💠 میتوانم آشتی کنم؛ چون قوی هستم ...
🔻 در منابع روایی از امامحسین علیهالسّلام چنین نقل شده است: «إنّ أوْصَلَ النّاسِ مَن وَصَلَ مَن قَطَعَهُ؛ قویترين فرد در ایجاد ارتباط، كسى است كه با آنکه از او بريده، رابطه برقرار كند.»
🔆 از مهمترین راههای تعاملِ انسانها با یکدیگر، ایجاد ارتباط است که از طریق گفتگو و زبانِ بدن، پیامشان را به طرف مقابل یا کسانی که با او ارتباط دارند، میرساند و قهر و فاصله گرفتن سبب میشود که تعاملِ گرم و صمیمی انسانها از بین برود و کینه و کدورت به جای صفا و صمیمیت بنشیند.
🔽 در مکتب امامحسین علیهالسّلام از خصلتهای پسندیده و نیکو این است که برای آشتی و از بین بردن کینه و کدورت پیشقدم شویم و پلهایی که با قهر و کینه خراب شده را بازسازی کنیم.
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 121.
🖇لینک مطلب:
https://b2n.ir/n84433
📎 #شکوه_حسینی
➖ انجام اعمال عبادی با غسل اشتباه
✍ سؤال:
شخصی مدتها برای غسل، تمام سر و بدن را زیر دوش - بدون مراعات ترتیب - میشسته، حال نسبت به نماز و روزههای گذشته چه تکلیفی دارد؟
✅جواب:
غسل به شکل مذکور صحیح نبوده و باید نمازهایی که با چنین غسلی خوانده شده، قضا کند، ولی روزهها، با فرض این که معتقد به صحت غسل به صورت مذکور بوده، صحیح است.
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
👩#موارد_جواز_عدم_تمکین_زن👩
‼️‼️‼️‼️
لطفا بفرمائید در چه صورتی #زن می تواند از #شوهرش تمکین نکند❌ و حاضر به نزدیکی با شوهرش نشود؟🧐
👇👇👇
بر #زن #واجب است، که در هر #زمان و #مکانی که مرد خواستار #نزدیکی باشد، از خواسته ی همسر خود #اطاعت کند👌؛
مگر چند مورد که بر زن تمکین واجب نیست، ❌که عبارتنداز: 🔰🔰🔰
1⃣ جایی که اجابت خواست همسر، مستلزم #ضرری بر زن یا وارد آمدن آسیبی به او باشد.
2⃣ اگر زن در حالت #احرام باشد.
3⃣ زن #روزه #واجب باشد.
4⃣ زن در حالت #حيض یا #نفاس باشد.
⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️
🔴 در مورد روابط #زناشویی در روایت آمده است، که #زنی خدمت پیامبر(ص) آمد و عرض کرد حق مرد بر زنش چیست؟🤔
🔵 فرمود: به در خواست ( #جنسی) مرد پاسخ دهد و اگر چه بر روی #شتر باشد.
🔴 امام باقر(ع) نیز از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل می کند، که حضرت به #زنان فرمود: برای این که مردانتان را از زناشویی منع کنید، #نمازتان را طولانی #نکنید.[1]☑️
📚منابع:
۱. کافی،ج 5،ص 507 و 508 .
.
┅═┄⊰༻💜༺⊱┄═┅
🍃🌼 ﷽🌼🍃
✨#حدیث_روز
💠امام رضا(علیه السلام) فرمودند:
🔹 شِیعَتُنَا، اَلْمُسَلِّمُونَ لِأَمْرِنَا، اَلْآخِذُونَ بِقَوْلِنَا، اَلْمُخَالِفُونَ لِأَعْدَائِنَا فَمَنْ لَمْ یَکُنْ کَذَلِکَ فَلَیْسَ مِنَّا
🔸 شیعیان ما، کسانى اند که تسلیم شدگان فرمان ما و پذیرندگان سخن ما و مخالفان دشمنان ما، هستند، بنابراین، کسى که چنین نباشد، از ما نیست.
📗بحار الأنوار ج65 ص167
🔴 یک داستان یک پند
✍ با پیرمردِ مؤمنی، در مسجد نشسته بودم. زن جوانی صورت خود گرفته بود و برای درخواست کمک داخل خانهی خدا شد.
پیرمردِ مؤمن٬ دست در جیب کرد و اسکناس ارزشمندی به زن داد. دیگران هم دست او را خالی رد نکردند و سکهای دادند. جوانی از او پرسید: پول شیرین است چگونه از این همه پول گذشتی؟ سکه ای می دادی کافی بود!!
پیرمرد تبسمی کرد و گفت:پسرم صدقه٬ هفتاد نوع بلا را دفع میکند. از پول شیرینتر، جان و سلامتی من است که اگر اینجا٬ از پولِ شیرین نگذرم، باید در ساختمانِ پزشکان بروم و آنجا از پولِ شیرین بگذرم و شربت تلخ هم روی آن بنوشم تا خدا سلامتیِ شیرینِ من را برگرداند! بدان که از پول شیرینتر، سلامتی٬ آبرو٬ فرزند صالح و آرامش است. به فرمایش حضرت علی (ع) چه زیاد است عبرت و چه کم است عبرتگیرنده.
وأَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ ۛ وَأَحْسِنُوا ۛ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ (سورهی بقره آیهی 195) و (از مال خود) در راه خدا انفاق کنید و خود را با (دوری از انفاق) به مهلکه و خطر در نیفکنید و نیکویی کنید که خدا نیکوکاران را دوست دارد
💠#دست_دادن_به_نامحرم_با_دستکش
💬سوال: این که گفتید دست دادن با نامحرم اشکال داره، خوب آخه ما تو منطقه مون رسمه، انجام ندیم ناراحتی پیش میاد، یا مثلا اونایی که خارج می رن، دست ندن توهین حساب می شه، تو این طور شرایطی دست دادن به وسيله دستكش و امثال اون، چه حكمى داره؟
🔹 آيات عظام امام و خامنه اى: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى بنابر احتياط واجب، نبايد دست ها رو به هم فشار بدن.
🔹 آيات عظام بهجت، تبريزى، سيستانى، صافى، مكارم و وحيد: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره.
🔹 آيت اللّه فاضل: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى بهتره دست ها رو به هم فشار ندن.
آيت اللّه نورى: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى نبايد دست ها رو به هم فشار بدن.
🔺امام، تحريرالوسيلة، ج۲، النكاح، م۲۰ و خامنه اى؛ استفتاء، س ۴۷۹، تبريزى، استفتائات، س۱۶۰۶؛ مكارم، تعليقات على العروة، النكاح، م۴۰؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج۳، (النكاح)، م۱۶؛ صافى، هدايه العباد، ج۲، (النكاح)، م۲۰؛ دفتر: وحيد و بهجت. فاضل، تعليقات على العروة، ج۲، النكاح، م۴۰، نورى، تعليقات على العروة، النكاح، م۴۰.
┏━✨🌹✨🌸✨━┓