🔴 سهم ایران از واردات ۲۵۰ میلیارد دلاری روسیه کمتر از نیم درصد!
🔹 براساس آمارهای trademap میزان واردات سالانه کشور روسیه طی سالهای اخیر حدود ۲۵۰ میلیارد دلار بوده که سهم کالاهای ایران طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ بین ۱۱/. درصد تا ۲۰/. درصد بوده و بیشترین میزان صادرات کشورمان به روسیه در سال ۲۰۲۰ رخ داده که سهم ایران از بازار این کشور به ۳۴/. درصد رسیده است.
🔸️ به عبارتی طی ۱۰ سال اخیر در بهترین شرایط هم کالاهای ایرانی حتی نتوانستهاند نیم درصد از واردات بازار روسیه را از آن خود کنند.
✅ قابل ذکر است در هفتههای اخیر که جنگ با اوکراین تنشهای سیاسی و اقتصادی و امنیتی برای روسیه به وجود آورده، حتی با تحریمهای حداقلی هم روسیه مجبور خواهد بود مسیر و مبادی واردات بخشی از نیازهای کالاهایی خود را تغییر دهد که ایران میتواند در این شرایط نقشآفرینی کرده و برخی کالاهای موردنیاز روسیه را تامین کند.
💢 به نظر میرسد در صورت اقدامات مناسب، فعالان اقتصادی ایران میتوانند سهم بیشتری از بازار روسیه را به خود اختصاص دهند.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
👤 #مهدی_جهانتیغی
🔹️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا اوکراین قربانی جنگ شد؟
👤 #رضا_سراج
🔹 آمریکا با برافروختن آتش جنگ و قربانی کردن اوکراین در صدد تحقق اهداف راهبردی زیر است.
1⃣ کمرنگ شدن سیاست آتلانتیک گرایی در دوره ترامپ، شکاف دو سوی آتلانتیک را عمیقتر ساخت. تلاش ناتو برای ایجاد ارتش اروپایی گواهی بر بحران بیاعتمادی فزاینده مابین اروپا و آمریکا گردید. از این رو ایالات متحده در دوره بایدن سیاست آتلانتیگ گرایی را در دستور کار قرار داد و در صدد برآمد بحران بیاعتمادی متحدان غربیاش را مدیریت کند. به نظر میرسد واشنگتن با بر افروختن شعلههای آتش جنگ در اوکراین و بهره بردن از جنگ روانی-ادراکی "روسیه هراسی" تا حدود زیادی به این هدف رسید. در این ارتباط بایدن در توئیتی نوشت: «من ساعتهای بیشماری را صرف متحد کردن متحدان اروپایی خود کردم.»
2⃣ اقتصاد آمریکا با بهرهگیری از ۴۱ ابر شرکت تسلیحاتی همواره توانسته است با رونق صنایع تسلیحاتی از رکود عبور کند و به نوعی با اقتصاد تسلیحات به رونق اقتصادی برسد. در سالهای اخیر فروش تسلیحات آمریکا به خارج، کاهش ۳۰ درصدی را نشان میدهد و این کشور را که با کسری بودجه و بدهیهای بزرگ مواجه شده، عملا دچار مشکلات در بخشهای بسیار مهم اقتصاد از جمله بهداشت، درمان و آموزش نماید. از این رو دولت بایدن با جنگ افروزی در اوکراین، رویکرد اقتصاد تسلیحاتی را مورد توجه قرار داده است. در همین رابطه جان بولتون در توئیتی نوشت: «کنگره باید ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه نظامی ویژه برای دفاع در مقابل روسیه و چین تصویب کند.»
3⃣ واردات گاز اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۵ تاکنون حدود یک تریلیون یورو بوده که بخش عمده آن از روسیه وارد شده است. صادر کنندگان اصلی گاز به صورت الانجی (گاز مایع) به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ عبارتند از آمریکا (۲۶%) قطر (۲۴%) و روسیه (۲۰%) در این رابطه بولتون در رشته توئیت خود مینویسد: «ضروری است که ما استقلال انرژی خود را تأمین کنیم و به رهبر جهان در حوزه صادرات گاز مایع تبدیل شویم. امنیت انرژی امنیت ملی است هم برای ما و هم برای متحدانمان.» توئیت بولتن هدف اصلی دیگر آمریکا در جنگ روسیه- اوکراین را آشکار میسازد. چرا که این کشور از سال ۲۰۱۶ صادرات گاز مایع به اروپا را آغاز کرد و به سرعت به بزرگترین صادرکننده گاز مایع به اروپا تبدیل شد و سهم آن در صادرات گاز مایع به ۲۶ درصد در سال ۲۰۲۱ رسید. در ماه ژانویه ۲۰۲۲ بیش از نیمی از واردات گاز مایع اروپا از آمریکا بوده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 روایتی از بازدید سرزده رئیس جمهور از کارخانه ایران خودرو
🔹️ اعتراض و تعیین ضرب الاجل؛ نه از خودرویی رونمایی شد و نه از دستاوردی بازدید
👤 #امیر_شایانمهر، خبرنگار:
🔸️ ساعت ۹ صبح روزچهارشنبه برای پوشش اخبار هیات دولت به نهاد ریاست جمهوری رفته بودیم. بعد ازجلسه دولت خود را برای رفتن آماده می کردیم که به من و تصویربردارم اطلاع دادند بمانید، برنامه دیگری هم بایدپوشش داده شود. پرسیدم چه برنامه ای؟ کسی اطلاع نداشت یا نخواست اطلاعاتی بدهد.
✅ سوار بر ون راه افتادیم. عکاس و تصویربردار روابط عمومی نهاد هم همراهمان بودند. به همراه رئيس جمهور، تقریبا نامحسوس. در کل مسیر برخلاف مرسوم عبور و مرور کاروان شخصیت های سیاسی، نه کسی متوجه چیزی شد نه با کنجکاوی به نظاره ایستاد.
🔹 حتم دارم کمتر کسی درخیابان های شهر، یا درون خودروهایی که در ترافیک کنارشان متوقف می شدیم و حتی پیک موتوری و نیسان آبیهایی که بی محابا از کنارمان گذشتند، حدس می زدند رییس جمهور سوار بر یکی از همین خودروهای ایرانی کناری است.
🔸️ به عنوان تنها خبرنگار همراه گروه در مسیر هم پرسیدم مقصد کجاست؟ درنهایت جواب شنیدم: «بازدیدی از پیش اعلام نشده، حوالی تهران.» وارد شرکت ایران خودرو که شدیم نه خبری از استقبال رسمی بود نه کسی منتظرمان. رفتار عادی همه نشان می داد واقعا کسی از حضورآقای رييسی در آنجا اطلاع ندارد.
✅ بعدا شنیدم هنگام ورود، وزیر صمت با قائم مقام مدیرعامل تماس گرفته که ما در کارخانه ایم، سریع خودت را به پارکینگ خودروها برسان. مدیرعامل شرکت هم بی خبر از همه جا در یکی از مهمترین روزهای کاریش، همان ساعت در فرودگاه بود تا برای عقد قرارداد فروش خودرو به ارمنستان برود.
🔹 در این بازدید رییس جمهور نه از خودرویی رونمایی کرد، نه از دستاوردی بازدید. حتی کسی گزارشی پر طمطراق از عملکرد خودروساران هم به او نداد.
💢 رييسی به وضع موجود معترض بود. از ماندن هزاران خودرو درکارخانه گلایه کرد و بر خودورسازان خُرده گرفت. بعد دستوراتی داد و ضرب الاجلی تعیین کرد.
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 تقابل در اوکراین و «احتمال تاسیس نهاد پولی بینالمللی جدید»
💬 #روزنامه_دنیای_اقتصاد
🔹️ با تغییر ساختار قدرت در عرصه جهانی و ایجاد فضای چندقطبی و توازن نسبی قوای نظامی و اقتصادی بازیگران اصلی صحنه بینالملل(که نمونهای از آن را میتوان در تقابل نظامی در اوکراین شاهد بود) و تغییر اساسی شرایط و اوضاع و احوال موجود در پایان جنگ جهانی دوم و اینکه نظام موجود پولی بینالمللی قادر به پاسخگویی به نیازها و مطالبات تمام قدرتهای حاکم نیست، به نظر میرسد مشخصا جایگاه صندوق بینالمللی پول دچار تضعیف خواهد شد و نهاد مشابهی با کارکرد تسهیل تجارت بین کشورهای ثروتمند و تولیدکننده که نیازمند منابع انرژی و مواد اولیه و در عین حال مصرفکننده کالاهای تولیدی خود هستند، شکل بگیرد.
🔸️ البته با توجه به اینکه هنوز تبعات و ابعاد تقابل نظامی در غرب روسیه مشخص نیست، قطعا کشوری به مرکزیت این نهاد جدید مالی و پولی بینالمللی تبدیل خواهد شد که از این مخاصمات دور بوده و کمترین آسیب یا هزینه را نسبت به آن متحمل شود.
✅ به نظر میرسد کارکرد نهاد جدید احتمالی در تجارت بینالملل، برقراری نظام تسویه دیون کشورها به یکدیگر باشد. برای انجام این منظور، یا واحد پولی کشور مقر آن نهاد، نقش جایگزین دلار آمریکا را در معاملات به عهده گرفته و با سپردن وظیفه تعیین نرخ برابری ارزها، پول ملی کشور مقر آن نهاد به عنوان واحد پرداخت و تسویه مورد استفاده قرار میگیرد یا با حذف پول ملی یک کشور واحد، از پول ملی کشورهای عضو به عنوان واحد محاسبه و واحد پرداخت استفاده میشود (کارکردی شبیه پیمانهای پولی چندجانبه). بدیهی است در حالت اخیر نیز طراحی سازوکاری برای سنجش و تعیین ارزش پول ملی کشورهای عضو ضروری است.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 جزئیات جدید از توافق احتمالی در وین
💬 #بولتن_محرمانه
🔹 جدیدترین اطلاعات رسیده از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد به دلیل سنگ اندازیهای آمریکا در نقطه احتمالِ برابر توافق یا عدم توافق هستیم و ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند و حداقل خواستههای ایران در این توافق مواردی است که در ادامه میآید، هرچند اطلاعات موثق ما نشان میدهد موارد باقی مانده از همه موارد ذیل مهم تر هستند و تا آن خطوط قرمز رعایت نشوند، توافقی درکار نیست
🔸 توافق احتمالی در قالب یک تصمیم کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
✅ منظور از ضمیمه رفع تحریمها شرح تعهداتی است که طرفهای مقابل به ویژه امریکاییها در خصوص رفع تحریمها باید بدهند. این اطلاعات نشان میدهد، تحریمهای مذکور شامل تمامی تحریمهایی که ذیل برجام رفع و در دوره ترامپ بازاعمال شده بودند و همچنین تمام تحریمهای ناسازگار با برجام که در دوره ترامپ وضع شدند است اما از نکات مهم در این میان که به نوعی دستاورد توافق جدید نسبت به برجام به حساب می آید این است که طرف مقابل پذیرفته در جهت تسهیل انتفاع ایران از رفع تحریمها و همچنین جلوگیری از تزاحم قوانین دیگر در فرآیند رفع مؤثر و پایدار تحریم، تعهدات ضروری تازهای را بپذیرد که الزاما در برجام قید نشده اند.
🔹 در ضمیمه تعهدات هستهای نیز که به اقدامات ایران ارتباط دارد چند موضوع مهم که توسط تیم ایرانی مطرح شده بود تثبیت شده است، بر این اساس در حوزه تحقیق و توسعه ماشینهای سانتریفیوژ، موعدهای زمانی تحقیق و توسعه منطبق با برجام حفظ شده و در عین حال از منظر تولید انبوه سانتریفیوژهای پیشرفته، ایران در وضعیتی قرار میگیرد که بر اساس برنامه زمانی برجام تا یک دهه آینده نیز امکان رسیدن به آن وجود نداشت.
🔸 در اینجا اشاره توافق به ماشینهای IR2M ، IR4 و IR6 باشد که در دو سال و نیم اخیر بعد از گام سوم ایران و گام پنجم و همچنین بعد از تصویب قانون راهبردی مجلس در حوزه غنی سازی به کار گیری شدند چراکه طبق بندهای۳۲ تا ۴۳ پیوست یک برجام، ایران محدودیتهایی در این حوزه داشت مثلا طبق بند ۳۵تا ده سال بعد از اجرای برجام ایران حداکثر روی ۱۰ماشین IR4 امکان آزمایش داشت همچنین طبق بند ۳۷ تنها بعد از هشت سال و نیم سال می توانست تست روی زنجیره ۳۰تایی IR6 را اغاز کند آن هم به گونه ای که طبق بند ۳۹امکان برداشت مواد غنی شده را نداشت.
✅ از دیگر نکات رد شدن خواسته مهم امریکایی ها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است، این خواسته از زمان ترامپ از سوی امریکا دنبال می شد و حتی دولت بایدن نیز با شعار طولانی تر و قوی تر پای به مذاکرات گذاشت که حالا طبق این اطلاعات به نظر میرسد این موضوع نیز که جزو خطوط قرمز مهم ما بوده به نفع ایران تثبیت شده و طبق برجام محدودیتهای موجود بر برنامه هستهای ایران نیز از دو سال دیگر به مرور کاهش خواهد یافت.
🔹 طبق آنچه از ضمیمه سوم رسیده موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوءاستفاده از این ساز و کار ایجاد شده است. همچنین برای محکم شدن تضمین ایران و تقویت تضمین ذاتی برای جمهوری اسلامی، توافق بر امکان استناد به بند26 برجام تصریح کرده و ضمنا اجرای تعهدات ایران را به پایبندی طرفهای مقابل به تعهداتشان مشروط کرده ، به این معنی که اجرای تعهدات ایران را مشروط کرده و مبنایی حقوقی و توانی عملیاتی جهت احیای سریع ظرفیت هستهای ایران فراهم نموده است.
🔸 در ضمیمه سوم که از خطوط قرمز اصلی ایران در مذاکرات بوده و اطلاعات ما نشان میدهد اجرایی شده این است که در تمامی مراحل اجرای توافق، اولین اقدام از جانب طرف های مقابل انجام میگیرد و در هیچ مرحلهای، ایران طرف شروعکننده نخواهد بود، همچنین در طول این دوره، همزمان با اجرای مراحل مختلف تصمیم کمیسیون مشترک، فرآیند راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی نیز اجرایی میشود.
💢 از دیگر خطوط قرمز ایران برای رسیدن به توافق این بود که آمریکا حتی بعد از انجام همه تعهداتش هم بلافاصله به برجام بازنگردد ، این موضوع نیز در ضمیمه سوم که موضوعات باز اجرایی را توضیح می دهد تصریح شده و طبق شنیده ها، آمریکا تا پیش از انجام تمام تعهدات خود و راستیآزمایی رفع تحریمها از جانب ایران، عضو برجام و کمیسیون مشترک نخواهد شد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 فرید زکریا به بایدن: نفت ایران را جایگزین روسیه کن/ تحریمهایی که پوتین را متوقف میکند.
🔹 فرید زکریا تحلیلگر و نظریه پرداز روابط بین الملل طی مقاله ای تاکید کرد که بایدن باید برای جبران خلا ناشی از عدم حضور روسیه در بازار نفت با لغو تحریمهای ترامپ علیه ایران، زمینه های حضور این کشور را در بازار نفت فراهم کند.
🔸 یک راه برای تغییر محاسبات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وجود دارد: تحریم صنعت نفت و گاز روسیه. این ابزار برتری پوتین است، منبع ثروت دولت و دلیلی که او ممکن است باور کند که می تواند هر طوفانی را پشت سر بگذارد.
✅ تا کنون، نه تنها این موارد دست نخورده باقی مانده اند، بلکه تحریم های مالی با دقت طراحی شده اند تا به روسیه اجازه دهند تا به فروش انرژی به جهان ادامه دهد.
💢 بایدن باید اعلام کند که با تسریع در تولید و صادرات هر چه بیشتر نفت آمریکا برای جایگزینی انرژی روسیه، به این چالش عظیم در نظم بینالمللی پاسخ خواهد داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 یک حسن و یک عیب ما ایرانیان
👤 #شهید_مطهری
🔹 ما مردم ایران یک حسن داریم و یک عیب. حسن ما مردم این است که در مقابل حقیقت، تعصب کمی داریم و شاید میتوانیم بگوییم بیتعصب هستیم؛ یعنی اگر با حقایقی برخورد کنیم و آنها را درک کنیم، شاید از هر ملت دیگر زودتر تسلیم آن حقایق میشویم.
🔸 ولی یک عیب بزرگی در ما ملت ایران هست که به موازات اینکه در مقابل حقایق تسلیم میشویم، به حماسهها و ارکان شخصیت خودمان زیاد پایبند نیستیم و با یک حرف پوچ، زود آن را از دست میدهیم و رها میکنیم. .
✅ هیچ ملتی به اندازه ما نسبت به شعائر خودش بیاعتنا نیست. شما هندیها و ژاپنیها و اعراب را دیدهاید؛ آنها هم مثل ما مشرق زمینی هستند، لکن از این نظر مثل ما نیستند. به اندازهای که ما در مقابل لغات و عادات اجنبی تسلیم هستیم، هیچ ملتی تسلیم نیست.
🔹 به عکسهایی که در کتابهای تاریخ علوم هست نگاه کنید. میبینید دانشمندان درجه اول هند با همان عمامه و لباس خودشان هستند... میخواهد به همه مردم دنیا بگوید که من هندی هستم و باید هندی باقی بمانم و در مقابل علم و صنعت تعصب ندارم، که علم و صنعت مربوط به کشور خاصی نیست؛ در مقابل عقاید بزرگ فلسفی و دینی تعصب ندارم اما در مورد شعارهای ملی، هر کسی به شعارهای خودش پایبند است.
💢 من چرا باید شعار یک ملت دیگر را بپذیرم؟ ولی ما، اگر فرنگی یک زُنّار ببندد، ما دو تا زنّار میبندیم، با اینکه او روی حساب شعار خودش این کار را میکند. در جامعه ما این حسابها نیست.
#فرهنگی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 جزیره تایوان، میدان رویارویی آمریکا و چین می شود؟
👤 #علیرضا_تقوینیا
🔹 جمهوری خلق چین ( حزب کمونیست ) جزیره تایوان را جزو مناطقی می داند که باید حاکمیت این نظام سیاسی بر آن اعمال شود اما غرب گرایان و به خصوص ایالات متحده با پشتیبانی از تایوان با این ادعای چین مخالفند
🔸 کمونیست ها با رهبری مائو تسه تونگ از سال ۱۹۴۹ با شکست ناسیونالیست ها به رهبری "چیانگ کای شک " بر تمام جغرافیای چین سیطره یافتند و نیروهای جمهوری چین به جزیره تایوان عقب نشینی کردند
✅ از آن روز دولت تایوان تحت حمایت ایالات متحده بود و به عنوان نماینده چین شناخته میشد اما از سال ۱۹۷۱ چین با این شرط که کرسی چین باید از ناسیونالیست ها گرفته و به جمهوری خلق واگذار شود وارد سازمان ملل شد
🔹 از آن روز هر کشوری تایوان را به رسمیت بشناسد ، حق داشتن روابط دیپلماتیک با جمهوری خلق چین را ندارد
💢 حال که جنگ روسیه علیه اوکراین به مراحل حساس خود رسیده بسیاری معتقدند چین از این فرصت نهایت استفاده را برده و تایوان را ضمیمه خاک خود خواهد کرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 4 دغدغه ی آمریکا که باعث حضورش در درگیری اوکراین شد.
🔹 موضوع اوکراین نمیتواند کمکی به آمریکا کند
👤 #فواد_ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا:
🔸 (در خصوص علل بحرانسازی آمریکا در اوکراین) نامزدهایی که طرفدار آمریکا بودند در اوکراین رای نمیآوردند و چون حدود 30 درصد از جمعیت اوکراین روس تبار هستند افرادی به صورت سنتی در اوکراین برنده انتخابات میشدند که صد در صد و یا 70 تا 80 درصد علاقمند به گسترش به روابط با روسیه بودند و به همین دلیل آمریکاییها سال 2014 در اوکراین انقلاب مخملی کردند.
✅ آمریکاییها علاقمند به فشار بر روسیه هستند و نمیتواند به راحتی بهانهای برای این امر پیدا کنند، به طور مثال برای اعمال فشار بر ایران مسائل هستهای را مطرح کردند اما روسیه یکی از کشورهای اصلی هستهای دنیا است و نمیتوانند از این طریق تحت فشار بگذارند و یا با تهدید روسیه را به شورای امنیت بردن نمیتوانند کاری از پیش ببرند چرا که روسیه در شورای امنیت حق وتو دارد.
🔹 در نهایت ایالات متحده، اوکراین را محلی برای فشار بر روسیه انتخاب کرد، پس داستان کودتا طراحی آمریکاییها بود. با اینکه بعد از کودتا دو توافق منسک 1 و 2 برای حل شدن مسائل روس تبارهای شرق اوکراین امضا شد اما باز هم آمریکا اجازه حل این موضوع را به اوکراین نداد.
🔸 ایالات متحده چهار دغدغه اصلی داشتند
1️⃣ دغدغه اول آنها فشار روی روسیه بود
2️⃣ دغدغه دوم اقتصادی است؛ آمریکاییها سالها مخالف خط لوله نورد استریم 2 بودند و هستند و خودشان را در حوزه انرژی رقیب میدانند و به اروپاییها میگویند که شما نباید از روسیه گاز بخرید و ما و هم پیمانهایمان گاز را تامین میکنیم.
3️⃣ (در خصوص دغدغه سیاسی ایالات متحده) جایگاه آمریکا در اروپا زیر سوال بود و روند افول آمریکا را اروپاییها متوجه بودند به نوعی با این اتفاقات اخیر آمریکاییها سعی میکنند جایگاه خود را به عنوان برادر بزرگتر اروپا برگردانند، همچنین در حوزه نظامی ناتو زیر سوال بود و قائله اوکراین به ناتو کمک کرد که برای خود شخصیتی پیدا کند.
4️⃣ دغدغه بعدی مسئله داخلی آمریکا بود؛ فرار آمریکاییها از افغانستان آبروریزی بزرگی برای بایدن بود و او نیاز داشت به موفقیتی در حوزه سیاست خارجی داشت. این دغدغههای آمریکا دلیلش برای حضور در درگیری اوکراین بود و قطعا در دراز مدت آمریکاییها ضرر میکنند چون این امر باعث اتحاد رقبایشان، چین و روسیه خواهد شد و اگر چه این موضوع در کوتاه مدت شاید منافعی برای ایالات متحده داشته باشد اما در بلندمدت هم موضوع اوکراین نمیتواند کمکی به آمریکا کند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 از حضور ناتو در خلیج فارس نگران نباشید! / چرا مواضع تهران در جنگ اوکراین به مذاق چپها خوش نیامد!؟
💬 #مشرق
🔹 الهه کولایی، از استادان اصلاحطلب و از چهرههای ستادی این جریان خاص سیاسی اخیراً در اظهاراتی که سایت امتداد آنها را منتشر کرد با اشاره به موضع مقامات تهران در قبال جنگ اوکراین گفته است: موضع ایران در برابر روسیه برخلاف انتظار، بیطرفانه نبوده و با کرملین ابراز همدلی شده است. بر خلاف انتظاری که از آرمانهای انقلاب اسلامی و رویکرد ایران به قواعد بینالملل و به ویژه، تاکید بر حقوق بینالملل می رود و توقع این که در برابر تجاوز روسیه به اوکراین، دولت تهران، موضع مشخص و شفافی داشته باشد، رئیس دولت در تماس تلفنی با پوتین با او همدلی میکند!
🔸 او میافزاید:
"سیاست ضد غربی ایران و نگرانی از گسترش ناتو به سوی شرق اروپا، مدیترانه، خاورمیانه و خلیج فارس، نمیتواند توجیه حمایت از سیاست روسیه در برابر دولتهای مستقلی باشد که پس از فروپاشی اتحاد شوروی در پیرامون این کشور شکل گرفتند. این نوع رفتار برای وجهه بینالمللی ایران در پیگیری حقوق ملتها و حق حاکمیت مردم همه کشورها در تعیین سرنوشت خود، مناسب نبوده و نسبتی با آرمانهای انقلاب اسلامی ندارد. این رویکرد نمیتواند آثار و پیامدهای مثبتی برای حضور ایران در عرصه بینالمللی داشته باشد. "
✅ بسی جای شگفتی و تأمل است که از نظر خانم کولایی گسترش ناتو به شرق و حتی حضور این نیروی استکباری در خلیج فارس اهمیت چندانی ندارد و نمیتواند توجیهگر رفتارهای دیپلماتیک نظام جمهوری اسلامی باشد!
البته این رفتار در میان اصلاحطلبان مسبوق به سابقه است و آنها اساسا در سمتی که منافع حیاتی و امنیتی نظام جمهوری اسلامی باشد حضور ندارند.
🔹 چه اینکه در جریان جنگ سوریه و فتنه داعش نیز دیدیم که چپهای ستادی با فعالیتهای محور مقاومت و حضور ایران در سوریه مخالفت کردند.
در بحث اوکراین و اظهارات خانم کولایی همچنین باید دانست که اصلاحطلبان در ایام "انقلاب یورو میدان اوکراین" در سال 2014 که توسط مردم ناآگاه اوکراین بوقوع پیوست و منجر به براندازی دولت قانونی این کشور شد نیز از این حرکت براندازانه حمایت کرده و آنرا "آزادیخواهی" نامیدند.
آزادیخواهی نارسی که چیزی جز اقتصاد ضعیف، ناامنی و دست آخر جنگ را در دامن مردم ناآگاه اوکراین گذاشت.
🔸 جالب آنکه در آن ایام نیز حرکت و حمایت اصلاحطلبان دقیقا منطبق با منافع آمریکا بعنوان صحنهگردان اصلی اغتشاشات آن روزهای اوکراین بود.
اصلاحطلبان در آن مقطع؛ همچنانکه امروز نیز منتقد مواضع اصولی نظام جمهوری اسلامی هستند؛ از عدم حمایت ایران از حرکت براندازانه مردم اوکراین انتقاد داشتند و معتقد بودند که مقامات تهران هم باید مثل آنها حرکت براندازانه اوکراینیها و معارضه آنان با قانون را ستایش کنند!
✅ مثلا خانم کولایی در آن مقطع طی اظهاراتی حمایتگرانه از حرکت براندازی در اوکراین گفته بود:
"مردم اوکراین باید تصمیم بگیرند که چه کسی در کشورشان قدرت را به دست بگیرد. "
دقت شود که مقامات کشورمان پیرامون تحولات اوکراین 2 موضع کلی و عقلانی را بیان کردهاند. اول محالفت با جنگ و خونریزی و دوم اشاره به آتشافرزوی غرب و آمریکا در قضیه اختلافات روسیه و اوکراین.
💢 اینکه این موضع عقلانی چرا با منافع سیاسی اصلاحطلبان در تضاد است را بایستی در همسویی ژنتیکی ستاد جریان چپ با مواضع آمریکا و تحیّر گفتمانی این روزهای کسانی جستجو کرد که در سال 2014 همنوا با آمریکا از انقلاب رنگی و براندازی در اوکراین دفاع کردند و امروز نیز کسانی از آنها همسو با آمریکا از بیخطر بودن ناتو حتی برای خلیج فارس حرف میزنند!
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا سوم شعبان روز پاسدار نامیده شده است؟
👤 #مصطفی_علیجانزاده
🔹 حضرت امام خمینی(ره) در سوم شعبان سال ۱۳۹۹ هـ . ق برابر با هفتم تیرماه ۱۳۵۸ هـ . ش پیامی به مناسبت ولادت امام حسین(ع) فرستادند و در این پیام سوم شعبان را روز پاسدار نامیدند.
🔸 اما علت این نامگذاری بزرگ چیست؟
1️⃣ پاسداران پس از انقلاب اسلامی همچون اباعبدالله همه وجود و توان خود را بر سر هدف خویش که همانا حفظ و حراست از انقلاب اسلامی بوده گذاشتهاند.
2️⃣ سپاهیان همچون امام حسین(ع) برای تعلیم آزادگی و حقیقت طلبی بارها حماسه های پرشور آفریدند.
3️⃣ پاسداران با تأسی از سالار شهیدان برای دفاع از اسلام، انقلاب و مبارزه با تحریف از بذل جان شیرین خود دریغ نکردند.
4️⃣ بزرگترین سرمایه ی پاسداران برگرفته از مکتب حسینی،اتصال به تعالیم الهی،معنویت،ائمه اطهار(ع) ، ولایتمداری و شهادت طلبی است.
5️⃣ امام حسین(ع)با خون پاک خود اسلام را احیا و درخت اسلام را آبیاری نمود و هزاران پاسدار با خون خود نهال انقلاب اسلامی را به درختی تناور تبدیل ساختند.
6️⃣ پاسداران تلاش کردهاند که همانند ثارالله صرفا یک شخصیت نظامی نباشند بلکه در ترویج دین،یاری به مستضعفان عالم،دفاع از ارزش ها،کمک به اقتصاد و سلامت و آموزش کشور نقش اساسی ایفا کنند.
✅ نامگذاری روز ولادت بزرگ پاسدار اسلام به عنوان روز پاسدار مهر تأییدی برحسینی بودن راه و حرکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بدو تشکیل تا آینده و ظهور حضرت حجت است،که پاسداران عزیز ضمن افتخار به این مدال باارزش باید از تلاش مضاعف برای نزدیکتر شدن به الگوی بزرگ خود دریغ نورزند.
#سومشعبان
#پاسدارانقلاب
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab