🔰 به بهانه بیانات رهبر انقلاب در مراسم اعطای نشان به سردار سلیمانی
🌷 «بهشت؛ پاداش معامله با خداست»
حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا پس از اعطای نشان ذوالفقار به سردار قاسم سلیمانی در سخن کوتاهی به ذکر نکاتی درباره ارزش پاداش الهی برای مجاهدت در راه خدا اشاره کردند و در این زمینه با استناد به آیهای از قرآن کریم، «بهشت را پاداشی برای مجاهدان راه خدا» دانستند. رهبر انقلاب اسلامی پیش از این نیز در سخنان مختلفی ابعاد مختلف این آیه را تفسیر کردهاند که بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR گلچینی از مجموعهی این نکات را منتشر میکند.
🔻 شهید جان خود را به خدا فروخته و در مقابل بهشت را گرفته است.
🔹️ مرگ برای همه هست. ما اگر در راه خدا بمیریم، به حسب موازین مادّی و ظاهری هم، چیزی از دست ندادهایم. مردن، سرنوشت اجتنابناپذیر هر یک از ماست. این متاعی است که بالاخره از دست ما خواهد رفت؛ ولی این متاع جان به دوگونه از دست میرود: یکی اینکه آن را گم کنیم و دیگر اینکه آن را بفروشیم. کدام بهتر است؟ آنها که در راه خدا کشته نمیشوند، جانشان را گم کردهاند و در مقابل، چیزی در دست ندارند. و آنها که این متاع را در راه خدا میدهند و جانشان را در راه او مصرف میکنند، کسانی هستند که آن را فروختهاند و در عوض چیزی گرفتهاند: «اناللَّه اشتری منالمؤمنین انفسهم و اموالهم بانّ لهم الجنّة».
🔺️ شهید، جانش را فروخته و در مقابل آن، بهشت و رضای الهی را گرفته است که بالاترین دستاوردهاست. به شهادت در راه خدا، از این منظر نگاه کنیم. شهادت، مرگ انسانهای زیرک و هوشیار است که نمیگذارند این جان، مفت از دستشان برود و در مقابل، چیزی عایدشان نشود. ۱۳۶۸/۰۵/۲۵
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=41946
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ| پاداش مجاهدت در راه خدا
🔍 مروری بر بیانات رهبرانقلاب در مراسم اعطای نشان عالی ذوالفقار به سرلشکر قاسم سلیمانی
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=41953
🎞 مشاهده در آپارات👇
https://www.aparat.com/v/n19j2
📢 حضرت آیتالله خامنهای صبح دوشنبه (۱۳۹۷/۱۲/۱۲) در ابتدای جلسهی درس خارج فقه، به شرح حدیثی از حضرت امام صادق علیهالسلام دربارهی «صفتهای برجستهی اخلاقی» پرداختند؛ صفاتی که جلوههای درخشان و لبّ اسلام است. خصوصیّاتی که انسانهای برجسته میسازد و به برکت وجود انسانهای برجسته در یک اجتماع، در یک جامعهی بشری، نظام اجتماعیِ برجسته به وجود میآورد.
🏷 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR متن بیانات رهبر انقلاب در این جلسهی درس خارج فقه را به شرح زیر منتشر میکند:
🔻 بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
🔹 و بِهٰذَا الاِسنادِ عَن اَبیقَتادَة قالَ: قالَ ابوعَبدِاللهِ عَلَیهِالسَّلامُ لِداوُدَ بنِ سِرحانَ: یا داوُدُ اِنَّ خِصالَ المَکارِمِ بَعضُها مُقَیَّدٌ بِبَعضٍ، یُقَسِّمُهَا اللهُ حَیثُ یَشاءُ تَکونُ فِی الرَّجُلِ وَ لا تَکونُ فی اِبنِهِ وَ تَکونُ فِی العَبدِ وَ لا تَکونُ فی سَیِّدِهِ: صِدقُ الحَدیثِ
وَ صِدقُ النّاسِ وَ اِعطاءُ السّائِلِ وَ المُکَافَاَةُ بِالصَّنائِعِ. (۱)
🔸 و بِهٰذَا الاِسنادِ عَن اَبیقَتادَةَ قال:
این چند حدیثی که روزهای قبل خواندیم و این [حدیثی] که امروز میخوانیم، سندهای صحیح و بسیار معتبری دارد؛ ابیقتاده هم ثقه است.
🔹 قالَ اَبوعَبدِاللهِ عَلَیهِالسَّلامُ لِداوُدَ بنِ سِرحانَ: یا داوُدُ اِنَّ خِصالَ المَکارِمِ بَعضُها مُقَیَّدٌ بِبَعض
[امام صادق (علیهالسّلام) میفرماید:] بعضی از مکارم اخلاق و خصلتها بستهی به بعضی دیگر است، یعنی با هم ارتباط دارد؛ یا ارتباط علّی و معلولی دارد که یکی علّت آن دیگری است، یا به نحوی ارتباط عملیّاتی و رفتاری با همدیگر دارند.
🔸یقَسِّمُهَا اللهُ حَیثُ یَشاء
اینها را هم مثل بقیّهی چیزها از خدا بدانید؛ این را هم خدا میدهد. بله، کار خدای متعال بیحکمت نیست و رفتار ما، اختیار ما، و ارادهی ما در ایجاب رحمت الهی تأثیر دارد لکن بالاخره آنچه به ما داده میشود، از همهی مکارم، از همهی خوبیها، از همهی نِعَم -از جمله مکارم اخلاق- از طرف خدا است، خداوند تقسیم میکند؛ به شما یک چیزی میدهد، به دیگری یک چیز میدهد، به آن دیگری یک چیز [دیگر] میدهد.
🔹 تکونُ فِی الرَّجُلِ وَ لا تَکونُ فِی ابنِه
گاهی یک صفت خوبی در پدر هست، در پسر نیست. اینکه حالا میگویند ژن یا ژنِ [خوب]! اینها خیلی اعتباری ندارد. گاهی اوقات پدر یک صفت خوبی دارد، پسر ندارد؛ عکسش هم هست که پسر یک صفت خوبی دارد که پدر ندارد. اینها ایجاب الهی و اِنعام الهی است.
🔸 و تَکونُ فِی العَبدِ وَ لا تَکونُ فی سَیِّدِه
این جور هم نیست که موقعیّت اجتماعی و شأن اجتماعی هم تأثیر داشته باشد؛ نه، گاهی یک صفت خوبی را یک بردهای دارد که سیّد او، ارباب او ندارد. مستخدم شما گاهی اوقات یک خصوصیّتی دارد که شما آن خصوصیّت را ندارید. یک صفت خوبی در فرد زیردست ما هست که آن صفت در ما نیست؛ یعنی او بالاتر از ما است. خب، حالا این صفات و مکارم اخلاق که این قدر هم دربارهاش فرمودهاند، چه چیزهایی است؟ چند صفت را حضرت بیان میفرمایند. اینها واقعاً همان جلوههای درخشان اسلام است؛ لبّ اسلام اینها است. این خصوصیّات [است] که انسانهای برجسته میسازد و به برکت وجود انسانهای برجسته در یک اجتماع، در یک جامعهی بشری، نظام اجتماعیِ برجسته به وجود میآورد و [اگر] انسانهای کریم، انسانهای شجاع، انسانهای باگذشت، انسانهای صادق در یک جامعهای باشند، این جامعه، جامعهی برجستهای میشود؛ [البتّه] عکسش هم صادق است. واقعاً انسان باید اینها را مثل دُر و گوهر گرانبها روی چشمش بگذارد و به دنیا عرضه کند. حالا این صفات چیست؟ اوّل:
🔹 صدقُ الحَدیث
راستگویی. الان کشور خود ما کشور اسلامی است و از بسیاری از جوامع دنیا هم انصافاً بهتر و پاکیزهتر و طاهرتر است امّا در عین حال شما ببینید خیلی از مشکلات داخل کشور ما ناشی از نبودنِ همین صفت است؛ صدقالحدیث نیست، راستگویی نیست. راستگویی یعنی چه؟ یعنی شما حرفی را که میزنید، مطابق با واقع باشد. اگر دانستید مطابق با واقع است و گفتید، این راست است؛ اگر نه، نمیدانید مطابق واقع است یا نیست امّا میگویید، این صدق نیست. «صدق» عبارت است از اینکه شما چیزی را که میدانید مطابق واقع است، بیان میکنید. #فضای_مجازی را ملاحظه کنید که بر اثر حرف، شایعه، دروغ، خلاف، تهمت، نسبت بدون واقعیّت به این، به آن، به بالا، به پایین، به همدیگر، یک فضای دروغ در کشور به وجود میآید؛ ببینید، اینها اشکال است. پس اوّل «صِدقُ الحَدیث» [یعنی] همه سعی کنیم راست بر زبان جاری کنیم. دوّم:
🔸 و صِدقُ النّاس
با مردم هم صادق باشید؛ با مردم با تقلّب و خدعه و فریب و دورویی برخورد نکنید. «صِدقُ النّاس» یعنی صدق عمل با مردم؛ انسان در مواجههی با مردم با صداقت
وارد بشود، با کلک و دروغ و فریب و مانند اینها با مردم برخورد نکند. اگر ما در مسائل گوناگون اجتماعیمان، سیاسیمان، انتخاباتمان، و مانند اینها، همین یک مورد را مراعات کنیم، ببینید چقدر دنیا آباد خواهد شد؛ «وَ صِدقُ النّاس». این هم دوّم.
🔹 و اِعطاءُ السّائِل
[اگر سائل] از شما چیزی خواست، به او بدهید اگر چنانچه میتوانید. یک وقت یک فقیری است که از شما سؤال نکرده، خب [اگر] به او کمک کنید خوب است امّا اگر چنانچه از شما درخواست کرد -سؤال کرد یعنی درخواست کرد- آن وقت این مکرمت بزرگی است و او را رد کردن، خلاف مکرمت انسانی است.
🔺 و المُکافَاَةُ بِالصَّنائِع
«صَنیعة» یعنی کارهای نیک؛ خدمتهای نیک به دیگران را میگویند «صنیعه». «مُکافئهی به صنایع بکنید» یعنی [اگر] کسی به شما نیکی کرد، شما هم در مقابل به او نیکی کنید. این جور نباشد که نیکی دیگران را با اهمال و احیاناً با بدی پاسخ بدهیم. [اگر] کسی به ما نیکی کرده، خب در مقابل باید به او نیکی کنیم. این هم سوّم.
۱) امالی طوسی، مجلس یازدهم، صفحهی ۳۰۱؛ «امام صادق (ع) به داودبنسرحان میفرماید: ای داود! برخی از مکارم اخلاق به برخی دیگر وابسته است و با هم ارتباط دارد که اینها را خدا تقسیم میکند؛ گاهی این صفات در مردی وجوددارد و در پسرش نیست یا گاهی در بردهای وجود دارد و در اربابش نیست. از جملهی آنها است: راستگویی و صداقت با مردم در عمل، و بخشیدن به فقیری که درخواستی دارد و نیکی کردن در مقابل خوبیهای دیگران. ۹۷/۱۲/۱۲
971212_شرح_حدیث_اخلاق_درباره_مکارم.mp3
4.87M
🎙 بشنوید| صوت کامل شرح حدیثی از امام صادق علیهالسلام توسط حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه. ۹۷/۱۲/۱۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| فیلم کامل شرح حدیثی از امام صادق علیهالسلام توسط حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه. ۹۷/۱۲/۱۲
🔰 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی حجتالاسلام حبیبالله شعبانی موثقی را بهعنوان نماینده ولیفقیه و امام جمعه شهر همدان منصوب کردند.
📝 متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حبیبالله شعبانی موثقی دامتافاضاته
اکنون با پایان یافتن مسئولیت جناب حجتالاسلام آقای حاج شیخ محمّد طهمحمّدی دامتتوفیقاته و با تشکر فراوان از فعالیتهای علمی و اجتماعی ایشان در دوران آن مسئولیت خطیر، جنابعالی را به امامت جمعهی همدان و نمایندگی خود در آن استان منصوب میکنم. همدان در شمار پیشروان حرکت انقلابی و مفتخر به تقدیم چهرههای برجستهی جهاد و شهادت و نیز شخصیتهای عالیقدر علم و عرفان است. انتظار میرود با همهی توان در خدمت حرکت دینی و انقلابی آن خطه تلاش نمائید. با علمای دینی و فرزانگان دانشگاهی و فعالان عرصههای اجتماعی همکاری و از جوانان مؤمن و انقلابی پشتیبانی کنید. سلوک مردمی با همهی قشرها بویژه جوانان و تکریم خانوادههای شهیدان و ایثارگران را ممشای همیشگی خود قرار دهید و از فضل و تقوا و بصیرت که بحمدالله از آن برخوردارید محتوای خطبههای جمعه را غنا ببخشید.
توفیق جنابعالی را از خداوند متعال مسألت میکنم.
والسلام علیکم و رحمة الله
سیّد علی خامنهای
۲۲ اسفند ۱۳۹۷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗ويژه
📹نماهنگ|«وقتی رهبر انقلاب از آرزوی شهادت ميگويند»
ما مدعیان صف اول بودیم
از آخر مجلس شهدا را چیدند
📥 سایر کیفیتها👇
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=29205
🔔 شماره ۱۷۶ #خط_حزبالله منتشر شد: راهی جز این وجود ندارد
💢 #سخن_هفته: هدف رهبر انقلاب از نامگذاری سالها چیست؟ وظیفهی #مردم و #مسئولین برای تحقق شعار امسال چه بود؟ آیا شعار امسال در عرصهی عمل، با موفقیت همراه بود؟ خط حزبالله پاسخ میدهد.
❇️ #اطلاعنگاشت: اجازه ندهید دفاع مقدس دستخوش #فراموشی شود
♨️ #خانواده_ایرانی: باید جلوی #ظلم به زنها را گرفت
🔰 #خاطرات_رهبری: امام در مقابل #حرام_الهی، قرص و محکم میایستاد
✴️ #پرسشوپاسخ: بهترین شیوه برخورد با #منکرات چیست؟
@khattehezbollah
🌷 لوح| تفحص؛ تکاندن غبار فراموشی
🔻 رهبرانقلاب: اینکه شما از روی جسدِ علیالظّاهر پنهان شدهی یک شهید، غبارها و خاکها را برطرف میکنید و آن را میآورید سرِ دست میگیرید، معنایش این است که علیرغم کسانی که میخواهند مسألهی شهادت و شهید و فداکاری را زیر غبارها و خاکها پنهان کنند، شما نمیگذارید این کار انجام شود. ۷۹/۱۲/۲۰
🌷 #روز_شهید
💻 @Khamenei_ir
KHAMENEI.IR
🎙 #تبیین_تحلیل | «با عزم راسخ، رسیدن به قله تمدنی امکان پذیر است»
🏷 گفتوگوی امروز KHAMENEI.IR با حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه
👈 در تبیین بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🔻 بیانیهی گام دوم نقطهی عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است. هم نشانگر پیشرفتهایی است که در چهل سالِ انقلاب اسلامی برای ایران، منطقه و جهان اسلام به دست آمده و هم راهبردی برای آیندهی نظام و حرکت انقلاب است.
🔸️ این بیانیه ابعاد مختلفی دارد. یک بُعدش نگاه واقعبینانه به شرایط امروز است. بیانیه کاملاً نگاهی واقعبینانه نسبت به امروزِ ایران اسلامی دارد و ضمن اینکه چشماندازها و آرمانها را نشان میدهد کاملا نگاه واقعبینانه دارد و...
🔹️ پیشنهاد من به عنوان یک طلبه به همهی محافل علمی و حوزوی و دانشگاهی آن است که به این متن را به عنوان یک متن قابل مطالعه، قابل مباحثه، قابل تحقیق و پژوهش و قابل بسط و توسعه نگاه کنند. این مفاهیم باید کاملاً تبیین شود.
🔸️ تبیینِ مفاهیم عالیای که در این بیانیه به کار برده شده برای نسل فعلی و آینده لازم هست تا کاملاً چشم انداز آینده را نشان دهد و اینکه رسیدن به جامعهی اسلامی، دولت اسلامی و تمدن اسلامی حتماً امکانپذیر و کاملاً قابل دستیابی است. کسی نباید فکر کند وقتی ما سخن از تمدن میگوییم این تمدن، یک امر آرمانیِ دست نایافتنی است. این بیانیه کاملاً ترسیم و مشخص میکند که تمدن اسلامی امری دستیافتنی است. نیازمند یک حرکت جهادی و یک عزم راسخ در دولتمردان به صورت عام یعنی همهی کسانی که در حکومت مشغولند، هستیم و با این عزم راسخ رسیدن به آن قلههای تمدنی کاملاً امکانپذیر و انشاءاللّه دست یافتنی است.
🔍 متن کامل گفتگوی امروز Khamenei.ir را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=41974
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| گفتگوی امروز حجتالاسلام رئیسی با سایت Khamenei.ir در حاشیه اجلاس مجلس خبرگان:
🔹️ رسیدن به تمدن نوین اسلامی کاملا دست یافتنی است
🔸️ به هیچ عنوان جریان پرخُروش انقلاب ایستایی و توقف نداشته و همواره در مسیر پویایی بوده است
🔍 متن کامل گفتگوی امروز Khamenei.ir را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=41974
🔰 بیان سخنان نادرست درباره حضور ایران در منطقه، کمک به نقشه دشمن است
🔻 رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار نمایندگان منتخب ملت در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه «شناخت واقعیت میدان» و یا «نشناختن واقعیات» یکی از دوگانههای اساسی در مواجهه با چالشها و حوادث است، افزودند: در مسائل داخلی، دشمن و دنباله های او تلاش زیادی می کنند تا جایگاه خودی را ضعیف و جایگاه دشمن را قوی نشان دهند و در نهایت اینگونه القاء کنند که کشور با مشکلات لاینحل فراوانی مواجه شده و امکان هیچ اقدامی نیز وجود ندارد.
🔹️ حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: یک نمونه دیگر، مسائل منطقه است؛ اگر ما از موقعیت و جایگاه خود را در منطقه و از این واقعیت که دشمن در منطقه از ما حساب می برد، مطلع نباشیم، یکجور عمل خواهیم کرد اما اگر نسبت به این واقعیات آگاهی داشته باشیم، جور دیگری عمل خواهد شد.
🔺️ ایشان در همین خصوص تأکید کردند: کسانی که درباره حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه مطالب و سخنان نادرست و نابجایی را مطرح می کنند، در واقع در حال کمک به نقشه دشمن هستند. ۹۷/۱۲/۲۳
🔰 لزوم بسیج حداکثری همه نیروها
در مقابل تهاجم حداکثری دشمنان ایران
🔻 رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری گفتند: آمریکا و صهیونیستها امروز همه امکانات و تواناییهای خود را بر ضد ملت ایران بسیج کردهاند و غربیها و اروپاییها نیز به نوعی در حاشیه آنها با ایران دشمنی میکنند.
🔺️ حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به سخنان آمریکاییها درباره اعمال شدیدترین تحریمها علیه ملت ایران افزودند: آنها در مقابل ایران دست به تهاجم حداکثری زده اند اما اگر ما به بسیج حداکثری امکانات و تواناییهای خود اقدام کنیم، به فضل الهی سنگین ترین شکست تاریخ آمریکا را نصیب این کشور خواهیم کرد. ۹۷/۱۲/۲۳
⚠️ مرزبندی با دشمن بسیار لازم است اما افراد در داخل به بهانه اختلافنظر دشمنی نکنند
⛔ وقتی فلان کنوانسیون در کشور مورد بحث است یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم نکنید
🔻 رهبر انقلاب اسلامی در دیدار خبرگان، «مرزبندی پررنگ با دشمن را برای مصونیت در مقابل تهاجم نرم» را بسیار لازم خواندند و خاطرنشان کردند: مرزهای فرهنگی نیز همچون مرزهای جغرافیایی نیاز به برجستهسازی و مراقبت دارند تا دشمن با فریب و خدعه و نفوذ از این مرزها عبور نکند و بر #فضای_مجازی و فرهنگ کشور مسلط نشود.
🔹️ حضرت آیت الله خامنهای با وجود تأکید فراوان بر مرزبندی با دشمن، یک نکته حاشیهای اما ظریف را هم توصیه کردند و آن اینکه «نباید بخاطر تعصب بجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد».
🔺️ ایشان در همین زمینه افزودند: وقتی فلان #کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلالها و دیدگاههای خود را مطرح میکنند دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند. ۹۷/۱۲/۲۳