خیابان انقلاب
🔴 در زوریخ چه خبر است؟
✍🏻 #صابر_گل_عنبری
🔹امروز ایران و آمریکا به مبادله دو زندانی دست زده و مسعود سلیمانی استاد دانشگاه تربیت مدرس و ژائو وانگ استاد آمریکایی چینی الاصل آزاد شدند. این مبادله با میانجیگری دولت سوئیس انجام شده است و نشان میدهد که مذاکرات برای آزادی زندانیان مدتی است میان دو طرف از سرگرفته شده است و اساسا ارادهای برای مذاکره وجود دارد.
🔻از قراین چنین پیداست که این ابتکار دو طرفه صرفا در حد مبادله دو زندانی نباشد و احتمالا پیش درآمدی بر تحولاتی دیگر باشد. مهمترین قرینه حضور همزمان وزیر خارجه ایران و برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در شهر زوریخ سوئیس است.
🔻منابع خبری ایرانی و آمریکایی این حضور مشترک را برای استقبال از سلیمانی و وانگ دانسته و نیویورک تایمز نوشته است که شهروند آمریکایی آزاد شده پس از انتقال با هواپیمایی سوئیسی به زوریخ با برایان هوک دیدار کرده است و رسانههای ایرانی هم از بازگشت شهروند ایرانی به همراه ظریف به ایران سخن گفتهاند.
🔹به نظر پذیرش این که ظریف و هوک صرفا برای استقبال از این شهروندان به زوریخ سفر کرده باشند، سخت است و همین خود پرسشهایی را درباره دلایل اصلی این حضور همزمان بر میانگیزد.
🔻مدتی است که کانال میانجیگری سوئیس فعالتر از قبل شده و پیامهایی را میان آمریکا و ایران رد و بدل میکند. همین هفته پیش بود که رئیس جمهور ایران از پیامهای محرمانه آمریکا به ایران از طریق اروپاییها برای مذاکره سخن گفت و چند روز بعد ظریف گفت که این پیامها غالبا از طریق سوئیس به دست ایران میرسد.
🔹به هر حال، روزها و هفتههای آتی مشخص خواهد کرد که دقیقا چه خبر است و آیا این بار دود سفیدی از تلاشهای جدید میانجیگران سوئیسی و عمانی بر خواهد خاست یا باز تیرها به سنگ میخورند.
🔻ترامپ امروزه با توجه به اوضاع داخلی خود و فضای انتخاباتی آمریکا بیش از هر زمانی به پیشرفت در مهمترین مسائل بینالمللی نیاز دارد. طرح معامله صلح وی درباره نزاع در فلسطین که رونمایی نشد؛ هر چند پلانهای مهمی از آن عملا اجرا شد و مذاکرات با کره شمالی هم راه به جایی نبرده و خروج از برجام نیز فعلا جز تداوم فشار حداکثری، ایران را پای میز مذاکره نکشانده است. از این جهت، دستان ترامپ در مواجهه انتخاباتی در سیاست خارجی خالی است.
🔹در این اوضاع نیز اقتصاد ایران حال و روز خوشی ندارد و به یک تنفس جدی نیاز دارد، تنفسی که فعلا در شرایط تحریمی تنها از طریق بر طرف کردن خلل بنیادین داخلی اقتصاد ممکن نیست و ترک خوردن دیوار تحریمها یک ضرورت اساسی است؛ چیزی که ترامپ آن را به بعد از شروع مذاکرات موکول کرده است. یعنی وعده نسیه. اما ایران به دنبال یک دریافتی نقدی است و با توجه به وضعیت داخلی آمریکا از آن بیم دارد که ورود غیر نقدی صرفا به نفع ترامپ و کارزار انتخاباتی او باشد.
🔻در این شرایط، طرفهای میانجیگر به ویژه سوئیس و عمان به دنبال یک راه میانه میان مواضع دو طرف هستند؛ راهی که تحصیل آن چندان آسان نیست؛ چون باید به گونهای باشد که ترامپ آن را به نفع خود بداند و بتواند بر روی آن سرمایهگذاری انتخاباتی کند و از سوی دیگر نیز باید به شکلی باشد که ایران را قانع به مذاکره با ترامپ کند.
💢کوته سخن این که در زوریخ و مسقط و غیره هر خبری باشد گشایش چندانی در تنش کنونی بر مدار "برد برد" محتمل نیست و شرایط کنونی و شروط چندان دشوار و پیچیده مینماید که به گفته حافظ "راه هزار چارهگر از چار سو ببست".
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 جزئیات بحث روحانی و رحیم پور ازغدی درباره بنزین
🔺صوت جلسه را منتشر کنید
💬 #حسن_رحیمپور_ازغدی در دانشگاه خواجه نصیر
🔹بنده که حرف محرمانهای نزدهام و درخواست دارم مطالب منتشر شود تا همه بفهمند که ما چه گفته ایم و آنها چه توهین های کردند. من از زمان آقای خاتمی اعلام کردم که نشست های شورا علنی باشد و همه نخبگان بدانند که چه میکنیم.
🔹ما که تصمیم امنیتی نمیگیریم و نخبگان، فرهنگیان و دانشگاهیان باید بدانند چه میگوییم. از همان زمان هم دوستان مخالف این بودند که محتوای جلسات منتشر شود. من با آن زمان کاری ندارم؛ ولی درخواست میکنم محتوای جلسات مورد مناقشه علنی منتشر شود.
🔹شما میگویید بنده توهین کردم، خوب متن و صوت جلسه را منتشر کنید. آقای روحانی در جلسه گفت که من تا صبح پیگیر بودم که همه مردم راضی بودند و با اعتراض بعضی مراجع و نمایندگان اوضاع پیچیده شد و اغتشاش آغاز شد.
🔺بنده در جلسه گفتم که اینگونه نبوده و مسئولان دولتی از یکی دو روز قبل از اجرای طرح آمده اند و دروغ گفته اند و این باعث نارضایتی توده مردم شدهاست. بحث بنده بنزین نبود. آقای روحانی به مقدمه در شورای انقلاب فرهنگی نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه درباره بنزین حرف زد. این صحبت ها جایش در دیگر شوراها بود و نه شورای انقلاب فرهنگی.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سه سال پیش در چنین روزی...
🔺این کجا و آن کجا...
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
🔻 انصاف حکم می کرد چند خطی بنویسم
سه سال پیش در 16 آذر روحانی آمد دانشگاه تهران. اما تمامی سالن جز چند ردیف محدود بقیه کارمندهای دانشگاه و مسئولین وزارت علوم بودند تا خدایی ناکرده جو سالن علیه جنابشان نشود و ورود به سالن صرفا با کارت های از قبل صادر شده بود
و دانشجویان دانشگاه همگی در محوطه بیرون دانشکده ادبیات می توانستند سخنرانی را مانند تلویزیون تماشا کنند!
🔻تعداد بالایی به تشکل های دولت ساخته تریبون سخنرانی دادند تا غلبه حمایت ها بیشتر باشد تا انتقادات!
جناب متفرعن تقریبا پاسخ هیچ انتقاد و سئوالی را نداد
🔻فیلم صحبت های نمایندگان تشکل های دانشجویی منتشر نشد تا حدود اسفندماه آن هم معلوم بود از کانالی جز دولت منتشر شد بالاخره
و نهایتا هم بصورت گزینشی انتقادات ما را در کلیپ انتخاباتی به نام تحمل مخالف منتشر کرد تا بهره خودش را ببرد...
