🔻 تکمیلی/
🔴 انفجار مخزن گاز؛ منشا صدای مهیب در شرق تهران
🔹 انفجار در منطقه شرق تهران مربوط به انفجار یک مخزن گاز صنعتی در حاشیه یکی از مراکز وزارت دفاع بوده و هیچ ارتباطی به تاسیسات نظامی واقع در منطقه فوق ندارد.
🔻 سخنگوی وزارت دفاع در گفتگو با شبکه خبر: حادثه انفجار خسارت جانی نداشته است.
🔹عبدی سخنگوی وزارت دفاع: یک مخزن گاز در منطقه پارچین منفجر شد که آتش حاصل توسط عوامل آتش نشانی خاموش شد.
🔹این حادثه هیچ خسارت جانی نداشته است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
🔴 اتفاقات عراق ساعاتی پیش:
🔹 نیروهای آمریکایی با ۴۰ زرهپوش و با حمایت نیروهای ویژه عراق به مقر فرماندهی تیپ ۴۵ حشدالشعبی یورش بردند و تعدادی از اعضای حشد را بازداشت کردند!
🔹 تمام گروههای مقاومت عراقی ۲۴ ساعت به تروریستهایی آمریکایی فرصت دادند تا اعضای حشدالشعبی را آزاد کنند.
🔹 نیروهای نجبا عراق به سمت منطقه سبز بغداد حرکت کردند.
🔹 گروه مقاومت اصحاب الکهف نزدیک به مقتدا صدر به رزمندگان خود آماده باش کامل داد.
🔹 گروه اصحاب الکهف هشدار داد اگر نیرو های دستگیر شده کتائب حزب الله آزاد نشوند، سفارت آمریکا را مورد هدف قرار خواهد داد.
🔹 مقر نیرو ویژه توسط نیروهای ناشناس به تصرف درآمده که به نظر میرسد این اقدام در پاسخ به دستگیری فرماندهان الحشدالشعبی توسط آمریکا با کمک نیروی ویژه عراق است.
🔹 یگان ضد تروریست عراق به فرماندهی سرلشکر عبدالوهاب الساعدی اعلام کرد به اطلاعاتی درباره حمله قریب الوقوع به فرودگاه بغداد دست یافته و بعد از همکاری با سازمان اطلاعات و کشف محل، ۱۳ تن را دستگیر کرده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایت آیت الله مصباح یزدی از سعه صدر و صبر عجیب رهبر انقلاب در برابر خیانت های هاشمی رفسنجانی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #کویتی_پور: «حیف نمیشه به عقب برگشت»
ولی شما خوب دنده عقب گرفتی و خودتو رسوا کردی...
💠 یاد جمله معروف #شهید_دیالمه افتادم که: انقلاب هربار یک موج میزند، یک مشت زباله بیرون میریزد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
⬅️درسهایی از ۱۷ سال پرونده هستهای
مهدی محمدی کارشناس سیاسی:
قسمت اول :
«چندان خوشایند نیست اما معلوم نیست خیلی هم بد باشد. پس از ۱۷ سال که از آغاز پرونده هستهای ایران میگذرد، دوباره در نقطهای قرار گرفتهایم که گویی این پرونده مجددا در حال آغاز شدن است. ژوئن 2020 از این حیث چندان تفاوتی با ژوئن 2003، یعنی زمانی که آژانس در دوره مدیرکلی «البرادعی» اولین قطعنامه را علیه ایران صادر کرد، ندارد. بازیگران هم تقریبا شبیه هم هستند: یک نهاد بینالمللی که از خود ارادهای ندارد و به عنوان «سگ نگهبان» قدرتهای بزرگ عمل میکند، دولتی در داخل ایران که غربیها را از خودشان هم قویتر میداند و یک برنامه امنیت ملی که توقف یا کند شدن آن به اولویت غرب مبدل شده. برخی چیزها هم البته متفاوت است: شرایط بینالمللی بویژه مناسبات میان قدرتهای بزرگ هیچ شباهتی به سال 2003 ندارد؛ بر اثر تجربه برجام، مدل اعتمادسازی به طور کامل اعتبار خود را از دست داده، برنامه هستهای ایران اگر چه بر اثر برجام آسیب دیده اما بسیار بزرگتر از چیزی است که سال 2003 بود و از همه مهمتر، تجربه 7 سال همکاری فنی با آژانس و مذاکرات سیاسی با غربیها، پیش روی ما است که باید ببینیم چیزی از آن آموختهایم یا نه.
من چند درس را واجد اهمیت بنیادین در هر گونه طرحریزی برای آینده میدانم.
1️⃣درس اول این است که تا جایی که به ایران مربوط میشود، آژانس یک نهاد پروندهساز است نه یک نهاد حل مسأله. تحقیقا ایران هرگز -تاکید میکنم هرگز- از طریق صرف همکاری فنی و حقوقی با آژانس نتوانسته هیچ مسألهای را حلوفصل کند. وظیفه آژانس همواره این بوده که پرونده را قطورتر کند تا ایران را به سمت معاملهای که مطلوب غربیهاست سوق بدهد. نه سال 2003 و نه الان، داستان غیر از این نیست. معاملههای سیاسی با ایران هم که عمدتا زیر عنوان اعتمادسازی انجام شده، نه با هدف رسیدن به یک توافق مرضیالطرفین، بلکه با هدف گرفتن مولفههای قدرت ایران از آن و فراهم کردن زمینه برای فشارهای بیشتر و امتیازخواهیهای افزونتر در موضوعات گستردهتر انجام شده است. از توافقات تهران، بروکسل و پاریس در فاصله سالهای 2004-2003 تا برجام، این قواعد صادق است. اساسا توافقهای بزرگتر با ایران با هدف «ایجاد یک زیرساخت تغییر از درون و رسیدن به معاملههای بعدی درباره ارکان قدرت ملی ایران» انجام میشود نه با هدف حل مسأله، احیای اعتماد یا استیفای حقوق ایران. این اصول و درسها در رفتار اخیر آژانس به نحو بسیار بارزتری قابل رهگیری است. آژانس برای نخستین بار به اطلاعات پنهان جاسوسی (نه حتی اطلاعات فاش شده) استناد کرده و خواستار دسترسی به مکانهایی است که هدف از آن چیزی جز تبدیل شدن آژانس به بخشی از سیستم جمعآوری اطلاعات موساد نیست. آژانس همان جای سابق ایستاده؛ سوال این است: جایگاه ما چه تغییری کرده؟
2️⃣درس دوم این است که تا قدرت تولید نکردهاید مذاکره نکنید. از سال 2003 تاکنون ایران تنها زمانی توانسته موضوعی را حلوفصل کند یا امتیازی از طرف مقابل بگیرد که اهرم قدرتی در دست داشته و با آن طرف مقابل را از هزینه فشار بیشتر یا عدم توافق ترسانده است. من بارها گفتهام ـ و این اصل هنوز هم صادق است ـ که پرونده هستهای ایران اساسا یک معامله وحشت است و هر طرف به میزانی که بترسد و نگران شود امتیاز خواهد داد و فقط هم امتیاز همین ترس را خواهد داد نه چیز دیگر. این موضوعی است که در پرونده منطقهای، حاجقاسم سلیمانی بخوبی درک و پیادهسازی کرده بود و میگفت آموخته است که آمریکاییها در منطقه فقط به یک چیز پاسخ میدهند و آن ترس است. همین حالا هم لازم نیست باب مذاکره بسته شود اما مذاکره زمانی مفید خواهد بود که طرف مقابل درک کند در موضع قدرت هستید والا اگر مذاکره به معنای «ابزاری برای جلوگیری از فشار بیشتر» تحلیل شود، فقط به فشار بیشتر خواهد انجامید.
ادامه در پست بعد👇
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
قسمت دوم :
3️⃣درس سوم این است که به رفتار خصمانه باید هزینه تحمیل کرد. ایران لااقل در 2 مقطع 84 تا 87 در موضوع هستهای و از اردیبهشت تا دیماه 98 در موضوعات هستهای و منطقهای، نشان داد توان فوقالعادهای برای تحمیل هزینه به رفتارهای خصمانه طرف مقابل دارد. در هر 2 مورد، نتایج فوقالعاده بوده است؛ در اولی در زمانی حدود 2 سال، اروپا خط قرمز غنیسازی صفر را کنار گذاشت و در دومی استراتژی مقاومت فعال ایران، همه بازیگران را به التماس واداشت تا اینکه آشوبهای مشکوک بنزینی در آبان 98 معادله را تغییر داد. متقابلا هر وقت ایران در هزینهمند کردن رفتارهای خصمانه دشمنان خود کوتاهی کرده - حالا به نام اعتمادسازی یا صبر استراتژیک یا هر چیز دیگر- فشارها به نحو بیسابقه تشدید شده است. راهبرد فشار حداکثری ترامپ اگر فقط یک منشا داشته باشد همین است که دولت آقای روحانی با اعتماد سادهدلانه به اروپا، هزینه خروج از برجام را لااقل به مدت یک سال برای آمریکا صفر کرد.
4️⃣چهارمین درس این است که همیشه به جای اتفاقی که جلوی چشمتان است به گام بعدی نگاه کنید. پدیدههای راهبردی همانهایی نیستند که به نظر میرسند و معنای واقعی آنها را تنها زمانی میتوان درک کرد که آنها را به عنوان بخشی از یک روند تحلیل کنید و گام بعدی را حدس بزنید. سوال مهمی که الان باید به آن جواب داد این است: گام بعدی آمریکا و اروپا چیست؟ همین که این سوال را به طور جدی بپرسید ناگهان مسأله ساده میشود. آمریکا مسیر تحریمهای شورای امنیت را تا انتها رفته، در آژانس اجماع ندارد، حتی اگر پرونده دوباره به نیویورک ارجاع شود، مقاومتهای بیسابقه سیاسی از جانب روسیه و چین و دیگر اعضا مقابل آن وجود خواهد داشت و از همه اینها مهمتر اینکه تشدید تنش با ایران قبل از انتخابات نوامبر به هیچ وجه به نفع آمریکا نیست. وقتی اینگونه به مسأله نگاه کنید درخواهید یافت که فقط کافی است دستگاه محاسباتی خود را از هضم شدن در دستگاه محاسباتیای که طرف مقابل میخواهد ایجاد کند مصون نگه دارید. آن وقت میتوانید تصمیمهای بسیار مهم بگیرید و محاسبهای واقعی از هزینهها و فواید آن داشته باشید.
5️⃣و درس آخرـ و شاید مهمترین درس ـ این است که عامل داخلی همیشه مهمترین فاکتور در طرحریزی راهبردی غرب علیه ایران است. همیشه یک عامل داخلی (یا شبکه همکار) در ایران وجود داشته که فشار را تبدیل به نتیجه میکند، دشمن را قویتر از آنچه هست جلوه میدهد، جامعه را شرطی میکند، سعی میکند توان داخلی را ضعیف جلوه بدهد، جلوی اجماع داخلی مقابل دشمن را میگیرد و نفع سیاست داخلی خود را در مصالحه با آمریکا میبیند. آمریکاییها به این عامل داخلی، محاسبات، طرحریزیها و انگیزههای آن، اشراف کافی دارند و بر اساس آن برنامهریزی میکنند. همیشه بزرگترین خسارتها زمانی وارد شده که عامل داخلی موفق شده بخشهایی از جامعه و نظام را با سیستم محاسباتی غرب تنظیم کند. توافقات 84-82 از دل محاسبات خاص دولت خاتمی بیرون آمد، تحریمهای فلجکننده پس از 89 محصول فتنه بود، برجام از دل انتخابات ریاست جمهوری 92 و شرطیسازی جامعه بیرون آمد و حالا هم چون دولت روحانی پالسهای ضعف پیدرپی به غرب ارسال کرده، دشمن به فکر فشار بیشتر افتاده است. داخل را مدیریت کنید، خارج خود مدیریت میشود».
* وطن امروز
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
🔴 تاجگردون؛ از تایید یا رد اعتبارنامه تا دستکاری بودجه به نفع نجومیخواران
💬 #نسیم_آنلاین
✅ یکی از افرادی که به نظر میرسد با هماهنگی دولت به دنبال قانونی کردن حقوقهای نجومی بوده غلامرضا تاجگردون است. بر اساس اطلاعات معاونت قوانین مجلس دهم، بین متن لایحه بودجه سال ۹۹ مصوب در کمیسیون تلفیق و لایحه ارسال شده به شورای نگهبان اختلافی وجود دارد و موجب استمرار در پرداخت حقوقهای نجومی شدهاست.
🔹 به دلیل آن که تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق، و مسئولیت ارسال این گزارش به شورای نگهبان را بر عهده داشته، مقصر در دست بردن غیرقانونی در لایحه بودجه است.
🔸 حسینعلی حاجیدلیگانی، نماینده مجلس یازدهم و عضو سابق کمیسیون تلفیق در مجلس دهم، در واکنش به این حرکت غیرقانونی با ارسال نامهای به علی لاریجانی، رئیس وقت مجلس خواستار تشکیل کمیتهای حقیقتیاب شد. این متن جنجالی به قرار زیر است:
✅ «از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۹ هرگونه پرداخت مستقیم و مستمر به کلیه کارکنان دستگاههای اجرایی از محل اعتبارات هزینهای و از منابع عمومیو اختصاصی صرفاً پس از ثبت اطلاعات آنان در سامانه کارمند ایران، از اعتبارات تخصیصیافته یا درآمد اختصاصی محققشده دستگاه اجرایی ذیربط توسط خزانهداری کل کشور به ذینفع نهایی انجام میشود. درج این اطلاعات هیچگونه حقی برای استخدام و بهکارگیری اشخاص ایجاد نمیکند».
🔹 تاجگردون متهم به دست بردن در لایحه بودجه ارسالی به شوراینگهبان و حذف کلمه غیر مستمر از این لایحه برای استمرار بخشیدن به حقوقهای نجومی است. حذف کلمه غیر مستمر از جز ۳ بند الف تبصره ۲۱ سبب شد تا دستگاههای دولتی پرداختیهای خود تحت عناوین مختلفی مانند اضافه کاریها، و انواع مختلف فوقالعادههای شغلی از رعایت این بند مستثنا کنند.
🔸 احمد توکلی رئیس هیئتمدیره دیدهبان شفافیت و عدالت در نامهای به اعضای کمیسیون تحقیق مجلس ضمن شرح برخی اسناد مربوط به غلامرضا تاجگردون از آنان خواسته بود تا به اعتبارنامه این منتخب در مجلس یازدهم رأی ندهند. او در این نامه به شرح برخی از اتهامات تاجگردون پرداخته است. برای مثال یکی از اتهاماتی که توکلی ذکر میکند جعلی بودن مدرک دکتری تاجگردون است.
💢 با این وجود در حالی که اتهامات بسیار زیادی در رابطه با تاجگردون وجود دارد اما کمیسیون تحقیق مجلس، اعتبارنامه تاجگردون را تایید و تصمیم نهایی را به رای نمایندگان در صحن علنی مجلس منوط کرده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
🔺تختروانچی: با نابودی برجام، ایران از محدودیتها خلاص میشود و کار خودش را انجام میدهد
🔸نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه پیشنهادی آمریکا اشتباهی ویرانگر برای شورای امنیت است، ایالات متحده حق قانونی برای استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد.
🔸درباره مکانیسم ماشه مهم است که ایالات متحده متوجه عواقب این اقدام و پیامدهایی باشد که پس از خاتمه برجام خواهد داشت.
🔸اگر برجام وجود نداشته باشد، ایران از محدودیتهایی که به عنوان عضو برجام دارد، خلاص میشود و کار خودش را انجام میدهد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش
✅ سخنگوی وزارت دفاع: انفجار مربوط به یک مخزن گاز در منطقه عمومی پارچین بوده که توسط عوامل آتش نشانی کنترل و مهار شد و هیچ تلفاتی نیز به همراه نداشت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال #خبر_تحلیل در پیام رسان های ایرانی را به دوستان خود معرفی کنید
https://eitaa.com/khabartahlil👈 ایتا
sapp.ir/khabar_tahlil 👈سروش