مدیریت خشم :
🟧خشم جزو آموزه های نخستین ماست، پس باید مهارت مهار خشم را آموخت. وقتی خشم را مهار کردیم، باید حواسمان باشد که از چاله خشم در چاه افسردگی نیفتیم.
🟨 بین خشم و افسردگی نیز دهها مهارت دیگر را باید آموخت که در مجموع می توان نام این مهارت ها را “سواد زندگی” گذاشت؛ مانند مهارت های عاطفی، حل اختلاف، سخن گفتن و گوش دادن، متقاعدسازی، انتقاد، مدیریت هیجانات.
🟧برای کاهش خشونت باید به فکر کاهش زمینه های بروز آن بود. بنابراین عوامل بسیاری در این مورد نیاز به مداخله دارند، اما رعایت توصیه های زیر می تواند برای بسیاری کارساز باشد.
🟨اولین و مهم ترین توصیه، مراجعه به یک مشاور، روان شناس برای یادگیری مهارت های مختلفی مانند مدیریت خشم، جرات ورزی، نه گفتن و ... است. از جمله مهارتهایی که باید افراد خشمگین یاد بگیرند، این است که سطح انتظار خود را از دیگران کمی پایین تر بیاورند؛ گاهی خودشان را جای دیگران بگذارند.
🟧یاد بگیرند که ابراز خشونت، اولین و تنها راه ممکن برای حل مساله نیست. برای پیشگیری از ابراز خشونت، محیطی که خشم آنها را بر می انگیزد را ترک کنند؛ به فضای آزاد بروند و نفس عمیق بکشند تا مقداری از خشمشان کاسته شود. آب خنک بنوشند، برای کارهای خود برنامه ریزی داشته باشند.
🟨قربانیان خشونت هم باید مهارت های ابراز وجود را از کارهای ساده یاد بگیرند. مثلا اگر با خانواده یا دوستان خود بیرون رفتند و از آنها پرسیده شد که چه نوع بستنی ای می خورید، حتما نظر شخصیشان را بگویند و حق انتخاب را به دیگری ندهند. خانواده این افراد باید هر گونه ابراز وجود یا «نه» گفتن آنها را مورد حمایت و تشویق قرار بدهند، تا این افراد از زیر سلطه خشونت رفتاری و کلامی دیگران خارج شوند. به این ترتیب، چنین افرادی می توانند با سلامت در جامعه زندگی کنند.
🟧متأسفانه باید گفت که اکثر ما یا این مهارت ها را یاد نگرفته ایم یا به طور تجربی و عمدتاً ناقص چیزهایی درباره آنها می دانیم. مثلاً اگر پدر یا مادر هستیم نمی دانیم با کودکی که سوالات جنسی می پرسد چه بگوییم، یا اگر در یک اختلاف خانوادگی یک نفر دروغ گفت دقیقاً نمی دانیم چه برخوردی مناسب تر است، یا وقتی یک ناشناس رفتار نابهنجاری در مقابل ما انجام داد به جز عصبانی شدن و احیاناً دعوا، نمی دانیم چه کار دیگری می توان در برابرش انجام داد؟!
🟨سیستم آموزشی به جز خواندن و نوشتن، چهار عمل اصلی ریاضی و محفوظات غیر کاربردی، چیزی یادمان نمی دهد، پس باید هر کدام از ما، خودمان برای افزایش مهارتهای زندگی به فکر یادگیری باشیم.
@khanevadeh_salem
روزتون پرخیر و برکت
آسمون دلتـون پر نـور
و لبخندتون به زیبایی گلهای شکفته
@khanevadeh_salem
#تربیتی
چگونه به فرزندم بياموزم از خود دفاع كند!
معمولا كودكان حدود دو سالگي در زمان بازي يكديگر را هول مي دهند، گاز ميگيرند و يا كتك ميزنند. آنها به شدت از رفتار همسالان خود خشمگين ميشوند زيرا هنوز رابطه برابر را نياموخته اند. كتك زدن در سن ٣ سالگي يا بعد از آن طبيعي نيست و نياز به بررسي دارد.
🔺آيا والدين بايد دخالت كنند؟
اين وظيفه كودكان در اين محدوده سني نيست كه از خود مراقبت كنند.
آنها نياز دارند شخص بزرگسالي كنار آنها باشد تا اگر كودكي اقدام به زدن يا هول دادن ديگري كرد، فرد بزرگسال بدون داد زدن يا دعوا كردن او را متوقف كنند.
اين جمله "اگر زد تو هم بزن"، آسيب فراواني به كودك ما خواهد زد. تمام آموخته هاي فرزندتان را زير سوال خواهد رفت و اين سوال پيش مي آيد پس اگر كسي كار بدي كرد من هم ميتوانم آنرا تكرار كنم؟ كودكي كه مي زند درونش لبريز از حس بد به خود و ديگران است. در حقيقت كودكي كه كتك مي زند از كودكي كه كتك ميخورد بيشتر آسيب ميخورد و احساسات منفي بيشتري را درون خود احساس ميكند.
به علاوه او را در خطر آسيب فيزيكي بعضا جبران ناپذير قرار ميدهيد و به كودكان خشم، مجازات و كينه ورزي را آموزش خواهد داد.
🔻پس چه رفتاري داشته باشيم؟
بايد بدانید زماني كه كار به برخورد فيزيكي رسيد، به فرزندتون بياموزيد بهتر است دست خود را بالا بياورد و بگويد نزن. با آموزش اين رفتار به فرزند خود، شما به او مي آموزيد كه در رابطه با ديگران ميتواند حد و مرز مشخصي قرار دهد و از خود دفاع كند.
اگر طرف مقابل به كار خود ادامه داد، فرزند شما بايد محيط را ترك كند. با اين كار به فرزندتان مياموزيد كه انسانهايي در زندگي سر راه ما قرار خواهند گرفت كه دچار اختلالات رفتاري هستند، و عاقلانه ترين واكنش اين است كه با اين افراد درگير نشويم. ترك كردن محيط نه نشانه ترسو بودن شخص است، و نه دليل بر بي عرضگي او مي باشد، تنها نشان ميدهد شخص فرق خوب و بد، و درست و غلط را ميداند.
@khanevadeh_salem
🌺یعنی انتظار دارید همسرتان از رفتارهایتان حدس بزند، چه احساسی دارید؟!
✴️انتظار دارید هر وقت فکرتان مشغول است، طرفتان خودش بفهمد شما به چه فکر میکنید و از شما دلجویی کند؟!
✴️انتظار دارید شریک عاطفیتان، خودش حدس بزند، چه نیازی دارید و برای رفع نیاز شما کاری انجام دهد؟!
✴️اگر شما اینگونه هستید، بدانید که زندگی واقعی، "پانتومیم" نیست تا همسر ما بخواهد و یا بتواند نگفته های ما را حدس بزند. بهتر است حرف بزنید. اگر ناراحتید در مورد احساستان حرف بزنید. اگر دلتان چیزی میخواهد، در موردش حرف بزنید. اگر فکری در سر دارید، در موردش حرف بزنید.
✅در یک رابطهی عاطفی، "گفتوگو" بهترین شیوه ی مدیریت تعارضات است. لــطفا حــرف بــزنید
@khanevadeh_salem
سخاوتمندی دنیا به اندازه
باور شما وسعت میگیرد
دنیا نه از خود ثروتی دارد نه فقری
این ذهن شماست
که انتخاب گر است
همیشه دست روی بهترین ها بگذار
کلید انتخاب در باور شماست...
آخرین صبح_تابستانی_تون_بخیر
@khanevadeh_salem
🔻 فرزند شما غرق در بازی یا تماشای تلویزیون شده! که شماصدا میکنید: «علیرضا پاشو برو یه لیوان آب بیار!!!»
🔹 فرزند شما نمیخواهد لحظهای از بازی یا تلویزیون جدا شود ولی شما باز اصرار میکنید که: «مگه با تو نیستم برو یه لیوان آب بیار!» و فرزند میگوید: «دارم بازی میکنم...!» و صدای شما بالاتر میرود و پرخاش و لجبازی کودک و...
🔸 چرا یک موضوع به این کوچکی انقدر بزرگ میشود؟! چون ما شرایط کودک را نسنجیدیم که او هنوز معنای احترام به بزرگتر را نمیداند! و ما خودمان باعث پرخاش و لجبازی او شدیم و البته تقصیرها را هم گردن او میاندازیم!
🔺 این قضیه تنها قضیهای نیست که ما باعث میشویم فرزندمان مقابل ما قرار بگیرد! بلکه این فقط یک مثال بود...
@khanevadeh_salem
"چطور عاشق همسرتان بمانید؟!"
1⃣ کنار بیایید:
سعی کنید مشکلات را طوری حل کنید که هر دوی شما از راه حل انتخابی شاد و راضی باشید. نباید هیچ کدام از شما به اجبار به خاطر طرف مقابل راه حل را بپذیرد.
✍ ادامـــه دارد...
@khanevadeh_salem
"چطور عاشق همسرتان بمانید؟!"
2⃣ بازسازی کنید:
وقتی به همدیگر صدمه احساسی میزنید، باید بتوانید این دل شکستگی را ترمیم کرده و احساس عصبانیت و خشم طرف مقابل را برطرف کنید. باید به دنبال بازسازی صد درصد باشید. حتی کمی خشم میتواند دیواری از کینه و تلخی بینتان ایجاد کند.
@khanevadeh_salem
"مهر" برای ما مدتهاست که اغاز شده...
مهرِ انهایی که دوستشان داریم
"مهر " به ماه نیست به "دل" است...
مهرتان ماندگار ،عشقتان پایدار,خوشی هایتان مستدام...❤️
صبح پاییزیتون بخیر
@khanevadeh_salem
والدین عزیز؛
🔸همانطور که می دانید نوجوان از همسالانش تاثیر زیادی می پذیرد و و باید زمینه ی دوستی با همسالان و دوستان هم فکر و مودب به آداب و اخلاق اسلامی را برای او فراهم نمود،سعی کنید با کسی بیشتر رفت و آمد کنیدکه تمایل دارید فرزندتان اخلاق و رفتاری مشابه فرزندان آنها کسب کند.
🔹زیرا بسیاری از یادگیری های انسان به طور غیر مستقیم و از طریق تاثیرپذیری از اطرافیان و دوستان شکل میگیرد و قرار گرفتن در جوّ و فضای مذهبی و معنوی نیز بر شوق و رغبت و لطافت روحی نوجوان می افزاید
@khanevadeh_salem
#تلنگر
تفاوت زن و مرد در بیان احساسات!
زن ها برای اين كه احساسات خود را بيان كنند، از اقسام كلمات مبالغهآميز و «ترينها» استفاده میكنند و مرد در برابر الفاظ مبالغهآميز چون منظور زن را درک نمیكند، واكنشهای منفی نشان میدهد.
وقتی زن میگويد: «هيچ وقت به حرف هايم گوش نمیدهی!»
مرد حس میكند كه زن دارد حرفی غير منطقی میزند.
در صورتي كه معنای جمله زن اين است: «الان آنطوری که بايد به من توجه كنی، توجه نمیكنی و نیاز به توجه تو دارم.
@khanevadeh_salem
🔸 امروز چهارشنبه↯
☀️ ۲مهر١٣۹۹
🌙۵صفر ١۴۴۲
🎄۲۳ سپتامبر ٢٠٢٠
📿 ذکر روز :
یا حی یا قیوم
#حدیث_روز .
پیامبر مهربانی(ص)
آنکه پیشانی مادرش را ببوسد،
از آتش دوزخ در امان است.
روزتون زیبا با نام خدا...
@khanevadeh_salem