🌐 نشست ریاض؛ نمایش خوب، کارایی ضعیف
🔹نشست فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی با موضوع با حضور سران بیش از ۵۰ کشور اسلامی در روز دوشنبه ۲۱ آبان در ریاض برگزار شد. در این نشست علیرغم حضور برجسته سران کشورهای اسلامی و همچنین اظهارت مثبت و همسو پیرامون وضعیت منطقه و به ویژه غزه و لبنان هیچ تدبیر و گام عملی قاطعانهای برای تغییر شرایط اتخاذ نشد؛ امری که حاکی از ضعف ساختاری این سازمان و فقدان قابلیت اثرگذاری واقعی است.
🔸فقدان دیدگاه سیاسی واحد، مناقشات شدید سیاسی بین اعضا و درعینحال سیستم تصمیمگیری مبتنی بر اجماع، قدرت نهادی محدود و فقدان ساختار مرکزی برای اجرای موثر تصمیمات و از همه مهمتر وابستگی غالب اعضا به قدرتهای بزرگ ضعفهایی است که باعث میشود سازمان همکاری اسلامی صرفاً به مثابه یک پلتفرم نماشی عمل کند.
🔸مسائلی مانند سطح حضور ایران علیرغم این که خود از پیشنهاد دهندگان برگزاری نشست بود، عدم شرکت رئیس امارات متحده عربی، سکوت امیر قطر و ... در این نشست، خود حاکی از درک اعضا از ناتوانی و ناکارامدی اجرایی این سازمان و همچنین نشاندهنده عمق اختلافات از منظر تفاوتهای رویکردی درباره موضوع نشست یعنی جنگ در غزه و لبنان است.
🔸بررسی بیانیه صادرشده در پایان نشست نشان میدهد که عموم بندهای آن شامل درخواستهایی از نهادها و بازیگران بینالمللی است. این امر به خوبی گویای این است که خود سازمان اراده و توان اقدام خاصی ندارد؛ بار مسئولیت را از عهده خود ساقط و تکلیف را متوجه دیگران میبیند. وقتی خود سازمان توان اقدامی ندارد طبعیتاً درخواستهای آن در جاهای دیگر هم شنیده نمیشود و به آنها توجهی نمیشود. مسئله دیگر این است که حتی یک اراده جمعی برای یک اقدام هماهنگ از سوی اعضا در نهادهای بین المللی به عنوان مثال اخراج یا تعلیق عضویت رژیم در ارکان و نهادهای سازمان ملل نیز وجود ندارد.
🔸با این وجود برگزاری این نشست واجد برخی دلالتهای سیاسی مهم است. مواضع عربستان در این نشست ظاهراً نشان میدهد علیرغم پیروزی ترامپ در انتخابات ایالات متحده تبوتاب عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی کاهش یافته است. این مواضع میتواند چند دلیل داشته باشد؛ در حالی که با گذشت یک سال و اندی از جنگ غزه عربستان بر خلاف محور مقاومت که حمایت فعال از فلسطین داشته است و جریان اخوانی و برخی دیگر از بازیگران منطقهای که حمایت رسانهای و سیاسی قابلتوجهی از فلسطین داشتهاند عربستان متهم به بیعملی و انفعال در این رابطه بوده است. بنابراین عربستان با یکی کردن نشست سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب و اتخاذ مواضع خاص به دنبال رفع اتهام از خود و جلب افکار عمومی بود.
🔸دلیل دیگر واقعیتهای میدانی است. در حالی که با آغاز جنگ غزه، عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی انتظار داشتند رژیم صهیونیستی بتواند با حذف حماس از غزه و سپردن امور آن به دست تشکیلات خودگردان زمینههای رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک در مسئله فلسطین و در نتیجه عادیسازی و پیمان امنیتی با ایالات متحده فراهم شود اما واقعیتهای میدانی نشان میدهد چنین راهحلی فعلاً دور از دسترس است. بنابراین در حالی که عادیسازی برای عربستان در چنین وضعیتی دشوار است و به نظر میرسد راهحل ترامپ برای مسئله فلسطین مبتنی بر اهرمسازیهای جدید از جمله طرح مجدد اعمال حاکمیت بر کرانه باختری باشد عربستان نیز تلاش میکند موضع خود را در مذاکرات با ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تقویت کند.
🔸دلیل دیگر تنشهای مستقیم اخیر میان ایران و رژیم صهیونیستی است. در حالی که یکی از اهداف ایران از درخواست برگزاری این نشست فراهم کردن زمینههای سیاسی برای واکنش به حمله اخیر رژیم صهیونیستی به خاک خود است عربستان تلاش میکند خود را از پیامدهای منفی این تنش برای خود که بیشتر از ناحیه ایران و گروههای مقامت احساس می کند دور نگه دارد.
✅به هر حال این نشست و سخنرانیهای تند علیه رژیم صهیونیستی نشان داد طوفان الاقصی مسئله فلسطین را به دستور کار سیاسی حکومتهای منطقه به عنوان یک مسئله اساسی بازگردانده است. با این حال اگر چه نشست ریاض یک نمایش خوب در همسویی نسبی اعضاء در قابل تحولات اخیر منطقه به ویژه وضعیت غزه بود اما به لحاظ تاثیر، کارایی و کارامدی همانطور که انتظار میرفت ضعیف بود.
✅اندیشکده تهران✅
#ایران #غزه #لبنان
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
خط آخر
لبنان و حمله إسرائيل به آن در جلوی دیدگان علی لاریجانی #لبنان ✅ خط آخر @Khaate_Akhar
✅چند نکتهای که فراموش کردم در مورد دیدارهای آقای لاریجانی از سوریه و لبنان بنویسم.
1⃣نخست آنکه این نخستین سفر خارجی او در قامت «فرستاده ویژه» نیست. در این چند وقت پیش از این هم سفر داشته و حامل پیام بوده است. آن سفر به دلایلی رسانهای نشد و به نظرم نشود هم بهتر است که به کجا بود. به زودی چند سفر دیگر هم میرود که اگر ضرورت پیدا کرد رسانهای میشود.
2⃣دیگر آنکه لاریجانی در سفر به لبنان همانگونه که گفتم حامل پیام بود، پیامی از طرف رهبر انقلاب خطاب به آقای نبیه بری که نقش مذاکرهکننده مقاومت در لبنان را بازی میکند، در واقع آقای بری دیپلمات ارشد مقاومت در تحولات این روزهای لبنان به شمار میرود. اینکه پیام چه بود را به صورت کلی در بالا گفتم که محتوای آن، حضور کامل، 100درصدی و تمام عیار ایران در کنار ملت، دولت و مقاومت لبنان است.
3⃣سوم، باید در نظر داشت که مقاومت بخشی از ایران است و ایران نیز بخش مهمی از مقاومت؛ از اینرو کمک به لبنان و «جریان مقاومت» در این کشور، دفاع از ایران است. نبرد در لبنان جریان دارد و دشمن آنجا زمینگیر خواهد شد. لبنان و مقاومت آن هزینهها را دادهاند پس چیز بیشتری برای از دست دادن نیست. این دشمن کودککش است که خیلی چیزها برای از دست دادن دارد.
4⃣چهارم؛ پیروزی در این نبرد 100درصدی و قطعی است. دشمن میخواهد از شکست حتمی فرار کند و به همین دلیل پس از هر روز جنایت، سفیر امریکا را به عنوان مذاکرهکننده نزد مقامات لبنانی میفرستد که دست از پا درازتر بر میگردد. سفر لاریجانی باطلالسحر اقدامات عفریته امریکایی و ماموران سیا و موساد در بیروت است. نبیه بری در این دیدار از انجام عملیات وعده صادق 3 آگاه شد و سطح ضربهای که دشمن دریافت میکند را بهتر فهمید. این مساله در تثبیت مواضع لبنانیها اثر قطعی دارد.
5⃣پنجم؛ ضربهای که در وعده صادق 3 وارد میشود، آلت قتاله و ماشین جنگی دشمن را متوقف میکند، نتانیاهو میداند که فرصت اندکی برای ثبت یک پیروزی حتی به صورت محدود دارد و ایران میداند که فقط چند هفته تا پیروزی نهایی زمان است و این پیروزی وقتی به دست میآید که دشمن را به شکل اساسی و سنگین در هم بکوبد. با همه این احوال، پس از سفر قالیباف به بیروت، حضور لاریجانی قوت قلب مهمی به مردم و مقاومت لبنان بود.
6⃣مساله اساسی و مهمتر این است که دشمنان و منافقان منطقهای باید بدانند که ایران غزه و لبنان را رها نکرده و نمیکند؛ در این جنگ تهران به صورت کامل در کنار مقاومت و متحدانش ایستاده و تا آخرین لحظه هزینههای آن را پرداخت میکند. این موضوع به ویژه برای سعودیها و اماراتیها بسیار سنگین است. آنها فکر میکنند که ایران از سطح نفاقشان خبر ندارد و نمیداند که چه فتنههایی به دست آنها شکل میگیرد. عملاً لبنان جدید بعد از جنگ در این سفر در حال رقم خوردن است...
#ایران #لبنان #حزب_الله
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢فرماندهی مرکزی آمریکا فیلمی از پرواز بمب افکن های استراتژیک B-52 بر فراز خاورمیانه منتشر کرد.
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
13.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙 استاد دانشگاه حمد بن خلیفه:
🛡 کشورهای عربی بدون استثناء تبدیل به گماشته غرب شدهاند تا با خدمت به ارباب بزرگ خود از ظهور یک قدرت بومی منطقهای چه ایران باشد یا کشوری دیگر جلوگیری کنند، این کشورها نتوانستند از پس ماموریت خود بربیایند و حال نتانیاهو به نمایندگی از غرب این ماموریت را بر عهده گرفته است...
#ایران
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
10.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تراکم آتش ضد هوایی در بندر اودسا، جایی که شاهد ها دیشب از آنجا بازدیدی داشتند.
#روسیه #اوکراین #شاهد_۱۳۶
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
در تاریخ ۱۲ نوامبر، ۳۰ خلبان جنگنده و نیروی هوایی برای شرکت در بزرگترین درگیری هوایی طی بیش از ۵۰ سال گذشته، توسط نیروی هوایی ایالات متحده تقدیر شدند.
خدمه یک فروند جنگنده F-15E شامل خلبان، سرگرد بنجامین کافی، و افسر سامانه تسلیحاتی، سروان لِیسی هِستر، موفق به دریافت نشان ستاره نقرهای شدند که سومین نشان افتخار بالاترین سطح شجاعت در ایالات متحده است.
سروان لِیسی هِستر اولین زن در نیروی هوایی و دهمین زن در تاریخ وزارت دفاع آمریکا است که این نشان را دریافت کرده است. طبق گزارش نیروی هوایی، کافی و هِستر در این عملیات ۷۰ پهپاد و سه موشک را سرنگون کردند.
این مأموریتها در جریان یک حمله گسترده هوایی از سوی ایران در تاریخ ۱۳ آوریل تا اوایل ساعات صبح ۱۴ آوریل انجام شد. در مجموع، ۶۶ نفر از نیروهای اسکادران جنگنده ۴۹۴ و اسکادران تولید جنگنده ۴۹۴ با همکاری یکدیگر این حمله بزرگ هوایی به اسرائیل را دفع کردند.
بر اساس گفته نیروی هوایی آمریکا، جنگنده F-15E آن ها با اتکا به موشک های هوا به هوا، راکت های هدایت لیزری و توپ ۲۰ میلیمتری موفق به انجام این شکارها شده که برخی از آن ها در ارتفاع بسیار پایین صورت پذیرفته است.
در حمله ایران در آوریل ۲۰۲۴(وعده صادق ۱) ، بیش از ۳۰۰ پهپاد انتحاری و موشک به سمت اسرائیل شلیک شد. نیروی هوایی ایالات متحده تخمین میزند که با همکاری هواپیماهای متحد و سامانههای دفاعی مستقر در پایگاهها، بیشتر حملات پیش از رسیدن به اسرائیل رهگیری شدند.
#ایران #وعده_صادق
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
بیل لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا:
🔴حوثیهای یمن پیشرفتهترین سلاحها را در زرادخانه های خود دارند، از جمله موشکهایی که میتوانند کارهای بسیار شگفتانگیزی انجام دهند
▪آنچه که حوثیها در شش ماه گذشته انجام دادهاند تکاندهنده بود
🔴موشک های بالستیک که در اختیار یمن هستند از فناوری پیشرفته بهره میبرند؛ تنها کشورهایی که درحال توسعه موشک های بالستیک و قاره پیما هستند این فناوری و علم تکنولوژی دارند! نه یک کشور جنگ زده....
#حوثی #وعده_صادق #یمن
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
🚨 اختصاصی
🔴 طبق سند فوق که تصویر صورتجسله کمیته پروژه ۳ ( پروژه آزمایش های انفجار مکرر هسته ای) در تاریخ ۷۹/۸/۱۲ است.
🔺 مهندسین شهید دکتر مسعود علیمحمدی با عنوان مدیر پروژه میدان ، سرتیپ محمد نادری با عنوان رئیس سازمان صنایع هوافضا ، دکتر فریدون عباسی با عنوان رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ، دکتر منصور عسگری با عنوان معاون تحقیقات و فناوری سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی سپند و هادیان در جلسه ای بررسی جزئیات پروژه میدان وخرید دستگاه CMM و X-Scan حاضر بوده اند که در این جلسه ابعاد هولناکی از اهداف و قصد این تیم برای ساخت سلاح هسته ای با قدرت ۱۰ تن TNT ( یعنی حداکثر توان انفجاری ممکن!! ) ثابت میشود.
🔴 نتیجه گیری : همانطور که مشاهده میکنید افراد حاضر در جلسه به دنبال انتخاب محلی برای میدان تست سیستم عامل (هسته ای) بوده اند! این یعنی در سال ۱۳۷۹ ایران به دانش ساخت سلاح اتمی دست پیدا کرده بود و توانسته بود غنی سازی اورانیوم بالای ۹۰درصد را انجام دهد یا اورانیوم غنی شده مورد نیاز خود برای انجام تست های اتمی را از کشوری مخفیانه خریداری کند که اعضای این تیم به دنبال تست کلاهک های آزمایشی خود بوده اند.
👇 ادامه در پست بعد
#سلاح_هستهای #وعده_صادق #ایران_قوی
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
2/3
❗ پروژه میدان چیست و با چه اهدافی ساخته شده است ؟!
👈 پروژه میدان با هدف توسعه و ساخت یک سایت تست هسته ای زیرزمینی در ایران و انجام تست های زیر زمینی در اقصی نقاط کشور شکل گرفت
🔺 اسناد کلان_پروژه۱۱۰ و طرح_آماد، نشان می دهد که ایران در حال ایجاد مراحل یک آزمایشگاه هسته ای زیرزمینی برای تولید انبوه کلاهک اتمی و همچنین توسعه روش های لازم برای ارزیابی عملکرد انفجارهای زیر زمینی هسته ای در ابتدای سال ۱۳۸۰ تاکنون بوده است.تلاش هایی که موسوم به پروژه میدان بود.
🔺 پایگاههای آزمایش هستهای : در تئوری یک طرح خوب سلاح_هستهای بدون آزمایش نیز کار خواهد کرد، اما آزمایش تنها راه کسب اطمینان از کارکرد آن است. ایران ظاهرا پنج محل برای آزمایش هستهای تعیین کرده بوده؛ اما جالب خواهد بود که بدانیم چاه ها، تونلها و زیرساختهای لازم را هم در این محلها بصورت پرتابل و قابل حمل ساخته بود!!
🔺 این پروژه در سال۱۳۸۰ پنج مکان برای تست انفجار هسته ای در زیر زمین را شناسایی کرد و در حال توسعه رویکردهایی مانند روش های لرزه ای، بیوشیمیایی و دیگر روش ها برای اندازه گیری عملکرد انفجاری یک آزمایش هسته ای زیرزمینی تا پایان سال ۱۳۸۵ بود.
👇 ادامه در پست بعد
#سلاح_هستهای #وعده_صادق #ایران_قوی
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar