AUD-20200715-WA0062.m4a
7.12M
ادامه ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز
سهم روز شصت و یکم
نامه ۵۳ - بند ۷ الی بند ۸
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
🌷 نهج البلاغه - نامه ۵۳ از بند ۷ تا بند ۸
📜نامه به مالک اشتر
(قسمت_سوم )
7⃣اصول روابط اجتماعی رهبران
♦️تا ميتوانی با پرهيزكاران و راستگويان بپيوند، و آنان را چنان پرورش ده كه تو را فراوان نستايند، و تو را برای اعمال زشتی كه انجام نداده ای تشويق نكنند، كه ستايش بی اندازه، خود پسندی می آورد، و انسان را به سركشی وا ميدارد. هرگز نيكو كار و بدكار در نظرت يكسان نباشند، زيرا نيكوكاران در نيكوكاری بی رغبت، و بدكاران در بد كاری تشويق می گردند، پس هر كدام از آنان را بر أساس كردارشان پاداش ده. بدان ای مالك هيچ وسيله ای برای جلب اعتماد والی به رعيّت بهتر از نيكوكاری به مردم، و تخفيف ماليات، و عدم اجبار مردم به كاری كه دوست ندارند، نمی باشد، پس در اين راه آنقدر بكوش تا به وفاداری رعيّت، خوشبين شوی، كه اين خوشبينی رنج طولانی مشكلات را از تو بر می دارد، پس به آنان كه بيشتر احسان كردی بيشتر خوشبين باش، و به آنان كه بد رفتاری كردی بد گمان تر باش. و آداب پسنديده ای را كه بزرگان اين امّت به آن عمل كردند، و ملّت اسلام با آن پيوند خورده، و رعيّت با آن اصلاح شدند، بر هم مزن، و آدابي كه به سنّتهاي خوب گذشته زيان وارد می كند، پديد نياور، كه پاداش برای آورنده سنّت، و كيفر آن برای تو باشد كه آنها را در هم شكستی. با دانشمندان، فراوان گفتگو كن، و با حكيمان فراوان بحث كن، كه مايه آبادانی و اصلاح شهرها، و برقراری نظم و قانونی است كه در گذشته نيز وجود داشت.
8⃣شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
♦️ای مالك بدان مردم از گروههای گوناگونی می باشند كه اصلاح هر يك جز با ديگری امكان ندارد، و هيچ يك از گروهها از گروه ديگر بی نياز نيست. از آن قشرها، لشكريان خدا، و نويسندگان عمومی و خصوصی، قضات دادگستر، كارگزاران عدل و نظم اجتماعی ، جزيه دهندگان، پرداخت كنندگان ماليات، تجّار و بازرگانان، صاحبان صنعت و پيشه وران، و نيز طبقه پايين جامعه، يعنی نيازمندان و مستمندان می باشند، كه برای هر يك خداوند سهمی مقرّر داشته، و مقدار واجب آن را در قرآن يا سنّت پيامبر (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) تعيين كرده كه پيمانی از طرف خداست و نگهداری آن بر ما لازم است. پس سپاهيان به فرمان خدا، پناهگاه استوار رعيّت، و زينت و وقار زمامداران، شكوه دين، و راههای تحقّق امنيّت كشورند. امور مردم جز با سپاهيان استوار نگردد، و پايداری سپاهيان جز به خراج و ماليات رعيّت انجام نميشود كه با آن برای جهاد با دشمن تقويت گردند، و برای اصلاح امور خويش به آن تكيّه كنند، و نيازمنديهای خود را برطرف سازند.سپس سپاهيان و مردم، جز با گروه سوم نمی توانند پايدار باشند، و آن قضات، و كارگزاران دولت، و نويسندگان حكومتند، كه قراردادها و معاملات را استوار می كنند، و آنچه به سود مسلمانان است فراهم می آورند، و در كارهای عمومی و خصوصی مورد اعتمادند. و گروههای ياد شده بدون بازرگانان، و صاحبان صنايع نمی توانند دوام بياورند، زيرا آنان وسائل زندگی را فراهم می آورند، و در بازارها عرضه می كنند، و بسياری از وسايل زندگی را با دست می سازند كه از توان ديگران خارج است. قشر ديگر، طبقه پايين از نيازمندان و مستمندانند كه بايد به آنها بخشش و ياری كرد. برای تمام اقشار گوناگون ياد شده، در پيشگاه خدا گشايشی است، و همه آنان به مقداری كه امورشان اصلاح شود بر زمامدار، حقّی مشخصّ دارند، و زمامدار از انجام آنچه خدا بر او واجب كرده است نميتواند موفّق باشد جز آن كه تلاش فراوان نمايد، و از خدا ياری بطلبد، و خود را برای انجام حق آماده سازد، و در همه كارها، آسان باشد يا دشوار، شكيبایی ورزد.
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
شیخ نخودکی در وصیت خود به فرزندش می گوید :
اگر آدمی 40 روز به ریاضت و عبادت بپردازد ولی یکبار نماز صبح از او فوت شود نتیجه ی آن 40 روز عبادت بی ارزش می شود.
86815fabe56d5c9c0a7c0dd5b691c8896dd6ac03.mp3
6.93M
🔈 #شرح_و_بررسی_کتاب_آن_سوی_مرگ
🔇 جلسه بیست و هشتم
✅ @Aminikhaah
رسول خدا (ص) فرمود :
کسی که در پرداخت حق مردم، امروز و فردا می کند در حالی که قدرت پرداخت آن را دارد، برای هر روز تاخیر، گناه کسی که از مردم به زور باج می گیرد ، بر گردن او خواهد بود.
[بحار ج ۱۰۳ص۱۴۶]
امام علی علیه السلام می فرمایند:
أصلح المسيء بحسن فعالك و دلّ علي الخير بجميل مقالك
آدم بدكار را به وسيله كار نيك خود اصلاح كن، و با سخن زيبايت ديگران را به كار خير رهنمون باش
غررالحکم
هدایت شده از کانال تربیتی یک مربی
4_5856995821509150316.mp3
1.7M
🎵محبت کُپنی!
🔻فرزندانتون رو با تشویق کردن خراب نکنید! (قسمت۳)
#تربیت_فرزند_استاد_پناهیان
🌸یک مربی مرجعی برای مربیان ومبلغان👇
🆔 @yekmorabbi
برای دوستان خودتان بفرستید☝️
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هدایت شده از استاد مهدوی ارفع
شرح حکمتها-11-4-1399--حسینیه مجازی.mp3
13.8M
🔈صوت : #نهج_البلاغه_آیین_نامه_انتظار (۴۶)
🌹 شرح حکمت های #نهج_البلاغه شریف. (جلسه چهل و ششم )
✅ محور بحث : شرح حکمت ۴۰ و ۴۱
اوصاف مومن و منافق و ارتباط آن با گفتار ، اینکه مومن اندیشه می کند و سخن می گوید ولی منافق بدون اندیشه سخن می گوید .
🔺نکته مهم : مومن نه تنها مواظب گفتار خود است بلکه در همه جوانب مواظب رفتارهای خود نیز هست .
🔺در گذشته برادر دینی داشتم ...... در بیشتر عمرش ساکت بود ...(حکمت ۲۸۹ )
🔺هرکس بداند : گفتار او ، کردار اوست جز به ضرورت سخن نگوید (حکمت ۳۴۹ ).
🔺آنجا که باید سخن درست گفت در خاموشی خیری نیست ( حکمت ۱۸۲)
🔷 حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
🔶 حسینیه مجازی ۹۹/۴/۱۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
@mahdavi_arfae
@hoseyniyemajazi
دَحْوُ الْأرْض اصطلاحی برگرفته از آیه ۳۰ سوره نازعات و به معنی گستردن خشکی زمین است.
«وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَٰلِکَ دَحَاهَا؛ خشکی زمین را پس از آن بگسترد.»
زمان و مکان دحو الارض
در روایات روز بیست و پنجم ماه ذی القعده به نام روز دحو الارض معرفی شده و گفته شده در چنین روزی اولین خشکی های زمین که به طور کامل زیر آب بود در محل کعبه نمایان شد. در آداب اسلامی این روز بسیار پرفضیلت دانسته شده و دعا و عبادات خاصی برای آن بیان شده است.
دحو الارض در قرآن
وَالْأَرْضَ بَعْدَ ذَٰلِکَ دَحَاهَا؛ خشکی زمین را پس از آن بگسترد.»( آیه ۳۰ سوره نازعات)
این آیه اشاره به دحوالارض دارد و منظور از آن نیز این است که در آغاز، تمام سطح زمین را آب های حاصل از باران های سیلابی نخستین فراگرفته بود. این آب ها به تدریج در گودال های زمین جای گرفتند و خشکی ها از زیر آب سر برآوردند و روز به روز گسترده تر شدند تا به وضع فعلی درآمدند. و نخستین برآمدگی نیز که آشکار شد، کعبه بوده است.
«وَ هُوَ الَّذی مَدَّ الْاَرْضَ؛ و اوست کسی که زمین را گسترش داد». (سوره رعد: 3)
در تفسیر این آیه نیز آمده است:
«خداوند زمین را به گونه ای گسترد که برای زندگی انسان و پرورش گیاهان و جانداران آماده باشد؛ گودال ها و سراشیبی های تند و خطرناک را به وسیله فرسایش کوه ها و تبدیل سنگ ها به خاک پر کرد و آنها را مسطح و قابل زندگی ساخت؛ درحالی که چین خوردگی های نخستین آن، به گونه ای بودند که اجازه زندگی به انسان را نمی دادند»
فضیلت روز دحو الارض
در این روز بر اساس روایتی از امام هشتم علیه السلام حضرت ابراهیم و حضرت عیسی علیهما السلام به دنیا آمده اند. همچنین این روز به عنوان روز قیام امام زمان مهدی موعود (عج) معرفی شده است.
نیز روز دحوالارض، جزء چهار روز معروفی است که روزه آن پاداش فراوان داشته و ثواب هفتاد سال روزه گرفتن دارد.
اعمال روز دحو الارض
1) روزه داشتن که ثواب ۷۰ سال عبادت را دارد.
2)احیا و شب زنده داری شب دحوالارض که برابر با یک سال عبادت است.
3) انجام غسل به نیت روزِ دحوالارض
4) خواندن دو رکعت نماز، نزدیک ظهر به این کیفیت:
در هر رکعت بعد از حمد پنج مرتبه سوره الشّمس بخواند و آنگاه بعد از سلام نماز بگوید: «لا حَوْلَ و لا قوَّهَ اِلّا بِالله العلی العظیم»
سپس این دعا را بخواند:
«یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَاالْجَلالِ وَالْإِکْرَامِ»
اى نادیده گیر لغزشها لغزشم را نادیده گیر، اى اجابت کننده دعاها، دعایم را اجابت کن. اى شنواى صداها، صدایم را بشنو و به من رحم کن و از بدیهایم و آنچه نزد من است درگذر، اى صاحب بزرگى و بزرگوارى».
5) خواندن دعای ویژه این روز
زیارت حضرت رضا(ع) در این روز را از بهترین اعمال مستحب و از سنتهای مؤکد شمردهاند.
044.mp3
936.8K
تلاوت امروزمان را هدیه می کنیم محضر امام زمان ،حضرت مهدی(عج):
صفحه ۴۴ عثمان طه
آیات ۲۶۰ الی ۲۶۴ سوره بقره