🔺وقتی شرق، ناتوانی دولت قبل را هم فاکتور میکند!/ مرزهای دستاوردسازی جابهجا شد
🔹روز گذشته روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «بازارگرمی نفتی» مرزهای دستاوردسازی برای دولت روحانی را جابهجا و ادعا کرد که افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران در دولت سیزدهم مرهون بشکههای روی آبی بود که در دولت قبلی تجمیع شده بود!
🔹این روزنامه مینویسد: وزارت نفت دولت سیزدهم بارها و بارها از افزایش صادرات نفت ایران در دوران تحریم گفته است که بدون تردید بخشی از این جهش صادرات مربوط ذخایر بهجامانده از دولت گذشته است که نهتنها دستاوردی برای وزارت نفت دولت سیزدهم محسوب نمیشود، بلکه بیشتر شبیه خوشاقبالی بوده است. با پایان میعانات گازی باید دید صادرات نفت به چه سمتی میرود؟
🔹ظاهرا باید از دولت قبل بابت نفروختن نفت و میعانات گازی و انبارش آن روی آب و صرف هزینه هنگفت برای اجاره کشتیها تشکر کنیم.
🔹افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران در دولت سیزدهم هم موضوع چندان مهمی نیست، مهم انبارش آن بود که دولت قبلی انجام داد و چه دستاوردی بزرگتر از این.
@khate_energy
🔺سوزش دویچهوله از صادرات نفت ایران به ونزوئلا با چاشنی دروغپرداکنی
🔹هفته گذشته بلومبرگ خبر داد همه پالایشگاههای ونزوئلا به جز «پورتو لاکروز» از مدار خارج شدهاند. دویچه وله نیز در گزارشی کاملا سیاسی ادعا کرد که حضور متخصصان سپاه با تکنولوژی پایین در تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتو و پاراگوانا منجر به توقف فعالیت این واحدها شده است.
🔹درباره این ادعا سه نکته وجود دارد: اولا در پروژه بازسازی پالایشگاه الپالیتو، تاکنون مشارکت ایران در قالب تامین تجهیزات موردنیاز به وزن ۲۵۰۰ تن و تعمیرات بوده که این کار به درستی انجام شده و پالایشگاه در مدار تولید است.
🔹ثانیا هنوز مذاکرات بازسازی پالایشگاه پاراگوانا بین ایران و ونزوئلا به امضای قرارداد منجر نشده، چه برسد به شروع عملیات.
🔹ثالثا پروژه پالایشگاه الپالیتو و پاراگوانا بر عهده شرکت مهندسی و ساختمان نفت و هلدینگ خلیج فارس است و سپاه پاسداران هیچ نقشی در این دو پروژه ندارند.
🔹به نظر میرسد کماثر شدن تحریم و صادرات روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به ونزوئلا و افزایش آن بدجور خبرنگاران رسانه دویچهوله را آزار میدهد.
@khate_energy
🔺نسخه فیک دلارزدایی شکست خورد/ دولت کسری بودجه خورد، دلالان سود کردند، تورم کنترل نشد!
🔹طبق گزارش SolutiEn، پس از اعمال سیاست تثبیت نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومان برای "قیمتگذاری خوراک و محصول" پالایشی و پتروشیمی، رقابت حدود ۵ درصد در محصولات بورس کالا، به متوسط ۳۱درصد افزایش یافت؛ تا قیمتی نزدیک به ارز بازار حواله! مازاد تقاضای ۶۳ درصد در بازار این محصولات نیز نشانی از ایجاد تقاضای سوداگرانه دارد.
🔹علیرغم فروش خوراک با ارز ۲۸۵۰۰ به واحدهای پالایشی و پتروشیمی، تنها ۵.۶ درصد از محصولات پتروشیمی و ۱.۲ درصد از محصولات پالایشی با ارز تثبیتی قیمتگذاری شده و باقی صادر یا با رقابت بالای ۳۰ درصد معامله شدهاند.
🔹با ادامه روند فعلی انتظار میرود بودجه دولت با کسری حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان مواجه شود؛ شکست عرضه محصولات با قیمت تثبیتی برای مصرفکننده نیز ناکامی دیگر دولت از اعمال این سیاست خواهد بود.
🔹به گزارش خط انرژی، بد نیست آقایان یاسر جبرئیلی و همت قلیزاده به جای برچسبزنی نئولیبرال به منتقدان خود بیایند و پاسخگوی کسری بودجهای باشند که از جیب دولت به جیب دلالان و پتروشیمیها واریز شده است.
@kahte_energy
خط انرژی
🔺زمستان سخت اروپا، جان ۶۸ هزار اروپایی را گرفت 🔹اکونومیست نوشت، انرژی گران قیمت در زمستان گذشته بیش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺وضعیت اسفناک زمستان سخت بزرگترین دارنده منابع گاز اروپا
🔹هاتف خالدی سردبیر سابق کانال مکتوبات در ارائهای درباره وضعیت زمستان سخت اروپا در نروژ میگوید که شنیدنی است.
🔹طبق گفته خالدی، وضعیت به قدری بغرنج بود که اگر سیستم گرمایشی را روشن میکردید باید بین یک سوم تا دو سوم حقوقت را بابت هزینه انرژی پرداخت میکردید.
🔹وی میگوید مردم نروژ برای تامین گرمایش به سوزاندن چوب روی آورده بودند و درختان جنگل را قطع میکردند. تازه نروژ بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری اروپا بود.
🔹این وضعیت زمستان اروپا را با قبوض گاز ۱۰۰ هزار تومانی بیش از ۹۰ درصد مردم در ایران و هدررفت گسترده انرژی با گرمایش حداکثری خانهها مقایسه کنید.
@khate_energy
🔺 ۵ ادعای نفتی برجامیون که غلط از آب درآمد
🔹نمودار موسسه کپلر، پرده از ۵ ادعای غلط برجامیون درباره صادرات نفت ایران برداشته است، ادعاهایی که با هجمه سنگین رسانهای بر ذهن مردم نشسته و پاسخ به آنها بایکوت خبری میشود (گزارش کامل).
🔹در رسانه خط انرژی، ناگفتههایی درباره بیاثر کردن تحریم نفتی و ظرفیتهای دیپلماسی انرژی میگوییم که طرفداران برجام قصد دارند سانسور کنند. دنبال کنید:
https://eitaa.com/khate_energy
🔺برق صنعت تامین شد؛ فولادیها رکورد زدند
🔹بر اساس تازهترین گزارش انجمن جهانی فولاد در ماه ژوئن (۱۱ خرداد تا ۱۰ تیر) سال جاری، ایران با رشد ۱۷.۴ درصدی تولید فولاد نسبت به سال قبل به جایگاه هفتم تولید این کالای استراتژیک در دنیا رسید.
🔹تامین انرژی صنایع سبب شد تا ایران در بازه زمانی مذکور بین ۱۰ کشور برتر تولید فولاد جهان، بیشترین رشد تولید را به نام خود ثبت کند و ۳.۲ میلیون تن فولاد تولید شود.
@khate_energy
6.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺چشمانداز تاریک انرژی ایران تا ۱۴۲۰/ ایران برای تامین سوخت نیازمند واردات نفت میشود
🔹علی مروی کارشناس اقتصادی گفت: متاسفانه سیاستگذاران ایران از انرژی با هدف نظام حمایتی از مردم، استفاده کرده و سوبسیدهای عجیب و غریبی را اعمال کرده و میکنند که اصابت آن به اقشار کمدرآمد بسیار کم است.
🔹اگر روند فعلی مصرف انرژی ادامه پیدا کند، ما در سناریوی خوشبینانه تا دو دهه آینده نیازمند واردات گاز به میزان تولید فعلی خودمان هستیم.
🔹درباره نفت هم نه تنها ظرفیت صادراتی ایران کم کم به صفر میرسد بلکه تا دو الی سه دهه آینده حتی برای تامین نیاز داخلی به سوخت نیز نیازمند واردات نفت هستیم.
@khate_energy