#انس_با_قرآن
🌟 خانوادهها و جوانها با قرآن مأنوس بشوند
🔹 رهبر انقلاب: کارِ دربارهی #قرآن، کارِ برای قرآن تمامشدنی نیست؛ خیلی باید تلاش کنیم، خیلی باید کار کنیم؛ همه تلاش کنند، همه کار کنند؛ با قرآن اُنس بگیریم. همهی خانوادههای ما، جوانهای ما، مردم ما بایستی با قرآن مأنوس بشوند. این حفظ قرآن مایهی اُنس با قرآن است، تکرار این جلسات مایهی اُنس با قرآن است. این اُنس با قرآن منافع زیادی دارد، فواید زیادی دارد؛ همان آشناییِ با آن معارف را انشاءالله به ما خواهد داد.
۱۳۹۶/۰۲/۰۷
💻 @khamenei_maaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#درس_اخلاق
🎥 ببینید | ماجرای تابلویی از نهجالبلاغه که در اتاق دیدارهای رهبر انقلاب نصب شده است.
💻 @khamenei_maaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #تفسیر رهبر انقلاب از آیات ۱۷۳ تا ۱۷۵ سوره آلعمران
🔻روایت تکاندهندهای که حضرت آیتالله خامنهای درباره ماجرای بعد از جنگ اُحد بیان کردند:
🔹پیغمبر فرمود فقط کسانی که در جنگ اُحد زخمی شدند، باید شمشیر دست بگیرند و بیایند بیرون؛ دیگران حق ندارند بیایند!
۱۳۹۷/۱۱/۱۹
💻 @khamenei_maaref
May 11
🔰از دشمن نترسید، از انحراف از صراط مستقیم بترسید
🔸رهبر انقلاب: کار #دشمن دلهره افکندن است. کار دشمن این است که دلهره بیندازد، بترساند، ناامید کند؛ این کار دشمن است، کار #شیطان است؛ مال امروز هم نیست، همیشه بوده؛ در طول تاریخ و در طول تاریخ اسلام. إِنَّما ذٰلِکُمُ الشَّیطانُ یُخَوِّفُ أَولِیاءَهُ -[آیهی] قرآن است- این، شیطان است که دوستان و پیروان خودش را میترساند؛ فَلا تَخافوهُم وَ خافونِ إِن کُنتُم مُؤمِنینَ؛ [خدا میفرماید] شما که #مؤمن هستید، از اولیای شیطان، از پیروان شیطان، از قدرتهایی که قدرتهای شیطانی هستند نترسید؛ از من بترسید، از انحراف از #صراط_مستقیم بترسید.
۱۳۹۷/۱۱/۱۹
💻 @khamenei_maaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انس_با_قرآن
🎥 ببینید | هر چه تقوا بالاتر باشد، هدایت قرآنی روشنتر است
🔹رهبر انقلاب: آنچه من تأکید میکنم و توصیه میکنم، این است که با قرآن بیشتر اُنس بگیرید. این ذکر الهی و تقوایی که عرض کردیم، اگر برای ما حاصل بشود، آن وقت هدایت قرآنی هم برای ما آسانتر میشود؛ [چون] «هُدًی لِلمُتَّقین»؛ تقوا که بود، هدایتْ حتمی است؛ چون این قرآن، «هادیِ» بعضی و بعضی را «مُضل» [است]؛ یُضِلُّ مَن یَشاءُ وَ یَهدی مَن یَشاء؛ این جوری است که بعضیها را از آن طرف میبرد، بعضیها را هدایت میکند. هدایت مال متّقین است. هر چه تقوا بالاتر باشد، هدایت روشنتر و بالاتر است؛ باید این را دنبال بکنیم.
۱۳۹۸/۱/۲۶
💻 @khamenei_maaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عدالت، اساس کار حیات طیّبهی انسانی
🔰رهبرانقلاب: خب، دربارهی اهمّیّت قوّهی قضائیّه خیلی حرف زده شده، ما هم مطالبی را عرض کردهایم؛ دیگران هم همه دربارهی اهمّیّت قوّه سخن گفتهاند؛ امر معلومی است. محور این اهمّیّت هم عدل است که در قرآن کریم [آمده] : وَ اِذا حَکَمتُم بَینَ النّاسِ اَن تَحکُموا بِالعَدل.#عدالت، اساس کار حیات طیّبهی انسانی است.
✨شما برای تعجیل فرج امام زمان (ارواحنا فداه) هم که دعا میکنید، میگویید ایشان بیایند که عدالت را برقرار کنند؛ این است دیگر. یَملَاُ اللهُ بِه الاَرضَ عَدلًا وَ قِسطاً بعدَ ما مُلِئَت ظُلما وَ جَورا؛ با اینکه آن بزرگوار دین را هم، #تقوا را هم، #اخلاق را هم به جامعه تزریق خواهد کرد امّا شما نمیگویید: «یملا الله به الارض دیناً»؛ [بلکه] میگویید: «عدلاً»؛ این نشاندهندهی این است که عدل، نیاز اصلی حیات طیّبهی انسانی است. شما هم دادگستری هستید، عدلیّه هستید، مأموریّت اصلی شما اقامهی عدل است. اهمّیّت قوّهی قضائیّه از اینجا است.
۱۳۹۸/۰۴/۰۵
💻 @khamenei_maaref
#انس_با_قرآن
💠 فرآیند تمسک به قرآن
🔹رهبر انقلاب: تلاوت قرآن مقدّمهی فهم قرآن و به دست آوردن معرفت قرآنی است؛ این را بایستی برای خودمان تأمین کنیم. اگر تلاوت، تلاوت درست و بهجایی باشد، دو فایدهی مهم را باید به ما بدهد: یکی اینکه معنویّت ما را، روح معنوی ما را تعمیق کند، عمق ببخشد. و دوّم اینکه به فکر خودمان و اندیشهی خودمان مدد برسانیم و آن را از معرفت قرآنی تغذیه کنیم؛ یعنی قرآن، هم در دل ما اثر میگذارد، هم در ذهن ما اثر میگذارد... پس تلاوت قرآن مقدّمهی عمل است، مقدّمهی معرفت است، مقدّمهی آشنایی است.
۱۳۹۸/۱/۲۶
💻 @khamenei_maaref
#تبیین_و_تحلیل | بر مَدار «ذکر»
👈 نگاهی به بیمها و امیدها در مواجهه با ایامالله
🔸 مطلع خطبههای نماز جمعه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ تهران، حکایت از این داشت که عمل به دستور قرآنی «وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّه» در شرایط کنونی، اصلیترین انگیزهای بود که حضرت آیتالله خامنهای را بعد از هشت سال، مجدداً در منبر نماز جمعه قرار داده است. ایشان در آغاز خطبه فرمودند: «اهمّیّت ایّامالله در اینجا معلوم میشود که موسی(علیهالسّلام) پیامبر عظیمالشأن الهی مأمور است که ایّامالله را به یاد مردم بیاورد».
🔹 با عنایت به اهمیّت مسئله و شرایط کنونی، بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این نوشتار بر اساس آیات قرآن و آرای مفسران، شرح کوتاهی از کارکردهای ذکر ایامالله برای جامعهی ایمانی و عواقب غفلت از آن را بیان میکند.
🔍 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44730
💻 @khamenei_maaref
🎙 #پیشنهاد_مطالعه | خشم و مهر فاطمی
👈 متن سخنرانی حجتالاسلام رفیعی در مراسم عزاداری فاطمیه در حسینیه امام خمینی
🔸 حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی در شب دوم و سوم مراسم عزاداری حضرت فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها در حسینیهی امام خمینی رحمهالله (۷ و ۸ بهمن ۹۸) به سخنرانی پرداخت. موضوع سخنان ایشان درباره حدیث معروفی بود که پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) میفرماید: «خداوند به خشنودی فاطمه خشنود و به خشم فاطمه خشمناک میشود.» ایشان با ارائه تعریفی از «خشم مقدس»، مواردی که خشم کردن واجب است را در پنج عنوان بیان کرد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین رفیعی در جلسه دوم سخنرانی بااشاره به مسئلهی رحمت در قرآن و سیره ائمه، مصادیقی از مهر فاطمی را برشمرد. به همین مناسبت بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR متن سخنان حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با موضوع «خشم و مهر فاطمی» را منتشر میکند.
🔍 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=44795
💻 @khamenei_maaref
🌐میانبُرهای الهی
💠رهبرانقلاب: ممکن است دشمن از جایی ضربه بخورد که انتظار ندارد، و شما که بندهی خدا و مؤمن بِاللّه و در راه صراط مستقیم هستید، از جایی برایتان عایدی به وجود بیاید که «رزق لایُحتَسَب» باشد و انتظارش را نداشته باشید.
همهی حوادث عالم بر اساس محاسبات مادّی و دنیایی نیست؛ این هم جزو محاسبات است که گاهی اوقات خدای متعال یک راه میانبُری را به وجود میآورد.
💻 @khamenei_maaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙قرائت قرآن کریم توسط آقای امین پویا
🔸محفل انس با #قرآن_کریم
۹۷/۰۲/۰۶
🔰قرائت سوره مبارکه انبیاء، آیه ۱۰۴
يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاءَ كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ كَمَا بَدَأْنَا أَوَّلَ خَلْقٍ نُّعِيدُهُ وَعْدًا عَلَيْنَا إِنَّا كُنَّا فَاعِلِينَ
ترجمه:
🔹در آن روز كه آسمان را چون طومارى در هم مىپيچيم، (سپس) همان گونه كه آفرينش را آغاز كرديم، آن را بازمیگردانيم؛ اين وعدهاى است بر ما، و قطعاً آن را انجام خواهيم داد.
💻 @khamenei_maaref
🎙 #تبیین_و_تحلیل
👈 معنای حقیقی «مستضعفین» از منظر قرآن چیست؟
🔸 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار بسیجیان (۱۳۹۸/۹/۶)، یکی دیگر از مفاهیم تمدنساز قرآنی را مطرح فرمودند. ایشان در این دیدار واژه قرآنی «مستضعف» را بازخوانی کرده و ضمن رد کردن معنای مصطلح امروزی، معنای عمیق تمدنی آن را بر اساس آیه پنجم سوره قصص تبیین فرمودند.
🔹 واژهی استضعاف یکی از واژههای پر کاربرد در انقلاب اسلامی است که ریشه در آیات قرآن کریم دارد. از آنجا که این واژه یک مشترک لفظی است، معانی متعددی دارد که باید حدود و تعریف هر یک مشخص و مرزبندی شود. این اصطلاح در قرآن کریم در دو معنا به کار رفته است: ۱. مستضعف سیاسی و اجتماعی ۲. مستضعف مالی و اقتصادی.
🔸 اگر به بیانات حضرت آیتالله خامنهای نیز نگاه کنیم، میبینیم ایشان نیز بر اساس آیات قرآن، این واژه را به مناسبتهای مختلف در معنای متناسب خودش به کار بردهاند. لذا آنگاه که ایشان از تحریمها، فشارها و زورگوییهای دشمنان و آمریکا علیه مردم مسلمان و جوامع اسلامی سخن میگویند، منظورشان استضعاف سیاسی است. یعنی همان تقابل استکبار و استضعاف؛ اما آنگاه که خطابشان به مسئولان و توصیه برای رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم است، منظورشان مستضعف مالی است. به همین دلیل از اصطلاح مستضعف و محروم استفاده میکنند و تأکید میکنند که «ما مستضعف سیاسی نداریم، این را بارها گفتهام، اما مستضعف مالی داریم.»
📎 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44276
💻 @khamenei_maaref
🔰شرح حدیثی از امام صادق(ع)، درباره #نماز_شب
💠حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای جلسه درس خارج فقه ۹۸/۱۱/۱۴ به شرح حدیثی از امام صادق (علیهالسّلام) پرداختند که در آن مردمی که از خواب برمیخیزند و روز خود را شروع میکنند به سه گروه تقسیم میشوند. در این حدیث خواندن نماز شب و ذکر خدا معیار گروهی است که خیر و سود دارند و معصیت الهی و گناه معیار گروهی است که شر و زیان دارند.
💻 @khamenei_maaref
#تحلیل_و_تبیین | پاسداشت ایام الله
👈بررسی مفهوم تمدنساز «ایام الله» از منظر قرآنی و براساس اندیشه حضرت آیتالله خامنهای
🔻روش خداوند در تقویت ایمان انسانها به امور غیبی، نادیدنی و باورناپذیر، ارائه «نشانهها» است. لذا همانطور که برای ایمان آوردن به «خدا» و «معاد» ما را به نشانههای پیرامونمان متوجه میسازد، برای ایمان آوردن به «قدرت الهی» و «وعده پیروزی» ما را به نشانههای پیرامونمان یعنی «ایام الله»ها، متوجه میسازد. لذا «ایّامالله آیهاند، نشانهاند، دلیل راهند.»
🔸حضرت آیتالله خامنهای در نماز جمعه ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ محور سخنان خود را «ایام الله» قرار دادند و به دو واقعه تشییع پیکر شهید سلیمانی و حمله موشکی سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد اشاره کردند.
🔹بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این یادداشت ابعاد مختلف مفهوم تمدنساز « #ایام_الله » را از منظر قرآنی و مبتنی بر آیه ۵ سوره مبارکه ابراهیم و بر اساس اندیشه حضرت آیتالله خامنهای، در چند بخش تبیین میکند.
🔗 مطالعه متن کامل یادداشت و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44891
💻 @khamenei_maaref
🔰حضرت آیتالله خامنهای در خطبههای نماز جمعه ۲۷ دی ۹۸ تشییع شهید سلیمانی را از ایام الله دانسته و به تشریح ویژگی «روزهای خدا» و وظایف مردم در قبال این روزها پرداختند. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR مسئله «ایام الله» را با استفاده از بیانات رهبرانقلاب در این اطلاعنگاشت تبیین کرده است.
💻 @khamenei_maaref
اطلاع نگاشت ایام الله.jpg
3.07M
📥دریافت فایل با کیفیت اطلاعنگاشت «ایام الله»
💻 @khamenei_maaref
#تحلیل_و_تبیین | تقویت مداحان اهلبیت؛ سیره مبارزاتی ائمه
👈 بررسی سنت مداحی در زمان معصومین (علیهمالسلام) و تشویق به آن
🔸سنت اهلبیت همواره تشویق شاعران جبهه حق و برگزاری مجالس مدح بوده است. نکته اینجاست که شعرا سلمان زمان خودشان نبودند؛ اینها در مقایسه با اصحاب عالیمقام ائمّه، خیلی متوسّط بودند اما شما میبینید امام از اینها تجلیلی میکند که از خیلی از اصحاب بزرگوار خودش نمیکند؛ چرا؟ بهخاطر تبیین. چون اینها در یک جا حرفی زدند و نکتهای را روشن کردند که مثل خورشیدی بر ذهنها و دلها تابیده و حقیقتی را برای مردم روشن کرده است.
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مداحان که در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۶ برگزار شد، سابقهی ذکر مصیبت و مدح اهلبیت را از دوران حضور ائمه دانسته و فرمودند: «سنّت این کار هم مربوط به امروز و دیروز نیست؛ از زمان ائمّه (علیهم السّلام) است.»
▫️بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در این یادداشت تاریخچهای اجمالی از سنت مداحی و تشویق معصومین (سلاماللهعلیهم) نسبت به این کار را بررسی میکند.
🔗 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=44968
💻 @khamenei_maaref
#تحلیل_و_تبیین | خاطراتی از حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد درباره حضرت آیتالله خامنهای
💻 @khamenei_maaref
فقه و معارف
#تحلیل_و_تبیین | خاطراتی از حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد درباره حضرت آیتالله خامنهای 💻 @khamen
#تحلیل_و_تبیین
🔰دغدغه رهبری همیشه اجرای دقیق قوانین بود
🔻خاطراتی از حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد درباره حضرت آیتالله خامنهای
🔸ایشان وقتی که رئیسجمهور بودند، خیلی وقتها به من زنگ میزدند که بیا اینجا، میرفتیم و مینشستیم و صحبت میکردیم. من هم هر وقت کاری داشتم، میرفتم خدمتشان.
در آن زمان یک بند قانونی معروف به «بند جیم» به اجرا درآمد که بند مصادرهی کارخانهها بود. من در بازرسی به این جریان و نحوهای که دادگاه انقلاب کار میکرد و اموال کارخانهها را میگرفت، اعتراض داشتم. واقعش این است که آن وقت در میان سران قوا دسترسیام به آقای خامنهای که رئیسجمهور بودند خیلی راحت بود و جالب این است که ایشان از اعتراضات من پشتیبانی میکرد و واقعاً با کارهای خلاف قانون مخالف بودند.
🔹وقتی من رئیس سازمان بازرسی شدم یک جلسهای آن روزهای اول، شبها در منازل میگشت؛ منزل خود آقا به عنوان رئیسجمهور، منزل آقای سید عبدالکریم اردبیلی، منزل آقای هاشمی رفسنجانی و حاج احمدآقا خمینی فرزند امام هم از جماران میآمد. در آن جلسه همهی تصمیمات گرفته میشد و من فراموش نمیکنم که واقعاً آنجا مقام رهبری همیشه دنبال اجرای دقیق قوانین بودند. میگفتند خلاف قانون انجام نشود.
🔗 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=44978
💻 @khamenei_maaref
#تحلیل_و_تبیین
👈 آشنایی با مرحوم آیتالله سیدمحمد محقق داماد؛
به روایت حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد
💻 @khamenei_maaref
فقه و معارف
#تحلیل_و_تبیین 👈 آشنایی با مرحوم آیتالله سیدمحمد محقق داماد؛ به روایت حجتالاسلام سیدمصطفی محقق دام
#تحلیل_و_تبیین | به مناسبت سالروز درگذشت آیتالله محقق داماد
👈 آشنایی با مرحوم آیتالله سیدمحمد محقق داماد؛
به روایت حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد
🔻مرجع تحقیق
🔸راجع به این که ایشان ۶۳ سال بیشتر عمر نکرد، سؤال مهم این است که چطور میشود ایشان در یک سنّ بسیار کم اینقدر موفق باشد و راز این چه بوده؟ به نظر من منهای عنایات و توجهات الهی که ما خودمان در زندگی ایشان دیدیم و ایشان را درک کردیم، چیزی نمیتوانست باشد. ایشان فقط دو درس میداد و همّ و غمّش همین دو درس بود و هیچ کار دیگری نمیکرد. ایشان مرجع تقلید و مرجع مراجعات چندان نبود، اما مرجع تحقیق بود.
🔹همّ و غمّش همین بود که دو تا درس داشته باشد و شاگرد بپروراند. اصرار نداشت که طلبههای بسیاری شاگردش باشند. حتی به طلبهها میگفت اگر درس من را نمیفهمید، نیایید. هوش این سید بزرگوار در فقه و اصول هنگامه بود؛ بسیار سریع، بسیار عمیق، بسیار اهل دقت و این یک چیز عجیبی بود. خداوند به ایشان یک هوش و استعدادی در همین مباحث فقه و اصول و فهم روایات داده بود.
🔗 مطالعه متن کامل و ارسال نظر:
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=44978
💻 @khamenei_maaref
🔰 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر انقلاب خواندن آن را توصیه کردند
🔺️ رهبر انقلاب امروز در مراسم روز درختکاری ضمن توصیه همگان به عمل به توصیهها و دستورالعملهای مسئولان و متخصصان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، مردم را به توسل و توجه به پروردگار فراخواندند و گفتند: «توصیه میکنم دعای هفتم صحیفه سجادیه را که در مفاتیح هم هست با توجه به معنای آن بخوانند.» ۹۸/۱۲/۱۳
💻 @Khamenei_maaref
فقه و معارف
🔰 متن دعای هفتم صحیفه سجادیه که رهبر انقلاب خواندن آن را توصیه کردند 🔺️ رهبر انقلاب امروز در مراسم
💠دعای توصیه شده رهبرانقلاب برای بیماری شایع شده در کشور:
🔰دعای هفتم صحیفه سجادیه را با توجه بخوانید
💠رهبرانقلاب: اگر به طور مشخص هم آدم بخواهد توصیه کند، من توصیه میکنم دعای هفتم صحیفهی سجادیه را که در مفاتیح هم هست این دعا «یا مَن تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ المَکارِهِ و یا مَن یُفثَاُ بِهِ حَدُّ الشَّدائِد» این دعا دعای خیلی خوبی است، خوشمضمونی است، با توجه به معنا این دعا را بخوانند و از خدای متعال بخواهند با این الفاظ زیبا.
💻 @khamenei_maaref