سالگرد کودتای ۲۸ مرداد
🔰 شاه نمیخواست برگردد
«...اینجا لندن است، رادیوی BBC، اکنون دقیقا نیمه شب است...»
🔻این جمله رمز کودتایی بود که سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس بنا داشتند روز ۲۵ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت محمد مصدق صورت داده و شاه را به تخت باز گردانند.
🔸قرار بود که صبح همان روز ۲۵ مرداد، شاه به اتفاق همسر دومش یعنی ثریا اسفندیاری از طریق نوشهر از ایران فرار کنند و حکم برکناری مصدق که از سوی شاه صادر شده بود، توسط سرهنگ نعمتالله نصیری (که بعدا با درجه ارتشبدی سالهای رئیس سازمان مخوف ساواک بود) به نخستوزیر تسلیم گردد.
🔸اما شاه به این طرح و نقشه باور و اعتماد نداشت و میخواست که این برنامه به نحوی از سوی آمریکا یا انگلیس تایید شود. او میترسید که از کشور خارج شده و مصدق و یا تودهایها، حکومت را از چنگش درآورند. شاه یک نشانه و علامت یا کد و یا رمزی میخواست که مستقیما از سوی اربابان غربیاش صادر گردد.
🔸مارک گازیوروسکی استاد علوم سیاسی دانشگاه لوییزیانای آمریکا که کتابها و مطالب متعددی درباره سیاست خارجی آمریکا و روابط این کشور با کشورهای جهان سوم تالیف کرده، در کتاب خود تحت عنوان «کودتای سال ۱۳۳۲ علیه مصدق» در این باره نوشته است:
🔻«اسدالله رشیدیان (جاسوس رسمی انگلیس که در هنگام انجام کودتا همراه برادرانش به خدمت سفارت آمریکا گرفته شد) در روزهای 30و31 ژوییه (۸ و ۹ مرداد) با شاه ملاقات کرد. وی برای اثبات این امر که از جانب انگلستان سخن میگوید ترتیبی داد که یکی از عبارتهای انتخاب شده شاه از رادیو BBC پخش شود»
🔸در اجرای عملیات کودتا، سرهنگ نصیری و افسرانش با دو حکم برکناری مصدق و نصب سرلشکر زاهدی از سوی شاه، ابتدا برای دستگیری سرلشکر ریاحی، رئیس ستاد ارتش راهی منزل ایشان شده اما به دلیل عدم حضور ریاحی، موفق به دستگیری وی نگردیدند. پس در ساعت یک نیمه شب با چهار کامیون نظامی مسلح و دو جیپ ارتش و یک زرهپوش به منزل مصدق مراجعه کرده و حکم عزل ایشان را ابلاغ نمودند.
🔻در همین حال با گروه سرهنگ ممتاز مواجه شده و به دلیل اینکه تعداد افرادشان از نیروهای سرهنگ ممتاز کمتر بود، نصیری دستگیر شد و در واقع در همین جا کودتای طراحی شده ابتر ماند!
🔻یعنی برخورد نیروهای سرهنگ ممتاز با نیروهای نصیری كه ظاهراً رئیس ستاد هیچ خبری از جریان كودتا نداشت، کاملا تصادفی بود و تنها نخستوزیر، از یک كودتای احتمالی آگاهی داشت.
🔸کریستوفر مونتاگ وودهاوس، مسئول عملیات چکمه در MI6 که در سالهای۱۹۵۱ ۱۹۵۲ در تهران بود و بعدها رئیس انستیتوی سلطنتی امور بینالمللی، نماینده مجلس عوام از حزب محافظهکار و رئیس مؤسسه انتشاراتی پنگوئن شد، نیز به نقش اصلی شاپور ریپورتر در وقایع اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ شمسی در ایران پرداخته است. کریستوفر وودهاوس در خاطراتش نوشته است:
🔻«زینر (مامور MI6 در ایران) همچنین یک پارسی اهل بمبئی را که همشاگردی شاه بود، به من معرفی کرد، اگرچه در آن موقع او آدم مهمی نبود ولی بعدها به واسطه خدماتی که برای ما انجام داد، به لقب سر شاپور ریپورتر مفتخر شد.
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
🔰رئیس دانشگاه کلمبیای آمریکا استعفا داد
🔸«مینوش شفیق» رئیس دانشگاه کلمبیای نیویورک به دلیل تظاهرات دانشجویان حامی فلسطین علیه حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، از سمتش کنارهگیری کرد.
🔸شفیق برای مقابله با معترضان نیروهای امنیتی را به دانشگاه فراخواند تا چادرهای آنها را برچیند.
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
6.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای مُهرهایی که مدیران شرکت دبش به یک واحد اداری در شهرری منتقل و در دفتر را قفل کردند
🔸بازپرسیِ تخصصی رئیس قوۀ قضائیه در پروندۀ چای دبش و تناقضی که اژهای از حرفهای متهم درآورد.
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
.
ما اشتباه شما را تکرار نمیکنیم!
حسین شریعتمداری
۱- متاسفانه در میان نامزدهایی که رئیسجمهور محترم برای تصدی پستهای وزارتی به مجلس معرفی کردهاند، افرادی دیده میشوند که سوابق و کارنامههای آنها به وضوح نشان میدهد از صلاحیت لازم برای حضور در کابینه برخوردار نیستند. بحث درباره توانمندی این عده برای حضور به عنوان وزیر، در این یا آن وزارتخانه در میان نیست، اگرچه توانمندی و کارآمدی نیز یکی از شرایط ضروری و غیر قابل اغماض است ولی مشکل اصلی آنها که قبل از موضوع کارآمدی در میان است، زاویهای است که برخی از آنان با اصول و مبانی انقلاب و نظام داشتهاند و در کارنامه سیاسی و رفتاری آنها ثبت شده است.
۲- آقای پزشکیان، رئیسجمهور محترم به فراجناحی بودن کابینه اشاره کرده و در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) خطاب به مردم نوشتهاند «در مرحله انتخاب و بررسی کابینه از صاحبنظران متعددی مشورت گرفتیم و تلاش کردیم با رویکرد وفاق و همدلی، بهترین وضعیت ممکن را با ظرفیتهای موجود رقم بزنیم. صبر کنید کابینه کار کند و آنرا از روی عملکردش نقد کنید». مفهوم «فراجناحی» گزینش از میان سلیقههای سیاسی متفاوتی است که در چارچوب نظام تعریف شدهاند و صد البته به کارگیری افراد با سلیقههای متفاوت میتواند نقش موثرتری در پیشبرد امور داشته باشد ولی سخن درباره تعداد -هرچند اندک- کسانی است که برخی از مواضع و عملکرد آنها در چارچوب اصول و مبانی نظام قابل تعریف نیست و از زاویهدار بودن افراد یاد شده با نظام حکایت میکند.
۳- برخی از این افراد زاویهدار که در کمیسیونهای مرتبط مجلس شورای اسلامی حضور یافته بودند، در پاسخ به پرسشهای نمایندگان درباره مواضع و عملکرد زاویهدار خود ابراز پشیمانی کرده و اعلام داشتهاند که دچار اشتباه شده بودند! برخی دیگر اگرچه میدانستند مواضع و عملکرد زاویهدار آنها با نظام قابل دفاع نیست ولی درباره آن سکوت میکردند و اسناد و مدارک ارائه شده را بیپاسخ میگذاشتند که از اصرار آنها بر مواضع و عملکرد پیشین حکایت کرده و میکند!
۴- همراهی با نظام در مواضع و عملکرد اصلیترین و ضروریترین شرط حضور در پستهای کلیدی و حساس، نظیر وزارت است و بدیهی است که حضور زاویهدارها در مراکز و پستهای کلیدی و حساس میتواند آسیبها و خسارتهای جبرانناپذیری را در پی داشته باشد و تجربه کردهایم که داشته است. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، برگزیدگان مردم و نماینده آنها هستند و سوگند یاد کردهاند که؛ پاسدار حریم اسلام و نگهبان دستاوردهای انقلاب اسلامی ملت ایران و مبانی جمهوری اسلامی باشند... و از ودیعهای که ملت به آنها سپرده به عنوان امینی عادل پاسداری کنند. از این روی سپردن مسئولیت کلیدی و حساس وزارت به افراد زاویهدار نمیتواند با سوگندی که یاد کردهاند همخوانی داشته باشد و ندارد. بخوانید!
۵- افراد زاویهدار ادعا میکنند که مواضع و عملکرد پیشین آنها اشتباه بوده و اکنون پشیمان هستند. از این اظهار نظر میتوان و باید هم استقبال کرد ولی یک پرسش از آنها و یک پاسخ از سوی نمایندگان در میان است که نمیتوان و نباید نادیده گرفته شود. پرسش از فلان و بهمان گزینه زاویهدار این است که آیا بعد از معرفی به عنوان وزیر متوجه اشتباه مواضع و عملکرد قبلی خود شده و ابراز پشیمانی میکنند؟! و اگر اینگونه نیست چرا قبل از معرفی به فکر ابراز پشیمانی نیفتادهاند؟! و اما، پاسخی که از نمایندگان انتظار میرود آن که، از زاویهدارهای معرفی شده به خاطر ابراز پشیمانی آنها تشکر و قدردانی کنند و به آنها اعلام فرمایند که با توجه به حساسیت و جایگاه کلیدی پست وزارت نمیتوانند با وزارت آنها موافقت کنند و کوتاه سخن آن که بگویند؛ شما اشتباه کرده و اکنون پشیمانید پس انتظار نداشته باشید ما نیز با پذیرش شما به عنوان وزیر، مانند شما دچار اشتباه شویم و بعدها بازهم مانند شما ابراز پشیمانی کنیم! چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی؟!
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
رحمان عموزاد، متولد ۸۱، متاهله.
یاد بگیرید :)
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه مهم استاد فاطمی نیا به جاماندگان اربعین
مرحوم آیت الله فاطمی نیا:
پاداشی که برای زائر اربعین سینه به سینه از اولیاء رسیده و برای هیچ عملی ذکر نشده، این است که زائر اربعین حتما عاقبت به خیر میشود
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مبینا نعمت زاده: تو دلم به امام حسین(ع) گفتم بابام رو می فرستم کربلا، یه شیرینی بهش بده
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
امام حسین (علیه السلام):
أیُّهَا النّاسُ! نافِسو فِی المَکارِمِ وَ سارِعوا فِی المَغانِمِ؛
ای مردم!در انجام کارهای نیک بر یکدیگر سبقت بگیرید و در سود بردن از پاداشهای اخروی شتاب به خرج دهید.
📚کشف الغمّه، ج2، ص29
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
⭕️ اولين فرار "محمدرضا پهلوی" چند روز پيش از کودتای آمريکايی ۲۸ مرداد (۱۳۳۲ ش)
🔻 زمینه های کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، باعث شد که "محمدرضا پهلوی" تصمیم بگیرد که هنگام کودتا علیه دکتر مصدق در کشور نباشد. در همین ایام توافق انگلستان و آمریکا برای ساقط کردن حکومت مصدق که قبلاً طرح ریزی شده بود به مرحله اجرا درآمد.
🔸 شاه در ۲۲ مرداد حکم عزل مصدق و نیز حکم نخست وزیری زاهدی را صادر کرد و خودش به رامسر رفت. در ساعت دو بامداد فرمانده گارد شاهنشاهی، فرمان را به مصدق ابلاغ کرد ولی هنگام خروج از منزل مصدق بازداشت شد.
