🔴 یک داستان یک پند
✍ با پیرمردِ مؤمنی، در مسجد نشسته بودم. زن جوانی صورت خود گرفته بود و برای درخواست کمک داخل خانهی خدا شد.
پیرمردِ مؤمن٬ دست در جیب کرد و اسکناس ارزشمندی به زن داد. دیگران هم دست او را خالی رد نکردند و سکهای دادند. جوانی از او پرسید: پول شیرین است چگونه از این همه پول گذشتی؟ سکه ای می دادی کافی بود!!
پیرمرد تبسمی کرد و گفت:پسرم صدقه٬ هفتاد نوع بلا را دفع میکند. از پول شیرینتر، جان و سلامتی من است که اگر اینجا٬ از پولِ شیرین نگذرم، باید در ساختمانِ پزشکان بروم و آنجا از پولِ شیرین بگذرم و شربت تلخ هم روی آن بنوشم تا خدا سلامتیِ شیرینِ من را برگرداند! بدان که از پول شیرینتر، سلامتی٬ آبرو٬ فرزند صالح و آرامش است. به فرمایش حضرت علی (ع) چه زیاد است عبرت و چه کم است عبرتگیرنده.
وأَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ ۛ وَأَحْسِنُوا ۛ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ (سورهی بقره آیهی 195) و (از مال خود) در راه خدا انفاق کنید و خود را با (دوری از انفاق) به مهلکه و خطر در نیفکنید و نیکویی کنید که خدا نیکوکاران را دوست دارد
💠#دست_دادن_به_نامحرم_با_دستکش
💬سوال: این که گفتید دست دادن با نامحرم اشکال داره، خوب آخه ما تو منطقه مون رسمه، انجام ندیم ناراحتی پیش میاد، یا مثلا اونایی که خارج می رن، دست ندن توهین حساب می شه، تو این طور شرایطی دست دادن به وسيله دستكش و امثال اون، چه حكمى داره؟
🔹 آيات عظام امام و خامنه اى: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى بنابر احتياط واجب، نبايد دست ها رو به هم فشار بدن.
🔹 آيات عظام بهجت، تبريزى، سيستانى، صافى، مكارم و وحيد: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره.
🔹 آيت اللّه فاضل: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى بهتره دست ها رو به هم فشار ندن.
آيت اللّه نورى: اگر بدون قصد و نیت لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه، اشكال نداره؛ ولى نبايد دست ها رو به هم فشار بدن.
🔺امام، تحريرالوسيلة، ج۲، النكاح، م۲۰ و خامنه اى؛ استفتاء، س ۴۷۹، تبريزى، استفتائات، س۱۶۰۶؛ مكارم، تعليقات على العروة، النكاح، م۴۰؛ سيستانى، منهاج الصالحين، ج۳، (النكاح)، م۱۶؛ صافى، هدايه العباد، ج۲، (النكاح)، م۲۰؛ دفتر: وحيد و بهجت. فاضل، تعليقات على العروة، ج۲، النكاح، م۴۰، نورى، تعليقات على العروة، النكاح، م۴۰.
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
♦️آیا عذرخواهی والدین از فرزندان کار صحیحی است؟
🔰سوال مهم:
🔹آیا منزلت پدر و مادر با عذرخواهی کردن از فرزند زیر سؤال میرود. بعضی وقتها پیش میآید که بیخود و بیجهت عصبانیت خود را بر سر فرزند خود خالی میکنیم و بعد از داد و فریاد برای اینکه اقتدارمان صدمه نبیند معذرت خواهی نمیکنیم..
🔅نظر شما چیه؟
🔰عذرخواهی والدین از فرزندان:
🔹بیشتر پدر و مادرها مصر هستند که فرزندشان به طور منظم از خواهر، برادر ، دوست یا بزرگتر خود معذرت خواهی نماید با این حال وقتی خودشان مرتکب اشتباهی میشوند اغلب در برابر عذرخواهی از فرزند مقاومت نشان میدهند.
♦️والدین گاه این موضوع را این طور توجیه میکنند که عذرخواهی از کودک، باعث کاهش احترام فرزند به آنها میشود. ولی دقیقا برعکس میباشد.
🔹آیا هنگامی که دیگران مسئولیت اشتباه شان را به گردن گرفته و تلاش میکنند اوضاع را بهتر نمایند، احترام بیشتری را دریافت نمیکنند؟
📌در ادامه با زمان مناسب عذرخواهی از فرزند و تاثیر آن بر کودک بیشتر صحبت خواهیم کرد.
#عذرخواهی
#والدین
#فرزندان
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔴 حکایت کوتاه
روزی یکی از پادشاهان به سیر و سیاحت رفت ،تا این که به روستایی رسید ،کمی در آنجا توقف کرد،تا قدری استراحت کند.
پادشاه به همراهان خود گفت :بساط طعام را آماده کنید کمی توقف می کنیم و سپس به راه خود ادامه می دهیم.
پادشاه گفت:آن پیرمرد هم که در حال کار کردن هست را بگویید تا بیاید(و با تعجب با خود زیر لب می گفت:چگونه این شخص با این کهولت سن هنوز سر پاست)
پیر مرد جلو امد و گفت :بله ،با من کاری بود!پادشاه گفت:ببینم تو چند سال از عمرت سپری شده؟
پیر مرد گفت:یکصد و بیست سال ،
پادشاه :و هنوزسر پا هستی و کار می کنی.
پیر مرد:بله.
پادشاه:ما با داشتن وسایل عیش و نوش و استراحت،نصف عمر شما را هم نداریم !!شما دهاتی ها که وسایل عیش و نوش به قدر ما ندارید ،چطور این همه عمر می کنید؟
پیرمرد در جواب پادشاه گفت:هر یک از انسانها سهم مشخصی از اطعام را دارند . هیچکس در این دنیا بیشتر از اندازه خود نمی تواند مصرف کند .شما در عرض چند سال با پر خوری و زیاده روی ،سهم خود را مصرف می کنید .
بنا بر این و قتی که تمام شد ۀدیگر سهمی ندارید و می میرید،ولی ما چون سهم خود را کم کم مصرف می کنیم .بیشتر از شما عمر می کنیم ،قربان!!!