🔺 آب خلیج فارس به استانهای فلات مرکزی میرسد
🔹 بر اساس اطلاعات شرکت مدیریت منابع آب ایران، طی چهار سال آینده میزان تولید آب توسط آبشیرینکنهای کشور را در جوار دریا ۶ برابر میشود و زمینه انتقال این آب به استانهای فلات مرکزی مهیا خواهد شد.
@khate_energy
🔺دلیل تمسخر نیست بلکه نشان گستردگی خدمت است
🔹 ایران با گازرسانی به ۹۸ درصد از جمعیت خود با اختلاف نسبت به روسیه با ۷۰ درصد، بیشترین پوشش گاز به عنوان یک خدمت اجتماعی در دنیا را دارد.
@khate_energy
🔺۳ عاملی که زمستان ایران را برای ۱۰ روز پرچالش کرد
🔹ساجد کاشفی مشاور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در توئیتر خود نوشت: پالایشگاهای گازی در وضعیت حداکثری تولید هستند. ایستگاهها و شبکه انتقال گاز کشور با تمام ظرفیت در حال فعالیت است. شبکه توزیع در تمام استانها، شهرها و روستاها بیوقفه در حال کار است.
🔹پس مسئله کجاست؟ در راهبری شبکه گاز ۳ عامل اصلی میتواند منبع چالش شود: ۱- دمای کمینه هوا ۲- وسعت جغرافیایی مناطق تحت تأثیر هوای سرد ۳- مدت زمان ماندگاری سرما در کشور
🔹هر یک از ۳ مورد قبلی به تنهایی میتواند چالشآفرین باشد اما باتوجه به اینکه عمده منابع تولید گاز در جنوب کشور است و عمده مصرف در نیمه شمالی، مهمترین عاملی که میتواند شبکه توزیع گاز را دچار مشکل کند عامل ماندگاری سرما در کشور است.
🔹حالا ما در چه وضعیتی هستیم؟ طبق اعلام هواشناسی: ۱- الان در اغلب نقاط، مینیمم دما به زیر صفر و بعضاً تا ۲۵- رسیده است. ۲- هوای سرد اکثر مناطق کشور را کاملا متأثر کرده است. ۳- این جبهه هوای سرد، ۷ تا ۱۰ روز آینده در کشور ماندگار خواهد بود.
🔹یعنی در این مدت، هر ۳ عامل چالشآفرین شبکه گاز با هم جمع هستند. جمع ۳ عامل بالا یعنی، مناطق مرکزی مثل تهران، اصفهان و قم مهمترین نقش را در پایداری جریان گاز در سرشاخههای شبکه در استانهای شمالی، بازی میکنند.
🔹با مدیریت مصرف و کاهش ۱ تا ۲ درجه دمای محیط کار یا منزل میتوانیم سهم خودمان را در گرمای منازل مناطق دوردست کشور ایفا کنیم.
@khate_energy
🔺گاز خانگی پایتخت ترکمنستان قطع شد!
🔹جواد اوجی وزیر نفت گفت: گاز خانگی در پایتخت ترکمنستان قطع است. از دیروز صبح واردات گاز ترکمنستان در بخشی از استان گلستان قطع شد. با تغییر آرایش خطوط انتقال مشکلی در تامین گاز ایجاد نشد.
@khate_energy
🔺کمپانی بزرگ غذایی فرانسه به دلیل قبوض سرسامآور برق تعطیل شد
🔹طبق گزارش روزنامه فیگارو، کمپانی کوفیجئو که مالک چندین برند غذایی فرانسوی، اعلام کرد چهار تا از هشت کارخانه فرانسوی خود را تعطیل کرده است.
🔹این گروه اعلام کرد: این تصمیم با هدف مقابله با افزایش چشمگیر هزینههای انرژی (گاز و برق لازم برای پخت و پز و استریل کردن غذاهای پخته شده و دستور پخت) است که از ابتدای سال در ۱۰ ضرب میشود.
🔹همچنین فدراسیون سوپرمارکتهای زنجیرهای فرانسوی، هشدار داد که فرانسه ممکن است به دلیل قطعی و قطع برق احتمالی با مشکلات عمدهای در زمینه فساد مواد غذایی مواجه شود، زیرا بسیاری از سوپرمارکتها زمان کافی برای آماده شدن برای قطعی برق ندارند.
🔹روزنامه تایمز نیز نوشت، فرانسه ممکن است به دلیل مشکلات مربوط به نیروگاههای هستهای به جیرهبندی انرژی نزدیک شود.
🔹افزایش ناگهانی قیمت انرژی بر تولید کود نیز تأثیر گذاشته که به گاز طبیعی نیاز دارد. بدون دسترسی به کودهای مدرن، میتوان انتظار داشت که عملکرد مزارع اروپایی سقوط کند.
@khate_energy
🔺️میزان صرفهجویی اروپاییها در مصرف گاز برای مقابله با بحران انرژی
🔹در زمستان سخت اروپا درسها و عبرتهایی است برای ۱۰ روز پیک سرما در ایران، #بهینه_مصرف_کنیم.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تبدیل آب جوش به بخار در هوای سردتر از سیبری مشهد!
@khate_energy
🔺لزوم #صرفهجویی_همگانی_گاز برای کمک به هموطنان شمال کشور/ سیاسیبازی را کنار بگذارید
🔹خبرگزاری فارس نوشت، با ورود سرمای بیسابقه به کشور، هماکنون مصرف گاز خانگی به روزانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده درحالیکه تولید گاز ۸۵۰ میلیون متر مکعب است. اما چرا مسئولین در این چند روز، مردم را جدیتر به مصرف بهینه تشویق میکنند؟
🔹زیرا با مصرف بیسابقه گاز خانگی در کلانشهرها، شبکه گاز کشور توانایی انتقال گاز از جنوب (محل میادین گازی ایران) به استانهای شمالی و شمال شرقی را ندارد نه اینکه کمبود گاز جدی وجود داشته باشد.
🔹به زبان ساده گاز تولیدی از جنوب برای رسیدن به شمال باید از برخی کلانشهرها مثل تهران عبور کند، ولی در تهران بخش زیادی این گاز معادل ۱۲۵ میلیون متر مکعب در روز بلعیده میشود و این موضوع سبب افت فشار شبکه در شمال و شمال شرق کشور شده است.
🔹در نتیجه به نظر میرسد تنها راهکار پیشرو برای گذر از پیک سرما در ایران، این است که مردم کشور به خصوص در کلانشهرها برای چند روز (و نه مثل اروپا یک سال) به مصرف بهینه گاز اهتمام کنند.
🔹انجام کارهای سادهای مثل، تنظیم دمای خانه روی ۱۸ تا ۲۱ درجه و پوشیدن لباس گرم در منزل، موجب میشود که گازررسانی به هموطنان ما در استانهای شمالی به خوبی صورت بگیرد و گاز موردنیاز آنها تامین شود.
🔹فارغ از جناحبندیهای سیاسی، کشور در یک هفته پیشرو به یک #صرفهجویی_همگانی به عنوان یک امر ملی نیاز دارد که انشاالله رقم خواهد خورد.
@khate_energy
🔺گلایه از انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دوره زنگنه
توئیت سردبیر اقتصادی روزنامه ایران
🔹اگر طرحهای ذخیرهسازی گاز در دوران بیژن زنگنه با انحلال شرکت ذخیرهسازی به حاشیه نمیرفت الان روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب به عرضه گاز اضافه میشد و کشور دچار کسری گاز در پیک سرما نبود.
@khate_energy
🔺گاز ۱۶۰۰ مشترک بدمصرف تهرانی قطع شد
🔹مدیرعامل شرکت گاز استان تهران گفت: با افزایش مصرف گاز، از روز گذشته گاز ۱۶۰۰ مشترک بد مصرف را در تهران قطع کردیم.
🔹وی گفت: مصرف گاز خانگی تهران ۱۲۵ میلیون متر مکعب در روز گذشته بوده است. استان تهران حدود یک ششم گاز کشور را دارد مصرف میکند و پرمصرفترین استان است.
@khate_energy
🔺نروژیها به باشگاه میروند نه برای ورزش بلکه برای دوش گرفتن!
🔹روزنامه نت آویسا نوشت؛ اکنون با وقوع بحران گاز نروژیهای بیشتری اکنون برای دوش گرفتن به باشگاههای ورزشی میروند. حتی برخی از آموزشهای خود را رها میکنند و با پول کمتری به کارهایی می پردازند تا تمیز شوند.
🔹قیمت برق در برخی نقاط نروژ به ۸ کرون (۸۰ سنت) بر کیلووات رسیده و یک دوش ده دقیقهای در خانه برای هر نروژی هزینهای بیش از ۴۲ کرون خواهد داشت.
🔹طبق محاسبات، اگر یک بار در روز دوش بگیرید، ۱۲۴۲ کرون در ماه خواهد بود (۱۲۵ دلار)، بسیار گرانتر از عضویت ماهانه در یکی از زنجیره های تناسب اندام کشور، که به طور معمول حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ کرون کرونه هزینه دارد.
🔹رودی مکلئود که صاحب پنج مرکز تناسب اندام در ویکن است، متوجه شد که افراد بیشتری اکنون در باشگاههایش دوش میگیرند.
🔹نروژ بزرگترین دارنده گاز در اتحادیه اروپاست که نیازی به گاز روسیه نداشته اما اکنون هزینههای بالای گاز برای این کشور اروپایی هم مشکلآفرین شده است.
@khate_energy
🔺حکایت اروپا و بحرانهای قشنگش/ بخاطر اصلاحطلبان به زمستان سخت اروپا نخندید!
🔹محمد فخرا| امان از این اروپا که حتی بحرانهای قشنگی دارد. مثلاً میتوانیم در یک روز سرد زمستانی به اتفاق خانواده با تبر به دل جنگل برویم و هیزم جمع آوری کنیم. اگر چیزی عایدمان نشد از صندلی پارکها چوب قرض کنیم. راشاتودی به نقل از رسانههای محلی در مولداوی گفته است که: «دولت این کشور یک وبسایت مخصوص برای کمک به شهروندان در راستای پیدا کردن هیزم برای گرم کردن خانههایشان راهاندازی کرده است. بر اساس بیانیه روابط عمومی کابینه وزرای مولداوی این وبسایت اطلاعات مربوط به نزدیکترین جنگل را در اختیار شهروندان میگذارد تا روند تامین هیزم برای گرم کردن خانهها برای مردم این کشور راحتتر شود.» دقت کردید چه شد؟ لازم نیست برای رفتن به جنگل و جستجو برای چوب در ترافیک جاده چالوس مولداوی بمانید! آنها با یک سامانه پیشرفته و اروپایی نزدیکترین جنگل را به شما معرفی میکنند. راشاتودی در ادامه اینچنین نقل قول میکند: «پیدا کردن هیزم در این کشور بسیار سخت شده است. رسانههای محلی میگویند به خاطر کمبود هیزم، تامین این سوخت برای مردم سهمیهبندی شده و هر خانوار میتواند فقط ۵ مترمکعب هیزم زیر قیمت بازار دریافت کند.»
🔹اما جذابتر یک سفر رویایی در خیابانهای اروپایی فنلاند است که تاریکی سراسری شهر، آن را رمانتیکتر هم کرده است. ریکو هوتونن، مدیرکل انرژی و سیاست آبوهوایی در وزارت امور اقتصادی فنلاند در گفتگو با رویترز گفته است که: «این کشور قبلاً یکسوم از انرژی مورد نیاز خود را از روسیه وارد میکرد ولی اکنون این رقم به صفر نزدیک شده است. خطر کمبود برق بسیار نزدیک است. دمای هوا در فنلاند در زمستان اغلب به زیر ۲۰ـ درجه سانتیگراد میرسد، در حالی که شهرها در تاریکترین ماههای سال کمتر از شش ساعت در روز نور خورشید را دریافت میکنند. این امر این کشور را بهویژه در برابر بحران انرژی اتحادیه اروپا آسیبپذیر میکند، زیرا از دست دادن برق بهطور بالقوه ساکنان را در عرض چند ساعت در معرض شرایط تهدیدکننده زندگی قرار میدهد.» بر اساس گزارش رویترز، از تابستان، فنلاندیها مشعل، پمپ حرارتی، پنلهای خورشیدی و هیزم را ذخیره کردهاند!
🔹اما آلمان همیشه فرق داشت. آلمانیهای باهوش در یک اقدام دسته جمعی زیبا به دکوراسیون اروپایی خانههای خود شومینه اضافه کردند. به گزارش دویچه وله مردم آلمان از ترس افزایش قیمت سوخت، شومینه میسازند و هیزم ذخیره میکنند. چقدر خردمندانه و آلمانی. اما اینجا تمام نمیشود؛ چند ماه پیش اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در سخنرانیش در برلین به شهروندان متشخص و خوش بوی خود توصیه کرد هر روز دوش نگیرید. او در پاسخ به سئوالی که «خودت چند وقت یکبار دوش میگیری؟»، خندید و گفت «هر روز». خب معلوم است که او با ما فرق دارد. به همین دلیل است که آنها راهحل دوش گرفتن دسته جمعی را پیشه کردند. همان زمان که ما زیر دوش آواز میخوانیم و مسائل حل نشدهی جهان هستی را حل میکنیم اروپاییهای متشخص به سنت گرمابههای ایرانی دسته جمعی حمام میکنند. چقدر زیبا و سنتی.
🔹هر چه شنیدهاید بگذارید کنار، انگلیس باید قدرت تاج و تخت امپراطوری را نشان بدهد. روزنامه انگلیسی تلگراف گفته است که: «خانوادهها مدفوع گربهها را برای گرم کردن خانهها در میان کمبود چوب میسوزانند.» اروپاییهای حیوان دوست حتی از مدفوع گربه هم گرما تولید میکنند آنوقت ما نسل حیوانات خود را منقرض میکنیم. شاید بهتر است مدفوع پیروز را هم مستقیم به انگلیس صادر کنیم. یقینا دولتمردان انگلیس قدر آن را بیشتر میدانند و نحوه استعمال آن را بلدند.
🔹اروپا درگیر زمستان سختی است اما سختتر باور آن برای اصلاحطلبان و غربپرستان داخلی است که قبله آمالشان با کود حیوانی و هیزم جنگلی زنده بماند. سخت است باور آن که ایران بزرگترین شبکه گازرسانی در جهان را دارد که به ۹۸ درصد مردمش گاز رسانده و بخاطر قیمت ناچیز این انرژی در کشور مجبور است موبانه خواهش کند کمتر از این سرمایه استفاده کنند. باورش برایشان سخت است ولی اروپا زمستانی سختی را میگذراند؛ لطفا شما با دفاع ضعیفتان برای آنها شرایط را سختتر نکنید؛ ما قول میدیم به اروپا، قبله آمالتان نخندیم.
@khate_energy
🔺کاهش ۲۵ میلیون متر مکعبی مصرف گاز با تعطیلی ادارات/ شبکه سراسری گاز فعلا پایدار است
🔹محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، مصرف گاز خانگی ۶۶۳ میلیون متر مکعب در روز بوده و تولید به ۸۴۶ میلیون متر مکعب رسیده است. رقم تولید گاز بسیار بالاست ولی ۷۸ درصد آن در بخش خانگی مصرف میشود.
🔹وی افزود: در حال حاضر به همت کارکنان شرکت گاز، شبکه سراسری گاز کاملا پایدار است و تعطیلی ادارات منجر به کاهش ۲۵ میلیون متر مکعبی گاز در روز شده است. در روزهای گذشته تنها مناطقی از شهر تربت جام دچار قطعی گاز خانگی شده بود که فورا مشکل برطرف شد.
@khate_energy
🔺تقدیر از جانفشانی کارگر فهرجی
🔹وزیر نیرو در حاشیه جلسه امور آب از حمید عبداللهدخت، کارگر اداره آب و فاضلاب فهرج کرمان تقدیر کرد.
🔹عبداللهدخت، در اقدامی فداکارانه برای ترمیم شکستگی خط لوله آب شرب بیش از ۲ ساعت با شرایط خاص مشغول به کار بود و تصاویری از فعالیت او طی روزهای اخیر در فضای مجازی دست به دست شد.
@khate_energy
🔺صادرات نفت ایران بدون برجام به بالاترین حد خود در ۲۰۲۲ رسید
🔹به گزارش رویترز، صادرات نفت ایران در دو ماه آخر ۲۰۲۲ به بالاترین حد رسید و با وجود تحریم آمریکا، سال ۲۰۲۳ را با ارسال محمولههای بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز میکند. این امر با وجود توقف در مذاکرات و رقابت نفت خام روسیه با تخفیف صورت گرفته است.
🔹مشاور انرژی SVB International گفت: صادرات نفت ایران در دسامبر به طور متوسط ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بود که ۴۲ هزار بشکه در روز نسبت به نوامبر افزایش داشت و بالاترین رقم در ۲۰۲۲ است.
🔹 پترولجستیک گفت که همچنان شاهد یک روند صعودی در صادرات نفت ایران است و از نظر این شرکت در دسامبر به بالاترین سطح خود از مارس ۲۰۱۹ رسیده است.
🔹 کپلر یک شرکت اطلاعاتی، صادرات نفت خام ایران را در نوامبر ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز اعلام کرد که بالاترین میزان از آگوست ۲۰۲۲ و تقریباً برابر با نرخ ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۹ است.
🔹طبق گزارش ورتکسا، واردات نفت ایران در دسامبر چین به رکورد جدیدی ۱.۲ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت.
@khate_energy
🔺مصرف گاز ۵ استان پرمصرف تغییر نکرد/ تامین پایدار گاز نیازمند همراهی بیشتر مردم است
🔹با وجود اهمیت صرفهجویی در مصرف گاز در کلانشهرها برای تامین پایدار گاز استانهای شمالی و شمال شرقی، اما طبق آمار شرکت ملی گاز تقریبا تغییر خاصی در مصرف گاز کلانشهرها رخ نداده است.
🔹 شاید این انتظار وجود داشت که در روز ابتدایی هفته، مصرف گاز بسیار بیشتر از جمعه شود و همین که این رقم ثابت ماند نشانه همراهی مردم است اما به دور از تعارف، این میزان همراهی برای تامین پایدار گاز در شهرهای انتهای شبکه کفایت نمیکند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بحران مدیریت گاز به سبک احمدینژاد/ زنگنه و روحانی ذخیرهسازی گاز را نابود کردند
🔹ذخیرهسازی گاز یک راهحل آزموده شده در دنیا برای کنترل «پیک مصرف گاز» است. در این فیلم، محمود احمدینژاد به خوبی در مراسم افتتاح طرح استراتژیک ذخیرهسازی گاز در مخزن سراجه قم در دی ۱۳۹۱ درباره مزایای ذخیرهسازی گاز توضیح میدهد.
🔹اما با روی کارآمدن دولت روحانی، شرکت ذخیرهسازی گاز منحل و تمامی پروژههای ذخیرهسازی به حاشیه رفت که اگر این اتفاق رخ نمیداد اکنون امکان تحویل گاز بیشتر به شبکه به میزان ۱۰۰ میلیون متر مکعب وجود داشت و کمبود گازی نداشتیم.
🔹سیدابراهیم رئیسی امروز در بازدید از شرکت ملی گاز گفت: موضوع ذخیرهسازی گاز و نفت از مسائل بسیار مهم به ویژه برای شرایط بحرانی و غیرقابل پیشبینی است که متاسفانه در یک مقطعی مورد بیتوجهی قرار گرفته و شرکت ذخیرهسازی منحل شده است.
🔹با روی کارآمدن دولت سیزدهم دوباره پروژههای ذخیرهسازی گاز در ۱۴ طرح با مجموع سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلار در دستور کار قرار گرفت و تا سال ۱۴۰۶ ایران به ظرفیت عرضه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز خواهد رسید.
@khate_energy
🔺 وزیر نفت: از مردم تربت جام بابت افت فشار گاز عذرخواهی میکنم
🔹 جواد اوجی وزیر نفت گفت: براساس برنامهریزی، احداث خط لوله گاز کمکی برای تقویت فشار گاز تربتجام و توابع آن را در دستورکار قرار میدهیم تا سال آینده افت فشار گاز برای هموطنان در این منطقه ایجاد نشود؛ با همه این احوال از مردمی که احیاناً بهدلیل افت فشار گاز در این منطقه به زحمت افتادهاند، عذرخواهی میکنیم.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 وزیر نفت: قبض برق دیماه مشترکان تربتجامی که دچار قطعی گاز شدند را شرکت گاز پرداخت خواهد کرد.
@khate_energy
🔺پاسخ به یک سوال با چهار نکته/ چرا دولت به همه مناطق گازرسانی کرده؟
🔹رضا نوشادی| بسیار سوال می شود که چرا دولت گاز را به سراسر کشور برده است و چرا اینهمه گاز توسعه داده شده، نکات زیر را ببینید:
1️⃣ شرکت ملی گاز ایران، گاز ارزان ( الان که گران است حدود ۳۶ سنت) را جایگزین گازوئیل یک دلاری در مصارف صنعتی و نیروگاهی کرده است این یک حرکت بلندپروازانه اقتصادی است.
2️⃣ مصرف گاز کشور معادل ۵.۵ میلیون بشکه نفت است اگر جایگزینی گاز اتفاق نمیافتاد الان ایران بزرگترین واردکننده گازوئیل، نفت سفید، بنزین و مازوت جهان شده بود، یعنی سالانه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار، جهت تقریب به ذهن سی برابر درآمد دولت در سال ۹۹ به روایت بانک مرکزی.
3️⃣ انتقال و توزیع گاز با محوریت مصرف بخشهای کمجمعیت و روستایی نبوده است بلکه غالبا به عنوان مصرف صنعتی و تجاری به جای جای کشور منتقل شده است در همان روستا هم گاز ارزان جایگزین نفت سفیدی شده که گرانقیمت است یعنی یک منطق اقتصادی هم بر گازرسانی به نقاط کم جمعیت حاکم بوده است.
4️⃣ گاز به عنوان پاکترین انرژی فسیلی خدمت بزرگی به محیط زیست کرده و به عنوان خوراک پتروشیمی و برخی صنايع دیگر، محور توسعه بوده است. با نگاهی به آینده جا دارد که این ثروت را به جای رفاه و راحتی برای سرمایهگذاری و تولید هم استفاده کنیم.
@khate_energy
🔺ژست تنوع سبد انرژی کشور به برجامیون نمیآید/ بعد از تخریب صنعت هستهای حال نوبت به صنعت گاز رسید!
🔹اخیرا حامیان برجام از وابستگی شدید سبد انرژی کشور به گاز طبیعی انتقاد کرده و عنوان کردهاند که دولت سیزدهم به دلیل غفلت از تنوعسازی سبد انرژی، مقصر قطعی گاز موردی در شهر تربت جام در چند روز زمستان امسال بوده است.
🔹این درحالیست که طی سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، این افراد با توقف توسعه انرژی هستهای با هدف جلب رضایت و مذاکره با آمریکا نقش پررنگی در کاهش تنوعسازی سبد انرژی داشتهاند و حال به نظر میرسد بعد از تخریب صنعت هستهای نوبت به تخریب رسانهای صنعت توانمند گاز ایران رسیده است.
@khate_energy