🔹حالا رئیسی در اوج اعتراضات مردمی و فضای متشنج آن هم به دانشگاهی آمد که همین هفته های پیش دچار چالش های جدی بود و توصیه هم شده بود که برود به دانشگاه آرامی چون بهشتی...
🔹امروز ورود دانشجویان کاملا آزاد بود
نه تنها دانشجویان که نماینده صنف وانت بارها و پیک موتوری ها و کارگران هپکو هم سخنرانی کردند
حتی دانشجویی که وسط سالن بلند شد و بدون وقت قبلی هم با اجازه رئیسی آمد و حرف زد
فیلم سخنان انتقادی دانشجویان هم به ساعت نکشیده منتشر شد...
💢راستی امروز روحانی کجا بود؟
این کجا و آن کجا..
➖➖➖➖➖➖
رصد بهترین تحلیل های روز👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 توطئه علیه مردم و شورای نگهبان
✍🏻 #مهدی_قاسمزاده
🔻وقتی جناب #ربیعی در روزنامه رسمی دولت مدعی میشود که پس از اتفاقات اخیر دیگر نمیتوان انتخابات را به شیوه سابق برگزار کرد! جناب #شکوریراد از اینکه اعتراضات و اغتشاشات اخیر در مناطق جنوب و حاشیهی شهر رخ داده (به این دلیل که پایگاه رای اصولگرایان میباشند، نه اصلاحطلبان) ابراز خوشحالی میکند! و جناب #مرعشی خواهان تشکیل یک مجلس ملی میشود، نه انقلابی؛ ناخودآگاه این شائبه ایجاد میشود که گویا بیتدبیریهای صورت گرفته از سوی دولت در ماجرای اخیر بنزینی کاملاً تعمدی صورت گرفته تا از این طریق هم به باجخواهی از نظام و #شورای_نگهبان پرداخته شود و هم با ایجاد نارضایتی عمومی و ناامید سازیِ مردم، آنها را از صندوقهای رای دور کنند!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#سرمقاله روزنامه #رسالت
🔴مهار دولت، اولویت اول
✍🏻 #محسن_پیرهادی
🔰روزهای ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی پایان یافت و حدود ۱۴ هزار نفر برای رقابت بر سر راهیابی به خانه ملت، نامزد شدند. گام اول انتخابات مجلس، پرشور برداشته شد و بررسی عددی تعداد نامزدها، رشدی تقریبا هفده درصدی را نشان میدهد. در رابطه با انتخابات پیش رو، گفتنیهایی هست:
1⃣ با توجه به جمیع جهات و بررسی وظایف تقنینی و نظارتی نمایندگان، به نظر میرسد مهمترین وظیفه نمایندگان مجلس آینده، حداقل در سال اول تشکیل آن، نظارت جدی بر دولت، نظارت بر عملکرد دستگاههای اقتصادی دولتی و غیردولتی، کشیدن ترمز دولت در هنگامه تصمیمهای غلط معیشتی و خلاصه در اختیار گرفتن فرمان اقتصادی کشور است.
🔺روشن است که ایده محوری و نگاه دولت فعلی برای حل مشکلات کشور، به آنسوی مرزها بوده که در شرایط فعلی بینالملل، عملا با شکست مواجه شده است و اغلب دولتمردان، ازآنجاکه ایده مشخصی برای حل مشکلات اقتصادی ندارند، مدیریتی بیبرنامه، بیانضباط و کمتحرک از خود به نمایش گذاشتهاند. حال که دولت فعلی، تا ۱۴۰۰ بر سرکار است، بهترین چاره و علاج، گذاردن ناظری توانمند بر سر امور و تصمیمات این دولت است تا در زمان باقیمانده از این دولت، حداقل زندگی مردم دشوارتر نشود.
2⃣ در شرایط فعلی، مهمترین بایسته تمام افراد و جریانات انقلابی، قرار گرفتن زیر چتر وحدت و پایبندی عملی به آن است. مبادا فرصت تاریخی تشکیل مجلس کارآمد و دلسوز، با ایجاد تفرقه و سهم خواهی های فردی و جریانی از بین برود و یا حداقل تضعیف شود.
🔺ضمن آنکه وحدت، غیرازاینکه لازمه پیروزی و تشکیل مجلسی قدرتمند است، خود شاخصی برای تشخیص خادمان و وکلای مردم است. آنهایی که در سازوکارهای ائتلافی، عامل چنددستگی هستند و سهم خواهی میکنند، مسلما نمیتوانند نمایندگان شایستهای برای ملت ایران باشند و در هنگامه ضرورت، منافع شخصی و گروهی را بر منافع مردم ترجیح میدهند.
3⃣ تلاش ما در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، پیشنهاد افرادی به مردم جهت کسب رأی است که ضمن داشتن شاخصهای موردنیاز، از بیشترین مقبولیت در میان مردم و نخبگان برخوردار باشند، از همین روست که بخش اصلی سازوکار تعیین نامزدها و بستن لیستها، چند دوره نظرسنجی از مردم و نخبگان است.
💢نامزدهایی که رابطه بهتری با مردم داشته باشند، بعدا در دوره نمایندگی نیز، خود را بیشتر به مردم پاسخگو دانسته و وکیل مردم خواهند بود و آن نامزدهایی که انتخابشان، خروجی مکانیسمهای بالا به پایینی همچون «تکرار» است، در دوره عضویت در مجلس هم بهجای وکیل المله بودن، وکیل الدوله خواهند بود.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 این "آغاز یک پایان" است! پایان اصلاحطلبی
🔺 گلایه سردبیر روزنامه سازندگی از اصلاحطلبان
✍🏻 #محمد_قوچانی
🔹امشب برای نخستین بار عاجز شدم از تیتر زدن برای خبر کسالت باری که ناگزیر بودم بر صفحه یک "سازندگی" بنشانم: نه اینکه به رسم این روزگار از انتخابات عبور کرده باشم، بلکه بدان سبب که بیکفایتی شورای عالی اصلاح طلبان در راهبری انتخاباتی آنان را باید روایت میکردم.
🔹آقای عارف فکر کردند چون خودشان نامزد نمیشوند نیاز نیست در مقام رییس شورای عالی اصلاح طلبان از دیگران دعوت کنند و دیگر بزرگان ...این روزها آن قدر علیه نهاد انتخابات و اصلاحات حرف زدند که خودشان هم ظاهرا از اصلاحات و انتخابات پشیمان شدند و توبه کردند و از سر بیخیالی و بیبرنامهگی و به نظرم بریدگی، ما را مقابل اصولگرایان جوان رها کردند.
🔹حتی اگر فکر کنیم مردم رای نمیهند حق نداشتیم در برابر آرمانهای اصلاحطلبی این قدر بیمسوولیت و باری به هر جهت باشیم.
🔺 نمیشود هم حرفهای انقلابی زد و هم حرفهای انتخاباتی. نمی توان هم اپوزیسیون بود و هم چشمی به حاکمیت داشت.
💢این "آغاز یک پایان" است. "آغاز پایان اصلاح طلبان" خسته و نااستواری که فقط در زمین هموار می توانند سیاست ورزی کنند. ما به یک شکست نیاز داریم تا به خود آییم و اصلاح طلبی را اصلاح کنیم ...ما اصلاح طلب می مانیم، حتی اگر در اقلیت باشیم ...این بی تدبیری است که ما را اقلیت میکند ، نه رای اکثریت...
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 درک وضعیت تاریخی ملت های ایران و فرانسه نسبت به انقلاب اسلامی و انقلاب فرانسه
✍🏻دکتر #موسی_نجفی
🔰از نکات مهم در مورد انقلاب فرانسه در اواخر قرن ۱۸ و سپس قرن ۱۹ این مسئله است که انقلاب فرانسه شعارهایی جهانی داشت، ولی کانون آن کشور فرانسه بود ؛ حال این انقلاب در سطح ملی می بایست منافع ملت فرانسه را تامین کند و یا به اصول فراملی خودش بیندیشد ؟ و اصولا فرانسویها با چنین پرسشی چگونه مواجه شدند؟
اینکه کدامیک از این دو دیدگاه اولویت داشته است موضوع مهمی است که میتواند به نحوی صورت مسئله امروز ما هم باشد ۰ فرانسه با انقلاب فراملی خود توانست از افق جغرافیایی یک کشور و حتی یک قاره فراتر برود و برای شعارهای انقلاب خودش رسالتی جهانی قائل گردد۰ و البته کشور فرانسه نیز در اثر پیوند با این انقلاب در شمار قدرتهای درجه اول اروپایی قرار گرفت۰
🔺این صورت مسئله میتواند در مورد ماهیت انقلاب اسلامی و ایران به عنوان یک کشور، دوباره محل تامل و تفکر قرار گیرد ؛ نام ایران بدون انقلاب اسلامی در چارچوب یک ملت مثل سایر ملل آسیایی و با انقلاب اسلامی به صورت فراملی و فراقاره ای، مطرح میگردد۰ به راستی یک ایران دوست واقعی عظمت نام ایران را در کدام یک از این دو سطح و نگرش بهتر میتواند جستجو نماید ؟
تاریخ انقلاب های بزرگ متضمن این نکته است که اگر مردم کشور میزبان و یا کانون یک انقلاب بزرگ پایداری نموده و این طفل تازه متولد شده را به درستی در دامان خود رشد دهند ، هم کشورشان رشد نموده و هم آن انقلاب بزرگ در همه جهان با نام آن ملت گره می خورد و این مطلب خودش بزرگترین اعتبار بین المللی است ۰
🔹این راه پر افتخار و این موقعیت تاریخی که همیشه در دسترس یک ملت نیست ، چند آسیب و دشمن بزرگ دارد که به سه مورد آن اشاره می کنیم:
1⃣گرگهایی که در خارج از کشور منتظر طعمه هستند و از اینکه انقلاب اسلامی از زیاده خواهی های آنان جلوگیری کرده ، عصبانی و ناراحتند ۰
2⃣ مردم ساده دلی که عینک نزدیک بینی به چشم زده و از تشخیص گوهری که خداوند در دامانشان گذارده ، عاجزند و صد البته افق های متعالی دورتر را هم نمی توانند ببینند۰
3⃣ برخی مدیرانی که از موج انقلاب بالا آمده اند اما بی تدبیری و بی کفایتی خود را از کیسه انقلاب و ارزشهای آن هزینه کرده و می کنند و یا اینکه همیشه عقب تر از انقلابی هستند که مدعی مدیریت و اجرای ارزشهای آن هستند۰
💢در خاتمه بایستی گفت همانطور که اسلام متعلق به اعراب نبوده و نیست ، انقلاب اسلامی هم در انحصار ایرانیان نمی باشد ؛ اما از آنجایی که این امر فراملی یعنی انقلاب اسلامی در عصر جدید ، به نوعی با فطرت بشر گره خورده ، لذا مرزهای جغرافیایی و ملی گرایی را پشت،سر گذاشته و به امری بین المللی و جهانی مبدل گردیده است؛ اما در این فرایند الیته اولین برکات و اعتبار و نعمت و دستآورد نثار کشور میزبان می شود و بدین وسیله به طور مرموزی از این میهمان نوازی اولیه تشکر می نماید ۰
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴چگونه کانالهای تلگرامی، سیاستِ "فشار از پایین و چانهزنی از بالا" را تئوریزه میکنند؟!
✍🏻 #علی_قلهکی
🔻برخی از کانالهای تلگرامی پرمخاطب بعد از آشوبهایِ "دولت عاملِ" آبانِ ۹۸ تا توانستند پیامهایِ نا امیدکننده منتشر کرده و بعد از آن اقدام به برگزاری نظرسنجیای با گزینه "رای نمیدهم" کردند.
نتیجه کانالیزه شده خروجیِ کانالهای تلگرامی خود را به عنوان خِرَدِ جمعیِ مردم ایران به خورد مخاطب میدهند!
🔻این عملیات رسانهای همان سیاستِ معروف "فشار از پایین و چانه زنی از بالا" اصلاحطلبان و دولتیهاست. زمانی که عملکرد ۴سالهی مجلسِ "عموما اصلاحطلب" ناکارآمد بوده، و بیم آن دارند که شورای نگهبان خطِ پایانی بر کمتحرکیشان و گزینههای همسو با آنان بکشد، شروع به تهدیدِ عدم حضور در پای صندوقهای رای میکنند.
💢ابتدا چند اصلاحطلب میگویند که "نمیشود امیدی به اصلاح از طریق صندوقهای رای داشت"، بعد از آن سخنگوی دولت میگوید "بعد از آشوبهای آبانِ ۹۸ دیگر نمیتوان انتخابات را شبیه به قبل برگزار کرد"، حالا هم کانالهای تلگرامی احساس یاس و ناامیدی را تئوریزه میکنند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 مجلس دهم؛ ضعیفترین مجلس پس از انقلاب
✍🏻 #سیدنظامالدین_موسوی
🔰مجالس و نهادهایی از این قبیل یک ترکیب انفرادی دارند و یک برونداد جمعی. در مجلس دهم مانند ادوار سابق مجلس، افراد شریف، انقلابی، معتقد و توانمندی داشتیم که در مقاطع مختلف تلاش کردند از حقوق مردم دفاع کرده و به لابیهای قدرت و ثروت متصل نشوند. مواضع این افراد نیز در امتداد مواضع نظام، رهبری و مطالبات مردم بوده است، فلذا اگر نقد کلان مجلس دهم مطرح میشود ناظر به عملکرد و رفتار و مواضع انفرادی برخی نمایندگان که انصافا حق نمایندگی را به جا آوردهاند، نیست. اما اگر بخواهیم برونداد کارکرد مجلس دهم را مورد بررسی قرار دهیم، بنده فکر میکنم قطعا این نمره زیر 10 بوده و با توجه به همه ابعاد، یکی از ضعیفترین مجالس در ادوار پس از انقلاب، مجلس دهم بوده است. این مجلس بهواسطه مدیریت بدی که بر آن اعمال شد، مجلس خیلی ضعیفی بود و به هیچ عنوان نتوانست وظایف قانونی خود را اعم از قانونگذاری و نظارت انجام دهد، بویژه اینکه مجلس دهم اصلا نتوانست در برابر دولت و ناکارآمدی و رفتارهای نامناسب آن بایستد یا در مقابل اقدامات غیرقانونی برخی اجزای دولت مقاومت کند، همچنین مجلس نتوانست از حقوق مردم در مقابل این دولت دفاع کند؛ در مجموع مجلس دهم نمره قابل قبولی نمیگیرد.
🔺 موضوع دیگر درباره مجلس دهم به مدیریت آن و بویژه رئیس مجلس بازمیگردد. رئیس مجلس در این دوره نه خودش اثرگذاری چندانی در تحولات جاری کشور داشت و نه اجازه داد مجلس آنگونه که باید و شاید در رأس امور قرار بگیرد. در این دوره مجلس عملا کار جدی و چندانی را به نفع مردم انجام نداد و در حاشیه بود. به نظرم حتما باید روند مجلس تغییر کند و مجلس یازدهم باید بتواند قطاری را که از ریل خارج شده مجددا به ریل اصلی خودش برگرداند.
🔹مجلس یازدهم هم در زمینه قانونگذاری و دفاع از حقوق مردم و هم نظارت بر دولت و مسؤولان باید به صورت جدیتری ورود کند، چرا که در این زمینه مسؤولیت عمده و سنگینی برعهده مجلس شورای اسلامی قرار دارد. توجه به مردم مستضعف و محروم که مایه اصلی و سنگ زیرین آسیای انقلاب اسلامی بوده و هستند، موضوع دیگری است که باید برای آن فکر جدی شود. مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم نیز باید در اولویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دوره بعد قرار گیرد و بیشتر از قبل به آن توجه شود. بنده معتقدم حتی اگر دولت هم ورود جدی نداشت، مجلس باید در قبال ارائه طرحهای متعدد، دولت را موظف کند تا به صورت جدیتر به این مقوله رسیدگی کند.
🔺برخورد قاطع با فساد اقتصادی، اولویت دیگر مجلس یازدهم باید باشد. متاسفانه یکی از ضعیفترین برخوردها با موضوع مفاسد اقتصادی و دولتمردان فاسد را ما در مجلس دهم شاهد بودیم و اینکه هیچ اقدام جدیای در این زمینه توسط نمایندگان مجلس در دستور کار قرار نگرفت و به عمل نیامد. حتی جلوی برخی اقدامات مفید که توسط چند نماینده مطرح شده بود نیز گرفته شد. حتما مجلس یازدهم باید این نقیصه عمده را برطرف کند.
🔹نماینده مجلس نباید وکیلالدوله باشد. مجلس وکیل ملت و نماینده مردم است، البته تعامل با دولت امری ضروری و درست است اما اینکه نماینده مجلس تبدیل به وکیلمدافع دولت شود یک ایراد جدی است که انشاءالله در مجلس یازدهم برطرف خواهد شد.
🔺در حوزه سیاست خارجی هم مجلس باید به موضوع عزتمندی ملی توجه شایانی داشته باشد. رویکرد مجلس در سیاست خارجی باید در دایره دفاع از عزت کشور در برابر تحریمها و فشارهای سیاسی تعریف شود و اجازه ندهد دولتمردان بدون توجه به نگاه و نظر مردم اقداماتی را انجام دهند که به عزت مردم و کشور خدشه وارد کند.
💢در نهایت معتقدم مجلس آینده باید از نمایندگانی سالم و به دور از شائبههای مادی و اقتصادی تشکیل شود؛ نمایندگانی که از طبقه محروم و مستضعف جامعه برخاسته باشند و عملکرد و شعارهای آنها منطبق با فرمایشات حضرت امام و رهبر حکیم انقلاب باشد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴بخرکه خوب می«خری»!
✍🏻 #حسین_شریعتمداری
🔺«رابرت فیسک» روزنامهنگار و تحلیلگر معروف روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت»، طی یادداشتی در این روزنامه نوشت؛ در سفر به سوریه، انبارها و تونلهای زیرزمینی بزرگی را دیده است که انبوهی از تسلیحات در آن ذخیره شده بود و قرار بود از آنها علیه نظام بشار اسد استفاده شود. فیسک مینویسد در اسناد مربوط به حملونقل این تسلیحات با نام «عفت گرنیچ» از ساکنان بوسنی برخورد کرده و برای یافتن او به شهر «نووای تراونیک» در بوسنی سفر کرده است و مینویسد او وقتی امضای پای سندها را که در دست من بود مشاهده کرد، انکار را بیفایده دید و با صراحت گفت که این امضای من است و اسلحه و مهمات مورد اشاره را از عربستان در بوسنی تحویل گرفته و تحت نظارت یک وزیر سعودی و سه افسر نظامی عربستان برای استفاده مخالفان حکومت سوریه (تروریستها) به منطقهای در ۱۲ مایلی شهر حلب ارسال کرده است. رابرت فیسک از قول این دلال بینالمللی اسلحه و مهمات مینویسد؛ این تسلیحات و تجهیزات نظامی، ابتدا به عربستان و از آنجا به ترکیه و سپس به منطقهای در ۱۲مایلی حلب منتقل شده بود که اکنون با شکست تروریستها و ائتلاف ضد سوری، در اختیار ارتش سوریه قرار گرفته است.
🔸حالا این بخشی از بیانات امسال رهبر معظم انقلاب در حرم رضوی(ع) را بخوانید؛
«کشوری در این منطقه و شاید در همه جای دنیا، به بدیِ دولت سعودی من سراغ ندارم؛ دولت سعودی، هم مستبد است، هم دیکتاتور است، هم ظالم است، هم وابسته است، هم فاسد است. برای این دولتِ این جوری، امکانات هستهای فراهم میکنند، اعلان کردند که نیروگاه هستهای برایش میسازند، اعلان کردند که مراکز تولید موشک برایش درست میکنند! آنجا اشکالی ندارد، آنجا چون وابسته به آنها است، چون متعلّق به آنها است، اشکال ندارد که بسازند. حالا البتّه دارند اعلان میکنند، اگر هم بسازند، بنده شخصاً ناراحت نمیشوم، چون میدانم که اینها انشاءالله در دوران نه چندان دوری، به دست مجاهدان اسلامی خواهد افتاد».
💢حالا با این حساب آیا حق مسلم ما نیست که به آلسعود بگوئیم؛ بخر که خوب می«خری»!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 ستاره شدیم؛ اما با خاتم نه توتال
🔰آقای روحانی امروز با اشاره به اهمیت خودکفایی بنزین گفت " ۳ فاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس، روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین تولید میکند. فاز بعدی در این پالایشگاه در حال اجراست که در مجموع تولید بنزین را به ۴۵ میلیون لیتر در روز می رساند".
🔹این خبر، چه در عرصه تامین نیاز داخلی و چه برای برنامه ریزی صادراتی، بسیار امید بخش و خوشحال کننده است. ما در گستره خلیج فارس، دو مدل را در دو پروژه به اجرا گذاشتیم؛ یکی در پارس جنوبی با شرکت توتال و دیگری با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در پالایشگاه ستاره خلیج فارس.
🔺شرکت فرانسوی برای دومین بار طی دو دهه اخیر، کلاهبرداری کرد و توافق را زیر پا گذاشت؛ در حالی که اطلاعات ذی قیمت و کاملا سرّی حوزه پارس جنوبی را گرفته و به سرقت برده بود. آنها در حوزه مشترک پارس جنوبی، با طرف قطری همکاری می کنند. "چو دزدی با چراغ آید، گزیده تر برد کالا".
🔹مدل دوم، اتکا به توانمندی های داخلی است که می تواند معجزه کند؛ درست مانند همین پالایشگاهی که اکنون نگین درخشان همت و توانمندی ایرانی در پهنه خلیج فارس شده است.
🔺مدل دوم راهگشاست. وقتی کار به شرکت ها و تولید کنندگان و پیمانکاران داخلی سپرده شود، آنگاه ایرادی ندارد که از شرکت های خارجی نیز در کنار شرکت های ایرانی استفاده شود. اما نباید معطل و متکی غرب باشیم.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 داستان #حسین_قدیانی و #محمدباقر_قالیباف
✍🏻 #حسین_قدیانی
🔹 منهای حمایتم از #قالیباف در ماههای منتهی به انتخاباتهای گذشته که الحق چه تلخ گذشت، سال ۸۸ آنکه بیش از همه #باقر را زد، راقم همین متنی است که الانه داری میخوانی! القصه! در اوج هشتاد و اشک، باری از طریق یکی از اساتید، یکی از مطالب تندم را فرستادم برای جناب شهردار! این اما همهی پیام قالیباف به آنهمه تندی بود: "به فلانی #سلام برسان و بگو؛ #فرزندان_شهدا همیشه در قلب من جا دارند، چه منتقد باشند، چه هوادار!" و من البته باز هم حاجباقر را زدم ولی تونل توحید را هرگز!
🔺 هنوز هم پای بعضی نقدهایم به قالیباف هستم اما بخشهای زیادیتندش را از ویراست جدید #نه_ده کشیدم بیرون، چرا که پل صراط، جواب را باید به #الله داد؛ نه خلقالله و نه حتی حزبالله!
🔸اولباری که قالیباف را دیدم، هفتهها بعد از انتخابات ۹۶ بود؛ یعنی روزهایی که او حتی در حال اثاثکشی از شهرداری بود! پس من آدم انقلابم، نه این و آن! اگر هم به حب و بغض چیزکی نوشتهایم، سفارشی نبوده! شخصی نبوده! فاش کنم؛ روز پدر یعنی روز میلاد حضرت ابوتراب، تنها مسئولی از این خیل مسئولین که به ما زنگ زد و تبریک گفت و "روح پدرت شاد"ی گفت، قالیباف بود! متن قبل و این یکی اما به تلافی آن تماس نبوده و نیست!
🔹مورد داشتیم طرف را عفو کردهاند اما چیزی را بهانه کرده برای دوختودوز بالا تا پایین نظام! آری! همینقدر تخسم! و تخسها حرفدلشان را راحت میزنند؛ بیتوجه به عاقبت و عافیت! الباقی را هم از زبان قلم یک حر رها بخوان!
🔺۲ بار رأی دادیم تا هم سلبریتیها بخندند، هم اصحاب سیاست ولی اینک هم آنان شاکیاند، هم اینان و هم من، هم شما! بیا جهت رأی را از سیاست به خدمت بچرخانیم تا ناظر بر تشکیل مجلس کار، تبسم رزق توأمان ملت و ولایت شود! حتی نفع غیرانقلابیها هم در همین است! گیرم تو اصلاحاتی هستی! عارف به مفاهیمی چون تدبیر، اعتدال و امید نزدیکتر است یا قالیباف؟! نجفی یا قالیباف؟! روحانی یا قالیباف؟! حناچی یا قالیباف؟! و گیرم با انقلاب لج داری؛ با شکم خودت که لج نداری! برای امثال جهانگیری، مظلوم دختر وزیر است، نه شکم تو! پس این بار اقلا به احترام شکمت، شکمی رأی نده! تمام کنم این متن را با توصیهای به قالیباف!
💢 واجب است مجلس به داد آبی و قرمز برسد که فوتبال تنها تفریح بیشکمهاست! شهردار بودی، استادیوم ساختی؛ دمت گرم! سر جدت رونمایی کن از برنامهات بلکه اگر #رئیس_مجلس شدی، مدیریت استقلال و پرسپولیس دیگر لنگ آمد و شد دولتها نباشد! والله با #استراماچونی تازه جان گرفته بودیم ما آبیها!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 حضور تصادفی ظریف و هوک در زوریخ!
✍🏻 #حمید_رسایی
🔰 در روزهای گذشته وزارت امور خارجه با انتشار خبر و عکس از استقبال ظریف از دکتر مسعود سلیمانی دانشمند آزاده شده از بند رژیم آمریکا سعی نمود تا این خبر را همزمان با اوج انتقادات و ناتوانی جواد ظریف در پیشبرد سیاست خارجی مقتدر و عزتمندانه جمهوری اسلامی بویژه در رابطه با سیاستهای خصمانه آمریکا و چند کشور اروپایی و طرح استعفای جواد ظریف، برگ زرینی از اقدامات و تلاشهای شخص وزیر خارجه قلمداد کند.
🔻اما در این بین چند سئوال مطرح است که وزارت خارجه باید به آنها پاسخ دهد:
1️⃣ آیا سفر جواد ظریف و برایان هوک، آن هم به صورت همزمان به زوریخ و گرفتن عکسهای مشابه از آزادی دو تبعه ایرانی و آمریکایی در کنار دو هواپیمای اختصاصی دو مقام رسمی ایرانی و آمریکایی، به صورت تصادفی رخ داده است؟
2️⃣ اگر سفر وزیر امور خارجه به همراه مدیرکل آمریکا و رئیس مرکز دیپلماسی و سخنگوی آن نهاد با پرواز اختصاصی به زوریخ، صرفا برای استقبال از دکتر مسعود سلیمانی بوده است، چرا هیچ مقام رسمی از وزارت علوم، وزارت بهداشت، اندیشکده رویان یا دانشگاه متبوع دکتر سلیمانی، همراه وی در زوریخ یا در فرودگاه نبودند. مگر نه این است که دکتر سلیمانی چهره و شخصیت علمی و از نخبگان است؟
3️⃣ وقتی تاکنون برای هیچ دیپلماتی که به بهانه های واهی غرب از محل ماموریت خود اخراج شدهاند حتی یک تماس تلفنی هم گرفته نشده تا چه رسد به دیدار و گفتگو، سئوال پیش میآید که اکنون چه اتفاقی رخ داده! آیا آقای ظریف همین نوع رفتار حمایتی را نسبت به آقای اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که از ماهها قبل به صورت مظلومانه و بدون توجه به مصونیت دیپلماتیک همچنان دربند بلژیک میباشد، قائل است؟
🔺اگر آقای ظریف مدعی احترام و بزرگداشت ایرانی و ایرانیان است، بگوید در وهله اول برای آزادی دیپلمات دربند کشورمان در بلژیک و همچنین سایر دیپلماتهای ایرانی اخراجی از هلند، فرانسه، آلبانی، شخصا و با استفاده از حقوق دیپلماتیک و ابزار حقوقی بین المللی چه کرده؟
4️⃣ چرا در برابر اخراج دو دیپلمات ایرانی از هلند، چندین ماه سکوت و سرانجام بعد از ۹ ماه نهایتا به دستور اکید شورای عالی امنیت ملی در اقدامی شبه متقابل، دو کارمند جزء هلندی اخراج شدند. در حالی که عمل متقابل وفق کنوانسیون حقوق دیپلماتیک میبایست بلافاصله صورت میگرفت.
5️⃣ توئیت «خوشحالی بسیار» ظریف از آزادی دو دانشمند ایرانی - که قریب به دو سال بدون محکومیت و تنها به بهانه تحریم توسط رژیم آمریکا دستگیر شده بودند - و جاسوس آمریکایی - محکوم به ده سال زندان توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران - چه معنایی دارد؟ و چه شباهتی میان یک جاسوس محکوم آمریکایی و یک دانشمند ایرانی متهم به نقض تحریم آمریکا وجود دارد؟
6️⃣ در حالی که رسانههای آمریکایی و اروپایی عامدانه از واژه “گروگان” برای جاسوس خود استفاده میکنند، وزارت خارجه و مرکز عریض و طویل به اصطلاح دیپلماسی آن چرا از واژه "زندانی" برای دانشمند ایرانی استفاده میکنند؟
💢البته داستان وزارت امور خارجه و اقدامات پر ابهام آن به این ماجرا ختم نمیشود ولی از قدیم گفته اند «در خانه اگر کس است، یک حرف بس است».
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴کدامیک خطرناکترند؛ لیبرالهای وطنی یا جنایتکاران آمریکایی؟!
✍🏻 #احمد_علویمهر
🔹چشم که به جهان باز کردیم حق و باطل را در معارضه یافتیم . مبارزه ای کاملا طبیعی که ریشه در تاریخ خلقت دارد. از جریان تمرّد ابلیس گرفته تا زخم زبانها و شایعات و کشتار اولیای الهی و اصحابشان.
🔺گاهی این خطرِ همیشگی که در کمین جبهه حق است، از طرف افرادیست که به اصطلاح «شمشیر از رو بستهاند»، ماهیتشان مشخص بوده و هدفشان که بر زمین زدنِ جبهه حق است، آشکار.
🔹گاهی هم افرادی از #درون_جامعه_مومنین یا در لباس افراد این جامعه حربه و ضرباتی بسی مهلکتر از سران جبهه مقابل، به جماعت اهل ایمان وارد میسازند.
🔺این تقابل تاریخی تا امروزه هم ادامه داشته و طبیعیست که وقتی توحید را «نفیِ عبودیتِ غیر خدا» ترسیم میکنیم سلطه گران جهانی در مقابل این فرهنگ، شمشیر مبارزه را برهنه میکنند... اما گاه و بیگاه از درونِ جامعه مومنین، حرفهای همان دشمنِ قسمخورده به گوش میخورد.
🔹گاه میگویند بودجه کلانِ کشور(!) را خرج سوریه و مقاومت نکنید.گاهی خلع سلاح عمومی را افاضهی نظر میکنند! گاهی به بهانه دهکده جهانی، استکبارستیزی را میکوبند و برای بازکردنِ دستِ اجانب به کشور دست و پا میزنند.
🔺بگذریم که بر زبانشان ذکرِ حمایت از جوانان ترک نمیشود اما با نظریاتی همچون « درِ کشور را نمیشود بست و دهکده جهانی و...» درِ کشور را به روی واردات بیرویه باز میکنند.
🔹«تکنولوژی را نمیتوان تعطیل کرد»، «آزادیِ بیان» و اینگونه اصطلاحات و جملهها هم برای تضعیفِ قوای امنیتیِ کشور، جادهای چند بانده پدید آورده.
🔺سرِکار گذاشتنِ زنان کشور در مساله ورود زنان به ورزشگاه ها و پائین آوردنِ سطح مطالباتِ آنها هم که بگذریم...
💢سوالی به ذهنم آمد
خطرِ #لیبرالهای_داخلی برای کشور بیشتر است یا #ترامپ؟!
📝 #روزنه
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 نیروهای هر شهر مستقل عمل کنند
✍🏻 #داوود_مدرسی_یان
🔹در سال های مختلف، تجربه نشان داده عده ای در مرکز کشور، نیروهای انقلابی یک استان را تحت فشار قرار می دادند که فلانی را در لیست بگذارید یا برخی در مراکز استان ها، بچه های انقلابی یک شهر را تحت فشار قرار می دادند که باید از فلانی حمایت کنید!
🔺در حالیکه استان ها و شهرستان ها برای انتخابات، نباید تحت تأثیر مرکز قرار گیرند. احزاب کشوری حق دخالت در انتخاب کاندیدا برای یک استان را ندارند و احزاب استانی حق انتخاب کاندیدا برای هیچ شهری را ندارند.
🔹افراد مؤثر انقلابی در شهر، فقط روی ظرفیت خودشان حساب کنند. باهم یکی شده و یک شخص را انتخاب کرده و از او حمایت کنند و نباید تحت تأثیر احزاب بالادست قرار گرفته و کاندیدای آنها را حمایت کنند! بعد از اینکه ظرفیت های یک شهر، به یک گزینه رسیدند حالا آن حزب استانی یا کشوری می تواند فرد مذکور را در لیست مورد حمایت خود وارد نماید.
🔺این فضا باید شکسته شود و نیروهای انقلابی در هر شهر و استان، فقط به ظرفیتهای خود تکیه کنند. ظرفیتهایشان را کنار هم قرار داده و به یک گزینه برسند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آیا رهبرانقلاب را می شود نقد کرد؟
🔸بعد از ماجرای بنزین و تدبیر رهبری در حمایت از این تصمیم، برخی انقلابیون یک سوال برایشان ایجاد شد. آیا تصمیم رهبری را می شود نقد کرد؟ آتش بنزین نشست؛ اما این سوال همچنان باقی است. بهترین پاسخ مرور دیدارهای دانشجویی رهبری است. ایشان در یکی از دیدارها در واکنش به نقد یکی از دانشجوها می فرمایند: " خیال نکنید من از شنیدن اینجور نقدها ناراحت میشوم؛ نه، من از اینکه این حرفها زده نشود، ناراحت میشوم"
🔹پس از اصل انتقاد عبور می کنیم؛ اما انتقاد از رهبری را باید با ۴ شاخص محک بزنیم. طبیعی است که این متن و ملاحظات برای کسانی است که دغدغه انقلابی گری دارند...
1⃣🔸 نقد رهبری نمی تواند بی اعتنا به نظام اندیشه ایشان باشد. باید جایگاه مردم و جمهوریت و ساختارهای انقلاب و مفهوم ولایت و عدالت و غیره را در نظام بینشی رهبری توجه کرد و مصادیق را با ارجاع به همین مبانی مورد پرسش قرار داد. با تراز "لیبرالیسم" و "عدالت خواهی دلبخواهی" و "بی اعتنایی به جمهوریت" و... نمی شود سراغ نقد رهبری رفت. نقد باید منتهی به انقلابیگری در همان شعارهای راستین باشد.
2⃣🔹 عقل حکم میکند که در نقد یک کارشناس در حوزهی تخصص خودش، به علم او توجه کنیم. این ملاحظه متفاوت از ادب و احترام است. ادب که جای خود، اما به حکم عقلانیت در نقد، فردی که علم و تجربه و اطلاعاتش در اداره و رهبری انقلاب بیش از هرکسی است، اظهارات و عملکرد او یک متغیر مؤثر در تحلیل است. روشنست که این ملاحظه نفی نقد نیست؛ اما یک ملاحظه منطقی است.
3⃣♦️ اگر در نقد رهبری به مصادیق متعدد رسیدیم، احتمالاً به جهت گفتمانی اختلاف داریم نه مصادیق. اینجا باید نگران شد. باید سطح اختلاف را جای دیگر و در سطح دیگری از اعتقادات حل و فصل کرد.
4⃣🔸و از همه مهمتر؛ نقد باید موجب تقویت نظام اسلامی شود. نقدی که نقشه گفتمانی و انقلابی رهبری را در ابعاد کلانتر بهم بریزد، ناحق است ولو اینکه در ظاهر حق بنماید. گرچه شاخص ولایت، عدالت است؛ اما راه رسیدن به عدالت با ولایت است. نقدی که هیمنه ولایت و نقشه راهبردی اورا تضعیف کند ولو اینکه با شعار عدالت باشد، بی عدالتی محض است.
📝 #جامجم
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 اگر رهبر پشت دولت را خالی کرده بود
✍🏻 #سیاوش_فلاحپور
🔺اخبار وتصاویر جالب اعتراضات لبنان را خاطرتان هست؟ گزارشهایی که بازتاب گستردهای در رسانههای فارسی زبان داشت حالا با گذشت نزدیک به ۲ ماه از آغاز اعتراضات، دیگر بازتاب خاصی از آن در رسانههای فارسی به چشم نمیخورد چرا؟ آیا این اعتراضات و تحولات مرتبط با آن خاتمه یافته؟
🔹پاسخ منفی است؛ هم اعتراضات ادامه دارد و هم تحولات سیاسی-امنیتی مرتبط با آن اگرچه با چهرهای متفاوت از آنچه در رسانههای فارسی دیدیم با تداوم بحران سیاسی بعد از استعفای حریری و ادامه تجمعاتی که گاها منجر به بستن جادههای اساسی کشور میشد، سقوط بی سابقه ارزش لیر مقابل دلار ادامه دارد...
🔺به گونهای که هر دلار در بازار سیاه تا بیش از ۲ هزار لیر معامله میشود متعاقبا، قیمت بخش عمدهای از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم تا ۵۰ درصد افزایش یافته، آن هم در حالی که بخشی از این اقلام یا در دسترس نیست و یا بسیار نایاب است و با قیمتی گزاف عرضه میشود...
🔹تعداد قابل توجهی از شرکتها و موسسات خصوصی که عملا کسب و کارشان متوقف شده و یا بسیار محدود شده (به دلیل شرایط عمومی کشور) حقوق کارمندان خود را بعضا تا ۵۰ درصد کاهش دادهاند به دلیل نگرانی مردم از افزایش قیمت دلار و تقاضای عمومی برای انتقال سپردههای بانکی به بازار ارز...
🔺بانک مرکزی قوانین بی سابقهای را برای تعیین سقف مشخص برداشت از سپردهها توسط شهروندان تعیین کرده تا مانع از فروپاشی ذخایر ارزی شود از سوی دیگر، استعفای نخست وزیر و انفعال دولت ضعیف لبنان، فضا را برای مافیاهای اقتصادی به منظور اعمال فشار بیشتر بر شهروندان فراهم کرده..
🔹برای مثال در همین یک ماه گذشته جریانات حاکم بر مافیای بنزین با هدف فشار بر دولت و تحمیل افزایش قیمت بنزین، دست به اعتصاب عمومی در تمام جایگاههای سوخت زدند بعید میدانم رسانههای فارسی زبان تصاویر صفهای طولانی و درگیری شهروندان مقابل پمپ بنزینها را بازتاب داده باشند...
🔺کمپینهای نه به خرید کالای گران که در یکی دو هفته اول اعتراضات مورد استقبال مردم قرار گرفته بود به تدریج رنگ باخته و حالا دغدغه اصلی، برداشت پول از سپردههای بانکی برای خرید کالاهای مورد نیاز شهروندان است شرایط اقتصاد لبنان بسیار بحرانی است و هر روز تاخیر در تشکیل دولت، هزینه سنگینی را بر شهروندان و خانوادههای لبنانی تحمیل میکند...
💢آنچه روایت شد تنها بخش کوچکی از آن روی سکهی فیلمها و تصاویر زیباییست که در هفتههای اول اعتراضات لبنان در رسانهها میدیدیم حرکت قطار لبنان در مسیر بحران ادامه دارد؛ رسانهها اما صرفا تا ایستگاه اول ما را همراهی کردند...
#آمریکا_چه_نقشه_ای_برای_ایران_داشت
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 نیروهای هر شهر مستقل عمل کنند
✍🏻 #داوود_مدرسی_یان
🔹در سال های مختلف، تجربه نشان داده عده ای در مرکز کشور، نیروهای انقلابی یک استان را تحت فشار قرار می دادند که فلانی را در لیست بگذارید یا برخی در مراکز استان ها، بچه های انقلابی یک شهر را تحت فشار قرار می دادند که باید از فلانی حمایت کنید!
🔺در حالیکه استان ها و شهرستان ها برای انتخابات، نباید تحت تأثیر مرکز قرار گیرند. احزاب کشوری حق دخالت در انتخاب کاندیدا برای یک استان را ندارند و احزاب استانی حق انتخاب کاندیدا برای هیچ شهری را ندارند.
🔹افراد مؤثر انقلابی در شهر، فقط روی ظرفیت خودشان حساب کنند. باهم یکی شده و یک شخص را انتخاب کرده و از او حمایت کنند و نباید تحت تأثیر احزاب بالادست قرار گرفته و کاندیدای آنها را حمایت کنند! بعد از اینکه ظرفیت های یک شهر، به یک گزینه رسیدند حالا آن حزب استانی یا کشوری می تواند فرد مذکور را در لیست مورد حمایت خود وارد نماید.
🔺این فضا باید شکسته شود و نیروهای انقلابی در هر شهر و استان، فقط به ظرفیتهای خود تکیه کنند. ظرفیتهایشان را کنار هم قرار داده و به یک گزینه برسند.
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آیا رهبرانقلاب را می شود نقد کرد؟
🔸بعد از ماجرای بنزین و تدبیر رهبری در حمایت از این تصمیم، برخی انقلابیون یک سوال برایشان ایجاد شد. آیا تصمیم رهبری را می شود نقد کرد؟ آتش بنزین نشست؛ اما این سوال همچنان باقی است. بهترین پاسخ مرور دیدارهای دانشجویی رهبری است. ایشان در یکی از دیدارها در واکنش به نقد یکی از دانشجوها می فرمایند: " خیال نکنید من از شنیدن اینجور نقدها ناراحت میشوم؛ نه، من از اینکه این حرفها زده نشود، ناراحت میشوم"
🔹پس از اصل انتقاد عبور می کنیم؛ اما انتقاد از رهبری را باید با ۴ شاخص محک بزنیم. طبیعی است که این متن و ملاحظات برای کسانی است که دغدغه انقلابی گری دارند...
1️⃣🔸 نقد رهبری نمی تواند بی اعتنا به نظام اندیشه ایشان باشد. باید جایگاه مردم و جمهوریت و ساختارهای انقلاب و مفهوم ولایت و عدالت و غیره را در نظام بینشی رهبری توجه کرد و مصادیق را با ارجاع به همین مبانی مورد پرسش قرار داد. با تراز "لیبرالیسم" و "عدالت خواهی دلبخواهی" و "بی اعتنایی به جمهوریت" و... نمی شود سراغ نقد رهبری رفت. نقد باید منتهی به انقلابیگری در همان شعارهای راستین باشد.
2️⃣🔹 عقل حکم میکند که در نقد یک کارشناس در حوزهی تخصص خودش، به علم او توجه کنیم. این ملاحظه متفاوت از ادب و احترام است. ادب که جای خود، اما به حکم عقلانیت در نقد، فردی که علم و تجربه و اطلاعاتش در اداره و رهبری انقلاب بیش از هرکسی است، اظهارات و عملکرد او یک متغیر مؤثر در تحلیل است. روشنست که این ملاحظه نفی نقد نیست؛ اما یک ملاحظه منطقی است.
3️⃣♦️ اگر در نقد رهبری به مصادیق متعدد رسیدیم، احتمالاً به جهت گفتمانی اختلاف داریم نه مصادیق. اینجا باید نگران شد. باید سطح اختلاف را جای دیگر و در سطح دیگری از اعتقادات حل و فصل کرد.
4️⃣🔸و از همه مهمتر؛ نقد باید موجب تقویت نظام اسلامی شود. نقدی که نقشه گفتمانی و انقلابی رهبری را در ابعاد کلانتر بهم بریزد، ناحق است ولو اینکه در ظاهر حق بنماید. گرچه شاخص ولایت، عدالت است؛ اما راه رسیدن به عدالت با ولایت است. نقدی که هیمنه ولایت و نقشه راهبردی اورا تضعیف کند ولو اینکه با شعار عدالت باشد، بی عدالتی محض است.
📝 #جامجم
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 اعدل یا محمد!
✍🏻 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔰حرقوص ابن زهیر صحابی رسول خدا بود و در جنگهای صدر اسلام شرکت داشت.
🔸 پس از غزوه حنین، پیامبر با هدف تالیف قلوب مشرکان تازه مسلمان، غنائم بیشتری به آنها داد. در نگاه کوتاه حرقوص، این رفتار پیامبر مصداق بیعدالتی بود. این بود که نزد رسول خدا رفت و با عتاب و بیادبانه خطاب به ایشان گفت: "اعدل یا محمد!"(ای محمد، با عدالت غنائم را تقسیم کن!).
رسول خدا فرمود: "وای بر تو! اگر عدالت نزد من نباشد، کجا خواهد بود؟" یکی از صحابه خواست گردنش را بزند که رسول خدا(ص) فرمود: "رهایش کنید که پیروانی خواهد داشت و همچون تیر که از کمان میجهد، از دین بیرون خواهد رفت".
🔹در ماجرای صفین، حرقوص و برخی یارانش در دام فریب عمروعاص افتادند و پس از حکمیتی که خود طالب آن بودند، گستاخانه از امام(ع) خواستند توبه کند.
فرجام او، هلاکت در جنگ نهروان به دست سپاه امیرالمومنین بود.
💢عدالت، هدف انبیاء(س) است. عدالت، شرط مشروعیت ولی فقیه است. اما عدالت جز در سایه دین محقق نمیشود و جز در ذیل ولایت، دست یافتنی نیست. فرجام نگاه حرقوصی به عدالت، بازی در نقشه عمروعاصهای زمان است. رویکرد نبوی و علوی به عدالت حتما با رویکرد حرقوصی همخوانی ندارد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 کارت سوخت مقدس!
✍🏻 #محمد_سخایی
🔻 اوج مسئولیت پذیریِ جناب ژنرال #زنگنه اینه که به جای پاسخ به خسارتِ واردهی حاصل از حذف طرح سهمیه بندیِ بنزین و کارت سوخت افاضه میکنن که موضوع کارت سوخت برای بعضیها مقدس شده و این قدیمی بوده و ...؛
🔻 ژنرال جون، علی رغم وجودِ نقد جدی به افاضاتِ شما، اما باشه؛ اصلا هرچی شما میگی، اصلا کارت سوخت برای منتقدینِ شما مقدس و برای شما قدیمی و کهنه، اما شما باید بابت اون ۱۵۰ هزار میلیارد دلار خسارت بعد از حذف کارت سوخت و احیای مجدد سهمیه بندی بنزین محاکمه بشی و جواب بدی؛ استیضاح کافی نیست؛
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تغییر مجلس اجتناب ناپذیر است
💬 #مهرداد_بذرپاش
🔹مجلس گام دوم یعنی مجلس مستقل، مومنانه، حکیم، پرکار و دقیق. چنین مجلسی خصم الدوله نیست، ولی قطعا وکیل الدوله هم نخواهد بود
🔺مشکل اصلی این روزهای مجلس، در راس امور نبودن آن است، چرا که تبدیل به یک متغیر وابسته شده است، آن هم وابسته به دولتی که ناکارآمدیاش صدای طرفدارانش را هم در آورده است
🔹اگر فریبکاران وارد مجلس شوند، شرایط ناگوار فعلی باز هم تکرار خواهد شد و برگشت به عقب ادامه خواهد یافت
🔺قصه این روزهای کشور، تغییر مجلس را اجتناب ناپذیر کرده است
🔹به استراحت فرستادن وزیر نفتی که کشور سالهاست خسارت تصمیمات او را میدهد، باقیات الصالحات نمایندگان فعلی مجلس در روزهای پایانی مسئولیت است
🔹موج جوانان به میدان آمده و انفعال جبهه فریب، نویدبخش تغییر شرایط به نفع مردم است
🔺پس از اتفاقات مثبت چند ماهه اخیر در قوه قضائیه، امید است مجلسی مقتدر و شفاف تشکیل شود که مقدمهی تشکیل دولتی با نشاط و خدمتگزار باشد
🔹دلمان برای رئیس جمهور هم میسوزد، چرا که بسیاری از مدیران ارشد دولتی حسابشان را از دولت جدا کردهاند، یا استعفا دادهاند و یا سرگرم کارهای شخصیشان شدهاند
🔺دلمان برای لیست امیدیها هم میسوزد؛ کسانی که آنان را فهرستبندی کردهاند، صراحتا میگویند انتخابمان اینها نبود، مجبور بودیم! ببینید این بندههای خدا دلشان برای چه کسانی میسوزد!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#سرمقاله روزنامه #صبحنو
🔴 چقدر خوبیم ما!
🔻رییسجمهوری روز گذشته با حضور در دانشگاه فرهنگیان در تریبونی یکطرفه و بدون حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانههای گروهی دوباره به بیان آمال و آرزوهای انتخاباتی خود در سال92 پرداخت. آمال و آرزوهایی که اگر در سال92 از زبان یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان میشد، امروز اما از زبان یک رییسجمهوری بیان میشود.
🔻جالب آنکه واقعیت بیرونی نه تنها نسبت به چهارسال گذشته بهبود پیدا نکرده بلکه تنزل هم یافته است. آقای روحانی در سخنان خود اشاره کرده است که بعد از برجام چه اتفاقاتی افتاده و چه مقدار ارز جابهجا شده و چه میزان نفت فروش رفته است. در ادامه اعلام کرده تا پیش از تحریمهای آمریکا، دولت چنین کارنامهای داشته و نابسامانیهای فعلی اقتصادی و ارزی و حواشی آن مربوط به تحریمهای آمریکاست نه برجام و در نهایت نتیجه گرفته که کارنامه دولت آنچنان هم که منتقدان میگویند بد نبوده.
🔹گویا آقای روحانی از یاد برده که برجام، امضاء و هزینههای آن داده شد تا اصولاً هیچ تحریم و محدودیتی در کار نباشد و قرار بود از صبح امضای آن، همه تحریمها خودکار لغو شوند نه آنکه بعد از مدت کوتاهی با فشار بیشتری ادامه یابد. آنقدر که حالا آقای رییسجمهور بیاید و از آمال چند سال قبل خود بگوید و افسوس بخورد!
💢حالا با این صورت مسأله شاید بتوان بهتر کارنامه دولت خسته فعلی را ارزیابی کرد و صدق گفتههای آقای رییسجمهوری را در محک سنجش قرار داد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f