يَا بَنِي آدَمَ خُذُواْ زِينَتَكُمْ عِندَ كُلِّ مَسْجِدٍ وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ (31)
اى فرزندان آدم! نزد هر مسجد (به هنگام نماز، لباس و) زينت هاى خود را برگيريد و بخوريد و بياشاميد و اسراف نكنيد، همانا خداوند اسرافكاران را دوست ندارد.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔸شايد بتوان گفت: آنچه در قرآن با خطابِ «يا بنى آدم» بيان مى شود، مربوط به تمام انسان ها و همه ى اديان و از مشتركات آنان است.
🔸قرآن به مال و فرزند، «زينت» گفته است، «المال و البنون زينة الحياة الدّنيا» (کهف،۴۶)
بنابراين ممكن است آيه بيانگر اين باشد كه مال و فرزند خود را هنگام رفتن به مسجد همراه داشته باشيد، تا با مال، به حل مشكلات اقتصادى مسلمين بپردازيد و با حضور فرزند در مساجد و جماعات، مشكلات تربيتى نسل آينده را حل كنيد.
🔸در روايات، امام جماعتِ عادل، آراستگى ظاهر، عطر زدن ولباس زيبا پوشيدن به هنگام نماز، بلند كردن دستان به هنگام ركوع و سجود در نماز، شركت در نماز عيد و نماز جمعه،از جمله مصاديق زينت شمرده شده اند.
🔸امام مجتبى عليه السلام به هنگام نماز و حضور در مسجد، بهترين لباس خود را مى پوشيد و مى فرمود: «انّ اللّه جميل يحبّ الجمال فاتجمّل لربّى»، خداوند زيباست و زيبايى را دوست دارد، و من لباس زيباى خود را براى پروردگارم مى پوشم و آنگاه اين آيه را تلاوت مى فرمودند.
🔸خداوند زيبايى و زينت را دوست دارد و گرنه به آن امر نمى فرمود، «خذوا زينتكم» چنانكه اسلام، آيين فطرى است و انسان نيز فطرتاً از زينت لذّت مى برد.
🔸با زينت به مسجد رفتن، احترامى است به بندگان خدا، به عبادت خدا و همچنين سبب ايجاد جاذبه و ترغيب عملى ديگران به آمدن در آنجاست.
🔸امام صادق عليه السلام مى فرمايد:
اموال، وديعه و امانت الهى در دست انسان است و مصرف بايد دور از اسراف باشد.
گرچه استفاده از زينت و طعام، امرى فطرى و طبيعى است، ولى در شرايط خاص مانند وجود نيازمندان و محرومان، بايد با آنان همدردى كرد.
🔸لذا در تاريخ مى خوانيم كه نوع لباس امام صادق عليه السلام كه مردم در رفاه نسبى به سر مى بردند با لباس امام على عليه السلام كه مردم فقير و ندار بودند، متفاوت بود، چون شرايط اجتماعى هر كدام فرق داشت.
🔸امام صادق عليه السلام فرمود: كسى كه رزق يك روز خود را داشته باشد، ولى قانع نباشد و از مردم سؤال و تكدّى كند، از مسرفان است.
اسراف در غذا و پرخورى، منشأ بسيارى از بيمارى هاى جسمى و روحى و مايه ى سنگدلى و محروم شدن از چشيدن مزه ى عبادت است.
🔸چنانكه پيامبر صلى الله عليه وآله فرمودند: «المعدة بيت كلّ داء» معده، كانون هر بيمارى است.
پزشكى مسيحى پس از شنيدن اين آيه و حديث گفت: تمام علم طب، در اين آيه و اين سخن پيامبر شما نهفته است.
🔸امام صادق عليه السلام فرمودند: آنچه باعث از بين رفتن مال و زيان رساندن به بدن باشد، اسراف است. «انّما الاسراف فيما أتلف المال و اَضرّ بالبدن»
و در روايت ديگرى مى خوانيم:
🔸 آن چه در راه خدا مصرف شود هرچند بسيار زياد باشد، اسراف نيست و آنچه در راه معصيت خدا استفاده شود، هرچند اندك باشد، اسراف است.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌹 مسجد كه پايگاه مسلمين است، بايد آراسته، زيبا و با جاذبه باشد.
«خذوا زينتكم عند كلّ مسجد»
🌹 بهترين وزيباترين لباس، براى بهترين مكان است.
«خذوا زينتكم عندكلّ مسجد»
🌹 اسلام، هم به باطن نماز توجّه دارد، «فى صلاتهم خاشعون» (مومنون،۲) ، هم به ظاهر آن. «زينتكم عند كلّ مسجد» آرى، در اسلام، ظاهر و باطن، دنيا و آخرت بهم آميخته است.
🌹 زينت، اگر چه در نماز فردى هم ارزش است، اما در اجتماع و مسجد، حساب ويژه اى دارد.
«عند كلّ مسجد»
🌹 اوّل نماز، آنگاه غذا.
«عند كلّ مسجد و كلوا و اشربوا»
اوّل توجّه به روح و معنويّت، آنگاه توجّه به جسم.
🌹 صرفه جويى، محبوب خداوند است و بهره گيرى از زينت و غذا بايد دور از اسراف باشد.
«ولا تسرفوا انّه لا يحبّ المسرفين»
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
جلسه هشتم نهج البلاغه.mp3
15.64M
🌷شرح نامه ۳۱ نهج البلاغه
🗃️ جلسه: هشتم 🌸 ✉️نامه ای رهگشا و کاربردی از امام علی (ع) به فرزند دلبندش امام حسن (ع) {نامه ۳۱ نهج البلاغه}
📢 توسط حجه الإسلام و المسلمین حاج آقای آشتیانی
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حجت الاسلام قرائتی: معجزه امام حسین علیه السلام
خیلی جالبه
AUD-20201105-WA0264.mp3
5.06M
حجت الاسلام مومنی:
صوت/ طریقه خواندن و فضیلت های نماز شب