🌀 نزدیکدانستن ظهور، موجب نورانیت دلها میشود
🌀 این تمرینهای دستهجمعی در بلایا، نوعی آمادگی برای ظهور است
🔹 این اوضاعی که در عالم پدید آمده است، روز به روز دارد ما را به وقایع قبل از ظهور نزدیکتر میکند. البته نمیدانیم که ظهور، چقدر به ما نزدیک شده است اما طبیعتاً وقتی وضعیت عالم را نگاه میکنیم، خودمان را هر لحظه به آن واقعیت بزرگ تاریخ بشریت، نزدیکتر احساس میکنیم.
🔹 ما وقتی در این بلایا (مثل بیماری کرونا و...) این تمرینهای دستهجمعی و فعالیتهای جهادی را در کنار همدیگر انجام میدهیم، بهنوعی داریم آماده میشویم که امامت آن حضرت را بپذیریم و إنشاءالله که این کارها و این آمادگیها ما را لایق ظهور حضرت کند.
🔹 جدا از دعا برای تعجیل فرج و اینکه فرمودهاند همۀ مؤمنین، آمادهشدن برای فرج را مدنظر قرار بدهند، همین توجه به امر فرج و احساس نزدیکبودن ظهور، خیلی موضوع مهمی است. اساساً اگر ما ظهور را نزدیک ببینیم، دلهای ما نورانی میشود و عبادتهای ما بهتر خواهد شد و حتی از بلایا هم بیشتر در امان خواهیم بود. این احساس نزدیکی برای ظهور واقعاً در تقویت ایمان مردم و در نزدیکشدن دلها به خداوند، تأثیر شگرفی دارد.
✍ علیرضا پناهیان
امیر امیری:
🔰آخرین پیام امام، نماز بود
دكتر زهرا مصطفوی فرزند امام خمینی(ره):
🔹مهمترین عمل امام، نماز ایشان بود. ایشان تا آخرین لحظه حتی نافله های نماز را ترک نکردند. حتی وقتی که نمی توانستند لبشان را تکان بدهند، با حرکتهای انگشت نماز می خواندند. من این را کاملاً حس می کردم. برخی از پزشکان فکر می کردند ایشان چیزی می خواهند، ولی من گفتم که خیر، ایشان دارند نماز می خوانند. این اهمیت نماز بود و آخرین پیام امام، نماز بود.
#خاطرات_امام
جمهوری اسلامی؛ ۱۳۶۸/۳/۱۷
🔴 بیانیه مهم هیأتهای سراسر کشور در آستانه ماه محرم
باسم رب الحسین(ع)
در این دوران که عدهای به تقابل علم و دین چشم طمع دوخته بودند، جامعه دینی ما با هدایت و راهبری فقیهی فرزانه، از خود چنان فرهیختگی عقلانیتی به خرج داد که چشم طمع دشمن را کور کرد. تعامل سازنده و پشتیبانی بینظیر جامعه دینی و بزرگان دین از مجاهدتهای پزشکان و پرستاران، تصویر ماندگاری از عقلانیت شیعی و پیوند علم و دین را برای تاریخ برجای گذاشت.
خادمان هیأت، خادمان مردم و مدافعان سلامتاند، از ابتدای کرونا هیآت به میدان آمدند و دوشادوش مجاهدان سلامت و کادر درمان از هیچ خدمتی فروگذار نکردند تا جایی که شهدایی را هم در این راه تقدیم نمودند. هیأتها مردانه پای کار خدمت به مردم بودند و در میان مردم تا آخر ایستادهاند و همچنان رسالت حفاظت از جان و سلامت مردم را بر دوش خود میبینند و این نبرد را تمامشده نمیبینند. چهبسا اگر از زحمات خادمان حوزه سلامت، پشتیبانی لازم میشد و آن سختگیری ابتدای امر با دقت و ظرافت استمرار مییافت و اماکن غیرضروری مانند مراکز خرید، بوستانها، سینماها، استخرها و ... بازگشایی نمیشد، شاهد اوجگیری دوباره ابتلا و هدررفتن زحمات مجاهدان این عرصه نبودیم و بسیار زودتر از فرارسیدن محرم این ویروس منحوس ریشهکن میشد. (این در حالی است که کشور چین به عنوان خاستگاه و منشأ اصلی این ویروس، بعد از گذشت شش ماه آن هم در مناطقی با ریسک پایین شیوع، و همچنین با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال بازگشایی اماکن غیرضروری خود مانند سینماها و ... است. (خبرگزاری ایسنا))
اما به هرحال مبتنی بر آنچه گذشت، توجه به مسائل ذیل در آستانه محرم امسال از اهمیت بسیاری برخوردار است:
۱. به گفته کارشناسان خواهناخواه دورهای طولانی را باید با این ویروس منحوس بگذرانیم و به سبک زندگی جدیدی همراه با دستورالعملهای بهداشتی عادت کنیم. ازاینرو به جای قرنطینه کور، ضرورت دارد اقدامات هوشمندانهای نسبت به مصونیت جامعه صورت گیرد. در مواجهه فعّال و هوشمندانه با این ویروس، جامعه دینی ما از این آزمون سربلند بیرون آمد و نشان داد علم در زیر سایه حکمتِ دینی است که به اوج بالندگی میرسد و ضمانت التزام پیدا میکند. برگزاری اجتماعات دینی و نمازهای جماعت مساجد با رعایت کامل و حتی سختگیرانهتر از حدود تعیینشده، حاکی از همین تعهد و التزام مؤمنان به الزامات و اصول بهداشتی است، امری که در سایر محیطهای اجتماعی کمتر به چشم میخورد.
مساجد و هیأتها در این مواجهه، حقیقتاً تبدیل به یک پایگاه همبستگی اجتماعی شدند و بهعنوان مزیت نسبی جامعه اسلامی ایران، فرصتی بیبدیل را برای حل یک مسأله ملی ایجاد نمودند، امری که بسیاری از جوامع غربی از آن بیبهره هستند. از تمامی مسئولان خواهشمندیم که این ظرفیت عظیم را به درستی ببینند و از آن به درستی بهره برند. صِرف برخورد سلبی، تعطیل کردن، بستن و گرفتن و... با توجه به مردمیبودن این نهادها، بدترین مواجهه با این ظرفیت عظیم و فرصتسوزی آشکار است.
مساجد و هیآت در این بحران که آسیبهای اجتماعی بسیاری را هم در پی داشته، میتوانند بازوی حاکمیت باشند و بهعنوان مراکز اجتماع نور ایمان و رحمت و مودت به کمک مردم شتافته و در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و... از مردم دستگیری کنند. نقش هیأتها در سلامت روحی و روانی، بهداشت معنوی تسلی خاطر مردم غیرقابلانکار است. ضمن آنکه محرم بهترین فرصت برای تعظیم شعائر و احیای امر اهلبیت(ع) است که از جمله مصادیق مهم آن خدمت به محرومان است. هیآت حسینی کار رزمایش مواسات و همدلی را تازه شروع کردهاند و در ایام محرم با قوت بیشتر دنبال خواهند کرد.
۲. شکلگیری ستاد ملی محرم در ذیل ستاد ملی کرونا که با مشورت کارشناسان و گروههای مرجع و نیز نهادهای مختلف، دور از حب و بغضهای شخصی، جناحی و سیاسی، سیاستهای معقول در زمینه برگزاری مراسمات را تدوین نموده و بر حسن اجرای آن نظارت نماید، اتفاقی مبارک است. از این رو انتظار میرود، مسئولان دولتی و حاکمیتی و نیز سایر صاحبان تریبون و رسانه، بهجای اظهارنظرهای غیرمسؤولانه در فضای جامعه، به ایفای نقش هرچه بهتر این ستاد کمک کنند.
هیآت حسینی هم با حسننظر منتظر تدوین هرچه سریعتر و ابلاغ سیاستهایی هستند که زمینه برپایی هرچه باشکوهتر عزاداری محرم را در ضمن حفظ سلامت جامعه فراهم آورد و قطعاً همگی ملتزم به رعایت این سیاستها خواهند بود و فتنه بدخواهان را کور خواهند کرد.
اما آنچه مهم است سرعت عمل در تدوین و اعلام سیاستها میباشد تا دراین فرصت کوتاه، امکان فراهمآوری شرایط تحقق سیاستها را داشته باشند و نکته دیگر پرهیز از تذبذب و تشتت آراء و یا خدایناکرده سوءاستفاده از ولایتپذیری و صبر جامعه هیأتی میباشد که از آن بوی بازی با احساسات و عواطف جامعه دینی به مشام برسد و خود میدانید عواقب دنیوی و اخر
وی چنین امری چهقدر تلخ و ناگوار خواهد بود.
۳. تمام دولتها به حفظ ارزشهای مورد وفاق ملی خود اهتمام دارند و به جرأت میتوان گفت هیچ آیینی به گستردگی و اهمیت محرم بین مردم ما نیست. از طرفی شرایط اقتصادی سخت مردم و از سوی دیگر، برگزاری مراسم در فضای باز و پیادهسازی کامل دستورالعملها، هزینه مضاعفی را به هیأتها تحمیل خواهد نمود که البته خود مردم و بانیان خیر تأمین خواهند نمود، اما قطعاً همراهی دلسوزانه و مساعدت مسؤولانه نهادها و دستگاههای مختلف دولتی و حاکمیتی برای تحقق کامل این امر ضروری میباشد.
۴. شاید معدود نفراتی با اقدام نابهجا در برگزاری بیقاعده مراسمات به هر شکل و قیمتی و با بهخطرانداختن سلامت مردم درصدد لطمهزدن به وجهه هیأتها باشند، اما جامعه ایمانی هیأتها این امر را مذموم دانسته و اعلام میکنیم این رویکرد غالب جامعه دینی ما نیست و از هر گروه و فرقهای که قصد سنگاندازی و فتنهگری در این ایام را دارند، تبری میجویند؛ چه در جهت بهخطر انداختن سلامت مردم و چه در جهت خاموشی چراغ مجالس آل الله(ع)، که «انّ لقتلِ الحسینِ حرارهٌ فی قلوبِ المومنین لا تَبردُ ابداً». که این مشعلِ فروزان، خاموشیناپذیر است.
جامعه ایمانی مشعر
اجتماع هیأتهای حسینی
✅ جلسه زیارت عاشورای خواهران خادم الزهرا .همدان
✍️ #تنها_میان_داعش
#قسمت_هفدهم
💠 ما زنها همچنان گوشه آشپزخانه پنهان شده و دیگر کارمان از ترس گذشته بود که از وحشت اسارت به دست #داعشیها همه تن و بدنمان میلرزید.
اما #غیرت عمو اجازه تسلیم شدن نمیداد که به سمت کمد دیواری اتاق رفت، تمام رختخوابها را بیرون ریخت و با آخرین رمقی که به گلویش مانده بود، صدایمان کرد :«بیاید برید تو کمد!»
💠 چهارچوب فلزی پنجرههای خانه مدام از موج #انفجار میلرزید و ما مسیر آشپزخانه تا اتاق را دویدیم و پشت سر هم در کمد پنهان شدیم.
آخرین نفر زنعمو داخل کمد شد و عمو با آرامشی ساختگی بهانه آورد :«اینجا ترکشهای انفجار بهتون نمیخوره!»
💠 اما من میدانستم این کمد آخرین #سنگر عمو برای پنهان کردن ما دخترها از چشم داعش است که نگاه نگران حیدر مقابل چشمانم جان گرفت و تپشهای قلب #عاشقش را در قفسه سینهام احساس کردم.
من به حیدر قول داده بودم حتی اگر داعش شهر را اشغال کرد مقاوم باشم و حرف از مرگ نزنم، اما مگر میشد؟
💠 عمو همانجا مقابل در کمد نشست و دیدم چوب بلندی را کنار دستش روی زمین گذاشت تا اگر پای داعش به خانه رسید از ما #دفاع کند. دلواپسی زنعمو هم از دریای دلشوره عمو آب میخورد که دست ما دخترها را گرفت و مؤمنانه زمزمه کرد :«بیاید دعای #توسل بخونیم!»
در فشار وحشت و حملات بیامان داعشیها، کلمات دعا یادمان نمیآمد و با هرآنچه به خاطرمان میرسید از #اهل_بیت (علیهمالسلام) تمنا میکردیم به فریادمان برسند که احساس کردم همه خانه میلرزد.
💠 صدای وحشتناکی در آسمان پیچید و انفجارهایی پی در پی نفسمان را در سینه حبس کرد. نمیفهمیدیم چه خبر شده که عمو بلند شد و با عجله به سمت پنجرههای اتاق رفت.
حلیه صورت ظریف یوسف را به گونهاش چسبانده و زیر گوشش آهسته نجوا میکرد که عمو به سمت ما چرخید و ناباورانه خبر داد :«جنگندهها شمال شهر رو بمبارون میکنن!»
💠 داعش که هواپیما نداشت و نمیدانستیم چه کسی به کمک مردم در محاصره #آمرلی آمده است. هر چه بود پس از ۱۶ ساعت بساط آتشبازی داعش جمع شد و نتوانست وارد شهر شود که نفس ما بالا آمد و از کمد بیرون آمدیم.
تحمل اینهمه ترس و وحشت، جانمان را گرفته و باز از همه سختتر گریههای یوسف بود. حلیه دیگر با شیره جانش سیرش میکرد و من میدیدم برادرزادهام چطور دست و پا میزند که دوباره دلشوره عباس به جانم افتاد.
💠 با ناامیدی به موبایلم نگاه کردم و دیگر نمیدانستم از چه راهی خبری از عباس بگیرم. حلیه هم مثل من نگران عباس بود که یوسف را تکان میداد و مظلومانه گریه میکرد و خدا به اشک #عاشقانه او رحم کرد که عباس از در وارد شد.
مثل رؤیا بود؛ حلیه حیرتزده نگاهش میکرد و من با زبان #روزه جام شادی را سر کشیدم که جان گرفتم و از جا پریدم.
💠 ما مثل #پروانه دور عباس میچرخیدیم که از معرکه آتش و خون، خسته و خاکی برگشته و چشم او از داغ حال و روز ما مثل #شمع میسوخت.
یوسف را به سینهاش چسباند و میدید رنگ حلیه چطور پریده که با صدایی گرفته خبر داد :«قراره دولت با هلیکوپتر غذا بفرسته!» و عمو با تعجب پرسید :«حمله هوایی هم کار دولت بود؟»
💠 عباس همانطور که یوسف را میبویید، با لحنی مردد پاسخ داد :«نمیدونم، از دیشب که حمله رو شروع کردن ما تا صبح #مقاومت کردیم، دیگه تانکهاشون پیدا بود که نزدیک شهر میشدن.»
از تصور حملهای که عباس به چشم دیده بود، دلم لرزید و او با خستگی از این نبرد طولانی ادامه داد :«نزدیک ظهر دیدیم هواپیماها اومدن و تانکها و نفربرهاشون رو بمبارون کردن! فکر کنم خیلی تلفات دادن! بعضی بچهها میگفتن #ایرانیها بودن، بعضیهام میگفتن کار دولته.» و از نگاه دلتنگم فهمیده بود چه دردی در دل دارم که با لبخندی کمرنگ رو به من کرد :«بچهها دارن موتور برق میارن، تا سوخت این موتور برقها تموم نشده میتونیم گوشیهامون رو شارژ کنیم!»
💠 اتصال برق یعنی خنکای هوا در این گرمای تابستان و شنیدن صدای حیدر که لبهای خشکم به خنده باز شد.
به #همت جوانان شهر، در همه خانهها موتور برق مستقر شد تا هم حرارت هوا را کم کند و هم خط ارتباطمان دوباره برقرار شود و همین که موبایلم را روشن کردم، ۱۷ تماس بیپاسخ حیدر و آخرین پیامش رسید :«نرجس دارم دیوونه میشم! توروخدا جواب بده!»
💠 از اینکه حیدرم اینهمه عذاب کشیده بود، کاسه چشمم لرزید و اشکم چکید. بلافاصله تماس گرفتم و صدایش را که شنیدم، دلم برای بودنش بیشتر تنگ شد.
نمیدانست از اینکه صدایم را میشنود خوشحال باشد یا بابت اینهمه ساعت بیخبری توبیخم کند که سرم فریاد کشید :«تو که منو کشتی دختر!»...
#ادامه_دارد
✍️نویسنده: #فاطمه_ولی_نژاد
#فضیلٺازمولاعلےعلیهالسلام
💠«پیامبرگرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»:
🔶️اَعلُم اُمتّی مِن بعدی علیُّ بنُ ابیِطالب.
🔷️بعد از من، اعلم اُمت من علی بن ابیطالب(علیه السلام) است
📚کنزلالعمال، ج ١١، ص ٦١٤
❀
پای_درس_دل🌱
" طبيبخودتانباشيد. "
بهترينكسىڪھمیتواندبيماریهاۍروحی راتشخيصدهد،خودمانهستيم .
روۍكاغذبنويسيد حسد ، بخل ، بدخواهى ، تنبلى ، بدبینی و ...
يكىيكى اينهارا رفعڪنید .
#آسیدعلیآقاخامنهاۍ"
#حدیث_نفس
#حدیث_دلدادگی 🦋
هدایت شده از مجمعجهانیحضرتعلیاصغر(ع)
﷽
#مسابقهویژهغدیر ✨
💠سوال شب دوم
پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله در سفر حجهالوداع کدام دو حکم مهم اسلامی را تبیین فرمودند؟
1⃣نبوت و امامت
2⃣حج و امامت
3⃣نماز و زکات
4⃣عید غدیر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
عدد گزینه صحیح را تا ساعت ۲۰:۰۰ فردا شب به آیدی @majmae_aliasghar_account در پیامرسان تلگرام یا ایتا بفرستید.
#مجمع_جهانی_حضرت_علی_اصغر_علیه_السلام_استان_همدان
🆔 @majmae_aliasghar
🌺تذکر روزانه
قَالَ رَبِّ بِمَا أَغْوَيْتَنِي لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَلَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ
شیطان گفت: اى پروردگار من، چون مرا نوميد كردى، در روى زمين بديها را در نظرشان بيارايم و همگان را گمراه كنم،
إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ
مگر آنها كه بندگان با اخلاص تو باشند.
قَالَ هَذَا صِرَاطٌ عَلَيَّ مُسْتَقِيمٌ
گفت: راه اخلاص راه راستى است كه به من مىرسد.
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلَّا مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ
تو را بر بندگان من تسلطى نيست، مگر بر آن گمراهانى كه تو را پيروى كنند.
وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمَوْعِدُهُمْ أَجْمَعِينَ
و جهنم ميعادگاه همه است.
حجر/۳۹-۴۳
🌹
📜 #درمحضراهل_بیت
🔹امیرالمؤمنین عليه السلام:
🍃ثلاثٌ يُمتَحَنُ بِها عُقولُ الرِّجالِ، هُنَّ: المالُ، وَالوَلايَةُ، وَالمُصيبَةُ
💥با سه چيز، خرد مردان، سنجيده مى شود:
🍃دارایی
🍃مقام
🍃و حوادث ناگوار
📚غررالحكم حدیث 4664