فرهنگ و راهبرد نداشته دولت!
نه فقط دوستان، که دشمنان ما هم انقلاب اسلامی را پدیده ای فرهنگی می دانند و به همین علت جهان هم ، نظام ج.ا.ا را با رفتارها و راهبردهای فرهنگی آن می شناسد وگرنه ساخت جاده ، تامین مسکن و برق و .... کمابیش در هر حکومت و دولتی رخ می دهد!
دو سال از عمر دولت سیزدهم می گذرد و هنوز خبری از راهبرد و رویکرد این دولت در عرصه فرهنگ و آموزش نیست و طبیعی است که در این حالت وزارتخانه های فرهنگی و آموزشی ( ارشاد ، آموزش و پرورش ، آموزش عالی ، ورزش و میراث فرهنگی ) برنامه خاصی نداشته و با الگوی روزمرگی و انفعال اداره شوند .
آقای رئیسی نه در هنگام انتخابات و نه پس از آن وعده و برنامه ای در حوزه فرهنگ نداد و نداشت ( البته دانش آموزان پنجم ابتدائی هم می دانند که ساخت خوابگاه دانشجویی یا استخدام معلم و انجام امور روزمره ربطی به برنامه و راهبرد فرهنگی ندارد) و این خالی بودن دست دولت سیزدهم در عرصه فرهنگی آنچنان بارز و مشهود است که این دولت با وجود داشتن چند خبرگزاری ( ایرنا ، ایسنا ، برنا ، ایکنا و...) و روزنامه ، توان و قدرت معرفی خدمات و اقدامات خود را هم ندارد و به فرمایش رهبر انقلاب در شهریور ماه جاری:
«متأسفانه زبان دولت در بیان آنچه که انجام گرفته زبان رسایی نیست»
داشتن راهبرد و برنامه فرهنگی یعنی کاری که دولت خاتمی انجام داد و طی ۸ سال اذهان میلیونها نفر از مردم ( بویژه نسل نوجوان و جوان ) را از مسیر انقلاب اسلامی منحرف و به غربگرایی سوق داد!
نکته مهم و تلخ این که بی برنامگی ( بخوانید وادادگی) و انفعال فرهنگی دولت رئیسی در زمانی رخ می دهد که جهان استکبار ، شدید ترین جنگ فرهنگی تاریخ را علیه انقلاب و جمهوری اسلامی در پیش گرفته و دولت انقلابی در برابر این تهاجم وحشتناک ، صرفا تماشاچی است و این مسئله از دوحال خارج نیست :
یا دولت سیزدهم اعتقادی به فرهنگ اسلامی و انقلابی و اهمیت آن ندارد و یا در این زمینه خالی الذهن و پیاده است!
نتیجه بی برنامگی و انفعال کامل دولت رئیسی در عرصه فرهنگ این شده که هنوز تفکرات و جریانات لیبرال و ضد انقلاب، زمام دانشگاهها ، مدارس ، سینما ، رسانه ها ، ورزشگاه ها ، عرصه های گردشگری و ...را در دست دارند و تفکر انقلاب اسلامی در این عرصه ها کمافی السابق غریب و مهجور و منزوی است !
از جمله علل این فاجعه ، تصمیم سازی عده ای «نخبه» در امور فرهنگی و آموزشی دولت است ! نخبگانی که در فهم فرهنگی و سواد و بینش انقلابی مثل و مانند ندارند!! و اوج توانمندی و مدیریت شان در لکنت زبان و شکست رسانه ای دولت ، بی اعتنایی به مطالبه مکرر رهبر انقلاب در قانونمندی فضای مجازی و پذیرش عملی بی حجابی در جامعه ، ورود زنان به استادیومها ، حمایت از فرماندار کلاردشت و انتخاب امثال محمد رضا زائری برای رایزنی فرهنگی در خارج از کشور و....نمایان شده است!
راه برون رفت از انفعال و سکون فعلی دولت سیزدهم در عرصه فرهنگ ، توجه جدی دولت به فعالان فرهنگی و اندیشمندان انقلابی و مومنی است که در دوسال اخیر ، مغضوب دولت بوده اند...
دکتر کوشکی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
با شتاب گرفتن روند دلارزدایی جهانی، ایران به خرید طلا ادامه می دهد.
ایران بی سر و صدا خریدهای خارجی طلای خود را افزایش داده است و در پنج ماه اول سال میلادی (۲۱ مارس تا ۲۲ اوت) بیش از ۴.۱ تن شمش طلای استاندارد را به خزانه کشور اضافه کرده است.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
دو نکته مهم در قدرت دیپلماسی ایران:
۱.رسانه هندی وایر: تماس تلفنی رئیسی قبل از سفر به ژوهانسبورگ نقش کلیدی در عضویت ایران در بریکس داشت
۲.وزیر خارجه ترکیه در سفر به تهران برای عضویت کشورش در بریکس از ایران کمک خواست.
حالا میشه فهمید چرا اینقدر این اصلاح طلبای پروژه بگیر سوختن چون رئیسی داره امثال ظریف و روحانی و ... میفرسته در فاضلاب تاریخ 😆
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
وزیر دفاع اوکراین رسما استعفا کرد
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
خیلی حسین(ع) زحمت ما را کشیده است
#حسین_شریعتمداری
۱- اینجا کربلا است. بیستم ماه صفر سال ۶۱ هجری قمری است. از شهادت امام حسین علیهالسلام و ۷۲ تن از یارانش، چهل روز گذشته است، در همین سرزمین و در همین نقطه. امروز جابربن عبدالله انصاری صحابه بزرگوار رسول خدا(ص) و یار و یاور پاکباخته امیرالمومنین علیهالسلام، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته امیرالمومنین(ع) و از رجال علم حدیث و مفسر قرآن است، در کربلا به زیارت تربت پاک سیدالشهدا و یاران شهیدش آمده است. جابر در کهنسالی بینایی خود را از دست داده است. به عطیه میگوید بوی حسین را استشمام میکند و راست میگوید، بیجستوجو و بیآنکه به این سوی و آن سوی برود، مدفن فرزند رسول خدا را مییابد و بر تربت حسین مینشیند. جابر با این خاندان آشناست. پدرش عبدالله یکی از ۱۲ نفری بود که در اُحد به هوای غنیمت، تنگه را رها نکرده بود و همانجا با یورش خالدبن ولید که در پس تنگه به کمین نشسته بود، به شهادت رسید. جابر در آن هنگام پانزده ساله بود و با پدرش عبدالله به اُحد آمده بود. عبدالله یکی از ۷۰ نفری بود که قبل از هجرت پیامبر اعظم به مکه رفته و در منا با رسول خدا(ص) بیعت کرده بود. جابر نیز در آن سفر همراه پدر بود. جابر در بسیاری از غزوات رسول خدا(ص) حضور داشت و در جمل و صفین و نهروان در رکاب امیر مؤمنان شمشیر زده و جنگیده بود...
ساعاتی بعد، کاروان کربلاییان که به اسارت رفته بودند از شام باز میگردند و با جابر و عطیه در سوگ شهیدان کربلا همنوا میشوند... غریبانه میگریند و از ستمی که بر آلالله رفته است به رسول خدا(ص) شکایت میبرند...
۲- سقف زمان، تاریک و ظلمانی است. فرزندان هند جگرخوار، همسر ابوسفیان و مادر معاویه، همان که در اُحد از شدت خشم و کینه نسبت به اسلام، سینه حمزه عموی پیامبر خدا را شکافته و جگر او را به دندان کشیده بود، بر منبر رسول خدا(ص) نشستهاند و داعیه خلافت الهی دارند! و به قول امیرمؤمنانعلیهالسلام، بر اسلام پوستین وارونه پوشاندهاند. حال و هوا چنان است که گویی این آیه از سوره روم، آن روز غمزده را وصف میکند: «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا کَسَبَتْ أَیْدِی النَّاس» و... هیچکس، حتی در دورترین افق ذهن خویش هم نمیتواند باور کند که این سقف ظلمانی شکافتنی است و سحر در راه است. انگار این آیه از سوره هود «أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ... آیا صبح نزدیک نیست»؟ در بشارت از شکافته شدن آن شب ظلمانی نازل شده است......
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272574
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فریاد رسا و رسانه بیهمتا
فردا با سالروز اربعین حسینی(ع) همزمان است. آن روز غمزده در اربعین سال ۶۱ هجری که جابربن عبدالله انصاری، صحابه بزرگوار رسول خدا(ص) و یار و یاور امیرالمومنین علیهالسلام، همراه با عطیه عوفی که از تابعین و یکی از شیعیان پاکباخته حضرت امیر(ع) و از رجال علم حدیث و مفسر قرآن بود خود را به کربلا رسانده و با حضرت سجاد و زینبکبری و سایر اسرای کربلا علیهمالسلام که از شام بازگشته بودند بر تربت پاک اباعبدالله الحسین و یاران شهیدش(ع) نشسته و بر مظلومیت آلاللهگریسته بودند، چه کسی باور میکرد که اربعین در گذر زمان به خورشید بیغروبی تبدیل میشود که شعاع نورانی آن سقف نظام سلطه را میشکافد و به دنیای غفلتزده نور معرفت میپاشد و... ستون گفت و شنود امروز را به بخشی از بیانات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب در این خصوص، اختصاص میدهیم؛
«اهمّیّت اربعینِ اوّل این بود که رسانه پُرقدرت عاشورا است. از روز عاشورا تا روز اربعین این چهل روز، چهل روزِ فرمانروایی منطقِ حق در میان دنیای ظلمانی حاکمیّت بنیامیّه و سفیانیها بود. رسانه حقیقی [یعنی] فریاد زینب کبری، فریاد حضرت سجّاد؛ در کجا؟ در کوفه، در شام، در آنجایی که ظلمات محض بود؛ اینها بزرگترین رسانه بود. همینها بود که عاشورا را نگه داشت، همینها بود که عاشورا را به امروز رسا ند. تاریخ و ریشه این روز اربعین و ماجرای اربعین این است. آن روز اهلبیت (علیهمالسّلام) طوفانی به پا کردند با این حرکت چهل روزه؛ یک طوفان به پا شد در آن اختناق عجیب [۲۱ مهرماه ۱۳۹۸].... شروع جاذبه مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربنعبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد. این، همان مغناطیسی است که امروز هم با گذشت قرنهای متمادی، در دل من و شماست. کسانی که معرفت به اهلبیت دارند، عشق و شور به کربلا همیشه در دلشان زنده است. این از آن روز شروع شده است[اول فروردین ۱۳۸۵].... در روز اربعین بعد از آن روزهای تلخ و آن شهادت عجیب، اولین زائران اباعبداللهالحسین علیهالسّلام بر سر قبر امامِ معصومِ شهید جمع شدند. از جمله کسانی که آن روز آمدند، یکی «جابربنعبدالله انصاری» است و یکی «عطیهًْبن سعد عوفی» که او هم از اصحاب امیرالمؤمنین علیهالسّلام است... «عطیه» میگوید: وقتی به آنجا رسیدیم، خواستیم به طرف قبر برویم، اما این پیرمرد گفت اول دم شطّ فرات برویم و غسل کنیم. در شطّ فرات غسل کرد، سپس قطیفهای به کمر پیچید و قطیفهای هم بر دوش انداخت؛ مثل کسی که میخواهد خانه خدا را طواف و زیارت کند، به طرف قبر امام حسین علیهالسّلام رفت. ظاهراً او نابینا هم بوده است. میگوید با هم رفتیم، تا نزدیک قبر امام حسین علیهالسّلام رسیدیم. وقتی که قبر را لمس کرد و شناخت، احساساتش...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272572
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
نقشآفرینی ایران در تعریف ساختارهای اقتصادی بریکس
رئیسسازمان توسعه تجارت با اشاره به مزایای عضویت در بریکس برای ایران گفت: بریکس در ابتدای تعریف ساختارهای اقتصادی برای خود قرار دارد و عضویتِ کنونی ما به این رویه کمک میکند.
به گزارش تسنیم، مهدی ضیغمی با بیان این که بریکس با هدف مقابله با جی هفت و تبدیلشدن به اقتصاد اول دنیا شکل گرفت، افزود: بریکس در ابتدا سیاسی بود و از دو سال گذشته رویه تجاری آن تقویت شد و همین مسئله برای شانگهای نیز اتفاق افتاد.
چنانکه اکنون ما عضو سه سازمان مهم اوراسیا، شانگهای و بریکس هستیم و بهزودی در تجارت آزاد اوراسیا نیز توافقی را امضا خواهیم کرد که تجربهای موفق برای کشور خواهد بود.
وی درباره مزایای این عضویت گفت: ما در ابتدای تعریف ساختارهای اقتصادی بریکس قرار داریم و عضویتِ کنونی ما به این رویه کمک میکند؛ حال آنکه به بسیاری از ساختارهایی که پیوستهایم، قبلا شکلگرفتهاند و سپس باید خود را با آن منطبق میکردیم که کار سختی بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت شکلگیری بانک بریکس را اصلیترین رویه کار دانست که در کشورهای عضو 100 میلیارد دلار سرمایهگذاری داشته و پروژههایی را اجرایی میکند و ازاینرو عملاً چالش تحریم را پشت سر خواهد گذاشت.
همچنین شبکهای برای ارزهای محلی شکل میگیرد و بافاصله گرفتن از دلار، یورو و پوند به سمت ارز بریکس پیش خواهد رفت. بحث بعدی نیز ناظر بر تجارت الکترونیک بین ارزهاست که دیگر مزیت برای ماست.
وی افزود: ما ارتباط خوبی با هند، چین، روسیه، آفریقای جنوبی و برزیل داریم که تقویتکننده رویههاست و تجارت ترجیحی نیز در قالب بریکس میتواند همچون اوراسیا آغاز شود و چون در ابتدای راه هستیم، ایران نیز بسیار کمککننده خواهد بود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272451
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
المانیتور: ایران، عربستان و امارات به بریکس رونق اقتصادی میدهند
وبگاه خبری المانیتور در گزارشی در روز 2 سپتامبر، 11 شهریور به بررسی پیوستن اعضای جدید به بریکس پرداخته است. این گزارش عنوان میدارد: ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بریکس رونق اقتصادی میدهند.
المانیتور افزود: به گفته کارشناسان، منافع اقتصادی ملموس ممکن است کمی دورتر باشد، اما سود نمادین آن پیوستن به اتحادی مخالف منافع غرب است.
این رسانه عربی آمریکایی اظهار داشت: مایکلتانچوم، عضو غیر مقیم موسسه میدل ایست (خاورمیانه)، به المانیتور گفت که بریکس یک انجمن عمومی بینالمللی برای نارضایتی از غرب و به ویژه ایالات متحده ایجاد کرده است.
در 14 سالی که از ایجاد آن میگذرد، دستاورد مهم بریکس، تأسیس بانک توسعه جدید است که به نام بانک بریکس نیز شناخته میشود. با افزودن بنگلادش، مصر و امارات به همراه اعضای بریکس، این بانک توسعه چندجانبه حدود 50 میلیارد دلار در دسترس دارد و از زمان راهاندازی آن در سال 2014 نزدیک به 30 میلیارد دلار وام تصویب کرده است.
این رسانه تصریح کرد: فائق آمدن بر تحریمها عامل اتحاد بریکس و یکی از دلایل اصلی گسترش شد. این طرح پس از تحریمهای غرب علیه روسیه در پی جنگ روسیه و اوکراین تسریع شد.
مایکلتانچوم همچنین گفت سیاستمداران و حاکمان ایران، عضویت را جزء مهمی از استراتژی تشکیل ائتلافهای سیاسی و اقتصادی میدانند که همسو با آمریکا نیست.
المانیتور افزود: روسیه، چین و برزیل برای معاملات برون مرزی به ارزهای غیر دلاری روی آوردهاند و سعی کردهاند ذخایر ارزی را از دلار به طلا تبدیل کنند.
اگر عربستان سعودی و امارات، بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در خاورمیانه، به بریکس بپیوندند، نفوذ اقتصادی ارتقا یافته این بلوک ممکن است شانس آن را برای استقرار ارزهای جایگزین افزایش دهد.
المانیتور به نقل از سباستین پسران، محقق ارشد CARPO در بن گفت: «هم برای امارات متحده عربی و هم برای عربستان سعودی، عضویت بالقوه بریکس فرصتی عالی برای تنوع بخشیدن به مشارکتهای اقتصادی و سیاسی آنها فراهم میکند. در این راستا، هدف آنها افزایش همکاری با شرکای غیر غربی مانند هند یا برزیل است. علاوهبر این، روابط آنها با چین نه تنها در سطح اقتصادی، بلکه در سطح سیاسی نیز تشدید خواهد شد. اگر عربستان سعودی به زودی به شورای همکاریشانگهای بپیوندد تعجب نمیکنم.
المالنیتور خاطر نشان کرد: مشارکت بالقوه بریکس میتواند به تغییری مهم در روابط ایران و عربستان تبدیل شود زیرا ممکن است از یک مدل همکاری نسبتاً تاکتیکی به یک مدل همکاری استراتژیک تبدیل شود....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272404
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
اخراج 85 استاد دانشگاه در آمریکا تنها به جرم اظهارنظر سیاسی
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا اخیرا در فضای مجازی لیستی را منتشر کرد که حاوی اسامی 85 استاد دانشگاه آمریکایی بود که در سالهای اخیر به خاطر اظهارنظرهای سیاسی و ایدئولوژیک خود اخراج شدهاند.
در حالی که کمتر از سه هفته تا بازگشایی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی باقی مانده است، موجی تبلیغاتی توسط رسانههای معاند ضدایرانی و برخی دنبالههای آنان در داخل کشور به راه افتاده که این بار موضوعی به نام اخراج اساتید دانشگاه به دلایل سیاسی را بهانه تخریب دولت و مسئولین کشور قرار داده است.
این موج تبلیغاتی با مطرح کردن اسامی برخی از مدرسین دانشگاه که در اغتشاشات سال گذشته در پازل جنگ ترکیبی دشمن ایفای نقش کردند و یا در برهههای دیگر مواضع ساختارشکنانه علیه نظام و منافع ملی اتخاذ کردند. ادعای اخراج آنها و محرومیت آنها از تدریس در سال تحصیلی پیش رو را مطرح میکند و با تاکید بر اینکه این افراد سرمایههای علمی کشور هستند، اخراج آنها را ضربه به بنیه علمی کشور و نسل آینده میخواند!
اولین نکتهای که در رابطه با این موج تبلیغاتی برنامهریزی شده باید مورد توجه قرار بگیرد این است که پرچمداران این جریان که رسانههای مزدور فارسی زبان و شخصیتهای به اصطلاح اپوزیسیون هستند، با توجه به پیشینه خود اساسا صلاحیت اظهارنظر درباره وضعیت علمی کشور را ندارند و ابراز نگرانی آنها در این رابطه خندهدار است. این جریان در اغتشاشات پاییز 1401 که از مدتها پیش تدارک دیده شده بود، اتفاقا یکی از نقاط تمرکز خود را ایجاد التهاب و ناآرامی در مدارس و دانشگاهها قرار دادند و دانشآموزان و دانشجویان را تشویق به تعطیل کردن کلاس درس و فعالیتهای علمی نمودند. اگر اپوزیسیون ضدایرانی و دنبالههای آنان در داخل دغدغه رشد و پیشرفت علمی کشور را داشتند، نباید نسل آینده و پیشران کشور را تشویق به توقف فعالیتهای علمی و آموزشی میکردند. اما این کار انجام شد و همانطور که بعدا روشن گشت، یکی از اهداف اصلی ناآرامیهای سال گذشته، ضربه به بنیه علمی کشور به عنوان یکی از مهمترین نقاط قوت کشور بود. بنابراین رسانههای مواجب بگیر فارسی زبان و دلقکهای سیرک اپوزیسیون اگر میخواهند به چیزی وانمود کنند، از دلسوزی برای توان علمی کشور صرف نظر کنند که تشت رسوایی آنها در این زمینه همان سال گذشته از بام افتاد!
تناقض رفتار پارسال و امسال رسانههای غربگرا
جریان مذکور البته سعی دارد اینگونه القا کند که مقوله علم و دانشگاه از مسائل سیاسی جداست و نباید شخصیتهای علمی را به خاطر مواضع سیاسی تحت فشار قرار داد. اما برای فهم توخالی بودن این ادعا بازهم باید به سال گذشته رجوع کرد. اگر جریان غوغاسالار و آشوبگر حساب سیاست را از علم و دانشگاه جدا میدانند، چرا برای فشار بر حاکمیت در پاییز سال گذشته و در شرایطی که سال تحصیلی تازه آغاز شده و علمآموزان بیش از هرزمان نیاز به آرامش و تمرکز داشتند، شعار تعطیلی دانشگاهها و مدارس سر دادند و تلاش نمودند فضای مراکز علمی را متشنج کنند؟! حقیقت این است که آنها به خوبی میدانستند علم یکی از مؤلفههای اصلی قدرت هر نظام سیاسی است و دانشگاهها مراکز تولید قدرت و حیثیت برای نظام جمهوری اسلامیاند که در سایه این نظام بالیدهاند و ثمر دادهاند. پس برای تضعیف حاکمیت باید مراکز علمی را تعطیل کرد.....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272419/
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
لطفا بدور از سیاسی سخن گفتن، خوب است بررسی شود این ۶١کارشناس محترم اقتصادی از فهم صحنه اقتصادی عاجز بوده و اشتباه کردهاند یا این هنر دولت بوده است که پیش بینی آنان (تورم سه رقمی) محقق نشده است؟
پذیرش هر کدام حریت می خواهد
پینوشت:
البته جریان نفوذ و غربزده ماموریت دارند حاشیهسازی کنند و مردم را نسبت به نظام و انقلاب، بدبین و مایوس نمایند
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
امیرعبداللهیان: به زودی شاهد جهش در روابط ایران و مالزی خواهیم بود
وزیر امور خارجه:
ایران محدودیتی برای توسعه روابط با کشور برادر و مسلمان مالزی قائل نیست و به زودی با تدوین برنامه همکاریهای راهبردی بلندمدت میان دو کشور شاهد جهش در سطوح مختلف از روابط خواهیم بود.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
15 شاخص اقتصادی که نشان میدهند دولت رئیسی قابل تمجید است
دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد کلان اقداماتی داشته که ظاهر شدن نتایج آن در کف بازار زمانبر است اما نتایج آن در مثبت شدن شاخصها و رونق گرفتن تولید بسیار تاثیر خوبی داشته است.
به گزارش کیهان دولت سیزدهم در حوزه اقتصاد کلان اقداماتی داشته که ظاهر شدن نتایج آن در کف بازار زمانبر است اما نتایج آن در مثبت شدن شاخصها و رونق گرفتن تولید بسیار تاثیر خوبی داشته است. انتشار این اقدامات و نتایج آن از توان این صفحه خارج است بنابراین به ارائه یک فهرست خلاصه از برخی شاخصها بسنده میشود.
دولت سیزدهم در زمانی سر کار آمد که کشور با کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی و بدهی 54 هزار میلیارد تومانی خزانه مواجه بود و با ایجاد منابع در اختیار جبران شد. کسری بودجه دولت در سال 1401 حدود 304 هزار میلیارد تومان بود.
بدهی دولت به نظام بانکی در سال ۹۲ حدود ۱۰۳ هزار میلیارد تومان بود که در پایان دولت دوازدهم این عدد به ۶۵۵ هزار میلیارد تومان رسید. بدهی دولت به صندوقهای بازنشستگی از ۶۸ هزار میلیارد تومان به ۴۴۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته بود و وابستگی صندوقهای بازنشستگی به دولت از ۱۲ به ۱۸ درصد رشد کرده بود.
بدهی دولت و شرکتهای دولتی به بانک مرکزی از ۳۴ هزار میلیارد تومان به ۱۹۶ هزار میلیارد تومان رسیده بود و حجم نقدینگی از ۶۴۰ هزار میلیارد تومان به 4067 میلیارد تومان رشد کرده بود که بیش از ۵۳۰ درصد رشد را به ثبت رساند. همه ظرفیت اوراقی که باید دولت را تامین مالی میکرد در سال ۱۴۰۰ از سوی دولت دوازدهم استفاده شده بود و هشت میلیارد دلار ارز واردات کالاهای اساسی، در شش ماهه سال ۱۴۰۰ مصرف شده بود اما ذخایر کالاهای اساسی رو به پایان بود.
با اینحال میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: بزرگترین تسویه بدهی با نظام بانکی با مبلغی بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان که با تأدیه بدهی بیسابقه ۱۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و نیز پرداخت حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان در بودجه سال جاری به تامین اجتماعی میسر شده است. این اقدام بزرگ از تحمیل هزینه سالانه ۲۵ هزار میلیارد تومانی بابت تسهیلات بانکی به منابع متعلق به بیمهشدگان جلوگیری کرد. ...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/272272/15
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi