مرحله دوم از حکمت ۱۴۹ تا ۱۵۰.m4a
4.9M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
📣 مرحله دوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز هجدهم
📚 حکمت ۱۵۰ - ۱۴۹
📣 صوت نهج البلاغه 👇👇
🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇
📜 نهج البلاغه حکمت ۱۵۰ - ۱۴۹
📚 حکمت ۱۴۹
💠و درود خدا بر او فرمود: نابود شد كسي كه ارزش خود را ندانست.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
📚 حکمت ۱۵۰
💠 (مردي از امام درخواست اندرز كرد) و درود خدا بر او فرمود: از كسانی مباش كه بدون عمل صالح به آخرت اميدوار است، و توبه را با آرزوهای دراز به تاخير می اندازد، در دنيا چونان زاهدان سخن می گويد، اما در رفتار همانند دنياپرستان است، اگر نعمتها به او برسد سير نمی شود، و در محروميت قناعت ندارد، از آنچه به او رسيد شكرگزار نيست، و از آنچه مانده زياده طلب است، پرهيز می دهد اما خود پروا ندارد، به فرمانبرداری امر می كند اما خود فرمان نمی برد، نيكوكاران را دوست دارد، اما رفتارشان را ندارد، گناهكاران را دشمن دارد اما خود يكی از گناهكاران است، و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمی دارد، اما در آنچه كه مرگ را ناخوشايند ساخت پافشاری دارد، اگر بيمار شود پشيمان می شود، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانی هاست. در سلامت مغرور و در گرفتاری نا اميد است. اگر مصيبتی به او رسد به زاری خدا را می خواند اگر به گشايش دست يافت مغرورانه از خدا روی برمی گرداند، نفس به نيروی گمان ناروا بر او چيرگی دارد، و او با قدرت يقين بر نفس چيره نمی گردد، برای ديگران كه گناهی كمتر از او دارند نگران است و بيش از آنچه كه عمل كرده اميدوار است، اگر بی نياز گردد مست و مغرور شود، و اگر تهيدست گردد، مايوس و سست شود. چون كار كند در آن كوتاهي ورزد، و چون چيزی خواهد زياده روی نمايد، چون در برابر شهوت قرار گيرد گناه را برگزيده، توبه را به تاخير اندازد، و چون رنجی به او رسد از راه ملت اسلام دوری گزيند. عبرت آموزی را طرح می كند اما خود عبرت نمی گيرد، در پند دادن مبالغه می كند اما خود پندپذير نمی باشد، سخن بسيار می گويد، اما كردار خوب او اندك است. برای دنيای زودگذر تلاش و رقابت دارد اما برای آخرت جاويدان آسان می گذرد، سود را زيان، و زيان را سود می پندارد، از مرگ هراسناك است اما فرصت را از دست می دهد، گناه ديگری را بزرگ می شمارد، اما گناهان بزرگ خود را كوچك می پندارد، طاعت ديگران را كوچك و طاعت خود را بزرگ می داند، مردم را سرزنش می كند، اما خود را نكوهش نكرده با خود رياكارانه برخورد می كند، خوشگذرانی با سرمايه داران را بيشتر از ياد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود بر زيان ديگران حكم می كند اما هرگز به نفع ديگران، بر زيان خود حكم نخواهد كرد، ديگران را هدايت اما خود را گمراه می كند، ديگران از او اطاعت می كنند، و او مخالفت می ورزد، حق خود را به تمام می گيرد اما حق ديگران را به كمال نمی دهد، از غير خدا می ترسد اما از پروردگار خود نمی ترسد.
(اگر در نهج البلاغه نبود جز اين حكمت، برای اندرزدادن كافی بود. اين سخن، حكمتی رسا، و عامل بينایی انسان آگاه، و عبرت آموز صاحب انديشه است)
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌸🍃 بسم الله الرحمن الرحيم 🍃🌸
❇️ سهم روز هجدهم
🌹 دعای ششم صحیفه سجادیه 🌹
📚 از بند ۱۱ - ۸
📜(۸) اللَّهُمَّ فَلَكَ الْحَمْدُ عَلَى مَا فَلَقْتَ لَنَا مِنَ الْإِصْبَاحِ، وَ مَتَّعْتَنَا بِهِ مِنْ ضَوْءِ النَّهَارِ، وَ بَصَّرْتَنَا مِنْ مَطَالِبِ الْأَقْوَاتِ، وَ وَقَيْتَنَا فِيهِ مِنْ طَوَارِقِ الْآفَاتِ.
🍀 پروردگارا! حمد و ستایش مخصوص توست که نور سپیده دم را آشکار ساختی و از روشنی روز بهرهمندمان نمودی و مکانهای به دست آوردن روزی را به ما نشان دادیم و از پیشامدهای خطرناک و ناگوار حفظمان کردی.
📜(۹) أَصْبَحْنَا وَ أَصْبَحَتِ الْأَشْيَاءُ كُلُّهَا بِجُمْلَتِهَا لَكَ سَمَاؤُهَا وَ أَرْضُهَا، وَ مَا بَثَثْتَ فِي كُلِّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا، سَاكِنُهُ وَ مُتَحَرِّكُهُ، وَ مُقِيمُهُ وَ شَاخِصُهُ وَ مَا عَلَا فِي الْهَوَاءِ، وَ مَا كَنَّ تَحْتَ الثَّرَى أَصْبَحْنَا فِي قَبْضَتِكَ يَحْوِينَا مُلْكُكَ وَ سُلْطَانُكَ، وَ تَضُمُّنَا مَشِيَّتُكَ، وَ نَتَصَرَّفُ عَنْ أَمْرِكَ، وَ نَتَقَلَّبُ فِي تَدْبِيرِكَ.
🍀 ما و همه موجودات در حالی که از آن توایم، شب را به صبح رساندیم؛ آسمان و زمین و آنچه در این دو، پراکندهای، ساکن و جنبنده، ایستاده و رونده، و هر آنچه در هوا بالا رفته و آنچه در زیر زمین است؛ همه ما در قبضه قدرت تو به صبح رسیدیم، در حالی که سلطنت و پادشاهی و مشیت تو ما را فرا گرفته است و به فرمان تو در کارها تصرف میکنیم و در گستره تدبیر تو روانیم.
📜(۱۰) لَيْسَ لَنَا مِنَ الْأَمْرِ إِلَّا مَا قَضَيْتَ، وَ لَا مِنَ الْخَيْرِ إِلَّا مَا أَعْطَيْتَ.
🍀 جز آنچه تو فرمان داده ای، کاری نداریم و جز آنچه تو بخشیده ای، خیر و نیکی به ما نمی رسد.
📜(۱۱) وَ هَذَا يَوْمٌ حَادِثٌ جَدِيدٌ، وَ هُوَ عَلَيْنَا شَاهِدٌ عَتِيدٌ، إِنْ أَحْسَنَّا وَدَّعَنَا بِحَمْدٍ، وَ إِنْ أَسَأْنَا فَارَقَنَا بِذَمٍّ. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنَا حُسْنَ مُصَاحَبَتِهِ، وَ اعْصِمْنَا مِنْ سُوءِ مُفَارَقَتِهِ بِارْتِكَابِ جَرِيرَةٍ، أَوِ اقْتِرَافِ صَغِيرَةٍ أَوْ كَبِيرَةٍ وَ أَجْزِلْ لَنَا فِيهِ مِنَ الْحَسَنَاتِ، وَ أَخْلِنَا فِيهِ مِنَ السَّيِّئَاتِ، وَ امْلَأْ لَنَا مَا بَيْنَ طَرَفَيْهِ حَمْداً وَ شُكْراً وَ أَجْراً وَ ذُخْراً وَ فَضْلًا وَ إِحْسَاناً.
🍀 امروز، روزی تازه و جدید است و پروردگار بر اعمال ما شاهدی حاضر، اگر در آن، نیکی کنیم با سپاسگزاری و شکر او تمام میشود و اگر بدی کنیم با نکوهش و سرزنش، به شب می رسد؛
پروردگارا! بر محمد و خاندانش درود فرست و مصاحبت و همراهی نیک و شایسته با این روز را، روزی ما گردان و ما را از این که به خاطر انجام گناهی کوچک یا بزرگ به بدی، از آن جدا شویم، محافظت کن.
پروردگارا! در این روز حسنات و نیکی ها را به ما عطا کن و از بدی ها و زشتی ها دورمان ساز و سراسر این روز را برای ما پر از ستایش و شکر و پاداش و ذخیره آخرت و بخشش و نیکی بگردان.
🌸🍃🌼🍃🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کدام بخش از مفاتیح امام خمینی بیشتر استفاده شده بود؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد عالی: اثر عجیب آیت الکرسی برای اموات و ما
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚 تفسیر سوره هود - آیه ۶۱
📣 حجت الاسلام قرائتی
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارسازترین توسل توسط حضرت زهرا سلام الله است
حجت الاسلام عالی
9.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این ذکر را ۱۱۰ بار هر روز تکرار کنید
حجت الاسلام دانشمند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استقبال متفاوت پوتین با
حافظ اسد ضد امریکا و
اردوغان نوکر و چاپلوس امریکا
13.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سخنان جالب و شنیدنی حاج حسین یکتا
درباره وقایع یمن و عراق و شام و ایران قبل از ظهور