پیدا و پنهان اقتصاد کشورمان در سالی که گذشت
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی ۹ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ با نفت ۵.۱ درصد و بدون نفت ۲.۵ درصد بوده که نشان از تداوم روند مثبت رشد اقتصادی سال گذشته دارد.
نرخ تورم سالانه که در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ به رقم ۴۵.۸ درصد رسیده بود، تا پایان اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ نیز روند افزایشی داشت و در نهایت رقم ۴۹.۱ درصد را ثبت کرد.
بازار ارز از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان آذرماه با تغییرات منفی ۳.۸۵ درصد همراه بوده که یکی از با ثباتترین دورههای خود در بیش از یک دهه اخیر تجربه کرد.
بررسی انجامشده بر اساس متغیرهای کلان اقتصادی نشان میدهد اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ در مسیر ایجاد ثبات و بهبود قرار گرفته است.
با این حال آثار این مسیر مثبت هنوز به طور کامل در زندگی مردم و فعالان اقتصادی ملموس نبوده که دلایل متعددی میتوان برای آن شمرد.
ایرنا
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
شـاکله مـجـلـس دوازدهـم در مصاحبه دکتر ایزدخواه با ایسکانیوز:
مجلس دوازدهم، یک دست نخواهد بود.
▪️مجلس دوازدهم نسبت به مجلس یازدهم مجلس مستقلتری خواهد بود و یکدستی سیاسی مجلس یازدهم را دیگر نخواهیم داشت. یعنی نمایندگان قدرت بیشتری خواهند داشت تا فراکسیون اکثریت. در مجلس یازدهم فراکسیون اکثریت حرف اول و آخر را میزد و عمده نمایندگان تابع این فراکسیون بودند.
مجلس دوازدهم متشکل از چند گروه و جریان خواهد بود و مجلس هراندازه یک دست نباشد قویتر خواهد بود زیرا مجلس یک دست، مجلسی ضعیف است که در آن حرفهای نمایندگان مستقل شنیده نمیشود و به انزوا میرود. پیشبینی میکنم در مجلس دوازدهم اختیارات هیات رییسه محدودتر خواهد بود. قدرت هیات رییسه نباید بر مجلس بچربد و باید صرفا در حد هماهنگ کننده باشد. بنابراین امیدوارم در مجلس دوازدهم نمایندگان در جایگاه اصلی خود قرار گیرند و مجلس، ریاستی نباشد تا نمایندگان بتوانند نقش نمایندگی خودشان را بهتر ایفا کنند.
دوقطبی اصولگرایی - اصلاحطلبی به پایان خودش رسید
▪️دوقطبی اصولگرایی و اصلاحطلبی به پایان رسیده و به تاریخ پیوست. انتخابات اخیر ثابت کرد که دیگر اصلاحطلب - اصولگرا برای مردم، موضوعیت ندارد. در شصت نفر اول انتخابات تهران هیچ اصلاحطلبی وجود نداشت و جبههبندی اصولگرایی هم کاملا بهم ریخت و ائتلاف مشهور اصولگرایی رای اول را به دست نیاورد. در مجلس دوازدهم شاهد رویش جریانهای جدید سیاسی از جمله عدالتخواهی خواهیم بود و این جریان در مجلس قدرت بیشتری خواهد داشت.
در مجلس آینده بجای کشمکش، چالش اصلی بر سر نحوه اداره کشور خواهد بود.
▪️در مجلس دوازدهم اکثریت مطلق نخواهیم داشت و شاهد دو یا سه گروه پرقدرت خواهیم بود که چالش میان آنها محدود به تقابل سیاسی نیست، بلکه درباره نحوه اداره امور کشور بویژه اقتصاد، کشمکش خواهند داشت.
جبهه گیریهای سیاسی، عمدتا سطحی و کاذب است و مهم این است که ببینیم اقتصاد کشور را با چه دست فرمانی میخواهیم اداره کنیم؟ آیا سیاست تکنوکرات را در اقتصاد میخواهیم ادامه دهیم یا خیر؟ درحالی که پیام مردم در این انتخابات، نه به تداوم روال غالب بر اقتصاد بود.
نفس این اتفاق، مثبت است چرا که مجلس زمانی جایگاه خود را باز مییابد که در آن تضارب آرای واقعی وجود داشته باشد.
اختیارات رییس و هیات رییسه محدود خواهد شد.
▪️هیات رییسه این دوره، ترکیبی یک دست نخواهد داشت و قائم به فرد هم نخواهد بود و متشکل از دو یا سه جریان خواهد بود. چنین ترکیبی به قوت مجلس کمک میکند و باعث میشود نظرات و سلیقههای مختلف در اداره مجلس نقش داشته باشند. در چنین شرایطی رییس مجلس (هر کسی میخواهد باشد) مجبور است به نمایندگان، کمیسیونها و فراکسیونها اختیارات بیشتری بدهد و نمیتواند خودمحور عمل نماید.
جبهه پایداری ضعیف عمل کرد.
▪️جبهه پایداری در این انتخابات بسیار ضعیف و دور از انتظار عمل کرد؛ به نحوی که پذیرفت در جریان سنتی اصولگرا هضم شود. فکر نمیکنم این جریان در مجلس آینده بتواند جایگاه محکمی داشته و کاری از پیش ببرد. جریان منتقد در مجلس دوازدهم، در دست جوانان مستقلی خواهد بود که فارغ از این دسته بندیهای سیاسی وارد گود شدند و توانستند اقبال مردمی نیز داشته باشند.
مجلس را باید از حاشیهنشینی دولت نجات دهیم.
▪️در مجلس بعد، باید به تغییر اساسی ریل اداره کشور بپردازیم، حرکت در حاشیهها دیگر قابل قبول نیست. پیام مردم هم در انتخابات این بود که خواهان تغییرات اساسی هستند. برای اینکار باید مجلس را به ریل اصلی خودش بازگردانیم و آنرا از حاشیه نشینی دولتها نجات بدهیم. نه فقط این مجلس، مجالس مختلف در حاشیه دولتها حرکت کردند و حتی قدرت برخی نهادها و دستگاهها از مجلس هم بیشتر شد.
در این دوره باید مجلس را به راس امور بازگردانیم و آن را از دستیار دولت بودن نجات دهیم. مجلس شاگردشوفر دولت نیست! بلکه قوه مستقلی از دولت است و باید آن را از فضای دولتزدگی که در مجلس یازدهم هم تشدید شد، رها کنیم. در مجلس یازدهم برخی نمایندگان سیاسی، خودشان را نماینده دولت و مجلس را بخشی از پیکره دولت دانستند و این اشتباه بزرگی بود.
دکتر روحالله ایزدخواه
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
صندوق بینالمللی پول: رشد اقتصادی ایران در دولت رئیسی ۲.۵ برابر شد
بر اساس آمار منتشرشده توسط صندوق بینالمللی پول، متوسط رشد سالانه اقتصادی ایران طی سالهای ۱۳۹۲ تا پایان ۱۳۹۹ (دولتهای یازدهم و دوازدهم) ۱.۵ درصد بوده است.
مطابق با آماری که صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی ایران از سال ۱۳۶۰ به بعد منتشر کرده، کمترین رشد اقتصادی مربوط به دوران دفاع مقدس با ۰.۹ درصد بوده که با توجه به شرایط جنگی کشور، طبیعی بوده است.
اما پس از جنگ، کمترین رشد اقتصادی ایران در دولت حسن روحانی رخ داده که به ۱.۵ درصد کاهش یافته است. بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول متوسط رشد اقتصادی ایران در ۸ سال دولت سازندگی ۵.۲ درصد، دولت اصلاحات ۴.۳ درصد و دولت احمدینژاد ۲.۸ درصد بوده است.
صندوق بینالمللی پول متوسط رشد سالانه اقتصادی ایران در ۳ سال دولت سیزدهم را ۳.۸ درصد برآورد کرده که ۲.۵ برابر رشد اقتصادی دولت گذشته است.
بر اساس آمار صندوق بینالمللی پول، در ۴ سال از ۸ سال دولتهای یازدهم و دوازدهم، رشد اقتصادی ایران منفی شده بود که بین دولتهای پس از جنگ تحمیلی، سابقه نداشته است.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
اعتراف بیسابقه دستگاههای اطلاعاتی آمریکا به قدرت فزاینده ایران، روسیه و چین
«یک چین جاهطلب اما مضطرب، یک روسیه متخاصم، برخی از قدرتهای منطقهای مانند ایران، نظم سنتی بینالملل مبتنی بر برتری آمریکا را به چالش کشیدهاند»؛ این اعتراف، خلاصه گزارش سالانه سازمانهای اطلاعاتی امریکا به سنا بود.
گزارش امسال تأکید داشت:
«تجارت میان چین و روسیه در دوسالی که از یورش روسیه به اوکراین سپری شده، بیش از سه برابر افزایش یافته که عمده آن کالاهایی با کاربرد نظامی است».
«کریستوفر رای»، مدیر افبیآی، نیز در این جلسه با اشاره افزایش تهدیدها علیه آمریکاییها از زمان آغاز جنگ غزه گفت که تهدیدها به سطح کاملا جدیدی رسیده است. او همچنین از هدف قراردادن نقاط آسیبپذیر در مرزهای ایالات متحده ابراز نگرانی کرد.
گزارش دستگاههای اطلاعاتی امریکا همچنین مدعی شد که چین میتواند با استفاده از فناوری در سطوحی بر انتخابات ریاست جمهوری امسال در ایالات متحده تاثیر بگذارد و شکافهای اجتماعی ایالات متحده را بزرگتر کند.
«بازیگران غیر دولتی» یکی از کلیدواژههای گزارش اطلاعاتی امریکا بود که به صورت غیرمستقیم گروههای مقاومت در لبنان و یمن را مورد اشاره قرار میداد. این گزارش اذعان داشت که این بازیگران غیر دولتی در کنار ایران، چین و روسیه قدرت فزایندهای یافته و برتری امریکا در نظم جهانی را با تهدید جدی مواجه کردهاند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد دانشگاه ترکیه :
سیستم بهداشتی ایران یکی از قویترین سیستمهای بهداشتی دنیاست
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
10.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جزو ده کشوری هستیم که چرخه کامل فضایی را در اختیار داریم
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه تلویزیونی گفت:
ما از دی ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۲ پرتاب فضایی داشتیم که معادل پرتاب های ۳ دولت گذشته بوده است و الان ما جزو ده کشوری هستیم که چرخه کامل فضایی را در اختیار داریم.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
14.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در نظم نوین دنیا، جایگاهِ ایران کجاست..؟
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
خداحافظی پشت هم شبکههای معاند فارسیزبان
سردبیر سابق اینترنشنال، طی متنی از تعطیلی دفتر واشنگتن این تلویزیون، پس از تعطیلی منوتو خبر داده است.
رسولپور نوشته:
«روند قابل تاملی از تعطیلی، کاهش بودجه، و کوچکترشدن بخشی از رسانههای فارسی زبان خارج از کشور در جریان است.»
کارفرمای شبکۀ اینترنشال چند ماه قبل از ریاض به تلآویو تغییر پیدا کرده بود
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
افول سازمان ملل و نظم نوین جهانی
اینکه در آخرین مجمع عمومی ، از بین روسای پنج کشور عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه فقط بایدن در مجمع عمومی سخنرانی می کند(که او هم رئیس جمهور کشور میزبان است)
یعنی سازمان ملل بیش از پیش نقش و تاثیر خود را در معادلات بین الملل از دست داده و این نشانه ای دیگر از آغاز نظمنوین جهانی است که مقام معظم رهبری (حفظه الله) چند سالی است به این نکته راهبردی اشاره کرده و نیز تاکید دارند که ما بایستی با هوشیاری، جایگاه مناسبی در این نظم جدید برای ایران عزیز به دست بیاوریم ...
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
نظم نوین جهانی
اکثریت تحلیلگران جهانی معتقدند نظم جدیدی در جهان در حال شکل گیری است آمریکا دیگر به عنوان یک ابرقدرت بلامنازع در سطح جهان تلقی نمی شود، دیگر نظام تک قطبی که در راس آن آمریکا باشد مطرح نیست بلکه کشورهایی بر اساس پیشرفت های اقتصادی، سیاسی، فناوری، نظامی، صنعتی و... ظهور نموده و در حال نقشآفرینی هستند.
بعضی ازاین کشورها عبارتنداز:
چین در شرق
روسیه در شمال
هند در جنوب
ایران اسلامی در غرب
در چنین شرایطی آمریکا در کنار سایر قدرتها قرار خواهد گرفت و دیگر ابرقدرت نخواهد بود و کشورها نظم نوین متکثر جهانی را تجربه و مشاهده خواهند نمود.
البته آمریکا به شدت در حال برنامه ریزی و تلاش برای حفظ ابرقدرتی و هژمونی خود بر جهان می باشد و در تلاش است بحران هایی برای کشورهای مقابل خود ایجاد کند مانند قربانی کردن اوکراین برای به تحلیل بردن و مشغول کردن روسیه به مسائل داخلی وامنیتی خود، درگیر کردن چین با تایوان برای کاستن از پیشرفت و قدرت اقتصادی چین، مهار ایران در صورت امکان با توافقات برجام های مختلف یا به زعم خودشان با ایجاد آشوب و نا آرامی و ناامن کردن فضای عمومی ایران و...
راه حل:
ایستادگی و مقاومت
اراده
نفوذناپذیری
تلاش جهادی برای پیشرفت و قوی شدن
جهاد تبیین
راههای عبور از چالشها و موانع موجود است.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
هراس اسرائیل از خیز اروپا برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین
درپی اعلام آمادگی چهار کشور اروپای (اسپانیا، ایرلند، اسلوونی و مالت )برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی بهدور از واقعیت، تلاش کرد تا این کشورها را از عملیاتی سازی تصمیم خود منصرف کند.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
بلژیک: اشغالگری اراضی فلسطینیان باید پایان یابد.
پترا دو سوتر معاون نخستوزیر بلژیک در اظهاراتی به اشغال غیرقانونی سرزمینهای فلسطین و قدس شرقی اشاره و تاکید کرد که اشغالگری اراضی فلسطینیان باید پایان یابد.
معاون نخستوزیر بلژیک ظهار کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده است که کشور مستقل فلسطین را بدون هیچ قید و شرطی به رسمیت بشناسیم.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi