.
رتبه تولید علم ایران یک پله دیگر سقوط کرد
آخرین رتبهبندی منتشرشده از سوی پایگاه «سایمگو» (Scimago) که اردیبهشت ماه سال جاری منتشر شده بود، رتبه شانزدهم ایران را از نظر انتشارات علمی نشان میداد؛ ولی بررسیها حاکی از این است که در حال حاضر ایران به جایگاه هفدهم از نظر انتشار مقالات علمی رسیده است.
این در حالی است در سال ۲۰۲۲ جایگاه پانزدهم دنیا را در انتشار مقالات علمی داشتیم.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
استوری آزاده آل ایوب (خاله نرگس) برای شهید رئیسی:
خدا به جایگاهت خنکا ببخشه؛ سه سالی بود که برق داشتیم
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
جنازه برجام را رها کنید بریم سراغ بستن یک برجام دیگر(!)
روزنامه آرمان میگوید برجام مرده است و دیگر احیا نمیشود.
این روزنامه نوشت: بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بر این باورند که با توجه به مجموع مسائل و نوع رویکردهای آمریکا و اروپاییها و ایستادگی ایران بر احیای برجام ۲۰۱۵، این توافق دیگر احیا شدنی نیست و برای ایجاد توافق جدیدی بر بستری تازه باید طرحی نو درانداخت یا تصمیمات دیگری اتخاذ کرد. تصمیماتی که به نظر باید در حوزه سیاست خارجی اتخاذ شود و تحولی در این عرصه اتفاق بیفتد تا آنچه پزشکیان درخصوص تعامل با دنیا وعده داده عملی گردد.
چرا که ادامه روند گذشته همان نتایج سابق را ببار خواهد آورد و نتیجه جدیدی خلق نخواهد کرد.
روزنامه آرمان در ادامه از قول کارشناس خود افزود:
اگرچه انتخاب احتمالی کامالا هریس نسبت به ترامپ میتواند برگ امتیازی نسبت به دولت پزشکیان محسوب شود. ولی در نهایت تغییر چندانی در مواضع آمریکا به وجود نمیآورد بلکه ادبیات حاکم بر این مواضع و روشمندی تحمیل اراده آمریکا بر ایران را تغییر میدهد.
در اروپا هم همینگونه است و شما اکنون میبینید که چپها و راستها در کشوری مثل فرانسه مواضع تقریبا مشترک با ادبیات گوناگون نسبت به ایران دارند و نسبت به گذشته در دهههای پیشین با توجه به نوع اطلاعاتی که از تهران در تغییر قوای مجریه و عاملیتها پیدا کردهاند چندان دیگر نمرهدهی و امتیازدهی بالایی نسبت به تغییر دولتها و عاملیتها از ظریف به امیر عبداللهیان و از
امیر عبداللهیان به عراقچی در آنها دیده نمیشود...
اذعان دیرهنگام به مرگ برجام و پیشنهاد عبور از جنازه آن در حالی است که طیف غربگرا دستکم از پنج سال قبل خبر داشتند برجام مرده و بوی تعفن آن هم بلند شده، اما با همین جنازه بازی میکردند و وعده احیای آن را در سه سال پایانی دولت روحانی دادند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی روحانی راد، امام جمعه بابل:
لاهیجان مگر دادستان و استان گیلان مگر بازرسی انتظامی ندارد که رییس جمهور دستور بررسی ویژه بدهد! چرا برای قتل روحانی مظلوم در همان استان این دستور داده نشد؟!
در روزهای اخیر خط جریانی به دنبال فتنه علیه نیروی انتظامی در کشور به راه افتاده است و متاسفیم که رییس جمهور محترم هم حرف غیرکارشناسی درخصوص نیروی انتظامی بیان نموده تا عدهای افراد بخواهند برای او کف و سوت بکشند. شهرستان لاهیجان مگر دادستان و دادگستری ندارد؟ نیروی انتظامی استان گیلان مگر بازرسی ندارد؟ که شما بخواهید به صورت ویژه این قضیه را بررسی کنید! ماه گذشته در همین استان گیلان یک روحانی مظلوم را به قتل رساندند اما صدایی از احدی در نیامد آن وقت برای فوت یک متهم دستگیر شده در نزاع بدون مشخص شدن جوانب موضوع این طور موضع گیری میکنید؟ آیا فقط این شخص شهروند است؟!
در آستانه ۳۱ شهریور سالروز آشوبها هستیم. در این زمان بجای حمایت از نیروی انتظامی که در سراسر کشور میداندار امنیت است و اگر زحمات این نیرو نبود خدا میدانست چه بر سر کشور در میآمد، جای شرمساری است بخواهیم اقتدار آن را بشکنیم. هشدار میدهیم اگر بخواهید در این خصوص مانند رفقای خود افرادی را به کف خیابان بکشانید مجدداً همان سیلی گذشته را از مردم دریافت خواهید کرد.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
رضا رشیدپور میگه وزیر برق مال دوره سیزدهمه یعنی تقصیر دولت پزشکیان نیست!!
➖️فقط یکی ازش بپرسه چرا تو این سه سال قطعی برق نداشتیم تا امسال اونم بعد انتخابات شروع شد؟ در ضمن وزیر نیرو دولت چهاردهم؛ وزیر صمت دولت سیزدهم بود پس جا به جایی وزرا باز هم به خود جناب پزشکیان برمیگرده!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
واکنش کاربران توییتر به گفتوگوی تلویزیونی پزشکیان
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
حقایقی درباره ایران که مجری بیبیسی را انگشت به دهان گذاشت!
«علم صالح» استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی در استودیوی بیبیسی: ایران از لحاظ نظامی یک قدرت منطقهای محسوب میشود و استقلال سیاسی دارد؛ اینها باعث میشود از لحاظ ژئوپولتیک اهمیت بسزایی پیدا کند.
ایران در حال تبدیل شدن به یک قدرت پایدار است؛ یعنی استقلال سیاسی و نظامی دارد موضوعی که لازمه اولیه قدرتهای جهانی است تا در آینده جهشی پیدا کنند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
رئیس جمهور آمریکا:
زمان پایان جنگ در غزه فرا رسیده است و من نسبت به دستیابی به توافق آتش بس خوش بین هستم.
من فکر می کنم ما می توانیم به توافق برسیم . حماس و اسرائیل گفتند که بر سر اصول توافق کردند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای پزشکیان؛ با بازگشت حامیان فتنه، جواب خون به ناحق ریخته شدهی شهدا با شماست
https://eitaa.com/sheiporchi
اینا رو هم بیرون کنیم از شنبه دیگه فقط وفاق وفاق وفاق...
صورت جدیدی از فاشیسم تمامیت خواه را عریان تر از همیشه به تماشا نشستهایم.
#امیر_حسام
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استقبال کارشناس صدای آمریکا از انتصاب فاطمه مهاجرانی بدون حجاب متعارف چادر به عنوان سخنگوی دولت!
نازیلا گلستان، کنشگر سیاسی، انتصاب فاطمه مهاجرانی را در امتداد انفعال حکومت از جنبش زن زندگی آزادی و نشانه پیشبرد انقلاب مهسا تلقی میکند!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
خطر جوانمرگی وفاق ملی!
روزنامه فرهیختگان
... دولت پزشکیان شعار «وفاق ملی» را انتخاب کرده است. شعاری که در گفتار رسمی رئیسجمهور مکرر استفاده میشود و برای توضیح تصمیمات به آن ارجاع داده میشود. در حالی که هنوز در ابتدای مسیر دولت هستیم، بررسی جهتگیریهای اساسی و دقت در جزئیات راه و مقصدی که نشان داده میشود، مهم است. مهمتر طرح ابهامات و سوالاتی درخصوص اصل این شعار است که به دلایلی به سختی میتوان از آن با عنوان «ایده» نام برد. این ابهامات هم شامل اصل شعار میشود، هم شامل بررسی تطبیقی مسیر فعلی دولت با این شعار.
یکم. دولت پزشکیان از فقر شدید گفتمانی ساختارمند و قابل پیگیری رنج میبرد. گفتمانی که راهحل دولت در برخورد با چالشها را توضیح دهد و راهی برای آینده دولت نشان دهد. وفاق ملی حداکثر یک شعار سیاسی است که در بالاترین حد، توضیحدهنده نگاه رئیسجمهور به سیاست داخلی است. وفاق ملی در سیاست داخلی هم یک جهتگیری کلی و بدون ظرفیتهای موجساز برای محیط اجتماعی است. نه در اقتصاد بهعنوان نقطه اصلی نزاع دولت با چالشها و نه در سیاست خارجی و نه در فرهنگ، عبارت وفاق ملی الهامبخش یک چهارچوب فکری و سیاسی نیست. این شعار روبنایی توخالی از یک گفتار سیاسی است و با وضعیت موجود دولت را با چالش اغتشاش معنایی مواجه میکند. دولت و شخص رئیسجمهور باید هرچه سریعتر این شعار را توضیح دهند و بگویند حدود معنایی آن، الزامات سیاستی و نظرگاه اجرایی این شعار چیست.
دوم. وفاق ملی در سیاست داخلی هم بیش از حد شعاری است. شعارها اگر راهی به قواعد عملی حکمرانی نداشته باشند، نهتنها کمکدهنده نیستند که مانع اجرا هم میشوند. رئیسجمهور در ایام انتخاب کابینه و برای رایگیری از مجلس تلاش کرد با تکیه بر شعار وفاق، همراهی بهارستان را جلب کند. برای این ایده انتخاب چند وزیر مهم بود. وزیر کشور، اطلاعات و آموزشوپرورش احتمالا با این نگاه انتخاب شدهاند و درحالیکه هیچکس تصور نمیکرد، همه کابینه رای آوردند. حتی وزیر بهداشت که به خاطر سابقه سیاسی گزینه اول پیشبینیها برای عدم رای اعتماد از سوی مجلس بود، به دولت راه یافت. در آخرین تلاشهای جناب پزشکیان برای رایآوری وزرا، رئیسجمهور با لحن خاص خودش طوری صحبت کرد که گویا رهبر انقلاب پای همه کابینه مهر تایید زدهاند. مسالهای که از ابتدا مورد نقد قرار گرفت، چون روش و مسلک رهبری ورود به همه جزئیات انتخاب روسایجمهور نبوده است. تا اینکه در دیدار هفته دولت با رهبر انقلاب، آیتالله خامنهای به صراحت گفتند درخصوص اکثر کابینه شناختی نداشتند و نظری ندادند. نقدهای مصلحانه به رئیسجمهور درباره اینکه نباید از رهبر انقلاب برای رایآوری کابینه هزینه میشد، درواقع ریشه در یک نگرانی بزرگ داشت. چون اساسا مشی رهبری همراهی و همدلی حداکثری با ارکان قدرت برای بهبود عملکرد آنهاست ولی این به معنی خلع امکانهای قانونی قوا و بسته شدن دست آنها نیست. اگر دولت بار اصلی اجرا را به دوش میکشد، مجلس وظیفه نظارت و قانونگذاری عاقلانه را برعهده دارد. هیچگاه نمیتوان به بهای کمک به دولت، ابزار قانونی و عقلانی مجلس برای مخالفت با یک تصمیم، سیاست یا راهبرد را از آن گرفت. برای همین خرج از نام رهبری با سنگر گرفتن پشت شعار وفاق ملی به نوعی ضربه به وفاق نیروهای سیاسی بر سر منافع ملی محسوب میشود.
اساسا استفاده از یک شعار کلی بدون تعریف دقیق آن هرچند زیبا و خوشآهنگ، خطر نابودی آن را به دنبال دارد مثل شعار وفاق ملی. آیا معنای وفاق، سکوت همه ارکان حکومت و قدرت در برابر تصمیمات دولت است. اگر انتصابی غیرقابل قبول مثل برخی انتصابها در سطح معاون وزرا یا احکامی که شخص رئیسجمهور میدهد، رخ داد، تکلیف چیست؟ حتما شخص رئیسجمهور باید منظور خودش از وفاق ملی را مشخص کند. تا آنجا که در گفتار رسمی او مشهود است بنا نبوده که در لایهای از قدرت افرادی فقط به خاطر پوشیدن لباس یک جناح سیاسی انتخاب شوند. افرادی که خصوصیت و شاخصه خاصی جز رادیکال بودن ندارند. با این حال اگر ملاک کارآمدی باشد این انتخابها قابل دفاع نیست. اگر ملاک وفاق ملی باشد باز هم این انتخابها باعث شکاف میشوند تا وفاق. بدون شک دادن سهمیه صندلی قدرت به کسانی که در سابقه آنها همکاری مدبرانه و عاقلانه با ارکان قانونی کشور دیده نمیشود، مانع کار دولت است. چون زمینههای شکاف سیاسی و اجتماعی را ایجاد میکنند و این شکاف حتی در صورت اینکه دولت با تمام قوا تلاش کند، هیچگاه منجر به کارآمدی نمیشود. بدتر اینکه سهمیه مورد نظر فقط با لحاظ شناسنامه سیاسی فرد داده شود و هیچ ردپایی از کارکرد فرد نداشته باشد. دولت و شخص جناب پزشکیان بدانند رفتار بازاری با شعار وفاق ملی و پایین آوردن آن در حد «نمایش ویترینی» پایان زودهنگام این شعار است.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
وفاق ملی یا میلی ؟!
#گفتوشنود
گفت: آقای رئيس جمهور به وزیر علوم دستور دادهاند همه اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه بازگردند!
گفتم: اولاً؛ مگر چه تعداد اخراج شدهاند؟ ثانیاً؛ باید دید به چه علت اخراج شدهاند؟ ثالثاً؛ بازگرداندن کسانی که اخراج آنها مطابق قانون بوده است یک اقدام غیرقانونی است.
گفت: رئیسجمهور که این همه در باره ضرورت اجرای قانون سخن میگفت و آن همه شعار قانونگرایی میداد!
گفتم: ایشان بارها میگفت که کارها را به دست کارشناسان میسپارد! این اقدامات غیرقانونی باید کار کسانی باشد که در پوشش کارشناس، اطراف رئیسجمهور جا خوش کردهاند! همانها که دکتر انتظاری را بهخاطر دفاع از انقلاب برکنار میکنند و به آقای آزاد ارمکی که به انقلاب و نظام و مردم آن همه تهمت زده و دروغهای شاخدار گفته بود، کاری ندارند!
گفت: درست است که آقای رئیسجمهور گفته است کارها را به کارشناسان میسپارد ولی خود ایشان در اینگونه امور صاحبنظر است و نباید به مشاوران نااهل اجازه بدهد «وفاق ملی» مورد نظر ایشان را به «وفاق میلی»! تبدیل کنند.
نباید به هرچه آنها خواستند تن بدهد!
گفتم: شخصی به حج رفته بود ولی طواف کعبه نمیکرد ! گفتند طواف از واجبات حج است.
گفت: به ما گفتهاند همه کارها بر عهده کاروان است!
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
امام خمینی سلام الله علیه:
نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهارنظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند...
صحیفه امام خمینی جلد ۲۱ صفحه ۲۸۴
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
آمارهای بانک جهانی نشان میدهد در طول دوره ۸ ساله دولت روحانی (۲۰۱۳- ۲۰۲۰) تعداد فقرا در ایران حدود ۱۰ میلیون نفر افزایش یافت اما در ۲ سال نخست دولت شهید رئیسی ۶ میلیون نفر با بهبود وضعیت زندگی، از زیر خط فقر خارج شدند.
این هم یکی از دلایل انتساب لقب امیر کبير به شهید رئیسی عزیز
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi