خیابان انقلاب
💢نتایج انتخابات میاندورهای آمریکا @enqelab_st
🔴برد دموکرات ها در مجلس نمایندگان و جمهوری خواهان در سنا چه معنایی برای ما دارد؟
📝 #صادق_الحسینی
🔹برد جمهوری خواهان در سنا ارزش چندانی ندارد. آنها قبل از این هم سنا را در اختیار داشتند حال چند سیت بیشتر و کمتر فرق چندانی نمی کند. هنوز نتایج همه ایالت ها مشخص نشده اما به نظر می رسد دموکرات ها با حدود 30 اختلاف مجلس نمایندگان را ببرند و جمهوری خواهان با اختلاف 4 رای برنده سنا باشند.
🔹چرا در این مقطع زمانی سنا اهمیت چندانی ندارد؟
سنا بطور کلی دو کار اصلی انجام می دهد: تصویب نهایی مصوبات مجلس نمایندگان و نیز انتخاب قضات عالی فدرال. وقتی مجلس نمایندگان دست دموکرات ها باشد، سنا قدرتی برای تهیه و تصویب قانون ندارد و فقط می تواند بصورت سلبی اجازه تصویب برخی قوانین را ندهد. در این شرایط فقط قوانینی مصوب خواهند شد که هر دو حزب بر سر آن توافق کلان کرده باشند.
🔹از سوی دیگر در خصوص قضات، جمهوری خواهان پیش از این غالب قضات فدرال را معرفی کرده اند و اینکه سنا دستشان باشد یا نه تفاوتی ایجاد نمی کند.
🔸مجلس نمایندگان چه اهمیتی دارد؟
🔹در مجلس نمایندگان، با توجه به اکثریت بالایی که دموکرات ها پیدا کرده اند، امکان در اختیار گرفتن همه کمیسیون ها توسط آنها وجود دارد. اما به علت این که سنا دست آنها نیست، امکان تصویب قوانین تک حزبی خودشان را نخواهند داشت. اما رئیس جمهور برای بودجه و مالیات و همه طرح های دولتیش مهمش نیاز به این مجلس دارد.
🔹آنها می توانند هر مقدار که می خواهند مقامات دولتی را احضار کنند، درخواست تحقیق و تفحص کنند، هر مدرکی که می خواهند درخواست کنند حتی مدارک مالیاتی و شخصی زندگی ترامپ را، هر نظارتی که بخواهند می توانند داشته باشند و در نهایت هر رفتار خلاف قانون اساسی ترامپ را بررسی و در نهایت او را استیضاح کنند. البته بعد از مجلس نمایندگان استیضاح به سنا می رود و دو سوم آرای سنا را نیاز دارد که عملا قابل انجام نخواهد بود.
🔹دموکرات ها در ایالت های مختلفی موفق شدند فرمانداری را هم بگیرند. و از ۳۶ انتخاب در ۱۹ ایالت پیروز و شدند و یک ایالت هم معلوم نیست. بطوری که الان تقریبا 33 فرماندار دموکرات هستند. فرماندارها برای انتخابات 2020 که دو سال به آن مانده بسیار حیاتی است. در آمریکا فرمانداران اهمیت بسیاری دارند و می توانند انتخابات هر را شکل بدهند یا به قول سیاست ایران، "در بیاورند". هر سه ایالت چرخشی که ترامپ با بردن آنها توانست رئیس جمهور شود حالا فرماندار دموکرات دارند (ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا).
🔹با توجه به نیاز آرای دو سومی سنا برای استیضاح رئیس جمهور، عملا استیضاح ترامپ بسیار بعید است. اما پس از این ترامپ برای تصویب بودجه و مالیات و طرح های مهم به دموکرات ها احتیاج حیاتی دارد. با توجه به شخصیت ترامپ به نظرم بزودی شاهد دعواهای بزرگ و حتی در مواقعی قفل شدن سیستم حکومتی در آمریکا خواهیم بود. تصور من این است که ترامپ بسیار ریسک پذیر است و تهاجمی به سمت دموکرات ها می رود. نتیجه این سیستم ضعیف شدن امکان عمل ترامپ در داخل، توجه بیشتر او به خارج برای پوشاندن نقاط ضعفش و به عبارتی بردن دعوا به خارج از آمریکاست.
🔹این انتخابات برای همه کشورهای مستقل از جمله ایران خوب بود. قدرت یک پارچه در آمریکا برای ما خطرناک است. دموکرات ها با دادن امتیازات داخلی می توانند سیاست خارجی ترامپ را مهار کنند. باید دید نتیجه دعواهای داخلی در آمریکا چه خواهد شد.
@sadegh_alhosseini
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 امام رضا (ع) دیکتاتوری بنیعباس را عاجز کرد
📝 نگاهی به تاثیرات اقداماتِ بلندمدت امام رضا (ع) طی نوزده سال دوران امامت به روايت حضرت آيتالله خامنهای:
◾️ عمر مبارک امام رضا (ع) تقریبا پنجاه و پنج سال بوده است - یعنی از سال ۱۴۸ که سال شهادت امام صادق (ع) است تا سال ۲۰۳ - تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی که میشود برای آن ذکر کرد و تصویر کرد، در همین مدت عمر نسبتا کوتاه انجام گرفته است.
◾️ از این مدت پنجاه و پنج سال، نزدیک به بیست سال - تقریبا نوزده سال - مدت امامت این بزرگوار است؛ اما همین مدت کوتاه را که ملاحظه میکنید، تاثیری که در واقعیت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی که به معنای حقیقی اسلام و پیوستن به اهلبیت (ع) و آشنا شدن با مکتب این بزرگواران انجامید، یک داستان عجیبی است، یک دریای عمیقی است.
◾️ آن وقتی که حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیکان و علاقهمندان حضرت میگفتند که: علیبنموسی در این فضا چه کار میتواند انجام بدهد - این فضای شدت اختناق هارونی که در روایت دارد که میگفتند: و سیف هارون تقطر دما؛ خون میچکد از شمشیر هارون - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیت عظیمی که برعهدهاش است، میخواهد چه بکند؟ این اول امامت علیبنموسیالرضا (ع) است.
◾️ بعد از این نوزده سال یا بیست سال که پایان دوران امامت و شهادت علیبنموسیالرضا (ع) است، وقتی شما نگاه میکنید، میبینید که همان تفکر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا کرده که دستگاه ظالم و دیکتاتور بنیعباس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را علیبنموسیالرضا (ع) انجام داده...
◾️ بالاخره مأمون طىّ همان قضایایی که شنیدهاید و تکرار شده است و میدانید، احساس میکند که ناچار است.
◾️ علىّبنموسیالرّضا (ع) را - که با نیتهای خاص خودش، آن بزرگوار را از مدینه کشانده بود، آورده بود، به خود نزدیک کرده بود و قصد کشتن آن بزرگوار را هم نداشت - برخلاف آنچه تدبیر کرده بود، به شهادت برساند.
🔺 کار قضاء الهی و ارادهی الهی و تدبیر الهی - که پارهی تن پیغمبر در این نقطهی دوردست از مدینه مدفون بشود که خود این یک تدبیر الهی است، یک مهندسی الهی است - به وسیلهی دشمنان اهلبیت انجام بگیرد. کار برای اهداف بلند را اینجوری باید انجام داد؛ نگاه به بلندمدّت را با این انگیزهها، با این نیّتها، با این امیدها باید انجام داد. ۹۲/۶/۲۶
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 امام رضا (ع) دیکتاتوری بنیعباس را عاجز کرد 📝 نگاهی به تاثیرات اقداماتِ بلندمدت امام رضا (ع) طی ن
🔻رهبر انقلاب: بدانید پیام زندگی پرماجرای امام رضا (ع) به ما عبارت است از: «مبارزه دائمی خستگیناپذیر»
@enqelab_st
🔴 توهم بزرگِ ارزانی قبل انقلاب!
✅نسل امروز با شنیدن نرخ کالاهای زمان #پهلوی حسرت ارزانی آن زمان را میخورند. این در حالی است که مقایسه نسبی قیمتهای آن زمان و اکنون گواه نادرستی ادعای ارزانی قبل از انقلاب است.
◀️ سال ۴۹ ، حقوق یک کارمند در ماه ۲۰۰ تومان و حقوق یک معلم ۵۰۰ تومان و قیمت یک خودروی پیکان ۱۸۰۰۰ تومان بود. اگر کارمندی قصد خرید پیکان داشت با پسانداز حقوق ۹۰ ماه و یک معلم با پسانداز حقوق ۳۶ ماه خود قادر به خرید پیکان بود. درحالی که امروز یک کارمند با حقوق حداقل ۱.۵ میلیون تومان میتواند با پرداخت ۱۳.۵ ماه حقوقش صاحب پراید شود .
◀️ در سال ۵۰ ، دستمزد روزانهی یک کارگر در شهری مثل فردوس در خراسان جنوبی ۲۵ تا ۳۰ ریال بود یعنی یک کارگر اگر سه روز و نیم کار میکرد میتوانست یک دلار بخرد در حالی که امروزه کارگری با مزد ۳۵ تا ۴۰ هزارتومان در روز با مزد روزانهاش قادر است ۱۰ دلار خریداری کند.
◀️ در سال ۵۴ ، یک حلب ۴.۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹ تومان قیمت داشت که معادل مزد ۵ روز کارگری با حقوق روزانه ۶۰ ریال بود اما امروزه همان روغن ۲۳۰۰۰ تومان فروخته میشود و یک کارگر با مزد کمتر از یک روز خود یک حلب روغن میخرد.
◀️ سال ۵۴ ، مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد. یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزانهاش راپرداخت میکرد نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری میکرد در حالیکه امروزه یک کارگر با مزد روزانهاش حداقل ۵ کیلو مرغ میخرد.
◀️ در زمان پهلوی قیمت نان سنگک ۵ ریال بود و کارگری که در روز ۶ تومان مزد دریافت میکرد میتوانست 12 نان سنگک بخرد ولی امروزه یک کارگر با مزد ۳۵ هزارتومان قادر است ۳۵ عدد نان سنگک بخرد.
📚منبع آرشیو روزنامه های دوره پهلوی از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
https://t.me/joinchat/AfthPTwgMHGpwWiF7qdfKA
خیابان انقلاب
🔴 توهم بزرگِ ارزانی قبل انقلاب! ✅نسل امروز با شنیدن نرخ کالاهای زمان #پهلوی حسرت ارزانی آن زمان را
رزانی زمان شاه !!!
توهّمی که با بمباران تبلیغاتی در 40 سال القا شد.. ابتدا همه خندیدند ولی کم کم عده ای باور کردند.
@enqelab_st
خیابان انقلاب
🔴 بهشت فروشی شورای شهر پنجم!
📝 #كبری_فرشچی
🔹 ۲۲ آبان ماه روز سرنوشت شهر تهران است، شهری که در یکسال و دوماه دو شهردار را به خود دیده و سهشنبه همین هفته قرار است شورای پنجم شهر تهران برای سومین بار شهردار منتخب خود را به ساختمان شهرداری در بهشت بفرستد. هرچند بناست تا پنجگزینه نهایی شورای شهر یعنی رسول کشتپور، عباس آخوندی، پیروز حناچی، سید کامل تقوینژاد و غلامرضا انصاری برنامههایشان را برای تصدی بر پست شهرداری تهران به شورا ارائه دهند، اما شواهد نشان میدهد گزینه نهایی شهرداری تهران از مدتها قبل انتخاب شده است. درست همزمان با استعفای عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم!
🔸با انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان شهردار کلانشهر تهران این تصور در عموم بهوجود آمد که شورای شهر پنجم به جای آنکه بر اولویتهای اجرایی کلانشهر تهران متمرکز شود، شورایی سیاست زده است. حالا، اما با مشخص شدن پنجگزینه نهایی شهرداری تهران اعضای شورای شهر پنجم پایتخت نشان دادند از کمترین شم سیاسی هم برخوردار نیستند؛ چراکه تنها ذرهای شم سیاسی و آیندهنگری حزبی کافی است تا هر کسی دریابد عباس آخوندی به دلیل عملکردش در وزارت راه و شهرسازی مدیری ناکارآمد است. ضمن آنکه مرد پرحاشیهای هم است. این گزینه که به ناکارآمدی و پرحاشیه بودن شناخته میشود، با جلب ۱۱رأی از آرای اعضای شورای شهر پایتخت اگرچه جایگاه دوم را در پنجانتخاب نهایی برای صندلی شهردار تهران به خود اختصاص داده، اما محتملترین گزینه برای تصدی این پست به شمار میآید؛ چراکه زمزمه بازنشسته بودن رسول کشتپور با وجود داشتن آرای بیشتر از همین حالا به گوش میرسد و بخشی از سناریوی ماهرانه اعضای شورای پنجم را افشا کرده است؛
🔻سناریویی که پرده نخست آن با انتخاب و استعفای نجفی آغاز شد و در پردههای بعدی به انتخاب افشانی، تصویب قانون منع به کارگیری بازنشستگان و حاشیههای آن برای شهردار تازه و در نهایت استعفای آخوندی و انتخابش به عنوان یکی از چهرههای مورد نظر اعضای شورا برای تصدی پست شهرداری تهران چیده شد تا در نهایت فردی را به ساختمان مرکزی شهرداری تهران در بهشت بفرستند که یکی از افراد مورد وثوق دولت باشد و عملاً شهرداری را هم دولتی کنند. یکسال و دوماه برای قرار گرفتن دو مدیر در رأس کلانشهری، چون تهران نشان میدهد یا شورای شهر پنجم پایتخت نمیداند چه میکند یا مجری سناریویی از پیش تعیین شده است که میتواند تبعات سنگینی را برای شهری با ۱۳میلیون نفر جمعیت بهوجود بیاورد.
💢 پیروز حناچی، سید کامل نقوینژاد و غلامرضا انصاری گزینههای دیگر شهرداری تهران، اما با عنایت به آرایشان به نظر نمیرسد چندان شانسی برای تصدی این پست داشته باشند. به خصوص اینکه رفتار شورای پنجم در یکسالی که از فعالیتشان میگذرد نشان میدهد دستورالعملهایشان را از دولت میگیرند و همین امر موجب شدهاست تا شورای شهر پنجم هویت مستقلی نداشته باشد. وادادگی ۲۱عضو شورای شهر به دولت تا جایی است که حاضر نیستند به هیچ قیمتی ترکیبشان به هم بخورد. حالا شورا مانده و انتخاب شهرداری که باید بیشترین همسویی را با دولت داشته باشد. دولت هم نشان داده شهرداری مستقل را برنمیتابد به همین خاطر هم تهران میماند و شهردار لیبرالی که معتقد است اقتصاد بازار رقابتی را به هیچ قیمتی نباید زیرپا گذاشت.
@NewsJavan
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 10 نکته از یک فینال
✍🏻 #مصطفی_داننده
1⃣حضور پرسپولیس در فینال جام باشگاههای آسیا نشان داد اگر یک تیم به خوبی هدایت شود میتواند با پنجره بسته هم به فینال آسیا برسد و نایب قهرمان آن شود. مدل برانکو میتواند در کشور داری ایران مورد استفاده قرار بگیرد.
2⃣-حضور زنان یکی از مهم ترین اتفاقات بازی فینال بود. زنان دست چین شده در ورزشگاه حاضر بودند اما همین حضور هم حکایت آینده روشن دارد. قطعا روزی خواهد آمد که نیمی از ورزشگاه در اختیار زنان و دختران ایرانی قرار میگیرد.
3⃣-ورزشگاه آزادی بازسازی شد آنهم به زور کنفدراسیون آسیا. همیشه گویا باید بالاسر ما زور باشد تا کارها پیش برود. اگر این بازی نبود قطعا آزادی هم روی بازسازی را نمیدید و آن توالت معروف کشف نمیشد.
4⃣تماشاگران ایرانی نشان دادند پرشور هستند اما حرفهای نیستند. آنها همه انرژی خود را قبل از بازی تمام میکنند و در هنگام مسابقه محو بازی میشوند. زمانهایی که قرمزها احتیاج به تماشاگران داشنند، آنها ساکت بودند و نظاره گر بازی حرفهای ژاپنیها بودند.
5⃣- تا وقتی تماشاگران چند ساعت قبل از بازی ورزشگاه را پر میکنند بدون هیچ امکانات رفاهی واین باعث میشود در هنگام بازی آنها انرژی نداشته باشند. شیوه ورزشگاه رفتن ما ایرانیها باید تغییر کند. شاید بیتشر از هر زمانی ما احتیاج به ورزشگاههایی درون شهر داریم.
6⃣-هواداران پرسپولیس قبل از بازی از خدا خواسته بودند که حداقل یک امروز قرمز باشد. حتی مصطفی تاج زاده فعال سیاسی اصلاح طلب هم در اینستاگرام خود این درخواست را منتشر کرد اما سنت خدا این نیست. هر کسی بیشتر و بهتر کار کند حق او رسیدن به موفقیت است. نوع مدیریت، نوع فوتبال و امکانات ژاپنیها را ببیند تا متوجه شوید چرا انها باید قهرمان آسیا شوند.
7⃣-گزارش مزدک میرزایی و جواد خیابانی در دو بازی رفت و برگشت فینال آسیا نشان داد که چه فاصلهای میان عادل فردوسی پور با دیگر گزارشگران تلویزیون وجود دارد. گزارش امروز مزدک چیزی شبیه افتضاح بود. گزارشگری که هنوز فرق صالحی و صالحی امیری را نمیداند و اصرار دارد کار همکاران تصویربردارش را پررنگ نشان دهد. من جای مدیران تلویزیون بودم مجسمه عادل را میساختم و خود او را دو دستی میچسبیدم
8⃣-همین آقای مزدک و میثاقی بارها گفتند که تمام ایران چشم انتظار قهرمانی پرسپولیس است. واقعا اینگونه نبود. استقلالیها دوست نداشتند پرسپولیس قهرمان شود. این دو مجری و بسیاری دیگر از مجریان صداوسیما و البته روزنامه های ورزشی تلاش کردند به این بازی رنگ ملی بپاشند. اما این بازی یک بازی باشگاهی بود، همین. یادبگیریم هر اتفاقی را ملی نکنیم که حالا مجبور نشویم شکست پرسپولیس را هم ملی بدانیم. پرسپولیسیها قبل از بازی همه کریها را برای استقلالیها خواندند و استقلالیها بعد از بازی تلافی کردند.
9⃣-خوبی این فینال این بود که مردم حداقل برای یک هفته همه فکر و ذکرشان فوتبال بود. گاهی فراموشی مشکلات خوب است.
🔟-اگر موفقیت میخواهیم باید کار کنیم. از ژاپن، کره و حتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، رو نویسی کنیم که آنها چگونه در مسیر موفقیت قرار گرفتهاند و ما همچنان اندر خم یک کوچه هستیم.
@Rasad_tahlil
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔺فكر مي كنيد اين عكس، تصوير چه كسي باشد؟ شهيد سيد مرتضى آويني! ولي آويني بدون ريش، بدون چفيه، بدون روايت فتح! فارغ التحصيل معماري و در حال گذشتن از راه طي شده! كامران دوران قهوه و غزاله عليزاده و سيگار و كارل گوستاويونگ!
💢 وقتي آدم ها را فقط با يك چهره كه خودمان مي خواهيم و مي پسنديم معرفي مي كنيم در واقع داريم يك پيام به مخاطب مي دهيم؛ يا اين شكلي هستي يا كلا از دايره خارجي!
يعني اگر اهل سيگار و كافي شاپ باشي هيچ راهي براي پايان و فرجام امثال آويني و همت و بابايي نداري!
وقتي شهيدان سرافراز و افتخار آفرين را هميشه طوري معرفي مي كنيم كه گويي از آغاز كودكي ريش داشته اند و نمازشب مي خوانده اند و مسير رشد و كمال و تغيير و تحولشان را به رسميت نمي شناسيم در واقع داريم راه را بر بقيه مي بنديم!
📝 #محمدرضا_زائری
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در 👇
https://eitaa.com/enqelab_st