هدایت شده از سر دسته ثامن فریدونشهر
🌸ضمن سلام و خدا قوت🌸
🌷از اینکه مارا در این نشست همراهی نمودید کمال تشکر را داریم.🙏
🔸🔸🔸🔶🇮🇷🇮🇷🇮🇷🔶🔸🔸🔸
🔊لطفا توجه بفرمایید:
از هم اکنون هادیان سیاسی و بصیرتی ناحیه در خدمت شما عزیزان هستند تا به سوالات شما پاسخ داده و نظرات و پیشنهادات شما را دریافت کنند.
💌📧📨📩✉️
📨برای ارسال سوالات و نظرات به آی دی زیر مراجعه کنید👇
👉 @fr_matna
♦️ناحیه مقاومت بسیج فریدونشهر♦️
هدایت شده از سر دسته ثامن فریدونشهر
🍃🌹عرض سلام ووقت بخیرخدمت همه بزرگواران که تا این لحظه وساعت باماهمراه هستید
دراین قسمت ازرزمایش با برنامه پرسش وپاسخ درخدمت شما هستیم ضمن این که راس ساعت ۶:۳۰شب نیزبابرنامه وبینار درخدمت همه عزیزان خواهیم بود.بزرگواران نسبت به اطلاع رسانی درکانال های تحت مدیریت خود اهتمام لازم راداشته باشندواطلاعیه مربوطه را که درهمین کانال بارگذاری خواهد شدرامجدا درکانال های خود جهت دعوت دیگراعضا وگروههای دیگردرفضای مجازی ارسال نماید باتشکر
هدایت شده از جهادگران عشایری قلعه سرخ
«بسم الله الرحمن الرحیم»
گفتگوی برخط...📞
نشست وگردهمایی مجازی آنلاین(وبینار)
📌موضوع:هفته بصیرت
گذری برمکتب شهیدسلیمانی
🎧سخنران:استاد معلمی کارشناس ارشد علوم سیاسی
⬅️پنج شنبه ۱۱دی ماه
راس ساعت:۱۸:۳۰
📑 لینک ورود به اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/ab.y/s.-feridonshahr
🔸🔸🔸🔶🔸🔸🔸
🖋جهت ورود به نشست مجازی لینک فوق را لمس کنید و گزینه مهمان را انتخاب کرده و پس از نوشتن نام خود وارد جلسه شوید
🔸🔸🔸🔶🔸🔸🔸
🖋 لطفاً اهتمام لازم جهت حضور فعال در برنامه و اطلاع رسانی به دوستان و اعضای زیر مجموعه را داشته باشید.
🔴🍁
🍁
❇️ مردم سالاری دینی(6)
💠 اهداف مردم سالاری دینی
🔹🌺🔸
🔻در اندیشهی سیاسی شیعه در فضای فکری انقلاب اسلامی، برای اولین بار نوعی گذار از نظم سلطانی و نظام پادشاهی در عرصهی نظامسازی صورت گرفته است.
🔹برای اولین بار #امامخمینی (ره) بحث حکومت دینی و ولایتفقیه را در چارچوب نظم جدیدی مطرح کرده است که دیگر نظم سلطانی نیست بلکه نظم مردمی است؛ یعنی قرار است مناسبات سیاسیاجتماعی در این حکومت بر اساس خواست و رأی مردم شکل بگیرد. به همین دلیل است که بین ولایتفقیه و جمهوریت یا نظمی که جمهور یا اکثر مردم در آن نقش دارند، نوعی سازگاری و همنشینی صورت میگیرد.
🔸از این رو، میتوان گفت اولین و مهمترین دستاوردی که به وجود آمد این است که برای اولین بار امکان ارائهی الگویی از نظام سیاسی مردمی بر مبنای تفکر شیعه صورت گرفت. برای بازخوانی این دستاورد به نظر میرسد که از دو زاویه میتوان به آن اشاره کرد.
1️⃣یک زاویه این است که گفته شود اسلام هم با #دموکراسی مخالف نیست یا سعی در اثبات سازگاری اسلام با دموکراسی داشته باشیم؛ اما به نظر میرسد امام (ره) با تعابیری که داشتهاند از زاویهی دومی وارد بحث شدهاند. در بعضی از فرمایشات ایشان چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی میبینیم که ایشان وقتی بحث دموکراسی را مطرح میکنند، تعبیرشان این است که اسلام ذاتاً یک دین دموکرات یا مردمسالار است و ذاتاً با دموکراسی موافق است و دموکراسی اسلام، دموکراسی واقعی است. در واقع این نوع نگاه میخواهد بگوید که دموکراسی یک امر تلفیقی و ترکیبی نیست که ما آن را از غرب بگیریم و با بعضی از مؤلفههای اسلامی آشتی داده و سازگار کنیم و ترکیبی را به نام مردمسالاری دینی و دموکراسی اسلامی درست کنیم. بلکه دموکراسی یک حقیقت واحد و امری بسیط است و اسلام، دموکراسی خاصی را به رسمیت شناخته است و ما میتوانیم از متون دینی، مدل و گونهی خاصی از مردمسالاری را استخراج کنیم.
2️⃣اگر از زاویهی دوم وارد بحث شویم، هدف اساسی در طرح مردمسالاری دینی این است که مدل و الگویی دموکراتیک و مردمسالار از اسلام و متون اسلامی استخراج شود و ظرفیت متون و آموزههای دینی برای استخراج یک الگوی بومی و اسلامی مردمسالار نشان داده شود. برای این مسئله هدفی هم در عرصهی سیاست خارجی قابل تصور است و آن اینکه ما مردمسالاری دینی را در سطحی مورد بررسی قرار داده و مطرح کنیم که قابل رقابت با الگوهای دیگر دموکراسی و بهطور خاص الگوی لیبرال دموکراسی در دنیا باشد.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
💠🍁
🍁
✅یادداشت روز
🔴از #رقیبهراسی تا تخریب سپاه
✍️ عزیز غضنفری
🔸🌹🔹
🔻این روزها با استناد به بیانات حضرت امام(ره) درباره ورود #سپاه و ارتش به سیاست و #انتخابات، تحلیلهای گوناگونی مطرح میشود و در این میان یک جریان مشخص با اهداف معین خط تخریب سپاه را در پیش گرفته است:
💠نکات تحلیلی:
🔸1- سپاه تأکیدات حضرت امام(ره) و پس از ایشان #رهبر_معظم_انقلاب درباره عدم ورود به دستهبندیهای سیاسی را به دیده یک دستور شرعی و قانونی مینگرد و خود را بدان ملتزم میداند. در سپاه کمیسیونی تحت عنوان «فرمان حضرت امام» وجود دارد که با قاطعیت به مسئله ورود اعضای سپاه به فعالیتهای حزبی و انتخاباتی رسیدگی میکند. ضمن اینکه دکترین رفتار سیاسی سپاه که سند بسیار مهم در سپاه به حساب میآید، هرگونه ورود به احزاب و حمایت مصداقی از هر کاندیدا و گروه سیاسی در انتخابات را نهی کرده است.
🔹2- موضوع ورود نظامیان به انتخابات بر اساس رعایت قانون، نه منع قانونی دارد و نه مخالف با بیانات حضرت امام(ره) است؛ هرچند بر اساس دکترین رفتار سیاسی سپاه، سپاه از هیچ فردی با هرگونه سابقه، نظامی و غیرنظامی، حمایت نخواهد کرد.
🔸 3- در آغاز تشکیل سپاه برخی از فرماندهان سپاه مانند محسن رضایی و محمدباقر ذوالقدر عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز بودند که با تذکر امام مبنی بر اینکه یا در حزب باشید، یا در سپاه بمانید، با انصراف از فعالیتهای سیاسی در سپاه ماندند و برخی دیگر نیز چون محسن آرمین از سپاه انصراف دادند. تأکید امام(ره) مربوط به دورانی است که به خاطر شکلگیری تازه سپاه و عدم تجربه لازم، تعداد اندکی از اعضاء سپاه هر دو مسیر نظامیگری و کار حزبی را توأمان دنبال میکردند؛ که البته بهسرعت این رویکرد اصلاح شد و تاکنون نیز این اهتمام بهتصریح امام(ره) دنبال میشود؛ اما نهی حضرت امام هیچ منافاتی با ارتقاء آگاهیهای سیاسی در سپاه ندارد. چه اینکه ایشان در همان مقطع ضمن نهی از ورود به کارهایی به سبک سیاستبازان، فرمودند که قواى مسلح، باید داراى دید سیاسى باشند و هرگز کورکورانه عمل نکنند.
🔺نکته پایانی: کسانی که امروز به بیانات امام راحل استناد میکنند و بر اساس آن خط تخریب سپاه را در پیش گرفتهاند، باید به این سؤال پاسخ دهند که هماکنون آیا در سپاه اختلاط مشاغل نظامی و حزبی وجود دارد؟ آیا سپاه به غیر از اینکه به تبیین و بصیرتافزایی معتقد است، به تبلیغ یک حزب و کاندیدا روی آورده است؟ یقیناً اینگونه نیست و نخواهد بود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
💠🍁
🍁
🔴🍁
🍁
❇️مردم سالاری دینی (2)
💠اصول و الزامات مردم سالاری دینی
🔻مردم سالاری دینی در اصول با دیگر مردم سالاریهای جهان متفاوت است که اصول مهم آن بدین شرح است:
🔹1- اصل ایمان مداری: جامعه ای که بر اساس قوانین الهی و حاکمیت حق برنامه ریزی شده باشد اصل اولیش حفظ بنیانهای عقیدتی و فکری است. وظیفه حکومت اسلامی این است که نسبت به حفظ دین مردم و تقویت پایه های اعتقادی آنها همت گمارد و جامعه را از تزلزل و انحرافهای اخلاقی و ارزشی برهاند.
🔸2- اصل مردم گرایی: جامعه ای که بر مبنای قوانین الهی و حاکمیت خداوند شکل می گیرد بعد اساسی آن، نقش و جایگاه مردم است که بر اساس آن، مردم، مسؤولان، خدمتگزاران و معتمدان خود را برای ایفای نقش کارگزاری انتخاب می کنند و حاکمان نیز پس از انتخاب به مردم جوابگو خواهند بود.
🔹3- اصل قانون محوری: در همه نظامهای مردم سالار نیز رعایت قانون و قانون محوری، از اصول اولیه است. مقام معظم رهبری نیز یکی از اصول مردم سالاری دینی را قانون محوری بیان می کند. ایشان تحقق همه فضایل، آرمانها و اهداف را در سایه قانون و عدالت می داند و عدالت را نیز تنها در صورت استقرار قانون ممکن می شمرد.
🔸4 - شایسته سالاری: بر اساس دیدگاه اسلامی، عادلترین، آگاهترین، باتقواترین و باتدبیرترین افراد به سمت کارگزاری حکومت اسلامی گمارده می شوند.
🔹5 - اصل آگاهی: اگر عنصر اصلی مردم سالاری (انتخاب و تجلی اراده مردم در عرصه تصمیم گیری سیاسی اجتماعی) بر پایه معرفت و شناخت کافی نباشد محتوای مردم سالاری دینی رعایت نشده است. به همین جهت، باید آگاهی و معرفت کافی در خصوص اهداف مردم سالاری و عنوانهای مورد نظر برای انتخاب شدن وجود داشته باشد و رفتارهای انتخابی نیز بر همان اساس سامان پذیرد. حتی تکلیف و وظیفه ای نیز که در مشارکت مردمی وجود دارد منوط به شناخت است و بدون شناختن، دانستن و خواستن تکلیفی در این زمینه محقق نمی شود.
🔺6 - رضایت محوری: در نظام اسلامی که مردم محوریت دارند رعایت رضایت مردم و برآوردن نیازهای آنان، از اساسی ترین پایه های نظام محسوب می شود و در نظام اسلامی که مردم ولی نعمتان جامعه اند باید از نظام اسلامی راضی باشند و این امر با خدمتگزاری خالصانه مسؤولین و ملاحظه نظرات مردم، محقق می شود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
🌠🍁
🍁
✅یادداشت روز
💠دخلوخرج 8 ماهه، معیار #بودجه 1400
✍️#دکترعلی_قاسمی
🔸🌹🔹
🔻بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، در 8 ماهه نخست سال جاری مجموع درآمد وصولی دولت 328 هزار میلیارد تومان شده است که 169 هزار میلیارد تومان از محل درآمدها، 7 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای و 152 هزار میلیارد تومان هم از محل واگذاری داراییهای مالی بوده است. این در حالی است که قرار بود از محل واگذاری داراییهای سرمایهای یعنی #فروشنفت، 107 هزار میلیارد تومان درآمد کسب شود که 100 هزار میلیارد تومان آن محقق نشد. مضاف بر این، دولت در 8 ماهه امسال 328 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که مجموع هزینههای دولت در این مدت 353 هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی کسری 25 هزار میلیارد تومانی.
🌀نکات تحلیلی:
🔸1- اولین نکتهای که میتوان از گزارش 8 ماهه برداشت کرد، این است که از 107 هزار میلیارد تومان نفتی که تنها 7 هزار میلیارد آن تحقق پیدا کرده است، چگونه میتوانیم در سال 1400 از نفت و مشتقات آن 228 هزار میلیارد تومان درآمد به دست آوریم که دچار کسری بودجه مزمن نشویم؟
🔹2- در بودجه باید اعداد و ارقام بهصورت واقعی بسته شود تا امکان تحقق آنها فیالواقع وجود داشته باشد، اما متأسفانه غالباً شاهد این واقعیت هستیم که اعداد ارائه شده در بودجهها واقعی نیستند. در این راستا باید اذعان کرد اعداد و ارقام ارائه شده در بودجه بسیار مهم بوده و در زندگی مردم ایران تأثیرگذار و نقش حیاتی را بازی میکند که درمان بیماریهای اقتصاد ایران ازجمله؛ رکود، تورم، بیکاری، کاهش بهرهوری و رشد پایین اقتصادی را باید در سند بودجه جستجو کرد.
🔺نکته راهبردی: بودجهریزی و بودجهبندی یکی از موضوعات بسیار مهم و پراهمیت اقتصادی است و اهداف و کاربردهای مختلفی در تنظیم، تصویب، اجرا و کنترل سیاستهای دولت و سازمانها بر عهده دارد و بهنوعی مهمترین ابزار کنترل و نظارت بر عملکرد دولت و سازمانهای مصرفکننده، بودجه است. بهطور اصولی برای رسیدن به رشد اقتصادی و فراهم کردن خدمات عمومی و تحقق عدالت اجتماعی، باید دولت در کنار مردم و نهادهای عمومی، با بودجهریزی دقیق، صحیح، واقعبینانه و با تخصیص منابع درست و معیار (کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی) به وظایف خود بهخوبی عمل نماید تا کشور کمتر دچار نابسامانی اقتصادی و کسری بودجه شود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
🔴🍁
🍁
❇️مردم سالاری دینی (2)
💠اصول و الزامات مردم سالاری دینی
🔻مردم سالاری دینی در اصول با دیگر مردم سالاریهای جهان متفاوت است که اصول مهم آن بدین شرح است:
🔹1- اصل ایمان مداری: جامعه ای که بر اساس قوانین الهی و حاکمیت حق برنامه ریزی شده باشد اصل اولیش حفظ بنیانهای عقیدتی و فکری است. وظیفه حکومت اسلامی این است که نسبت به حفظ دین مردم و تقویت پایه های اعتقادی آنها همت گمارد و جامعه را از تزلزل و انحرافهای اخلاقی و ارزشی برهاند.
🔸2- اصل مردم گرایی: جامعه ای که بر مبنای قوانین الهی و حاکمیت خداوند شکل می گیرد بعد اساسی آن، نقش و جایگاه مردم است که بر اساس آن، مردم، مسؤولان، خدمتگزاران و معتمدان خود را برای ایفای نقش کارگزاری انتخاب می کنند و حاکمان نیز پس از انتخاب به مردم جوابگو خواهند بود.
🔹3- اصل قانون محوری: در همه نظامهای مردم سالار نیز رعایت قانون و قانون محوری، از اصول اولیه است. مقام معظم رهبری نیز یکی از اصول مردم سالاری دینی را قانون محوری بیان می کند. ایشان تحقق همه فضایل، آرمانها و اهداف را در سایه قانون و عدالت می داند و عدالت را نیز تنها در صورت استقرار قانون ممکن می شمرد.
🔸4 - شایسته سالاری: بر اساس دیدگاه اسلامی، عادلترین، آگاهترین، باتقواترین و باتدبیرترین افراد به سمت کارگزاری حکومت اسلامی گمارده می شوند.
🔹5 - اصل آگاهی: اگر عنصر اصلی مردم سالاری (انتخاب و تجلی اراده مردم در عرصه تصمیم گیری سیاسی اجتماعی) بر پایه معرفت و شناخت کافی نباشد محتوای مردم سالاری دینی رعایت نشده است. به همین جهت، باید آگاهی و معرفت کافی در خصوص اهداف مردم سالاری و عنوانهای مورد نظر برای انتخاب شدن وجود داشته باشد و رفتارهای انتخابی نیز بر همان اساس سامان پذیرد. حتی تکلیف و وظیفه ای نیز که در مشارکت مردمی وجود دارد منوط به شناخت است و بدون شناختن، دانستن و خواستن تکلیفی در این زمینه محقق نمی شود.
🔺6 - رضایت محوری: در نظام اسلامی که مردم محوریت دارند رعایت رضایت مردم و برآوردن نیازهای آنان، از اساسی ترین پایه های نظام محسوب می شود و در نظام اسلامی که مردم ولی نعمتان جامعه اند باید از نظام اسلامی راضی باشند و این امر با خدمتگزاری خالصانه مسؤولین و ملاحظه نظرات مردم، محقق می شود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
🌠🍁
🍁
✅یادداشت روز
💠دخلوخرج 8 ماهه، معیار #بودجه 1400
✍️#دکترعلی_قاسمی
🔸🌹🔹
🔻بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور، در 8 ماهه نخست سال جاری مجموع درآمد وصولی دولت 328 هزار میلیارد تومان شده است که 169 هزار میلیارد تومان از محل درآمدها، 7 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری داراییهای سرمایهای و 152 هزار میلیارد تومان هم از محل واگذاری داراییهای مالی بوده است. این در حالی است که قرار بود از محل واگذاری داراییهای سرمایهای یعنی #فروشنفت، 107 هزار میلیارد تومان درآمد کسب شود که 100 هزار میلیارد تومان آن محقق نشد. مضاف بر این، دولت در 8 ماهه امسال 328 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که مجموع هزینههای دولت در این مدت 353 هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی کسری 25 هزار میلیارد تومانی.
🌀نکات تحلیلی:
🔸1- اولین نکتهای که میتوان از گزارش 8 ماهه برداشت کرد، این است که از 107 هزار میلیارد تومان نفتی که تنها 7 هزار میلیارد آن تحقق پیدا کرده است، چگونه میتوانیم در سال 1400 از نفت و مشتقات آن 228 هزار میلیارد تومان درآمد به دست آوریم که دچار کسری بودجه مزمن نشویم؟
🔹2- در بودجه باید اعداد و ارقام بهصورت واقعی بسته شود تا امکان تحقق آنها فیالواقع وجود داشته باشد، اما متأسفانه غالباً شاهد این واقعیت هستیم که اعداد ارائه شده در بودجهها واقعی نیستند. در این راستا باید اذعان کرد اعداد و ارقام ارائه شده در بودجه بسیار مهم بوده و در زندگی مردم ایران تأثیرگذار و نقش حیاتی را بازی میکند که درمان بیماریهای اقتصاد ایران ازجمله؛ رکود، تورم، بیکاری، کاهش بهرهوری و رشد پایین اقتصادی را باید در سند بودجه جستجو کرد.
🔺نکته راهبردی: بودجهریزی و بودجهبندی یکی از موضوعات بسیار مهم و پراهمیت اقتصادی است و اهداف و کاربردهای مختلفی در تنظیم، تصویب، اجرا و کنترل سیاستهای دولت و سازمانها بر عهده دارد و بهنوعی مهمترین ابزار کنترل و نظارت بر عملکرد دولت و سازمانهای مصرفکننده، بودجه است. بهطور اصولی برای رسیدن به رشد اقتصادی و فراهم کردن خدمات عمومی و تحقق عدالت اجتماعی، باید دولت در کنار مردم و نهادهای عمومی، با بودجهریزی دقیق، صحیح، واقعبینانه و با تخصیص منابع درست و معیار (کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی) به وظایف خود بهخوبی عمل نماید تا کشور کمتر دچار نابسامانی اقتصادی و کسری بودجه شود.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🍁
🌠🍁
🔴🍁
🍁
❇️ مردم سالاری دینی(5)
💠اهمیت و ضرورت مردم سالاری دینی
🔹🌺🔸
🔻#انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشی نیست. پایهی نظام ما همین انتخابات است. مردمسالاری دینی با حرف نمیشود؛ مردمسالاری دینی با شرکت مردم، حضور مردم، ارادهی مردم، ارتباط فکری و عقلانی و عاطفی مردم با تحولات کشور صورت میگیرد؛ این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانی و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست.
🔹این مردمسالاری، عامل پایداری ملت ایران است. اینکه شما توانستهاید در طول این {42} سال از نهیب ابرقدرتها نترسید، اینکه ابرقدرتها هم غیر از نهیب نتوانستند ضربهی اساسی به شما بزنند، اینکه جوانان کشور در ورود به میدانهای گوناگون این #شجاعت و #اخلاص را نشان میدهند، ناشی از مردمسالاری دینی است؛ این را باید خیلی قدر بدانیم. انتخابات سرمایهگذاری عظیم ملت ایران است؛ مثل اینکه شما سرمایهی سنگین و عظیمی را در بانک میگذارید، بانک با آن کار میکند و شما از سودش استفاده میکنید؛ انتخابات یک چنین چیزی است.
🔸ملت ایران سرمایهگذاری عظیمی را میکند، سپردهگذاری بزرگی را انجام میدهد و سود آن را میبرد. آراء یکایک شما مردم سهمی است از همان سرمایهگذاری و سپردهگذاری. هر رأیی که شما در صندوق میاندازید، مثل این است که یک بخشی از پول آن سپرده را دارید تأمین میکنید. یک رأی هم اهمیت دارد.
🔹هرچه انتخابات پرشورتر باشد، #عظمت_ملت_ایران بیشتر در چشم مخالفان و دشمنانش دیده خواهد شد؛ برای ملت ایران حرمت بیشتری خواهند گذاشت؛ دوستان شما هم در دنیا خوشحال میشوند. عظمت ملت ایران را حضور مردم در انتخابات نشان میدهد؛ بنده همواره در درجهی اول در انتخابات سعیم بر این است که به مردم عرض کنم حضور شما در این انتخابات مهم است. این، تصدیق و تأیید و مستحکم کردن نظام جمهوری اسلامی است. مسئله فقط یک مسئلهی سیاسی و فردی و اخلاقی محض نیست؛ یک مسئلهی همهجانبه است.
🔺انتخابات با سرنوشت مردم سر و کار دارد؛ بخصوص انتخابات ریاست جمهوری که سپردن قوهی اجرائیهی کشور به دست یک نفر و یک مجموعه است که کشور را برای مدت چند سال اداره کنند؛ اینقدر انتخابات اهمیت دارد.
🌺 «رهبر معظم انقلاب اسلامی 1388/1/1»
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁
🔴🍁
🍁
❇️مردم سالاری دینی (1)
💠چیستی و مفهوم مردم سالاری دینی
🔻واژه «مردم سالاری دینی»، اصطلاح تازه ای در گفتمان سیاسی دنیاست که در بستر مبانی سیاسی اسلام و متأثر از آموزه های نبوی و علوی روییده و بر آن است تا ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سیاست و اداره امور جامعه و پرهیز از الگوهای حکومتی استبدادی، رعایت اصول و مبانی ارزشی را بنماید و بدین ترتیب، نظام اسلامی را از الگوهای سکولار غربی تمییز دهد. برای این منظور، در حکومت اسلامی، روش نوینی مورد توجه قرار گرفته که نه استبدادی و نه لیبرالی است.
🔸مقام معظم رهبری از این روش حکومتی، به «مردم سالاری دینی» تعبیر نموده اند، و در توضیح آن می فرماید: «این مردم سالاری (دینی) به ریشه های دمکراسی غربی مطلقاً ارتباط ندارد؛ این یک چیز دیگر است. اولاً مردم سالاری دینی دو چیز نیست؛ این طور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کاملی داشته باشیم؛ نه، خود این مردم سالاری هم متعلق به دین است. مردم سالاری هم دو سر دارد... یک سر آن عبارت است از این که تشکیل نظام به وسیله اراده و رأی مردم صورت بگیرد؛ یعنی مردم نظام را انتخاب می کنند؛ دولت را انتخاب می کنند... انتخاب مردم یکی از دو بخش مردم سالاری دینی است.
🔹مردم بایستی انتخاب کنند، بخواهند، بشناسند و تصمیم بگیرند تا تکلیف شرعی درباره آنها منجز بشود. بدون شناختن و دانستن و خواستن، تکلیفی نخواهند داشت. سر دیگر قضیه مردم سالاری (دینی) این است که حالا بعد از آن که من و شما را انتخاب کردند، ما در قبال آنها وظایف جدی و حقیقی داریم...»
به طور خلاصه در تبیین مفهوم مردم سالاری دینی، می توان چنین بیان نمود:
مردم سالاری دینی، ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم و در چارچوب مقررات الهی استوار است و در راستای حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ایفای نقش می کند. این مدل، بر دو پایه استوار است:
1️⃣ از سویی ریشه در آموزه های وحیانی دارد
2️⃣ این آموزه ها را از رهگذر خواست و اراده مردم دنبال می کند
🔻از این رو در نظام مردم سالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن الهی و انسانی استوار است و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می کند.
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#مردمسالاری_دینی
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴🍁
🍁