🔺نصف ارز پتروشیمی در داخل عرضه نشده!
🔹دیوان محاسبات: یکی از علل افزایش قیمت ارز، رشد قابل توجه «عدم رفع تعهدات صادراتی شرکتهای پتروشیمی، پالایشی و فلزی» در سال ۱۴۰۳ بوده است.
🔹در سال جاری نیز تعهدات ایفا نشده این شرکتها بالغ بر ۴.۶ میلیارد دلار، معادل ۵۱ درصد از کل تعهدات سررسید شده آنهاست.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 شرمندگی رهبر انقلاب تا ۴۷ ماه آینده!/ شرکت ملی نفت تعلل میکند
🔸زینب قیصری رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس:
🔹 پتروشیمیها برای تامین پایدار خوراک به دنبال سرمایهگذاری ۸ میلیارد دلاری در بالادست صنعت نفت هستند اما متاسفانه وزارت نفت تعلل میکند.
🔹حتی رهبر انقلاب نیز در واکنش به گلایه پتروشیمیها فرمودند که «من شرمنده شدم» و متاسفانه بعد از گذشت یک ماه هنوز اقدامی برای حل این مشکل نشده.
🔹اخیرا هم معاون وزیر نفت اعلام کرده که صدور مجوزها ۴۷ ماه طول میکشد، این موضوع یعنی وزارت نفت تا پایان دولت چهاردهم هر ساله رهبر انقلاب را شرمنده خواهد کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 گیوتین قیمتگذاری بر سر صنعت گاز
🔹ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا، در فصل سرما با ناترازی گاز به میزان ۳۰۰ میلیون متر مکعب در روز دست و پنجه نرم میکند.
🔹در روند فعلی، شکاف عرضه و تقاضای گاز سال به سال بیشتر شده و تا ۱۵ سال آینده تنها به میزان یکسوم نیاز مردم، گاز طبیعی موجود خواهد بود.
🔹اما ارزانفروشی و هدررفت گاز در کدام بخشها بوده و چه ذینفعانی دارد؟ سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه صنعتی شریف توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/po4NnHsDvpc
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا| سقوط آزاد صادرات نفت ایران به چین
🔹درحالی که طبق آمار ورتکسا، ذخایر نفت و میعانات گازی شناور ایران به ۷۳ میلیون بشکه افزایش یافته اما وزیر نفت همچنان به کریخوانی درباره صفر نشدن رقم فروش، سرگرم است.
@khate_energy
🔺بنادر اختصاصی چین برای نفت تحریمی
🔹رویترز نوشت، بعد از ممنوعیت بندر شاندونگ، تعدادی از پایانههای چین از جمله اسکله Dongying و Huaying، بارگیری نفت از نفتکشهای تحریمشده توسط آمریکا را آغاز کردهاند و تاکنون ۱۰ نفتکش، نفت خود را در این بنادر تخلیه کردهاند که مبدا آنها ایران و روسیه است.
@khate_energy
🔺 افزایش ۵۵ درصدی ناترازی گاز تا پایان دولت پزشکیان/ از سال ۱۴۰۶، تولید گاز ایران نزولی میشود
🔹طبق آمار شرکت ملی گاز ایران، در صورت عدم اجرای فشارافزایی پارسجنوبی، میزان تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۶ به ۸۶۷ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته و سپس کاهشی میشود.
🔹همچنین ناترازی گاز ایران از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ با رشدی ۵۵ درصدی به میزان ۸۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.
🔹در روند فعلی، در سال ۱۴۱۵ میزان تقاضای گاز تقریبا ۲ برابر عرضه خواهد بود و رقم ناترازی به ۶۱۸ میلیون مترمکعب در روز میرسد.
🔹به بیان دیگر در سال ۱۴۱۵، مردم ایران در طول یک روز ۱۱ ساعت برق ندارند و ۱۱ ساعت گاز. در ایام پیک مصرف نیز قطعی برق و گاز تشدید میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا| خانههای هیدروژنی در اروپا با اجاقهای نامرئی
🔹هفته گذشته، بریتانیا اولین خانه هیدروژنی خودش را در شهر فایف اسکاتلند افتتاح کرد. در این خانهها از هیدروژن برای تامین گرمایش و پخت و پز استفاده میشه.
🔹اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۱۰ درصد از نیازهای انرژی خودش رو با هیدروژن تامین کند؛ رقمی که اکنون فقط ۲ درصد است.
@khate_energy
🔺 تقسیم غنایم معدنی اوکراین بین ترامپ و پوتین/ روسیه ۵۳ درصد از معادن کییف را تصاحب کرد/ پیشنهاد ۵۰۰ میلیارد دلاری به زلنسکی برای آتشبس
🔹 فرهیختگان نوشت: یکی از مفاد توافق پیشنهادی ترامپ برای آتشبس بین کیاف و مسکو، تصاحب حدود ۵۰ درصد از حقوق مواد معدنی اوکراین است تا بدهی ۵۰۰ میلیارد دلاری این کشور به آمریکا تسویه شود.
🔹در سه سال اخیر نیز، ارتش روسیه توانسته کمی بیش از ۶ تریلیون پوند از منابع معدنی اوکراین که حدود ۵۳ درصد از کل معادن این کشور است را تصاحب کند.
🔹 اوکراین کشوری است که حدود ۵ درصد از منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد. ارزش منابع معدنی، زغالسنگ و گاز طبیعی اوکراین به ۲۶ تریلیون دلار میرسد که این منابع اکنون بین پوتین و ترامپ تقسیم میشود.
تصویر ۱: جانمایی معادن اوکراین
تصویر ۲: مناطق تصرف شده توسط روسیه
تصویر ۳: ارزش منابع معدنی شهرهای اوکراین
تصویر ۴: میزان تولید معدنی اوکراین
@khate_energy