🔸حکم شک در خواندن آیههای حمد یا سوره
✅ اگر در حال خواندن آیهای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را می خواند، شک کند که ابتدای آیه را خوانده است یا نه، به شک خود اعتنا نکند.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۷
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 فروش اقساطی کالا
⁉️ شرکتی به من نمایندگی فروش اقساطی داده، یعنی اجازه داده بدون پرداخت هیچ وجهی، کالاهای آن شرکت را به مشتریهایی که خود پیدا می کنم، بصورت اقساطی با درصد سود فروش اقساطی بیشتر برای مشتری قسط بندی کنم؛ مثلا شرکت کالا را با درصد همکاری ۵ درصد به من میدهد، اما من همان کالا را با درصد بالاتری، مثلا ۷ درصد به مشتری به صورت قسطی میفروشم؛ آیا این کار جایز است؟
✅ اگر درصد بالاتر در فروش اقساطی با اجازه شرکت محاسبه شود، اشکال ندارد.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 وام قرض الحسنه مشروط
⁉️ بنده برای گرفتن وام (قرض)، ۵۰ میلیون تومان در بانک قرض الحسنه، سپرده گذاری کردم و شرط شده که بعد از چند ماه میتوانم دو برابر پولم (یعنی ۱۰۰ میلیون با سود ۴ درصد) وام بگیرم و اینکه حق برداشت ۵۰ میلیون را تا پرداخت تمام اقساط وام نخواهم داشت؛ آیا این وام از نظر شرعی اشکال ندارد؟
✅ اگر دادن مبلغی به صندوق به این عنوان باشد که آن پول برای مدتی نزد صندوق به صورت قرض بماند به این شرط که صندوق هم پس از آن مدت، وامی در اختیار شما قرار دهد یا وام، مشروط به سپرده گذاری قبلی یا مشروط به انسداد مبلغی نزد بانک باشد، ربا و حرام است، هرچند اصل وام (قرض) صحیح است.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 کودک نابالغ و اتصال در جماعت
⁉️ در رساله آمده است که «اگر واسطه اتصال در جماعت، کودک نابالغ باشد، چنانچه بدانند نماز او صحیح است، میتوانند اقتدا كنند و به جماعت نماز بخوانند.» از کجا بدانیم که نماز وی صحیح است؟
✅ همین که به حسب ظاهر افعال و اذکار نماز را درست انجام میدهد، کفایت میکند.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸حکم شک در انجام افعال نماز
✅ اگر پس از انجام یکی از کارهای نماز، شک کند که آن را صحیح به جا آورده یا نه، به شک خود اعتنا نکند، هر چند وارد جزء بعد نشده باشد.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۸
🆔 @khamenei_ahkam
🔸حکم انجام مجدد اجزاء نماز
✅ اگر در یکی از اجزای نماز پیش از وارد شدن به جزء بعدی، شک کند و آن را انجام دهد، سپس معلوم شود که آن را دوبار به جا آورده، چنانچه آن جزء از ارکان نماز نباشد، نمازش باطل نیست.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۵۹
🆔 @khamenei_ahkam
🔸حکم شک در بجا آوردن اجزاء نماز
✅ اگر پس از ورود به جزء بعدی در انجام جزء قبل شک کند و به شک خود اعتنا نکند، سپس متوجه شود که آن جزء را به جا نیاورده، در صورتی که مشغول رکن بعد نشده، باید آن را به جا آورد و آنچه را اشتباهی پیش از آن خوانده، دوباره بخواند و اگر مشغول رکن بعد شده، چنانچه جزء ترک شده، رکن باشد، نمازش باطل است و اگر غیر رکن باشد، نمازش صحیح است و درصورتی که جزء ترک شده یک سجده یا تشهد باشد، باید پس از نماز، قضای سجده و بنابر احتیاط واجب، قضای تشهد را به جا آورد و سپس دو سجده سهو نیز انجام دهد.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۶۰
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 پیروی مأموم از امام جماعت
⁉️ نحوه متابعت ماموم از امام جماعت در اقوال و افعال نماز چگونه است؟
✅ اگر مأموم، اقوال نماز را ـ غیر از تکبیرة الاحرام ـ زودتر یا دیرتر از امام جماعت بگوید، اشکال ندارد، و در بقیه اقوال، اگر میشنود که امام جماعت چه میگوید یا میداند که چه وقت میگوید، احتیاط مستحب آن است که پیش از امام نگوید ولی افعال نماز را باید با امام یا کمی دیرتر از امام به جا آورد و اگر عمداً قبل از امام جماعت یا مدتی بعد از او ـ به نحوی که متابعت از امام صدق نکند ـ انجام دهد، نمازش فرادا میشود.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 ملاک تبعیت از امام جماعت
⁉️ ملاک تبعیت از امام جماعت چیست؟ مثلا اگر مأموم قنوت خود را طولانی کند و دیرتر از امام جماعت به رکوع رود آیا جماعت وی باطل میشود؟
✅ ملاک صدقِ عرفی تبعیت است. در فرض مذکور اگر به رکوع امام نرسد یا اگر هم برسد آنقدر فاصله شود که تبعیت صدق نکند، نماز مأموم فرادا میشود؛ ولی اگر با وجود رعایت تبعیت عرفی رکوع امام آنقدر سریع باشد که مخلّ به صدق تبعیت نشود، نماز جماعت او صحیح است.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 تبعیت از امام جماعت در افعال نماز
⁉️ اگر مأموم سهواً زودتر از امام جماعت سر از رکوع بردارد تکلیف چیست و اگر به رکوع برنگردد، آیا نماز باطل است؟
✅ اگر سهواً پیش از امام سر از رکوع بردارد، چنانچه امام هنوز در رکوع باشد باید به رکوع برگردد و زیاد شدن رکن، نماز را باطل نمیکند؛ ولی اگر به رکوع برود و پیش از رسیدن به حدّ رکوع، امام سر از رکوع بردارد، نماز باطل است و اگر سهواً پیش از امام، سر از رکوع بردارد و سهواً یا به خیال نرسیدن به رکوع امام برنگردد، نمازش صحیح است.
🆔 @khamenei_ahkam
🔸تعریف خمس
✅ خمس یکی از واجبات مالی و فروع دین و از مهم ترین پشتوانههای اقتصادی حکومت اسلامی برای ترویج دین و رفع نیازهای محرومان است. پرداخت خمس به قصد اداء تکلیف الهی، برای پرداخت کنندگان علاوه بر اجر الهی موجب طهارت مال و روح از آلایشهای مادّی میشود. بر اساس شریعت اسلام مکلّف باید یک پنجم از درآمدهای خود را به تفصیلی که گفته خواهد شد اداء کند تا در راه مصالح اسلام و مسلمانان صرف شود.
🔺 کتاب احکام خمس، صفحه ۱۸
🆔 @khamenei_ahkam
🔸 توصیه ای برای برآورده شدن حاجات
⁉️ برای برآورده شدن حوائج مهم چه عملی را سفارش میفرمایید؟
✅ توصیه میشود به خواندن نماز جناب جعفر طیار (علیهالسلام) که سندی معتبر دارد و مجرب است و همچنین خواندن نماز امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) با کیفیتی که در مفاتیح الجنانِ محدث قمی (رحمه الله) در بخش نمازهای ائمه معصومین (علیهم السلام) آمده است.
🆔 @khamenei_ahkam