14.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
«چرا معاندین اصرار دارند بگن حجاب اجباری؟!»
رحیمپور ازغدی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
به جز سلبریتیها و مافیای فوتبال ایرانی، در تمام جهان، سلبریتیها و فوتبالیستها در کنار مردم مظلوم فلسطین ایستادهاند.
Hamed Sarrafpour
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
💢ای کاش شعور خریدنی بود!
مجتبی لشکربلوکی
قبل از هر چیزی، بگذارید سه مثال ساده را با هم مرور کنیم.
فرض کنید که میخواهید فوتبال گل کوچیک بازی کنید، هزاران قاعده نانوشته وجود دارد که باعث میشود دو تیم در برابر هم قرار بگیرند و به راحتی بازی کنند و لذت ببرند. مثلا یک قاعده نانوشته ساده: اندازه دروازههای دو تیم باید برابر باشد. خیلی بدیهی به نظر میرسد؟ نه؟! اما فرض کنید که این قاعده وجود نداشت اول هر بازی باید صدها دقیقه صرف توافق بر سر چنین قواعد بدیهی مشابه میشد.
میخواهید خانه اجاره کنید؛ قواعدی وجود دارد در مورد رهن و اجاره، در مورد اینکه هزینههای تعمیرات خرد و اساسی به عهده چه کسی است. همین قواعد نوشته و نانوشته باعث میشود که این تعامل جمعی آسانتر انجام شود.
میخواهید ازدواج کنید، هر قومی و قبلیهای، ترکیبی از شیربها، مهریه، جهیزیه و تقسیم هزینه های عقد و عروسی را تحت عنوان عرف مشخص و معمولا کمی بالاتر یا پایینتر، حول و حوش عرف توافق میکنند.
به این مثالها میتوانید تاسیس شرکت با چند موسس، رانندگی در اتوبان، سرمایهگذاری در بورس، انتخابات و ... را اضافه کنید. در همه اینها قواعدی وجود دارند که تعامل ما را شکل میدهند. این قواعد عملا برخی رفتارها را ممنوع یا نامقبول میکنند و برخی رفتارها را مقبول و مجاز.
نکته همین جاست: در هر زمینهای، اگر قواعد دارای سه ویژگی زیر باشد وضعیت ما بهبود می یابد: قواعد منصفانه، معقول و محترم باشد.
یک مثال دم دستی: مثلا شما در نانوایی، دو صف دارید: صف تکی و صف چندتایی. این هم منصفانه است (هیچ کس احساس بیعدالتی نمیکند)، هم معقول است (کسی که فقط یک نان میخواهد لازم نیست که به اندازه کسی که ۵ نان میخواهد منتظر بایستد) و هم محترم است (عموما آن را رعایت میکنند).
اگر کمی فکر کنید میبینید که در همین جامعه ما قواعدی وجود دارند که یا شرط منصفانه بودن را ندارند یا شرط معقولیت و یا شرط محترم بودن را. به عنوان مثال رانندگی بین خطوط هم منصفانه است هم معقول ولی محترم نیست و کسی آن را رعایت نمیکند. هر چقدر درجه منصفانگی، معقولیت و محترم بودن قواعد یک جامعه بیشتر باشد آن جامعه راحتتر تعامل میکند و سرمایه انسانی، فیزیکی، دانشی و مالی بیشتری انباشت میکند و به دنبال آن سریعتر مسیر توسعه را طی میکند.
اقتصاددانان به این "قواعد منصفانه، معقول و محترم" میگویند: نهاد. حالا سوال پیش میآید که این نهادها از کجا به دست میآیند؟ جواب آن میشود «شعور جمعیِ درونی شده».
تحلیل و تجویز راهبردی:
شعور متفاوت از اطلاعات، علم، تکنولوژی، قانون و سامانه است.