🔹 دراین هنگام شاه و همسرش با یک هواپیما از ایران خارج شده و به ایتالیا رفتند. روزهای ۲۵ تا ۲۷ مرداد، در سراسر ایران اجتماعات بزرگی تشکیل شد و در آنها از دولت لغو نظام سلطنتی درخواست میشد.
💠 تمام این حوادث به نفع دکتر مصدق پیش میرفت تا اینکه طبق نقشه قبلی، اوضاع از بامداد ۲۸ مرداد تغییر کرد و کودتا شکل گرفت. شاه نیز پس از دریافت خبر سقوط مصدق، در ۳۱ مرداد همان سال به ایران بازگشت.
#تقویم_تاریخ
#۲۵مرداد
#محمدرضا_پهلوی
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
✅تدابیر قبل از پیاده روی اربعین
🔸اگر قصد پیاده روی اربعین داری حجامت قبل سفر فراموش نشه
👈انجام حجامت قبل از سفر میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود و فرد را از ابتلا به بیماریهایی مانند آنفولانزا واکسینه کند و احتمال بیماری را در آنها کاهش دهد.
#اربعین
#حجامت
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
💤خواب بعدازظهر؛ خوب است یا بد؟!
1️⃣چرت بعدازظهر رابطه مستقیمی با مزاج افراد دارد و طبق آنچه که #طب_سنتی می گوید، خواب نیمروزی برای همه افراد و مزاج ها خوب نیست.
2️⃣ خواب نیمروز برای افراد بلغمی (سرد و تر) مضر است و بهتر است نخوابند. چون رطوبت شان زیاد است، اگر خواب بعدازظهر داشته باشند، رطوبت شان بیشتر می شود و با زیاد شدن رطوبت، بلغم آنها افزایش می کند، ذهنش کند و حافظه اش ضعیف می شود.
3️⃣ دسته دیگری که خواب نیمروز برایشان مضر است، دموی ها (گرم و تر) هستند،اینها چون بدن گرمی دارند و بدن شان هم رطوبت دارند، اگر بعدازظهر بخوابند، بدن شان رطوبت زایی می کند.
4️⃣اما خواب نیمروز برای سوداوی ها (سرد و خشک) خوب است. اینها چون مزاج شان خشک است و از طرف دیگر چون خواب رطوبت زاست، بنابراین خواب نیمروزی برایشان مفید است.
5⃣چرت بعدازظهر برای افراد با مزاج صفراوی (گرم و خشک) هم خوب است.
خواب بعدازظهر هم محدوده خاص خودش را دارد و این طور نیست که فرد هر چقدر دلش خواست بخوابد و مشکلی پیش نیاید. اگر چرت میان روز کوتاه مدت و زیر ۲۰ دقیقه باشد، برای فرد خوب است و باعث می شود انرژی از دست رفته اش را بیابد، به هضم غذا در دستگاه گوارشش کمک می کند و باعث می شود تا سوخت و ساز و متابولیسم خوبی داشته باشد.
🖊دکتر قدیر محمدی
(متخصص طب سنتی)
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz
امام کاظم علیه السلام:
عسل درمان هر دردی است.
هر کس ناشتا یک انگشت از آن را بلیسد، این عسل، بلغم (وی) را پایان میدهد، صفرا را فرو مینشاند، تلخه سیاه (زرداب) را مانع میشود، ذهن را صفا میبخشد و اگر که همراه با کندر خورده شود، حافظه را نکو میسازد.🍯
📚 الفقه المنسوب للامام الرضا (علیه السلام)، ص۳۴۶
📚بحار الأنوار، ج۶۶، ص۲۹۳، ح۱۶
📚دانش نامه احادیث پزشكی: ۲ / ۴۰۴
#خبر_روز
#khabar_ruz
🌷 @khabar_ruz
🌷 http://eitaa.com/khabar_ruz