🏦 بانکهای خصوصی طرف ما نیستند!!
✡ زمانی «براون مایور روتچیلد» ابربانکدار خصوصی یهودی در عصر خود گفته بود: «اختیار کنترل پول یک کشور را به من بدهید، دیگر مهم نیست که قانونگذاران آن چه کسانی هستند!!»
🔺 امروز واقعیت چنان آشکار شده که خودِ قانونگذاران و نمایندگان مجلس در یک کشور حتی با حکومت اسلامی از جنس شیعی که به صورت مطلق با ربا مخالفاند نیز متوجه این موضوع شدهاند که وقتی بانکداران را رها کنیم دارای قدرتی میشوند که میتوانند فرای مصوبات پارلمان عمل کنند.
❇️ اخیرا آقای بحرینی نماینده مشهد در نطق خود پشت تریبون مجلس خطاب به آیتالله رئیسی گفت: «بانکها در ایران ریشه تورماند. برای آقای روحانی نامه نوشته بودم و گفتم آقای رئیس جمهور مراقب باشید بانکها زمینتان نزنند. امروز بعد از هشت متاسفم که بگویم دولت آقای روحانی را بانکها زمین زدند.
الان میگویم آقای رئیسی مراقب باشید بانکها زمینتان نزنند. بانکهای خصوصی در حال خشکاندن ریشه اقتصاد کشور هستند!»
💢 پر واضح است که جنگ ارزی علیه ریال ایران یک ستون پنجم قدرتمند دارد که در سیستم جای خوش کرده و ضعف آفرینی میکند.
در تئوریهای امنیت، گفته میشود که تهدید خارجی متوجه ضعف درونی سیستم است؛ اگر نتوان آسیب ناشی از ضعف را با تهدیدب که متوجه آن است متوازن کرد، امنیت خدشهدار شده است.
🟣 امروز در حالی روز «بانکداری اسلامی» در تقویم را پشت سر گذاشتیم که بر همگان دیگر روشن و مبرهن است که ترکیب «بانکداری اسلامی»، به اصطلاح فقهی «جمع نقیضین» است؛ بدین معنا که وجود یکی، نفی دیگری است. هیچ بانکی اسلامی نمیشود و هیچ اسلامی بانکی نخواهد شد.
🔘 دیگر برای بسیاری مسئلهی بانک یک معضل تئوریک که با اسلام در تضاد میباشد نیست چرا که تضادهای آن آشکار شده. امروز مسئلهی اصلی بانکها نقشی است که در جنگ ارزی علیه مردم و نظام ایفا میکنند.
این ستون پنجم یعنی بانکها و به خصوص «بانکهای خصوصی» در حال انجام یک جنگ داخلی ارزی میباشد؛ با قدرت خلق نقدینگیای که حتی به بانک مرکزی هم پاسخگو نیستند.
🔎 بررسیها اطلاعاتی و تحلیلی در مورد جذب سپرده و اعطای تسهیلات این بانکها نشان میدهد که امروزه آنها فراتر از نهادی شدهاند که برای کمک به تولید به وجود آمد. بانکهای خصوصی با افرادی که در هیئت مدیرهی آنها عضو هستند به مافیایی تبدیل شدند که نه تنها در بازار پول به صورت قدرتمند مداخله میکنند بلکه انحصار تولید و گردش نقدینگی را پیدا کرده و در کنار خود شرکتهای بیمهای، کارگزاریهای بورسی، صرافیها، شرکتهای خدمات الکترونیک بانکی، شرکتهای خدمات جانبی بانکی از قبیل دستگاههای کارت خوان و ایتیام و ... را نیز ایجاد کردند که آنها را به یک امپراطوری یا منطقهی خودگردان اقتصادی در سطح کشور تبدیل کرده و هر کاری بخواهند انجام میدهند و مردم و حکومت باید با تبعات اقدامات آنها دست و پنجه نرم کنند.
🕍 حتی اگر قبول کنیم که این افراد و ساختارها از نفوذ یهود در امان ماندند(که بسیار بعید است) اما میتوانیم ادعا کنیم که استایل مدیریت یهودی در کنترل پول و ایجاد مافیا را به غایت پذیرفتهاند. به هیچ وجه نباید گمان غلط ببریم که در زمان خطر طرف مردم و انقلاب خواهند ایستاد!! تمام تلاششان این است که در نبردی ترکیبی علیه جمهوری اسلامی نقش خود را برای سرنگونی حکومت و الحاق هرچه زودتر به سیستم جهانی سرمایهداری ایفا خواهند کرد.
✅ دولت سید ابراهیم رئیسی اگر میخواهد یک دولت پیروز باشد و در پایان دورهی کاری خود مردم و نظام را یک گام به جایگاه واقعیای که لیاقت آنان است نزدیک کرده باشد باید جریان بانکواره را عقب بزند و یک بسیج عمومی علیه بانک و بانکداری به راه بیاندازد.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
✅روایت یک سپهبد ارتش افغانستان از سهم آمریکا در پیروزی طالبان
در هفته های اخیر، بسیاری از مقام های دولت آمریکا در مورد ناکارایی ارتش افغانستان صحبت میکنند و گویی پیروزی طالبان را صرفا به این ناکارایی نسبت میدهند. متن زیر خلاصه ای از مقاله ای است که هفته پیش در نیویورک تایمز، به قلم سپهبد سید سمیع سادات، از فرماندهان ارتش افغانستان، در مورد شرایط منتهی به سقوط کابل منتشر شد. این سپهبد، طبیعتا در مقاله به دنبال دفاع از عملکرد خود و همقطارانش است. ولی بازخوانی روایت او، برای آشنایی با نگاه دیگری به معادله سقوط افغانستان –که در روایت های یکطرفه دولت آمریکا غایب است- مفید خواهد بود نگاهی که نشان خواهد داد تکیه صرف به نیروهای آمریکایی و کشورها و دول مستکبر نمی تواند مانع از فروپاشی و اضمحلال شود حتی اگر پیشرفته ترین تجهیزات را در اختیار داشته باشید در برابر یک ارتش ضعیف هم چون طالبان هم شکست خواهید خورد:
🔹 این واقعیت است که ارتش افغانستان دیگر روحیه جنگیدن نداشت، اما این امر از تنها گذاشتن ما توسط همکاران آمریکاییمان، نیز بی ادبی و بی اعتمادی شخص رئیس جمهوری آمریکا نسبت به نیروهای افغان که در هفته ها و ماه های اخیر دیده شد نشات گرفت... در ۱۶ آگوست آقای بایدن اعلام که نیروهای افغان بدون هیچگونه مقاومتی از هم پاشیده اند . حال آن که... ما ۶۶ هزار نیرو را از ۲۰ سال پیش تاکنون از دست داده ایم که معادل یک پنجم نیروهای رزمی ما می شد. اما چرا شیرازه ارتش افغانستان از هم پاشید؟
🔹 اول اینکه، توافق صلح صورت گرفته بین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا در فوریه ۲۰۲۰ با گروه طالبان زمینه را برای شکست ما فراهم کرد. تاریخ مصرف منافع آمریکا در منطقه رو به پایان بود . مورد دوم، ما امکان تامین تدارکات و الزامات تعمیر و نگه داری خود را از دست دادیم که نیاز اصلی ما برای عملیات های نظامی بود. مورد سوم، فساد گسترده دولتی در حکومت آقای غنی که باعث شد نیروهای نظامی فلج شوند.
🔹 قبل از توافق [طالبان و آمریکا] طالبان حتی یک پیروزی بزرگ هم علیه ارتش افغانستان کسب نکرده بود... اما بعد از توافق ما هر روز ده ها سربازمان را از دست می دادیم... آقای بایدن در آوریل اعلام کرد طرح ترامپ را ادامه میدهد و برای عقب نشینی آمریکا برنامه زمانی تعیین کرد. از این جا بود که سقوط به سرازیری آغاز شد . آموزش های نیروهای افغان بر اساس مدل نظامی آمریکایی بود که به نیروهای شناسایی ویژه بسیار ماهر، بالگردها و حملات هوایی متکی بود. وقتی پشتیبانی هوایی از دست رفت و مهماتمان ته کشید، ما برتری مان در برابر طالبان را از دست دادیم .پیمانکاران جنگنده بمب افکن ها و هواپیماهای پشیتبانی نزدیک و ترابری ما را در حین جنگ از لحاظ تعمیر و نگهداری پشتیبانی می کردند. اما در ماه جولای بیشینه 17 هزار پیمانکار از افغانستان خارج شدند... پیمانکارها نرم افزارهای مرتبط با مالکیت سلاح ها و سیستم های رزمی را هم با خود بردند. آن ها سیستم دفاع ضدموشکی بالگردهای ما را از آن ها جدا کردند. دسترسی به نرم افزارهایی که ما خودروها ، سلاح ها و پرسنل خود را از راه آن ها ردیابی می کردیم هم از دست رفت... دیگر امدادرسانی به پایگاه ها با بالگردها ممکن نبود و سربازان مستقر در آن ها تدارکات نمی گرفتند.
🔹 طالبان از آمریکا تضمین عقب نشینی در تاریخ معین را گرفته بود و با حس کردن عدم اراده آمریکا می دانست هیچ یک از اقداماتش با پاسخ مواجه نخواهد شد. این گونه بود که طالبان به اقداماتش شدت بخشید . من و سربازانم در ماه جولای و هفته اول ماه آگوست هر روز با 7 حمله با استفاده از خودروهای بمب گذاری شده مواجه می شدیم.
🔹 با این حال من نمی توانم عامل سوم را نادیده بگیرم. آمریکایی ها در مورد فساد علنی که ارتش و دولت ما را آلوده کرده بود چندان نمی توانستند کاری بکنند. این تراژدی ملی ما بود. خیلی از رهبران ما -از جمله در داخل نیروهای نظامی-به خاطر پیوندهای شخصیشان و نه لیاقاتشان مقام گرفته بودند. این انتصابات اثر مخربی بر ارتش ملی داشتند ، چون رهبران ما تجربه نظامی کافی برای القای حس اعتماد به نفس و اعتماد به سربازان را نداشتند. فساد باعث اخلال در توزیع جیره های غذایی و سوخت به واحدهای نظامی می شود و روحیه نیروهای ما را نابود کرد.
🔹 در آخرین روزهای جنگ... جنگنده های آمریکایی بالای سر ما تنها به گشت زنی اکتفا می کردند. حس ترک شدن و مورد خیانت قرار گرفتن ما از سوی خلبانان آمریکایی هم که دستور داشتند فقط به رخدادهای روی زمین بنگرند و اجازه کمک نداشتند هم حس می شد. سربازان من در حالی که زیر آتش برتر طالبان بودند صدای جنگنده ها را بالای سرشان می شدند و می پرسیدند چرا خبری از پشتیبانی هوایی نیست. روحیه مان نابود شده بود. در جای جای افغانستان سربازان دست از جنگیدن کشیدند...
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔻موفقیتهای ورزشی پایدار با فرایندهای صحیح بدست میآید، نه پروژههای نمایشی
دکتر جلیلی در نشست مشترک با وزیر ورزش و جوانان:
🔹وزارت ورزش و جوانان متولی امر «ورزش» و مسائل مربوط به «جوانان» است و علاوه بر این وزارتخانه، باید بخشهای دیگر دولت را که در این زمینهها فعال هستند، هماهنگ و راهبری کند.
🔹بودجه ورزشی شرکتهای دولتی فعال در عرصه باشگاهداری باید در چارچوب سیاستهای ورزشی کشور بوده و هزینهکرد آن هدفمند باشد.
🔹پرداختن صرف به تعدادی پروژهی زودبازده موجب غفلت از پرداختن موثر به زیرساختهای لازم در ورزش شده است؛ بنابراین، موفقیتهای پایدار در ورزش با فرایندهای صحیح بدست میآید، نه پروژههای نمایشی.
🔹نباید بخاطر نمایش عملکرد در کوتاهمدت، از اقدامات اساسی و ریلگذاریهای مهم در عرصه ورزش غفلت نمود.
🔹این کتاب [ دست نیافتنی؛ زندگینامه علیرضا حیدری، قهرمان کشتی ایران ] نشان میدهد که مدیریت صحیح مناسبات انسانی در جامعه ورزش، اثرگذارتر و مهمتر از بودجههای ورزشی است و شایسته است در دوره جدید به اصلاح این مناسبات توجه و اهتمام بیشتری صورت گیرد.
🔹رویکرد و راهبرد وزارت ورزش و جوانان باید بر مبنای گسترش عدالت اجتماعی باشد و از طریق فدراسیون ورزش دانشآموزی به استعدادیابی در رشتههای مختلف ورزشی مبادرت شود.
🔹در زمینه جوانان نیز برنامهای از سوی کارگروههای فرهنگی دولت سایه در سه قالب به هم پیوستهی «مسجد، مدرسه و خانواده» تهیه شده است که در اختیار وزیر محترم ورزش و جوانان و تیم ایشان قرار خواهد گرفت.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
انیمیشن خانواده پاگنده: تربیت نسل و ترویج ایدئولوژیهای حاکمیت
💢 انیمیشنِ سینمایی «خانواده پاگنده»(Bigfoot Family) محصول مشترک کشورهای بلژیک و فرانسه است که «جرمی دگروسن» و «بِن استاسن» کارگردانی آن را بر عهده داشتهاند.
..⛔️ آموزش عشق در دوران نوجوانی و این سطح از ارتباطات احساسی تا آن حد؛ از سوئی و منع کردن، تقبیح ازدواج در سنین نوجوانی، عدم بلوغ نوجوان در ابعاد دیگر که لازمهی زندگی مشترک است از دگرسو، منجر به ارتباطات جنسی در سنین نوجوانی میشود که نتیجهاش درگیری عاطفی، افسردگی در این سنین و افزایش مادرانِ نوجوان که از معضلات کشورهای اروپایی است، میگردد.
..
...
❌ این نوع ملاحظات فرقِ فیلمهای آنها با فیلمهای ایرانیست، زیرا آنها با آنکه فساد در ذات دولتهایشان وجود دارد، آن را تطهیر میکنند و درنهایت نیز ساختارهای دولتی به کمک میآیند، درحالیکه در فیلمهای ما، کوچکترین اشتباه فردی به یک معضل اجتماعی و تهمت به ناکارآمدی نظام میشود.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 ز گهواره تا گور دیده شو
🔹 از همان روزهای اولی که جنین در شکم مادر است، از همان وقتی که با ذوق و شوق سیسمونی میخرند، مسئله دیدن یا دیده شدن شروع میشود .
آدم هنوز وارد دنیا نشده اما اطرافیان به دنبال دیده شدنش هستند.
🔹 فرزند امانتی است که خدا داده تا در کنارش رشد کنیم و رشد بدهیم. اما خیلی از کارهایی که میکنیم رشدی در آن نیست. یک اتاق بزرگ پر از وسایل پر زرق و برق ...
آتلیه و عکسهای آن چنانی، گاهی جنین از بدو تولد میشود بازیچه دست بزرگترها و ابزاری برای بیشتر دیدهشدن.
🔹 کمی جلوتر به بهانههای مختلف باز فرصتی فراهم میکنند برای بهتر و بیشتر دیده شدن. جشن دندونی، تولد و...
🔹 حالا که فضای مجازی هم شده دستیاری برای بیشتر دیده شدن. بعد ما گله داریم از دنیایی که همه دنبال نشان دادن خودشان هستند. دنیایی که قرار بود در آن یاد بگیریم خوب ببینیم. رشد کنیم و در مسیر کمال در حرکت باشیم . حالا تبدیل شده به صحنهای که همه میکوشند برای بیشتر دیده شدن.
خانههای آن چنانی، لباسهای آن چنانی، پستهای آن چنانی، کلمات قلمبه سلمبه بی مفهوم ... فقط برای کمی بیشتر دیده شدن.
🔹 از عالم نور آمدیم تا در ایستگاه دنیا، چند صباحی توقف کنیم، ببینیم، رشد کنیم و برگردیم. قرار نبود ایستگاه را مکان دائمی استقرارمان فرض کنیم. و حالا با حساب دو دوتا چهارتای همین دنیا، تمام هموغم و تلاشمان هم بشود همین دنیا.
🔹 خدا دنیا را وسیلهای برای ما قرار داد که اشرف مخلوقاتش باشیم نه اینکه دنیا ما را بازی دهد و افسار ما را به دست بگیرد. مرگ خبر نمیکند ... مثل دنیا، مثل مزرعهای است که در آن میکاری که در آخرت برداشت کنیم. آنقدر گندمها را نمایش ندهیم.. حاصل این محصول را خدا برداشت میکند پس چه نیاز به دیدن بندگانش.
🔹 میرسد به جایی که حتی حجاب ابزاری میشود برای تبرج، برای بیشتر دیده شدن.. و این مسیری است که پایان ندارد. دیده شدن خوب است اما زمانی که به چشم اماممان بیاییم. به چشم خدا بیاییم.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
در ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ چه گذشت؟
۲۱ روز پس از واقعه آتش سوزی سینما رکس آبادان، دولت شریف امامی با اعلام ممنوعیت راهپیمایی، اعتراض مردم را برانگیخت به طوری که آنها توسط روحانی ای به نام یحیی نوری در روز ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ به خیابانها آمدند و راهپیمایی گستردهای را علیه دولت پهلوی برگزار کردند. با وجود اینکه از ساعت ۶ صبح روز جمعه توسط فرماندار تهران، ارتشبد غلامعلی اویسی حکومت نظامی اعلام شده بود اما مردم به این موضوع اعتنایی نکردند و به میدان ژاله تهران رفتند. دستگاه امنیتی رژیم پهلوی بدون حضور در بین مردم و از طریق هلیکوپترهای نظامی شرایط را تحت کنترل خود درآوردند و نظامیان شروع به کشتار مردم معترض کردند. پس از آن، درگیریهای خیابانی گستردهای در شهرهای مختلف کشور درگرفت.
تعداد کشته شدگان تظاهرات ۱۷ شهریور ۵۷
درخصوص تعداد کشته شدگان تظاهرات ۱۷ شهریور آمار مختلفی وجود دارد. فرمانداری نظامی تهران معتقد بود ۸۷ کشته و ۲۰۵ مجروح از این تظاهرات به جا مانده است. اما مخالفان حکومت اعلام کردند که در این روز بیش از ۴۰۰۰ نفر کشته شدهاند. میشل فوکو فیلسوف فرانسوی که برای پوشش دادن رویدادهای انقلاب در یک روزنامه ایتالیایی به محل حوادث رفته بود مدعی شد که ۴۰۰۰ تن در این روز هدف گلوله قرار گرفتهاند.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
💢 تسلط طالبان بر افغانستان؛ ایران کجا ایستاده است؟
🔻 اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در یادداشتی به قلم ریتکیه محورهایی را در خصوص موضع ایران نسبت به وضعیت جدید افغانستان مطرح کرده است که خلاصهای از آن در ادامه میآید:
1️⃣ واکنش ایران
ایران از خروج نظامیان آمریکایی از همسایه شرقیاش استقبال کرده ولی نگران تشدید تنشهای فرقهای و مذهبی و سرایت آن به درون مرزهای خود است.
2️⃣ تنش پیشین
ایران پس از قتل دیپلماتهایش در مزارشریف تا آستانه نبرد نظامی با طالبان پیش رفت. ولی پس از آن به مرور روابط بهبود یافت. ایران اکنون بیشتر نگران تبعات گسترش ناامنیها در مرزهای شرقی مانند فعالیت گروههای تکفیری شبیه داعش است و این زخم کهنه را نگشوده است.
3️⃣ پذیرش مهاجران
همهگیری کرونا و تبعات اقتصادی آن سبب شده تا این بار در مرز ایران و افغانستان از پذیرش گسترده مهاجران و پناهجویان به درون مرزها خودداری شود.
4️⃣ رویکرد سیاست خارجی
خروج آمریکا از افغانستان، اگر رویکرد ایران را تهاجمیتر و سختتر نسازد، بیشک تعدیل نیز نخواهد کرد. ایران در برنامه هستهای صرفاً بر پایبندی به برجام تأکید خواهد کرد و در سیاستهای منطقهای نیز «محور مقاومت» نقشی اساسی خواهد داشت.
🔻 ایران در جریان استقرار طالبان، نه مانند آمریکا پیشاپیش قدرت را به آنان هدیه کرده و نه با رویکردی غیرواقعبینانه و صرفاً ایدئولوژیک، از آن روی گردانده است. بلکه سعی نموده با واقعبینی از بروز تنش خودداری کرده و درصدد تأمین منافع خویش برآید.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اولین فیلم از حمله صبح امروز پهپادهای نیروی زمینی سپاه به مواضع گروه های تروریستی در شمال عراق
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴 حذف #عدالتخواهی از نماز جمعه؛ یعنی انحراف از انقلاب!
🔹سالهاست که #نماز_جمعه خالی از بصیرت و عدالتخواهی شده. روزیکه جناب شیخ #علی_اکبری به ریاست شورای سیاستگذاری ائمه جمعه منصوب شد تلویزیون یک رپرتاژی رفت که بله قراره کار بدست جوانان بیافتد. واقعاً ما هم فکر کردیم قرار است تحولی رخ دهد! کار بدست جوانان که نیفتاد هیچ، بلکه افراد شاخص عدالتخواه هم کنار زده شدند. از #رحیمپور_ازغدی تا #امام_جمعه_لواسان، فدای محافظهکاری حضرات شد!
🔸آن خطبههای غرایی که علیه ظلم و ستم و در دفاع از مستضعفین و مظلومین و بیخانمانها روزی در تریبونهای نماز جمعه ایراد میشد امروز در اکثر استانها و شهرها جایش را به تقویمخوانی و صرفاً استکبارستیزی داده! انگار فقط استکبار خارجی داریم و خبری از متکبرین و قارونهای داخلی نیست!
🔹محورهای خطبههای هفتگی، دستوری و بخشنامهای شده! از بالا و مرکز هر چه شورای سیاستگذاری اراده کرد باید گفته شود! نه آن چیزی که خود خطیب باید بشناسد و صریح موضع بگیرد و در دفاع از آزادی و عدالت خطبه بخواند!
🔸بروید در شهرستانها موضع بچههای انقلابی و جهادی و کف میدان هر شهر را نسبت به امام جمعه آن شهر ببینید و بشنوید و قضاوت کنید!
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@bisto30_rey
⁉️ تلاش رسانه ای بر شغل جدید روحانی!!
⁉️ هیاهوی تبلیغاتی اصلاحطلبان برای چیست؟ن
🔰 روزنامه شرق، در گزارش اصلی خود به بررسی جایگاه سیاسی حسن روحانی پس از پایان دوره ریاست جمهوریاش پرداخت؛ گزارشی که هنوز شروع نشده و در همان زیرتیتر خودش را لو میدهد که برای اعمال فشار بر رهبری نوشته شده تا در گمانی باطل، برای ایشان تعیین تکلیف کند که چرا تاکنون حکمی برای حسن روحانی صادر نشده است.
🔻 عنوان این گزارش «روحانی در پرده آخر»* است، اما در زیرتیتر آمده که «حسن روحانی پس از پایان ریاست جمهوریاش حکمی دریافت نکرده است» تا در همین ابتدا روشن شود که غرض از نگارش و انتشار آن چیست.
در متن گزارش ادعا شده که «مقام معظم رهبری سنتی دارند که بعد از پایان دوره ریاستجمهوری افراد، آنها را به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درمیآورند.» اما جالب آنکه در همین گزارش توضیح داده شده که از میان سه رئیسجمهور دوران رهبری آیتالله خامنهای که قبل از روحانی سرکار بودند، هاشمی رفسنجانی که از ابتدا رئیس مجمع بوده، خاتمی هم گویا به دلیل عدم تمایل خود عضو مجمع نشده و در نهایت احمدی نژاد که پس از پایان ریاست جمهوریاش با حکم رهبری به عضویت مجمع درآمده است.
🔻شرق در مورد روحانی با اشاره به عدم حکم رهبری برای او مینویسد: «این شایعه وجود دارد که حسن روحانی یکی از گزینههای ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام است» اما ننوشته کجا این شایعه پخش شده است؟! سؤال این است که چنین شایعهای پخش شده یا شرق و رفقا! تلاش دارند که پخش بشود؟
🔻 البته تشخیص این موضوع با رهبر معظم انقلاب است، اما اصلاح طلبان با فضا سازی تلاش میکنند آن را به عنوان یک امر محتوم و رویه قطعی جا بیاندازند.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️تصاویر فرزند احمد شاه مسعود و افسران صهیونیست و دکتربرنارد لوئیس منتشر شد!
▫️دکتر برنارد, تئوریسین تجزیه کشورهای اسلامی حمله به افعانستان عراق سوریه و جنگ یمن و تئوریسین جنگ تمدنهای هانتینگتون و جنگ تمدن لیبرال و تمدن اسلامی است.
▫️آمریکا، از این که خون شیعه و سنی ریخته شود و افغانستان کشوری مثل سوریه شود بیشترین سود را خواهد برد
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 روزانه ٣٠٠میلیون دلار هزینه؛ بازسازی خبط آمریکا برای ایران !
🔹 در چند دهه گذشته، حتی یک نفر از غربگرا ها (و مدعیان اعتدال و اصلاحات) را پیدا نمی کنید که برای دفاع از مرزهای کشور در برابر تهدید های امنیتی و نظامی دشمنان هزینه ای داده باشد، در جنگی حاضر شده باشد، یا خراشی بردارد.
🔹 اغلب آنها در دفاع مقدس، اگر کنار آمریکا و انگلیس و فرانسه و صدام نبودند -که بعضا بودند- در کنار رزمندگان جان فشان ما هم نایستادند. پس از آن هم هر جا درگیری نظامی و امنیتی برای کشور پیش آمده، در حاشیه امن ایستاده اند؛ اگر که خود، بخشی از نقشه درگیری علیه ایران نبوده باشند.
🔹 وقتی داعش به پشتوانه غرب و دلار های ارتجاع عربی تا پشت مرزهای ما آمد و رسما برای حمله ایران رجز خوانی کرد، حتی یک غربگرا حاضر نشد به جنگ با داعش برود. باز هم نیروهای از جان گذشته مردمی و انقلابی بودند که از عهده اوباش داعش (با همه هیبت و یال و کوپال و عقبه شان) برآمدند.
🔹 یادمان نرود در فتنه سبز (سال 88)، گروه های تروریستی مثل گروهک ریگی و رجوی و الاحوازیه و تندر و... رسما در کنار فتنه گران ایستادند و از آن حمایت کردند. آن روز البته شعار دروغین دست اندرکاران فتنه، "نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران" بود؛ چرا که مطلوب آمریکا و انگلیس و اسرائیل، همین بود.
🔹 وقتی هم داعش با هدایت آمریکا و ناتو، تا پشت مرزهای ایران آمد و سردار سلیمانی با آمیزه ای از حکمت و تدبیر و شجاعت، به ساماندهی جبهه مقاومت در برابر جنگ نیابتی آمریکا پرداخت، همین ها که عقربه های خود را با غرب تنظیم می کنند، با شانتاژ، از پشت "به مرد میدان" شلیک کردند.
🔹 حالا اما همین جماعت سایه نشین و هوچی علیه دفاع از امنیت ملی، ناگهان "جنگ سالار" شده اند و می گویند چرا ایران به جنگ با طالبان نمی رود؟! اما نه داوطلب می شوند برای جنگیدن، و نه درباره دورنمای درگیری کذایی (ور اه افتادن جنگ شیعه و سنی) که مطلوب آمریکاست توضیح می دهند.
🔹 افغانستان تله ای بود که آمریکا برای شوروی چید؛ سپس حماقت کرد و خود هم در آن پا گذاشت و هزینه های گزاف از جمله چند هزار کشته داد. برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر، زمانی که گروهی از جهادیون (طالبان بعدی) را در افغانستان علیه شوروی به خدمت گرفتند، گفت "ما این فرصت را داریم که به روسها، جنگ ویتنامشان را عرضه کنیم. برای ده سال، مسکو مجبور بود در جنگی وارد شود که توانایی پیشبرد آن را نداشت و به فروپاشی انجامید".
🔹 جو بایدن هم چند روز قبل گفت: "ما ٢٠ سال است روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان هزینه میکنیم و نمیتوانستیم به این هدر دادن ادامه دهیم. دنیا در حال تغییر و تحول است . ما درگیر رقابت جدی با چین و روسیه و حمله سایبری و اشاعه هسته ای (ایران) هستیم... چین و روسیه آرزو دارند که آمریکا ده سال دیگر در افغانستان گرفتار شود".
🔹 عقده ناگشوده آمریکا این است که ایران، خبط شوروی و آمریکا را در افغانستان تکرار کند و مثلا روزانه ٣٠٠ میلیون دلار ( ۹ میلیارد دلار در ماه/ ۱۰۸ میلیارد دلار در سال!) هزینه کند و این البته، غیر از خسارت های مستقیم جنگ است.
🔹 رویکرد ایران درباره افغانستان، روشن و حکیمانه است. ما مخالف دخالت بیگانگان یا اداره حکومت بر اساس جا به جایی مبتنی زور قدرت میان دولت غربگرا یا طالبان هستیم. تشکیل دولت ملی بر اساس رای همه اقوام و مذاهب و محترم شمردن همه آنها، مورد حمایت ماست.
🔹 جمهوری اسلامی ایران، در عراق هم از همین رویکرد حمایت کرد و اشغالگران را در آفساید گذاشت. وقتی هم که جنگ نیابتی تروریست ها راه افتاد، ما مستقیما درگیر نشدیم، بلکه عمده کمک ما، مستشاری و در جهت بسیج ظرفیت های دفاع مردمی بود؛ همین کار را در لبنان و سوریه و فلسطین هم انجام دادیم.
🔹 البته افغانستان از لحاظ ترکیب جمعیتی و قومی و مذهبی، تفاوت های مهمی با عراق دارد. اما در آنجا هم ترجیح ما ، توقف درگیری های نظامی، برگزاری انتخابات و تشکیل دولت ملی است.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 افغانستان، عراق و سوریه نیست
🔹 افغانستان برای ما بیش از یک همسایه است. ۱۵٠ سال قبل، بخشی از خاک و پاره تن ما بود که با نیرنگ انگلیس و بی کفایتی قاجار از ایران جدا شد. دهه ها مستعمره انگلیس بود؛ تا این که پای شوروی و سپس آمریکا به این کشور باز شد. چند بار هم در دو دهه اخیر، میان طالبان و دولت غربگرا دست به دست شده است.
🔹 رنج و ناامنی و بی ثباتی افغانستان، رنج و گرفتاری ما هم هست. ترجیح ما، "توقف اشغال و حاکمیت مبتنی زور و اسلحه"، و "حاکمیت رای مردم، در کنار احترام به همه اقوام و مذاهب" است.
🔹 افغانستان در دوره بیست ساله اخیر (سیطره طالبان، اشغال آمریکا، و حاکمیت دولت بی ریشه و غربگرای اشرف غنی)، بارها نابودی نسل و منابع و زیر ساخت ها را به چشم دید و ضمنا زیر "ساخت های سیاسی و فرهنگی مقاومت" برای تشکیل دولت مستقل از آمریکا و طالبان را تا حدود زیادی از دست داد.
🔹 این هم مهندسی آمریکا و غرب، با عبرت گرفتن از تحولات عراق بود. البته جمعیت شیعیان در افغانستان ۲۵ درصد جمعیت است، بر خلاف عراق که اکثریت بالای ۶٠ درصد مردم شیعه هستند.
🔹 برخی می گویند ایران چرا مثل عراق و سوریه، وارد درگیری در افغانستان نمی شود؟ ایران، هرگز راسا وارد هیچ جنگی نشده. ایران پس از درخواست رسمی دولت های قانونی عراق و سوریه، به آنها برای مبارزه با تروریسم "کمک" کرد و هرگز طرف اصلی جنگ نبود.
🔹 دولت های قانونی مستقر و ارتش آنها تصمیم به دفاع از خود گرفتند و وسط میدان آمدندند، و انبوه گروه های مردمی داوطلب هم در کنار دولت ها ایستادند. یعنی اقتضائات فراهم بود؛ بنابراین ایران هم عمدتا با کمک مستشاری، به ساماندهی خط دفاعی و سپس تهاجمی علیه تروریست ها پرداخت.
🔹 اما دولت و ارتش افغانستان، وامدار آمریکا و فاقد ریشه مردمی بودند و ظرف چند هفته، همه شهرها و امکانات نظامی را بدون کمترین مقاومت تسلیم طالبان کردند. این اتفاق، مقارن با تصمیم آمریکا برای خالی کردن پشت دولت اشرف غنی و جا گذاشتن انبوهی از امکانات نظامی برای طالبان بود.
🔹 همچنین گفته می شود برخی گروه های جهادی سابق، در چند سال گذشته با دولت فاسد اشرف غنی شریک شده، یا لا اقل کنار آمدند و آن روحیه سابق مبارزه را نداشتند. فساد گسترده در "دولت غنی" با وجود فقر عمومی، موجب شد بسیاری از مردم هم انگیزه ای برای پشتیبانی از دولت یا توانی برای به مقابله با طالبان نداشته باشند.
🔹 در چنین شرایطی آیا منطقی بود مثلا چند هزار رزمنده پاکباخته و شجاع فاطمیون، وارد جنگی نا برابر شوند که تکلیف آن پیشاپیش - در اثر عوامل پیش گفته- معلوم است و ضمنا جنگ های مذهبی وقومی جدیدی بر پا می کند؟
🔹 آمریکا در افغانستان شکست سنگینی خورده و می خواهد عواقب این شکست را (با کمک محافل غربگرا) در دامن ایران بیندازد. اما ایران در زمین احمق های درجه یک آمریکایی بازی نمی کند.
🔹 مطالبه ایران، عدم دخالت بیگانگان، حاکمیت رای مردم افغانستان به دور از زور اسلحه، و تاکید بر ملت سازی، فرا تر از کشاکش های قبیله ای و فرقه ای است. روحیه مقاومت بر مبنای این منطق درست، باید تبدیل به گفتمان غالب میان مردم و نخبگان افغانستان شود و ایران در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نمی کند. هر چند که زمانبر است.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
♦️چرا ماموریت 35 هزار کیلومتری ناوگروه نیروی دریایی ارتش یک اتفاق تاریخی و مهم است؟
🔹مسیری که ناوبندر مکران و ناوچه سهند طی کردهاند؛ از خلیج فارس عازم جنوب افریقا شده، آن را دور زده و از پهنه شرقی اقیانوس اطلس تا غرب اروپا پیش رفته و از کانال مانش از بین انگلیس و فرانسه و هلند و آلمان و بلژیک گذشتند تا به دریای بالتیک برسند.
🔹بعد از حضور در مراسم مشترک با روسیه مسیر رابرگشتند و از کانال جبل الطارق(جایی که انگلیس نفتکش ما را توقیف کرد) وارد دریای مدیترانه شدند.از جلوی چشم صهیونیستها گذشتند و از کانال سوئز وارد دریای سرخ، خلیج عدن و بعدش دریای عمان و تنگه هرمز. ناقابل؛ بیش از 35هزار کیلومتردریانوردی!
🔹بخش زیادی از مسیر دریانوردی این ناوگروه در اقیانوس بوده. کشتی رانی در اقیانوس شرایط ویژهای میطلبد. نیاز به تامین لجستیکی از یک طرف و تمهیدات فنی طرف دیگر. قفل این مرحله هم توسط ناوگان «نظامی» جمهوری اسلامی شکسته شد بدون نیاز به خدمات و کمک دیگران.
🔹انجام موفقیتآمیز این ماموریت یعنی مِن بعد ایران در هر نقطه دنیا که منافعش ایجاب کند، بدون اتکا به کمک و حمایت دیگران قادر به حمایت از شناورهای «نظامی» و «غیرنظامی» خودش در پهنه دریاست.
🔹این مساله به حدی قابل لمس بود که مکران و سهند وقتی به جنوب افریقا رسیدند و در پی دور زدن آن بودند، تصور امریکاییها این بود که با توجه به نزدیکی سیاسی ایران و ونزوئلا، نیروهای مسلح ایران این مرتبه هوس عبور از اقیانوس اطلس و رفتن به حیاط خلوت امریکا را کرده در دریای کارائیب.
🔹ایران با این کار، تست گرم ماموریتهای برد بلند خودش را با موفقیت طی کرد. حالا ناوگان نظامیِ دریایی ایران در هر نقطه دنیا که لازم باشد میتواند برای دفاع از منافع خودش وارد عمل شود. صهیونیستها(!) و سعودیها(!) معنای این گزاره بیش از بقیه درک میکنند.
🔹دریای سرخ در چند سال اخیر محل زد و خوردهای متعدد ایران از یک طرف و اسرائیل و سعودی از طرف دیگر بوده. عبور ناوبندر مکران + ناوچه سهند صرف نظر از برد بلند دریانوری و اقیانوسپیمایی یک سیگنال مهم نظامی و امنیتی هم در دریای سرخ دارد.
🔹چندی قبل شناور اسرائیلی در شمال شرق یمن اسیر تیر غیب شد. برداشتم بود صهیونیستها در مسیر برگشت مکران و سهند و هنگام عبور از سوئز برای ناوگروه ایجاد مشکل کنند. مکران و سهند بدون هیچ مزاحمتی راه خود را به مقصد خلیج فارس ادامه دادند.
🔹ماموریت اصلی مکران، ایجاد نقطه ایستایی در راس الحد واقع در جنوب دریای سرخ است. چرا؟! برای پشتیبانی لجستیکی از ناوچههای نظامی ایران که برای اسکورت نفتکشهای ایرانی در منطقه حضور دارند و هر آن ممکن است مورد مزاحمت قرار گیرند.
🔹سوای بحث قبل، کشورهای منطقه با تحریک سعودیها و اسرائیلیها از ارائه خدمات بندرگاهی به ناوچههای نظامی ایران در دریای سرخ خودداری میکنند. حالا مکران بعد از یک امتحان بردبلند اقیانوسی قرار است به دریای سرخ باز گردد تا دست بلند خدمات بندرگاهی باشد برای نیروهای مسلح ایران
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴 *روایت نشریه آمریکایی از وضعیت جدید مذاکرات وین*
🔹️ برخی نگرانند که شاید فرصت محدود احیاء توافق هسته ای ایران نیز از دست برود.
🔸️ به نوشته پولیتیکو نمایندگان ایران، آمریکا و سایر قدرت های بزرگ جهان همچنان از بازگشت به میز مذاکرات در وین سرباز می زنند و اخبار بد به تدریج بیشتر و بیشتر می شود و هم زمان لفاظی ها در حال تبدیل به بدگمانی است. توقف طولانی مدت مذاکرات که از ماه ژوئن به همین شکل بوده، اکنون برخی را بر آن داشته که شایع کنند دریچه های امید برای احیاء توافق هسته ای ایران در حال بسته شدن است.
✅ پولیتیکو می نویسد تازه ترین ضربه سه شنبه شب وارد شد، یعنی زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی دو گزارش محرمانه از برنامه هسته ای ایران ارائه کرد که پولیتیکو آنها را ملاحظه کرده است.
🔹 به ادعای این نشریه آمریکایی در این دو گزارش آمده است ایران از ارائه پاسخ های قانع کننده در خصوص تحقیق درباره فعالیت های هسته ای خود در گذشته خودداری می کند.
🔸️ بر اساس نوشته پولیتیکو آژانس همچنین می گوید تهران مانع از فعالیت نظارتی بازرسان بین المللی می شود. آژانس همچنین می گوید «ایران میزان نادیده گرفتن تعهدات قید شده در توافق هسته ای را بسیار افزایش داده است... بر اساس آخرین یافته ها، ایران سرگرم غنی سازی ده کیلوگرم از اورانیوم خود در سطح 60 درصد است.»
✅ این نشریه به مواضع رئیس جمهور نیز اشاره کرده و می نویسد: ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران چهارشنبه در گفت و گوی تلفنی با چارلز مایکل رئیس شورای اروپا هشدار داد، "اقدام غیرسازنده در آژانس، روند مذاکرات را (در وین) مختل خواهد کرد." آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا هم روز چهارشنبه در سفر به آلمان، با چهره ای غمگین خاطرنشان کرد، "قصد ندارم تاریخی را مشخص کنم، اما در حال نزدیک شدن به نقطه ای هستیم که بازگشت به تعهدات برجامی منافعی را که توافق برجام حاصل کرده است، درپی ندارد." او اما گفت "هنوز به این نقطه نرسیده ایم."
🔹️ پولیتیکو یادآور شد، مذاکرات وین که بین ایران و شش قدرت بزرگ جهانی برگزار می شود، تلاشی است برای مقابله با تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا که در سال 2018 از توافق اولیه برجام خارج شد. اما مذاکرات از ماه ژوئن و در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری ایران به حال تعلیق درآمد. در انتخابات ایران هم فردی به قدرت رسید که نسبت به توافق هسته ای بدبین تر است.
🔸️ این نشریه آمریکایی بدون اشاره به حق ایران در مقابله به مثل در برابر بد عهدی غرب مدعی شد بسیاری از مقامات می گویند که انتظار دارند قدرت های بزرگ قطعنامه محکومیت ایران را در نشست هفته آینده در وین تصویب کنند.
✅ پولیتیکو به اظهارات یک دیپلمات ارشد غربی هم که در پرونده هسته ای ایران تجربیاتی دارد، اشاره کرده و به نقل از وی مدعی شد: " وجود حقایق نگران کننده در دو گزارش، آشکارا یعنی تصویب قطعنامه."
💢 پولیتیکو در عین حال یادآوری کرد که با این وجود دیلپمات ارشد غربی که پیشتر به وی اشاره شد، امیدوار است که "ملاحظات فراتر سیاسی" در آمریکا، ایران و اروپا بتواند در نهایت به توافقی منجر شود تا از رویارویی در نشست شورای حکام آژآنس بین المللی انرژی اتمی، جلوگیری شود.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴 *تاثیر ناامنی در افغانستان بر اقتصاد ایران*
🔹 ایران در بین همسایگان افغانستان با ۳و نیم میلیارد دلار صادرات، رتبه نخست را در تامین کالاهای مورد نیاز افغانستان دارد( بیش از سه برابر صادرات به اتحادیه اروپا)که در صورت برنامه ریزی منسجم و وجود ثبات امنیتی، می تواند به دو برابر افزایش یابد.
🔸 در واقع ایران ۴۴ درصد از کل ۷میلیارد دلار واردات افغانستان را به خود اختصاص داده است . همچنین به لحاظ ارزش، افغانستان در بین مقاصد صادراتی تهران، چهارمین خواستگاه کالاهای ایرانی است.
✅ مزیت های ژئوپولتیک، اقتصادی و فرهنگی ایران نسبت به سایر همسایگان افغانستان، تهران را تبدیل به تامین کننده ای بی رقیب برای معیشت مردم افاغنه کرده است. و این موضوع فارغ از استقرار هر دولتی با هر تفکری در کابل است.
🔹 اما تحولات اخیر در افغانستان چنانچه منجر به ناپایداری و ناامنی مستمر گردد، می تواند دو تاثیر کوتاه مدت و بلند مدت را بر اقتصاد ایران حاصل سازد:
🔸 تاثیر کوتاه مدت:
1️⃣ افزایش نرخ ارز در بازار فردوسی و تهران به دلیل:
✅ اختلال در فعالیت صرافی ها در هرات
✅ افزایش تقاضا برای دلار در افغانستان ( و خروج دلار از تهران و بهم خوردن عرضه و تقاضا)
✅ بلوکه شدن دارایی های افغانستان در بانک های جهانی
🔹 تاثیر بلند مدت:
1️⃣ اختلال در تجارت ایران و افغانستان( نبود ارز در افغانستان، انگیزه ها را از تجار ایرانی برای صادرات می گیرد چرا که تجار ایرانی در قبال صادرات به افغانستان صرفا ارز می گیرند).
2️⃣ بحرانی اقتصادی منجر به سیل آوارگان به ایران خواهد شد. این آوارگان در کنار مزیت های محدود می تواند چالشهایی را برای اقتصاد تحریمی ایران ایجاد کند.
3️⃣ ناامنی در افغانستان خط لوله تامین گاز هند از طریق ترکمنستان ( موسوم به خط لوله تاپی) که از هرات می گذرد و رقیب خط لوله صلح است را با تردید مواجه خواهد کرد و با توجه به نیاز فوری هند به گاز در دهه آینده و اماده بودن زیر ساخت خط لوله صلح، می توان به در جریان قرار گرفتن خط لوله صلح امیدوار شد.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
📜 غربت #امام_حسن علیه السلام میان یارانشان
📍امام مجتبی علیه السلام میدانستند که لشگرشان ناهمگون است. همین لشگر در صفین که تقریبا یک دست بودند با یک حیله و فریبی که معاویه به کار برد بهم ریختند.
📍لذا امام مجتبی علیه السلام خواستند اینها در کوفه را تصفیه کنند. لذا حضرت سخنانی را ایراد کردند و فرمودند آنهایی که انگیزه های مادی و غیر الهی دارند کنار بروند و فقط عدهای که واقعا پای کار هستند بمانند.
📍در این سخنان حضرت فرمودند من تا حالا کینه کسی را به دل نگرفتم و میدانم که آرامش بهتر از ناآرامی است. اینجا بعضی ها سخنان حضرت را بر این حمل کردند که حضرت قصد بر این دارد که با معاویه کنار بیاید، در حالی که قضیه این نبود.
📍لذا نگذاشتند اصلا صحبت امام تمام بشود و یک نفر که از ظاهر سخنش برمیاید که از خوارج باشد، داد زد -نعوذبالله- حسن کافر شده همانگونه که پیش از این پدرش کافر شده بود. با حرف این فرد لشگر بهم ریخت و امام نتوانست ادامه بدهد. حضرت از منبر پایین آمدند و داخل خیمه رفتند.
📍اما بعضی از لشگریان داخل خیمه حضرت ریختند و هرآنچه داخل خیمه بود غارت کردند، عبا را از دوش و سجاده را از زیر پای امام کشیدند. حضرت سوار اسب شدند که حرکت کنند و وارد مدائن شوند که یک ملعونی حمله کرد و روی اسب با خنجر چنان به ران امام زد که به استخوان رسید.
📍چند نفر به یاری امام آمدند و آن ملعون را کشتند. حضرت به شدت مجروح شدند. امام را به خانه سعد بن مسعود ثقفی عموی مختار که حاکم مدائن بود بردند و آنجا بستری کردند.
📍جاسوسان معاویه خبر دادند که لشگر امام از هم پاشیده است، معاویه نامه ای برای امام فرستاد. حتی منابع تاریخی نوشتهاند که معاویه نامههای برخی از فرماندهان لشگر امام را که خطاب به او نوشته بودند که اگر تو بخواهی حسن را زنده یا مرده تحویل تو میدهیم را به نامه حضرت ضمیمه کرد و عنوان کرده بود با این وضع فرماندهان لشگرت میخواهی با من بجنگی؟ صلاح تو اینست که کناره گیری کنی و با من صلح کنی و من هرشرطی که تو بگذاری میپذیرم.
📍 معاویه این نامه را برای امام فرستاد. در اینجا امام حسن علیه السلام بسیار هوشمندانه عمل کردند. چون معاویه هرگز فکر نمیکرد که امام حسن علیه السلام پیشنهاد او را بپذیرد و تصور معاویه این بود که امام رد میکند و حضرت حاضر نیست حکومت را به او واگذار کند و در نتیجه قبل از اینکه معاویه بخواهد او را بکشد همین خائنینی که در لشگر حضرت هستند امام را از بین خواهند برند و به قول معروف توپ هم در زمین امام حسن علیه السلام است. حتی اگر جنگی هم در میگرفت چون امام حسین علیه السلام پا به پای برادر است هر دو برای این میروند و امامت همانجا نابود میشود.
📍 اما امام مجتبی علیه السلام وقتی این نامه را دریافت کردند این نبود که فوری صلح را بپذیرند. حضرت آمدند در بین لشگری که از هم متلاشی شده و با همان حالت جراحت فرمودند مردم من بلدم خودم به تنهایی خدا را چگونه عبادت کنم که از من راضی باشد. اگر ایستادهام به خاطر شماست. معاویه دارد به چیزی دعوت میکند که نه خیر دنیا در آن هست و نه آخرت. اگر پیشنهاد او را بپذیریم میبینم آب و نانی که خدا برای شما مقدر کرده، بچههایتان میروند درب خانه اینها درخواست میکنند و آنها دریغ میکنند.
📍 اگر رضای خدا و مرگ با عزت را ترجیح میدهید پیشنهاد او را نادیده بگیرید و به جنگ او بروید که جز شمشیر بین ما و او نباید باشد. اما اگر دنیا و باقی ماندن در دنیا را ترجیح میدید پیشنهاد او را بپذیریم.
🔸اینجا بود که از جای جای لشگر به صراحت فریاد بلند شد: دنیا و باقی ماندن در دنیا... یعنی ما تو را نیمخواهیم معاویه را میخواهیم. اینجاست که امام صلح را میپذیرند .
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
⭕ در سوگ بزرگتر و بزرگتری..
💠 فقدان مجاهدانی که در نهضت امام نقش پیشرانهای فکری و عقیدتی را ایفا میکردند، رخنهای جبران ناپذیر است. انقلاب اسلامی، گام دوم خود را با از دست دادن بیش از پیش رهبران نهضت برداشته است. اما سوگ عظیمتر، فقدان «بزرگتری» در مناسبات اجتماعی جریان انقلاب اسلامی است. ما پیش از «بزرگترها»، «بزرگتری» را از دست دادیم
💠قریب به یک دهه است که عرصه عمومی متمرکز در شبکههای اجتماعی در انقطاع کامل از رهبران فکری، دچار التهاب و تشتت و تکروی است. فرایند اجتماعی شدن و مسئولیتپذیری و اثرگذاری اجتماعی به گونهای است که نه تنها کسی نیازی به «بزرگتر» ندارد، بلکه این کنشگران برتر شبکه (!) هستند که حیات اجتماعی بزرگترها را تضمین میکنند و یا امتداد میبخشند
💠 درست است که ما همه سوگوار این عزیزان هستیم. اما پیش از آنکه به سوگ بنشینم، کدامیک از این بزرگان نقش راهبری در مناسبات اجتماعی و سیاسی ما داشتند؟ ما با سیاستورزی تکلیفگرایانه علامه مصباح یزدی چه کردیم؟ عدالتخواهی مرحوم حکیمی چه نسبتی با رفتارهای غیرمتعهدانه ما داشت؟ و تا چه اندازه توانستیم سنت تربیتی مرحوم حاج حیدر رحیمپور را ادامه دهیم و جبهه انقلاب را تقویت کنیم؟
💠 بزرگترها مانند هر پدیده دیگری در این زمانه، مصادره و مصرف میشوند. میدانداری متشتت سلبریتیهای حزباللهی نیازی به سنت بزرگتری اندیشمندان و مصلحان فرهیخته ندارد. همین امر است که اساتید حوزه و دانشگاه رغبتی برای ایفای نقش به عنوان مصلحان اجتماعی ندارند. چرا که شاید ورود به این عرصه در اختیار آنان باشد، اما قطعا مدیریت چنین میدانی دست آنها نخواهد بود و معلوم نیست معادلات حاکم بر جهان فضای مجازی با آینده و سنت فکری آنان چه میکند؟
💠 از سوی دیگر، در دوران دولت اسلامی ما به بزرگترهایی نیازمندیم که علاوه بر جایگاه نظری، بتوانند جامعه را در تشکیل دولت مطلوب یاری دهند. چنین امری نیازمند نزدیک شدن به امر سیاسی و حتی کنش سیاسی مطلوب است. این در حالی است که سنت فرهنگی ما میانهای با «بزرگتر مقتدر و سیاستورز» ندارد. ما عموما از بزرگتر «مظلوم و گوشهنشین» [و البته در عین حال معترض] استقبال میکنیم. هر چه زهد نسبت به قدرت بیشتر، برای ما محترمتر!
💠 لذا سوال اینجاست؛ در دوران حاکمیت سلبریتیهای حزباللهی بر مناسبات اجتماعی جریان انقلاب اسلامی و بینیازی آنها از راهبری بزرگترها و نیز مذمومانگاری قدرت و تقدیسانگاری گوشهنشینی معترضانه، چگونه میتوان به حضور بزرگان در قدرت امیدوار بودو به دولت اسلامی اندیشید؟
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 پسندم آنچه را بایدن پسندد!
🔻 کانال امتداد وابسته به حزب "حزب اتحاد ملت" نوشته: "برخی چهرهها ۷ سال تمام با برجام مخالفت کردندو آن را «خسارت محض» خواندند. نشاندن این دوستان در مسند مذاکره، چند پیامد مهم دارد که لازم است آقای رئیسی به آن توجه کنند: این انتصاب، این تصور را در آمریکا و دولتهای مقابل ایجاد میکند که با دولتی طرف شدهاند که اراده، میل باطنی و انگیزه چندانی برای رایزنی و تلاش برای احیای برجام ندارد. همانطور که انتصاب جان بولتون و پومپئو در آمریکا، ایران را به این نتیجه رساند که نیت واقعی دولت ترامپ، «توافق» و مصالحه نیست، انتصاب چهرههای شاخص مخالف برجام در ایران نیز به لابیها، رسانهها و بنگاههای تبلیغاتی معاند مجال میدهد دولت آمریکا را متقاعد کنند که ایران صرفاً در پی وقتکشی و خریدن زمان است".
🔹 واقعا جالب است. به اقتضای این تحلیل، ایران باید از دولت و وزارت خارجه آمریکا سوال کند شما چه کسانی را برای مذاکره می پسندید، ما همان ها را برای مذاکره بگماریم و محضر شما بفرستیم(!)
🔹 چه کاری است خب؟! چرا موضوع را پیچیده می کنید و لعاب مصلحت و عقل، به سفاهت می زنید. یک کلمه بگویید " کدخدا بایدن! میل و مطلوب شما چیست، مرقوم بفرمایید، ما همان را امضا و اجرا کنیم"!
🔹 فقط قبلش باید توضیح بدهید که گسیل آدم های مطلوب غرب به مذاکره در این هشت سال، چه گلی به سر ملت ما زد و چرا هشت سال آزگار برای یک توافق کذایی وقت گذاشتید و آخرش هم ملت ایران را بدهکار آمریکای عهدشکن کردید؟
🔹 البته باید از حزب اتحاد ملت این را هم پرسید که آیا ایران بعد شش سال ماندن پای برجام، نیازمند اعتماد سازی در خدمت دولت آمریکاست، یا آمریکا که در این شش سال، تا توانست تعهدات خود را زیر پا گذاشت و حالا هم حاضر نیست عهدشکنی و خروج از برجام را جبران کند؟!
🔻 یادآوری: "اتحاد ملت"، به مدیریت اعضای حزب منحله مشارکت، همان حزبی است که نشریه متبوعش "صدا" سال گذشته با دفاع از مذاکره تحقیر آمیز رئیس جمهور صربستان با ترامپ نوشت: "از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴 *دولت رئیسی یا روحانی؟!*
1️⃣ رهبر انقلاب : کسانی که حقوق نجومی دریافت کرده اند لیاقت مدیریت در جمهوری اسلامی را ندارند.
2️⃣ کابینه رئیسی، حسین مدرس خیابانی را به عنوان استاندار ویژه سیستان و بلوچستان منصوب کرد.
3️⃣ مدرس خیابانی در دولت روحانی سرپرست و قائم مقام وزیر صمت بوده و در سال جاری ماهانه بیش از صد میلیون تومان حقوق دریافت کرده است.
🔹 رهبر انقلاب چنین فردی را لایق مدیریت نمی دانند و کابینه رئیسی او را به «استانداری ویژه» منصوب می کند!
🔸 رهبر انقلاب در ۶ خرداد امسال نمایندگان مجلس را از ورود به دولت منع کردند اما تا کنون ٣ نفر از نمایندگان مجلس با نادیده گرفتن نهی رهبری، وارد کابینه شده اند. این رقم ممکن است با انتصاب یکی دیگر از نمایندگان مجلس به ریاست سازمان محیط زیست، افزایش هم پیدا کند!
💢 اگر بنا به نادیده گرفتن اوامر و نظرات رهبر انقلاب باشد دولت رئیسی با دولت روحانی چه فرقی می کند؟
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴برایند دو دهه اشغال امریکایی؛ دهها هزار کودک کشته شده و معلول در افغانستان!
🔹اکنون امریکاییها رفتهاند، شاید دهههایی دیگر جامعه افغانستان در شوک ناشی از دو دهه حضور اشغالگران غربی دست و پا بزند. شوکی که ناشی از دو دهه اشغالگری و جنایت و قتل عام و سرکوب و وحشت و دهشت است. فاجعهای که ابعاد آن با گذشت هر روز و هر هفته و هر ماه و هر سال گسترش مییابد و برای سالیان متمادی نسلهای بعدی و بعدی و بعدی را متاثر میسازد.
🔹33 هزار کودک معلول و کشته شده؛ تنها یک عدد نیست، یک فاجعه عظیم در ابعاد تکان دهنده و بحران آفرین و شوک دهنده است. اینها نه اسباب و اثاثیه که موجودات ذیروح دارای گوشت و خون و پوست و استخوان هستند. احساس دارند و خوبی و بدی و درد و رنج و خوشبختی و سعادت را حس میکنند، انسان هستند.
🔹33 هزار کودک امروز معلول، یغنی 33 هزار جوان معلول در آینده کشور، یعنی 33 هزار باردوش جامعه، یعنی 33 هزار عضو ناقص و ناکارآمد اجتماع، یعنی 33 هزار نیروی بشری از دست رفته، یعنی 33 هزار بدبختی، یعنی 33 هزار جان کندن و کابوس و مردن تدریجی و این همه حاصل چیست؟ حاصل دو دهه اشغال امریکایی و نتیجه اعتماد به کشوری که همواره آزمون پس داده و جنایت کرده و سرانجام شکست خورده و با افتضاح و شرم و ننگ فرار کرده است؛ اما آنچه پشت سر خود برجای گذاشته، درد و رنج بوده و بس و اثرات آن تا دههها ادامه داشته است.
🔹دولت پیشین افغانستان با امریکا پیمان امنیتی امضا کرد، بر اساس این پیمان امریکا متعهد شده بود که از دولت و نظام افغانستان دفاع میکند و هرجانب و جناحی که علیه آن اقدام مسلحانه کند، در واقع علیه امریکا حمله کرده است که بر اساس آن نیروهای امریکایی را ملزم میکرد تا از دولت افغانستان دفاع نمایند، اما این پیمان نه تنها که از حاکمیت و دولت افغانستان دفاع نکرد که خود عامل سقوط و فروپاشی آن شد. پیمانی که جز مرگ و ویرانی و بربادی و معلولیت برای افغانستان حاصلی نداشت و اینک امریکا در خیانت به ملت افغانستان، دولت را نیز نابود کرد
🔹انچه از این مسایل بر میآید، در یک تحلیل دم دست آن است که نتیجه اعتماد به امریکا، تکیه به امریکا، دوستی با امریکا، رابطه با امریکا و کار با امریکا وضعیتی است که امروز افغانستان با آن دست و پنجه نرم دارد؛ وضعیتی که کودکان معلول و کشته شدهاند، جوانان کشور را ترک میکنند و از بال و چرخ هواپیما سقوط میکنند، هویت و پرچم ما نابود شده، زنان دیگر امنیت و آینده شغلی و تحصیلی ندارند، حقوق بشر و آزادی بیان و دموکراسی به افسانههای جن و پری و اساطیر پیوسته است و شاید در آینده نزدیک وحدت جغرافیایی کشور نیز مضمحل شده و تجزیه سرنوشت محتوم آن باشد. امریکا این است.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
♦️افشارگری از کوتاهی دولتمردان در واردات واکسن روسی/ لابی شخصیتهایی که گرایش غربی داشتند باعث شد ورود اسپوتنیک انجام نشود!
رجب صفروف، مدیر مرکز مطالعات ایرانشناسی مسکو میگوید:
🔹برای مسکو خیلی مهم بود که خط تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران راهاندازی شود و در این راستا مدتها پیش نخستین قرارداد ساخت خط تولید واکسن را با ایران امضا کردیم. برای تولید انبوه واکسن باید مراحل فنی طی شود، ولی تفکری که بعد از امضای قرارداد در ایران بهوجود آمد، باعث شد طرف ایرانی (در دولت دوازدهم) روند همکاریها را به تأخیر بیندازد.
🔹من نمیدانم تفکری که در ذهن برخیها در ایران بهوجود آمد تا چه اندازه درست است، ولی تمام تلاش خود را صرف راهاندازی خط تولید واکسن اسپوتنیک نکردند و کار متوقف ماند. گفته میشود شخصیتهایی که در ایران تصمیمگیر بودند، حتی فردی در سطح وزیر، گرایشهایی به تولیدکنندگان واکسنهای غربی داشتند و در مجموع لابیهای آنها باعث شد واردات واکسن اسپوتنیک وی به ایران معطل بماند.
🔹فضایی که در روسیه وجود دارد و در گزارشهای مطبوعاتی زیاد نوشته میشد، این است که میگفتند برخیها در ایران اجازه ادامه واردات واکسن را ندادند.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 استقبال "شانگهای" از ایران؛ نقطه عطف قرن جدید آسیایی
🔹 اعلام عضویت رسمی ایران در پیمان اقتصادی و امنیتی شانگهای، نقطه عطفی در روند قدرت افزایی این سازمان ۲۵ ساله آسیایی است.
🔹 ایران، کانون تلاقی اتصال شرق به غرب، و شمال به جنوب آسیاست. بنابراین، هم می تواند در رونق این بازار ۳۳۰ میلیارد دلاری، تاثیرات ویژه داشته باشد و از آن سود ببرد؛ و هم سیاست چند جانبه گرایی و عبور از نگاه منحصر به غرب را عملیاتی کند و حربه تحریم های غرب را کَند تر از قبل نماید.
🔹 عضویت امروز ایران در پیمان شانگهای از نگاه نگران غرب، نماد تحقق یک کابوس بزرگ است. چند سال بود سیاستمداران غربی درباره انتقال محور قدرت جهانی از غرب به شرق هشدار می دادند و اکنون با عضویت ایران در پیمان شانگهای، نقطه عطفی در این روند جا به جایی رخ داده است. این ارزیابی ها را مرور کنید:
🔻 فدریکا موگرینی مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
«قدرت رهبری آمریکا در حال زوال، و قدرت او در حال کاهش است. من هرگز آمریکا را تا این حد قطبی شده ندیده بودم. آمریکا در درون منسجم نیست. بزرگ ترین دموکراسی دنیا بی ثبات شده است.»
🔻 نیکولا سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه:
«محور جهان در حال عبور از غرب، به شرق یعنی آسیاست. ما در گذشته بر جهان تسلط داشتیم، اما حالا به هیچ وجه مسلط نیستیم. روی کارآمدن فردی مانند ترامپ که باور کردنی نبود، نشانه وخامت شرایط غرب بود، نه علت آن».
🔻 جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:
«تحلیلگران از مدتها پیش درباره پایان نظم تحت رهبری آمریکا و ظهور قرن آسیایی سخن گفتهاند. این اتفاق، پیش چشم ما در حال وقوع است. شیوع بیماری کرونا، نقطه عطفی برای تغییر توازن قدرت از غرب به شرق است».
🔻 ولفگانگ ایشینگر رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ:
«جهان در حال عبور از غرب به عصر پساغرب است. کاهش نفوذ اروپا و آمریکا زمینه را برای کشورهای دیگر فراهم کرده تا نظم جهانی جدیدی را شکل دهند. بازیگران غیرغربی، امور بینالمللی را شکل میدهند. برخی از اساسیترین ارکان غرب و نظم جهانی تضعیف شده. ناکامی در پاسخ به درگیری سوریه و اوکراین، ضعف ما را آشکار و زمینه را برای پُر کردن خلأ توسط کشورهایی مانند ایران و روسیه فراهم کرد».
🔻 ویلیام برنز رئیس سازمان سیا:
«در صحنه بینالمللی که بیش از پیش پیچیده و رقابتی شده، رویکرد چین، بزرگترین چالش ژئوپولیتیک آمریکاست... روسیه و ایران، دیگر تهدیدهای بزرگ امنیتی هستند... آمریکا باید برای مقابله با تهدیدهای ایران، راهبردی فراتر از مسئله هستهای داشته باشد».
🔹 سران چین و هند از عضویت ایران استقبال کردند و رئیس جمهور روسیه اذعان کرد: "پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، به قدرت این سازمان می افزاید".
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔴 *ایران و سازمان شانگهای؛ منافع مشترک*
*یکی از مهمترین حوادث در عرصه روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در یکی دو دهه گذشته، تبدیل عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای از عضو ناظر به عضو اصلی می باشد.
✅ نکات تحلیلی
1⃣ زمانه وقوع این رویداد درخور توجه است؛ در زمانی که غرب میکوشید با به راه انداختن جنگ اقتصادی، جمهوری اسلامی ایران را منزوی و درنهایت وادار به تسلیم کند، این واقعه بهروشنی ثابت کرد که ایران اسلامی را نمیتوان در معادلات بینالمللی انکار کرد و یا نادیده گرفت.
2⃣ یکسوم خشکیهای دنیا، ۴۲ درصد جمعیت جهان، ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی دنیا و عضویت دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل سبب شده تا سازمان همکاری شانگهای را در جهان متمایز سازد.
3⃣ نمیتوان نقش دستگاه دیپلماسی کشور در گذشته و اکنون را در پیوستن ایران به شانگهای نادیده گرفت، اما کلیدیترین موضوع درباره موافقت همه اعضای شانگهای با ورود ایران به این سازمان را باید در مؤلفه «ایران قوی» جستجو کرد. این نکته را بهصراحت میتوان در مواضع روسای جمهور چین و روسیه و برخی کشورهای مهم عضو شانگهای دریافت.
4⃣ جمهوری اسلامی در طی سالها و دهههای گذشته بهعنوان کنشگری مؤثر و بازیگری مسئولیتپذیر در منطقه و جهان و توانمند در ائتلافسازی منطقهای برای مقابله با تروریسم و سیاستهای یکجانبهگرایانه نظام سلطه و خاصه آمریکا، اقدامات اساسی را ترتیب داده و نقش کلیدی و محوری را در امنیت منطقهای ایفا کرده است. این موقعیت ممتازِ جمهوری اسلامی را باید اصلیترین عامل پذیرش ایران بهعنوان عضو اصلی شانگهای دانست.
5⃣ توجه به این موضوع نباید در تحلیلها مغفول بماند که تحقق «ایران قوی و امنیتساز» دقیقاً همان موضوعی است که اعضای شانگهای را ناچار به پذیرش جمهوری اسلامی ایران در این سازمان کرده است. این یعنی مسیر سیاستهای منطقهای و بینالمللی ایران عالمانه و واقعبینانه بوده است. کافی است توجه داشته باشیم که در سالهای اخیر برخی مدعی میشدند که عدم پذیرش FATF و تحریمها مانع عضویت ایران در شانگهای شده است!
✅ نکته پایانی
عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، علامتِ روشنی دیگر از شکست جنگ اقتصادی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران و نشانه تثبیت توازنگرایی در سیاستخارجی و موفقیت کشور در نگاه به شرق بهحساب میآید. موفقیتی که چشمانداز روشنی از بهبود شرایط اقتصادی برای کشور میتواند به همراه داشته باشد. این حادثه تاریخی و راهبردی که در نتیجه کارزاری دشوار در مقابل آمریکا و نظام سلطه بهدستآمده، نقطه شروعی است که برای استمرار آن بایستی به همه الزامات آن پایبند بود.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 آشکارترین ماموریت سازمان سیا
🔹 تیمی حدودا دوازده نفره وظیفه دارند تا کاری کنند شهروندان آمریکایی، سازمان سیا را در شبکههای اجتماعی دوست داشته باشند. دستوری بر دیوار دفتر کار این تیم نصب شده است: " هر بار که اشتباه تایپی داشته باشید.... اروریستها ( ایرادگیران) پیروز میشوند."
🔹 فعالیت سیا در فضای مجازی از سال ۲۰۱۴ که وارد فیسبوک و توییتر شدند، به آرامی افزایش یافته است و یکی از خلاقترین، جذابترین و بحثبرانگیزترین کمپینهای روابط عمومی در بین سازمانهای فدرال را ایجاد کرده است.
➖ هدف: دفع جو منفی رسانهای و تئوریهای توطئهای که سالها سازمان را در مظان اتهام قرار داده است تا به مردم نشان داده شود که کارکنان سیا از خود مردم هستند.
🔹 با این اوصاف برخی باور دارند که سازمان نباید وقت خود را برای نرم کردن دید مردم به سیا تلف کند. لیبرالها معتقدند سازمان اقدامات گذشته خود را ماست مالی میکند، در حالیکه اغلب راستگرایان باور دارند که این اقدامات در فضای مجازی موجب تضعیف چهره سازمان میشود.
🔹 حال سازمان به تعداد دنبال کنندههایش میبالد: اینستاگرام (۳۹۸ هزار)، یوتیوب (۶۰ هزار عضو)، فیسبوک (۹۹۳ هزار لایک) و توییتر (۳.۲ میلیون دنبالکننده). با اینکه عضویت در تیک تاک تهدیدی از سوی چین محسوب میشود ولی سخنگوی سیا احتمالش را رد نکرد.
💬 کندیس برایانت ۳۷ ساله با ۱۷ سال سابقه رئیس تیم رسانهای سیا: محتوای رسانهای صفحات سیا در فضای مجازی صحبتی از روشهای مختلف شکنجه، حملات پهپادی یا کودتاهای نافرجام نمیکند. از طرفی هم بیش از حد به امکانات و گجتهای هالیوودی و تخیلی نمیپردازد.
🔹 اخیرا یکی از کارمندان زن سیا به تبعیض نژادی و جنسیتی در سازمان معترض شد و هجمه زیادی علیه تیم رسانهای سازمان ایجاد شد؛ با این حال برایانت معتقد است که این به نفع سازمان بود چون حداقل به مدت سه روز در صدر اخبار بودند. برایانت باور دارد که برای جذب اذهان عمومی باید برخی لحظات شرمآور سیا را با مردم به اشتراک گذاشت مثل تصویر سکهای که پیروزی در نبرد خلیج خوکها را گرامی میداشت، در حالیکه سازمان در شورش ۱۹۶۱ کوبا مفتضحانه شکست خورد. مردم به خاطر این پست، سیا را به سخره گرفتند. به اعتقاد برایانت فقط پست کردن مطالب مثبت درباره سازمان اعتماد مردم را از آنها سلب میکند.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🔰 دیپلماسی و تجارت خارجی؛ چرا در دولت روحانی قفل شد؟
🔹 هر کاری گرهش در دولت جدید گشوده می شود، حامیان رویکرد دولت قبل می گویند "کار دولت روحانی بود و تدارکش را آن دولت کرده بود"!
🔹 مثلا مشکل کمبود واکسن ظرف چند هفته اخیر حل شد و ظرف بیست روز به اندازه دویست روز قبل واکسن وارد کشور شد، ادعا کردند در دولت قبل خریداری شده بود؛
🔹 و این در حالی است که با رایزنی آقای رئیسی، ضمن خرید ۶۰ میلیون دُز واکسن، در ورود انبوه آن به کشور، تسریع غیر قابل مقایسه با قبل اتفاق افتاده است.
🔹 حالا دیگر کسی نمی گوید و نمی تواند هم مثل قبل ادعا کند "تا مشکل FATF حل نشود، امکان هیچ معامله خارجی وجود ندارد".
🔹 در واقع، این دروغ چهار ساله، با خرید و واردات انبوه واکسن، ابطال شد و حال آن که از ربیعی و جنیدی و مطهری تا برخی نشریات اجاره ای، FATF را قفل مطلق هر نوع تجارت خارجی معرفی کرده بودند.
🔹 از طرف دیگر، اگر کسی ادعا کند "معامله دارو، استثنای تحریم هاست"، باید از او پرسید که چرا این استثنا در سه چهار سال گذشته وجود نداشت و در همین یک ماهه که آقای رئیسی و دولت جدید سر کار آمده اند، اجرایی شده است؟
🔹 اروپایی ها ظرف سه سال گذشته، از همه تعهدات برجامی شان، به برداشتن تحریم غذا و دارو بسنده کردند و قول دادند کانال اس پی وی یا اینستکس را برای مبادله نفت در برابر غذا و دارو راه اندازی کنند، اما به همان هم عمل نکردند و دولت روحانی را سه سال سر دواندند!
🔹 تلخ این که حتی در تحریم های سازمان ملل هم غذا و دارو مستثناست، اما غرب از صدقه سر برجام، غذا و دارو را هم در فهرست تحریم گذاشت و غربگرایان را شرمنده کرد.
🔹 اکنون که ایران رسما به پیمان شانگهای پیوسته، همان محافل ادعا می کنند این عضویت به خاطر برجام و لغو تحریم های سازمان ملل است. سوال: برجام، شش سال قبل امضا شده، پس چرا عضویت ما در پیمان شانگهای شش سال طول کشید و عدل، با کنار رفتن دولت روحانی و آمدن دولتی منصرف از غرب تحقق پیدا کرد؟ آیا نمی شد با رایزنی قوی تر، در این روند ضد تحریمی تسریع کرد
🔹 آیا جز این است که آقای روحانی فقط می خواست دل آمریکا را به دست آورد و بنابراین، قدرت انتخاب شرکای متنوع را از دست داد؟ این اعتراف آقای ظریف در آخرین گزارش به مجلس است: «اگر در مورد ضرورت کار متوازن با شرق و غرب به یک اجماع ملی رسیده بودیم و با خوش خیالی، دوستان دوران سختی را در سراب طمع سرازیر شدن شرکتهای غربی از خود نرنجانده بودیم، #دوستانمان_سرخورده_نمیشدند و در دوران سختی رهایمان نمیکردند».
🔹 برجام با اصرار روحانی، معطوف به آمریکا بود. آن قدر در نهایی کردن دو طرفه توافق با آمریکا زیادهروی کردند که با ناراحتی طرفهای دیگر مذاکره مواجه شد. حتی فرانسویها معترض شدند و تا مدت ها در مسیر توافق کارشکنی کردند
🔹 زیاده روی روحانی در تمایل به آمریکا ریشه دار بود. او قبل از انتخابات ۹۲ هم گفته بود «اروپایی ها آقا اجازه هستند و آمریکا کدخداست؛ بستن با کدخدا راحت تر است».
🔹 روحانی همچنین در کتاب خاطراتش اذعان میکند: «سال ۸۳ گفتم که ما، بین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعدها و پیکان، انگلیس و فرانسه و آلمان بودند. بنز (آمریکا) هم بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس، ناچار شدیم پیکان را انتخاب کنیم. البته اروپاییها از این مصاحبه کمی #مکدر شده بودند».
🔹 روحانی برخلاف اقتضای عقلانیت، به همه کشور های بی محلی و دهعن کجی کرد تا دل آمریکا مستکبر را به دست بیاورد و این به مثابه بنزینی بود که روی آتش زیاده خواهی یک مستکبر ریخته می شد.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
۱ - خب ! پس از یک ماه از حضور طالبان در کابل، بر طبق پیشبینی عمومی، نشان داد که نه تنها از تشکیل دولت فراگیر عاجز است، که حتی نمیتواند دولت خود را نیز تشکیل دهد.
۲ - پس باید هم #طالبان و هم سایر گروههای افغانستانی برای تشکیل #نظام_سهامی_فدرال آماده شوند؛ زیرا هیچ راه دیگری در پیش ندارند.
۳ - در نتیجه؛ ابتدا چهار نظام سیاسی خودمختار تشکیل شود:
- جمهوری خودمختار تاجیک در منطقهی تاجیکها.
- جمهوری خودمختار هَزاره در منطقهی هزارهها.
- جمهوری خودمختار اُزبک در منطقهی ازبکها.
- و امارت خودمختار اسلامی پشتون در منطقهی پشتونها.
۴ - آنگاه #نظام_سهامی_فدرال تشکیل شود؛ به این صورت که هر سه قوه و نهاد ریاست جمهور، به روش دورهای در اختیار هر قوم باشد؛
۵ - مثلا؛ چهار رکن #نظام_سهامی_فدرال افغانستان در مدل اول:
قوه مقننه - ریاست مجلس ؛ چهار سال در اختیار هزارهها.
قوه مجریه - نخست وزیر ؛ چهار سال در اختیار تاجیکها.
قوه قضاییه - ریاست قضا ؛ چهار سال در اختیار ازبکها.
رییس جمهور ؛ به مدت چهار سال در اختیار پشتونها.
۶ - یا ارکان #نظام_سهامی_فدرال افغانستان در مدل عراق:
ریاست هر یک از قوای سه گانه به گونهای ثابت در اختیار هر یک از اقوام باشد.
۷ - ایجاد #نظام_سهامی_فدرال تنها راه نجات افغانستان از بنبست کنونی است.
این نظام در یک دوره گذار پنجاه ساله برای تثبیت وضعیت مطلوب سیاسی، فرهنگی و اقتصادی افغانستان میتواند موثر باشد.
۸ - هر یک از جمهوریهای خودمختار #تاجیک ، #ازبک و #هزاره ؛ دولت محلی مستقل خود را تشکیل داده و حکمرانی محلی را از طریق حکومت قومی خود اعمال میکند.
۹ - امارت خودمختار اسلامی نیز در منطقه #پشتون ها تشکیل شده و حکمرانی محلی خود را مبتنی بر نظام شریعت مورد نظر خویش اعمال نماید.
۱۰ - کشورهای جهان نیز روابط و مناسبات خود با افغانستان را در چهارچوب این #نظام_فدرال سامان دهند.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399
🟣 *جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات*
✅هفته گذشته لبنان بالاخره پس از سیزده ماه بلاتکلیفی صاحب دولت شد. لبنان از اوت ۲۰۲۰ پس از استعفای «حسان دیاب» با دولت پیشبرد امور اداره میشد.
⬅️ در مدت این سیزده ماه، غرب با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی و بازیگردانی فرانسه و سعودی تمام تلاش خود را به کار بست تا به اشکال مختلف حزبالله را از عرصه سیاسی لبنان حذف کند.
⬅️ آمریکا ابتدا تمام کمکهای بینالمللی وعده داده شده پس از انفجار بیروت را منوط به حذف جریانهای همسو با مقاومت به ویژه حزبالله از عرصه قدرت سیاسی کرد اما وقتی با اعتراضات مردمی مواجه شد با تحریم لبنان و تشدید فشار اقتصادی بر مردم سعی کرد حزبالله را عامل وضع موجود معرفی کند.
⬅️ تداوم این سیاست همراه با عدم تشکیل دولت و بازی خطرناک «سعد حریری»، لبنان را تا آستانه فروپاشی پیش برد اما، همکاری نزدیک ایران و حزبالله و درایت سیدحسن نصرالله عملا تهدید موجود را به فرصتی استثنایی تبدیل کرد.
⬅️ ایران با پذیرش فروش سوخت مورد نیاز مردم لبنان به تجار همسو با مقاومت، عملا سناریوی تحریم لبنان را دور زد و قدرت بازیگری حزبالله در پشتیبانی همهجانبه از مردم این کشور بیش از پیش نمایان شد.
⬅️ آمریکا و رژیم صهیونیستی در موضعی منفعلانه ابتدا سعی کردند با تهدید جلوی ارسال محمولههای سوختی را بگیرند اما قدرتنمایی مجدد حزبالله و حمایت مردمی ایجاد شده که با افزایش نفرت از آمریکا، فرانسه و رژیم سعودی همراه بود، این بنبست را نیز شکست.
⬅️ با ایجاد شرایط جدید، ایالات متحده که طراحیهای پرهزینه انجام شده را نافرجام میدید تلاش کرد که با تغییر جهت ۱۸۰ درجهای، اینبار در جایگاه خیرخواه مردم لبنان ظاهر شده و برای تامین برق مورد نیاز لبنان اقدام نماید.
⬅️ به بیان دقیقتر؛ جادوی سیاسی ایران در منطقه شامات سبب شد تا محور غربی-سعودی-صهیونیستی که میخواست با اعمال تحریمهای هدفمند، جریان مقاومت را در برابر معیشت مردم قرار دهد به اهداف خود نرسد و مجبور شود در مسیر رفع نیازمندیهای معیشتی لبنان گام بردارد.
⬅️ فعال شدن آمریکا برای تامین برق لبنان از مسیر مصر و اردن و ضرورت استفاده از شبکه انتقال برق سوریه موجب شد که آمریکا ضمن لغو برخی از تحریمهای سوریه برای انتقال برق از مسیر این کشور، پیششرط خروج بخشی از نظامیان واشینگتن از سوریه را نیز بپذیرد.
⬅️ تشکیل کابینه لبنان، لغو برخی تحریم های سوریه و خروج گروهی از نظامیان امریکا از این کشور در کنار بازتولید قدرت و محبوبیت مردمی حزبالله در لبنان ضمن خنثی شدن توطئه مشترک آمریکا، سعودی و فرانسه، دو متحد اصلی ایران در شامات یعنی حزبالله و سوریه را در موقعیت ممتاز قرار داد.
🌐 کانال خبری تحلیلی خواص
@khavas1399