🔴 اجبار به حجاب از کی باب شد؟
👤#علی_مهدیان
🔹 بحث از اجبار مربوط به ساحت الزامات قانونی و حکومتی است. مثل دستور حکومتی پیامبر اکرم ص به عمرو بن حزم، والی نجران در یمن. مثل نقل جابر بن عبدالله و همینطور امام صادق ع درباره دستورات پیامبر درباره نحوه حضور زنان در اجتماع. مثل دستورات حکومتی امیرالمومنین ع درباره سبک حضور و رفت و آمد زنان در جامعه و بازار و غیره و غیره.
🔸 اما اصلا فرض کنیم هیچ روایتی در این باره نمیبود.حاکمان الهی بر چه ملاکی به امری اجبار میکنند؟ آیا صرفا باید به چیزی اجبار کنند که پیامبر ص یا علی ع در مقام حکمرانی اجبار میکردند؟ این که معنا ندارد. چون حکمرانی اساسا در ساحت شرایط زمانی و مکانی دستوراتش را میدهد و خود این بزرگواران نیز در هر زمان دستورات حاکمیتی شان متفاوت بوده.
✅ اینجا است که بحث مهمتری شکل میگیرد و آن نحوه تصمیم گیری حاکمان الهی است.
🔹 برخی خیال میکنند این عرف است که ملاک نهی و اجبار حکومتی است. عرف یعنی آنچه عادی است. این ملاک اساسا به نفی شریعت بلکه هر اصل ثابتی حتی اخلاق یا آرمان یا هر جهتی منجر میشود. خروجی این اندیشه آن است که مثلا در زمان اهل بیت ع جامعه برگردد به وضع پیش از اسلام یا امروز جامعه سپرده شود به قدرتمندانی که مدیریت تمدن غرب را در دست دارند تا عرف جامعه را تعیین کنند و حاکم الهی عملا تابعی از اراده عرف ساز آنها باشد.
🔸 برخی خیال میکنند که آنچه باید محقق شود دقیقا عین شریعت است که باید محقق شود. بدون ملاحظه مردم و مراعات آنها. بدون بررسی عملیات دشمن و هزار نکته دیگر. اینطور هم نیست. شرایط مختلفی ملاحظه میشود تا آنچه اصل است یعنی شریعت محقق شود. در دین تعزیر را به دست حاکم میسپرند تا با ملاحظه و محاسبه همه این شرایط مختلف اعمال اجبار کند.
✅ برخی خیال کرده اند مصلحت همان عرف گرایی و تساهل است. اینها متوجه تبعات ضد عدالت نظریه شان نیستند شاید هم هستند. امروز مثلا مقوله حجاب یک ابزار حمله دشمن به هویت مردم و تحقیر آنان است اصلا بحث های دیگر در مرتبه های بعدی است. ایجاد تحقیر و ناامیدی و گسل و شکاف و به هم ریختگی اجتماعی و چه و چه که نتیجه اش سپردن کار به دست حاکمان غربی است. بحث یک حکم فرعی فقهی نیست بحث اصل مهمتری است به نام هویت و عزت .
🔹 بله البته بی حجاب امروز پروژه رضاخان جهانی است در کل دنیا، قاعده حیا شکنی و قدم به قدم جلو بردن مرزشکنی جنسیتی و چه و چه اما امروز بی حجاب در ایران عامل مهمی است تا دشمن پروژه تحقیر ایران را جلو ببرد ربطی هم به مساله چادر و روسری داشتن یا نداشتن ندارد. مساله فراتر است. ببینید چرا دشمن در این نقطه متمرکز شده.
💢 در این میانه هم قطعا روی جهالت ما ، انفعال ما، اختلاف ما ، بی غیرتی ما یا بی توجهی ما، جماعت حزب اللهی هم حساب کرده اند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 آمریکا در تاجیکستان به دنبال چیست؟!
🔹 پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان و شکست سیاست های آمریکا در این کشور، ایالات متحده به دنبال نفوذ در کشورهای آسیای مرکزی بوده و روابط فرهنگی، سیاسی، نظامی، امنیتی و ... خود با این کشورها را افزایش داده است.
🔸 تاجیکستان تنها کشوری است که طی ماه های اخیر سطح بالایی از روابط با ایالات متحده را داشته است.
✅ آمریکا که با توجه به شرایط منطقه نمی تواند مستقیما از بعد نظامی وارد کشورهای آسیای مرکزی شود، روابط سیاسی، امنیتی و فرهنگی خود را گسترش داده و در کنار آن پروژه های نظامی مهمی را نیز دنبال می کند.
🔹 در بعد سیاسی و امنیتی ایالات متحده با ارسال نمایندگانی همچون "توماس وست" نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، "دونالد لو" دستیار وزیر خارجه آمریکا و ژنرال "مایکل کوریل" فرمانده سنتکام مذاکراتی را با مقامات تاجیکستان داشته و حول محور افغانستان و مسائل امنیتی منطقه آسیای مرکزی گفتگوهایی انجام داده است.
🔸 واگذاری تسلیحات انتقالی از افغانستان به ارتش تاجیکستان، ساخت پاسگاه های مرزی در تاجیکستان، استفاده اطلاعاتی و امنیتی آمریکا از پاسگاه های مرزی این کشور و مسائل آموزش نظامی ارتش تاجیکستان از جمله توافقاتی است که در این دیدار ها صورت گرفته و برخی از آنها نیز عملی شده است.
✅ در بعد فرهنگی نیز ایالات متحده با ایجاد سازمان های مردم نهاد (NGO) و در قالب کمک های بشر دوستانه مانند اعطای ویزای مهاجرت، برخی کمک های مالی، برگزاری برنامه های آموزشی و ... توانسته است از جایگاه اجتماعی خوبی در تاجیکستان برخوردار شود و با استفاده از این فرصت به جاسوسی اطلاعات انسانی پرداخته و عوامل وابسته به روسیه را شناسایی نماید.
💢 مسئله مهم این است که آمریکا با افزایش روابط خود با مقامات تاجیکستان و نیز بررسی و شناخت دقیق نیازهای مردم این کشور توانسته است جایگاه خود در این کشور را بدون حساس کردن شریک اصلی تاجیکستان یعنی روسیه تقویت کند و شبکه اطلاعاتی خود در این کشور را گسترده نماید. هرچند آمریکا تا کنون نتوانسته است پایگاه نظامی خود در تاجیکستان را ایجاد نماید اما به طور قطع می توان گفت که با جنگ نرمی که پیش گرفته است به دنبال آن نیز خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 نگاهی به بزرگترین سرمایه گذاری خارجی در تاریخ اقتصاد ایران
👤 #رجانیوز
🔹 آغازی بر پایان یکه تازی قطر در میدان گازی مشترک/ تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه چگونه روند چند سال اخیر را معکوس میکند؟
🔸 شاید برای هر ایرانی جالب باشد که بداند در یک دهه گذشته و در شرایطی که همه امورات کشور به غرب و برجام گره زده شده بود ایران تنها شاهد کمتر از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت خود بود؛ اما روز گذشته تفاهم نامه ایران و روسیه به مبلغ ۴۰ میلیارد دلار امضا شد تا این صنعت راهبردی جانی دوباره بگیرد.
✅ با این قرارداد حجم قراردادهای داخلی و خارجی طی چند ماه اخیر به ۷۰ میلیارد دلار رسید! عددی مهم و استثنایی که تنها میتوانست در پرتو تغییر گفتمانی کشور رقم بخورد و کاستیها و عقب گردهای دولت روحانی را در میان مدت جبران نماید.
🔹 این قراردادها و هزینه کردهای راهبردی در حوزه زیرساختی آثار مثبتی به جا خواهد گذاشت که از عمر دولتها بیشتر خواهد بود.
💢 به بیان دیگر کارنامه چندماهه دولت رئیسی هفت برابر بیشتر از کارنامه هشت ساله روحانی برای این صنعت مهم کشور و منافع ایرانیان منفعت داشته است. هرچند دقت نظر در این ارقام نشان میدهد حجم نازل سرمایه گذاری جذب شده کفاف هزینه استهلاک این صنعت بزرگ ایران را هم نمیداده است و به واقع هر سال حاکم بودن تفکر دولت روحانی در ایران دهها میلیارد دلار به این صنعت و هزاران میلیارد به اقتصاد کشور ضربه زده است.
#بین_الملل #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 اعتراف نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از اهداف فراهستهای آمریکا در برجام
💬 #فرهیختگان
🔹 برخلاف تحلیل پیشپاافتادهای که امروز مطرح میشود «واشنگتن برجام را بهعنوان یک بدهبستان هستهای-اقتصادی میداند» بلکه از نظر آمریکا توافق هستهای جهت کنترل ایران است. در همین راستا هم "رابرت مالی" نماینده آمریکا در امور ایران، تهران را تهدید کرده همکاری با مسکو میتواند مانع از همکاری با غرب یا بهنوعی احیای برجام شود؛ موضوعی که ارتباطی با مسائل گفتهشده از برجام در داخل ایران بهویژه آنچه منعقدکنندگان آن را همواره تبلیغ کردهاند، ندارد.
🔸 حالا به چند نمونه از اهداف آمریکا از امضای برجام اشاره میکنیم:
1️⃣ سیاست آمریکا در نظارت بر تاسیسات هستهای در جهان؛
✅ واشنگتن پس از آنکه تلاشهایش برای جلوگیری از توانایی هستهای دیگران به نتیجهای نرسید زیر نظارت بردن برنامههای این کشورها را در برنامه خود قرار داد. از اینرو واشنگتن که تا پیش از سال2007 صرفا با خودداری از حضور در مذاکره با ایران، تهران را تحت فشار قرار میداد، بهدلیل گستردهتر شدن توانایی غنیسازی ایران، وارد مذاکره مستقیم شد. پس از رسیدن ایران به غنیسازی 20درصدی نیز آمریکا رضایت به پذیرش حق غنیسازی ایران داد بهشرطی که تاسیسات آن محدود و تحت نظارت باشد.
2️⃣ ایجاد فرصت تنفس برای بهدست آوردن فرصت ضربه؛
🔹 آمریکا قصد داشت با نشان دادن «در باغ سبز» به ایران، تهران را وادار سازد سرعت برنامه هستهای خود را کاهش دهد. واشنگتن این کاهش سرعت و همچنین برچیدن سانتریفیوژها و خارج ساختن مواد هستهای را فرصتی دوباره برای خود جهت اعمال فشار به ایران میدید. در این برنامه آمریکا رشد برنامه هستهای ایران را متوقف میساخت و حتی اقدامات انجامشده را نیز به عقب بازمیگرداند. چنین وضعیتی به واشنگتن فرصت میداد موقعیتی مناسب جهت ضربه مجدد بیابد.
3️⃣ تحت قاعده درآوردن رفتار ایران؛
🔸 توافق راهی بود برای منعطفسازی و قابل تحمل کردن حضور ایران در منطقه تا بتوان یک قدرت منطقهای قدرتمند را به شکلی مجبور به رعایت قواعد کرد. از نگاه آمریکا هرچند اصرار ایران بر عدم مذاکرات در حوزههای موشکی و منطقهای امری مثبت نبود اما تهران پس از امضای برجام خودبهخود در حوزههای موشکی و منطقهای قواعدی را رعایت میکرد.
4️⃣ ضربه به شبکه ضدتحریمی ایران؛
✅ با امضای برجام بدون آنکه گشایشی اقتصادی روی دهد، شبکه دور زدن تحریمها ضربه خورد. نخست آنکه با آغاز مذاکرات شبکه دور زدن تحریمها دچار اخلال شد، زیرا بسیاری از تجار از بیم محروم شدن از تجارت رسمی با غرب در زمان پس از انجام توافق از قبول ریسکهای بیشتری در حوزه دور زدن تحریمها خودداری کردند. دوم آنکه پس از اجرای برجام، دولت وقت ایران برای نشان دادن حسنیت خود اطلاعات این شبکهها را تقدیم آمریکا کرد تا افراد عامل در آنها مورد ضربه قرار گیرند.
5️⃣ ضربه به رویکردهای اقتصاد مقاومتی ایران؛
🔹 آمریکا تلاش داشت از طریق اجرای ناقص توافق هستهای ایران را در چاهی عمیقتر از قبل فرو برد. ایران نفت خود را میفروخت ولی بهدلیل اجرای تحریمهای آمریکا با وجود برجام قادر نبود با این درآمدها دست به توسعه خود بزند بلکه میتوانست صرفا کالاهای مصرفی وارد کند.
6️⃣ بازی دادن تهران در زمانی حیاتی؛
🔸 ایران با اجرای برجام به این فکر بود که دیگر موانع موجود بر سر راه ورود چین به ایران و همچنین سرمایهگذاری هند در بندر چابهار و خط راهآهن سیستان و بلوچستان برداشته شده است. تکیه ایران به برجام در این حوزه درحالی بود که چنین حضوری نتوانست باعث کشیده شدن هیچ جادهای در ایران شود.
7️⃣ تشدید جبههبندی ضدایران در منطقه؛
✅ توافق هستهای با ایران هرچند فوایدی برای تهران داشت اما در یک دیدگاه، بدون آنکه به دستاوردهای اقتصادی یا امنیتی بینجامد باعث شد کشورهای منطقه احساس کنند آمریکا از مقابله با ایران شانه خالی کرده و دیگر زمان ورود عملی آنها برای مقابله مستقیم با تهران فرا رسیده است.
💢 اجرای این سیاست بدون تبعات نیز نبود و در دوران اوباما باعث افزایش فشارها به وی شد؛ اما به شکل هوشمندانهای کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیجفارس و رژیمصهیونیستی را در انجام اقدامات ضدایرانی جسور ساخت.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 باز تولید نظم نوین جهانی
💬 #رجانیوز
🔹 طراحی رهبرانقلاب برای اخراج آمریکا از شرق فرات/ حمایت سران کشورهای آستانه از ایده ایران
🔸 در راستای برگزاری هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه در تهران؛ عصر دیروز رهبر انقلاب اسلامی دستور کار جدید محور مقاومت در جغرافیای سوریه را اعلام کردند. دستور فرمانده کل قوا صریح و گویا بود؛ اخراج آمریکا از شرق فرات.
✅ همزمان با شروع درگیری های داخلی و هجمه به بشار اسد برای پذیرش خواسته های کشور های خارجی؛ هم افزایی دو رویکرد نرم و سخت از طریق فشار نظامی با صدور تروریست های خارجی به سوریه، فشار دیپلماتیک با حمایت علنی از اپوزیسیون در سازمان ملل و تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب، فشار اقتصادی با تحریم و فشار حقوقی از طریق قطعنامه های سازمان ملل؛ حکومت سوریه را در آستانه سقوط قرار داده بود.
🔹 با پیشروی محور مقاومت و تسلط بر بیش از دو سوم خاک سوریه و برقراری امنیت نسبی در شهرها و محورهای مواصلاتی، ورق به نفع محور مقاومت برگشت و محاصره رژیم صهیونیستی از جبهه سوریه در دستور کار قرار گرفت.
💢 ایالات متحده آمریکا در پوشش ائتلاف مبارزه با تروریسم و داعش، اهداف دیگری چون حفاظت از موجودیت رژیم صهیونیستی با نظارت بر گذرگاه زمینی تهران-مدیترانه و جبران بخشی از ضررهای ناشی از دخالت در منطقه غرب آسیا، مناطق کرد نشین در شمال شرقی سوریه موسوم به شرق فرات به اشغال در آورد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 میلیتاریزه شدن جهان
👤 #مهدي_محمدي
🔹 روسیه در اوکراین درگیر نبردی است که بی گمان چندین سال طول خواهد کشید.
🔸 رییس سیا گفته درباره حمله چین به تایوان، مسئله فقط زمان است.
✅ امریکا در حال ایجاد یک ناتوی شرقی در منطقه پاسیفیک علیه چین است.
🔹 در اروپا برای نخستین بار از زمان جنگ دوم، آلمان در حال تجهیز یک ارتش بزرگ است.
🔸 در خاورمیانه، امریکا و اسراییل به سرعت در حال نظامی سازی رقابت ها هستند.
✅ جهان به طور فزاینده به سمت میلیتاریزه شدن حرکت می کند.
💢 اعتماد به غرب که اکنون یک حریف نظامی است یا کوتاهی در شکل دهی به ائتلاف با شرکای جدید، امنیت ایران را به خطر خواهد انداخت. زمان کم و کار بسیار است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تفاهمنامه ۴۰ میلیارد دلاری ایران و روسیه
✅ بزرگترین سرمایهگذاری در تاریخ صنعت نفت ایران
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اگر چیزی موجب ضرر برای عموم مردم شود باید جلوی آن را گرفت.
👤 #مصباح_یزدی
✅ تمام تمدن دنیا این را قبول دارند...
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 دستاوردهای سفر پوتین و اردوغان به ایران
✅ تصمیمگیری راجع به منطقه بدون امریکا
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خلاء قانونی بلای جان صندوق امانات بانکها
✅ بانکها در جریان محتویات داخل صندوق امانات نیستند!
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مستاجران پشت دیوار بلند بانکها
✅ پرداخت وام ودیعه مسکن با مقاومت بانکها همراه شده است.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 بانک ها بزرگترین بنگاه های بازار مسکن!/ قوه قضائیه هنوز به تخلفات بانکداری ورود نکرده است.
🔹 رییس مجمع ملی صنعت مسکن و ساختمان کشور گفت: شبکه بانکی مدتهاست وارد بازار مسکن شدهاند و این بخش را در اختیار گرفتهاند. بانک نباید وارد بنگاهداری اقتصادی شود و جالب اینجاست که بانکها با اینکه مدیر خوبی برای بنگاه های اقتصادی نیستند، واگذاری آنها را هم در برنامه ندارند.
👤 #مجتبی_بیگدلی، کارشناس بازار مسکن
🔸 بانکها با خلق پول به تورم کشور دامن میزنند تصریح کرد: قوه قضاییه و دولت به بحث سکه، ارز، خودرو و مواردی از این قبیل ورود میکند اما هنوز اقدامی برای مافیای بانکداری انجام نداده است.
✅ افزایش نرخ ارز و رشد قیمت سیمان گفت: قیمت مسکن به دلیل اینکه در دهه 90 کاهش داشت رشد زیادی را تجربه کرده است. نوسان ارز لحظهای شده و این موضوع بر هزینه تمام شده مسکن تاثیر میگذارد، به طوریکه به دلیل افزایش نرخ ارز، قیمت سیمان از سال گذشته تاکنون بیش از ۴ برابر گران شده است. هزینه تجهیزات مربوط به برق و الکترونیک و نازک کاری ساختمان رشد زیادی داشته است و در برخی موارد قیمتها به صورت لحظهای اعلام میشود و این به معنای گرانتر شدن هزینه تمام شده ساختمان است، به طوریکه قیمت ها در هر روز تفاوت دارد و این موارد به بازار مسکن فشار میآورد.
🔹 یک پیمانکار برای تاییدیه به منظور ورود به مرحله بعدی ساخت و ساز با 36 مهندس در ارتباط است و روابط دیداری باعث بروز مشکلاتی شده است. به علاوه مشکلاتی از این بابت که مهر این افراد خرید و فروش میشود در هزینه تمام شده ساختمان تاثیر دارد.
🔸 سیاست بخش خصوصی ارزان سازی مسکن به منظور عرضه بیشتر است اما این موضوع به یک آرزو تبدیل شده است. اکنون در کشورهای دیگر یک ساختمان 10 طبقه حدود شش ماه به طول میانجامد اما در ایران 36 ماه زمان میبرد و هرچه مدت ساخت طولانی تر شود به دلیل اینکه هزینه زیادی در آنجا شده و بازگشت سرمایه دیرتر اتفاق میافتد کالا گرانتر عرضه میشود.
✅ دولت اعلام کرده رقم هر متر مربع برای طرح نهضت ملی مسکن کمتر از 5 میلیون تومان است اما حقیقت اینجاست که هزینه تمام شده هر متر مربع ساختمان حداقل 10 میلیون تومان است. ارزان سازی مسکن دستوری انجام نمیشود و دولت اگر قصد دارد مسکن را ارزانتر به دست مردم برساند باید یارانهای را برای بخش خصوصی در نظر بگیرد. در طرح نهضت ملی مسکن به دلیل سیاستهای دستوری یک بخش خصوصی به میدان نیامده است.
💢 آقای رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی شورای مسکن تشکیل داده اما جالب اینجاست بخش خصوصی در این شورا حضور ندارد. در حالی که اگر بخش خصوصی وارد نهضت مسکن سازی میشد اکنون یک میلیون واحد مسکونی باید 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشت. با ادامه این روند تا کمتر از 18 ماه دیگر متوسط قیمت هر متر مربع به دلیل کاهش ساخت، افزایش زیادی خواهد داشت.
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab