🔺«نفت آفریقا» جایگزین «نفت ایران» در بازار چین شد؟
🔹بلومبرگ نوشت: شرکت پتروشیمی لندبریج، یک محموله دو میلیون بشکهای نفت را از غرب آفریقا به جای واردات از ایران و روسیه خریداری کرد.
🔹خبر بلومبرگ با این تحلیل همراه شد که با بازگشت ترامپ، پالایشگاههای چینی نیز از ترس تحریم، با ایران همکاری نمیکنند. اما چند نکته:
🔹اولا؛ اولویت اصلی ترامپ مهار چین و ضربه به امنیت انرژی این کشور بوده و طبیعتا چینیها نه انگیزه همراهی با آمریکا بلکه انگیزه دور زدن تحریمها را دارند.
🔹ثانیا؛ در متن خبر به دو دلیل احتمالی برای جایگزینی نفت آفریقا با ایران اشاره شده که شامل «کاهش تخفیف ایران از ۳.۵ به ۲ دلار» و «کاهش عرضه ایران به دلیل تنش با اسرائیل» میشود.
🔹ثالثا؛ در متن خبر به جایگزینی نفت آفریقا با نفت روسیه نیز اشاره شده، درحالی که رویکرد ترامپ با روسیه کاهش تنش و تحریم عنوان شده. پس با یک محموله نمیتوان قضاوت دقیقی کرد، عجله نکنید.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 رویای تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه
🔹در روزهایی که ایران گرفتار ناترازی در انواع حاملهای انرژی شده، این سوال کلیدی وجود دارد که چگونه کشوری با تولید روزانه ۱۰ میلیون بشکه معادل نفت خام، در حال حذف شدن از معادلات منطقهای و جهانی است.
🔹این اتفاق درحالی رخ میدهد که کشورهایی مثل ترکیه با اندک منابع گاز و موقعیت جغرافیایی نه چندان ممتاز نسبت به ایران، خود را در مسیر کریدورهای مختلف انرژی تعریف کردهاند.
🔹 اما آیا ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا، میتواند برای دستیابی به هاب انرژی منطقه کامبک کند؟ نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ESIO3iozuyc
@khate_energy
🔺 پالایشگاه ستاره خلیج فارس به ظرفیت ۵۴۰ هزار بشکه میرسد؟
🔹 ظرفیت اسمی پالایشگاه ستاره خلیج فارس ۳۶۰ و ظرفیت واقعی آن ۴۲۰ هزار بشکه در روز است.
🔹پالایشگاه مهر خلیج فارس را میتوان به نوعی فاز چهارم این مجموعه، با ظرفیت ۱۲۰ هزار بشکه در روز دانست که در حال احداث بوده و پیشرفت آن به ۳۰ درصدی رسیده است.
🔹با بهرهبرداری از این طرح و بهینهسازی واحدهای فعلی، ظرفیت اسمی پالایشگاه به روزانه ۴۸۰ هزار بشکه خواهد رسید و ظرفیت واقعی به ۵۴۰ هزار بشکه میرسد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | تولید روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین سرطانزا
🔹در دولت چهاردهم تاکنون ۵۰۰ ميليون ليتر ریفرمیت از دو پتروشیمی نوری و بندرامام برای تولید بنزین استفاده شده است.
🔹با این ریفرمیت، روزانه حدود ۱۰ ميليون ليتر بنزین پتروشیمی تولید و عرضه میشود که طبق ادعای زنگنه و ابتکار سرطانزا هستند!
🔹در کلیپ بالا میزان ریفرمیت پتروشیمی معادل بنزین تولیدی گرفته شد درحالی که ریفرمیت بین ۰.۴ تا ۰.۶ بنزین را تشکیل میدهد که در متن تصحیح صورت گرفته است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 تصفیه ۴۰۰ تن گوگرد در پالایش اصفهان تا ۱۴۰۵
🔹واحد RHU بخشی از فرآیند پالایش نفت است که با هدف کاهش گوگرد و بهبود کیفیت تهماندههای برج تقطیر عمل میکند.
🔹این واحد با استفاده از هیدروژن و کاتالیستها، ترکیبات سنگین نفتی را به محصولات سبکتر و با ارزشتری مانند بنزین، گازوئیل و نفتا تبدیل میکند.
🔹به گفته محسن قدیری مدیرعامل پالایشگاه اصفهان تا انتهای سال ۱۴۰۴، اولین واحد این پروژه به بهرهبرداری میرسد و روزانه ۴۰۰ تن گوگرد تصفیه خواهد شد.
@khate_energy
🔺 رکوردشکنی مجدد ایران در پارسجنوبی
🔹تولید گاز ایران از بزرگترین میدان گازی دنیا با ثبت عدد ۷۱۱ میلیون متر مکعب در روز ۲۳ آبان ماه رکوردشکنی کرد.
🔹تا پایان سال ۲۰۲۳، سهم ایران از ذخایر گازی پارسجنوبی ۳۵.۹ درصد و سهم ایران از تولید تجمعی گاز ۴۶.۴ درصد بوده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 فرصت ۱۰۰۰ میلیارد دلاری ایران در تولید گاز
🔸 نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی:
🔹هر چند تولید گاز ایران رقم بالایی است اما میتوان با سرمایهگذاری، گاز بیشتری تولید کرد. از طرفی مصرف گاز در کشور نیز غیربهینه است. ایران ۱۸ درصد از کل ذخایر گاز دنیا را در اختیار دارد.
🔹با این وجود، سهم ایران از کل تولید گاز دنیا حدود ۳ الی ۴ درصد است. طبق مصوبه هیئت مدیره شرکت نفت قرار بود این رقم به ۱۰ درصد افزایش یابد. در این صورت درآمد صادرات گاز ایران در یک بازه ۲۰ ساله به ۱۰۰۰ میلیارد دلار افزایش مییافت.
@khate_energy
🔺دولتها چقدر یارانه سوخت فسیلی میدهند؟/ افت ۵۰ درصد رقم یارانه در ۲۰۲۳
🔹آژانس بینالمللی انرژی محاسبه کرد که یارانه مصرف سوخت فسیلی در سال ۲۰۲۳ به ۶۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته.
🔹در سال ۲۰۲۲ و با وقوع جنگ اوکراین، افزایش قیمت انرژی باعث شد که رقم یارانه به بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار برسد.
🔹رقم یارانههای انرژی به طور تقریبا مساوی بین سه حامل نفت، گاز طبیعی و برق تقسیم میشود. برآورد IMF نیز رقم یارانه انرژی در دنیا در سال ۲۰۲۲ را ۱.۲۶ تریلیون دلار برآورد میکند.
🔹روسیه، ایران، چین و عربستان، بیشترین یارانه انرژی را برای حمایت از مصرفکنندگان اعطا میکنند.
@khate_energy
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺چالش ترامپ دیوانه با بمب اتم ایران
🔹درحالی خبر مذاکره نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک از طرف دولت ترامپ در فضای رسانهای منتشر و سپس تکذیب شد که شیوه تعامل با دولت آینده آمریکا همچنان محل تردید و نزاع در داخل کشور است.
🔹از طرفی برخی جریانات سیاسی در تهران معتقدند که با ترامپ دیوانه باید با مدارا برخورد کرد و از طرفی دیگر برخی از ضرورت ساخت بمب اتم برای بازدارندگی مقابل حملات آمریکا و اسرائیل سخن میگویند.
🔹اما دولت چهاردهم باید در چه پارادایمی به مقابله با سیاستهای ترامپ بپردازد و چه ابزارهایی در اختیار دارد؟ ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/ZCp_YGmiM-g
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 گام نخست حرکت به سمت هاب گازی منطقه
🔸 نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی:
🔹طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، آزادسازی یک بشکه معادل نفت خام از مسیر بهینهسازی مصرف معادل یکسوم تولید آن برای ایران هزینه دارد.
🔹در نتیجه ایران که اکنون به کمبود بودجه دچار شده، بهتر است بر بهینهسازی مصرف تمرکز کند. اصلا شعار اروپاییها این است که energy efficiency first، یعنی اول بهرهوری و حتی بعد انرژی تجدیدپذیر.
@khate_energy