🔴 جنگ هیبریدی چیست؟
🔹 جنگهای هیبریدی (Hybrid Warfare) یا ترکیبی، به شیوه نبردی گفته میشود که در آن تمام ابزارها و روشهای ترکیبی نظامی نوین جایگزین نبردهای سنتی خواهد شد.
🔹نیروی هیبریدی در این نبردها توانایی فوق العادهای بر اثر گذاری در جامعه دارند، ابن نبرد به زبان سادهتر جنگ روانی محسوب میشود، در ایران از جنگ هیبریدی با عنوان جنگی ترکیبی یاد میشود.
🔹عملیاتی که ترکیبی از جنگ سرد و نرم با سلاح موشک و #رسانه است. از جمله ویژگیهای جنگ هیبریدی، ابهام و پیچیدگی آن است، بدین صورت که برخی از کارشناسان نظامی و امنیتی آن را شیوه جدیدی از رویارویی با دشمن میدانند و آن را انقلابی جدید در طراحی جنگهای نظامی تلقی کردهاند.
🔹بسیاری از نظریه پردازان نظامی پس از واقعه ۱۱ سپتامبر، با روش جنگهای سنتی خداحافظی کردند و از سال ۲۰۰۱ رویکردشان را در طراحی نقشههای نظامی و امنیتی فضای سایبر را هم اضافه کردند. در گزارش منتشر شده از اجلاس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵، ملزومات یک جنگ هیبریدی در هشت مورد دیپلماسی، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی، حمایت از نابسامانیها و شورشهای محلی، نیروهای نامنظم و چریکی، نیروهای ویژه، نیروهای کلاسیک نظامی، جنگ اقتصادی و حملات سایبری یاد شده است.
🔹 درک پیچیدگی های جنگ های هیبریدی توسط نیروهای کلاسیک دشمن سخت است. در واقع اصلی ترین ویژگی این مدل از جنگها، ابهام و غافلگیری ناشی از ابهام است.
📝 #زمانه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴آیا دوباره حاج قاسم سلیمانی ظهور خواهد کرد؟
✍🏻 #مهدی_محمدی
🔰آیا ما دوباره حاج قاسم سلیمانی خواهیم داشت؟ این سوالی است که احتمالا ذهن های بسیاری این روزها مشغول آن است.
🔹حاج قاسم قهرمان ملی ما بود و همه ما، برخی خودآگاه و بسیاری هم ناخودآگاه، در دل خود به او تکیه می کردیم و حس می کردیم پشت و پناهی داریم. حاج قاسم که رفت خیلی دل ها لرزید. خیلی ها به زبان نمی آورند ولی این نگرانی یک لحظه هم آنها را رها نمی کند که بدون حاج قاسم چه خواهد شد و حالا چه باید کرد؟
🔸یکی از راه هایی که آدمی را آرام می کند تلاش برای دادن پاسخ مثبت به این سوال است که آیا باز هم حاج قاسم یا حاج قاسم های دیگری ظهور خواهند کرد؟ من این روزها این سوال را بسیار از خود پرسیده ام.
🔹جواب این سوال، پیوندی عمیق دارد با پاسخ یک پرسش دیگر که اساسا چه چیز حاج قاسم سلیمانی را حاج قاسم کرد؟ این هیبت، جذبه، صفا، شجاعت و نفوذ کلمه از کجا آمده بود؟ شاید زمانی خداوند توفیق داد و در این باره بیشتر نوشتم.
🔸 آنچه اینجا می خواهم بگویم این است که قاسم سلیمانی محصول ترکیب تقوا و جهاد بود. هیچ کس سر سجاده قاسم سلیمانی نمی شود. هیچ کس هم بدون سجاده نشینی حاج قاسم نمی شود ولو عمر خود را در جهاد گذرانده باشد. قاسم سلیمانی این دو را ترکیب کرده بود؛ همان که در توصیف امیرالمومنین شنیده ایم: شیران روز و زاهدان شب.
🔹 آنچه به ما اطمینان می دهد حتما باید امیدوار باشیم و دوباره حاج قاسم ظهور خواهد کرد این است که باب جهاد بسته نشده و جهاد ادامه دارد. مردان خدا هم کم نیستند که در این جهاد درگیرند.
💢از میان سجاده نشین هایی که به میدان مقاتله رفته اند حتما حاج قاسم ظهور خواهد کرد. خیالتان راحت.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مستعمره کجاست؟!
✍🏻 #سیداحمد_خویی
🔺مستعمره، یعنی کشوری که ارتش استعمارگر، مقام رسمی آن کشور -ابو مهدی المهندس - را با همراهانش، طی عملیاتی غیر قانونی و با تعرض به سیادت عراق، ترور کرده و آن را با افتخار اعلام میکند و هنوز این خونها خشک نشده که رئیس جمهورش، بدون هرگونه اعتراضی، کنار استعمارگر نشسته، و به وی دست دوستی و شفقت میدهد! بدون آنکه جویای خون شهروندان و مسئول رسمی خود باشد. حتی اگر روز قبل از آن از سوی فرزندان غیور ملتش، هشدار هم دریافت کرده باشد، بیتفاوت عبور میکند.
🔹فرق نمیکند ظاهر، دموکراسی عراقی باشد یا شاهنشاهی سعودی، آنچه که ارزش ندارد منافعملی و خون فرزندان این ملت است و آنچه فعلیت دارد، منافع بیگانه و شرافت بیگانه بر ملت است. در دنیا اگر کشوری شهروند کشور دیگر را زندان کند، کار به فراخوان سفیر و گاهی قطع رابطه چندین ساله هم میرسد، اما در عراق استعمارگر آزاد است پا روی پارلمان بگذارد و خلاف مصوبۀ قانونی آن عمل کند، وفراتر از این حتی آزادانه فرزندان کشور را به خاک و خون بکشد! این ارزش خون مردم غرب آسیاست... و سهم آنان یا بردگی است یا مردن! اگر خودشان چیزی بیشتر نخواهند.
🔺تنها چیزی که حامیان آمریکا در عراق برای ادعا داشتند، این بود که آمریکا آنها را از چنگال صدام آزاد کرده است و دموکراسی آورده است! که امروز عیان است هر دو، دروغی بیش نیست. حال این "آزادی" آنهاست، آزادی کاملی زیر سایۀ سلطۀ کفر خواهند داشت. این چیزی جز بردگی مسالمت آمیز نیست و اشباه آنان در ایران نیز چنین محیطی را بر ایران نیز فرض میکنند! دین و ایمان! و برادری دینی پیشکش ... لااقل وطن داشته باشید! یا اگر دین ندارید، لا اقل آزاده باشید...
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#یادداشت_کوتاه
🔴 روایت جبرائیلی از نقش توافق پاریس در طرح تعویض کولرهای گازی
✍🏻 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹چرا وزارت نیرو میخواهد ۶۵۰میلیون دلار برای تعویض کولرهای گازی هزینه کند تا ۲میلیارد متر مکعب گاز به ارزش ۴۴۰میلیون دلار مصرف نشود؟
🔹هدف از این کار صرفهجویی نیست، اجرای الزامات توافق پاریس است.
🔹علیالحساب این ۶۵۰میلیون دلار را از آن ۵۲میلیارد دلار هزینه اجرای توافق کم کنید!
🔹تعهدات "مد نظر" ایران در توافق پاریس برخلاف قانون اساسی و بدون طی تشریفات قانونی الحاق، از آبان ۹۴ به تصویب هیئت وزیران رسیده و برای اجرا به دستگاهها ابلاغ شده است.
🔹۱۲۰کشور در حال پیشرفت را زمستان۹۷ در پاریس جمع کردند که بیایید فکری به حال کولرهای گازیتان کنید که دارند زمین را گرم میکنند! اواخر تابستان۹۸ استانداردهایی برای کولرها تدوین شد و دیماه تعویض یک میلیون کولر به تصویب دولت ایران رسید تا ۶۵۰میلیون دلار هزینه روی دست ما بگذارد.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 عبور مردم از لیست انتخاباتی، فرصت یا تهدید
✍🏻 #حمید_رسایی
🔰مطابق نظرسنجی دو مرکز معتبر، در انتخابات پیش روی مجلس، مردم در پاسخ به این سئوال که کاندیدای خود را بر اساس کدام گزینه انتخاب میکنند، ۲۷ درصد گزینه بر اساس لیست، ۵۶ درصد گزینه افراد و چهرهها و ۱۷ درصد هم گزینه ترکیبی از لیست و فرد را انتخاب کردهاند. این نتیجه نشان میدهد که با توجه به گسترش و تأثیر فضای مجازی، در انتخابات امسال لیستها حرف اول را نخواهند زد.
🔺آیا از عدم اقبال مردم به لیستهای انتخاباتی باید استقبال کنیم؟
🔹قطعا این روند مطلوب نیست چرا که در این صورت اولا فقط مشهورین مورد توجه قرار خواهند گرفت و نیروهای جوان، تازه نفس و توانمند، فرصتی برای عرضه پیدا نخواهند کرد. ثانیا تشتت آرا و عدم تمرکز بر جمعی با شاخصههای سلامت، صراحت، شجاعت، کارآمدی و مردمی، باعث توزیع آرا شده و ریسک را بالا خواهد برد.
🔺چرا اکثر مردم از انتخاب لیستی رو برگرداندهاند؟
🔹این که چرا جامعه به جای اعتماد به احزاب، ائتلافها و جبهههای سیاسی، به سمت انتخاب افراد و چهرهها رفته و شناخت خودشان را بر معرفی لیستهای انتخاباتی ترجیح داده اند، نکتهای است که میتواند یک تهدید را به فرصت تبدیل کند.
🔺بدیهی است که این نتیجه نشان میدهد، ساز و کار و خروجی مجموعههایی که در انتخاباتهای گذشته به مردم لیست انتخاباتی دادهاند، دچار اخلال بوده که نتوانستهاند اعتماد مردم را برای این انتخابات جلب کنند.
🔹دلیل آن را شاید بتوان در بیانات رهبر انقلاب یافت. چهار سال قبل رهبر انقلاب، یکی از راههای انتخاب کاندیدای اصلح را با شرایطی در مراجعه به لیستهای انتخاباتی دانستند. این تاکید دلسوزانه، فرصتی فراهم آورد تا برخی جریانات سیاسی که بر اساس مدل سهمیه و قبیله گرد هم آمده بودند با استناد به کلیت بیانات رهبر معظم انقلاب، «رأی لیستی» را پشتوانه «لیست سهمیهای» خود کنند!
🔺مصیبت اما اینجا بود که «رأی لیستی» با استناد به بیانات رهبر انقلاب، در حالی از سوی این جماعت، راهبرد نظام القا میشد که امام خامنهای در کنار تأکید بر مراجعه به لیستهای انتخاباتی، خطاب به گروهها و افرادی که لیست انتخاباتی ارائه میدهند، قبیلهگرایی، مدل سهمیهای و باند بازی را اینگونه نفی کرده بودند:
🔹«آن کسانی که این فهرستهای پیشنهادی را میدهند، واقعاً رعایت حق را بکنند؛ مسئله رفیقبازی و جناحبازی و مانند این چیزها را دخالت ندهند و نگاه کنند ببینند که چه کسی واقعاً شایسته است؛ آن کسی را که شایسته است بگذارند و به مردم معرّفی کنند. این هم یک بخش و یک بُعد از رعایت حقّالنّاس است.»
🔺راهحل چیست؟
🔹دقیقا مهمترین عامل در عبور مردم از لیستها انتخاباتی در انتخابات پیش رو، عدم توجه به این تذکرات دلسوزانه و گرفتار شدن در ارائه لیست انتخاباتی بر اساس مدل سهیمه، باندبازی و ... در گذشته است.
🔺اکنون تنها راه حل در برابر احزاب، گروهها، ائتلافهای انتخاباتی و جبهههای سیاسی یک گزینه است: تهیه لیستهای انتخاباتی بر اساس شاخصهای مورد توجه و احترام بدنه رأیساز و کنار گذاشتن مدل سهمیهای و باندی.
💢اشتباه راهبردی ائتلافها و جبهههای سیاسی در انتخابات پیش رو، این است که بدون توجه به مطالبات و دغدغههای این بدنه رأیساز، به دنبال ایجاد وحدت در جمع محدود خودشان باشند که متاسفانه این وحدت هم عمدتا بر اساس اعطای سهمیه کاندیدا به وجود میآید. در حالی که راهبرد اصلی باید ایجاد وحدت در بدنه رأیساز باشد و این حاصل نمیشود مگر با حاکمیت اشاخص مردمی انقلابی به جای اشخاص باندی سهمیهای در ارائه لیستهای انتخاباتی تا اعتماد مردم بازگردد.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
🔴 حماسه شهادت حاج قاسم سلیمانی؛ سازوکارهای تداوم نقش آفرینی مردم و موانع پیشروی آن
💬#سینا_کلهر: دو عامل جمع شدن و ملت بودن ما را در ماجرای شهادت شهید سلیمانی تحت الشعاع قرار می دهد؛ یک عامل ناکارآمدی دولت و عامل دوم فشار خارجی و دشمن بیرونی است.
💬#سیدحسین_شهرستانی: ایده شهید سلیمانی در سیاست داخلی ایده خلوص نبود و مقاومت را فقط برای خلّصین انقلاب مطرح نمیکرد؛ معجزه شهید سلیمانی این بود که او شکلی از مقاومت را طرح میکرد که پای پرچم او، کثیری از اقشار امکان اجماع داشتند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#ارسالی_مخاطبین
🔴امشبم همه میخوابیم
🔺چه اونا که گفتن پای نظام و سپاه هستن... چه اونها که علیه سپاه شعار دادن و فحش دادند!
🔹ولی یه عده پای همون پدافند ، پای همون شاسی، امشب نمیخوابن! ۴۰ساله که نمیخوابن!
🔹برادر عزیزی که پای پدافند نشستی دست و دلت نلرزه! حتی اونی که داره فحش میده به امید بیدار بودن تو، خودش و زن و بچه اش راحت میخوابن!
🔺تو صبور باش، اينها داعش نديده اند. جهاد نكاح و فروختن ناموس را به نظاره ننشسته اند. تجاوز به زن و فرزند را در مقابل چشم شان شاهد نبودهاند. كسى اطفال دوساله ى آنها را مجبور نكرده با سر بريدهی پدر فوتبال كند. زنده پوست كندن و به آتش افكندن و هر روز و هر ساعت انتحار و انفجار و هزاران جنايت و قصه ى ناگفته كه هيچ درنده اى در حق هم نوع خود نكرد. تو صبور باش كه قدر عافيت كسى داند كه به مصيبتى گرفتار آید.
🔺 قدر يك شب در أمنيت خوابيدن را از افغانستانى بپرس و از آواره ی سوری وعراقی و لبنانی؛ آنها به عظمت کار تو و بزرگی و جایگاه سردار علمدارت بهتر واقفند تا برخی هموطنان ایرانی تو که این روز ها به تو فحش دادن...
🔺آنها نمیدانند و در عجبم که چگونه درک نمیکنند که اگر تو نباشی داعش حسرت همین فحش دادن را نیز به دل انها خواهد گذاشت.
🔺ترامپ هم دیگر تویت نخواهد کرد و شعار دهندگان نیز هیچگاه مرد میدان نبوده اند. اینها در پناه امنیتی که تو و سردارانت برای تأمین آن از جان مایه گذاشتی فقط نامردانه و نابخردانه بلدند فحش بدهند.
💢تو صبور باش و پای ماشه بمان...
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 تظاهراتی که محصول انقلاب است
✍🏻 #امیرحسین_ثابتی
🔹درباره تظاهرات بی سابقه امروز عراق تحلیلهای مختلفی گفته شده اما من این اتفاق بزرگ را جز این نمیفهمم که اگر چهل سال قبل اتفاقی به نام انقلاب کبیر اسلامی بوقوع نمیپیوست، هیچگاه امروز چنین اتفاقی در عراق نمی افتاد.
🔺چهل سال قبل دنیا تحت سیطره دو گفتمان مسلط بود؛ لیبرالیسم و کمونیسم. تا اینکه خمینی کبیر گفتمان سومی را احیا کرد و به وسط میدان آورد. گفتمان "اسلام سیاسی" آن هم در دوره اوج مدرنیسم که عصر انزوای دین و رونق مکاتب الحادی یا سکولار بود.
🔹جالب آنکه یک دهه بعد پیروزی انقلاب اسلامی، کمونیسم به موزه تاریخ رفت و نبرد میان اسلام سیاسی و لیبرال دموکراسی تشدید شد. خیلی ها از هانتینگتون تا فوکویاما نظریه پردازی کردند و غرب را به رهبری امریکا، تمدن برتر و فاتح پایان تاریخ نامیدند اما هرچه گذشت، تاریخ به سمت و سوی دیگری رفت.
🔺چهل سال فشار و تحریم و جنگ و کودتا نتوانست جوانه انقلاب اسلامی را بخشکاند و حالا شعار #مرگ_بر_امریکا ی چهل سال قبل ما بیش از همیشه زنده است و فراتر از مرزهایمان رفته. نبرد ایران و امریکا یک اختلاف ساده سیاسی و قابل حل و فصل نیست، این یک نبرد تمام عیار و تمدنی است که روز به روز ابعادش گسترده تر میشود. این نبرد، ادامه ی نبرد چند هزار ساله حق و باطل در طول تاریخ است که امروز رهبری جبهه حق را در برابر طاغوت، جمهوری اسلامی نمایندگی میکند. وعده الهی نزدیک است و نه فقط عراق، سایر ملل مسلمان نیز دیر یا زود در این نبرد تمدنی به ما خواهند پیوست.
💢إِذا جاء نصرالله والْفتح. ورأَیت الناس یدخلون فی دین الله افواجا...
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 معجزهی خون
🔹 خون حاج قاسم و ابومهدی چنان عظمت و برکتی داشت که دیروز این جمعیت عظیم میلیونی در بغداد گرد هم جمع شدند و کفن پوش همگی با صدای واحد خواستار برچیدن بساط اشغالگری و تروریسم آمریکا در کشورشان شدند.
🔺 همانطور که ۱۴۰۰ سال قبل خون حسین بن علی(ع) خیلی ها را از راه اشتباهی که رفتند آگاه کرد و باعث رسوایی و نابودی قاتلین آن حضرت گردید ، این بار هم خون حاج قاسم و ابومهدی تلنگری به مردم های منطقه بود تا فراموش نکنند آمریکا جز تروریسم و قتل و جنایت و غارت ، هیچ سوغات دیگری برای کشورهای منطقه ندارد.
💢 این آگاهی بسیار مهم است چرا که پیش زمینه مبارزه با اشغالگر و مستکبر نیز همین آگاهی ملت هاست.
📝 #الغالبون
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴دستهبندی مردم به فرآیند قدرت گرفتن کشور ضربه میزند
✍🏻 #مهدی_محمدی
🔻محاسبه احمقانه آمریکاییها این بود که ترور سردار سلیمانی شکافهای درونی جبهههای مقاومت را عمیق خواهد کرد، حالا این محاسبات غلط از آب درآمده و حتی شکافهای اجتماعی نیز بهطور کلی ترمیم شده است.
🔻برای قوی شدن ما نباید مردم را دستهبندی و تکهپاره کنیم. ایران باید برای همه ملت ایران قوی شود و قوی شدن ایران به قوی شدن تکتک مردم آن است. مردم توانمند، آگاه و مستقل کشور را قوی میکنند. کسانی که اصرار دارند مردم را دستهبندی و بخشبندی کنند و بگویند یا با مایید یا بر ما، به فرآیند قدرت گرفتن کشور ضربه میزنند.
🔻آمریکاییها اکنون خودشان میگویند قاسم سلیمانی کسی بود که مسئولان منطقه نمیتوانستند به او نه بگویند. اگر ما در پی پاسخ این سوال باشیم که چرا چنین بود، راز آن این است که قاسم سلیمانی بنده خدا بود و ضوابط بندگی خداوند را بر هر ضابطه دیگری ترجیح میداد.
🔻مفهوم رزمندگان بدون مرز محدود به نیروی قدس نیست. نیروی قدس یک نیروی کانونی خواهد بود که حامل فرهنگ حاجقاسم است و رزمندگان بدون مرز یک مفهوم سیال، سازمانیافته از پایین، بهشدت متکثر و مبتنیبر یک ایدئولوژی واحد خواهد بود که از میراث سردار سلیمانی که اساس آن ولایت فقیه در مفهوم فرامرزی است، تغذیه میکند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#ارسالی_مخاطبین
🔴حماسه عراقی ها و " آنگونه که باید به آن نگریست"
✍🏻 #محمدرضا_سیاوشپور
🔰مردم عراق در پی بیانیه سید مقتدی صدر و همچنین حمایت از آن توسط چهره ها و جریانات موثر در عراق همچون فالح الفیاض مشاور امنیت ملی عراق و فرمانده حشدالشعبی و اکرم کعبی دیبر کل نجباء و قیس الخزعلی دبیر کل عصائب اهل الحق و... به خیابان آمده تا حمایت خود را از مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نظامی آمریکا از عراق اعلام کنند. بنابر اهمیت موضوع و تاثیر آن بر دومینوی احتمالی خروج امریکایی ها از منطقه، در این مجال به صورت اجمالی به شرح این مهم و همچنین پیامدهای محتمل آن می پردازیم.
1⃣هر چند که ایران و عراق بر پایان حضور نظامی امریکایی ها اتفاق است اما عراقی ها به دنبال حفظ استقلال خود هستند که شاهد آن در بیانیه های مقتدی صدر، آیت الله سیستانی و دیگر مقامات هستیم. طرف عراقی از آنجا که خود را در جایگاه انتخاب بین ایران و آمریکا می بیند و به بیانی واضح تر داستان امروز خود را مشابه داستان کوبا و درگیری های بین ایالات متحده آمریکا و شوروی سابق می داند، سعی در انتخاب راه سومی دارد و به دنبال به هم زدن این بازی از پیش تعیین شده است البته فارغ از اینکه راه سومی وجود دارد یا خیر، یافتن راه سوم امری نه چندان سهل با توجه به شرایط قومی و قانونی این کشور به نظر می رسد. اگر بار دیگر به تصاویر این تجمع و اعلامیه های رسمی قبل از آن توجه کنیم به اهتمام عجیب عراقی ها به استفاده از پرچم عراق است. این اهتمام مضاف بر اینکه به دنبال وحدت در این جامعه متکثر است، نشان دهنده اینست که آن ها تمایل دارند حرکت خود را کاملا عراقی معرفی کنند.با توجه به تمایل مذکور و زمینه چینی های بیگانگان برای تفرقه افکنی بهتر است مسئولین، سخنرانان و بالاخره صاحبان قلم از به کار بردن اصطلاحات کشور گشایانه برای عراق و البته سایر بلاد منطقه به شدت پرهیز کنند.
2⃣عراق کشوری دوست وهمسایه و دارای اشتراکات زیاد فرهنگی وتاریخی با ماست اما "حس یگانگی" به عراق منجر به قرارگیری در پازل غربی ها می شود. توقع بیجاست اگر بگوییم عراق باید سیر جمهوری اسلامی را در پیش بگیرد چرا که خواسته فوق بازنمایی روابط مرکز-پیرامون و همچنین قرارگیری ایران به عنوان یک اشغالگر در اذهان عراقی خواهد بود. چه بسا افق های آینده و مسیری که عراق در آینده می پیماید، باعث عبرت آموزی ایران شود که البته این به معنای عدم مشورت نخواهد بود. این مهم به طور مصداقی در رابطه جمهوری اسلامی با مقتدی صدر نیز صدق می کند. مقتدی را باید آنگونه که هست، تحلیل کرد و نه آنگونه که خواست. او همان کسی است که در کنار رهبر انقلاب در عزاداری محرم حاضر میشود، اکثرا در قم ساکن است و در جلسات درس آیت الله سبحانی حاضر می شود و با استفاده از الفاظ رکیک و البته شایسته ترامپ برای او کری می خواند و از طرفی دیگر در نقشه جبهه عربی_عبری_غربی به عنوان مهره ای به سمت فرایند بی دولتی در عراق حرکت می کند و خواستار عدم نفوذ تهران به مثابه یک استعمارگر می شود در همان کشاکش نبرد با داعش روابط خوبی با سعودی برقرار می کند و پس از اتفاقات اخیر خواهان توقف و بسته شدن تمام مراکز حشد الشعبی می شود. مضاف بر تمامی پارادوکس های فوق، بنابر تحلیل اغلب محافل تحلیلی او فردی علاقه مند به دیده شدن است و ضد و نقیض هایش را باید از این جهت دانست. مقتدی صدر هر چند دارای پشتوانه مردمی به دلیل انتساب به خاندان پر نفوذ صدر در عراق و دارای قدرت چانه زنی بالا در پارلمان با وجود ائتلاف سائرون است و همچنین استاد "خیابانی سازی" مسائل گوناگون است اما فقط می توان به او به چشم یک شریک کوتاه مدت و با پتانسیل بالقوه نگاه کرد و نه یک متحد بلند مدت. قدر مسلم اشتباه در تشخیص دو گزاره فوق دلسردی سیاسی متحدین واقعی و همچنین شکست در برنامه ها در پیش خواهد داشت.
3⃣ آمریکا چه خواهد کرد؟ پاسخ را به صورت کد وار بارزانی داد و اشاره کرد که حضور آمریکا ضروری است و برای مبارزه با داعش به آمریکا نیازمندیم. ناگفته پیداست که این سخنان غیر از تهدید به قدرت گیری مجدد داعش و یا مشابه آن و به وجود آمدن چالش های امنیتی برای بغداد توسط خود نیروهای ائتلاف یا اذنابشان، معنای دیگر نمی دهد. خطر خود کردها را با توجه به سوابق تجزیه طلبانه و این نوع شمشیر بستن از رو و همچنین اخبار رسمی مبنی بر واردات تعداد زیادی مهمات را نباید از یاد برد. در گام بعد از چالش امنیتی و اقدامات تجزیه طلبانه باید به فشار ها و تحریم های اقتصادی اشاره کرد که مقامات امریکایی به صورت عریان تهدید به آن می کنند و حتی در دیدار ترامپ با صالح در داووس نیز اشاراتی می شود.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f