علم را میتوان کسب کرد، فناوری را میتوان خرید، قانون را میتوان کپی کرد و سامانه را میتوان ایجاد کرد. اما ای کاش شعور خریدنی بود. کما اینکه ما در طول دویست سال گذشته سازمانها و سازوکارهای جهان پیشرفته را تقلید کردیم (پارلمان، دانشگاه، انتخابات و ...)، قانونهای مادر را کپی کردیم، فناوریهای روز دنیا را خریدیم، سامانههای متعدد ایجاد کردیم؛ اما مسئله این است که شعور جمعیِ درونی شده، یک شبه به دست نمیآید.
به تعبیر استاد برجسته دانشگاه هاروارد-پروفسور کلیتن کریستنسن- شعور جمعیِ درونی شده، نتیجهی یادگیری اشتراکی مردمی هست که با همدیگر کار میکنند تا مسائل را حل کنند و حدس بزنند چه چیزهایی نتیجه میدهد و چه چیزهایی نه!
هر دفعه که آنها با یک مسئله کلنجار میروند فقط خود مسئله را حل نمیکنند، بلکه در جریان حل آن مسئله، هر آنچه که اهمیت دارد را نیز یاد میگیرند.
شعور مفهومی صفر و یکی نیست که ملتی داشته باشد و ملتی نداشته باشد. برداشت من این است که در طول این سالها، شعور جمعی ما عمیقا ارتقا پیدا کرده ؛ اما هنوز راهی طولانی در پیش داریم. چه میتوان کرد؟
۱) شعور با دانستن متفاوت است؛ دانستن با خواندن و حفظ کردن حل میشود اما شعور نیازمند وجدان کردن (درونی کردن) است. نیازمند تکرار و تکرار و تکرار است. به عبارتی مطلب باید خیس بخورد و هضم شود!
۲) توسعه تجربه های جمعی و تشکیلاتی: شرکتها، خیریهها، انجمنها، حزبها، بنیادها و موسسات همه و همه باعث میشوند که ما با هم کار کنیم، با هم مسئله حل کنیم و با هم یاد بگیریم. هر نهاد جمعی، یک کارگاه عملی توسعه است.
۳) درک عمیق تجربیات جهانی و تفاوتها؛ اینکه نباید قوانین و قواعد دیگر جوامع را کپی کرد حرف درستی است اما اینکه در خلا خودمان همه چیز را تست کنیم هم اشتباه دیگری است. راه حل در میانه است. نگاهی عمیق به تجربیات جهانی و یافتن راه حلِ خودمانی (متناسب با شرایط خودمان).
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
از تاریخ باید عبرت گرفت
چند نکته در باب سقوط صفویه:
1- کتاب ایران عصر صفوی راجر سیوری را حتماً مطالعه کنیم؛ سایر آثار در اینباره را نیز مطالعه کنیم
2- تحلیل های متفاوتی که در باب چرایی سقوط صفویه بیان شده است را حتماً بخوانیم
3- از تصورات غالبی در باب ظهور و سقوط حکومت ها فاصله بگیریم
4- آنچه که در ادامه مطرح می شود، صرفاً یک یادآوری تاریخی است با هدف درس گرفتن از آن و هیچ قصدی برای قیاس وجود ندارد
5- و اما بازنشر چند نکته در باب چرایی سقوط صفویه:
صفویه بعد از اسلام بزرگترین سلسله ایرانی حاکم است که خیلی خدمات جدی در تمامیت ارضی و ملت سازی و استقلال ایران ایفا کرده است
آن امپراطوری با شکوه، به رغم اقتداری که در اوج خود در تعاملات بین المللی و سرکوب دشمن خارجی بود، با نسیم حمله افغان ها سقوط کرد.
افغانهایی که صفویه را سرنگون کردند یکی از اقوام ایرانی بودند و ریشه تاریخی شان حتی ایرانی تر از قاجارها و افشارها بود.
