رسول خدا (صلی الله علیه و آله): درهای آسمان در اولین شب ماه رمضان گشوده میشود و تا آخرین شب آن بسته نخواهد شد. رسول خدا (صلی الله علیه و آله): إنَّ أبوابَ السَّماءِ تُفتَحُ فی أوَّلِ لَیلَةٍ مِن شَهرِ رَمَضانَ و لاتُغلَقُ إلی آخِرِ لَیلَةٍ مِنهُ بحار الانوار، ج ۹۳، ص ۳۴۴
۵ کلمهای که امام علی (ع) فرمود بهتر از این کلمات پیدا نمیشود
امیرالمؤمنین (علیه السّلام) فرمود که هر چه بگردید، نخواهید توانست مثل این کلمات را در حکمت پیدا کنید. این پنج کلمه [برای هر کس]این است:
اَلا لا یَرجو اَحَدٌ اِلَّا رَبَّه
[اوّل:]امیدی به غیر خدا نداشته باشد؛ پشت سر همهی عوامل مادّی، ارادهی الهی را ببیند. گاهی همهی وسایل مادّی هم فراهم است، امّا نتیجهبخش نمیشود. همهی این سلسلهی علل و معالیلی که در این عالَم طبیعت گذاشته شده است، قوامش و تأثیرش به ارادهی الهی است. این را آدم بفهمد و امید او به خدا باشد؛ پس در همه چیز دنبال امید به خدا باشید؛ این، کار انسان را خیلی آسان و گوارا میکند.
وَ لا یَخافَنَّ اِلَّا ذَنبَه
[دوّم:]از هیچ چیز هم جز گناهِ خود نترسد. این گناه، آثار دنیوی و اخروی دارد. وَ ما اَصابَکُم مِن مُصیبَةٍ فَبِما کَسَبَت اَیدیکُم؛ این همان گناهان ما است، خطاهای ما است؛ ما هستیم که با سو تدبیر خودمان، با سو عمل خودمان، با تنبلی خودمان، با دخالت دادن هواهای نفْسانی خودمان، کارها را خراب میکنیم و میوهی تلخ آن، کام ما را تلخ میکند. پس آنچه باید واقعاً از آن بترسیم، خطای خود ما، گناه خود ما، تخلّف خود ما است.
وَ لا یَستَحیِی العَالِمُ اِذا لَم یَعلَم اَن یَتَعَلَّم
[سوّم:]شخصی که عالم است، خجالت نکشد از اینکه بیاموزد آن چیزی را که نمیداند.آنچه حالا انسان میخواهد یاد بگیرد و بنا دارد که یاد بگیرد، نگویید «من بروم یاد بگیرم با این شأن و با این مقام و با این شهرت؟» ببینید این دایرهی علمآموزی و گسترش علم تا کجاها همین طور گسترده میشود! تمامشدنی نیست یاد گرفتنِ انسان.
وَ لا یَستَحیی اِذا سُئِلَ عَمّا لا یَعلَمُ اَن یَقولَ اللهُ اَعلَم
[چهارم:]یک چیزی هم که از شما پرسیدند، وقتی نمیدانید، خجالت نکشید از اینکه بگویید: من نمیدانم، خدا میداند. الان خیلیها از این کسانی که مدّعیانِ علم هستند در عرصههای مختلف نه فقط عمامهایها؛ عمامهای و غیر عمامهای؛ دیگر حالا غیر عمامهایها شلوغتر کردهاند تا عمامهایها اینها وقتی یک چیزی را نمیدانند، ننگشان میکند که بگویند نمیدانیم، یک چیزی حتماً در جواب افاده میکنند، افاضه میکند، غلط؛ یعنی جهل را میریزند در عرصه و سفرهی علم، مخلوط میکنند، علم را خراب میکنند.
وَ اعلَموا اَنَّ الصَّبرَ مِنَ الایمانِ بِمَنزِلَةِ الرَّأسِ مِنَ الجَسَدِ وَ لا خَیرَ فی جَسَدٍ لا رَأسَ لَه
[پنجم:]همه چیزِ ایمان صبر است. صبر یعنی تحمّل کردن، استقامت کردن، پای فشردن در راه صحیح؛ به این می گویند صبر، که پشتوانهی همهی حرکتها و تلاشهای انسان هم صبر است.
#امیرالمومنین_علیه_السلام
#حکمت
🔴 چشمپوشى از خطای دیگران 🔴
🔴 👈 نهج البلاغه،
👈 مِنْ أَشْرَفِ أَعْمَالِ الْكَرِيمِ، غَفْلَتُهُ عَمَّا يَعْلَمُ،
👈 يكى از با ارزش ترين كارهاى كريمان، تغافل از چيزهايى است كه، از آن آگاهند، (و سر پوش گذاشتن بر آن لازم است،)
✍ كمتر كسى است كه عيب پنهانى يا آشكارى نداشته باشد،
👈 و كمتر دوستى پيدا مى شود كه در باره دوستش كار نامناسبى، هرچند به عنوان لغزش انجام ندهد،
👈 افراد بزرگوار و باشخصيت كسانى هستند كه، عيوب پنهانى افراد را ناديده مى گيرند، و از لغزش دوستان چشم پوشى مى كنند، و هرگز به رخ آنها نمى كشند، اين كار،
👈 اولاً سبب مى شود كه آبروى مسلمان محفوظ بماند، آبرويى كه ارزش آن به اندازه ارزش خون اوست،
👈 ثانياً سبب مى شود، فرد خطا كار يا صاحب عيب جسور نگردد،
👈 و از همه اينها گذشته سبب مى شود رابطه مسلمان ها با يكديگر محفوظ بماند،
👈 در اسلام، غيبت از بزرگ ترين گناهان شمرده شده، و اين همه تأكيد براى حفظ آبروى مسلمانان است.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۲۲،
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
دو دسته مردم در دنیا
علی علیه السلام می فرماید: «دنیا خواه ناخواه منزلگاهی است برای بشر كه چند صباحی در آن زندگی می كند و می رود. » بعد می فرماید: «ولی مردم در این دنیا دو دسته اند: یك دسته به بازار این جهان می آیند و خودشان را می فروشند و برده می سازند؛ دسته ی دوم مردمی هستند كه خود را در این بازار می خرند و آزاد می سازند.»
(حكمت ۱۳۳ نهج البلاغه - حکمتها و اندرزهای شهید مطهری - ص۵۶)
آثار سوء غیبت و بدگویی از دیگران
آیت ا... محی الدین حائری شیرازی فرمودند: شیخ بهلول، نقل کرد در زمان رضا خان به خاطر آن که مورد غضب شاه بودم و مأموران در تعقیب من بودند، همسر خود را طلاق دادم؛ زیرا اگر او به زوجیت من باقی می ماند ممکن بود مورد تعرض دستگاه قرار بگیرد. حتی پس از آن که او را طلاق دادم و عده او تمام شد وسیله ازدواج مجدد را برای او فراهم آوردم تا هیچ ناراحتی و خطری از ناحیه من متوجه او نشود.مدتی گذشت این زن مرد. من در خواب سه نفر زن را دیدم که نزد من آمدند. از آنها پرسیدم شما کیستید؟یکی از آنها گفت: من عمه پدر تو هستم، و دو نفر دیگر هم از خویشان به شمار می آمدند.به هر صورت آنان به من گفتند: حضرت زهرا (س) ما را فرستاده است تا این مطلب را به شما برسانیم که وقتی زن شما از دنیا رفت ملائکه عذاب قصد عذاب او را داشتند ولی حضرت زهرا (س) دستور فرموده است فعلا دست از عذاب او بردارید. علت عذاب غیبتهایی بود که او از بعضی از مردم کرده بود و دلیل دستور توقف عذاب از سوی حضرت زهرا (س) نیز برای آن است که شاید از غیبت شدگان رضایت خواهی شود و آنان نیز رضایت دهند. شیخ بهلول گفت: من پس از بیدار شدن از خواب فوراً خود را به محل سکونت آن زن رسانیده و به منبر رفتم، بالای منبر به مردم گفتم: شخصی از اهل این محل از دنیا رفته و غیبت بعضی از مردم را کرده است از تقصیر او بگذرید و او را عفو کنید تا از عذاب اخروی نجات یابد و به دیگران هم که در جلسه حاضر نیستند بگویید تا از تقصیر او بگذرند.بعد از مدتی همسر سابقم را خود در خواب دیدم که رو به من کرده و گفت: فلانی راحت شدم . ( منبع : کتاب روزنه هایی از عالم غیب)
راه حق سهل است و آسان
«ای عزیز! مبادا شیطان و نفس امّاره وارد شوند بر تو و وسوسه نمایند و مطلب را بزرگ نمایش دهند و تو را از توبه منصرف کنند و کار را بر تو یکسره نمایند... راه حق سهل است و آسان، ولی قدری توجّه می خواهد. اقدام باید کرد. با تسویف (امروز و فردا کردن) و تأخیر امر را گذراندن و بار گناهان را هر روز زیاد کردن، کار را سخت می کند، ولی اقدام در امر و عزم براصلاح امر و نفس، راه را نزدیک و کار را سهل می کند.» (امام خمینی ، چهل حدیث ،ص ۲۳۸)
دنیا دوباره تکرار نمیشود آیت اله شاه آبادی استاد اخلاق حضرت امام (ره )
بدان که تو هستی و نمیمیری. بدن است که می میرد، تو هستی و زنده. حساب کار خودت را بکن که برای زندگی آخرت چه تهیه دیدهای. ببین برای این دو روزه، که میدانی ثباتی در آن نیست، چه کوششها و تقلّاها میکنی. برای آنجا که به حکم فطرت، هستی و زندگی ابدی است، چه کوشش کرده و چه تهیه دیدهای؟ در آن جا زندگی انفرادی است، احتیاجات را خودت منفرداً باید رفع کنی؛ باب استقراض و استمداد مسدود است. این جا آمدهای که برای آنجا تهیه ببینی. معصوم میفرماید: «ما کانت الدنیا مرّتین»... دنیا دوباره تکرار نمیشود.باید به اراده کارت درست شود، به صِرف اراده زندگی آخرت اداره شود. آن جا، نتیجهی تحصیلات عقلی و نفسی و حسّی است؛ یعنی، باید عقلت منوّر باشد به معارف حقّه و عقاید صحیح و نفست که قلب است، باید منوّر باشد به اخلاق حسنه و حسّت منور به اعمال صحیح و صالح.
****************************************
پرهیز از برتری جویی
می گویند در ایامی که شیخ بهایی “رحمة الله علیه” برای زیارت حرم امیرالمومنین علی علیه السلام به نجف اشرف وارد شد، روزی در درس ملاّ احمد مقدس اردبیلی حاضر شد.وی دید که مقدس اردبیلی به دلیل تواضع و فروتنی به گونه ای در میان شاگردان نشسته است که، کسی بین استاد و شاگرد فرق نمی گذارد و صدر مجلس از وجود ایشان خالی است.
شیخ بهایی از این همه تواضع و شکسته نفسی در شگفت شد. با اصرار و خواهش، استاد را آورد و در صدر مجلس نشانید.در این اثنا شنیدند کسی با صدای بلند، این آیه ی شریفه را می خواند: " تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ "(83 ، القصص) "این سرای آخرت را (تنها) برای کسانی قرار می دهیم که اراده ی برتری جویی در زمین و فساد را ندارند. و عاقبت نیک برای پرهیزکاران است." پس از پایان این آیه، هر چه گشتند، شخص گوینده را نیافتند. از شنیدن آیه، لرزه بر اندام مقدس اردبیلی افتاد و رنگش متغیر شد. گریه کنان و با ناراحتی برخاست و دوباره در میان شاگردان خود نشست و به درس و بحث مشغول شد.
(وقایع الایام، خیام، به نقل از تأثیر قرآن در جسم و جان، ص ۳۰۲)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠اشخاصی که ناراحتی قلبی دارنداین کلیپ را نبینند.
هیچوقت هیچوقت غزه را فراموش نخواهیم کرد. شما به نیت روضه خانم رقیه خاتون شهیده ی سه ساله ی کربلا این پست را ببینید مطمئن باشید بی اجر نخواهید بود. چون مصادیق عینی اتفاقات کربلا را امروز در غزه می بینیم و دشمن همان دشمن است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویل اسمیت بازیگر مشهور هالیوود: قرآن زیبا و روشن است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انسان اشرف مخلوقات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پندانه
🔴 أبابیل تنها پرنده ای که در ماه رمضان موقع خوردن آب صورتش را میپوشاند.
👌فتبارک الله احسن الخالقین
(سوره مؤمنون۱۴)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دقیقه نود ظهوره
سخنران استاد شجاع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قال صادق(علیه السلام)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدایا ما را از عذاب جهنم نجات بده!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این لحظه را فراموش نکنیم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فشار قبر و حوادث تکان دهنده در قبر
94.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سوالاتی که هم اکنون باید از خودمان بپرسیم و خودمان را اماده کنیم!
رفع سستی تنبلی:
جهت رفع سستی و تبلی شخص ۷۰مرتبه سوره مبارک حمد را خوانده و بر خوردنی و غذای شخص
بدمد ان شاالله سستی و تبلی شخص زائل گردد.
📚 ختم مجرب
نجات از درماندگی:
✳️اگر کسی در کاری درمانده باشد که هیچ کسی به فریاد او نرسد و یا در دست ظالمی گرفتار شده باشد، هر روز ۹۹ مرتبه این کلمات را بخواند، خدای مهربان به فریاد او می رسد. :
💥یا غِیاثی عِندَ کُلِّ شِـدَّةٍ وَ مُجیبي عِندَ کُلِّ دَعـوَةٍ💥
📚رهنمای گرفتاران، ص ۲۵۹
🎙آیت الله عبدالکریم حق شناس رضوان الله علیه:
هر روز صبح، برای محافظت بچه هایتان از «#چشم_زخم» یک[مرتبه] #آیت_الکرسی بخوانید و سه بار هم بگویید: «ما شآءَ اللَّهُ وَ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الّا بِاللَّه العَلِيِّ العَظيمِ».
📚نسیم های گره گشا، ج ۲، ص ۳۲۹.