✅نون محلی😋
🍜طرز تهیه
به اندازه دو لیوان آب پنیر رو میذاریم رو گاز کمی ولرم باشه (اگر نداشتید شیر با یه کم ماست بریزید. شیر رو گرم کنید و ماست رو همین جور معمولی گرم کردن نمیخواد). تو یه کاسه جدا هم یه نصف استکان آب گرم رو بهش یه قاشق غذا خوری شکر و یک قاشق غذا خوری مایه خمیر اضافه میکنیم و یه بشقاب میذاریم روش ده دقیقه بمونه تا مایه خمیر عمل بیاد.
تو یه ظرف گود آرد رو میریزیم (من حدودا هشتصد گرم ریختم) بهش سه قاشق غذا خوری شکر و نصف قاشق چای خوری نمک و دو قاشق غذا خوری کره و مایه خمیر آماده شده رو با هم مخلوط میکنیم و آب پنیر یا شیرمون رو کم کم بهش اضافه میکنیم تا جایی که خمیر به دست نچسبه کافیه. به خمیر دو قاشق روغن مایع اضافه میکنیم و خمیر رو خوب ورز میدیم و روش با چاقو یه به اضافه میکشیم و بعد یه پارچه تمیز روش میندازیم و میذاریم یه جای گرم که خمیر بیاد. دو سه ساعت که گذشت خمیر آماده است. دوباره یه ورزش میدیم و به هر شکلی که دوست داریم حالت میدیم و تو سینی میچینیم . برای رومال زرده تخم مرغ و با یه قاشق آب گرم و کمی زعفرون قاطی میکنیم و با قلمو رو خمیرها میزنیم روش کنجد یا سیاه دونه یا هر چی که دوست داشتیم میریزیم و تو فر ۱۶۰ درجه به مدت نیم ساعت میپزیم. (فر رو از قبل روشن میکنیم که گرم باشه)
👈نکته:نون درست کردن مثل کیک و شیرینی نیست دست آدم باز تره اگه خمیرش سفت شد یه کم ماست بهش اضافه میکنیم اگه شل شد آرد. فقط آرد رو تا جایی که میشه کم بریزیم تا نون لطیف تری داشته باشیم. موقع آماده شدن نون هم میشه در فر رو باز کرد برعکس کیک ها.
.
#نون_محلی🍞
@khane_ashpa
✅باقالی قاتوق😋
✍مواد لازم
لوبیای کشاورزی تازه پوست کنده ۵۰۰ گرم
سیر متوسط تازه یک حبه
تخم مرغ ۲ عدد
کمی رب برای خوشرنگ بودنش میزنم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
شوید خشک ۳ ق غ
آب سه لیوان
🍜طرز تهیه
ابتدا سیر رو ساتوری خورد میکنم و لوبیاها رو هم ریخته و با روغن کمی تفت میدم سپس زردچوبه و رب اضافه میکنم یکم که رب سرخ شد شوید رو اضافه میکنم و بعد اب میریزم میزارم کمی ابش که کم شد تخم مرغا رو میشکنم داخلش و میزارم جا بیفته و نمک هم اضافه میکنم وقتی ابش کشیده شد به میزان لازم خورش آمادست و بسیار لذیذ میشه همراه با کته زعفرونی و زیتون پرورده و سیر. نوش جان
#باقالی_قاتوق🍲
@khane_ashpazzi
✅طاس کباب😋
✍مواد لازم
گوشت دنده گوسفند به میزان لازم
پیاز متوسط 2 عدد
هویج 2 عدد
سیب زمینی 2عدد
به 1 عدد
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
الو تعدادی
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان لازم,دارچینو سماق ابلیمو تازه
دستور پخت :سبزیجات را به صورت حلقه ای و نسبتا قطور برش بزنید
🍜طرز تهیه
الوها را در ظرفی خیس کنید
در کف قابلمه مسی روغن زیتون ریخته یک لایه حلقه شده بچینید و گوشتهای دنده رو از سمتی که چربی داره روی پیازها قرار دهید و (همچنین قطعات گوشتی اگه هست)فلفل زردچوبه و کمی زعفران را به همراه پوره دو تا گوجه فرنگی اضافه کنید,حالا یک ردیف هویج حلقه شده, یک ردیف سیب زمینی حلقه شده,یک ردیف پیاز و یک ردیف به حلقه شده و الوها و یک ردیف گوجه فرنگی حلقه شده تا جایی که مواد شما تمام بشود لایه ایی بچینید سماق و یک تکه چوب دارچین بزنید و نهایت ابی که به این خوراک اضافه میشه نصف لیوان هست اضافه کنید و وقتی جوشید حرارت رو کمع کم کنید و اجازه دهید بپزد تمام خوشمزدگی این غذا به پیاز ته قابلمه است پس حواستون باشه که حرارت کم باشه غذا نسوزه.
با توجه به منطقه و فصل سبزیجاتمو قالب زدم و زودتر پخته میشد برای همین وقتی گوشتم نود درصد پخته بود سبزیجات رو کمی تفت دادم و بایک قاشق رب به صورت لایه ای اضافه کردم. نوش جان
#تاس_کباب🍲
@khane_ashpazzi
✅شیرینی زنجبیلی بیرجندی😋
✍مواد لازم
تخم مرغ: 2عدد
کره یا روغن صاف قنادی: 200 گرم
آرد: 500 گرم
پودر قند: 125گرم
زنجبیل: 3ق غ
عسل: 2 ق غ
🍜طرز تهیه
کره به دمای محیط رسیده رو با پودر قند مخلوط
میکنیم وبا همزن میزنیم
تا پوک وسفید شودبعد تخم مرغ رو اضافه میکنیم
1دقیقه میزنیم بعدش هم عسل رو اضافه کرده ودر آخر
زنجبیل وآرد رو اضافه میکنیم ..خمیری به دست میاد
که اصلا به دست نمی چسبه یک ساعت خمیر رو داخل
نایلون و در یخچال استراحت میدهیم
خمیر راباوردنه باز میکنیم وبه قطر 1 سانتی متر
قالب میزنیم وبا چنگال روش سوراخ ایجاد میکنیم در
فر گرم شده با دمای180 درجه سانتی گراد قرار
میدیم فقط توجه
کنید فقط تا زمانی که زیر شیرینی ها کمی طلایی
شود اگر زیادی بمونه خیلی خیلی سفت میشه
برای تزئین شیرینی ها میتونیم داخل شکلات ذوب
شده وبعد داخل پودر پسته ونارگیل بزنیم.
#شیرینی_زنجبیلی_بیرجندی🍪
@khane_ashpazzi
✅شیرینی سه آرد😋
✍مواد لازم
روغن صاف 200گرم( من مخلوط اصیل و صاف زدم )
پودر قند 150گرم
پودرهل ½ ق چایخوری
پودر زنجبیل یک قاشق چایخوری
آرد سفید 75 گرم
آرد برنج 150 گرم
آرد نخودچي 150 گرم
✍مواد روي شیرینی:
پودرقند یک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد
🍜طرز تهيه
آردها را با هم مخلوط کرده و روغن و پودر قند را کاملا" حدود 6-7 دقیقه با همزن بزنید بعد پودر هل و زنجبیل را اضافه کنید . آردها را با هم مخلوط کرده و به مخلوط پودر قند و روغن اضافه کنید مواد را کاملا" ورز دهید تا یکدست شود .
خمیر آماده را به ضخامت 2-2.5 سانتیمتر باز کرده و با کاتر مورد نظرقالب بزنید. روی شیرینی زرده تخم مرغ زده و به سلیقه خود خرفه یا کنجد بپاشید در طبقه وسط فر گرم شده با دمای 175 درجه به مدت 12 تا 15 دقیقه بپزید. بعد از پخت روی آن را پودر قند یا دارچین الک کنید .
👈 این شیرینی طعم نخودچی میده
ورز دادن خمیر مهمه ولی انسجامش نسبت به نخودچی بالاتره
👈شیرینی رادبعدخارج کردن از فر به هیچ وجه دست نزنید بسیار نرم و شکننده است
👈طعم و بافت بسیار خوبی داره و تو دهن اب میشه.
#شیرینی_سه_آرد🍪
@khane_ashpazzi
✅ برشتوک شکلاتی 😋
✍ مواد لازم
آرد نخودچی:1لیوان
کره:100گرم
پودر قند:¾لیوان
پودر هل یا دارچین:1قاشق چایخوری
شکلات تخته ای:به میزان لازم
🍜طرز تهیه
آردنخودچی رو توی ماهیتابه تفت میدیم تا بوش بلند شه اما رنگش تغییر نکنه(حدودِ 1ربع کافیه)
بعد کره رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم در آخر پودر قند و پودر هل یا دارچین رو اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا پودر قند حل بشه
حرارت رو خاموش کنید و بذارید کمی از داغی بیفته
از قبل توی قالب های سیلیکونیِ شکلات،کمی شکلات تخته بن ماری شده میریزیم و میزاریم تو یخچال تا ببنده و بعد برشتوک رو که گرم هست و روش میریزیم و میزاریم یخچال تا سفت شه
به راحتی بیرون میاد.
#برشتوک_شکلاتی🍪
@khane_ashpazzi
✅ مربای هویج 😋
من برای تهیه مربای هویج نسبت مساوی شکر و میوه رو در نظر میگیرم یعنی 1ک هویج و1ک شکر 2.5 پ اب .
هویج رو بعد رنده کردن همراه اب و شکر داخل قابلمه میریزیم و برای دوساعت میپزم تا کاملا جابیفته .
من برای شکرک نزدن مربا ابلیمو نمیزنم چون اون عطر و طعم کمش روهم کنار میوه نمی پسندم .همون اوایل پخت نصف ق چ جوهر لیمو اضافه میکنم.
بعد برداشتن از روی حرارت هم کمی وانیل میزنم.
#مربا_ی_هویج
@khane_ashpazzi
✅ تاس کباب مرغ 😋
کف یه ماهیتابه بزرگ کمی روغن، پیاز ورقه شده، روی پیاز تکه های مرغ، روی مرغ گوجه و سیب زمینی و فلفل دلمه ای بچینید. نمک ادویه هم لابلای مواد بزنید. بعد چند قاشق رب گوجه و روغن و یه کوچولو نمک ادویه رو با آب قاطی کرده و روی همه مواد بریزید.
همین.
درب قابلمه رو بذارید و تاس کباب واسه خودش میپزه. آخر پخت چند تکه بروکلی برا خوشگلی و کمی زعفران برای طعم و عطرش بهش بزنید. .
#تاس_کباب
@khane_ashpazzi
✅ سالاد گندم 😋
گندم رو شسته و یه شب خیس میکنیم. روز بعد گندم رو داخل کاسه بزرگ ریخته. ذرت، گردو و پیاز و خیار و فلفل دلمه و هویج و گوجه خرد شده اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
برای سس سرکه، روغن زیتون، کمی شکر، نمک، فلفل سیاه و سس خردل مخلوط میکنیم و به سالاد اضافه میکنیم.
حداقل 2ساعت در یخچال داخل ظرف دربسته نگه میداریم تا سس جذبه سالاد بشه بعد سرو میکنیم
#سالاد_گندم
@khane_ashpazzi
✅ دسر میوه ای 😋
برای تهیه این دسر به سه سایز قالب ساده احتیاج داریم،
در مرحله اول میوه هاتون و داخل کوچکترین سایز قالب مطابق سلیقه بچینید و روی اون و ابتدا مقدار کمی ژله الوورا بریزید و بزارید داخل یخچال تا میوه ها کاملا فیکس بشن . بعد بقیه میوه ها و ژله آلوورا رو بریزید داخل قالب تا پر بشه و اجازه بدین کاملا ببنده. بعد از بسته شدن قالب و چند لحظه داخل اب گرم قرار بدین و ژله تون و برگردونید و بزارید داخل مرکز قالب سایز دوم و دور قالب و به وسیله ژله بستنی،پاناکوتا یا پودینگ پر کنید .
مجددا اجازه بدین تا کاملا بسته بشه ، از یخچال خارج کنید و از داخل قالب برگردونید و بذارید مرکز بزرگترین سایز قالب و در نهایت دور اون و با یک رنگ دیگه از ژله بستنی،پاناکوتا و یا پودینگ پرکنید.
💥نکات:
🔸اگر میخواین در بین میوه هاتون از کیوی یا آناناس استفاده کنید حتما چند دقیقه با اب جوش و شکر بپزید یا مقداری ژلاتین اضافه به ژله تون اضافه کنید.
🔸وقتی ژله قالب اول و برگردوندین و میخواین بزارین مرکز قالب دوم حتما چند لحظه قالب دوم و داخل فریزر قرار بدین تا سطح زیر ژله کامل به قالب دوم بچسبه و مواد دورتون زیر ژله نفوذ نکنه.
#دسر_میوه_ای
@khane_ashpazzi
✅زرشک پلو با مرغ 😋
ابتدا سینه یا فیله ی مرغ رو برش های کوچک و یک اندازه میزنیم و به مدت دو تا سه ساعت با پیاز ،کمی آبلیمو و زعفران غلیظ دم کرده و نمک و فلفل مزه دار کرده و در یخچال قرار میدیم.
بعد داخل تابه کمی روغن ریخته ، تکه های مرغ رو همراه پیاز نگینی شده کمی تفت داده و درِ ماهیتابه رو میزاریم تا کمی آب انداخته و مغز پخت بشن. در ظرفی جدا، زرشک و خلال پسته و بادام رو کمی تفت میدیم و سپس به تکه های مرغ اضافه میکنیم. کمی از زعفران دم کرده رو هم روی همه مواد ریخته و با هم مخلوط کرده و با پلو سرو میکنیم.
#زرشک_پلو_با_مرغ
@khane_ashpazzi
✅ پودینگ کاراملی فندقی 😋
✍ مواد لازم:
شیر سه پیمانه
نشاسته ذرت سه ق غ سر پُر
نمک یک پینچ
پودرفندق سه ق غ
سُس کارامل معادل دستور
✍سس کارامل :
شکر صد گرم
خامه ی صبحانه صد و هفتاد گرم
کره پنجاه گرم
🍜 طرز تهیه:
ابتدا سس کارامل رو آماده میکنیم
شکر را داخل شیرجوش یا قابلمه ی کوچکی ریخته و روی حرارت متوسط بدون هم زدن قرار میدیم تا کم کم از کناره های ظرف ، شکر شروع به ذوب شدن و کاراملی شدن کنه
حرارت رو ملایم کرده ، ظرف محتوی شکر رو کمی چرخونده تا همه ی شکر بطور همزمان شروع به ذوب شدن کنه وقتی به رنگ دلخواه رسید و طلایی متوسط شد
خامه و کره که با هم مخلوط و داغ کرده ایم را روی کارامل ریخته و به سرعت شروع به همزدن میکنیم تا وقتیکه تمام کاراملی که سفت شده ، داخل خامه حل بشه و سس یکدستی داشته باشیم (اگه قبل غلیظ شدن سس نتونستید تمام کارامل را حل کنید ، کمی شیر به سس اضافه کنید و هم بزنید تا کارامل حل بشه)
برای پودینگ ، نشاسته ی ذرت را داخل شیر سرد حل کنید نمک و پودر فندق و سس کارامل را اضافه کنید و روی حرارت ملایم
مدام هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه پودینگ داغ رو داخل ظرف سروتون ریخته وقتی از حرارت افتاد داخل یخچال قرار بدید .
من روی پودینگ مقداری سس کارامل ( اضافه تر از دستور) ریختم و با کرم چیز کاراملی ، شکلات تافی، فندق کاراملی و توت فرنگی تزیین کردم .
#کرم_چیز_کاراملی
دویست گرم پنیر ماسکارپونه رو با همزن زده و نصف پیمانه یا کمتر سس کارامل کم کم بهش اضافه کرده تا کاملا طعم کاراملی بگیره و قابل ماسوره زدن باشه.
#پودینگ_کاراملی
@khane_ashpazzi