خیابان انقلاب
🔴چه خفتی بالاتر از این؟! 📝 #فائزه_اکبرشاهی 🔻این روزها، خبر حضور بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتم
دستور به صحبت نکردن روزنامهها از بازرسی ماموران آژانس از دانشگاهها!
اگر برای مصالح ملی این کار رو کردید، چرا با افتخار از آن صحبت نمیکنید؟
@enqelab_st
🔴 اینگونه میشود کمر تحریم را شکست
✍ #حمید_خوشایند
"دست ما کوتاه و خرما در نخیل" نباشیم!
🔘 محیط پیرامونی ایران مملو از فرصت های اقتصادی است که تحریم ها نمی تواند تاثیری چندان زیادی بر خط تجاری ایران با همسایگان داشته باشد. لذا ایران می تواند به راحتی بخش عمده از ارز مورد نیاز کشور را از طریق داد و ستد با کشورهای همجوار تامین کند؛ به شرطی که نگاه به کشورهای همجوار از منظر اقتصادی یک اولویت اساسی باشد.
🔻به عنوان مثال تنها قطر با ۲ و نیم میلیون جمعیت که یک کشور ذره ای در همسایگی ایران است دارای یک بازار ۶ میلیارد دلاری است. با اینکه محاصره اقتصادی قطر یک فرصت طلایی اقتصادی در اختیار ایران گذاشته است اما متاسفانه می بینیم که این فرصت اقتصادی هنوز که هنوز است حال در اثر غفلت یا هر دلیل دیگری، مورد توجه جدی مسئولان قرار نگرفته است.
🔻در حالی که قطر تا مرز دریایی ایران در بوشهر ۱۸۵ کیلومتر فاصله دارد، اما کشورمان در یک سال گذشته بیشتر از ۳۰۰ میلیون دلار به این کشور صادرات نداشته است.
🔻این را مقایسه کنید با ترکیه که با وجود صدها کیلومتر فاصله با قطر، لیکن صادرات کالایش صدها برابر ایران بوده است. جالب است این صادرات چه زمینی و چه هوایی از طریق خاک و جاده ها و فرودگاه های ایران صورت می گیرد!! به عنوان یک مثال ساده در نخستین روزهای آغاز محاصره اقتصادی قطر در حالی که ایران طی آن چند روز فقط ۴ پرواز صادراتی به قطر انجام داد، ترکیه بیش از ۱۰۵ پرواز صادراتی داشت!
🔻به قول معروف جاده و اتوبان های چند بانده از ایران و ترانزیت کالا به قطر از ترکیه!! ما هم فقط از سهم ترانزيت عبور ترکيه از خاک ايران منتفع شدیم!
🔻در مورد سایر کشورها هم اوضاع تا حدود زیادی اینگونه است. ترکیه با اینکه یکی از عوامل اصلی گسترش بحران و جنگ در سوریه بود و بیشترین خسارت را برای سوری ها به بار آورد، ولی بازارهای سوریه هنوز هم مملو از کالاهای ترک است! عراق نیز به همین منوال!
💢ضروری است مسئولین تجاری کشور در بخش خصوصی و دولتی در شرایط فعلی برای ایجاد روابط تجاری پایدار و همچنین گسترش حجم تجارت بین ایران و کشورهای همسایه، به صورت جدی تر عمل نمایند. ترکیه بشدت در حال بلعیدن فرصت های اقتصادی در محیط پیرامونی ایران است! مصداق این ضرب المثل نباشیم که "دست ما کوتاه و خرما در نخیل"
@khoshayand_h
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 اینگونه میشود کمر تحریم را شکست ✍ #حمید_خوشایند "دست ما کوتاه و خرما در نخیل" نباشیم! 🔘 محیط پی
🔺 متاسفانه مدیران غربگرا تمام تمرکز خود را بر آمریکا و 4 کشور اروپایی گذاشتهاند و از ظرفیت عظیم کشورهای منطقه برای صادرات کالاهای ایرانی غافلند.
@enqelab_st
🔴کشورداری بر اساس «اصل غافلگیری»
📝 #محمد_فاضلی
✅ جنگ که شروع شد من پنج و وقتی پایان یافت سیزده ساله بودم، اما خوب به خاطر میآورم که گوینده اخبار جنگ برخی مواقع چیزی شبیه به این جمله میگفت: «رزمندگان اسلام با استفاده از اصل غافلگیری به مواضع دشمن حمله کرده و موفق شدند ...». اصل غافلگیری خوب است اما برای حمله به دشمن و آن هم بعد از اینکه گفتوگو و هماهنگی کامل در درون ارتش خودی صورت گرفته است. غافلگیر کردن خودیها فاجعه است. ربط غافلگیری با مشکلات کشور این است که کیفیت سیاستگذاری عمومی در کشور پایین و ریشه عمده مشکلات است، و این خیلی جدی با «اصل غافلگیری» ارتباط دارد.
✅ اگر قرار است هر اقدام توسعهای نظیر هدفمندی یارانهها، توسعه کشاورزی، ساخت بیمارستان، تغییر الگوی فضای سبز، سیاست قیمتگذاری ارز یا ایجاد سد و شبکه آبیاری صورت گیرد، پیشنیاز آن گفتوگویی مبتنی بر شاخصهای قابل سنجش میان همه کسانی است که تحت تأثیر این اقدامات قرار میگیرند یا بر سرنوشت این اقدامات مؤثرند. رویه فعلی این است که بوروکراتها و سیاستمداران تحت تأثیر شناختهای خود، سلیقه – حتی خیرخواهانه - یا منافع سیاسی و اقتصادی درباره همه اینها تصمیم میگیرند. اطلاعات درباره افکار، منافع و مقاصد سیاستها و طرحها، ذره ذره و گاه بر اثر نشت اطلاعات و نه حتی قصدی برای انتشار و شفافیت در اختیار ذینفعان قرار میگیرد. ذینفعان در غالب موارد «غافلگیر» میشوند. گاهی احساس میکنم سیاستگذاری کشور بر اساس «اصل غافلگیری» بازمانده از دوران جنگ است.
✅ مصادیق غافلگیری را بسیار دیدهایم. صنعتگران، تولیدکنندگان، بیماران داروهای خاص و بقیه مردم به یکباره میفهمند که قیمت ارز 4200 تومان تثبیت شده است؛ کشاورزان دشت یکباره میفهمند که قرار است در بالادست رودخانه سد بسازند؛ مردم شهرها یکباره متوجه میشوند که قوانین ساختوساز تغییر کرده؛ و استادان دانشگاه به یکباره خبردار میشوند که قوانین ارتقا متحول شده و همینطور الی آخر. برخی زرنگتر هستند خودشان را فوری تطبیق میدهند مثل آنها که یکشبه اساسنامه شرکتهایشان را عوض کردند و ارز 4200 تومانی برای واردات غیرمرتبط با تخصص شرکتشان گرفتند؛ و بقیه ذینفعان هم حیران میمانند.
✅ نظام سیاستگذاری فاقد نظام ارتباطی و گفتوگوی مؤثر است؛ و برخی وقتها هم نمیخواهد داشته باشد تا سیاستها پنهان بمانند. طراحی فرایند گفتوگو با ذینفعان، به اشتراک گذاشتن مستندات کارشناسی درباره منطق تصمیمات، تحلیل هزینههای هر تصمیم برای گروههای مختلف و متقاعد ساختن گروهها نسبت به منافع و مضار هر اقدام انجام نمیشود.
✅ نظام سیاستگذاری گاه «غافلگیرانه رادارش روی یک هدف قفل میکند.» برای مثال اگر شما 200 میلیارد تومان پول داشته باشید و بخواهید برای مردم منطقهای توسعه، رضایت و رفاه ایجاد کنید، باید بپرسید بین گزینههای مختلف نظیر توسعه صنایع کوچک و متوسط (و انتخاب بین همین صنایع)، ساختن جاده، توسعه شبکه آبیاری، ساماندهی زنجیره ارزش محصولات، ساخت سد یا توسعه گردشگری (و چند انتخاب دیگر) کدام گزینه برترین است؛ نه اینکه مثلاً رادار روی ساخت جاده یا توسعه کشاورزی قفل شود.
✅ اعمال اصل غافلگیری، یعنی گفتوگو و ارزیابی گزینههای مختلف صورت نمیگیرد، و ذینفعان از اهداف اطلاع نداشته باشند. یکی از عوارض خطرناک این وضعیت آن است که «به جای آنکه اهداف، پولها را هدایت کنند؛ پولها، اهداف را تعیین میکنند.» این تفاوت خیلی ظریفی است. سؤال برای مثال این است: «آیا میخواهیم به هدف الف برسیم و برای آن 200 میلیارد تومان پول میخواهیم؟ یا ما 200 میلیارد پول میخواهیم و برای آن یک هدف میتراشیم؟» اعمال اصل غافلگیری است که «هدف تراشیدن برای پول» به جای «پول برای تحقق هدف» را ممکن میسازد.
✅ سیاستگذار و به تبع آن مجری سیاستها نباید مردم و ذینفعان را غافلگیر کند. اصل غافلگیری، نظام سیاستگذاری را به سمت یکی از خطرناکترین بیماریهای این کشور میبرد: پوپولیسم. این بیماری تا حدی محصول وجود ظرفیت اعمال اصل غافلگیری است. پوپولیسم معانی مختلف دارد و باید درباره آن مفصل بحث کرد، اما تعریفی خلاصه از آن چنین است: «سیاستگذاری به اسم مردم، بدون حضور خود مردم.» پوپولیستها دائم از این میگویند که فلان کار را برای منافع مردم انجام میدهند اما نمیتوانند پاسخ دهند که کجا، چگونه، چه زمانی و با چه کیفیتی درباره این کارها با مردم حرف زدهاند و به اندازه کافی اطلاعات درباره آنها به مردم داده و آنها را قانع کردهاند و درباره گزینههای دیگر بحث کردهاند.
@fazeli_mohammad
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
️🔴 حاجآقا مرتضی تهرانی درباره رهبر انقلاب چه گفت؟
اواخر سال ۹۴، حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان دیدار و گفتوگویی با مرحوم آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی داشت که در مجله پاسدار اسلام چاپ شد. بخشهایی از آن نظر ایشان درباره حضرت آیتالله خامنهای بود. فرازهایی از آن را بخوانیم:
♦️یکی از ذاتیات ایشان [حضرت آیتالله خامنهای]، بلندهمتی ایشان است. یعنی آنقدر این روح، پاکیزه و لطیف و بزرگ است که وقتی ایشان این تعبیر [تعبیر رؤیای صادقهای که در جوانی دیده بودند] را شنید، از آنموقع تدریجاً خودش را برای فعلیت این منزلت آماده کرد و از این حرکت اختصاصی و استثنایی هم هیچ غفلت نورزید.
♦️خصیصه دیگر ایشان این بود که نسبت به والدین تأدب، تواضع، فروتنی و اطاعت بسیار زیادی داشتند. خیلی زیاد که از عرفیت خارج است، بخصوص نسبت به پدر بزرگوارشان. عجیب بود. آنها هم حتماً اثر وضعی دارد و پیدا بود که حق تعالی تعبیر همان خواب را برای ایشان تقدیر کرده است.
♦️ایشان قم هم که مشرف شد، ازجمله درس مرحوم آقای حائری که میرفتند، کمال دقت را داشتند و کار میکردند و دریافتی ایشان از درس خارج، بخصوص درس خارج مرحوم آقای حائری که خارج دقیقی بود و خارج مکاسب بود، اگر کسی مانند آقا «سلامالله علیه» شش ماه درس ایشان میرفت، کافی بود که روش استنباط و تلاش و کار و کوشش در فقه و مبادی فقه را کاملاً بیاموزد.
♦️نگاه میکنم و میبینم روز به روز غلظت اخلاص ایشان در باطنشان بیشتر میشود.
♦️در مراجع قطعاً چنین فردی با این جامعیت نداریم. یعنی وقتی به سراغ مسائل سیاسی میروند و مطالعه و جمعآوری و مقایسه میکنند، یک نفر غیر از ایشان نیست. در مسائل فقهی که وارد میشوند و جواب میدهند، کاملاً پیداست که سراپا اخلاص و تقواست. آنقدر احتیاط میکنند که یک سر سوزن بر خلاف تقوا و احتیاط حرکت نکرده باشند.
♦️در این جامعیتی که خدا این بزرگوار را رشد داده است، هیچ در بین علمای شیعه واسلام نداریم.
♦️این بزرگوار هم خدای متعال اراده فرموده است که مسئولیت سنگینی را به ایشان عطا کند که عطا کرده است. با ظرفیتِ فوق ادراک اشخاص عادی. این ذاتیات ایشان است. و ایشان کار کرد و من اطلاع داشتم که در فقه و اصول و رجال و لغت و... کار میکرد. و در کنار همه اینها کار روحی میکرد. من حتی چند شب پیش آثار حرکت در تهذیب نفس و تشدید اخلاص را وقتی ایشان داشت نماز میخواند در ایشان دیدم. میپرسید: چگونه دیدی؟ با همین چشم؟ میگویم خیر، با آن چشم دیگری که خدا به من عطا کرده است و یقین دارم. لاالهالاالله.
♦️شب و روزی نیست که من از ایشان ۲۰ مرتبه یاد و برای ایشان دعا نکنم و به خدای متعال التماس نکنم که خدایا! این نعمت را برای شیعه مستدام بدار. معتقدم شکر و سپاسگزاری این نعمت الهی را شیعه اعم از علما و غیرعلما بهجا نیاوردهاند، چون درک نکردهاند.
♦️اگر خدای متعال این بزرگوار را در این سمت قرار نداده بود، هیچیک از علما تا سالهای طولانی هم این همت و اراده را نداشت که آنچه را من خیال هم نمیکردم که در عمرم آن ابعاد معنوی، الهی، شرعی و انسانی را شاهد باشیم.
♦️این عرایض من به بحث سوم منتهی میشود که باید برای مردم حل شود. مردمی که دین و شعور و ایمان دارند و تاریخ میدانند. در زمان ایشان وقتی کمبودهایی را احساس میکنیم، باید بفهمیم آنها را به چه کسانی باید نسبت بدهیم. عین این کمبودها در زمان امیرالمؤمنین «صلواتالله علیه» هم بود. آیا میتوانیم نتیجه بگیریم که حضرت -نعوذ بالله- تقصیر کرده است؟ نمیتوانیم. حضرت در فاعلیت، عصمت، علم و قدرت خودش بینظیر بوده و انسان عادی نبوده است، پس چرا تا وقتی که ایشان زنده بود شریح را نتوانست از کوفه بیرون کند؟ این شریح بود که در قضیه کربلا فتوا داد. نبود؟!
@tdejakam
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
️🔴 حاجآقا مرتضی تهرانی درباره رهبر انقلاب چه گفت؟ اواخر سال ۹۴، حجتالاسلام والمسلمین رحیمیان دیدا
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبت های بی نظیر و کمتر شنیده شده استاد اخلاق مرحوم آیت الله مرتضی تهرانی در مورد امام خامنه ای
@enqelab_st
🔴 چند خطی درباره انقلابی شدن روحانی!
📝 #امیرحسین_ثابتی
🔹حرفهای این روزهای حسن روحانی علیه امریکا نه تنها برای منتقدانش، بلکه برای کسانی که به او رای داده اند هم خنده دار است. وقتی روحانی بعد از 5 سال به حراج گذاشتن ایران، یکباره مدافع مقاومت در برابر امریکا می شود مثل این است که فردا روزی یک باره قاسم سلیمانی از لزوم مذاکره با امریکا سخن بگوید!
🔸اما در هر صورت باید از این دست مواضع روحانی استقبال کرد، حتی اگر او غیرصادقانه و با هر نیتی این سخنان را مطرح کند، باید در پمپاژ سخنان او به جامعه کمک کرد زیرا وقتی نماد یک گفتمان (سازش و عقب نشینی مقابل امریکا) بعد از 5 سال حرفهای گفتمان رقیب خود را تکرار می کند، این مساله در «تغییر تدریجی گفتمان غالب بر جامعه» بسیار اثرگذار است.
🔻فراموش نکنیم اگر سال 92 حسن روحانی رای آورد، پیروزی او در انتخابات حاصل وحدت اصلاح طلبان یا کثرت اصولگرایان و مسایل درجه چندمی از این دست نبود، بزرگترین علت رای آوردن روحانی غلبه گفتمانی بر جامعه بود که او نماینده همان گفتمان در جامعه شناخته می شد: «گفتمان سازش و عقب نشینی در برابر امریکا»
💢اما این گفتمان نیز یکباره و توسط روحانی بر جامعه غالب نشد، به تدریج و با مواضع افراد مختلف از جناح های مختلف به عنوان یک گزاره ی منطقی در بین مردم جای خود را باز کرد. وقتی ولایتی، قالیباف، محسن رضایی تا عارف و خود روحانی همه و همه از لزوم مذاکره با امریکا و تغییر دست فرمان در دیپلماسی سخن می گفتند، طبیعی بود که این گفتمان به عنوان گفتمان غالب توسط مردم پذیرفته شود و در نهایت نیز به نسخه اصلی همین گفتمان یعنی حسن روحانی رای داده شود. لذا سخنان امروز روحانی هر قدر هم خنده دار باشد این فایده را دارد که به تدریج در «قشر خاکستری جامعه» این گزاره را جا خواهد انداخت که «اولا اعتماد و مذاکره با امریکا اشتباه بود، ثانیا تنها راه عقلانی در برابر امریکا مقاومت است.»
⭕️اگر این اتفاق به درستی به وقوع بپیوندد، آنگاه تصحیح اشتباهات 92 و 96 توسط خود مردم، دیر نیست...
@sabeti
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 چند خطی درباره انقلابی شدن روحانی! 📝 #امیرحسین_ثابتی 🔹حرفهای این روزهای حسن روحانی علیه امریکا ن
از این تغییر مواضع استثنایی حمایت میکنیم امّا برای چند سخنرانی هم ذوق زده نمیشویم. هرگاه رویکرد غربگرای دولت در عمل به تقویت درونی اقتصاد تغییر کرد، میتوان رئیس جمهور را تشویق کرد.
@enqelab_st
🔴 استدلالهای آشنا
📝 #سیدحمید_حسینی
✳️ بسیاری از افراد با آنکه میدانند آب یکی از این دو لیوان، گوارا و از بهترین سرچشمهها و دومی آبی آلوده و سمی است، از لیوان دوم مینوشند. اگر از آنها بپرسید چرا چنین میکنند، پاسخهایی از این دست خواهید شنید:
🔸میدانیم آب زلال بهتر است ولی فعلا درگیر مشکلات زندگی هستیم و حال و حوصلهٔ دقت به این مسائل را نداریم.
🔸بیشتر کسانی که از بهداشت و آب سالم دم میزنند دروغگو و دزد و آلودهاند و آبهای سمیتری را مصرف میکنند.
🔸مگر نمیبینید لیوان دوم چقدر زیباتر است؟ ما شیفتهٔ نقش و نگار این لیوان شدهایم و به جنبههای دیگرش فکر نمیکنیم.
🔸سخت نگیرید! اگر قرار باشد برای هر بار آب خوردن، سالم و بهداشتی بودنش را بررسی کنیم. از زندگی لذت نمیبریم.
🔸به حرف متخصصان بهداشت و درمان گوش نکنید؛ این مطالب را از خودشان در آوردهاند و بین خودشان هم اختلاف است.
🔸از منش خشک و ریاکارانهٔ کسانی که آب سالم مصرف میکنند خوشمان نمیآید و از لج آنها هم که شده از لیوان دوم مینوشیم.
🔸قصد بدی نداریم؛ از روی کنجکاوی و ماجراجویی یا از سر عادت چنین میکنیم؛ البته در آینده روش خود را اصلاح خواهیم کرد.
✳️ شاید این جملات، عجیب بهنظر برسد؛ اما اگر یک بار دیگر آن را مرور کنید و «اطاعت از خدا» را بهجای «آب سالم» و «نافرمانی او» را بهجای «آب آلوده» بگذارید میبینید چنین استدلالهایی چقدر آشنا و رایج است.
@hamidhossaini
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 استدلالهای آشنا 📝 #سیدحمید_حسینی ✳️ بسیاری از افراد با آنکه میدانند آب یکی از این دو لیوان، گو
🔺لیوان راست حاوی سالمترین آب و لیوان چپ پر از آلودگی است.
❇️ بسیاری آگاهانه از لیوان چپ مینوشند و برایش استدلال دارند...!
@enqelab_st
🔴کرکسهایی که بر سر سفره انقلاب نشسته اند...
📝 #حسین_دهباشی
🔻واقعیت این است که اکثر #اصلاحطلبان با اصل سرنگونی نظام ج.ا سخت موافقند، به شرط آنکه در فردای #براندازی قدرت به خودشان برسد. و چون این اطمینان را ندارند چنین به سفره انقلاب آویختهاند و کار که سخت میشود همین بسیجیهایی را که مسخره میکردند به اتحاد میخوانند. این یعنی ریاکاری!
💢 اصلاحطلبان بارها گفته و نوشتهاند که ارکان اصلی و مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی نظیر ولایت مطلقه فقیه، شورای نگهبان، نظارت استصوابی، قوه مقننه و... حتی ظواهری مثل حجاب اجباری را قبول ندارند. چه میماند؟ سفره انقلاب! وزارت و وکالت و سفارت و استانداری و شهرداری و اینها!
@iranoralhistory
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴کرکسهایی که بر سر سفره انقلاب نشسته اند... 📝 #حسین_دهباشی 🔻واقعیت این است که اکثر #اصلاحطلبان با
🔻زیباکلام: به خاطر دفاع از نظام در مصاحبه با «من و تو» به من هجمه کردند و شما اصلاح طلبان سکوت کردید!
@enqelab_st