند.
✖️ اما رفتار عده ای از کاربران شبکه های اجتماعی و فعالین سیاسی که تا دیروز هر ایراد کوچکی از خانواده مخالفان نظام و یا سیاستمدارن اصلاح طلب و حتی مخالف خویش را بزرگ جلوه نموده و آنرا به سرعت رسانه ای می کردند جای تامل داشت که یا به این موضوع هیچ اشاره ای نکرده و یا اینکه از شخص آقای قالیباف دفاع نموده اند.
▪️ مطمئنا این سکوت و حمایت و دوگانگی عدم محکومیت اقدام این خانواده عدم تقوای سیاسی عده ای را فریاد می زند که چطور مبارزه با فساد و ویژه خواری به موضوعی حزبی تبدیل شده که اگر دوست سیاسی آنان مرتکب شود، ایرادی نداشته ولی کافیست خطایی کوچک از رقیب خود ببینند تا با هر چه در توان دارند، آنرا فریاد بزنند.
🔚 و تا این نگاه حزبی به مبارزه با فساد در کشور وجود دارد و هر کس بدون توجه به حواشی خویش مدعی دیگری می شود، مطمئنا نمی توان امیدی برای اصلاح داشت، چنانچه واکنش منفی عده ای از کاربران انقلابی شبکه های اجتماعی به اقدام خانواده آقای قالیباف نشان داد که برای نیروهای اصیل انقلابی فرقی بین مسئولین در نقد کردن نیست و حتی اگر مدعی اسلام و انقلاب عملی غیر عقلانی صورت دهد، زبان نقد آنان بسته نخواهد شد چون تقوای سیاسی داشته، همان چیزی که عده ای ندارند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ سفر خانواده رییس مجلس به ترکیه و چند نکته
👤 #سیدپویان_حسینپور
▪️ سفرهایی از جنس سفر حاشیهساز خانواده قالیباف، فی نفسه غلط است و جای مؤاخذه دارد. از جانب عامه مردم هم(در این شرایط اقتصادی کشور) پسندیده نیست و از جانب خانواده مسئولین به مراتب ناپسندتر است..
چه خریدی در کار باشد و چه نباشد. چه خرید سیسمونی باشد و چه حتی خرید جوراب و زیرپوش..
✔️ و اما بعد..
باور کنیم که مسافر ترکیهبروی استانبولبرو، خانواده(عمدتا پردهنشین) مسئولین را اینقدر خوب و دقیق میشناسد که فریم به فریم عکس(تازه بهشکل چهرهزنی حرفهای) بگیرد؟!
خیلی از ما، همین حالا که عکس دختر و داماد قالیباف منتشر شده هم اگر در خیابان ببینم نمیشناسیم!
✖️ و ایضا باور کنیم مسافر ترکیهبروی آنتالیابرو، عکس و فیلم از گردش و خرید خانواده مسئولین کشور را جای منوتو و اینترنشنال، برای فلان کاربر توییتر میفرستد؟!
خب این هم جالب هست و هم محل سؤالات جدی که مثلا چطور قرابتی وجود دارد که منتهی به این تعامل و تبادل اطلاعاتی شده؟!
▪️ و همچنین باور کنیم اطلاعاتی که جنبههای محرمانگی هم دارد و جز با درخواستهای قضایی یا نهادهای امنیتی امکان ارائه آن نیست، به راحتی توسط یک اپراتور در یک فرودگاه یا یک کارمند در یک شرکت هواپیمایی در اختیار افراد فاقد صلاحیت قضایی و امنیتی قرار میگیرد؟! نمونهی قبلی سراغ داریم؟!
✔️ با این مخالفم که یک نهاد یا دستگاه امنیتی را متهم به چنین طراحی کنیم که برای خانواده یک مسئول مأمور تعقیب و مراقبت قرار داده تا برای این کمپین رسانهای علیه یک مقام رسمی کشور استفاده کند..
اینقدر که من شناختم، هیچیک از دو مجموعه امنیتی اصلی کشور، چنین رویهای ندارند..
✖️ حتی با این مخالفم که یک حزب سیاسی که اتفاقا دعو انقلابی بودن دارد هم متهم به چنین طراحی شود و موضوع در حد تقابلات سیاسی و حزبی تنزل داده شود. خاصه اینکه بالاخره باغچه هرکسی را که بیل بزنی، چند کرمی در آن پیدا میشود و طبیعتا چنین اتفاقی برای اعضای این حزب هم قابل تصور است..
▪️ حالا سوال این است در پس پرده، چه اتفاقی در جریان است؟! چه کسی عامل و آمر این عملیات رسانهایست و بهدنبال چیست؟!
فکر میکنم کمی زود است که با قطعیت حرف بزنیم و احتمالا باید کمی صبر کنیم تا ادامه عملیات اجرا شود و ابعاد پنهانتر آن مشهودتر گردد اما دو گمانه فعلا جای طرح دارد..
1️⃣ عامل، یک نهاد امنیتی نیست و یک محفل امنیتیست. محفلی که میتواند خارج از فرآیندهای سازمانی، در یک سازمان شکل بگیرد و یا حتی اعضایی در هر دو سازمان داشته باشد و خطمشیهای خاص خود را دنبال کند..
چه اینکه قتلهای زنجیرهای هم، کار یک محفل امنیتی بود نه یک سازمان امنیتی..
2️⃣ هدف قالیباف است؟! نه! حداقل هدف کلان و راهبردی قالیباف نیست و نهایتا در سطح تاکتیکی موضوعیت دارد..
پس هدف چیست؟! تصویرسازی منفی، وارونه و مخدوش از کارگزاران نظام اسلامی. خروجی چیست؟! ناامیدسازی مردم از مسئولین و تشدید عصبیت در جامعه و بسترسازی برای بروز التهابات فراگیر..
✔️ یک ابهام؛
عوامل رسانهای این جریان میدانند در چه پازلی بازی میکنند و پیمانکاری چه پروژهای را برعهده دارند؟! گمانم پاسخ این سوال را نهادهای امنیتی باید بدهند که آیا عاملان رسانهای این عملیات، از پشت پردهها هم مطلعند و با آن همراهند یا صرفا اهداف مادی و شخصی داشتهاند؟!
🔚 حرف آخر؛
مدتهاست که فضای رسانهای کشور شبیه استادیومهای فوتبال شده و از نقد خبری در آن نیست و در عوض، تخریب به قدر کفایت موج میزند..
کاش عقلای همهی جریانها بفهمند که عاقبت این روند، غرق شدن کشتی برای همه است و محدود به یک طیف یا یک جریان یا جناح یا یک حزب نخواهد شد..
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ توضیح مشاور قالیباف درباره یک ماجرای جنجالی
👤 #سيدمحمود_رضوی
▪️ دو روز است که اذهان عمومی جامعه درگیر سفر ۳نفر از اعضاء خانواده رئیس مجلس به ترکیه شده، سفری که پسر بزرگ آقای قالیباف به نمایندگی از پدر آنرا خطای نابخشودنی اعلام و به صراحت گفت رئیس مجلس با این سفر مخالف بوده و سفر برای خرید سیسمونی نیز نبوده است.
✔️ اطلاعات منتشره در فجازی سوالاتی به وجود آورد که به نظر باید یکبار آنها را مرور کرد و درخواست نمود که برخی نهادها به چند سوال کلیدی پاسخ دهند: ۱-آیا شناسائی داماد، دختر و همسر محجبه رئیس مجلس با ماسک در فرودگاه ترکیه و در صف مردم، کاری عادی بوده و همه آنها را میشناسند؟!
✖️ هیچ کس از بارداری دختر آقای قالیباف مطلع نبوده و جز کنترل اطلاعاتی، هیچ روشی برای کشف آن به شیوههای دیگر هم وجود نداشته است. یک فعال توییتری چطور متوجه این موضوع و ساخت یک پروژه با همان هشتگ خاص شده است؟!
▪️ روابط عمومی شرکت معراج در مصاحبه ای صراحتا اعلام کرده این مسافران بار اضافه نداشته اند و در فرودگاه ترکیه هم هیچ اتفاق و درگیری ادعائی وجود نداشته، این سناریوی تخیلی را چه کسی ساخته و به این اکانت داده است؟
✔️ پرواز شماره۴۸۰۴ معراج از استانبول به تهران ساعت ۱۹:۱۵به زمین نشسته که به طور طبیعی خروج مسافران از فرودگاه دو ساعت طول میکشد؛ کدام مسافری میتوانسته این اطلاعات را طوری به اینها برساند که این آقا بعد از تحقیق از معراج و بررسی و یقین!، در ساعت ۲۲:۵۴ توئیت خود را منتشر کند؟
✖️ غیر از زمان، همانطور که بقیه گفتهاند این سوال همچنان بیپاسخ مانده که آیا اطلاعات شخصی مسافرین را جز به مراجع ذیصلاح یا محافل امنیتی خاص میدهند؟ چطور این اطلاعات به دست پروژه بگیران رسیده است؟
▪️ همین چند سوال و سوالات مطرح نشده دیگر و مدارک قبلی موجود که تا امروز اجازه طرح آن را ندارم، نشان میدهد که این پروژه هم مانند چند پروژه قبلی یک پروژه امنیتی بود و قاعدتا مثل همیشه پروژه بگیران عمله مقاصد محافل امنیتی-سیاسی شدهاند که منافعشان به خطر افتاده است.
✔️ در حالی که انبوهی از وظایف دستگاههای امنیتی روی زمین مانده و صدای دلسوزان و مردم درآمده، معنای بپا گذاشتن برای خانواده قالیباف در سفر شخصی چیست؟
✖️ در همه این موارد آنهائی که باید بفهمند دیر میفهمند ولی یک خطای فردی با اشراف و عملیات لحظهای محافل امنیتی تبدیل به پروژه علیه کل نظام میشود. آیا حق نداریم فکر کنیم موضوع بسیار فراتر از ماجراجویی آدمهای بدنام بوده و پای یک نهاد در میان است؟ آن نهاد کجاست؟
▪️ آیا قرار است دستگاههای امنیتی قضائی کشور، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه باز هم همچون بارهای قبل بنشینند و نظاره کنند که محافل امنیتی-سیاسی برای حذف رقبای سیاسی خود، کشور و اذهان عمومی را به هم بریزند؟! گیریم به قالیباف لطمه وارد شد، هدف بعدی اینها چه کسی و کجاست؟
✔️ استقامت و پایداری قالیباف برای مردم و نظام، منافع و آینده چه کسانی را به خطر انداخت که بعد از مقاومتهای اخیر او در مقابل ناکارآمدیها و تجاوزات به حقوق ملت، محافل پشت پرده ناچار به پروژهسازی شدهاند؟ از دستگاههای امنیتی توقع است که تکلیف این محفل یا نهاد را معین بکنند!
🔚 عذرخواهی توسط خانواده قالیباف در همان ساعات اول صورت گرفت؛ اما یکبار برای همیشه این موضوع تعیین تکلیف شود، کدام محفل یا نهاد برای خانواده مردم بپا میگذارد، با دروغ، آبروی دیگران را به بازی میگیرد و حیثیت نظام و آرامش مردم را برهم میریزد؟ یک بار باید ایستاد و کوتاه نیامد!
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫ پشت پرده یک عملیات پیچیده
👤 #محمد_ایمانی
◼ به این تیتر های مسموم که مشت نمونه خروار است، دقت کنید: "رد پای دولت در غائله سفر خانواده قالیباف به ترکیه"، "سیسمونی گیت در مقابل ناتوانی ذهنی رئیسی"، "حمله پایداری به قالیباف برای از زیر ضرب درآوردن عبدالملکی"، "قالیباف چوب عدم همراهی با پایداری در طرح صیانت را خورد"، "اطلاعات سپاه، پشت افشاگری اخیر است"، "وزارت اطلاعات دولت رئیسی، خانواده قالیباف را رصد و ماجرا را لو داده" و...!
✔ انتشار این تحلیل ها در طیف کانال های ضد امنیتی، ضد انقلاب، حلقه انحرافی متظاهر به عدالتخواهی، و وابسته به ائتلاف اشرافی مدعی اصلاحات و اعتدال، نشان می دهد هدف جنجال اخیر، فراتر از زدن قالیباف (به بهانه سفر دختر و داماد و همسر او به ترکیه) است.
✖ اگر از تحلیل "نقطه ای- موردی" فراتر برویم و نگاه "فرایندی- جریانی" به این عملیات اطلاعاتی- رسانه ای بیندازیم، معلوم می شود القای "زیرآب زنی دولت رئیسی توسط حلقه قالیباف"، "زیرآب زنی قالیباف توسط حامیان رئیسی و جبهه پایداری"، "درگیری پایداری با دولت و تیم مذاکره کننده/دکتر باقری" و...، به شکل پر حجم، در دستور کار اتاق عملیات جریان معارض انقلاب قرار دارد.
◼ یک هدف مهم، دامن زدن به سوء ظن و از هم گسیختن اتحاد نیروهای انقلابی است که همت کردند و عناصر معارض با اصل انقلاب و نظام را از دولت و مجلس بیرون راندند، و تا همین جا هم با وجود انبوه گرفتاری های بر جا مانده از مدیریت اشرافیت غربگرا، در کاهش مشکلات انباشته موفق عمل کرده اند.
✔ طراحان عملیات روانی بر این باورند که با ترور شخصیت یکایک اضلاع جبهه انقلاب، هم امید واقعی مردم به بهبود شرایط را متزلزل می کنند، هم این اضلاع و اعضا را به جان هم می اندازند و مجبور می کنند با یکدیگر فاصله گذاری کنند. بدین ترتیب محتمل است روند هم افزایی متوقف شود و افراد به جای دیدن اولویت ها و دشمنی دشمنان، به تسویه حساب های تند در درون جبهه انقلاب بپردازند.
✖ این عملیات روانی تا حدی گسترده است که کانال های اجاره ای محافل صد امنیتی، یک روز درباره نارضایتی رهبر انقلاب از عملکرد رئیس جدید سازمان صدا و سیما(!؟) دروغ پراکنی می کنند، و روز دیگر، به دروغ مدعی می شوند رهبری، گزارش سعید جلیلی درباره فروش ۳/۵ میلیون بشکه ای نفت (!؟) را نکوهش کرده است؛ تا ناچاری کشور به مذاکره و توافق به هر قیمت را القا کنند !
◼ تجربه اتفاقات چند دهه گذشته به ویژه دو دهه اخیر می گوید، هر گاه نیروهای انقلابی توانستند با وجود سلایق متنوع، همپوشانی و هم افزایی کنند، هم توفیقات بزرگی برای کشور رقم خورد و هم سرویس های جاسوسی دشمن و پادوهای داخلی آنها را به دست و پا انداخت تا با به خدمت گرفتن عناصر نفوذی، شهرت طلب، کم حوصله و یا فاقد بصیرت، این همدلی مبارک را هدف بگیرند.
✔ می توان با "طرح صیانت" موافق یا مخالف بود و "منصفانه و دور اندیشانه" دیدگاه خود را ارائه کرد. می توان و باید، ضمن حمایت کلان، به نقد کارکرد اجزای دولت یا مجلس پرداخت. می توان و باید -به شرط رعایت انصاف و تناسب- مدیران ارشد یا بستگان و اطرافیان آنها را زیر ذره بین قرار دارد و رفتار های خلاف معیار ها را تخطئه کرد. اما هرگز نباید از یاد برد که عملیات روانی پیچیده، رکن عملیات پیاده نظام دشمن در جنگ ترکیبی است.
✖ در این شرایط، نباید حاشیه و فرع یا حتی "مهم"، جای اصل و اولویت و "اهم" را پر کند. نباید در گرد و غبار هیجاناتی رسانه ای، واقعیت دو جبهه اصلی در مواجهه "انقلاب/ ضد انقلاب" و "جمهوری اسلامی/ استکبار" مغفول بماند، یا در اثر غبارآلودگی شدید فضا، نیروهای خودی به اشتباه، به سمت یکدیگر شلیک کنند.
🔚 هم مدیران و متولیان و اطرافیان انها باید از موضع اتهام پرهیز کنند؛ و هم باید زمان شناس و دشمن شناس بود و از نقش آفرینی در نقشه های دشمن اجتناب کرد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫ فروش ِ خطایِ خانواده قالیباف!
👤 #حمیدرضا_ابراهیمی
◼ در موضوع سفر همسر و دختر قالیباف به ترکیه نکته قابل ذکر است:
✔ ۱- با توجه اطلاعاتی که تاکنون منتشر شدهاست، اصل سفر قطعا خطا و غیرقابل دفاع و عذرخواهی ضروری است.
✖ هرچند این سفر یک سفر شخصی بوده و در آن اقدامی بر خلاف قانون انجام نشده است، اما مردم انتظار دارند که وقتی در کشور سیاستی مبنی بر حمایت از تولید داخل، ساده زیستی، مردمی زندگی کردن، صرفه جویی در مصرف ارز و ... توسط رهبر نظام اسلامی اعلام میشود، عموم جامعه و خصوصا مسئولان صاحب نام و خانوادههای ایشان در صف اول عمل باشند؛ آن هم در شرایط کنونی فشار اقتصادی بر مردم
◼ ۲- این یک اتفاق خوب است که در این چهاردهه انقلاب، گفتمان اصیل امامین انقلاب در حوزه ساده زیستی مسئولان و مردمی بودن، به فرهنگ تثبیت شده و مطالبه عمومی کشور تبدیل شده است و بر همین اساس، سفر شخصی خارجی خانواده مسئولان که در همهجای دنیا عادی تلقی میشود، مغایر با ارزشهای والای انقلاب است و تحمل پذیر نیست.
✔ ۳- تقویت مطالبه مردم مبنی بر اینکه مسئول نظام اسلامی و خانوادهاش و همچنین افرادی که با هزینه مادی و یا حتی معنوی بیتالمال رشد کردهاند(مانند نخبگان، سلبریتی ها، مسئولان سابق، ...) نباید دل در گرو خارج از کشور داشته باشند.
✖ بر این اساس کسی که فرزندش به هر دلیل در خارج از کشور اقامت دارد نباید به خود حق بدهد که در ساختار نظام صاحب منصب بالا و نفوذ شود.
◼ ۴- البته موارد ذکر شده به معنای تایید عمل انتشار دهندگان نیست. چون با بررسی سوابق عملکردی به نظر نمیرسد هدف منتشر کنندگان، اموری مانند حفظ سلامت نظام باشد؛ بلکه این اقدامات عمدتا یک پروژه رسانهای در راستای گروکشی گروههای سیاسی و باندهای قدرت است تا مثلا فلان دستاورد نظام دیده نشود یا انتخابات ریاست مجلس فلان طور شود یا اهانت های ضد ملی و ضد اسلامی فائزه را اصطلاحا «بشوره و ببره» و ...
✔ ۵- اگر بناست دسترسی به اطلاعات شخصی شهروندان یا خانواده مسئولان مجاز باشد، اشکالی ندارد، اما این دسترسی باید برای همه مردم و اصحاب رسانه ممکن باشد نه فقط برای پروژه بگیران جریان های سیاسی
✖ ۶- خطای خانواده رئیس مجلس، قاعدتا باید موحب تلخکامی دلسوزان باشد اما شعف و پایکوبی مفرط برخی جریان های سیاسی داخلی در کنار پوشش فوقالعاده شبکه های خارجی مانند ایران اینترنشنال خیلی عجیب است و قابل درک نیست.
