گزارش کیهان از فتنه حلب
🔰 اسرائیل از نفس افتاد آمریکا تروریستها را در سوریه به کمک فرستاد
🔸تروریستهای تکفیری سوریه که مستقیم یا غیرمستقیم از آمریکا خط میگیرند دقیقاً در همان روزی که بین حزبالله لبنان و رژیم آپارتاید اسرائیل آتشبس برقرار شد، در سوریه فعال شدند و حالا سودای گرفتن حلب و... را دارند!
🔸آمریکا حدود ۲۰ پایگاه نظامی در مناطق مختلف سوریه دارد و در هر شرایطی بود این پایگاهها را حفظ کرد. همینطور ترکیه و کردهای مورد حمایت آمریکا. حالا با عطف توجه به این مسئله باید در ذهن مرور کنیم که چندین و چند بار اسنادی منتشر شده است که نقش آمریکا و ترکیه در شکلگیری و حمایت از تروریستهای تکفیری را عیان میکند.
🔻میتوانیم بار دیگر به سخنرانی رئیسجمهور پیشین و آتی آمریکا، «دونالد ترامپ»، و یا به اعترافات «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا، مراجعه کنیم که صراحتاً به این مسئله اشاره کردهاند.
🔸عناصر تروریستی «هیئت تحریرالشام»، همان برادران عقباُفتاده آدمخوارهای داعش، صبح چهارشنبه، عملیات گستردهای را در محور غربی استان حلب علیه ارتش سوریه ترتیب دادند. این تروریستها و گروههای نزدیک به آنها شاید بیشتر از تکفیریهای سوری، از اقوام و ملل دیگر عضو داشته باشند، از قزاقستانی تا چینی!
🔸طی این روزها ارتش سوریه با حملات گروههای تروریستی در حومه حلب و ادلب مقابله کرده و ۴۰۰ تروریست را از پای درآورد. ارتش سوریه با حمله گروههای تروریستی در حومه حلب و ادلب مقابله کرد و یک ضد حمله را هم علیه این گروهها در جنوب شرق ادلب آغاز کرد.
🔸گفتنی است، از ماهها پیش برخی از منابع اطلاعاتی گزارش داده بودند که تروریستها قصد انجام عملیات تهاجمی بزرگ در حلب یا ادلب را دارند و دوران تقریباً ۵ ساله آتشبس در شمال سوریه رو به اتمام است. اما به هر حال نیروهای ارتش سوریه مستقر در منطقه به علل مختلف از جمله وجود گشتهای ترکیه در مناطق تحت اشغال تروریستها در آمادهباش نبودند و غافلگیر شدند. باید یک نکته دیگر را نیز مطمح نظر داشت؛
🔻سال 2018 وقتی نشست سران اجلاس آستانه در تهران برگزار میشد، دو سال از آزادسازی حلب به دست ارتش سوریه، با کمک محور مقاومت و روسیه گذشته بود. روسیه مشغول بمباران ادلب بود و ارتش سوریه نیز قصد انجام عملیاتی بزرگ در ادلب را داشت تا آخرین لانه تروریستها را نیز ویران کند. اما ترکیه در ازای توقف بمباران ادلب متعهد شد که جلوی تروریستهای مسلح در ادلب را بگیرد و در عوض، ارتش سوریه هم عملیاتش را متوقف کند. حالا ۶ سال از آن قول گذشته و تروریستها در ادلب با حمایت ترکیه حملهای علیه حلب را ترتیب دادهاند. نقش تسلیحات و لجستیک و حمایت سیاسی ترکیه در این حمله به صورت روشن قابل مشاهده است.
🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مراسم تشییع پیکر فرمانده شهید مدافع حرم، کیومرث پور هاشمی امروز برگزار میشود
🔸خبرنگار صداوسیما: این مراسم از ساعت ۸ صبح امروز با حضور مردم، مسئولان و جمعی از همرزمان شهید از مسجد پیامبر اعظم شهرک شهید محلاتی تهران برگزار میشود.
🔸قرار است پیکر مطهر این شهید والامقام در امامزاده علی اکبر چیذر به خاک سپرده شود.
🔰 فحاشی به رئیس مجلس فقط به خاطر یادآوری قانون!
🔸اظهارات روشن و دقیق رئیس مجلس به عنوان رئیس نهاد قانونگذاری مبنی بر این که انتصاب آقای ظریف در دولت خلاف قانون موجود است، با پرخاشگری عجیب و نقاب از چهره انداختن مدعیان اصلاحات همراه شد.
🔸در این زمینه روزنامه زنجیرهای هممیهن ضمن حمله به آقای قالیباف با ادبیاتی سخیف، اظهارات وی را «عبور از وفاق»، «تکرار خودزنی سیاسی» و «خود را نشناختن» توصیف کرد! هممیهن توضیح نداده که آیا معنای وفاق، توافق و تعامل با یکدیگر است؟ یا توقع تسلیم یکطرف در مقایل طرف دیگر و اعتراض نکردن به نقض قانون؟!
🔻این روزنامه نوشت: «مسئله مربوط به فرزندان محمدجواد ظریف از سوی تندروهای مجلس به جای اینکه یک مسئله حقوقی و قانونی تلقی شود، رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته است.
🔻هممیهن در مطلب دیگری با عنوان «تکرار خودزنی سیاسی» نوشت: «جناب آقای قالیباف! قرار نیست هر فرد بیصلاحیتی به دلیل حمایت شما یا وابستگی به شما همچنان در مصدر کار بماند. بهتر است خودزنی سیاسی را پایان دهید آقای قالیباف عجیبترین است. هیچگاه نتوانسته است نوعی ثبات و پایداری که لازمه سیاستورزی مؤثر است را از خود نشان دهد. گویی باید از یک سوراخ چندبار گزیده شود. افق بلندمدتی ندارد؛ لذا درگیر مسائل جزئی و تاکتیکی میشود. این اشتباهها از انتخابات سال ۱۳۸۴ که تا حالا ۲۰سال گذشته همواره تکرار شده است.
🔸عصبانی شدن و کف بر لب آوردن روزنامه هممیهن و سرهمکردن توجیهات دمدستی در کنار توهین به رئیس مجلس، در حالی است که همه کابینه آقای پزشکیان با وجود تردید جدید و مستند نسبت به عدم صلاحیت چند نفر از آنها، از همین مجلس به ریاست آقای قالیباف یکجا رای اعتماد گرفتند اما اکنون که آقای قالیباف متن صریح منع قانونی را درباره انتصاب آقای ظریف متذکر شده، منافقان مدعی وفاق در نشریات زنجیرهای، زبان به ناسزا و توهین گشودهاند.
#خبر_ویژه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰قدردانی تروریستهای سوریه از اسرائیل
🔸یکی از تروریستهای گروهک تحریر الشام که در نبردهای حلب مشارکت دارد طی گفتگو با شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت:
🔺ایران ضعیف شده است. بعد از هدف قرار گرفتن حزب الله و ترور فرماندهانش و نیروهایش، [ایران] در حال فرو ریختن است.
🔺محور [مقاومت] بصورت کلی تضعیف شده است.
🔺ما واقعا از اسرائیل برای ضعیف کردن این محور [مقاومت] تشکر میکنیم!
🔰 مذاکره، مذاکره و ناگهان جنگ حلب!
👤 #جعفر_بلوری
🔸تحولاتی که در «حلب»، ناگهانی و به سرعت برق آغاز شده است، آیا ارتباطی به جنگ «اسرائیل» با محور مقاومت دارد؟ شروع یک جنگ «غافلگیرکننده» در شمال سوریه -به عنوان پل ارتباطی مقاومت با دنیای خارج- درست یک ساعت و نیم پس از آغاز آتشبس در لبنان آیا اتفاقی است؟ وقتی به پاسخ این دو سؤال میاندیشید، به این هم فکر کنید که، شمال سوریه در تسخیر ترکیه، آمریکا و کردهای وابسته به آمریکاست و آتشبس نیز اصولا برای «تنفسِ» طرفهای درگیر جنگ است! حالا به این یک سؤال هم کمی بیندیشید که «آیا سازماندهی هزاران تروریست تکفیری از ملیتهای مختلف و تسلیح آنها با انواع سلاحها و پهپادها» با توجه به «پیشرویهای اولیه سریعِ آنها در شمال سوریه» بدون برنامهریزی قبلی و حمایتهای بینالمللی ممکن است؟! کدام کشورها از این تروریستهای اجارهای حمایت میکنند؟ غیر از آمریکا، رژیم صهیونیستی، ترکیه و برخی کشورهای مرتجع عربی و حتی اروپایی؟! بخوانید:
🔻۱- چهارشنبهای که گذشت، ساعت ۵:۳۰ دقیقه صبح به وقت تهران، آتشبس بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی رسما آغاز شد. این دو از 8 اکتبر 2023 نبرد بزرگ را شروع کرده بودند اما نبرد اصلی و رو در روی آنها-که بعضا حتی به نبردهای تن به تن منجر میشد- حدود دو ماه طول کشید. صهیونیستها به همین اندازه نیز با سایر محورهای مقاومت یعنی فلسطین، عراق و یمن درگیر جنگ بودهاند. رژیم صهیونیستی در طول عمر هفتاد سالهاش، هیچگاه درگیر چنین جنگ «نفسگیر» و طولانی آن هم با چند جبهه نشده و هیچ گاه نیز این قدر خسارت و تلفات متحمل نشده بود. به هر تقدیر آتشبس در تاریخ 7 آذر برای یک تنفس و استراحت آغاز شده است. این آتشبس میتواند در هر لحظه شکسته شود، و میتواند طولانیتر از ۶۰ روز هم باشد. اما دیدیم که کمتر از دو ساعت بعد از این آتش بس، نبردی دیگر علیه محور مقاومت این بار در شمال سوریه و حلب آغاز شد. با علم آمار و احتمال هم اگر سراغ تحلیل «فتنه حلب» برویم، احتمال اتفاقی بودن آن تقریبا محال است چون هدف این جنگ، درگیر نگه داشتن و تضعیف همان جبهه مقاومتی است که، از 7 اکتبر 2023 گلوی صهیونیستها را فشرده است. بنابراین میتوان با اطمینان گفت، وقتی جبهه مقاومت درگیر جبهه صهیونیستی-غربی-عربی بود، یک پلن B را نیز آماده میکرد و آن چیزی نبود جز، استفاده از ظرفیت تروریستهای تکفیری در شمال سوریه؛ جایی که پل ارتباطی مقاومت لبنان و غزه به دنیای بیرون است.
🔻۲- کارشناسان نظامی میگویند، شروعکننده جنگ، یک هیچ جلو است چون، برنامههایش را از قبل آغاز کرده و او نیست که، غافلگیر میشود. بنابراین، پیشرویهای اولیه شروعکننده جنگ، عجیب و غیرعادی نیست. طبق گزارشهایی که از حلب منتشر میشود، پیشروی اولیه تروریستهای تکفیری (از ملیتهای مختلف مثل ازبک، تاجیک، اویغور،ترک و... عرب) سریع بوده و آنها توانستهاند، با استفاده از اصل غافلگیری، برخی مناطق و روستاهای منتهی به حلب را ضمن کشتار وحشیانه مردم، تصرف کنند. دانشگاه حلب را هدف قرار داده و شماری از نظامیان ارتش سوریه را نیز قتلعام نمایند. اما جبهه مقاومت نیز به کمک متحدانی مثل ایران و روسیه، ضمن عقب راندن تروریستها از برخی مناطق، توانستهاند تلفات و خسارات سنگینی به آنها وارد کند. تا لحظه تنظیم این گزارش خبرهای ضد و نقیضی از سقوط برخی مناطق و حتی «حلبِ جدید» منتشر شده است. اما با این حال، به این مهم هم باید توجه داشت که، کشورهایی که این تروریستها را به جان مردم سوریه انداختهاند، در آن پلن B خود، آن پیوست رسانهای را هم، آماده کردهاند فلذا، هنوز نمیتوان به همه خبرهایی که درباره پیشرویهای تروریستها به سمت حلب منتشر میشود، اطمینان کرد. طی یکی دو روز آینده شاید بهتر بتوان گفت، کدام اخبار صحیح و کدام اخبار، عملیات روانی است.
🔻۳- محورهای مقاومت، بازوهای ایران و متحدین ما و دوستان ما هستند. حمله به آنها، حمله به تواناییهای ماست. طی همین یکی دو روز گذشته، در جنگ سوریه و حلب، شماری ایرانی به شهادت رسیدهاند. بنابر این، هدف غایی و اصلی این جنگ جدید و «فتنه حلب»، «ایران» است. طراحان پلن B، چند هدف را دنبال میکنند که در نهایت به تضعیف ایران برسند از جمله: یک: اجازه تنفس به محور مقاومت، به واسطه آتشبس را ندهند. دو: با این جنگ به دنبال آنند که پل مهم ارتباطی بین مقاومت لبنان و فلسطین را با دنیای بیرون قطع کنند. سه: احتمالا از این شرایط، در مذاکراتی که با ایران شروع کردهاند، بهره ببرند و امتیاز بگیرند! چهار: میدانند که، درگیر نگه داشتن ایران و متحدانش در سوریه، به همان اندازه، از فشارهایی که در لبنان و غزه به صهیونیستها وارد میشود، خواهد کاست و...
🔻ادامه دارد...🌹
🔻۴- خطوط بعدی را با دقت بیشتری بخوانید: وقتی محور بزرگ مقاومت به رهبری ایران، از غزه و لبنان تا یمن و عراق، با کثیفترین رژیم حال حاضر عالم و قاتل ۵۰ هزار زن و کودک و نوزاد فلسطینی درگیر بود و گلویش را میفشرد، غرب با «هر آنچه» که تصورش را بکنید، به کمک صهیونیستها آمد. طراحی جنگ حلب یکی از همان چیزیهایی است غرب با آن به کمک صهیونیستها آمده است. یعنی وقتی دوستان ما در ایران، داشتند مقدمات مذاکره با غرب را میچیدند تا با آنها از سر دوستی و آشتی وارد شوند، آنها مشغول طراحی پلن B یعنی «احیاء تروریستهای تکفیری در سوریه» بودند! مذاکره، درست نقطه مقابل جنگ و تنش است. وقتی حریف در حال جنگ است و وسطِ «مذاکره مذاکره» کردنهای دوستان در حال طراحی پلن B، اوج روباه صفتی دشمن را نشان میدهد. در چنین فضائی، صحبت از مذاکره، جز شکستن وحدت، هیچ دستاوردی برایمان نخواهد داشت. چرا؟ چون در فضای مذاکره -از نگاه برخی از این دوستان- نه باید مرگ بر اسرائیل گفت، نه باید به متحدان خود کمک کرد و نه حتی آزمایش موشکی انجام داد یا نه حتی روی یک موشک نوشت: اسرائیل غده سرطانی است!
🔻۵- مدتی پیش از آتشبس در لبنان، سران برخی کشورهای مرتجع عربی پیامی را به بشار اسد میرسانند. (احتمالا پیامی از سوی غرب) آنها برای شکستن مقاومت سوریه به بشار اسد به دروغ میگویند، کار حماس و حزبالله تمام است(!) اگر ایران را رها کنی، علاوه بر تضمین زندگی خود و خانوادهات، کشورت را به طور کامل بازسازی میکنیم. بشار اسد وقتی این پیامها را به یکی از فرستادگان ایران میرساند، او از این همه صراحت آن رهبر عربی تعجب میکند. بشار اسد فریب نخورد و... آنچه امروز در سوریه شروع شده، میتواند نتیجه رد کردن آن وعدهها باشد. میخواهیم بگوییم، اولین گام در مواجهه با حریف -حتی اگر برای مذاکره باشد- شناختن آن است. با چنین دشمن قسمخورده خبیثی، آیا مذاکره کردن عین سادگی نیست؟!
#یادداشت_روز🌹
بررسی سیاست موفق تولید انیمیشن به بهانه استقبال مخاطبان از پویانماییهای در حال اکران
🔰 «انیمیشن ایرانی» قلهها را فتح کرد
🔻به بهانه آغاز اکران عمومی «شنگول و منگول» که با استقبال قابل توجه مخاطبان کودک و نوجوان و مهمتر از آن، خانوادهها همراه شده است، در این گزارش به بازخوانی مسیری پرداختهایم که «انیمیشن ایرانی» تا به امروز پشتسر گذاشته است.
🔸اگر بخواهیم اولین تلاشها برای تجربه پویانمایی و یا متحرکسازی در سینمای ایران را رصد کنیم باید به دهه 60 بازگردیم. آثار فانتزی در سینمای ایران محدود به انیمیشنها نبودهاند.تولیدات عروسکی یا متکی بر تکنیکهای مختلف متحرکسازی هم در برخی آثار مورد استفاده قرار داشتهاند. نمایش فیلم «ابراهیم در گلستان» به کارگردانی ایرج امامی در سال ۶۱ یکی از اولین تجربههای سینمای ایران در اکران عمومی این دست از آثار فانتزی اما غیر انیمیشنی بود.
🔸«خورشید مصر» به کارگردانی بهروز یغمائیان در سال 1382 از اولین دورخیزها برای سهمخواهی انیمیشن ایرانی از چرخه اکران سینماها بود که تنها موفق به جذب 29 هزار مخاطب به سالنهای سینما شد.
🔰رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
وضعیت حجاب در دانشگاه در این دولت به حال خود رها شده؛ بحث از روسری گذشته، این وضعیت عریانی است
🔸«غلامرضا جمشیدیها» رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایلنا:
🔸به دانشجوها هم میگویم وضعیت پوشش به نحوی شده است که دیگر اصلا بحث روسری مطرح نیست، بلکه این وضعیت بیحجابی و عریانیست و این وضعیت خوب نیست.
🔸من خودم به لحاظ شخصی و تجربهای که دارم با این پوششی که امروز خانمها دارند، خیلی موافق نیستم. بخشی از مسئله ممکن است فرهنگی باشد، اما دلایل عمدهای از مسئله هم ممکن است سیاسی باشد چون غربیها روی این پروژه سرمایهگذاری کردهاند.
🔸وضعیت فعلی خوب نیست و در شان جمهوری اسلامی هم نیست. ما به دانشجوها چیزی نمیگویم، ولی خب ناراضی هستیم. چون اصلا نمیخواهیم نظم و آرامش به هم بخورد. دانشگاه هم به ما دستوری نداده که کاری کنیم.
🔸در دولت شهید رئیسی در هر دانشکدهای، مثلا دانشکده ما که دانشکده علوم اجتماعی بود چندین خانم میآمدند و تذکر میدادند. ما هم چیزی نمیگفتیم. متاسفانه در این دوره این خانمها هم نمیآیند تذکر بدهند؛ یعنی قبل از این از حراست خانمها میآمدند و اوضاع خوب بود، اما الان همه چیز رهاست. خب اینها هم رویکرد دولت است و ما نمیتوانیم نادیده بگیریم.
🔸همانطور که اشاره کردم، دیگر بحث از روسری گذشته و این وضعیت عریانی است. به هر حال هیچ جای دنیا رها نیست. من الان آشنایان بسیاری در خارج از کشور دارم. خودم هم برای تحصیل دوره دکترا به انگلستان رفتم، آنجا دانشجوها اینطور که در دانشگاه تهران با آرایش به دانشگاه میآیند وارد دانشگاه نمیشوند.
🔸باید از گروههای مختلف دعوت کرد که نظرشان را بگویند و به یک جمعبندی برسند و دولت این جمعبندی را اجرایی کند. اصلاح از بالا شروع میشود نه از پایین. از همین رو اصلاح جامعه از بالا شروع میشود.🌹
گزارش خبری تحلیلی کیهان
🔰 سرگرم کردن ایران به مذاکره عملیات فریب اروپاست
🔸توالی اتفاقات ماههای اخیر با افزایش فشارها از سوی اروپاییها، ظن ایذایی بودن مذاکره از سوی اروپاییها و نیت سرگرمسازی ایران برای از بین رفتن تمرکز کشور بر مقابله با جنایات اسرائیل را به ذهن متبادر میسازد.
🔸دور جدید مذاکرات با طرفین اروپایی در حالی پس از ۳ سال این بار در ژنو از سرگرفته شد که بررسی روند و توالی تحولات و مواضع و اتفاقات میان ایران و غرب در سطوح منطقهای و جهانی، نکات زیادی را در بر دارد.
🔸شدت یافتن جنایات اسرائیل در طی ماههای اخیر، فعال شدن تکفیریها در سوریه و فشارهایی سیاسی و نظامی بر سوریه در روزهای اخیر و از نفس افتادن اسرائیل بعد از ۱۴ ماه جنگ، گوشهای کوچک از مهمترین اتفاقاتی است که در کنار فشارهای سیاسی و تحریمهای جدید اتحادیه اروپا و قطعنامه شورای حکام، سعی در وقوع و به سرانجام رساندن هدفی خاص در برابر ایران دارد.
هدف غایی غرب در این مقطع نه مذاکره و حل و فصل معضلات و عدم تفاهم با ایران در موضوع هستهای است و نه ایجاد چارچوبی برای گفتوگو درباره ادعاهای واهی در موضوع اوکراین است.
🔸تلاقی این اتفاقات به خوبی نشانگر این است که مذاکره فعلی بیش از هر چیز عملیاتی ایذایی برای سرگرمسازی ایران و خرید مهلت برای ضربه سهمگینتر به کشورمان است.
نمونه واضحی از این روند را میتوان در خویشتنداری ناشی از حسن نیت ایران به صلح در منطقه در زمان پس از ترور شهید هنیه مشاهده کرد.
🔻صبر ایران در آن زمان نه تنها با پاسخ مثبتی از سوی غربیها به عنوان حامیان اصلی اسرائیل روبهرو نشد که رژیم اسرائیل را در شدت دادن به جنایات خود جریتر کرد.
🔸به نظر میرسد اصرار اروپا به مذاکره و ورود تکفیریها به عرصه نبرد، دو عنصر جدید بازی آمریکایی برای کاهش فشار بر اسرائیل است.
🔻کشور سوریه درست در ساعاتی که آتشبس در لبنان اغاز میشد، شاهد موج سنگینی از حملات تکفیریهای مورد حمایت کشور ترکیه در مناطق شمال غرب این کشور در حلب بود.
🔸جدای از اینکه متاسفانه کشور ترکیه با روحیه سودجویانه و با زیر پا گذاشتن تمامی مرزهای اخلاقی، در زمانی که باید نقشی محوری در مقابله با اسرائیل ایفا میکرد، همت خود را به برداشتن سهمی از سوریه مصروف داشته؛ توالی آتشبس در لبنان و فعال شدن تکفیریها در سوریه، نشانگر عزم آمریکا و اسرائیل در فشار بر سوریه برای تن دادن به خواستههای آنان در دوری از ایران و محور مقاومت است.
🔰 تفلیس ناآرام شد درگیری خونین معترضان با پلیس گرجستان
🔸معترضان گرجستانی و پلیس این کشور در تفلیس پایتخت گرجستان به دنبال تصمیم دولت برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۲۸ با یکدیگر درگیر شدند.
🔸غربگرایان در گرجستان بار دیگر با حضور در خیابانهای تفلیس با پلیس به شدت درگیر شدند. بهانه جدید آنها تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا است. تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات الحاق، ساعاتی پس از آن انجام شد که پارلمان اروپا قطعنامه غیرالزامآوری را در مخالفت با نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان در ۲۶ اکتبر (پنجم آبان) صادر و مدعی «بینظمیهای قابل توجه» در این انتخابات شد.
🔸روزنامه گاردین نوشت: وزارت کشور گرجستان اعلام کرده است که در این درگیریها سه افسر پلیس زخمی و دو نفر از آنها در بیمارستان بستری شدند. پلیس برای متفرق کردن معترضان از خودروهای آبپاش و اسپری گاز فلفل و گاز اشکآور استفاده کرده است و این درحالیاست که معرضان نقابپوش تلاش میکردند خود را به ساختمان پارلمان نزدیک
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب -بخش هشتاد و نه
🔰 حاصلجمع مدیریت نیمکتنشینان!/حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸وقتی سی و دومین جشنواره فیلم فجر با مجموعهای از فیلمهای اغلب ضعیف و غیر استاندارد و سرشار از غم و اندوه و یاس و ناامیدی پایان یافت (به طوریکه جایزه امید و اعتدال نهاد ریاست جمهوری که به عنوان برگ برنده دولت جدید و به خاطر حمایت برخی سینماگران از حسن روحانی در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری وعده داده شده بود، هیچ مصداقی در میان بیش از ۶۰ فیلم بخشهای مختلف آن دوره پیدا نکرد!) مسئولان سینمایی و مدیران جشنواره هم طبق معمول تقصیر را به گردن متولیان پیشین و دولت قبل انداختند که گویا اکثریت آن فیلمها در زمان معاونت سینمایی قبلی ساخته شده و یا حداقل در آن زمان پروانه ساخت گرفته است (این درحالی بود که شواهد و اخبار حکایت از آن داشت که اغلب فیلمهای حاضر در جشنواره سی و دوم در زمان دولت یازدهم ساخته و پرداخته شده بودند) و مثل دولت قبل، وعده دادند که کارنامه مدیران جدید سینمایی را بایستی در سال بعد یعنی جشنواره سی و سوم مورد قضاوت قرار داد.
🔸این در حالی بود که جشنواره سی و دوم فیلم فجر با انبوهی از حرف و نقلها و صحبت و سخنانی از سوی همان سینماگران حامی روحانی درباره امید و بازگشت فیلمسازان و نشاط و شادی در عرصه سینمای ایران و آشتی سینما و مردم آغاز شده بود. حرف و نقلهایی که از چند ماه قبل و تقریبا از زمان حضور مدیریت جدید سینما در عرصه فعالیت رواج یافت و بعضا با بزرگنمایی و تحریف برخی واقعیات، فضائی کاذب در برابر چشمان مخاطب این سینما ترسیم نمود.
🔸مثلا ریاست جدید سازمان سینمایی (حجتالله ایوبی) بدون تحقیق و پرسش، از بازگشت سینماگران قدیمی مانند ناصر تقوایی سخن گفت و جملاتی مانند «دوران فیلم نساختن تقواییها گذشته» یا «بیضایی در ایران فیلم میسازد» بر زبان آورد، گویی در ۸ سال قبل، این افراد از فیلم ساختن در این مرز و بوم محروم بودهاند!
🔸امثال اصغر فرهادی که امروزه از سوی شبه روشنفکران قله سینمای ایران محسوب میشود، در همان ۸ سال دولتهای نهم و دهم، جوایز جشنواره فیلم فجر را برای فیلمهایی مانند «درباره الی» و «جدایی نادر از سیمین»، حتی قبل از جشنوارههایی مانند جشنواره برلین دریافت کرد و در همین دوران جایزه اسکار گرفت!!
🔻منظور و مقصود از این جملات، به هیچوجه دفاع از عملکرد و کارنامه پر اشکال و انتقادآمیز دولتهای نهم و دهم در عرصه هنر و سینما نیست بلکه اشاره به اظهارت شعار گونهای است که مسئولین سینما در دولت یازدهم برای موجه جلوه دادن خود طی دو سال ابتدائی مدیریتشان ابراز کردند، غافل از آنکه از این نمط نمیتوان کلاهی برای خود بافت.
🔸به راستی کدام یک از سینماگرانی که در جشنوارههای ۳۲ و ۳۳ فیلم فجر یعنی سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ (دو سال ابتدائی دولت یازدهم) تقدیر شده و جایزه گرفتند، در دولتهای نهم و دهم ممنوع الکار بودند یا در جشنوارههای مختلف آن دوران شرکت نداشته و بعضا جوایزی هم نگرفتند و تقدیر نشدند؟
🔰روایت بلومبرگ از وسط بازی پادشاهی سعودی
🔸رسانه آمریکایی بلومبرگ به بیان این که عربستان سعودی به دنبال تقویت همزمان روابط خود با آمریکا و ایران پیش از آمدن ترامپ است؛ نوشت:
🔸به گفته افراد مطلع از ریاض، محمد بن سلمان در هفتههای اخیر پیشنهاد افزایش تجارت به مقامات ایرانی را به امید کاهش تنش با غرب و کاهش حمایت از شبهنظامیان نیابتی ارائه کرد.
🔸عربستان سعودی همچنان مشتاق به سرمایه گذاری بر اقداماتی است که منجر به توافق دفاعی و استراتژیک با ایالات متحده شد. اقداماتی که پس از حمله 7 اکتبر سال گذشته حماس (مورد حمایت ایران) به اسرائیل متوقف شد.
🔸سعودیها رویکرد دو وجهی روابط نزدیکتر با واشنگتن و تهران را از نظر ژئوپلیتیکی حیاتی میدانند.
🔸مشخص نیست بن سلمان چه پیشنهادی به ایرانیان داده است، اما فردی که روی تنش زدایی سال 2023 بین ایران و عربستان کار کرده است، گفت این تجارت ممکن است در ابتدا بر محصولاتی در بخشهای غذایی و پزشکی که تحریمهای آمریکا و اروپا علیه ایران را نقض نمیکند، متمرکز باشد.
🔸او گفت این تجارت ممکن است شامل شرکتهای خصوصی سعودی با تراکنشهای مالی در کشور ثالث مانند عراق باشد. پیشنهاد جدید همچنین مشروط به این خواهد بود که ایران از حمایت از نیروهای نیابتی خود در منطقه مانند حزب الله لبنان خودداری کند.
🔸محمد بن سلمان در اوایل این ماه اسرائیل را به "نسل کشی" در غزه متهم کرد و از آن برای حمله به ایران در ماه اکتبر انتقاد کرد.
🔸هدف این لفاظی های تند علیه اسرائیل، جلب رضایت شهروندان پادشاهی سعودی و آنهایی بود که در جهان عرب و اسلام به صورتی گسترده از تلفات غیرنظامیان در غزه ناراحت هستند.
🔸حنین غدار کارشناس ارشد مؤسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن، گفت تعامل پادشاهی سعودی با تهران تماماً برای محافظت از خود و طرح تحول اقتصادی اش در برابر هرگونه افزایش تنش میان اسرائیل، ایران و آمریکای ترامپ است. او گفت: «نگرانی اصلی عربستان سعودی امنیت داخلی آن است.»
🔸به گفته افرادی که با تفکرات حاکمان سعودی آشنا هستند، در حالی که عربستان سعودی از ویرانی های ناشی از جنگ های اسرائیل در غزه و لبنان ناراحت است، اما برای تضعیف حماس و حزب الله اشک نمی ریزد.
🔸محمد بن سلمان همچنان عمیقاً به ایران بی اعتماد است و این در تصمیمش برای اعزام مساعد بن محمد العیبان مشاور امنیت ملی به واشنگتن نقش داشته است.
🔸العیبان، که قرارداد 2023 با ایرانی ها را در پکن امضا کرد، وظیفه یافت که ببیند آیا می شود قبل از پایان دوره بایدن توافقی امضا شود یا خیر. از جمله موضوعات مورد بحث، تعیین عربستان سعودی به عنوان متحد اصلی خارج از ناتو بود.
🔸توافق آمریکا و عربستان سعودی که قبل از 7 اکتبر مورد بحث قرار گرفت، بر یک معاهده دفاعی الزام آور با واشنگتن متمرکز بود که شامل چشم انداز عادی سازی روابط با اسرائیل بود. از زمان آغاز جنگ غزه، وضعیت پادشاهی سعودی در این زمینه سخت تر شده است.
🔸یک روزنه امید برای محمد بن سلمان در آمریکا می تواند روابط خوب بنسلمان با ترامپ و داماد یهودیاش جارد کوشنر باشد. این ممکن است به او کمک کند در خط میان ایران و آمریکا حرکت کند و به اهداف سیاست خارجی خود جامه عمل بپوشاند.
🔰 مذاکره با اروپا که شکست میخورد پس به ترامپ دیوانه اعتماد کنیم!
🔸عضو اولین تیم مذاکرهکننده حسن روحانی با اروپا تأکید کرد مذاکرات جدید ایران و اروپا به پنج دلیل شکست میخورد.
🔸سید حسین موسویان در تحلیلی که از سوی «بولتن دانشمندان هستهای آمریکا» منتشر شده، در عین حال خواستار مذاکره و توافق با آمریکا شده و حال آن که برجام در اصل توافق با آمریکا بود و همین آمریکا ترامپ (و اوباما و بایدن) بودند که توافق را زیر پا گذاشتند و به همین علت آقای روحانی مذاکره برای توافق و پذیرش زیر پا گذاشتن برجام را «دیوانگی» توصیف کرد.
🔸موسویان نوشته است: بیست سال پیش، من سخنگوی تیم هستهای ایران بودم که از مهر ۱۳۸۲ مذاکرات با سه کشور اروپایی آغاز شد. تا بهار ۱۳۸۴، مذاکرات هستهای به توافق نهائی نزدیک شده بود، اما دولت بوش، از طریق بریتانیا، توافق را وتو کرد. بعد از شکست مذاکرات هستهای، احمدینژاد، یک اصولگرا، بعد خاتمی اصلاحطلب، رئیسجمهور شد.
🔸پس از پیروزی احمدینژاد، ایران برنامه غنیسازی را از سر گرفت و آژانس، پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع داد که منجر به تصویب چندین قطعنامه تحریمی علیه ایران شد. در پاسخ، ایران هم میزان غنیسازی خود را افزایش داد و هم سطح غنیسازی اورانیوم را بالاتر برد. تا سال ۱۳۹۴، ایران قادر بود در عرض دو ماه مقدار کافی اورانیوم با درجه تسلیحاتی برای ساخت یک بمب هستهای تولید کند. ایران و آمریکا در سال ۱۳۹۲ وارد مذاکرات مستقیم شدند و در نهایت به توافق برجام در سال ۱۳۹۴ منجر شد، که پروتکلهای بازرسی سختگیرانهای را بر تأسیسات هستهای اعمال کرد و زمانگریز ایران را به حدود ۱۲ ماه افزایش داد.
🔻ایران به مدت سه سال به طور مداوم به تعهدات خود پایبند بود تا اینکه ترامپ از توافق خارج شد. اروپا تلاش کرد تا توافق را اجرا کند، اما به دلیل تحریمهای ایالات متحده، نتوانست این کار را انجام دهد.
🔸همزمان با تحلیل موسویان، خبرگزاری رویترز نوشت که اروپاییها در دور جدید مذاکرات، «به دنبال محک کارتهای قابل واگذاری ایران در مذاکرات هستهای هستند»! رویترز افزود: هدف اصلی تهران پیدا کردن راههایی برای رفع تحریمها است که از سال ۲۰۱۸ به دلیل عدم پایبندی ترامپ به توافق هستهای اعمال شده است. یک مقام اروپایی گفت که هدف اصلی از این دور گفتوگوها در ژنو، تلاش برای توافق بر روی یک زمانبندی و چارچوب مشخص برای آغاز مذاکرات است تا تعهد روشنی از سوی طرف ایرانی برای شروع مذاکره بر روی چیزی مشخص قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید وجود داشته باشد.
🔻کلسی داونپورت از کارشناسان مسائل هستهای در اینباره به رویترز میگوید: «هیچ توافقی یا هیچ گفتوگوی جدی درباره جزئیات یک توافق تا زمانی که ترامپ به قدرت برسد وجود نخواهد داشت. اما اروپاییها باید ایران را تحت فشار قرار دهند تا مشخص کنند آماده مذاکره درباره کدام جنبههای برنامه هستهای خود است و چه شرایط امنیتی در منطقه باید تغییر کند تا ایران بتواند در زمینه هستهای امتیازهایی بدهد.»
🔰 رعایت اصل شایستهسالاری نشانه « مردانگی» است
👤 #سید_سعید_مدنی
🔸در یکی از روزهای هفته گذشته رئیسجمهور محترم با حضور در وزارت ورزش با وزیر و مسئولان این وزارتخانه درباره شرایط ورزش و راهی که در پیش دارد و کارهایی که باید انجام شود، به گفت و شنود پرداخت که جزئیات آن در رسانهها منعکس شد. اهالی علاقهمند و پیگیر ورزش حتما در جریان این دیدار قرار گرفتهاند. به طور خلاصه حرف اصلی رئیسجمهور این بود که:
🔻« برای رسیدن به شرایط ایده آل در ورزش کشور، ابتدا باید بدانیم چه میخواهیم، چه امکانات و ظرفیتهایی در اختیار داریم و قرار است به کجا برسیم تا بتوانیم بر اساس آن و در قالب نقشهای جامع برای آینده پبش رو برنامهریزی کنیم.»
🔸اینکه آیا اصلا چنین بحثهایی در مخیله مسئولان ورزش وجود داشته و برای آقای وزیر و همکارانشان موضوعیت دارد، سؤالی جدی است که خوب است خود آقایان در این باره شفافسازی کنند و بگویند که آیا قرار است به اداره ورزش به شیوه «هرچه پیش آید، خوش آید»! و «روزمرگی» و «خوابیدن در باد چند نتیجه و مدال بادآورده» و... پایان داده و طرحینو درافکنند و با جدیت به دنبال آن هستند که به سؤالات مطرح در صحبتهای آقای رئیسجمهور و نظایر آن پاسخ اساسی دهند یا اینکه وضعیت فعلی ورزش از حیث فرم و محتوا و نحوه مدیریت و جولان مدیرنماها و فرصتطلبان و جریانات دلالی و... کماکان ادامه خواهد داشت؟
🔸البته صادقانه و صریح عرض کنیم آنچه که ما طی بیش از صد روز فعالیت دولت چهاردهم از عملکرد و خروجی وزارت ورزش مشاهده و برداشت کردهایم، این است که هیچ تحرک جدی و نشانه قابل اعتنایی مبنی بر شروع تغییرات «معنادار» به چشم نیامده و به گوش نرسیده و اوضاع کماکان به حالت قبلی خود باقی است و...
🔸باری، آقای رئیسجمهور در پایان صحبتهای خود در جلسه ذکر شده البته این نکته را هم افزوده است که: «... وزارت ورزش هم باید برای شکل و نحوه اجرای این طرح برنامهریزی لازم را انجام دهد.»
🔸تاکید میکنیم در ورزش و سطوح مختلف مدیریتی آن، خیلی وقتها مکانیزم جذب و دفع برخلاف مصالح ورزش و منافع ملی عمل کرده و اصل «شایستهسالاری»، قربانی روابط و منافع و فرصتطلبیها شده است.
🔸در جلسه فوق، رئیسجمهور جملهای بر زبان آورد که به نوعی تاکید بر اصل شایستهسالاری است، آنجا که گفت: «هر فردی را که بتواند در چارچوب اسناد و سیاستهای کلان نظام به پیشبرد اهداف دولت در ساختن ایران به ما کمک کند، حتی اگر به من بدی کرده باشد، چه رسد به رقیب من در انتخابات رای داده باشد، به کار خواهیم گرفت.»
🔸امیدواریم این سخنان از سوی همکاران رئیسجمهور و اعضای کابینه - از جمله وزیر ورزش که به ایشان«یاعلی» (ع) گفته- فقط به تصدیق زبانی و سر تکان دادن به نشانه تأیید ختم نشود و این عزیزان (از جمله در ورزش) در عرصه اجرا، بیش از هر ملاک دیگری، رعایت اصول- علیالخصوص اصل شایستهسالاری- را در انتخاب اصحاب خود مدنظر قرار دهند و صداقت و «مردانگی»شان را عملا به رخ خودی و بیگانه بکشند...
یک هنرمند:
🔰 تحریمکنندگان جشنواره تجسمی فجر چگونه عضو شورای سیاستگذاری این رویداد شدند؟!
🔸یک هنرمند با انتقاد از انتصاب برخی افراد بدسابقه در شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر گفت: چطور افرادی که همیشه در پی تحریم جشنواره تجسمی فجر بودهاند، امروز قصد تعیین سیاست برای این جشنواره را دارند؟
🔸محمدحسین نیرومند، هنرمند عرصه کارتون و کاریکاتور در گفتوگو با خبرنگار کیهان درباره اعضای جدید شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر اظهار داشت: امیدوارم برخی از این افراد مشابه همان کاری که در سالهای 88 و 98 رخ داد را تکرار نکنند. چون در آن سالها بعضی از همین افرادی که امروز عضو این شورا شدهاند، جشنواره را به بهانه تحریم نیمه کاره رها کرده بودند!
وی افزود: خیلی زشت است؛ افرادی که جشنواره تجسمی فجر را تحریم کرده بودند امروز عضو شورای سیاستگذاری این جشنواره شدهاند! این نشان میدهد افرادی که حکم انتصاب این افراد برای عضویت در این شورا را صادر کردهاند، شناختی از آدمها ندارند.
🔰 آدرس اشتباه ندهید! دولت روحانی همان دولت خاتمی بود
🔸دبیرکل پیشین و مؤسس حزب اصلاحطلب ندای ایرانیان گفت: دولت آقای روحانی، نه دولت اصلاحات بود و نه خودش میدانست دولت کیست، بلکه دولت یک نفر آن هم رئیسجمهور بود.
🔸صادق خرازی در کنگره حزب ندای ایرانیان که اکنون برخی سران آن در سمتهای مختلف دولتی حضور دارند، گفت: دولت بعد از آقای احمدینژاد نیز دولت ناموفقی بود و همیشه نیز گفتم که یکی از اختلافات اساسی من با دوستانمان در اصلاحات این بود که دولت آقای روحانی، نه دولت اصلاحات بود و نه خودش میدانست دولت کیست، بلکه دولت یک نفر آن هم رئیسجمهوری بود؛ در حالی که در همان مقطع نیز میتوانست با اتحاد داخلی و ملی کشور را به سمت دیگری ببرد.
🔸خرازی با تمجید عجیب و غریب از رئیس دولت موسوم به اصلاحات افزود: فردی بر شبستان این سرزمین ظهور پیدا میکند، جهان را میشناسد و با جهانبینی با دنیای خودش سخن میگوید و به پدیدهای در هزاره جدید بینالمللی تبدیل میشود و نامش در سازمان ملل متحد، کشورهای اسلامی و همه جهان با آبادی و آبادانی و گفتوگو و گفتمان و پیوند فرهنگها و تمدنها آورده میشود، مسیر توسعه ایران را هموار میکند. آقای خاتمی عزیز جهانبینی داشت و هر روز علیه خودش و کشورش قطعنامه صادر نمیکرد؛ او تهدید و بحران را میشناخت و بر اساس آن نظر میداد و بر آن اساس نیز اتحاد داخلی و اجماع بینالمللی ایجاد میکرد، اما بعدش با شعارهای وارداتی از جانب یهود و صهیونیسم و مخالفان توسعه ملت، دولتی احساسی و ناآگاه بر این سرزمین سایه افکند و سیاست خارجی ایران به حضیض رفت و ایرانی که در همه بحرانهای جهانی و حل و فصل آنها تاثیرگذار بود، در کشورهای همسایه خود مشکل پیدا کرد.
🔸اظهارات آقای خرازی در متفاوت انگاشتن روحانی و خاتمی و دولتهای آنها، در حالی است که اصلاحطلبانی مانند رضا خاتمی برادر محمد خاتمی ادعا کرده بودند ما اصلاحطلبان تضمین وعدههای روحانی هستیم و در عمل هم دولت روحانی در اغلب موضوعات مهم داخلی و خارجی به نسخههای معیوب و مسموم اصلاحطلبان عمل کردند.
🔸از سوی دیگر، روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت خاتمی و رئیس تیم مذاکرهکننده او بود که فاجعه توافقات یکطرفه در سه سال آخر دولت خاتمی را به یادگار گذاشت و هم او یک دهه بعد با حمایت خاتمی رئیسجمهور شد و همان عبارت شکست خورده را این بار از جایگاه ریاست جمهوری تکرار کرد.
کارشناس اقتصادی:
🔰 گرانی مسکن به دلیل محدود کردن کلانشهرهاست
🔸یک کارشناس اقتصادی گفت: محدودیت موجود در کلانشهرها یکی از عوامل گرانی مسکن است و برای کنترل قیمت آن، توسعه محدوده شهرها ضروری است.
🔸حسین درودیان در گفتوگو با مسکننیوز با اشاره به افزایش جمعیت و تقاضای مسکن در کلانشهرها اظهار داشت: یکی از علل افزایش قیمت مسکن در کشور، محدودیت موجود در کلانشهرهاست. درحالیکه جمعیت و به تناسب آن، تقاضای مسکن نیز رو به افزایش است. از این رو نیاز به بزرگ شدن محدوده شهرها درعین اینکه احساس میشود اتفاق نمیافتد یا با یک وقفه و حتی کندی همراه است.
🔸او افزود: درواقع برای کنترل قیمت مسکن و افزایش کیفیت زندگی، نیاز است که میزان تمرکز جمعیت در کلانشهرها کاهش پیدا کند و آن جمعیت در کشور توزیع شود. بنابراین برای پاسخ به این نیاز، امر توسعه محدوده شهرها ضروری است اما این عمل، در قالب احداث یکپارچه و طراحی شده بافتهای جدید شهری باید اتفاق بیفتد نه اینکه زمین بدون برنامهریزی به مردم ارائه شود.
🔸این کارشناس که عضو هیئت علمی پژوهشکده امور اقتصادی وزارت اقتصاد است، ادامه داد: وقتی طرح توسعه یک بافت یا محله جدید در مناطق چسبیده به کلانشهرها اجرا میشود تدریجا باید توقع توسعه شهرها را داشت که در این صورت عرضه مسکن افزایش پیدا میکند و صرفا بحث عرضه زمین برای کاهش قیمت مسکن مطرح نمیشود بلکه بحث توسعه شهر و ارتقای کیفیت زندگی باهم درنظر گرفته میشوند.
🔸درودیان تصریح کرد: اگر بخواهیم طرحهای توسعه شهری موجهی را اجرا کنیم در مقایسه با میزان زمینهای موجود قابل سکونت در کشور، نیاز نیست که مقیاس بزرگی از زمین به آن اختصاص داده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🔺خبر ویژه | نحوهی فرار جنگندهی اف16 از آتش پدافند*
خبر ويژه🌹