بیماری شاه یا تقدیر الهی، از جمله دلایل سطحی است که برای سقوط صفویه ذکر شده است
برخی فتنه افغان را عذاب الهی ناشی از فساد و تباهی حکومت و مردم عنوان کرده اند و برخی خاموشی چراغ علم و اندیشه و کناره گرفتن عالمان را علت تضعیف حکومت صفوی و سقوط آن دانسته اند
نا گفته نماند که شاه سلطان حسین، بیش از سایرین شخصیت ضعیفی داشت و در توهم شکست ناپذیری سلسله غرق شده بود و گمان میکرد پرچم را به موعود آخرالزمان خواهد داد. در این خصوص رسول جعفریان تنها عامل سقوط صفویه را تقدیرگرایی و موعود گرایی شیعه دانسته و می گوید اینها از ابتدای سلطنت یکی از پایههای مشروعیت شان را این میدانستند که حکومت به نیابت از امام عصر می کنند و پرچم را به دست امام زمان خواهند داد
وقوع بلایای طبیعی، قحطی گسترده، وقوع زلزله تبریز و تلفات سهمگین ناشی از آن زلزله نیز از جمله دلایل زمینه ساز سقوط صفویه بود
یکی از ریشه های اقتصادی این سقوط و علت مستقیم انحطاط اقتصاد ایران، افزایش فوق العاده بهره فئودالی و مالیات بر اراضی کشاورزی بود که کمر اقتصاد روستایی را شکست و عرصه بازار داخلی را تنگ و محدود کرد و تولید تجاری و داخلی را تقلیل داد و تضادهای طبقاتی را شدید و حاد کرد و روستاییان سر به شورش برداشتند.
پس از تضعیف جایگاه قزلباشان، شاهان صفوی نتوانستند نیروی جایگزین برای قزلباشان انتخاب کنند.
مخترعان ایرانی چون در ایران ارزشی نمی دیدند و حقوق مالکیت معنوی و فکری رعایت نمی شد به هند میرفتند.
«مالیات» آنقدر کمرشکن شده بود که مردم خشمگین شده بودند. علاوه بر این به اصناف مختلف هم ظلم و اجحاف می شد مثلا گزارش هایی مبنی بر شورش شیرینی پز های اصفهان در اعتراض به زورگویی دولت در اجبارشان به تامین رایگان شربت و شیرینی دربار وجود دارد.
گسترش راه های تجاری دریایی باعث شد که مسیر های زمینی و تجاری که برای ایران درآمد داشت از رونق بیفتد و برخی محصولات ایرانی مانند ابریشم هم به دلیل تقلب هایی که در تولید آن انجام می شد خریدارهایش را از دست داد. ضمن این که به دلیل فساد تاجران هندی که در ایران صرافی می کردند با دادن رشوه از ایران طلا و سکه خارج می کردند و این هم به بحران مالی ایران افزود.
پس از مرگ شاه عباس، تساهل و تسامح با اقلیت های مذهبی از بین رفت که این مهم نیز ضربه دیگری به اقتصاد ایران وارد کرد.
فساد و رشوه در ایران بیداد میکرد
و در نهایت، حکومتی که زمانی توانسته بود ازبک ها و عثمانی ها را به مرزهای قبلی برگرداند از کنترل شورش افغان ها بر نیامد و متاسفانه امپراطوری صفویه سقوط کرد.
سلطان حسین دوم آبان 1101 هجری شمسی، شکست را قبول کرد و تاج را بر سر محمود افغان گذاشت.
وقتی شاه سلطان حسین در خیابان حرکت می کرد که تاج را تقدیم کند گفته می شود برخی در اصفهان سینه می زدند و عزاداری می کردند و آسمان را نگاه می کردند «چون فکر می کردند از آسمان کسانی به یاری لشکر صفوی خواهند آمد و اجنه و آسمانیان میآیند و امکان ندارد صفویه سقوط کند»!
«این متن بر اساس برداشت آقای رئیس جعفری از منابع تاریخی و روایی درباره سقوط صفویه میباشد»
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
.
آخوند دوزاری با تفکر فاسد!
یکی به ایشون بفهمونه که حجاب "تصميم" نیست بلکه "تکلیف" است، حکم صریح خداست!
#غربالویارگیریآخرالزمانی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
امضای سند ننگین بردگی و حقارت ایرانیان توسط رژیم منحوس پهلوی
در آبان 1343 حضرت امام خمینی رحمهالله علیه در قامت مرجعی بصیر و آگاه به زمانه، در اعتراض به قانون ننگین کاپیتولاسیون که گامی طراحی شده توسط استعمار و در جهت سکولارسازی قوانینِ کشوری با قاطبۀ جمعیت مسلمان بود، اینچنین پهلوی را رسوا و خیانت آشکار آنها را فریاد کشید:
عزت ما پایکوب شد، عظمت ایران از بین رفت، عظمت ارتش ایران را پایکوب کردند. قانونی را به مجلس بردند که در آن ما را ملحق کردند به پیمان وین…که تمام مستشاران نظامی آمریکا با خانوادههایشان، با کارمندهای فنیشان با کارمندان اداریشان، با خدمهشان… از هر جنایتی که در ایران بکنند، مصون هستند.
ملت ایران را از سگهای آمریکا پستتر کردند؛ چنانچه کسی سگ آمریکایی را زیر بگیرد از او مؤاخذه میکنند، اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد مؤاخذه میکنند اما چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام را زیر بگیرد، هیچکس حق تعرض ندارد!
من اعلام خطر میکنم، ای ارتش ایران من اعلام خطر میکنم، ای سیاسیون ایران من اعلام خطر میکنم، والله گناهکار است کسی که فریاد نکند، ای سران اسلام به داد اسلام برسید، ای علمای نجف به داد اسلام برسید، ای علمای قم به داد اسلام برسید…
دنیا بداند که هر گرفتاری که ملت ایران و ملل مسلمین دارند از اجانب است، از آمریکاست.
ملل اسلام از اجانب عموماً و از آمریکا خصوصاً متنفر است!
#روایت_تاریخ
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تنها راه رهایی کامل از سلطۀ آمریکا؛
فقط باید رژیم اسرائیل را نابود کنیم!
حجة الاسلام پناهیان
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترامپ:
چهار سال آمریکا را ایمن نگه داشتم، اسرائیل را ایمن نگه داشتم و جهان را ایمن نگه داشتم
امروز دنیا در حال انفجار است، مهم نیست به کجا نگاه کنیداگر من رئیس جمهور بودم، حمله به اسرائیل هرگز و هرگز اتفاق نمی افتاد.
پینوشت:
این احمق لطفی که به جهان کرد با حماقتهایش عمر نحس و ننگین آمریکا و صهیونیستها را به شدت در سراشیبی سقوط و اضمحلال قرار داد...
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
منابع عبری:
پایگاه ارتش آمریکا در سوریه مورد حمله موشکی شبه نظامیان ایرانی قرار گرفت، فعلا آمار تلفات جانی در دست نیست.
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
8.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خطاب تند نماینده پارلمان ایرلند به اروپاییها؛ چه تعداد زن، مرد و کودک بیگناه فلسطینی باید سلاخی شود تا خواستار تحریم اسرائیل و محکومیت جنایات جنگیاش شوید!
ریچارد بوید بارت، نمایندهی ایرلندی در پارلمان این کشور در دفاع از مردم فلسطین:
هر دقیقه کودکان توسط اسرائیلیها سلاخی میشوند، مدارس، بیمارستانها، منازل مسکونی بمباران میشود و شما هیچ کاری انجام نمیدهید!
#بیداریوجدانها
#یارگیریآخرالزمانی
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینفلوئنسر آمریکایی میگه؛
ما چقدر شرمندهایم که نمیتونیم شما را نجات دهیم، اما نام شمارو ثبت میکنیم و این قتلعامها را فراموش نمیکنیم. انسانیت نابود شده. لطفا جان مردم غزه رو نجات دهید.(اشک انسانیت و آزادگی اینطوریه👌🏻)
#شر_مطلق
#GreatSatan
سارآ _کاف
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi