🚫نقشه تروئیکای اروپایی و آمریکا در شورای حکام چیست؟/ مهیا کردن مسیر برای اسنپ بک و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت
🔴لارنس نورمن، خبرنگار وال استریت ژورنال در حساب کاربری خود در شبکه ایکس درباره انگیزه تروئیکای اروپایی و ایالات متحده بر ایران در نشست جاری شورای حکام نوشت:
🔴یک مسیر احتمالی وجود دارد که البته به تصمیمات تهران و واشنگتن بستگی دارد. در مرحله نخست این کشورها از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهند که گزارش جامعی درباره مسائل پادمانی مورد اختلاف با ایران ارائه کند.
🔴در مرحله بعد مدیر کل این گزارش را در اوایل سال 2025 ارائه می کند. در سومین مرحله شورای حکام در نشست دوره ای ماه مارس، ژوئن یا در یک جلسه ویژه درباره مفاد این گزارش بحث می کند.
🔴شکست ایران در رسیدگی به نگرانی ها منجر به قطعنامه عدم انطباق در ژوئن یا سپتامبر می شود و موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل می کشاند.
🔴در آخرین مرحله که پایان تابستان ۱۴۰۴ خواهد بود به بازه زمانی اکتبر 2025 برای لغو دائم قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران می رسیم که یکی از کشورهای حاضر در برجام با استفاده از مکانیسم ماشه مانع از این مسئله می شود (و تحریم های پیشین شورای امنیت علیه ایران بازمی گردند
#ایران_همدل #وعده_صادق #آخرالزمان
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
خط آخر
🔴الجزیره: اسرائیل تا ساعاتی دیگر به عراق حمله می کند 🔹یک منبع سیاسی عراقی گفت: دولت عراق تقریباً مط
🚨منابع عبری مدعی شدند:
🔴ده ها کامیون ایرانی با موشک های بالستیک برد بلند و میان برد و پهپادهای شاهد ۱۳۶ زیر نظر سپاه و با پرچم سودان وارد عراق شدند
#ایران_همدل #وعده_صادق #آخرالزمان
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
🔴اسرائیل و طوفان لاهه!
🔻دیوان کیفری بینالمللی (دادگاه لاهه) امروز حکم جلب و بازداشت نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو و یواو گالانت وزیر دفاع سابق آن را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت از جمله استفاده از گرسنگی به عنوان سلاحی علیه مردم غزه صادر کرد. این حکم هم پس از شکایت آفریقای جنوبی به عنوان یک کشور غیر اسلامی صادر شد.
🔻مقامات اسرائیلی با عصبانیت شدیدی به حکم واکنش نشان داده و با هجمه سنگینی علیه دیوان لاهه و نهادهای بینالمللی دیگر آن را به «یهودیستیزی» متهم کردهاند.
این حکم هر چند پس از 14 ماه نسلکشی بیسابقه در غزه دیر صادر شده و بعید است به بهبودی سریع اوضاع در غزه کمک کند، اما در عین حال نخستین حکم بازداشت بینالمللی علیه دو مقام عالی رتبه اسرائیلی بوده و در ابعاد متعددی واجد اهمیت فراوانی است.
🔻در مقایسه با دهها قطعنامه و حکم بینالمللی بر زمین مانده درباره اشغال اراضی فلسطینی و مسائل دیگری چون دیوار حائل، حکم دیرهنگام دادگاه و وارد کردن اتهاماتی سنگین و بیسابقه به رهبران آن را میتوان «طوفان و ضربهای قانونی» به چهره اسرائیل در دنیا و پیشرانی قوی برای شیفت پارادایمی در قبال آن در افکار عمومی جهان پنداشت.
🔻در واقع، این حکم به مثابه محاکمه جهانی نتانیاهو و برآمدن تصویر فلسطین در جهان و فروریختن تصویری است که اسرائیل در طول بیش از 7 دهه درباره خود در جهان ساخته بود که بر اشغالگری و تعدی مستمر به حقوق ملتی دیگر سایه سنگینی انداخته بود.
🔻اسرائیل همواره با کاربست اهرمهای نیرومند مالی و رسانهای، پیوند تاریخی با کانونهای قدرت در جهان، معرفی خود به عنوان تنها نظام توسعه یافته و دموکراتیکِ غربتبار در خاورمیانهِ دیکتاتورزدهِ شرقتبار و حربه «یهودیستیزی»، تصویری «متمدانه» و در عین حال «مظلوم» از خود در دنیا به ویژه در جهان غرب ساخته بود که شکستن آن امکانپذیر نبود، اما در همین یک سال و 2 ماه جنگ غزه با دستان خود با تحمیل این فاجعه انسانی و نسلکشی هر آنچه را در این 76 سال کاشته بود، بر باد فنا داد و آسیبی جبران ناپذیر به چهره و روایت اسرائیل در جهان وارد و روایت فلسطین را به شکل بیسابقهای به ویژه در جوامع غربی فربه کرد.
🔻البته در کنار آن نیز جنگ غزه در سایه ناتوانی نهادهای بینالمللی در توقف این خشونت افسارگسیخته، نظم جهانی را در این مدت در برابر چالشهای جدی اخلاقی و قانونی قرار داده است؛ اما حکم دادگاه لاهه میتواند به بهبود اعتبار و جایگاه این نهادها کمک کند.
🔻کما این که چنین حکمی متحدان اسرائیل را در صورت تداوم حمایت تسلیحاتی از آن پس از محکومیت به اتهام جنایت جنگی، در مظان بازخواست و در برابر محکی تاریخی برای اجرای این حکم و خودداری از ارسال اسلحه قرار میدهد. دستکم بر این اساس دیگر نتانیاهو آزادی عمل قانونی برای سفر به بیش از 120 کشور عضو دادگاه را نخواهد داشت و باید دید چه تعداد از این کشورها به آن پایبند خواهند بود.
🚨امروز جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این حکم، آن «الزامآور» خواند و بیشتر کشورهای اروپایی هم تاکنون از آن استقبال کردهاند.
ناگفته هم نماند که نتانیاهو و گالانت پس از تحویل خود به دادگاه، میتوانند در آنجا حاضر شده و از خود دفاع کنند و یا این که دیوان عالی اسرائیل اقدام به بازجویی و محاکمه هر دو به اتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت کند. اما بسیار بعید است که هیچکدام از این دو امر اتفاق بیفتد.
#ایران_همدل #وعده_صادق #لاهه
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
🔺️🔻فوری/ قطعنامه تروییکای اروپا و آمریکا درباره موضوع هستهای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
خط آخر
🔺️🔻فوری/ قطعنامه تروییکای اروپا و آمریکا درباره موضوع هستهای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی ا
🔴 قطعنامه سیاسی آژانس علیه ایران تصویب شد
🔻قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس علیه ایران با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف تصویب شد.
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
🔴 آرای مخالف و موافق قطعنامه علیه ایران
آرای موافق قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: (۱۹)
🔴آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه
آرای مخالف: (۳)
🔴روسیه، چین، بورکینافاسو
آرای ممتنع: (۱۲)
🔴آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا، مصر
🔴ونزوئلا به دلیل بدهی، از حق رأی برخوردار نبود.
#هستهای #ایران_قوی
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
🔴 اطلاعیه مشترک وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران:
🔻بدلیل بدعهدی های کشور های غربی و براساس قوانین بین المللی ایران در پاسخ تصویب قطعنامه ضد ایرانی، دستور راه اندازی سانتریفیوژ های جدید و پیشرفته را صادر کرد.
#هستهای #ایران_قوی
✅ خط آخر
@Khaate_Akhar
خط آخر
🔴 قطعنامه سیاسی آژانس علیه ایران تصویب شد 🔻قطعنامه سیاسی شورای حکام آژانس علیه ایران با ۱۹ رای مواف
پاشو قهرمان با یه توییت کشور رونجات بده....
تو با یک توییت کشور رو از جنگ نجات دادی این که برات چیزی نیس
#هستهای #ایران_قوی
✅ خط آخر
@Khaate_Akhr
خط آخر
🔴 اطلاعیه مشترک وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران: 🔻بدلیل بدعهدی های کشور های غربی و براس
✅ تزریق گاز به سانتریفیوژهای IR_8 ،IR_6 و IR_10 بخشی از پاسخ ایران به تصویب قطع نامه ضدایرانی خواهد بود
موشک مافوق صوت اوریشنیک روسیه که در اوکراین اصابت کرد
کانالای خبری قزاقستان این تصویر رو ثبت کردن
#روسیه #اوکراین
✅ خط آخر
@Khaate_Akhr
🔺قطعنامه جدید در وضعیتی متفاوت!
قطعنامه تروئیکای اروپایی با حمایت آمریکا درباره برنامه هستهای ایران در شورای حکام تصویب شد. تصویب قطعنامه فارغ از محتوای آن، به معنای نادیده گرفتن هشدارها و تهدیدهای مکرر تهران بود.
این قطعنامه دومین از نوع خود علیه ایران ظرف شش ماه اخیر است که با 19 رای موافق، 12 ممتنع و 3 مخالف به تصویب رسید. علی رغم تحرکات گسترده دیپلماتیک ایران در دو روز اخیر، اما تغییر معناداری نسبت به قطعنامه قبلی در آرای موافق، مخالف و ممتنع رخ نداد؛ تنها با این اختلاف که قطعنامه ماه ژوئن با یک رای بیشتر (20 رای) تصویب شد و 12 رای ممتنع و 2 رای مخالف (یک رای کمتر) داشت.
قطعنامه جدید از مدیرکل آژانس میخواهد که تا نشست بعدی شورای حکام در ماه مارس آینده گزارش جامعی از وضعیت فعالیتهای هستهای ایران ارايه دهد. همچنین از ایران خواسته است که «اقدامات ضروری و فوری» برای حل و فصل مسائل اختلافی پادمانی (دو سایت) انجام دهد.
تهران نیز فورا واکنش نشان داده و رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راهاندازی مجموعه متنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.
اما ایران در عین حال بر تداوم همکاریهای فنی و پادمانی با آژانس و آمادگی خود برای «تعامل سازنده» تاکید کرده است.
در حالی که تهدیدهای مکرر ایران به «پاسخ قاطع» در صورت صدور قطعنامه در سنگینتر شدن فضا به ویژه در داخل کشور سهیم بود، اما با اطمینان از قطعی شدن تصویب قطعنامه و پس از آن، تلاش شد از اهمیت آن کاسته شود.
هر چند محتوای قطعنامه تفاوت محتوایی چندانی با چند قطعنامه قبلی ندارد و فعلا خواستار اقدامات عملی چون ارجاع پرونده به شورای امنیت نشده است، اما تصویب آن در کنار دور تند تحریمها و مواضع اروپا را نباید واکنشی انفعالی چه در پرونده هستهای چه دیگر پروندهها مانند جنگ اوکراین پنداشت، بلکه به نظر میرسد که خروجی راهبرد جدید و حساب شده طرفهای غربی در قبال ایران است که با گامهای تصاعدی عملیاتی میشود. از این رو هم ممکن است که این روند تا فعال شدن مکانیسم ماشه تداوم یابد؛ مگر این که در میانه راه اتفاقی خارق العاده مانع آن شود.
اما در کنار آن نباید از نظر هم دور داشت که هدف دیگر تصویب قطعنامه علیه ایران میتواند به نوعی بسترسازی و آماده کردن فضای بینالملل برای اقداماتی علیه برنامه هستهای ایران نیز باشد. از این رو میتوان گفت که از هم اکنون تا دستکم در دو سال اول دولت ترامپ، تنش غرب و ایران بسیار جدیتر و شدیدتر از قبل پیش رود.
تصویب قطعنامه پس از تهدیدهای بیشتر ایران نسبت به گذشته و همین سفر گروسی به تهران بیانگر این است که مدل سنتی مدیریت و کنترل تنش چه بسا دیگر جواب نمیدهد و تاثیری در محاسبات طرف مقابل نداشته است.
گویا دریافت طرف غربی با شمول آمریکا و اروپا این است که زمانه تشدید جدی فشار بر ایران و بکارگیری اهرمهای فشار است. به همین خاطر هم بعید است که «فعلا» برای دیپلماسی و مذاکره جدی و بر اساس قواعد قبلی مذاکراتی ارادهای داشته باشد. از این منظر، احتمالا طرفهای غربی قبل از شروع مذاکراتی جدی، در صرافت تشدید گامهای خود و در انتظار تاثیر آن بر محاسبات طرف ایرانی با هدف عقبنشینی جدی در پروندههای متعدد مورد مناقشه است.
اما قابل توجه این که اروپا قبل از شروع به کار ترامپ و رونمایی از نسخه دوم فشار حداکثری او، این فشار را به سبک خود آغاز کرده است؛ در حالی که در دور اول ریاست جمهوری ترامپ هر چند عملا نتوانست در مقابل خروج او از برجام بایستد، اما دستکم مواضع اعلامی انتقادی گرفت؛ اما اکنون در دو بعد اعلامی و اعمالی از او پیشی گرفته است.
در این میان گویا برخی طرفهای منطقهای مانند عربستان نیز به این جمعبندی رسیدهاند که ممکن است که تنش در منطقه دستکم در یکی دو سال آینده وارد مراحل پیشرفتهای شود و به همین خاطر از اکنون برای دور ماندن از ترکشهای این تنش، مواضع خود را هدفمند تنظیم میکنند.
اما چنان که قبلا نیز گفته شد، این تنش ممکن است تا سر حد جنگ پیش برود، اما بعید است که ترامپ به دنبال جنگی منطقهای در خاورمیانه باشد و چه بسا اگر دیپلماسی معطوف به تفاهمات و توافقی نیز شکل گیرد در لب پرتگاه جنگ و در لحظهای حساس و سرنوشتساز با هدف مهار اوضاع و جلوگیری از وقوع آن باشد. با این حال، قبل از شروع دوره ترامپ باید دید این مقطع زمانی دو ماهه تا آمدن او چگونه و به چه شکلی سپری میشود.
#وعده_صادق #ایران_همدل #شب_جمعه
✅ خط آخر
@Khaate_Akhr