🔴هفت نکته کلیدی در مورد حیدرالعبادی و عراق/ شاید العبادی به دنبال کرسی نخست وزیری با چراغ سبز آمریکاست
📝 #سعید_ساسانیان
1⃣ دوره نخست وزیری العبادی به پایان رسیده و او اکنون منتظر است تا نخست وزیر جدید تعیین شود و مسئولیت را به او واگذار کند. لذا وعده همراهی او با تحریمهای آمریکا علیه ایران، اگرچه تلخ است اما احتمالا واشنگتن نیز روی وعده کسی که تا چند هفته دیگر ممکن است نخستوزیر نباشد، چندان حساب باز نخواهد کرد مگر اینکه توان نخستوزیر کردن او را داشته باشد.
2⃣العبادی شخصیت محبوبی در عراق نیست. ۲۷ هزار رای او در انتخابات پارلمانی اردیبهشتماه به خوبی این را اثبات کرد. او اکنون با سیاستورزی به دنبال این است تا دوباره بر کرسی نخست وزیری بنشیند. این اقدام العبادی البته میتواند واجد یک معنای دیگر هم باشد؛ او از ایران برای حمایت از دور جدید نخستوزیریاش ناامید شده و به جانب آمریکا رفته است و یا اینکه وزنهی آمریکا را در تعیین نخستوزیر، سنگینتر یافته است.
3⃣طبیعی است که مردم و نخبگان ایرانی از بالاترین مقام اجرایی کشور عراق انتظار چنین موضعی را نداشته باشند. ایران در مبارزه با داعش در کنار دولت و ملت عراق بود.
4⃣ نخبگان و خواص سیاسی و کسانی که به هر دلیلی تریبون دارند، نمیتوانند بدون فهم موقعیت سیاسی العبادی و چرایی اتخاذ چنین موضعی، در تریبونهای خود، ضد عراق موضع بگیرند. ترویج و تشدید عراقستیزی اکنون برای برخی، به یک ژست میهندوستی تبدیل شده است! چنین موضعی جز اینکه ملت عراق را از ایران دور ساخته و زمینه را برای سوگیری متفاوت عراق در سیاست خارجی فراهم میسازد، کارکرد دیگری ندارد .
5⃣ شوربختانه مواضع برخی خواص ایرانی در ضدیت با عراق، با همان سرعتی که موضع العبادی در ایران منتشر شد، به گوش عراقیها رسیده و واکنش تند آنها را برانگیخته است. این بدان معناست که خط غیرمنطقی عراقستیزی در ایران، بر تشدید ایرانستیزی برخی در عراق اثرگذار است و بالعکس. این دو خط، همافزایی دارند.
6⃣مواضع گروهها و شخصیتهای عراقی در محکومیت موضع العبادی و همراهی و همدلی با ایران امری مبارک است که باید قدر آن را دانست. چنین مواضعی که ایران باید زمینهی توسعه آن به طیفهای مختلف عراق را فراهم سازد، علاوه بر اینکه العبادی را از کردهی خود پشیمان خواهد ساخت، بر رفتار نخستوزیر آینده عراق – حتی اگر العبادی باشد – اثرگذار خواهد بود.
7⃣ مهمتر از همه این است که نیازهای امنیتی عراق به دلیل پایان نسبی حضور داعش در این کشور، کاهش یافته است و به موازانه چنین کاهشی، نیازهای معیشتی و رفاهی مردم این کشور تشدید شده است. ایران میتواند جدیتر از گذشته، به فکر رفع این نیازها باشد تا علاوه بر همراهسازی هرچه بیشتر دولت و ملت عراق، بر درآمدهای غیرنفتی خود نیز بیفزاید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴هفت نکته کلیدی در مورد حیدرالعبادی و عراق/ شاید العبادی به دنبال کرسی نخست وزیری با چراغ سبز آمریکا
واکنش گسترده عراقی ها علیه اظهارات العبادی
@enqelab_st
🔴 شما كه نگران درياي خزر هستيد!
📝 #محمدرضا_زائری
🔹اي تمام كساني كه نگران تماميت ارضي ايران عزيز هستيد و حق هم داريد! اي همه كساني كه حتى از تصور كم شدن بخشي از خاك و آب اين كشور نازنين خون تان به جوش آمده و حق هم داريد! آري، حتى تصور تكرار فاجعه هاي گذشته تاريخ سياه واگذاري مرزها نيز وحشتناك است!
🔸اما هميشه كشوري مي تواند از تماميت ارضي و استقلال و عزت خود دفاع كند و مرزهاي خود را نگهدارد كه اقتدار داشته باشد، كشوري كه ضعيف و متزلزل باشد طبيعي است كه حرفش را نمي خوانند و خواسته هايش را جدي نمي گيرند!
يك كشور هم زماني قوي و مقتدر است كه مردمانش همدل و همداستان باشند، مردمانش با هم متحد باشند، مردمانش در يك صف كنار هم بايستند!
🔹چگونه مي شود كسي براي مرزهاي ايران ناله و مويه كند و از نگراني خود براي تماميت ارضي كشور فرياد بزند، اما كردار و گفتارش موجب تزلزل در وحدت عمومي و انسجام ملي باشد؟
به جاي ناله و مويه و فرياد و خشم، لختي درنگ كنيم و از خود بپرسيم: آيا من به اندازه سهم خويش، باعث اقتدار ايران بوده ام يا موجب ضعف و تهاون اين نظام و كشور شده ام؟
حتى در يك گفتگوي ساده درون تاكسي، حتى با يك كامنت در زير يك پست اينستاگرامي، حتى با يك كلمه و يك حركت ساده و كوچك!
💢 ايران ما امروز بيش از هر زمان ديگر نيازمند صبر و تحمل و خويشتنداري و مدارا و مهرباني و همدلي و همراهي فرزندان خويش است، ما در كدام سو ايستاده ايم؟
من عمامه به سر يا شماي كلاهي! در كدام سو ايستاده ايم؟
آيا از كساني هستيم كه -حتى اندكي و ناخواسته -آرام آرام به ضعيف شدن و كاهش اقتدار و صلابت ايران كمك كرده ايم يا از كساني هستيم كه -حتى اندكي و آگاهانه- براي انسجام و يكپارچگي كشور كوشيده ايم؟
⭕️ مطمئن باشيد دشمنان و بيگانگان - از جمله روسيه - ابتدا به سر و وضع ما نگاه مي كنند و سپس جواب مي دهند!
كاش به جاي دعوا و هياهوي بي نتيجه، قدري به سر و وضعمان برسيم و صلابت و هيبت را درست كنيم!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 شما كه نگران درياي خزر هستيد! 📝 #محمدرضا_زائری 🔹اي تمام كساني كه نگران تماميت ارضي ايران عزيز هس
نگرانی از سهم ایران در دریای خزر وقتی بجاست که مردم و حکومت، خزر را یک زیستگاه و سرمایه طبیعی ببینند نه جای رهاسازی روزانه میلیونها کیلو پسماند، سموم کشاورزی و شیرابه. حتی سهم 50 درصدی هم بدون #توسعه_پایدار مشکلی را حل نمی کند.
@enqelab_st
🔴 جاسوس آمریکا در هیات دولت
📝 #مجتبی_لشکربلوکی
🔹چندسال پس از پیروزی انقلاب یوگسلاوی از کا.گ.ب (سازمان اطلاعاتی روسیه) اطلاع دادند که معاون اول شما یک جاسوس سیا (سازمان اطلاعات آمریکا) وجود دارد. چگونه از زمان دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب در زمان جنگ های چریکی در این مدت با تمام کنترل های امنیتی، هیچ ارتباطی با سیا، از تو کشف نشد؟
پاسخ داد: الان هیچ ارتباطی با سیا ندارم. سیا مسئولیتی به من واگذار کرده که وظیفه ام را انجام می دهم مسئولیت تو چیست؟ به من ماموریت داده شده تا “در سپردن پست ها به افراد غیرتخصصی عمل کنم” و تا کنون هم این گونه عمل کرده ام. مثلا طرف تحصیل کرده حوزه الف است اما وزیر در حوزه ب است. تحلیل سیا این بود که با این روش، انقلاب بدون کودتا و حمله خارجی از درون متلاشی می شود (برگرفته از پایگاه خبری صبح اقتصاد)
🔻در سیستم داینامیکس یا همان پویایی شناسی سیستم ها جمله معروفی هست که می گوید: دشمن بیرون از من نیست. «دشمن» درون «من» است و نه جای دیگری. اگر این را بپذیریم متوجه میشویم که همه می توانند به صورت بالقوه و ناخواسته جاسوس آمریکا و عامل اسرائیل باشند. دست کم چهار گونه از آن ها را بشناسیم:
1⃣ اقوام سالاران: کسانی که کاملا و از صمیم قلب به شایسته سالاری معتقدند و بهترین ها را انتخاب می کنند منتها از بین خانواده، قوم و قبیله و حزب خود و هم محلی ها و هم شهری هایشان.
2⃣ محدود اندیشان: کسانی که به جوانان، زنان و اقلیت ها علی رغم شایستگی شان فرصت نمی دهند و اعتماد نمی کنند و از یک طرف باعث می شوند جامعه از پتانسیل های خود محروم شود و از طرفی دیگر باعث سرخوردگی شایستگان می شوند.
3⃣ صندلی پرستان: یکی از مدیران ارشد کشور که اتفاقا بسیار هم در جستجوی انتصاب جوانان توانمند این سرزمین بود به شوخی و در نقد هم قطاران خود می گفت: مگر اینکه مرگ ما را از این صندلی جدا کند! احتمالا برخی وصیت کرده اند ما را با صندلی مان دفن کنید. آن ها می گویند من یعتی صندلی، صندلی یعنی من! آنها با ماندنشان فضایی برای رشد ارگانیک جوان ترها باقی نمی گذارند و سیستم بوی کهنگی می گیرد.
4⃣ تبعیت خواهان: کسانی که مدیران مستقل، توانمند و متخصص را به جرم استقلال به نفع مدیران بله قربان گو کنار می گذارند. کسانی که مدیران متخصص را به بهانه گرایش نظری متفاوت یا سابقه سیاسی خاص کنار می گذارند.
🔻چه باید کرد؟ در کشور ما دو نظام مهم وجود دارد که هر دو نیازمند اصلاحات جدی است.
💢 نظام انتخابات: نظامی که بر اساس آن چهار انتخابات مهم انجام می شود: ریاست جمهوری، مجلس، شوراهای شهر و روستا و انتخابات صنفی و هر چهار نیازمند بهبود جدی. یکی از مهم ترین عوامل مفقود، احزاب واقعیِ ریشه دارِ شفاف است. اکنون ما عادت کرده ایم که «لیستی- شب انتخاباتی» رای دهیم بدون مشخص بودن تعهدات قابل پیگیری فقط بر اساس یک سری حرف های عمومی، بی ریشه و هیجانی. این باعث می شود که رای گیرندگان محترم بعد از آن که بر کرسی قدرت نشستند نه پاسخگوی رای دهندگان باشند و نه کارآمد.
💢 نظام انتصابات: نظامی که بر اساس آن 1000 مدیر اصلی کشور شامل معاونین روسای قوا، استانداران، سفرا و معاونین وزرا و مدیران شرکت های بزرگ دولتی و ... تعیین می شوند. این نظام نیز به شدت در معرض لابی گری، بده بستان و تعارفات و ملاحظات غیرکاری است. کمترین کاری که دولت می تواند انجام دهد افشای اطلاعات این مدیران ارشد است به گونه ای که معلوم شود که روابط خانوادگی اش چیست و محل تولدش کجاست (افشای این دو مساله دلیل دارد، خودتان بیاندیشید) و آیا تحصیلات و تجربه مرتبط دارد؟ و در هر موقعیت مدیریتی چند سال است که باقی مانده اند.
⭕️ یک بار دیگر جمله آخر خاطره را بخوانید: با این روش، انقلاب بدون کودتا و حمله خارجی از درون متلاشی می شود.
@Dr_Lashkarbolouki
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴"چرا مسئول اصلی خالی کردن خزانه کشور دستگیر نمیشود؟"
♦️از سر کنجکاوی دنبال دلایل دستگیری احمد عراقچی، معاون ارزی سابق بانک مرکزی بودم. از چند نفر از مطلعین و کسانی که به پرونده دسترسی داشتند پرس و جو کردم. مطالبشان و دلایل دستگیری قدری تامل برانگیز بود. باور نکردم. تا اینکه همانها را در سخنرانی دیروز رهبری شنیدم.
♦️سخنان #دیروز رهبر انقلاب: در همین قضایای ارز و سکه گفته شد مبلغ ۱۸ میلیارد دلار از ارز موجود کشور آنهم درحالیکه برای تهیهی ارز مشکل داریم، بر اثر بیتدبیری، به افرادی واگذار شد و برخی از آن سوءاستفاده کردند. این موارد مشکلات مدیریتی است و ارتباطی با تحریمها ندارد."
♦️ بعد هم در ادامه با اشاره به اینکه مهمتر از آنکه در این بی سامانی، سکه و ارز خریده آن کسی است که عرضه کرده از قوه قضائیه تشکر کردند "در این کاری که اخیراً قوّهی قضائیّه شروع کرده که کار درستی است، دنبال این هستند. نه اینکه بیخود زید و عمرو را متّهم کنند؛ نه، لکن بالاخره یک تخلّفی انجام گرفته، یک خطای بزرگ انجام گرفته. نمیگوییم هم «خیانت»؛ زبان بنده اینجور نمیگردد که راحت بگوییم فلانی یا فلانکَسها خیانت میکنند؛ نه، امّا بالاخره خطا کردند و خطای مهمّی کردند که ضررش به مردم برگشت."
♦️آمار و ارقام عجیبی است. در دوران تحریم که لاجرم باید ذخیره اسکناس دلار برای کشور اهمیت پیدا کند در اقدامی بیسابقه که در تمام سالهای بعد از انقلاب رخ نداده رقم عجیب ۱۸ میلیارد دلار را میریزند کف بازار و خزانه کشور را خالی میکنند. آنهمه سکه طلا را هم به بهانه کنترل نرخ به بازار تزریق کردند. همه نهادها و ارگانها و بانکها و سرمایهدارهایی که پول نقد دستشان دارند ازین بی خردی تاریخی نهایت بهره را بردند و قس علیهذا.
💢 حالا سوال اینست که وسط فشارها و تحریم و مذاکرات جدید آیا واقعا یک معاون ارزی اینقدر اختیارات دارد که اینجور دستور خالی کردن خزانه را بدهد؟ آیا انگیزه مهمتری از سودجویی مالی پشت این خالی کردن خزانه کشور نبوده است؟ در پرس و جوها مطلع شدم معاون ارزی گفته بنده و رئیس بانک مرکزی کاملا مخالف این موضوع بودیم و نمیدانیم آقای روحانی با مشورت کارشناسی از کجا اصرار به اینجور خالی کردن خزانه داشت.
آیا اقدام قوه قضائیه در دستگیر کردن یک معاون ارزی بعنوان عنصر دسته چندم حین آزاد بودن رئیس بانک مرکزی و آزاد بودن رئیس جمهور بعنوان دستور دهنده اصلی، شوی مبارزه با فساد نیست؟
📝 کانال تلگرامی @ghabl_enghelab
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴"چرا مسئول اصلی خالی کردن خزانه کشور دستگیر نمیشود؟" ♦️از سر کنجکاوی دنبال دلایل دستگیری احمد عراق
🔴 اشاره رهبر انقلاب به نقش توزیع کنندگان ارز و لزوم برخورد با آنان/ متهم قضیه کیست؟
@enqelab_st
🔴 اشتباه کردم
📝 #علی_مهدیان
🗡 یکی میگه آقا گفته یکی میگه نگفته. من میگم اگه گفته دمش گرم اگر هم نگفته و پخش شده چه حرف خوبی پخش شده. به چند دلیل.
🗡اولا وقتی رهبری میگه اشتباه کردم تصمیم مذاکره را گرفتم این در تاریخ رهبری این کشور ثبت میشه بعد از او بعیده بتونن به سیره آقا استناد کنند برای مذاکره با آمریکا. او به صورت تاریخی پرونده مذاکره رو بست. مگر اینکه کلا دست برتر پیدا کنیم.
🗡ثانیا پیام روشنی بود به ترسوها یا حمقای داخلی که فکر میکنند میشود روی این موضوع چانه زنی کرد.
🗡ثالثا تجربه برجام کاملا مختومه شد و روشن شد که پس همه فهمیدیم این کار اشتباه است. یک بار کاری را کردیم و دیدیم که جیبمان را زدند و زیر میز هم زدند. یعنی اگر محاسبات مالی و دنیایی و رفاهی داشتید این خروجی نهایی اش بود. طرف مذاکره کننده از جانب ما هم کسی بود که جای ان قلت باقی نمیگذاشت یعنی ظریف و روحانی هم به کارکشتگی بین موافقینشون معروف بودند و هم به دلدادگی. حتی خط قرمزهای رهبر را هم رعایت نکردند و آخر این شد.
🗡البته اگر مبنا تجربه ملت بود که ما بردیم و اگر مبنا رشد فهم دنیا نسبت به ایران به عنوان محور مقاومت و نسبت به شیطان بزرگ بود که این هم رخ داد. حالا تجربه برجام مختومه شد یعنی راه حل مشکلات دنیایی، آمریکا نیست و این را بالاترین مسوول کشور بعد یک تجربه اعتراف کرد.
🗡رابعا دهان ظریف و روحانی و عراقچی و دیگران بسته شد. که حرف از کفر نعمت و عایدات برجام و هزار تحلیل دروغ دیگر به میان نیاورند وقتی او میگوید اشتباه کردم تکلیف همه شان روشن است. دیگر به سختی بتوانند حرف در دهان رهبر بگذارند.
🗡خامسا پیام روشنی به دشمن بود که روی مذاکره و تغییر رفتار ایران حساب وا نکنند. کلا این دندان لق را کندیم و تمام.
🗡سادسا مبنای روشنی شد برای برخی از صاحب نظران که مذاکره را گاهی ممکن میدانند اگر فلان و اگر بیسار. کلا یک مبنا بیشتر نیست همان که از اول امام گفت . امروز هم رهبر گفت. با یک قید فقط یک قید و آن اینکه ما از آمریکا مقتدر تر شویم. این برای بعد از این رهبر هم یک مبنا و اساس روشن شد. یعنی این جزو اصول سیاست خارجی ما شد. عدم مذاکره و معامله با دشمن.
🗡 میماند اشکالات چهار تا جوان بهاری که "دیدید رهبر اشتباه کرد؟". این هم پاسخ های روشنی دارد. اولا ما که رهبر را معصوم نمیدانستیم نه امام را و نه آقا را. فقط به مرور زمان و در تصمیمهای متعدد دیدیم بیشتر از شما و خیلی ها میفهمد چه کنیم به دیگران کمتر اعتماد داریم. هر چه صحنه را نگاه میکنیم حکیم تر از او وجود ندارد. بقیه یا در افراطند یا تفریط یا بازیچه دشمنند مثل رییس بهاری شما.
🗡بعلاوه "من اشتباه کردم" رهبر معنای روشنی دارد. اتفاقا این بار این معنا کاملا قابل فهمتر است. بارها به دوستانم گفته ام که رهبر و امام جامعه وقتی میگوید من اشتباه کردم لزوما خطای شخص خودش نیست. این نکته درباره پیامبران و امامان هم هست. حضرت امام استغفارات پیامبران را هم اینطور تفسیر کرده. درباره رهبر هم باید دید آیا این اشتباه کدام نوع است آیا اشتباه بدنه مردم و ساختار است یا شخص خودش.
🗡 اولین جمله رهبری این بود "من با مذاکره مخالف نیستم ولی خوشبین هم نیستم." خوب این یعنی چی؟ چرا در امری که خوشبین نیستی تصمیم میگیری؟ جوابش این بود" تا مردم بفهمند و مسوولین".
🗡پس خطای او نبود خطای مردم و مسوولین بود. او محور امت است خود را در این امر شریک میبیند و میگوید خطا کردم. حالا هم این توبه نشان دهنده توبه امت است. و البته خفه کننده همه خناسان داخلی.
@ali_mahdiyan
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 اشتباه کردم 📝 #علی_مهدیان 🗡 یکی میگه آقا گفته یکی میگه نگفته. من میگم اگه گفته دمش گرم اگر هم نگف
🔺 نتایج سانسور سخنرانی رهبری در عصر ارتباطات: 1- مرجعیت خبری رسانه های خارجی 2- نقل قول های مختلف و متفاوت 3- جنجال و حاشیه بیشتر 4- ایجاد شبهه و بی اعتمادیِ خودی ها
@enqelab_st
🔴 خودارضایی دینی!
📝#معین_ثائر
🔹 اگه خود ارضایی #جنسی ضررش فقط به شخص برگرده، خود ارضایی دینی یه #جامعه رو نابود میکنه!
یعنی چی؟!
🔻یعنی کل شعورت از #دین و مذهب و #شعائر تو اعمال و احکامی خلاصه بشه که ضرری برات نداشته باشه و مخالفت و #توهین و فحشی نشنوی و خیلی گوگولی به زندگی ادامه بدی!
🔻یعنی نماز غفیله و.... برات مهم تر از اخبار کشتار و #جنایات #ظالمین باشه! بگی من با #سیاست کاری ندارم!
🔻یعنی راه به راه اسم علی و حسین از زبونت نیفته، عکس گنبد و گلدسته پست کنی، ولی از اون طرف حب آدمهایی تو دلت باشه که نه تنها سنخیتی با دینت ندارن بلکه ضد دینتن!
🔻یعنی #تاریخ ندونی، از ظالمین دنیایی که توش زندگی میکنی از ته دلت متنفر نباشی و کینه به دل نداشته باشی!
🔻یعنی هم حسین حسین کنی و هم حب #رضا_پالان و پسر فاسدش تو دلت باشه!
🔻یعنی امام حسن و شرایط زندگیش رو کلا نشناسی!
محرمای امام حسین که میشه صدای گریه و زاریت گوش فلکو کر کنه!
ولی وقت سختی و امتحان دنیات که بشه از امام حسنی که نمیشناسی مایه بذاری و بگی بیاین با #ظالم و #جنایتکار #صلح کنیم و امام حسینو فراموش کنی که هزار راه برای بهانه تراشیدن و عذر شرعی و... داشت ولی کوتاه نیومد!
🔻خود ارضایی دینی یعنی چهار تا احکام ساده از دینو انجام بدی و واسه انجام ندادن سختاش هزار تا بهونه بتراشی و پیش خودت فک کنی هم این #دنیا کیف میکنی و هم اون دنیا رو دو دستی بهت میدن!
🔻خود ارضایی دینی یعنی اون چند هزار نفری که سالها پیش تو خیابون #قمه میزدن و تو خیابون بغلی اجنبی مرجعشون رو #اعدام میکرد و اینا میگفتن ما تو سیاست دخالت نمیکنیم!
🔻خود ارضایی دینی یعنی طلبه ای که از هزینه #نظام درس دین خونده ولی ژست #روشنفکری و ضد نظام برداشته!
یعنی اون ملایی که از بین این همه ظلم و جنایت و #رانت و #فساد داره با #حجاب مبارزه میکنه که مثلا بین مردم جیغ و هورا بشنوه!
🔻خود ارضایی دینی یعنی هیئت بدون نفرت از #آمریکا و #اسراییل!
یعنی کربلا و مشهد رفتن با انجام گناه و... تو سفر!
یعنی شیعه بدون سیاست!
💢 در کل خسارت و آسیب خرمذهب ها از خرهای لامذهب برای جامعه بیشتره!
@saerin
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 خودارضایی دینی! 📝#معین_ثائر 🔹 اگه خود ارضایی #جنسی ضررش فقط به شخص برگرده، خود ارضایی دینی یه #جا
🔺علی را جمود، خشک مغزی و خشک مقدّسی کشت.
@enqelab_st
🔴 کنوانسیون خزر، وطن فروشی یا کشورگشایی؟
1. احتمالا بحث های اخیر در مورد دریای خزر را مطالعه کرده اید. داستان از آنجا شروع شد که شیخ محمود صادقی ادعا کرد به دور از چشم نمایندگان مجلس، جمهوری اسلامی دریای خزر را می خواهد بفروشد و سهم ایران از 50% به 11% رسیده است. به دنبال این ادعا، به شکل زنجیره ای رسانه های خارجی شروع به خبرسازی کردند و متاسفانه در انفعال نظام جمهوری اسلامی، دیگر سخت است این ادعا را در اذهان عمومی تصحیح کرد. اما داستان چیست؟
2. واقعیت داستان این است که دریای خزر از معدود نقاطی در جهان است که هنوز تکلیف مرزهای آن مشخص نیست. بعد از عهدنامه ترکمنچای، ایران حق کشتیرانی در آن را واگذار به روسیه کرد. اما در دوران شوروی، طی عهدنامه ای این حق به ایران بازگشت. حالا چون در این عهدنامه یک کلمه "بالسویه" وجود دارد، عده ای به این توهم دامن می زنند که این یعنی سهم ایران 50% بوده است. اما این تنها در این حد است که ایران مشابه شوروی حق کشتیرانی دارد. حداکثر این برداشت را می شود کرد که دریای خزر بین ایران و شوروی مشاع بوده است اما در دوران شوروی هیچ گاه به شکل رسمی مشخص نشد سهم ایران و شوروی چقدر است. مشاع بودن هم هیچ گاه به معنای این نیست که سهم طرفین 50/50 است بلکه حتی نسبت سهم 99/1 هم می تواند یک ملک را مشاع کند. البته تعبیر مشاع خودش هم درست نیست، منظور این است حتی پذیرفته شود، سهم 50% نتیجه نمی شود.
3. در نظر و به شکل قانونی، تعیین سهمی رخ نداد اما اتفاقی که در عمل افتاد این بود که ایران حداکثر در حد 10% از دریای خزر می توانست بهره برداری کند. در نقشه الصاق شده به پست خطی مستقیم که دو سوی ساحل ایران را به هم وصل می کند حداکثر ناحیه ای بود که شوروی برای ایران حق حاکمیت قائل بود که عدد 11% مورد ادعای شیخ محمود صادقی به این ناحیه بازمی گردد. البته در دوره پهلوی حتی در حد همین ناحیه هم کمتر پیش می آمد ایران وارد دریای خزر شود چون نیروی دریایی ایران در دریای خزر حضور بسیار محدود داشت. همین طور روی نقشه حدودا داخل دایره سیاه، شوروی برای 70 سال از سواحل باکو نفت استخراج کرد. ایران هیچ گاه اعتراض نکرد که آن ناحیه داخل سهم 50% ایران است. لذا در عمل و به شکل تاریخی، سهم ایران حتی همین 11% هم نبود.
4. حالا چرا مرز دقیق مشخص نشد؟ فکر می کنم دلیل اصلی این بود که دریای خزر یک توده آب بی حاصل بود و خیلی مهم نبود که این مرز مشخص شود. اما بعدها که مشخص شد در بستر آن نفت فراوانی وجود دارد، کم کم اهمیت این توده آب زیاد شد.
5. با توجه به پیشینه تاریخی فوق، وقتی شوروی از هم پاشید، دید بین کشورهای جدیدالتاسیس این بود که سهم ایران همین 11% است چون ایران به شکل تاریخی قبلا ادعای بیشتر نکرده است و این یعنی 89% دیگر در عمل مال شوروی بوده است و حالا باید بین بقیه تقسیم شود. نکته اساسی هم این بود که تقریبا با اکثر فرمول های مرزکشی بین المللی، سهم ایران در همین حد یا فوقش 13% در می آید.
5. اما نظام جمهوری اسلامی که فروپاشی شوروی را فرصت مناسب دید، از فرصت استفاده کرد که پیشینه تاریخی را کنار بگذارد و با توسل به ترکیبی از زور و حقوق بین الملل، سهم ایران را به 20% برساند. اما قسمت زور این بود که به علت غیاب روسیه و ضعف کشورهای ترکمنستان و آذربایجان در جنوب دریای خزر، ایران به عنوان دومین کشور در دریای خزر نیروی دریایی قابل توجه تشکیل داد و قدم به قدم ناحیه حاکمیتی ایران را به بالای خط 11% گسترش داد. یعنی به شکل نظامی از فعالیت های اکتشافی به خصوص آذربایجان در این ناحیه حدود جلوگیری انجام شد و از ورود کشتی های خارجی به این ناحیه بدون رضایت ایران جلوگیری انجام شد. روی نقشه این ناحیه حدودی به شکل یک منحنی تقریبی بالای خط 11$ رسم شده است. از نظر حقوقی هم ایران به دنبال فرمول هایی رفت که این سهم 20% از آن بیرون کشیده شود (مثل توسل یه اصل انصاف یا جدا کرد سطح و بستر و ..). البته هنوز به شکل حقوقی مساله حل نشده است اما در عمل ایران نزدیک 20% را به شکل حاکمیتی تثبیت کرده است. پس جمهوری اسلامی نه تنها خزر نفروخته، بلکه به شکل مدرن دنبال کشورگشایی هم بوده است! یعنی حداقل طی یک قرن اولین بار است که ایران کشورگشایی کرده است!
📝کانال تلگرامی مردی از جنس یخ @icemard
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 کنوانسیون خزر، وطن فروشی یا کشورگشایی؟ 1. احتمالا بحث های اخیر در مورد دریای خزر را مطالعه کرده
11 درصد حق حاکمیت تاریخی که شوروی در دوره پهلوی برای این قایل بود و 20 درصدی که در زمان جمهوری اسلامی عملا تثبیت شده است.
@enqelab_st
🔴 این همه بیتدبیری، تصادفی بوده است؟!
📝 دکتر #سیدامیر_سیاح
🔸رهبر انقلاب دیروز با اشاره به مشکلات اقتصادی پیش آمده فرمودند: در همین قضیه ارز و سکه بر اثر برخی بیتدبیریها و بیتوجهیها ارز کشور رفت دست کسانی که از آن سوءاستفاده کردند.
🔸حقیقت این است که اقتصاد ایران از بیماریهای کهنهای رنج میبرد که برخی از آنها بر اثر تجویز اشتباه و بیتدبیری برای درمان آن، به مراحل خطرناک و بعضاً کشندهای رسیده است. نظیر ایجاد و تجمیع 1500هزار میلیارد تومان نقدینگی در نظام بانکی، قاچاق گسترده و شبکهای، فساد در روابط فعالان اقتصادی با بخش عمومی، محیط کسبوکار ضد تولیدی و ...
هر کدام از این بیماریها کافی است تا اقتصاد ایران را از پا بیندازد اما از سال 96 با اتخاذ و اجرای بعضی از تصمیمهای مشکوک، وخامت حال اقتصاد ایران تشدید شد.
🔻از اوایل تابستان ، وزارت صنعت، معدن و تجارت با دستکاری مشکوک و ناگهانی سامانه ثبت سفارش و واردات خودرو، رانتهای بزرگی ایجاد کرد و بازار خودرو را به تلاطم انداخت. در خوشبینانهترین حالت، بیتدبیری!
🔻در اواخر مرداد 96، بانک مرکزی نرخ سود سپردهها را ناگهان کاهش داد: حداکثر 10درصد برای روزشمار و 15درصد برای یکساله. از آن بدتر، یازده روز به سپردهگذاران و بانکها فرصت داد تا قراردادهای قبلی خود را تا نرخهای بالاتر قبل تجدید کند. بیتدبیریای که به زودی در 11 شهریور 97 سررسید و بر سر اقتصاد نحیفشده ایران آوار خواهد شد.
🔻تیم اقتصاد دولت در زمستان 97 و در سومین گام اشتباه، بیش از 5/7میلیون قطعه سکه طلا را پیشفروش کرد به این امید که اقیانوس به تلاطم افتاده نقدینگی را مهار کند اما با یک اقتصاد زیرزمینی بزرگ و فرار گسترده مالیاتی، این تصمیم هم به توزیع رانت بیسابقهای منجر شد.
همه این اتفاقات در شرایطی بود که رئیسجمهوری آمریکا بهطور مستمر تهدید میکرد به زودی از برجام خارج خواهد شد و فشار اقتصادی بیسابقهای به ایران اعمال خواهد کرد.
🔻دستکاریهای مشکوک در نرخ سود بانکی و بازارهای خودرو و طلا همراه با اقدامات موذیانه همسایه جنوبی در بازار ارز، در کنار شایعات نگرانکننده و انفعال تیم اقتصادی دولت همگی باعث شد از اواخر سال 96، نرخ ارز به تدریج رو به افزایش برود. از اوایل 97 این افزایش، سرعت بیشتری پیدا کرد. در این زمان بود که تیم اقتصادی دولت که تا آن زمان منفعل مینمایاند، بدترین تصمیم ممکن را اتخاذ کرد: تعطیل کردن صرافیها، اعلام تأمین همه نیازهای وارداتی و مسافری به نرخ ثابت 4200 تومان برای هر دلار و قاچاق شناختن نرخ دیگری برای ارز.
این اشتباه تاریخی، واردات و سفر خارجی را تشویق و ارزان کرد و صادرات غیر نفتی را سرکوب و تنبیه. کاری که همزمان با شروع تحریمها باید عکس آن انجام میشد و اشتباهی که دهها هزار میلیارد تومان را طی حدود سه ماه بهصورت رانت میان افراد خوششانس و رانتجو توزیع کرد.
💢همه این بیتدبیریهای پیدرپی و شگفتانگیز در شرایطی اتفاق میافتاد که اقتصاددانان دلسوز و نخبه، بهطور دائم و مستمر دولت را از اشتباهات پرهیز میدادند و بعد از اتخاذ تصمیم اشتباه دولت، راهکارهای برونرفت از مشکل را هم تدوین و عرضه میکردند اما تیم اقتصادی خودشیفته و ناکارآمد دولت، هیچ توجهی به راهکارهای ارائهشده نکرد. گویی با منطق اقتصادی، سر لجبازی داشت.
رهبر معظم انقلاب دیروز با توصیف نجیبانهای از اشتباهات اقتصادی گفتند: «نمیگوییم خیانت اما خطای بزرگی اتفاق افتاده است.»
⭕️ شاید واقعیت اینقدر نجیب نباشد؛ چرا که هرکس توالی این همه اشتباه فاحش در کنار بیتوجهی به هشدارها و راهکارها و همزمان حرکات ترامپ و متحدان منطقهایاش را، مانند قطعات جورچین کنار هم قراردهد، خواهد پرسید این همه بیتدبیری، تصادفی بوده است؟!
صبح نو، ۲۳ مرداد ۹۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴درباره سخن گفتن از خامنهای
📝 #علی_علیزاده
تیر نود و چهار گفتم آیتالله خامنهای معمار بزرگ گرفتن تضمین امنیتی ایرانست. تجربه_برجام و روند اتفاقات سه سال گذشته در این نگاه مطمين ترم کرد. چرا که تازه میفهمم آیتالله خامنهای برای حفظ کلیت توان دفاعی-امنیتی ایران (موشکی، حزبالله، حشد عراق، جلوگیری از سقوط سوریه، نپذیرفتن برجام دو و سه) چه فشار قلدرانه و سنگینی بمدت بیست و نه سال نه فقط از غرب که از غربگرایان داخل نظام تحمل کرده.
🔹چه کسی یکسال پیش باور میکرد که غربگرایان نظام برای مذاکره با ترامپ هم فشار اورند و جو روانی بسازند؟ یا حتی پس از شکست برجام، ادغام گرایان نئولیبرال ایرانی بجای عقب نشینی، رفتار تهاجمی اتخاذ کنند؟ دیدن ولع و شهوت بیپایان تسلیم-گرایان، تازه کار سخت و مسیر ناهموار بیست و نه ساله رهبر ایران را مشخص میکند.
🔸آیتالله خامنهای هم میتوانست مثل بزرگان استحاله یافته و لیبرال شدهی نظام، روی محبوبیت سرمایه گذاری کند و کشور را در مسیر مطالبات کوتاه مدت و فریبنده بیاندازد. اما او حتی به قیمت دشنام و شعار و گاه از دست دادن محبوبیت، گفت مجبوریم مقاومت کنیم و تسلیم خلع سلاح نشد تا امنیت ملی ایران در این منطقه آتش زده تضمین و بستر و زیرساخت دفاعی برای منافع ملی و اقتصادی درازمدت ما ایجاد شود. رفتاری که از نظر من نشانه شجاعت سیاسی است.
🔹این مصاحبه (در لینک اینستاگرام پایین) تقریبا پایان همکاریم با بیبیسی مدعی آزادی بیان بود. خارج از فضای بیبیسی هم این مصاحبه آغاز بایکوت و حذف از بسیاری محافل سیاسی و روشنفکرانه و بعدها حتی محافل دوستانه و خانوادگی شد. همینطور آغازی بر از دست دادن روابط کاری و همینطور درآمد حاصل از مشاوره و تحلیل مسائل مرتبط با ایران.
🔸این سه سال زوایایی از نگاهم به تدریج تغییر کرده که خوانندگان این صفحه احتمالا با روند این تغییرات آشنا هستند. ولی همچنان هم تحلیلم از آیتالله خامنهای تحلیلی عرفی در مقام یک رهبر سیاسی است و هرگز جانمازی آب نکشیدهام.
🔹اوایل باور نمیکردم تفسیری ساده درباره واقعگرایی سیاست خارجی رهبر ایران (انهم وقتی هنوز در مسایل داخلی نگاهم به شدت منتقدانه و عملا اپوزیسیونی بود) چنین هزینهای داشته باشد. اما همین برخورد خصمانه مدعیان رواداری در عمل مهمترین قطب نما و راهنمایم شد.
🔸درین سه سال بسیاری از منظر دلسوزی گفتند حرفهایم درباره امنیت ملی و یا در نقد اپوزیسیون ایران ستیز را می پسندند ولی خواستند این حرفها را بدون اشاره به نام آیت الله خامنهای بزنم تا بازنشر سخنانم برایشان هزینه ساز نشود. همین تجربیات چشمهایم را به فضای سنگینی که علیه او ساختهاند بازتر کرد.
🔹حالا بعد از سه سال، برغم بعضی انتقادات، خامنهای برای من، نام مقاومت علیه امپریالیسم است و علت اصلی هجمه سنگین علیه او هم سرسختیش در مبارزه با استعمار. آنهم زمانی که همه گمان میکردند عصر مبارزه به سر آمده.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴درباره سخن گفتن از خامنهای 📝 #علی_علیزاده تیر نود و چهار گفتم آیتالله خامنهای معمار بزرگ گرفتن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبهای که موجب پایان همکاری علیزاده با بیبیسی مدعی آزادی بیان شد.
@enqelab_st
🔴از پل شیطان پایین بیایید
📝#محمد_ایمانی
🔻«آمریکا خود کاری کرده که شرایط مذاکره را از بین برده؛ با روند خوبی داشتیم مذاکره میکردیم اما خودش آن را تخریب کرده و پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و میگوید باید چگونه عبور کنم!؟ اگر میخواستید عبور کنید، چرا خراب کردید؟ اگر میخواستید همدیگر را ببینیم چرا پل را خراب کردید؟ خودشان پل را خراب کرده و آن طرف ایستاده و داد میزنند. اینکه نشد. اگر راست میگویید بیایید پل را دومرتبه درست کنید. پل را که درست کردید خودبهخود و به طور طبیعی رفت و آمد درست میشود؛ خودت مؤثر و مخرب و عامل این کار هستی».
🔻این جملاتی است که حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور کشورمان در جلسه هیئت دولت در باب مذاکره با آمریکا بیان کرد.
‼️آیا این ادبیات، ادبیات یک دولتمرد مقتدر و معترض به نقض عهد است؟
⁉️دشمن از این سخنان، انزجار و اقتدار و بیاعتمادی و بیمیلی به مذاکره را برداشت میکند و مجبور به دادن امتیاز میشود یا احساس میکند فشارش نتیجه داده و به نوعی گلایه و درخواست از موضع پایین منتهی شده و بنابراین مسیر بدعهدی و فشار کاملا درست است؟!
🔻اکنون که مذاکره جدید، با توجه به موضوع عهدشکنی گستاخانه آمریکا، ممنوع و منتفی است. اما به فرض محال، اگر قرار بر مذاکره هم بود، نوع واکنشهای آقای روحانی، بدترین مواضع است؛
👈درست نظیر ادبیاتی که قبل و بعد از انتخابات سال 92 با مضمون اظهار ضعف واشتیاق به مذاکره و توافق به هر قیمت به کار بست -آمریکا کدخداست، خزانه خالی است، نباید با شعارهای توخالی مقابل ابرقدرتها ایستاد- و حاصل آن، امضای توافقی نامتوازن و اجرای نامتوازنتر برجام بود.
🔻درست یک روز پس از آنکه روحانی با موضعی عجیب و تاسفبار و با ادبیاتی عاطفی و حاکی از دلشکستگی از آمریکا گله کرده بود، پاسخ گستاخانهای از طرف مقابل دریافت کرد.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا (رئیس پیشین CIA) روز پنجشنبه، از «گروه اقدام ایران» به ریاست برایان هوک و با هدف هماهنگی سیاستهای خصمانه کاخ سفید علیه ایران رونمایی کرد. این اقدام در شصت وپنجمین سالگرد کودتای 28مرداد 1332 انجام شده است.
🔻پمپئو گفت: «مذاکره با ایران پیششرطهایی دارد. امیدواریم به زودی به توافقی جدید با ایران دست پیدا کنیم. راهبرد آمریکا، افزایش فشار بر ایران تا زمانی است که شاهد تغییر زیادی در رفتار ایران در داخل و خارج باشیم».
✖️آنها بیپروا میگویند که در حال خصومت و افزایش فشار برای دیکته کردن خواستهای خود هستند؛ بیآنکه کمترین شرمندگی درباره نقض توافق موجود (برجام) داشته باشند. اما این طرف آقای روحانی در موضعی انفعالی و تاسفآور و با دلشکستگی صرفا از آمریکا گله میکند.
✖️از سوی دیگر رسانههای غربی و ضدانقلاب نیز خیلی سریع پیام انفعال رئیسجمهور را گرفتند و آن را «درخواست ایران برای بازسازی پل مذاکرات با آمریکا» تفسیر کردند.
💢در واقع مذاکرات و برجام، دولت ما را روی پل عملیات و ضربات آمریکا برد، نه اینکه پلی برای رفاقت و شراکت و دوستی طرفین باشد؛ چنانکه روحانی و ظریف به غلط میپنداشتند. این در حالی است که دولت آمریکا پس از خروج از برجام نیز مشخصا اعلام کرد این یک خروج ابزاری است و هدف آن تبدیل کردن گزینه بازگشت به برجام و لغو مجدد تحریمها، به ابزاری برای کشاندن ایران پای میز مذاکره است، مذاکرهای که باید برجام را به حوزههای غیرهستهای رقابت راهبردی میان ایران و آمریکا، از جمله برنامه منطقهای و موشکی، توسعه داده و ایران را در همه جنبههای مورد نگرانی آمریکا مهار کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا دولت باید تا آخر سر کار بماند؟
📝 #احمد_قدیری
1⃣ فرض کنید حضرت آقا میگفتند دولت باید برود، آیا مجلس لاریجانی برای این مسئله تره خرد میکرد؟! میشد آش نخورده و دهان سوخته. بدون هیچ نتیجهای، صرفا دولت و طرفدارانش را جری میکرد.
2⃣ بر فرض محال مجلس رأی به عدم کفایت سیاسی روحانی میداد و او عزل میشد. واکنش روحانی، هوادارانش و تمام ضدانقلاب آمادهی حمله چه میبود؟ قطعا کشور غرق در آشوب و درگیری میشد.
3⃣ حال تصور کنید روحانی رفته و قرار است ماه آینده انتخابات برگزار شود و احمدی نژاد با سیلی از هواداران مصر است که بیاید. تأیید صلاحیت بشود یا نه؟ نشود یک جور مصیبت و فتنه است و بشود نیز طور دیگر.
4⃣ برفرض بدون تبعات، احمدی نژاد رد شود و یا رأی نیاورد و فرد دیگری سر کار بیاید. چه کسی و چگونه باید زمین سوختهای که روحانی باقی گذاشته را به ارث برد و بازسازی کند؟ تازه اول مکافات است و بسیاری از تبعات اقتصادی ناشی از خیانت های دولت هنوز سرباز نکرده و طوفان حوادث در راه است.
💢 روحانی باید بماند تا پاسخگوی اقداماتش باشد؛ تا خودش و هوادارانش به جای پاسخگویی طلبکار نشوند.
ماندن روحانی بیتردید بد است و رفتنش در این شرایط بدتر.
این است حکمت «دولت باید بماند».
@GhadiriNetwork
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 چرا دولت باید تا آخر سر کار بماند؟ 📝 #احمد_قدیری 1⃣ فرض کنید حضرت آقا میگفتند دولت باید برود، آی
رهبرانقلاب:
دولت باید سر کار باشد و کارها را بکند.
@enqelab_st
🔴چرا جنگ نمی شود؟
📝#عبدالله_گنجی
❇ دو عبارت «جنگ نمیشود» و «مذاکره نمیکنیم» بسیاری از نگرشها و تصمیمات را تنظیم کرد. گزاره اول پیشبینی مبتنی بر شناخت و گزاره دوم تصمیم نظام است. منطق رهبری درباره اینکه جنگ نمیشود چیست؟ چه حجتی دارد که حتی از واژه «احتمالاً جنگ نمیشود» استفاده نمیکنند؟
1⃣ راهبرد امریکایی مبتنی بر سه گزاره «فشار اقتصادی و روانی» به منظور «نارضایتی اجتماعی و اقتصادی» با هدف «بیثباتسازی سیاسی و امنیتی» است. علاوه بر آن سه عبارت «مشکلات معیشتی مردم ایران»، «فساد در حاکمیت» و «هزینه هنگفت ایران در منطقه» را با هدف تبدیل گزاره براندازی به فروپاشی به کار میبرند؛ بنابراین راهبرد آنان نظامی نیست، اما تلاش میکنند گزینه جنگ را برای ادراک ما معتبرسازی و فرایند تسلیم و مذاکره را به زعم خودشان شروع نمایند.
2⃣ رئیسجمهور امریکا اهل هزینه و فایده اقتصادی است و از هزینه ۷هزار میلیاردی امریکا در منطقه به شدت ناراحت است و از اعراب میخواهد هزینه تأمین امنیتشان در مقابل ایران را پرداخت نمایند و هزینه ماندن در کردستان سوریه را نیز از عربستان گرفت؛ بنابراین او اهل هزینه نیست و پولی را صرف جنگ نخواهد کرد.
3⃣ قدرت بازدارندگی ایران عامل بسیار مهمی در پیشگیری از جنگ است و امریکاییها از این قدرت مطلع هستند و میدانند دوران «بزن و دررو» گذشته است و ممکن است حیثیت ابرقدرتیشان دچار آسیب جدی شود.
4⃣ شکستهای پیدرپی امریکا و همپیمانان در منطقه دستگاه محاسباتی آنان را از توهم خارج کرده است و میدانند وقتی همه سلاح و تدبیر و پول اعراب و غرب از پس پابرهنگان یمن برنمیآید، جنگ با ایران کابوسی تلخ است. امریکاییها در عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان در پیشبرد برنامههای خود ناکام بودهاند و عامل آن را ایران میدانند.
5⃣ نگرانی از امنیت صهیونیستها عامل مهم دیگری است. آنان برآوردی ندارند که در روز حادثه از دور و نزدیک چه بر سر صهیونیستها خواهد آمد؟ و هزاران موشک حزبالله و حماس و دهها هزار نیروی چند ملیتی مستقر در سوریه چه خواهند کرد؟ بنابراین ریسک ناامنی برای صهیونیست را انجام نخواهند داد.
6⃣ تفکرِ صرفاً اقتصادی رئیسجمهور امریکا نگران وضعیت و قیمت انرژی در فردای جنگ است. معلوم نیست در فردای جنگ تأسیسات نفتی همپیمانان امریکا در منطقه خلیج فارس چه خواهد شد و قیمت نفت هم اقتصاد امریکا را به چالش میکشد و هم باخت آن را نمایش خواهد داد.
7⃣ در دسترس بودن نیروهای امریکایی از نگرانیها و موانع شروع یک جنگ در منطقه است. امریکاییها به خوبی از نفوذ منطقهای ایران و ارتباط آن با ملتها (به جای دولتها) مطلع هستند. دهها هزار نیروی نظامی امریکا در افغانستان، عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس به مثابه گوشت زیر دندان ایران هستند. آنان مرتب خاطره ۴۳۰۰ نظامی کشتهشده امریکایی در عراق از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ را مرور میکنند و میدانند که جنگ با ایران صرفاً دریایی و هوایی نخواهد بود و ما در نزدیکترین نقطه به آنان که به فکرشان هم نمیرسد حضور داریم.
8⃣ آسیبپذیری همپیمانان امریکا در منطقه که نوسازی بزکگونهای را به برکت دلارهای نفتی رقم زدهاند، عامل بازدارنده دیگری است. زندگی امیران نفتی خلیج فارس از جهت استحکام درونی شبیه زندگی در شیشه است و با اولین برخورد یک جسم سخت به هم خواهند ریخت. راهبرد اعلامشده و همیشگی جمهوری اسلامی ایران است که از هر نقطهای که به ما حمله شود به همان نقطه حمله خواهیم کرد. کسانی که بخواهند دریا و سرزمین در اختیار امریکاییها قرار دهند از این راهبرد مطلع هستند.
9⃣ ایران از قرن هجدهم میلادی (پایان افشاریه) تا کنون صرفاً در موضع دفاع بوده و به هیچ کشوری حمله و تجاوز نکرده است. این راهبرد همچنان باقی است و دکترین جمهوری اسلامی صرفاً دفاعی است بنابراین ایران نیز هیچوقت آغازگر یک جنگ نخواهد بود؛ بنابراین «جنگ نخواهد شد» یک گزینه معتبر هم برای دشمن و هم برای ملت ما است. آرامش ملت ما و به بازی گرفتن گزینه جنگ از یک سو و قدرت بازدارندگی که دشمن را از اقدام نظامی بر حذر میدارد، از سوی دیگر نشانگر این مهم است. تصمیمهای کارگشای حاکمیت، اولویتبندی منابع، اطلاعرسانی صادقانه به ملت، وحدت کلمه و ارتباطات شرقی میتواند ما را بدون جنگ و بدون مذاکره وارد فردای متفاوت کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴«گروه اقدام ایران»؛ اهداف، کارکرد و کارآمدی
📝 #اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔻 شامگاه پنجشنبه، مایک پومپئو (وزیر خارجهی ایالاتمتحده) از تشکیل گروه اقدام ایران در وزارتخانهی متبوع خود خبر داد. گروه مزبور جهت هماهنگی و مدیریت اقدامات ایالاتمتحده علیه جمهوری اسلامی ایران، به ریاست برایان هوک تشکیل شده است.
1⃣ گروه اقدام ایران، درواقع بهمنظور فعالیت ستادی جهت مقابله با ایران ایجاد شده است. دولت ایالاتمتحده که گمان میکرد جمهوری اسلامی مدت کوتاهی پس از خروج امریکا از برجام، مجدداً بر سر میز مذاکره خواهد آمد تا بر سر مؤلفههای قدرت ملی خود به دادوستد بپردازد، با تشکیل ستاد مذکور در پی تشدید اقدامات سیاسی علیه این کشور برآمده است.
2⃣ گروه مقابله با ایران، بازویی سیاسی در کنار بازوی اقتصادیِ اوفک (دفتر کنترل داراییهای خارجی ایالاتمتحده) است.
3⃣ این بازوی سیاسی، دو نقش عمده را ایفا خواهد کرد:
🔸تلاش برای اجماعسازی علیه ایران در محیطهای بینالمللی و چندجانبه؛
🔸تلاش برای همراهسازی دیگر کشورها با قوانین تحریمی اوفک (بهعنوان بازوی اقتصادی).
4⃣ علاوه بر این، یکی از مهمترین دلایل ایجاد سازوکار مزبور، تلاش برای هماهنگسازی اقدامات داخلی و برطرف کردن برخی موانع بوروکراتیک در وزارت خارجه است. گروه مقابله با ایران، سازوکاری است که بهمنظور چابکسازی وزارت خارجه در تحقق منویات پمپئو و بولتون تشکیل شده است.
5⃣ بااینحال، بعید به نظر میرسد گروه مقابله با ایران در سطح بینالمللی (حداقل در موضوع هستهای) از اقبالی برخوردار شود. بیاعتنایی دولت ایالاتمتحده به بسیاری از هنجارها و نهادهای بینالمللی، اجماعسازی در حوزهی هستهای را برای آن کشور دشوار ساخته است. شاید دلیل اصلی تمایل برایان هوک به «گسترش گفتگوها با کشورها علیه ایران در حوزههایی غیر از هستهای» نیز همین موضوع بوده باشد.
@Tabyincenter
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴«گروه اقدام ایران»؛ اهداف، کارکرد و کارآمدی 📝 #اندیشکده_راهبردی_تبیین 🔻 شامگاه پنجشنبه، مایک پومپئ
🔺 وزیر خارجه آمریکا از تشکیل گروه اقدام ایران برای تمرکز در سیاستهای مقابله با ایران خبر داد.
سوال این است که دولت در ایران تا چه حد بر جنگ با امریکا "متمرکز" است؟
@enqelab_st
🔴 توصیههای مهم حاج آقا مجتبی تهرانی برای شب و روز عرفه:
⬅️ دعا در شب عرفه مقبول و مستجاب است
در روایتی نقل شده است که شب عرفه هر دعای خیری که انسان بکند به اجابت میرسد؛ و برای کسی که در شب عرفه اطاعت الهی را بکند و اعمال صالحه انجام دهد، معادل ۱۷۰ سال اطاعت و عبادت است؛ یعنی از نظر پاداش چنین چیزی به او داده میشود.
لذا میخواهم این مطلب را به دوستان عرض کنم که امشب را قدر بدانید! اوّلین مسئلهای که در امشب تأکید شده است «دعا کردن» است و در روایت دارد: دعا کنید! دعای خیر کنید! و بدانید که این دعاها به اجابت میرسد.
⬅️ مقیّد باشید که امشب، مشغول غیر عبادت نباشید!
مطلب دیگر اینکه مقیّد باشید که امشب مشغول به غیر عبادت نشوید! کاری کنید که اشتغالات کنار برود تا بتوانید به سوی عبادات و صالحات بروید! وقتی چنین معادلهای هست که عبادت امشب مانند عبادت ۱۷۰ ساله است، خیلی انسان باید مراقبت و جدیّت داشته باشد. این خیلی قابل توجه است، چون امشب یکی از بزرگترین فرصتهایی است که ما داریم.
⬅️ اثر دعا برای دیگران و پشت سر آنها
درباره دعا کردن هم بگویم که در روایتی از امام باقر «علیهالسلام» آمده است که حضرت فرمودند: سریعترین دعایی که به هدف اجابت میرسد، دعایی است که یک برادر مؤمن، برای برادر مؤمن دیگرش میکند و پشت سر او برایش از خدا خیر میخواهد؛ نه در حضورش. یعنی هرکس برای دیگری دعا کند، بسرعت به اجابت میرسد. «فیقول له ملک موکّل به لبّیک»؛ وقتی این شخص شروع میکند به دعا کردن برای برادر مؤمنش و پشت سر او، آن فرشتهای که برای گرفتن دعاها موکّل شده است، جواب میدهد: بله! «و لک مثلاه». یعنی این خیری که برای برادرت خواستی، برای خودت دوبرابرش منظور و مستجاب شد.
⬅️ امشب را قدر بدانید
از غروب شبِ عرفه تا غروب روز عرفه زمان بسیار بزرگی است. این را گفتم تا امشب که به حسب ظاهر شب عرفه است و موقعیت بسیار خوبی است، هم دعا کنید و هم به اعمال صالحه مشغول شوید!
⬅️ از خدا چیزی کم نمیشود...
در روایتی است که از پیغمبر اکرم نقل شده است که خداوند وحی فرستاد به بعضی از پیامبرانش که این متن وحی الهی است که بر فرض که اهل هفت آسمان و تمام زمین، همگی از من درخواست کنند و به هرکدام هرچه که خواستند را بدهم، از خزانه، حکومت و فضل الهی ذرّهای کاسته نمیشود؛ حتی مثل یک بال پشه هم از خزانه من کم نمیشود؛ و چطور ممکن است که از فضل الهی کاسته شود در حالی که من سردمدار آن هستم!؟
⬅️ روز امید خوشبختی برای همه
روایتی دیگری از زین العابدین «صلوات الله علیه» آمده که محدّث قمی هم آن را در مفاتیح نقل کرده است؛ در آن روایت آمده است که روز عرفه بود و حضرت دیدند که سائلی دارد از مردم، یعنی غیر خدا، درخواست میکند؛ حضرت به او فرمود: وای بر تو! در چنین روزی از غیر خدا تقاضا و درخواست میکنی!؟ و حال آنکه امید میرود در چنین روزی فضل الهی شامل طفلهایی شود که در رحم مادر هستند. امید است که اینها خوشبخت و سعادتمند شوند.
⬅️ روز عرفه، روز دعا و درخواست
یکی از آن مقاطعی كه اين اسلحه بُردش بيشتر است و در اجابت سرعت دارد، روز عرفه است. حتّی تعبير امام باقر«عليهالسلام» این است كه اصلاً روز عرفه، روز دعا و درخواست از خداوند است. يعنی در اين مقطع زمانی بخصوص سرعت اجابت دعا بیشتر است.
⬅️ فضیلت زوّار امام حسین در عرفه
مسئله مهم در روز عرفه زیارت امام حسین«علیهالسلام» است که در حدیث آمده است خداوند قبل از آنکه به سرزمین عرفات نظر کند، به زائرین امام حسین«علیهالسلام»نظر میافکند و این نظر افکندن در زمانهای حساس و سرنوشتساز مانند شب قدر، عید فطر، عید قربان و عید غدیر میباشد که افضل اعمال در این زمانها زیارت امام حسین«علیهالسلام» است.
⬅️ این روز را از دست ندهید
هر لحظهای از لحظات امروز برای ما گرانبهاست؛ بخصوص برای دعا و درخواست از خداوند. این فرصت بهترین فرصت است. پس این فرصت را از دست ندهید! بخصوص از ظهر تا هنگام غروب را که در روایات وارد شده است.
💢به دوستان میخواستم سفارش كنم که اين چند ساعت را غنيمت بشمارید. بدانيد اگر میخواهيد مشكلاتتان را حل كنيد ـ که همه ما مشكلات داريم ـ بياييد اين چند ساعت را درِ خانه خدا برويد و از او بخواهيد؛ چه حاجتهای مادّی را و چه معنوی را، همه را از او بخواهید. چون امروز بُردِ دعا خيلی زياد است. بخصوص درباره ديگران اگر دعا كنيد، ما در روايت داريم که خدا چند هزار برابر به شما اعطا میكند.
@tdejakam
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 توصیههای مهم حاج آقا مجتبی تهرانی برای شب و روز عرفه: ⬅️ دعا در شب عرفه مقبول و مستجاب است در ر
🔺اعمال شب و روز عرفه
@enqelab_st