بنظر شما حضرت خضر برتر بودند یا حضرت موسی؟
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَيْنِ:
امام صادق(ع) :موسی داناتر از خضر بود.؛ «کَانَ مُوسَى أَعْلَمَ مِنَ الْخَضِرِ».
الكهف
قَالَ إِنَّكَ لَن تَسْتَطِيعَ مَعِيَ صَبْرًا
وَكَيْفَ تَصْبِرُ عَلَىٰ مَا لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبْرًا
ﺧﻀﺮ به موسی ﮔﻔﺖ: «ﺗﻮ ﻫﺮﮔﺰ ﻧﻤﻲﺗﻮﺍﻧﻲ همپای ﻣﻦ صبور باشی .
و ﭼﻄﻮﺭ ﻣﻲﺗﻮﺍﻧﻲ ﭼﻴﺰﻫﺎﻳﻲ ﺭﺍ ﺗﺤﻤﻞ ﻛﻨﻲ ﻛﻪ علمت به آن احاطه ندارد ؟!»
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَيْنِ:
در واقع نقص علم موسی(ع) در این مرحله از زندگی اش که با همراهی با خضر مصادف شد، تدبیری حکیمانه از سوی خداوند و از لوازم امتحان این پیامبر الهی در مقولاتی مثل صبر و سلوک بوده است. موسی در این مرحله آزموده می شود و تکامل و تعالی می یابد تا قدم های بزرگی در آینده بردارد. در حقیقت همراهی با خضر دانا و آزمایش های الهی تمهیدی الهی برای بالا بردن درجات موسی است. به همین خاطر می بینیم که حضرت خضر(علیه السلام) نیز در آیه 82 سوره کهف تصریح می کند که (و من آن [كارها] را خودسرانه انجام ندادم)؛ «وَ ما فَعَلْتُهُ عَنْ أَمْری»
زیرا همه این کارها را به اذن خدا و از روی حکمت هایی که یکی از آنها می تواند کشف اسرار عالم برای موسی(ع) باشد، انجام داده است.
‼️به طور خاص، فقط 5 تن از پیامبران الهی دعوت همگانی، هم شریعت و هم کتاب الاهی داشته اند. آن پنج تن، حضرت نوح، ابراهیم، موسی، عیسی(ع) و پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) هستند. در روایات از کتاب حضرت نوح و حضرت ابراهیم (ع) به نام صحف یاد شده و تورات کتاب حضرت موسی، انجیل کتاب حضرت عیسی (ع) و قرآن کتاب پیامبر اسلام (ص) است
✅صفات اولوالعزم در روایات این چنین بیان شده است:
1. دارای دعوت همگانی و جهان شمول برای انس و جنّ بوده اند.
2. دارای شریعت و دین مستقل و تازه ای بوده اند.
3. دارای کتاب آسمانی بوده اند.
در این سه مورد، به سه خصوصیت بارز این پیامبران اشاره شده است؛ یعنی دعوت جهان شمول، دین و کتاب الهی. در روایتی از امام صادق (ع) شرط دوم و سوم کنار هم آمده است که برای جواب به قسمت بعدی سؤال (چرا بعضی از انبیا با این که کتاب داشته اند، ولی اولوالعزم نبوده اند؟) کفایت میکند.
اسحاقبنعمّار نقل میکند:
امام صادق (علیه السلام) فرمود: مَثَل علی و ما امامان پس از او در این امّت، مَثَل موسی و خضر است هنگامیکه موسی خضر را دید و با او سخن گفت، از او خواست اجازه دهد تا همراهیاش کند. خضر علمی داشت که برای موسی در الواح نوشته نشده بود. موسی گمان میکرد که همهی چیزهایی که به آن احتیاج دارد در تابوت عهد است و تمامی علم در الواح او نوشته شده است.
درست مانند کسانی که ادّعای علم و فقاهت دارند و گمان میکنند که هرآنچه را از علم و فقاهت که امّت به آن نیاز دارد به اثبات رساندهاند و احادیث صحیحی را که از رسول خدا نقل شده است، یاد گرفته و آنها را از بَر کردهاند. درحالیکه اینطور نیست .
نه همه علم پیامبر را به ارث بردهاند و نه علم پیامبر به آنها رسیده است و نه اینکه آنان علم پیامبر را یاد گرفتهاند. زیرا اگر دربارهی حلال و حرام و احکام از آنان پرسیده شود، و آنان دراینمورد حدیثی از رسول خدا نداشته باشند، از این بیم دارند که مردم آنها را جاهل بدانند. و اکراه دارند از اینکه کسی از آنها سؤالی بپرسد و آنها نتوانند پاسخ آن را بگویند و در نتیجه مردم هم بهسراغ سر منشأ علم بروند.
بههمین سبب تفسیر به رأی و در دین خدا قیاس میکنند و نص را کنار گذاشته و بدعتگذاری میکنند. این درحالی است که رسول خدا فرمود: «هر بدعتی گمراهی است». پس اگر سؤال دینی از آنها پرسیده شود و آنان سخنی از پیامبر اکرم در مورد آن در اختیار نداشته باشند، اگر آن را به پیامبر و امامان که قدرت تشخیص کافی دارند بازگردانند، از ریشههای مسائل آگاه خواهند شد. امّا آنچه که مانع از این میشود که آنها علم را از ما بجویند، دشمنی و حسادت آنها نسبت به ما است.
به خدا سوگند که موسی به خضر حسادت نمیکرد. موسی پیامبر و مهبط وحی بود و به دیدار خضر رفت و با او سخن گفت و به علم او اعتراف نمود.
آنطور که امّت پیامبر پس از رحلت او به خاطر علم و میراثی که از نبیّ خدا به ارث بردیم به ما حسادت می ورزند، موسی به خضر حسادت نمیکرد. و آنطور که موسی به فراگیری علم خضر راغب بود و میل به همراهی او داشت تا از او بیاموزد و هدایت شود، این امّت میل به آموختن از ما و همراهی با ما را ندارند. هنگامیکه موسی از خضر خواست اجازه دهد با او همراه شود، خضر میدانست که موسی طاقت همراهشدن با او را ندارد و تاب تحمّل علم او را نخواهد آورد، به موسی گفت: «و چگونه میتوانی در برابر چیزی که از رموزش آگاه نیستی شکیبا باشی؟! (کهف/۶۸)».
موسی درحالیکه مطیع او بود و از او درخواست میکرد که همراهی او را بپذیرد، گفت: «به خواست خدا مرا شکیبا خواهی یافت و در هیچ کاری مخالفت فرمان تو نخواهم کرد! (کهف/۶۹)».
امّا خضر میدانست که موسی (علیه السلام) بر علم او صبر ندارد. ای اسحاقبنعمّار! به خدا سوگند که حال این فقها و علمای آنها و عامّه مردم هم به همین شکل است. به خدا سوگند که اینها تحمّل علم ما را ندارند و نمیتوانند آن را بپذیرند و تاب بیاورند و از آن پیروی نموده و بر آن پایدار بمانند؛ همانطوری که موسی هنگامیکه خضر را همراهی میکرد و مظاهر علم او را مشاهده مینمود، نتوانست طاقت بیاورد و کارهای خضر در نظرش ناپسند بود؛ با اینکه خضر همه آن کارها را طبق دستور الهی انجام میداد. علم ما هم همینطور است؛ جاهلان آن را ناپسند میدانند، امّا در نزد خداوند پسندیده است و مقبول.
بحارالأنوار، ج۲، ص۲۰۷
─══༅🍃🌳🌳🍃༅══┅─
🥃◁(8)..#چای_دارچین
☕️ #ترکیبات... دارچین، چندقلم آسیاب نشده.
🪴 #خواصّ...طبیعت گرم و خشک دارچین از آن یک محرّک عالی اعصاب ساخته است که ضمن دارا بودن خواصّ نشاط آوری و رفع دلهره، شستشودهنده کلیه، دفع کننده اخلاط رطوبتی، تقویت کننده قوه باه و موثر در درمان پادردهای رطوبتی است.
🌾 دارچین علاوه بر تقویت کبد و معده، اشتهاآور نیز بوده، بوی بد دهان را برطرف می کند.
🍮 جالب است که بدانید طبق نظر اطبّای قدیم، اثر مثبت دارچین براعصاب، تا ۱۵سال در بدن ماندگار است. زنان باردار بهتر است در مصرف دارچین کمی احتیاط کنند.
─═══༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅════─
🥃◁(9)..#چای_زیره_سیاه
☕️ #ترکیبات... زیره سیاه،۱قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ...طبیعت بسیار گرم زیره، چـربی اضافه بدن را می سوزاند و چاقی را برطرف می کند؛ فشارخون را افزایش می دهد
🍮 وعلاوه برتصفیه خون، تقویت قلب وعروق وشـسـتـشـوی کـلـیـه، ضدّ زردی پوست، افزایش دهنده شیرمادر، ضدّنفخ و مقوّی معده می باشد
─════༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅═══┅─
🥃◁(10)..#چای_چلتوک_برنج
☕️ #ترکیبات... چلتوک برنج،۱قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ..چلتوک برنج، طبیعتی گرم دارد و سرشار از ویتامین های گروه«ب» است،
ازسفید شدن و ریزش موی سر پیشگیری می کند° به صورت خوراکی و ماساژ روی مو و پوست سر° و یبوسـت هـای مزمن را درمـان می کند.
🍮 استفاده از این چای برای خانم های باردار ممنوع است.
─════༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅════─
🥃◁(11).. #چای_بادرنجبویه
☕️ #ترکیبات... بادرنجبویه،۲قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ...طبع بادرنجبویه، بسیارگرم بوده؛ دربعضی مزاجها، بالابرنده قوی فشارخون است؛ همچنین، مقوّی قلب و اعـصـاب و فـوق العاده آرام بخش، خـون ساز، ضدّ صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد ّبیماری های کلیه، ضدّ خوابهای وحشتناک و برطرف کننده بوی بد دهان است.
─════༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅═══┅─
🥃◁(12)..#چای_قره قات_°قراقات°
☕️ #ترکیبات... قره قات، ۱ قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ... قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد.
🍮 این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.
─════༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅════─
🥃◁(13)..#چای_زیرفون
☕️ #ترکیبات... زیرفون،۱قاشق غذاخوری.
🪴 #خواص...طبیعت زیرفون، گرم است و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را کاهش دهد.
🎋 این چای در درمان ناراحتی های عصبی وتشنّج ها، مـیـگـرن های مزمن، بی خوابی، سردرد، بیماری های ریوی و زکام، غلظت خون، استفراغ، روماتیسم، آرتروز، نقرس و دردهای سیاتیکی کاربرد دارد
🍮 باز هم باید یادآوری کنیم که مصرف زیرفون برای خانم های باردار ممنوع است.
─════༅𖣔1⃣6⃣𖣔༅═══┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅═══┅─
🥃◁(14)..#چای_ترش• چای مکّه یا چای گُجرات•
☕️ #ترکیبات...چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ...مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد.
🍮 مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
─════༅𖣔1⃣7⃣𖣔༅════┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅═══┅─
🥃◁(15)..#چای_آلبالو
☕️ #ترکیبات... آلبالوی بدون هسته، نصف لیوان.
🪴 #خواصّ... آلـبـالـو بـا طبیعت سرد و خشکی که دارد، ضدّ صفرا، ضدّ اسهال، کاهش دهنده فشار خون، موثر در برطرف نمودن حالت تهوّع، ضدّ خارش های پوستی، ضدّ سنگ کلیه و یک اشتها آور بسیار عالی است امّا مبتلایان به زخم های گوارشی نباید از آن استفاده کنند.
─════༅𖣔1⃣8⃣𖣔༅═════─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅════─
🥃◁(16).. #چای_میوه_گل_نسترن
☕️ #ترکیبات...میوه گل نسترن، ۱۵عدد.
🪴 #خواصّ... این چای با طبیعتی معتدل و تا حدّی خشک؛ سرشار از ویتامین ث بوده، در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثراست.
🍮 میوه گل نسترن، فشارخون را کم کرده؛ ورم و درد کلیه را التیام و آن را شستشو می دهد؛ معده را تقویت می نماید و اثرات ضدّ اسهالی دارد.
─════༅𖣔1⃣9⃣𖣔༅════┅─
─════༅🍃🌳🌳🍃༅═══┅─
🥃◁(17).. #چای_گل_سرخ_•گل محمّدی•
☕️ #ترکیبات... گل سرخ •تازه یا خشک شده،• ۲ قاشق غذاخوری.
🪴 #خواصّ... این چای، طبیعتی معتدل با گرایش به سمت سرما و خشکی دارد و بسیار شادی بخش، مقوّی قلب و ضد ّصفرا و بلغم می باشد.
🍮گل سرخ، ملیّن بسیار خوبی بوده؛ در درمان یبوست های تازه و کهنه ، تقویت لثه و ترمیم زخم های آن مفید است.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پایان قسمت دوم
─═════༅𖣔2⃣0⃣𖣔༅═══┅─