📚 خمس ارث
💠 سؤال: پدر فوت کردند و نمی دانم که ایشان سال خمسی داشته اند یا نه؛ آیا ارثی که از مرحوم پدر به ما رسیده، مشمول خمس می شود؟
✅ جواب: اگر نمی دانید که ایشان خمس بدهکار است یا اموالش متعلق خمس است، نسبت به خمس تکلیفی ندارید وگرنه باید بدهی خمسی او را مانند بقیه بدهی های پدر، از اصل مال او پرداخت کرده و سپس باقیمانده اموال را بین ورثه تقسیم کنید.
#احکام_خمس #احکام_ارث
@leader_ahkam
@khamenei_qom
#زندگینامه مرحوم آیت الله #کریمی (رحمه الله) که سالیانی در دفتر مقام معظم رهبری به صورت فعال، متواضعانه، مخلصانه و عالمانه به پاسخگویی سئوالات شرعی و دینی اقشار مختلف مردم مشغول بودند را در پیام ذیل مطالعه نمایید:
دفتر مقام معظم رهبری در قم
#زندگینامه مرحوم آیت الله #کریمی (رحمه الله) که سالیانی در دفتر مقام معظم رهبری به صورت فعال، متواضع
حضرت آیت الله سید جعفر کریمی در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در روستای دیو کلای بابل و در میان خانوادهای مذهبی به دنیا آمدند.
ایشان تا پایان شهریور ۱۳۲۰ تنها به فراگیری قرآن در مکتب خانه بسنده کرده بودند و از سال ۱۳۲۱ برای فراگیری مقدمات، به نزد ثقة الاسلام سید محمود موحدی رفتند و بخشی از جامع المقدمات را فرا گرفتند و از مهرماه ۱۳۲۳ به حوزه علمیه بابل رفتند و تا مهر ۱۳۲۶ در محضر استادان و عالمان آن حوزه به فراگیری ادبیات عرب اشتغال داشتند.
در مهرماه ۱۳۲۶ عازم قم شدند تا در حوزه علمیه قم و در محضر استادان و عالمان آن دیار، پلههای پیشرفت علمی و عملی را بپیمایند. دروس دوره سطح را تا سال ۱۳۳۲ در محضر استادان برجسته قم به پایان بردند و سپس به درس خارج علمای بزرگ حوزه علمیه قم مشرف شدند. در دی ماه سال ۱۳۳۳ به سفارش پدر، به نجف اشرف، مشرف شدند تا به محضر استادان آن حوزه نیز شرفیاب شوند. حضور ایشان در نجف تا سال ۱۳۵۷ ادامه پیدا کرد.
در طی سالهایی که امام خمینی (ره) در نجف اشرف حضور داشتند، همواره به درس ایشان میرفتند و هنگامی که دولت عراق به محاصره بیت ایشان پرداخته و آن مرجع بزرگ را به خروج از عراق وادار کرده بود، ایشان با گروهی امام(ره) را تا مرز صفوان بدرقه کردند. در طی این سالها، خود نیز به تدریس دروسی که آموخته بودند پرداختند و نیز از محضر دروس اخلاق استادان خود بهرهمند بودند.
ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سمتهای مختلفی را پذیرفتند که ریاست دادگاه عالی انتظامی قضات با حکم امام(ره) در سال ۱۳۶۱، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دوره اول و سوم از طرف مردم استان مازندران، مسؤولیت بررسی پروندههای زندانیان محاکم عمومی با حکم امام(ره) در سال ۱۳۶۲ برخی از مسؤولیت های این عالم ربانی بوده است.
آیت الله کریمی از سال ۱۳۵۸ به عضویت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آمد و در طی این سالها، نقش مهم و مثبتی در احیای حوزههای علمیه و اعتلای اسلام ناب محمدی ایفا کردند. در سالهای اخیر در قم به تدریس بحث خارج فقه معاملات اشتغال داشتند و در دفتر مقام معظم رهبری به پاسخ استفتائات و خدمترسانی به مردم انقلابی می پرداختند.
@khamenei_qom
#زندگینامه مرحوم آیت الله #راستی کاشانی (رحمه الله) که سالیانی در دفتر مقام معظم رهبری به صورت فعال، متواضعانه، مخلصانه و عالمانه به پاسخگویی سئوالات شرعی و دینی اقشار مختلف مردم مشغول بودند را در پیامهای ذیل مطالعه نمایید:
تولد و دوران کودکی:
آیت الله حاج شیخ حسین راستی کاشانی در سال 1306 در شهرستان کاشان در محلّه سلطان امیر احمد (از فرزندان موسی بن جعفر(سلام الله علیه) ) به دنیا آمد. مادرش، ربابه بود و پدر وی، علی نام داشت که از راه ابریشم بافی، روزگار میگذرانید و مدتی نیز کارمند دولت بود.
دوران تحصیل:
آیت الله راستی کاشانی، تحصیلات ابتدایی را تا پایة ششم در شهر کاشان به پایان رسانید. پس از آن، به دلیل نارضایتی پدر از وضعیت دبیرستانهای آن روزگار، به دبیرستان نرفت و در بعضی از تجارت خانهها و مغازهها به کار مشغول شد. پس از مدتی به سراغ نقاشی طرحها و نقشههای قالی رفت و آن حرفه را نزد استادان معروف و مجرّب فرا گرفت؛ امّا به سبب شوق فراوان به کسب معارف اسلامی و علوم دینی، راهی حوزه علمیه کاشان شد. دروس دوره ادبیات و بخشی از دروس سطح را نزد استادان مشهور آن دیار آموخت و سپس، عازم حوزه علمیه قم شد.
در قم، نیز رسائل، مکاسب و کفایه را به پایان رساند و در کنار آن به تحصیل فلسفه، کلام و تفسیر مشغول بود. پس از آن، عازم نجف اشرف شد تا در کنار مضجع مولای متقیان، علی(سلام الله علیه) از محضر استادان آن دیار نیز بهره ببرد که این سفر بیش از بیست و پنج سال به طول انجامید. علت مهاجرت ایشان به نجف اشرف، علاقه فراوان ایشان به تفسیر قرآن کریم واطلاع از جلسات درس تفسیر حضرت آیتالله العظمی آقای خویی بود.
آیت الله راستی کاشانی، در طی این سالها، به تدریس درسهای آموخته نیز میپرداخت و شاگردان بسیاری را تربیت مینمود؛ امّا با شرفیابی حضرت امام(ره) به شهر امیرمؤمنان علی(سلام الله علیه)، آیت الله راستی درس خود را که طلاب بسیاری در آن شرکت میجستند، تعطیل کرد و همراه با شاگردان، در درس امام خمینی(ره) شرکت کرد.
استادان و دوستان:
ایشان در طول دوران تحصیل خود از محضر استادان برجستهای بهرهمند بود. وی در کاشان، دروس دوره ادبیات و بخشی از دروس دوره سطح را نزد استادانی همچون آیت الله العظمی سید محمد حسین رضوی، آیت الله میرزا حسین فاضل نراقی، آیت الله غروی کاشانی، آیت الله شیخ علی اکبر صمدی و آیت الله حاج شیخ جعفر صبوری قمی فرا گرفت.
با ورود به قم، رسائل و مکاسب و کفایه را نزد آیت الله العظمی حاج شیخ مرتضی حائری یزدی، آیت الله حاج شیخ عبدالجواد اصفهانی، آیت الله العظمی حاج سید شهاب الدین مرعشی نجفی و حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمدباقر طباطبایی بروجردی (سلطانی) آموخت و برای آموختن تفسیر، هیئت، فلسفه نزد مرحوم علامه طباطبایی رفت.
در دوره تحصیل در نجف نیز، به درس خارج اصول و فقه و تفسیر آیت الله العظمی حاج سید ابوالقاسم خویی و آیت الله العظمی میرزا باقر زنجانی رفت. همچنین در درس حضرات آیات حاج سید محسن حکیم و حاج سید محمود شاهرودی، حاج سید عبدالهادی شیرازی، میرزا حسن یزدی، شیخ حسن حلّی، حاج میرزا حسن بجنوردی و حاج سید حسین حمّامی نیز به تناوب شرکت میجست.
وی برای فراگیری علم حدیث و درایه و بخشی از حکمت و فلسفه به نزد آیت الله العظمی حاج سید عبدالاعلی سبزواری رفت.
از دیگر استادان او در فلسفه و کلام، آیت الله حاج شیخ صدرا میباشد. همچنین وی تفسیر را نزد عالم ربانی، آیت الله شیخ محمد علی سرابی و آیت الله العظمی آقای خویی آموخت در این مدت ایشان از جلسات خصوصی اخلاق حضرت آیتالله العظمی حاج سید جمال گلپایگانی بهره برد.
با حضور امام (ره) در حوزه علمیه نجف اشرف، آیت الله راستی به درس ایشان شتافت و از محضر وی بهرههای بسیار برد. آیت الله راستی مدتی در جلسات فقهی شورای استفتای آیت الله خویی شرکت داشت.
فعالیتهای علمی و فرهنگی:
آیت الله راستی کاشانی در طول عمر خود فعالیتهای علمی و فرهنگی بسیاری را به انجام رساندند که ذکر همه آنها در این مختصر نمیگنجد. وی حدود پنجاه سال است که به تدریس در حوزههای علمیه کاشان، نجف اشرف و قم میپردازد و از این رهگذر، شاگردان بسیاری را پرورش داده است که برخی از آنان خود، از استادان و فضلایی هستند که در حوزههای علمیه ایران و دیگر کشورها به خدمت به جامعة تشیع میپردازند. برخی نیز در پستهای مهم و حساس نظام اسلامی، خدمت مینمایند.
ایشان در زمان حیات امام(ره) به نمایندگی ایشان برای ساماندهی امور حوزه و ایجاد تشکیلات شورای مدیریت حوزة علمیه قم منصوب شد و مُجاز به تصرف در امور شرعیه شد. در این زمینه، وی خدمات شایانی را به سرانجام رسانده است که آثار و برکات آن تا هم اکنون نیز بر جای مانده است. آیت الله راستی به پژوهش در زمینههای گوناگون دینی، پرداخته که برخی از آنان در نشریات کشور به چاپ رسیده است.
وی همچنین تقریرات دروس برخی از اساتید خود را نگاشته و حواشی و دستنوشتههایی در زمینه فقه و اصول دارد.
فعالیتهای سیاسی:
اشتغال به درس و علوم دینی، آیت الله راستی را از مبارزه بر ضد طاغوت بازنداشت. وی از نخستین روزهای نهضت، به جمع مبارزان پیوست و همواره با اطاعت از رهنمودهای امام خمینی (ره) به افشاگری ماهیت شوم خاندان پهلوی و تلاش برای استقرار نظامی اسلامی با بهرهگیری از معارف اهل بیت (ع) میپرداخت.
از جمله فعالیتهای سیاسی وی که پیشتر، ذکر آن آمد، تعطیل کردن درس خود در نجف و حضور در درس امام(ره) به منظور مطرح نمودن و تقویت نهضت امام خمینی(ره) بود. دیگر اینکه وی در سال ۱۳۴۳، مسأله تقلید از امام خمینی(ره) را به طور جدی مطرح کرد.
آیت الله راستی، با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جزء فعالان این مجموعه شد و امضای او در زیر بسیاری از اعلامیهها و بیانیههایی که بر ضد شاه منتشر میشد، به چشم میخورد.
از دیگر فعالیتهای وی در زمان رژیم شاه، سفر به آبادان، به نمایندگی از طرف امام خمینی (ره)، برای حمایت و پشتیبانی از اعتصاب کارکنان صنعت نفت بود. وی از کسانی بود که در مسجد دانشگاه تهران متحصن شد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ۱۳۵۷، فعالیتهای سیاسی معظم له پایان نیافت.
برخی از مسؤولیتهای وی پس از انقلاب به شرح زیر است:
۱ـ عضویت در دفتر استفتائات امام خمینی (ره) و شورای استفتائات دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی).
۲- عضویت در شورای عالی موقّت اعزام قضات.
۳ـ عضویت در شورای تشخیص صلاحیت فقهی و اجتهاد کاندیداهای شورای عالی قضایی.
۴ـ نمایندگی امام (ره) در شورای عالی مدیریّت حوزه علمیه قم.
۵ـ ریاست شورای عالی حوزه علمیه قم.
۶ـ عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.
۷ـ نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دورههای اوّل و دوم از استان تهران.
۸ـ نمایندگی امام (ره) برای نظارت بر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی.
سرانجام آیت الله حسین راستی کاشانی پس از تحمل ماه ها بیماری به دلیل کهولت سن در تاریخ ۱۳۹۶/۰۶/۲۹ دعوت حق را لبیک و دار فانی را وداع گفت.
@khamenei_qom
#زندگینامه مرحوم آیت الله #خاتم یزدی (رحمه الله) که سالیانی در دفتر مقام معظم رهبری به صورت فعال، متواضعانه، مخلصانه و عالمانه به پاسخگویی سئوالات شرعی و دینی اقشار مختلف مردم مشغول بودند را در پیامهای ذیل مطالعه نمایید:
دفتر مقام معظم رهبری در قم
#زندگینامه مرحوم آیت الله #خاتم یزدی (رحمه الله) که سالیانی در دفتر مقام معظم رهبری به صورت فعال، مت
تولد و دوران کودکی
مرحوم آیهالله سید عباس خاتم یزدی در سال ۱۳۰۹ هجری شمسی در شهر یزد چشم به جهان گشود. پدرش مرحوم سید یحیی معروف به آقا سید یحیی بزرگ از وعاظ سرشناس یزد و اصالتاً اهل احمدآباد یزد بود. مادر مرحوم خاتم یزدی نیز زنی با ایمان و با عفت و معلمه قرآن بود.
دوران تحصیل
مرحوم آیهالله سید عباس خاتم یزدی دروس دینی را نخست در مدرسه «شفیعیه» یزد آغاز کرد و به سبب شوق و شعف زایدالوصفی که به تحصیل علوم دینی داشت، به طلبهای که تمام اوقاتش را صرف تحصیل علوم میکند، شهرت یافت. مقدمات را در همان مدرسه شفیعیه یزد خواند و سپس به مدرسه «خان» در یزد رفت و قوانین و معالم و بخشی از رسائل و مکاسب شیخ انصاری را در آنجا در محضر استادان مبرز و نمونه یزد خواند و تصمیم به عزیمت به قم نمود.
با ورود به حوزه علمیه قم، شوق مرحوم خاتم یزدی برای تحصیل علوم دینی فزونی یافت تا حدی که به خورد و خوراک و استراحت بی توجه ماند و به گفته خود، در طی پنج سال حضور در قم، حتی یک بار هم در رختخواب استراحت نکرد. رختخواب او یک عبای کلفت نائینی بود که هرگاه از مطالعه خسته میشد، آن را به دور خود میپیچید و میخوابید. این مسأله، به بیماری ایشان انجامید. بیماری معده و سردردهای پی در پی ایشان را به درمانگاههای قم و تهران و یزد کشاند؛ اما معالجه پزشکان سودی نبخشید و او برای استشفا عازم عتبات عالیات شده با عنایت ائمه اطهار(ع) شفای کامل حاصل میشود ایشان نیز در همانجا رحل اقامت افکنده و با جدیت به ادامه تحصیل خود پرداختند.
با ورود به نجف اشرف، در مدرسه بزرگ آخوند ساکن شد و تقریباً در درس خارج همه علمای نجف شرکت کرد. از این میان درس خارج آیهالله خویی را بیش از همه پسندید و در آن شرکت جست. پس از ورود امام خمینی(ره) به نجف اشرف، در درس ایشان نیز حاضر شد و همواره از شاگردان ممتاز درس ایشان بود. ایشان هیچگاه از تلاش علمی باز نماند و با بازگشت به ایران نیز، همواره به فعالیتهای علمی، فرهنگی و سیاسی میپرداخت.
فعالیتهای علمی و فرهنگی
مرحوم خاتم یزدی، در عمر مبارک خود، فعالیتهای فرهنگی فراوانی را به انجام رساند. ایشان در مدت تحصیل در حوزه علمیه یزد، هم زمان خود به تدریس کتابهای سیوطی، مغنی، شرح نظام و مطول نیز مشغول بود و با ورود به قم، به تدریس معالم، حاشیه ملاعبدالله و بخشی از شرح لمعه به طلاب همت گماشت. در نجف اشرف نیز به تدریس کفآیهالاصول، مکاسب، شرح منظومه و شرح تجرید میپرداخت و درس خارج حضرت آیهالله خویی را نیز برای طلاب بازگویی میکرد. ایشان پیش از اخراج از عراق توسط صدام، در سالهای پایانی حضور در نجف اشرف به تدریس خارج فقه مبحث طهارت پرداختند.
هنگام حضور امام(ره) در نجف، مرحوم خاتم یزدی که در دفتر معظم له مشغول به فعالیت بود، خدمات بسیاری را انجام داد که همواره مورد تأیید امام(ره) بود. با بازگشت به ایران نیز خدمات شایانی به مردم کرد. از جمله میتوان به خدمات فرهنگی ایشان در استان یزد اشاره کرد.
فعالیتهای سیاسی
از آنجا که مرحوم خاتم، در سالهای پیش و پس از انقلاب هماره در خدمت حضرت امام خمینی(ره) و از یاران صدیق ایشان بودند، سینهای سرشار از خاطرات داشتند. از جمله میتوان به خاطرات ایشان در نجف اشرف اشاره کرد. برخورد رژیم عراق با امام خمینی(ره)، داستان مرجعیت امام خمینی(ره)، موضعگیری مراجع نجف در قبال تبعید امام خمینی(ره)، دیدار امام(ره) با علما و بزرگان حوزه علمیه نجف و ویژگیهای رفتاری معظم له در مدت حضور در نجف، از خاطرات خوب ایشان است که خود، بخشی از تاریخ انقلاب را تشکیل میدهد. از جمله کارهای ایشان در نجف اشرف برگزاری جلسات پاسخ گویی به سؤالات و استفتائات بود که هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور آقایان قدیری و کریمی برگزار میشد و در آن به پرسشها و استفتائاتی که از کشورهای اسلامی برای امام(ره) ارسال شده بود پاسخ گفته میشد و اگر در پاسخ آن تردید وجود داشت، از حضرت امام(ره) کمک گرفته میشد.
فعالیتهای سیاسی مرحوم خاتم یزدی منحصر به روزگار پیش از انقلاب نبود. ایشان در سالهای پس از انقلاب اسلامی نیز هماره به تلاش در مراکز مختلف میپرداختند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ـ حضور در دو دوره مجلس خبرگان رهبری.
ـ دبیر و عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه.
ـ عضویت در شورای استفتاء امام(ره)، مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و آیهالله العظمی اراکی(ره).
ـ نماینده تام الاختیار حضرت امام(ره) در امور حج در سالهای پیش از انقلاب و نیز عضویت در بعثه ایشان در پس از انقلاب.
ـ ممتحن دروس خارج حوزه علمیه قم و ارزیابی توان علمی نمایندگان ـ مجلس خبرگان رهبری.
سرانجام این عالم ربانی، در روز بیستم شهریور ماه سال یکهزار و سیصد و هشتاد و یک، پس از عمری مجاهدت، دعوت حق را لبیک گفت. پیکر مطهر ایشان در جوار کریمه اهل بیت، حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد. در بخشی از پیام مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت ایشان، آمده است: «این عالم بزرگوار از جمله چهرههای پرهیزگار علمی در حوزههای علمیه شیعه به شمار میرفتند و سالها در نجف و قم به افاضه و تدریس اشتغال داشتند. همچنین از یاران نزدیک امام راحل (قدس الله نفسه) در طول زمان به حساب میآمدند. درگذشت ایشان برای حوزههای علمیه، به خصوص کسانی که از دانش ایشان بهره میبردند، ضایعه و خسارت محسوب میگردد».
@khamenei_qom
✳️ درس اخلاق آیت الله فیاضی (دامت برکاته) در دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) - قم ✳️
⏰ زمان: چهارشنبه ١۴٠١/۰۷/۲۷، بعد از نماز مغرب و عشا
📍 مکان: قم، خیابان شهدا (صفائيه)، حسینیه امام خمینی (رحمة الله علیه)
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
📚 خمس سرمایه
💠 سؤال: اگر شک کند که به سرمایه ای که با آن امرار معاش می کند، خمس تعلق می گیرد یا خیر، وظیفه چیست؟
✅ جواب: اصل سرمايه اگر از درآمد كسب بوده و خمس آن داده نشده باشد، سر سال خمسى مشمول خمس است مگر در جایی که پس از پرداخت خمس، درآمد کسب با بقیه سرمایه، برای هزینه های زندگی کافی نبوده یا کسب، مناسب با شأن عرفی او نباشد و یا تردید داشته باشد که چنین است یا خیر که در این موارد پرداخت خمس واجب نیست.
#احکام_خمس #خمس_سرمایه
@leader_ahkam
@khamenei_qom
📚 نماز آیات
💠 یکی از سبب های وجوب نماز آیات، خورشید گرفتگی است اگرچه جزئی باشد.
🔶 مکلف می تواند از زمان شروع گرفتگی خورشيد، نماز آيات را بخواند و بنابر احتياط واجب، بايد به قدرى تأخير نیاندازد كه شروع به بازشدن كند و اگر از آن وقت تا قبل از باز شدن کامل به تأخیر انداخت باید نماز را بدون نیت ادا و قضا (به قصد ما فی الذمه) بخواند.
🔷 کسی که هنگام گرفتن ماه یا خورشید اصلاً مطلع نشود و بعد از باز شدن آن بفهمد، درصورتی که گرفتگی کامل بوده، باید قضای نماز آیات را بخواند ولی اگر فقط مقداری از آن گرفته بوده، قضا بر او واجب نیست.
#نماز_آیات #کسوف
@leader_ahkam
@khamenei_qom
✳️ درس اخلاق آیت الله فیاضی (دامت برکاته) در دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) - قم ✳️
⏰ زمان: چهارشنبه ١۴٠١/۰۸/۰۴، بعد از نماز مغرب و عشا
📍 مکان: قم، خیابان شهدا (صفائيه)، حسینیه امام خمینی (رحمة الله علیه)
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
14010727.pdf
1.43M
📄 متن جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم
به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۷/۲۷
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
حضرت آیتالله خامنهای:
«این اغتشاش برنامهریزی داشت. چه کسی این را برنامهریزی کرده؟ بنده بصراحت میگویم کار آمریکا، کار رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی و دنبالهروهای آنها است. انگیزهی دولتهای خارجی این است که احساس میکنند و میبینند کشور در حال پیشرفت به سمت قدرت همهجانبه است و این را نمیتوانند تحمّل کنند. نمیخواهند این اتّفاق بیفتد. برای اینکه این حرکت را متوقّف کنند، نشستهاند برنامهریزی کردهاند.»
۱۴۰۱/۰۷/۱۱
@khamenei_qom
درس_اخلاق_27_مهر.mp3
38.41M
🔊 صوت جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم
به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۷/۲۷
🎥 برای مشاهده فیلم این جلسه، به لینک ذیل مراجعه نمایید:
https://aparat.com/v/KCuAt
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
درس_لخلاق_4_آبان.mp3
37.44M
🔊 صوت جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم
به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۸/۰۴
🎥 برای مشاهده فیلم این جلسه، به لینک ذیل مراجعه نمایید:
https://www.aparat.com/v/5lj1K
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
🏴 پیام حضرت آیتالله خامنهای در پی حادثهی تروریستی در حرم حضرت احمد بن موسی (شاهچراغ) شیراز
🔻 بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
جنایت شقاوتآمیز در حرم مطهّر حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام که به شهادت و مجروح شدن دهها مرد و زن و کودک بیگناه انجامید، دلها را اندوهگین و داغدار کرد. عامل یا عاملان این جنایت اندوهبار یقیناً مجازات خواهند شد ولی داغ عزیزان و نیز هتک حرمت حرم اهل بیت علیهمالسلام جز با جستجو از سررشتهی این فاجعهآفرینیها و اقدام قاطع و خردمندانه دربارهی آن، جبران نخواهد شد. همه در مقابله با دست دشمن آتشافروز و عوامل خائن یا جاهل و غافل او وظائفی برعهده داریم؛ از دستگاههای حافظ امنیت و قوهی قضائیه تا فعالان عرصهی فکر و تبلیغ و تا آحاد مردم عزیز باید ید واحدهئی باشند در مقابل جریانی که به جان مردم و امنیت آنان و مقدسات آنان بیاعتنائی و بیاحترامی روا میدارد. ملت عزیز و دستگاههای مسئول یقیناً بر توطئهی خباثتآمیز دشمنان فائق خواهند آمد، انشاءالله.
🔺 اینجانب به خانوادههای عزادار این حادثه و به مردم شیراز و به همهی ملت ایران تسلیت میگویم و شفای مجروحان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سید علی خامنهای
۵ آبان ۱۴۰۱
@khamenei_qom
✳️ درس اخلاق آیت الله فیاضی (دامت برکاته) در دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) - قم ✳️
⏰ زمان: چهارشنبه ١۴٠١/۰۸/۱۱، بعد از نماز مغرب و عشا
📍 مکان: قم، خیابان شهدا (صفائيه)، حسینیه امام خمینی (رحمة الله علیه)
_______________________
با توجه به درخواست بسیاری از شما فرهیختگان گرامی مبنی بر پرسیدن سوالات اخلاقی خود از اساتید جلسات درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم، شما میتوانید با استفاده از لینک ذیل، سوالات را با اساتید گرامی در میان بگذارید تا پاسخ آن هم به نحو خصوصی برای شما ارسال گردد و هم به در صورت صلاحدید استاد، در جلسه مطرح گردد.
@khamenei_qom_admin
_______________________
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
دفتر مقام معظم رهبری در قم
🔊 صوت جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۸/۰۴ 🎥 برای
14010804.pdf
737.3K
📄 متن جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم
به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۸/۰۴
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
هدایت شده از KHAMENEI.IR
-807395584_-1501276087.mp3
7.98M
🎙 بشنوید | صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان
📥 Khl.ink/f/51250
درس_اخلاق_11_آبان.mp3
35.46M
🔊 صوت جلسه #درس_اخلاق در دفتر مقام معظم رهبری_قم
به کلام آیت الله فیاضی در تاریخ ١۴٠١/۰۸/۱۱
🎥 برای مشاهده فیلم این جلسه، به لینک ذیل مراجعه نمایید:
https://www.aparat.com/v/09j8c
کانال اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قم
@KHAMENEI_QOM
سوال.mp3
2.04M
#پرسمان_اخلاقی ۱
🔊 صوت پاسخ استاد #فیاضی به سوال ذیل:
❓برای تشخیص این که نیت ما خالص یا آمیخته به #ریا است، چه راهکارهایی وجود دارد؟
@khamenei_qom
سوال2.mp3
3.54M
#پرسمان_اخلاقی ۲
🔊 صوت پاسخ استاد #فیاضی به سوال ذیل:
❓از طرفی در این روایت گفته شده که هر #ریا شرک است. از سوی دیگر خداوند بهترین شریک است و اعمال ریایی را به شریک واگذار می کند. در این صورت کار ما بسیار مشکل می شود چون معمولا کار صد در صد خالص نداریم و بالاخره کارهایمان یک ناخالصی هایی دارد. باید چه کرد؟
@khamenei_qom
سوال_3.mp3
3.29M
#پرسمان_اخلاقی ۳
🔊 صوت پاسخ استاد #فیاضی به سوال ذیل:
❓غیر از تقویت ایمان چه راههایی برای خالص سازی نیت و دوری از #ریا وجود دارد؟
@khamenei_qom