🔚 ۷- آیا افرادی وجود دارند که کارشان تهیه نقاط ضعف افراد و فروش آنها با قیمت نجومی به باندهای سیاسی است؟
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ سیسمونی گیت از کجا آب میخورد؟
👤 #رها_عبداللهی
▪️ زخم نقش بسته بر پیکر جامعه امروز ایران زخم ناامیدی و بیاعتمادیست. قریب به ده سال عوامل مختلفی دست به دست هم داد و زخم زد و مانع ترمیم شد. گاه این زخم تسکین موقت یافت و گاه چرکین شد. عوامل مختلف بود؛ خطاهای پشت سرهم دولتمردان، فاصله گرفتنشان از مردم، فشارهای روزافزون دشمنان، رسانههای عمله دست ضدانقلاب، سیاهنمایان، سیاست زدگان... همه و همه دست به دست هم داد تا چشمانداز روان جامعه ایرانی نامطلوب ترسیم شود.
✔️ آیا این وضع قابل ترمیم نبود؟ چرا؛ راه حل روی کار آمدن مدیرانی بود که علاوه بر کاربلد بودن و شناخت شرایط، بدانند با مردم خسته و ناامید و ناراضی چگونه تعامل کنند.
✖️ رهبریِ عزیز، روی کار آمدن دولت مردمی را به فال نیک گرفتند و از آنان خواستند مردمی بمانند و در هر دیدار با مسئولان روی این قضیه پای فشردند. چراکه به تجربه میدانستند حل شدن مشکلات منوط به همراهی مردم است و مردم تا به پیشرفت و اصلاح امیدوار نشوند، حاکمیت را همراهی نخواهند کرد. مردمی بودن مدیران میتواند این امید را بازتولید کند.
▪️ در کلام رهبری، مردمی بودن چند جلوه و بُعد دارد. بُعد اول در میان مردم بودن است؛ مردم مسئول را ببینند و عزمش را لمس کنند و او نیز حقایق را بدون واسطه گزارشات و در تماس با مردم درک کند.
✔️ بعد دوم حرف زدن با مردم و تبیین صادقانهی برنامهها و گزارش دهی به مردم و وقع نهادن به شبهات و اعتراضاتشان است. مسوول مردمی وقتی میبیند موضوعی در میان افکار عمومی چالش برانگیز شده سوت زنان و بی توجه از کنارش رد نمیشود!
✖️ بعد دیگر که اگر نباشد صداقت بُعد اول را زیر سوال میبرد، اتخاذ سبک زندگی مردمی و دوری کردن از اشرافیگریست. این مهم است که مسوول و خانواده و اطرافیانش مانند طبقه متوسط جامعه مشی و حشر و نشر داشته باشند و موضعشان نسبت به مردم بالا به پایین نباشد.
▪️ این بُعد از مردمی بودن با خیلی رفتارها سازگاری ندارد و این ناسازگاری هم یک شبه اتفاق نمیافتد. مسوول تراز انقلاب اسلامی، فرزندان و خانوادهاش را مطابق ملاکهای انقلاب بار میآورد و بر این امر مراقبت دارد.
✔️ آقازادهای که با زندگی اشرافی خو گرفت، نمیتواند مانند پدرش حفظ ظاهر کند؛ راه خودش را میرود و بالاخره یک روز افشای بیتوجهی او به سطح جامعه آفتی میشود به جان جوانههای کوچک امید بر درخت کم رمق سلامت روان جامعه. یک آقازاده با خطایی به زعم خودش کوچک، زحمت هزار آقا را خراب میکند و خطاهایش به پای همه نظام و انقلاب نوشته میشود.
✖️ حالا ما بیاییم و بگوییم پدرش عذرخواهی کند؛ بیاییم اسناد پروژهبگیری افشاگر را افشا کنیم، از نیت سیاسی کسانی که پایکوبان، جوب را هم میزنند دم بزنیم... چه فایده؟!
🔚 این ماجراها نه فقط در گیت فرودگاه امام رخ داده که دنبال عکاسش باشیم، نه فقط در کف توییتر رقم خورده که از لزوم صیانت حرف بزنیم، نه در اتاق فکر فلان محفل برنامه ریزی شده که با کدبازی بتوانیم توجیهش کنیم؛ ماجرا روزی رقم میخورد که منِ مسئول جمهوری اسلامی حواسم به شبیه شدن خانوادهام به همان کسانی که مشی سیاسیشان را به زیان انقلاب میدانستم نبود.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab