#دمنوش_دارچین
#دمنوش دارچین و بادیان ستاره ای
چوب دارچین:1عدد
بادیان ستاره ای:3عدد
آبجوش:220میلی لیتر
عسل:نصف قاشق غذاخوری
پرتقال:درصورت دلخواه
✍طرزتهیه:
بادیان ستاره ای, چوب دارچین و (درصورت داخواه یک حلقه پرتقال )را درون ظرف دمنوش یا قوری میریزیم, آب جوش اضافه کرده و روی بخار کتری میگذاریم تا دم بکشد. در آخر برای شیرین شدن دمنوش مقداری عسل باتوجه به ذایقه خود اضاف میکنیم.😋
@khane_ashpazzi
#_سوپ_گندم
یکی از غذاهایی که برای بالا بردن مقاومت بدن خیلی خوب و مقویه،انواع سوپهاست. توی این هوای سرد هم انتخاب خیلی مناسبیه.
#سوپ_گندم واقعا خوشمزس،پيشنهاد ميكنم حتما امتحانش كنيد.
هم ميتونيد با مرغ بپزيدش هم گوشت.با مرغ سريعتر آماده ميشه ولي با گوشت خوشمزه تره البته نظر منه.
.
✍طرز تهيه:
يك پياز متوسط رو در يك ق روغن تفت بديد تا سبك بشه،نبايد سرخ بشه بعد يك ليوان سينه ي مرغ مكعبي خرد شده بدون پوست و استخوان رو بهش اضافه و يه كوچولو تفت بديد تا سفيد بشه ،كمي زردچوبه و فلفل و اگه دوست داريد يكم رب بهش بزنيد بعد يك ليوان گندم پوست كنده و يدونه هويج خرد شده و نصف ليوان ساقه كرفس خرد شده بهش اضافه كنيد.به مقدار لازم آب بريزيد و بزاريد بپزه.گندم بدون پوست خيلي زودتر از جو ميپزه.اواخر پخت نمك غذا رو بريزيد و اگه دوست داريد يك قاشق جعفري خرد شده اضافه كنيد.
پ.ن:به دلخواه ميتونيد كمي هم قارچ توش بريزيد.
اگر خواستيد با گوشت بپزيد،بايد اول گوشت نيمه پز بشه بعد بقيه مواد رو اضافه كنيد و بذاريد جا بيفته.😋
@khane_ashpazzi
#_مُرغ_وَحشی
✍طرزتهیه:
اول یک پیاز چاق و چله خورد بشه کف قابلمه بعد مرغ(خام از فریز در اومده یا تازه) رو روش بچینید بعد زنجبیل و فلفل سیاه و نمک و چنتا آلو بخارا کمی شکر بپاشونید و دو قاشق غذا خوری روغن بریزید یا ۳۰ گرم کره بعد درشو بزارید شعله خعلی کم بعد از ۴۰ دقیقه زعفران دم کرده (زعفرانی که یک ربع قبل در اب جوش ریخته شده و رنگش باز شده نصف استکان )و آب نارنج یا اب لیمو میریزید (هرجقد ک دوس دارید)و درشو میزارید تا ب روغن بیفته و برمیگشتونید و شعله خاموش کنید
نهایت زمان ۲ ساعت😋
@khane_ashpazzi
🌶️آشپزی درخانہ🌶️
#خاگینه_مغزدار
📝 برای شربتش نصف پیمانه شکر و نصف پیمانه آب و یک چهارم پیمانه گلاب و دو تا دونه هل و یکم زعفرون دم کرده رو با هم مخلوط کردم و گذاشتم رو حرارت تا یکم غلیظ بشه بعدم گذاشتمش تو یخچال تا خنک بشه این از شربت .
برای خود خاگینه هم من دو تا تخم مرغ و یکم وانیل و با همزن خوب زدم و بعد بهش دو قاشق غ پر ماست سفت و دو قاشق غ ارد سفید و یه ق چایخوری بکینگ پودر اضافه کردم و با قاشق همزدم بعد ظرف رو گرم کردم یکم روغن ریختم نصف مواد و ریختم در ظرف رو گذاشتم یکم که گرفت یه مقدار مغز گردو خرد شده ریختم رو لایه اول و روش یکم دارچین پاشیدم و بعدم بقیه مواد و ریختم و در ظرف و گذاشتم تا حسابی پف کنه بعد برگردوندم که روشم طلایی بشه بعدم که شربت خنک شده رو ریختم روش و تمام.
👈 اندازه شربت سلیقه ایه من خودم کم شیرین دوست دارم
حرارت باید ملایم باشه دمکنی هم بزارید خوبه
اگه فاصله قابلمه و حرارت کمه شعله پخش کن هم بزارید
من این مقدار مواد و تو قابلمه خیلی کوچیک که مخصوص سیسمونی نوزاده درست کردم برای همین پف میکنه😊
@khane_ashpazzi
🌶️آشپزی درخانہ🌶️
#کوفته
📝سیصد گرم گوشت چرخ کرده بدون چربی رو با صد گرم سینه مرغ چرخ کرده مخلوط کردم .
یک پیمانه برنج رو با نصف پیمانه لپه رو از چند ساعت قبل خیس دادم.
برنج رو زنده ابکش کردم ( داخل اب برنج زرد چوبه بریزید ک برنجتون زرد شه) _ لپه رو گذاشتم نیم پز شه بعد ابکش کردم
اندازه سه مشت تره و مرزه یا ترخون خرد کردم و کنار گذاشتم ( سبزی خشک هم باشه مشکلی نیست اما باید کمتر بریزید)
ی دونه پیاز متوسط هم رنده کردم و ابش رو گرفتم و کنار گذاشتم
ی تخم مرغ داریم و یک ق غ سر پر ارد گندم به اضافه نمک و فلفل و زرد چوبه
خب غذا ساز رو بیارید برنج و لپه رو داخل غذا ساز بریزید و چند پالس بزنید نزارید کامله کامل له شه بعد برنج و لپه رو به گوشت چرخ کرده اضافه کنید . تخم مرغ و نمک و یکم زرد چوبه و فلفل و ارد و سبزی معطر هم اضافه شود. حالا به مدت ده دقیقه مواد را با دست ورز دهید. بیش از حد ورز ندید چون کوفته سفت میشه کم هم ورز بدی کوفته وا میره. خب بعد از ورز دادن به اندازه ی یک پرتقال از مواد بردارید با دست پهن کنید توی استوری مراحل کار میزارم حتما ببینید. بعد وسط مواد رو یکم پیاز داغ و ی قیصی و کمی گردو و کمی زرشک بزارید. ( چربی پیاز داغ رو با دستمال بگیرید) بعد اروم جمع کنید و گلوله کنید. مواد وسط کامل باید مخفی باشن گلوله کامل گرد باشه و هیچ درزی بینش نباشه.
بعد بزارید یک ساعت تو یخچال بمونه . در اینجا من برای احتیاط گلوله ها رو سرخ کردم البته خیلی کم . ک اصلا لازم نبود سرخ هم نکنید کوفته وا نمیره .
داخل ی قابلمه دو تا پیاز متوسط رو تفت بدید بعد نمک و زرد چوبه اضافه کنید . به اضافه دو ق غ رب گوجه اجازه بدید بوی خامی رب از بین بره بعد پنج لیوان اب بهش اضافه کنید اجازه بدید اب جوش بخوره بعد کوفته ها را ارام داخل سس بزارید حرارت اول زیاده از سس مدام روی کوفته بریزید تا کوفته خودشو بگیره بعد ک خودشو گرفت حرارت رو کم کنید و بعد از چهل دقیقه درب قابلمه رو بزارید اما کامل نبندید تا کوفته کامل پخته شود. اواسط پخت چنتا الو بخارا یا قیصی و یکم مرزه داخل سس بریزید اینجوری عطر و طعم بینظری ب سس میدید
بعد از دو ساعت کوفته آمادست نوش جان
@khane_ashpazzi
#_کیک_صبحانه_تابه_ای
موادلازم📝
تخم مرغ دو عدد
عسل یا شکر 7 ق غ(من از عسل استفاده کردم)
ماست یا شیر سه ق غ(من از ماست استفاده کردم)
آرد 8 ق غ
روغن مایع 3 ق غ
بکینگ پودر 1 ق چ
وانیل مقداری
✍طرزتهیه:
ابتدا تخم مرغ، عسل و وانیل را خوب هم زدم تا کر رنگ بشه بعد ماست و روغن را اضافه کردم هم زدم تا یکدست بشه آرد را با بکینگ پودر دو بار الک کرده و به و اضافه کردم و مخلوط کردم تابه نچسب را داغ کردم و مقداری روغن ریختم گذاشتم روی حرارت ملایم تا داغ بشه بعد مایع را داخلش ریختم و شعله پخش کن را زیر تابه گذاشتم (با شعله ملایم) و در دم کنی گذاشتم بعد ازبیست دقیقه درش رو برداشتم و با خلال چوبز تست کردم و اگه بهش نچسبی کیک پخته و برش گردوندم تا روی کیک هم برشته بشه.روش با گاناش و پودر پسته و گردو تزیین کردم.😋
@khane_ashpazzi
سيب زمينى رو ابپز بعد رنده كنيد
يه دونه تخم مرغ رو خوب با هم زن بزنيد تا كف كنه
نصف تخم مرغ رو كنار بزاريد،،نصف ديگه رو به سيب زمينى ها اضافه كنيد
يه مخلوط خميرى شكل به دست مياد كه راحت توى دست شكل ميگيره
از سيب زمينى ها به اندازه ى يه نارنگى كوچولو برداريد
وسطش يه برش پنير و هر سبزيجاتى كه دوست داريد
يا حتى سوسيس و كالباس
بزاريد و مايه تونو ببنديد
توى تخم مرغى كه كنار گذاشته بوديد و بعد توى پودر سوخارى بزنيد
توى روغن كم سرخ كنيد
💁🏻براى تزئين از كاهوى فرانسوى و گوجه ى گيلاسى و انواع سس ها استفاده كنيد.
@khane_ashpazzi
#ژله_زعفرانی🍝💛
ابتدا یک بسته پودر ژله زعفرانی رو با 1 و نیم لیوان آب جوش به روش بن ماری حل کرده و کنار میزاریم تا کمی خنک بشه بعد قالب تون رو کمی چرب کرده و ژله رو بهش اضافه میکنیم بعد داخل یخچال قرار بدید به مدت سه ساعت تا کاملا بسته بشه بعد از یخچال خارج کرده و دور تا دور ژله رو با چاقو جدا کرده و در ظرف مورد نظر برگردونید.
@khane_ashpazzi
❌❄️ برف نخوريد!
🔻متخصص تغذیه درباره مصرف و خوردن برف گفت: در حال حاضر به دلیل آلودگی هوا و وجود ذرات معلق در آن، پس از بارش برف، این ذرات بر روی زمین تجمع پیدا میکنند که خوردن برف از لحاظ بهداشتی درست نیست.
🔹وی گفت: به دلیل اینکه در حال حاضر شرایط جوی به گونهای است که کمتر شاهد بارش برف هستیم، خوردن برف میتواند عناصر موجود در هوا را وارد دستگاه گوارش کند که این موضوع باعث بروز بیماریهای گوارشی و سایر بیماریها خواهد شد.
🔸به گفته وی وجود ذرات سنگین مانند سرب و جیوه غیرقابل اجتناب نیست و باید از خوردن برف پرهیز کرد به دلیل اینکه آلودگی موجود در این برفها میتواند بیماریهای اعصاب را تشدید کند.
@khane_ashpazzi
#یتیمچه🥘🍆
1ـ بادمجون نگینی درشت خرد شده
2ـ سیب زمینی خرد شده
3ـ فلفل دلمه ای رنگی
4ـ فلفل سبز تند
5ـ گوجه پوست گرفته و خرد شده
6ـ پودر زنجبیل و نمک و زرچوبه
7ـ پیاز نگینی خرد شده
8ـ1 ق غ رب گوجه فرنگی
♨️طرز تهیه: بادمجون و سیب زمینی رو جدا جدا سرخ کنیدخیلی کم. بعد پیاز و سرخ کنید و گوجه و ادویه هارو اضافه کنید و فلفل دلمه ای و فلفل سبز رو بریزید و کمی تفت بدید و بادمجون و اضافه کنیدسیب زمینی رو برای تزیین، داخلش نریختم ولی باید توش بریزیم و اجازه بدید با آب گوجه فرنگی حدود 40 دقیقه با حرارت کم جا بیفته
@khane_ashpazzi