اشکنه از غذاهای معروف و قدیمی ایرانی است که زمان هایی که غذایی بدون گوشت اما مقوی میخواستند طبخ میشد. اما امروزه شاید جوان تر ها کمتر این غذا را چشیده باشند و یا حتی ندانند که اشکنه چیست! @khanevadeherani
خانواده ایرانی
اشکنه از غذاهای معروف و قدیمی ایرانی است که زمان هایی که غذایی بدون گوشت اما مقوی میخواستند طبخ میش
اشکنه نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود و همانند یتیمچه در هر استانی آن را به یک شکل تهیه میکنند اما اصالتا خراسانی است.
نوع رایج آن اشکنه پیاز است که میتوان در آن از سیب زمینی استفاده نکرد. ما در این دستور طرز تهیه اشکنه شنبلیله را آموزش داده ایم که با سیب زمینی طبخ میشود اما کم و زیاد کردن این مواد بستگی به ذائقه شما دارد.
مرحله اول: تفت دادن پیازها
پیاز ها را خرد نمایید با کمی روغن در قابلمه تفت دهید. حال زرد چوبه و شنبلیله به پیاز ها اضافه کنید و مجددا تفت دهید. مراقب باشید شنبلیله ها نسوزند.
تفت پیاز و زردچوبه
مرحله دوم: حل کردن آرد در آب
آرد را در نصف پیمانه آب سرد حل کنید و خوب هم بزنید تا بصورت یک دست در آب حل شود. سپس آرد را در قابلمه بریزید و به اندازه ای که سه چهارم قابلمه پر شود، در قابلمه آب بریزید. به خوبی هم بزنید تا آرد به طور کامل حل شود.
مرحله سوم: خرد کردن سیب زمینی
سیب زمینی ها را به شکل نگینی خرد نمایید. به قابلمه اضافه کنید سپس نمک و فلفل را در غذا بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا به جوش بیاید و به خوبی بپزد.
مرحله چهارم: اضافه کردن تخم مرغ ها
تخم مرغ ها را بزنید تا یک دست شوند سپس به قابلمه اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا تخم مرغ ها به خوبی با غذا مخلوط شوند. وقتی آب غذا کم شد غذای شما آماده است. اشکنه سیب زمینی را همراه با نان، انواع ترشی و سبزی سرو کنید. نوش جان!
@khanevadeherani
طرز تهیه اشکنه اصفهانی
ابتدا پیاز را نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای پخت اشکنه تدارک دیده ایم روغن می ریزیم. سپس قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیازهای خرد شده را داخل قابلمه تفت می دهیم. کمی نمک و فلفل سیاه و زردچوبه روی پیازها می پاشیم و شنبلیله خشک را نیز اضافه می کنیم و مواد را تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود. کمی صبر می کنیم تا کمی گوجه ها تیره تر شود و بعد آرد را اضافه می کنیم و همگی مواد داخل قابلمه را زیر و رو می کنیم تا کاملا مخلوط شوند. حالا آب به مواد اضافه می کنیم و میگذاریم تا مواد خوب بجوشند و بپزد. در آخر تخم مرغ اضافه کرده و هم میزنیم تا تخم مرغ سفت شود.
اشکنه تبریزی
ابتدا یک عدد پیاز رو نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای می ریزیم. مقداری روغن مایع و کره بهش اضافه می کنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا تفت بخورد. حالا نمک ، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و باهم تفت می دهیم. یک عدد تخم مرغ را داخل ظرف می شکنیم و هم میزنیم تا پخته شود. پس از پختن تخم مرغ ،آب جوش را اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا بجوشد. برنج ایرانی را که از قبل خیس کرده ایم را می شوییم و داخل غذا می ریزیم. بعد از اینکه برنج ها نرم شدند تره و نعناع خرد شده را اضافه می کنیم. اشکنه آماده است.
اشکنه تهرانی
ابتدا پیاز را بسیار ریز خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم . سپس سیب زمینی های نگینی خرد شده را در آن کمی تفت داده و فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. حالا شنبلیله خشک را اضافه کرده و آنها را نیز تفت میدهیم. سپس گوجه ها را ریز خرد کرده اضافه میکنیم و صبر می کنیم تا گوجه ها کاملا سرخ شود. آرد را داخل مواد ریخته و تفت میدهیم . چرا که آرد باعث میشود که اشکنه کاملا جا بیفتد. حالا آب را اضافه کرده صبر میکنیم تا بجوش آید بعد تخم مرغ ها را شکسته و درون مواد می اندازیم و شعله را کم میکنیم. در ادامه درب ظرف را گذاشته و 10به مدت دقیقه صبر میکنیم تا تخم مرغها کاملا پخته شود.
اشکنه شیرازی
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم، سپس به قابلمه مقداری روغن اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم. حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم. حالا شنبلیله خشک را پودر کرده و به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد یکدست شود. سپس آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود. حالا سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت درشت خرد می کنیم، سپس به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه سیب زمینی به طور کامل پخت، تخم مرغ ها را درون قابلمه می شکنیم و هم می زنیم و اجازه می دهیم به طور کامل بپزند. پس از اینکه تخم مرغ ها پختند، اشکنه شیرازی آماده است.
نکات طلایی تهیه اشکنه :
-در این غذا میتوانید به همراه رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذا خوری عدس که از قبل خیس کرده اید، بریزید و زمان پخت آن به خاطر عدس به 45 دقیقه میرسد.
خانواده ایرانی
اشکنه نوعی خوراک است و عموما با پیاز، آرد و سبزیجات تهیه میشود و همانند یتیمچه در هر استانی آن را به
-به این غذا اشکنه اصفهانی نیز گفته میشود و در استان اصفهان به همین شکل این غذا تهیه میگردد.
-برای مخلوط کردن آرد میتوانید آن را با آب سرد حل نکنید و در مرحله اول با بقیه مواد فقط تفت دهید. در این صورت مشکل گلوله شدن آرد پیش نخواهد آمد.
-نوع دیگری از اشکنه که به اشکنه تهرانی معروف است معمولا با گوجه فرنگی و یا رب گوجه تهیه میشود. در این غذا گوجه ها را نگینی خرد کنید و همراه سایر مواد با روغن تفت دهید.
-اگر دوست دارید تخم مرغ در اشکنه به صورت درسته مشخص باشد پس نباید آن را بزنید و وقتی در قابلمه تخم مرغ ریخته شد به مدت ده دقیقه غذا را اصلا هم نزنید.
-در تهیه اشکنه رشته از گوشت چرخ کرده هم استفاده میشود و با این غذا کمی تفاوت دارد ولی تهیه اشکنه ماست خیلی با این غذا متفاوت نیست و فقط کافیست در مرحله ی آخر یک الی دو قاشق غذاخوری ماست به غذا اضافه کنید و قبل از به جوش آمدن غذا آن را از روی حرارت بردارید. جالب است بدانید به این غذا اشکنه شیرازی یا آب پیازک نیز گفته میشود.
-برای طعم دهی بیشتر به غذا میتوانید قبل از جوش آمدن آن دو قاشق سوپ خوری رب انار در غذا بریزید.
@khanevadeherani
-در این غذا شنبلیله خشک با مرزه نیز قابل جایگزینی است.
✅مراقب تازه مادرها باشید
✍اطرافیان تازه مادرها باید بدونن که مادرها به اندازه کافی نگران سلامتی فرزندشون هستن پس با جملههای «چقد لاغره»، «غذا خوب بهش نمیدی»، «شیرت چرب نیست»، «بمیرم که انقدر ضعیفه» و ... هیچ کمکی به اون مادر نمیکنن!انتخاب مدت شیر دادن به کودک فقط به والدین کودک مربوطه پس به خاطر شیر خشک دادن یا مدت زیاد شیر دادن به مادرها حس بد ندین!
بدون اجازه والدین به بچهشون موبایل، شکلات یا هله هوله ندین. بهم خوردن روتین بچهها باعث زحمت بیشتر والدین میشه.اگه سرزده خونه کسی که بچه کوچیک داره، میرید به تمیزی و مرتبی خونه اهمیت ندین، خونه بچهدار نمیتونه همیشه مرتب و تمیز باشه مگه یا مادر به خودش آسیب بزنه یا به فرزندش!
@khanevadeherani
#آقایان_بخوانند
در طول روز با همسرتان تماس بگیرید و کمی باهاش صحبت کنید
نگید تلفن به چه درد خانمم میخوره
خانمها از اینکه در طول روز باهاشون صحبت بشه حس توجه میگیرند
❤️✨❤️
#همسرداری
#خانمها_بخوانند
😊شاید فکر کنید مردی با ظاهر خشن و زبانی تند، نیازی به ابراز محبت ندارد!
✨ شاید شما هم زیر بار سنگین زندگی خسته شده باشید اما یادتون باشه مردها نیز درگذر زندگی و در برخورد با مشکلات فرسوده میشوند.
🌹لذا ذرهای کوچک از مهربانی میتواند حالشان را خوب کند. اگر در مهربانی کردن پیش قدم شوید، زمانهایی که به مهربانی نیاز دارید، #مهربانی خواهید دید.
@khanevadeherani
فصل درس و مدرسه نزدیک هست
والدین دقت داشته باشید که،
پیشرفت و موفقیت فرزندت را
با خودش مقایسه کن، گاهی اوقات
چه بسا فرزند درمقایسه با کودکان
دیگر هنوز عقب باشد ولی نسبت
به عملکرد قبل خودش پیشرفت
کرده است
او را بایدتشویق کنید
کاری به دیگران نداشته باشید
@khanevadeherani
کودک از یک سالگی توانایی سلام کردن دارد اما هنگام ورود به جایی چنان مورد هجوم افکار و اطلاعات جدید قرار میگیرد که گیج شده و میترسد وهمه چیز را فراموش میکند.
این نشانه بی ادبی و بی اعتنایی نیست.
#شهید-محمود-صدیقیراد
هرگاه با ماشین از جاده روبروی گلزار شهدا رد میشوید
برایم دستی بلند کنید و فقط یک بوق بزنید
من آن بوق را بجای فاتحه و صلوات برای شما قبول میکنم
میخواهم بهانه ای برای به یاد شهدا بودن داشته باشید.
@khanevadeherani
فرزندتان نیازی نیست جز ۳ شاگرد برتر کلاس باشد. شاگرد متوسط بودن خوب است؛
زیرا فقط شاگردان متوسط وقت خالی دارند تا مهارت های دیگر هم بیاموزند
@khanevadeherani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خراسان میدهد بوی مدینه
خراسان کوه غم دارد به سینه
خراسان را سراسر غم گرفته
در و دیوار آن ماتم گرفته
شـهــادت ثـامــنالـحـجــج
امـام رضــا عـلــیــہ الـســلام
برتمام شیعیان تسلیت🖤🕊
#امام_رضا
#شهادت_امام_رضا
بسمه تعالی
💠 اطلاعیه جذب خادم افتخاری برای خدمت در واحدهای فرهنگی مسجد مقدس جمکران
این معاونت با هدف پیشبرد بهتر اهداف و ارائه بیشتر خدمات معارفی، از بین اقشار متدین جامعه برای واحدهای ذیل الذکر خادم افتخاری برادر و خواهر می پذیرد.
🔹ستاد اقامه نماز
🔹ستاد امر به معروف (منادیان معروف)
❇️ شرایط :
🔹 متدین و مقید به احکام و آداب اسلامی
🔹سن: حداقل ۲۵ سال و حداکثر ۶۰ سال
🔹تابعیت: ایرانی
🔹 سطح تحصیلات : حداقل دیپلم
🔹 تعهد به حضور منظم در شیفت های خدمت (حداقل هفته ای یک شیفت چهار ساعته)
🔹 دارای حسن شهرت و عدم سوء سابقه کیفری
🔹 آراستگی به اخلاق اسلامی و داشتن ظاهر و پوشش مناسب و قدرت ارتباط گیری با زائر
🔹 قبولی در مصاحبه و گزینش
☘ علاقمندان به خدمت در هر کدام از زمینه های فوق که داری شرایط هستند، جهت دعوت به مصاحبه، مشخصات خود (نام و نام خانوادگی، شهر محل سکونت، سن، شماره تلفن همراه و زمینه مورد علاقه خدمت در مسجد جمکران) را به آی دی زیر ارسال فرماید.
@khademejamkaranam
🦋 سوالات خود را فقط از طریق آی دی بالا مطرح بفرمایید و با توجه به محدودیت های کارکنان، از مراجعه حضوری یا تماس تلفنی با مسجد خودداری فرمایید.
🔹پس از ارسال مشخصات و انتخاب زمینه مورد علاقه برای خدمت، در اسرع وقت در همان صفحه ایتایی که پیام دادید، برای مصاحبه دعوت خواهید شد.
🔹امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
▫️وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ وَ يُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ.
✔️و حق فرزند بر پدر اين است، كه براى او نامى نيكو برگزيند و نيكو ادبش كند و قرآنش بياموزد.
📚نهجالبلاغه حکمت ۳۹۹
#حدیث
@khanevadeherani
سـ🌸ـلام
روزتون پراز خیر و برکت 🌸
🗓 امروز یکشنبه
☀️ ۱۸ شهریور ١۴٠۳ ه. ش
🌙 ۴ ربیع الاول ١۴۴۶ ه.ق
🌲 ۸ سپتامبر ٢٠٢۴ ميلادی
مرغ نمکی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که روش پخت بسیار متفاوتی نسبت به غذاهای دیگر دارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ نمکی ساده در ادامه با ما همراه باشید. @khanevadeherani 👇👇
#مرغ_نمکی مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ کامل ۱ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد
زعفران دم کرده نصف فنجان
روغن ۴ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
گردو (اختیاری) ۱۰۰ گرم
پیاز برای شکم مرغ (اختیاری) ۱ عدد
کشمش پلویی (اختیاری) ۱۰۰ گرم
رب انار ملس (اختیاری) ۲ قاشق غذاخوری
نمک برای پخت ۲ بسته
طرز تهیه مرغ نمکی ساده
مرحله اول
برای تهیه مرغ نمکی خوشمزه ابتدا قسمت پشت بدن مرغ را با یک کارد تیز جدا می کنیم، سپس مرغ را در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و با زعفران دم کرده شروع به ماساژ دادن روی قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ می کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه گوشت مرغ به خوبی به زعفران آغشته شد، روغن مایع را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس نمک، زردچوبه و پودر سیر را به آن اضافه می کنیم. در ادامه به خوبی ترکیب می کنیم تا ادویه ها با روغن کاملا مخلوط شوند.
مرحله سوم
حالا ترکیب ادویه ها و روغن را روی قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ ماساژ می دهیم تا جذب گوشت مرغ شوند. در ادامه پیاز ها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم و داخل قسمت های داخلی و خارجی گوشت مرغ می ریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله درب ظرف حاوی مرغ را می بندیم و آنرا به مدت حداقل ۶ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد جذب گوشت مرغ شود. توصیه می کنیم مرغ را از شب قبل طعم دار کرده و در یخچال قرار دهید تا در پایان مرغ نمکی لذیذتری داشته باشید.
مرحله پنجم
اگر تمایل داشته باشیم که مرغ نمکی را به صورت ساده درست کنیم، موادی مثل گردو، کشمش پلویی و رب انار ملس را از مواد لازم حذف می کنیم، ولی اگر بخواهیم مرغ نمکی را به صورت شکم پر درست کنیم، ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم.
مرحله ششم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ آن کاراملی شود. در ادامه گردوی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله کشمش را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در نهایت رب انار را اضافه می کنیم و آنرا با دیگر مواد ترکیب می کنیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و ادویه ها مورد پسند خود را به مواد اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.
مرحله هشتم
حالا تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا مواد خنک شوند. در ادامه مرغ را از یخچال خارج می کنیم، سپس مواد را درون شکم مرغ می ریزیم و با نخ و سوزن شکم مرغ را می دوزیم. در ادامه پاهای مرغ را داخل شکمش جمع کرده و با نخ می بندیم.
مرحله نهم
حالا باید بدن مرغ را با یک دستمال تمیز کاملا خشک کنیم تا نمک به آن نچسبد. در ادامه نمک ها را داخل یک قابلمه بزرگ بزرگ می ریزیم و با کف دست خوبی فشار می دهیم تا نمک ها کاملا فشرده و محکم شوند.
مرحله دهم
حالا مرغ را به آرامی در وسط قابلمه روی نمک ها قرار می دهیم. روی حرارت بسیار ملایم شعله پخش کن قرار می دهیم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم. در ادامه یک دم کنی یا درب کاملا چفت روی قابلمه قرار می دهیم.
مرحله یازدهم
زمان پخت این مرغ خوشمزه حدود ۴ ساعت است. توجه داشته باشید که مرغ نمکی باید با حرارت بسیار ملایم و زمان طولانی پخته شود. در پایان مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کرده و به همراه مخلفات دلخواه سرو می کنیم.
@khanevadeherani
🦋 نکته تربیتی 🦋
تنبیه
بعضی از والدین، کودک را در اتاق یا انباری حبس می کنند تا به کار اشتباهش فکر کند، در حالی که کودک تنها با خشم درباره رفتار والدینش فکر خواهد کرد و این کار میتواند #ترس از تنهایی را در کودک نهادینده کند.
هرگز کودک را حتی برای مدت کوتاهی در جایی حبس نکنید، زیرا رابطه تان را با او که بزرگترین سرمایه شماست خراب میکند.
#تنبیه
#نکته_تربیتی
┄┅═✼✿🌼✿✼═┅┄
@khanevsxeherani
🔆 #پندانه
دوم دبستان بودم. روزی از مدرسه آمدم و به مادرم گفتم: مداد سیاهم را گم کردم.
مادرم گفت: خب چهکار کردی بدون مداد؟
گفتم: از دوستم مداد گرفتم.
مادرم گفت: خوبه، دوستت از تو چیزی نخواست؟خوراکی یا چیزی؟
گفتم: نه. چیزی از من نخواست.
مادرم گفت: پس او با این کار سعی کرده به دیگری نیکی کند، ببین چقدر زیرک است. پس تو چرا به دیگران نیکی نکنی؟
گفتم: چگونه نیکی کنم؟
مادرم گفت: دو مداد میخریم، یکی برای خودت و دیگری برای کسی که ممکن است مدادش گم شود. آن مداد را به کسی که مدادش گم میشود، میدهی و بعد از پایان درس پس میگیری.
خیلی شادمان شدم و بعد از عملی کردن پیشنهاد مادرم، احساس رضایت خوبی داشتم، آنقدر که در کیفم مدادهای اضافی بیشتری میگذاشتم تا به نفرات بیشتری کمک کنم. با این کار، هم درسم خیلی بهتر از قبل شده بود و هم علاقهام به مدرسه چند برابر شده بود.
ستاره کلاس شده بودم، بهگونهای که همه مرا صاحب مدادهای ذخیره میشناختند و همیشه از من کمک میگرفتند.
حالا که بزرگ شدهام و از نظر علمی در سطح عالی قرار گرفتهام و تشکیل خانواده دادهام، صاحب بزرگترین جمعیت خیریه شهر هستم.
پن: در تربیت و تنبیه فرزندان دقت کنیم. آینده آنها در دست رفتار ماست.
┄┅═✼✿🌼✿✼═┅┄
@khanevadeherani